Tirdzniecība un pakalpojumi

Baltic Furniture 2015 piedalīsies vairāk nekā 120 uzņēmumu

Žanete Hāka, 21.09.2015

Jaunākais izdevums

No 2. līdz 4. oktobrim Ķīpsalā 20. reizi notiks Baltijas mēbeļu, interjera un apgaismojuma izstāde Baltic Furniture 2015, informē BT1 pārstāve Inese Libere.

Izstādē piedalīsies vairāk nekā 120 Baltijas uzņēmumu, kas prezentēs mīkstās un ādas mēbeles, korpusa mēbeles, mēbeļu komplektus, iebūvējamās mēbeles, kā arī modernus gaismas risinājumus un interjera priekšmetus mājoklim un birojam.

Līdzās mēbeļu ekspozīcijai Baltic Furniture apmeklētāji varēs iepazīties ar jaunākajām mēbeļu aksesuāru, gaismas risinājumu un interjera preču kolekcijām.

Vienlaikus Ķīpsalā notiks Rīgas starptautiskā dizaina izstāde Design Isle 2015, kurā Baltijas dizaineri prezentēs oriģinālas mēbeles, interjera un grafiskā dizaina darbus, modes aksesuārus un dzīvesstila produktus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO: Izstādes Baltic Furniture 2019 un Design Isle 2019 Ķīpsalā

Monta Glumane, 18.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā nedēļas nogalē Ķīpsalā notiek izstādes Baltic Furniture 2019 un Design Isle 2019.

«Baltic Furniture» ir mēbeļu, interjera un apgaismojuma risinājumu izstāde, kas vienkopus pulcē nozares ražotājus un tirgotājus. Apmeklētājiem tā ir iespēja vienuviet iepazīt Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Ukrainas, Vācijas, Somijas un vēl citu valstu ražotāju piedāvājumu.

Savukārt Rīgas starptautiskajā dizaina izstādē «Design Isle 2019» var apskatīt Baltijas dizaina uzņēmumu, profesionāļu un studentu rūpnieciskā, modes, vides, interjera, foto un grafiskā dizaina darbus.

Izstādē apskatāmas dizaina mēbeles, gaismas ķermeņi, apģērbi un aksesuāri, dzīvesstila produkti u. c. dizaina produkti, ko prezentē dizaineri un dizaina uzņēmumi. Latvijas dizaina skolu un augstskolu audzēkņi izstādē prezentē savus diplomdarbus un radošos projektus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

FOTO: Mēbeļu un dizaina iznāciens Ķīpsalā

Rūta Lapiņa, 09.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē - no 6. līdz 8. oktobrim - Ķīpsalas izstāžu centrā risinājās izstādes «Baltic Furniture 2017» un «Design Isle 2017», informē pasākuma organizatori.

«Design Isle 2017» sniedza iespēju vienuviet iepazīties ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas dizainu. Savukārt «Baltic Furniture 2017» varēja apskatīt un iegādāties jaunākās mājas un biroja mēbeļu kolekcijas, gaismas ķermeņus un interjera priekšmetus, kā arī mēbeļu furnitūru. Daudzveidīgu klāstu piedāvāja vairāk nekā 140 ražotāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Vācijas, Indijas un citām valstīm.

LASI ARĪ:

FOTO: Sajust Latvijas dizaina pulsu

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Veikalu Jysk preču piegādātājs Do It pērn nopelna 3,17 miljonus eiro

LETA, 15.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Jysk veikalu tīklu saistītā mājsaimniecības preču vairumtirgotāja SIA Do It pērn apgrozīja 51,05 miljonus eiro, liecina Firmas.lv informācija.

Tas ir par 14,4% vairāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 44,63 miljonus eiro. Uzņēmums nopelnīja 3,17 miljonus eiro, kas ir par 33% mazāk nekā 2014.gadā, kad peļņa bija 4,75 miljoni eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā peļņas rezultāts ir skaidrojams ar bruto peļņas samazinājumu attiecībā pret apgrozījumu, ko ietekmēja iepirkumu cenu sadārdzināšanās. Pērn uzņēmums turpināja darbu pie piegādātāju atlases, lai iespēju robežās varētu ierobežot valūtu risku.

SIA Do It pamatdarbības veids ir preču iepirkumu, pārdošanas stratēģijas izstrāde, produktu atlase un piegāde mājsaimniecības preču veikalu tīklam Jysk Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2.oktobra līdz 4.oktobrim Ķīpsalā norisinās Rīgas starptautiskā dizaina izstāde Design Isle 2015. Izstāde notiek jau trešo gadu un šogad pulcē vairāk nekā 190 dizainerus no visas Baltijas, informē rīkotāji.

Izstādē var aplūkot gan ierastās lietas, gan iepazīt inovatīvus dizaina risinājumus.

Sākot ar 2015.gadu, izstādē Design Isle īpaša uzmanība tiks pievērsta kādai noteiktai tēmai, un šī gada lielā tēma ir velosipēds. Šogad izstādē galvenā loma tiks piešķirta velodizainam, un apmeklētājiem būs iespēja novērtēt jaunākos uzņēmumu Ērenpreiss, Hopp, Krupis Vello, Pegeout dizaina velosipēdu modeļus.

Vienlaikus ar dizaina izstādi notiks starptautiskā mēbeļu, interjera un apgaismojuma izstāde Baltic Furniture 2015, kurā nozīmīgākie Baltijas ražotāji un tirgotāji prezentēs jaunākās mājas un biroja mēbeļu kolekcijas, plašu mēbeļu furnitūras klāstu, modernus gaismas ķermeņus un stilīgus interjera priekšmetus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā nedēļas nogalē 20. reizi Ķīpsalā notiek Baltijas mēbeļu, interjera un apgaismojuma izstāde Baltic Furniture 2015.

Izstādē piedalīsies vairāk nekā 120 Baltijas uzņēmumu, kas prezentē mīkstās un ādas mēbeles, korpusa mēbeles, mēbeļu komplektus, iebūvējamās mēbeles, kā arī modernus gaismas risinājumus un interjera priekšmetus mājoklim un birojam.

Vienlaikus Ķīpsalā notiek Rīgas starptautiskā dizaina izstāde Design Isle 2015, kurā Baltijas dizaineri prezentē oriģinālas mēbeles, interjera un grafiskā dizaina darbus, modes aksesuārus un dzīvesstila produktus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Eksporta izcilības balvas The Red Jackets pasniegtas 25 eksporta zīmoliem

Dienas Bizness, 22.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eksporta atbalsta kustība The Red Jackets nosaukusi 25 labākos Latvijas eksporta zīmolus un desmit uzlecošās eksporta zvaigznes Rising Stars, informē kustības iniciatore, uzņēmuma GatewayBaltic vadītāja Inese Andersone.

«Latvijas ekonomikas izaugsmes dzinējspēks ir un arī turpmāk būs eksports. Veiksmīgs eksportētājs ir radošs uzņēmējs ar labu biznesa ideju, rūpīgi izstrādātu biznesa plānu, ambicioziem mērķiem un spēju tos sasniegt,» norāda Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ringolds Beinarovičs.

2015.gadā tituls The Red Jackets un simboliskā sarkanā žakete piešķirta ABLV Bank, vēja tuneļu ražotājam Aerodium Technologies, koka palešu ražotājam Baltic Block, olu produkcijas ražotājam Balticovo, BTA, mēbeļu ražotājam Daiļrade Koks, IT uzņēmumam DPA, neatstarojošā stikla pārklājuma ražotājam Groglass, zivju pārstrādes uzņēmumam Karavela, siltumtehnikas ražotājam Komfort, kūdras ieguves ražotājam Laflora, Latfood, Lattelecom Technology, audumu ražotājam Mežroze, elektroniskās komunikācijas sistēmu ražotājam Mikrotīkls, otrreizējo izejvielu pārstrādes uzņēmumam Nordic Plast, minerālmēslu ražotājam NPK Expert, zāļu ražotājam Olainfarm, iepakojuma materiālu ražotājam Polipaks, putnu gaļas ražotājam Putnu fabrika Ķekava, piena pārstrādes uzņēmumam Rīgas Piena Kombināts, Rīgas Stradiņa universitātei, čarterkompānijai Smartlynx Airlines, kokapstrādes uzņēmumam Staļi, koka mēbeļu ražotājam Wenden Furniture.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divas nedēļas pēc kārtas izstādēs „Medbaltica 2016” un “Baltic Furniture 2016” pie izstāžu centra Ķīpsalā, tiks prezentēta pārvietojamā ekspozīcija, kur varēs aplūkot unikālas pasaulē pirmās dizaina antibakteriālās mēbeles.

Antibakteriālo, pašattīrošo mēbeļu unikalitāte slēpjas vara un sudraba tehnoloģiju izmantošanā uz virsmām, audumiem, un pat uz krāsojuma pārklājuma. Pateicoties tam mēbeles pašas spēj apkarot uz tām nonākošās baktērijas.

„Antibakteriālais pārklājums ievērojami samazina vai pat novērš infekciju izplatīšanās risku uz mēbeļu virsmām un ir ideāli piemērots mēbeļu risinājumiem slimnīcās, klīnikās, veselības centros, pansionātos un aprūpes mājās, skolās, bērnu dārzos vai jebkurā citā publiskā telpā,” norāda ķīmijas profesors Kari Soljamo (Somija), kurš izstrādājis šo unikālo tehnoloģiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

FOTO: Sajust Latvijas dizaina pulsu

Linda Zalāne, 04.10.2017

St. Petrus restorāns/Interjera arhitekte - Anna Butele, interjera dizainere - Diāna Kūla, Berta Lerhe/ SIA Anvill

Publicitātes materiāls

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par spīti tam, ka Latvijas Dizaineru savienības rīkotajā konkursā Gada balva dizainā šogad ir mazāk pretendentu nekā pērn, kvalitātes latiņa nav noslīdējusi

Tā DB atzīst Latvijas Dizaineru savienības (LDS) priekšsēdētājs Andrejs Broks. «Šogad gan profesionālajam, gan skolu konkursam Gada balva dizainā ir iesniegti 106 pieteikumi. Tas ir nedaudz mazāk nekā pagājušajā gadā, taču šogad izvērtēšanai tika pieņemti darbi tikai mēbeļu un interjera dizainā, bet rūpniecisko dizainu tika nolemts analizēt reizi divos gados, lai būtu lielāks laika sprīdis, kad labajiem darbiem uzkrāties,» skaidro A. Broks. Šī gada pieteikumu aktivitāti viņš vērtē kā vidēju, tomēr tie ir kvalitatīvi. Žūrija piecu cilvēku sastāvā kā ik gadus vērtēja iesniegto konkursantu darbu komerciālo vērtību, atbilstību tirgus prasībām, kā arī māksliniecisko pienesumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sākam biznesu: Startē vēl nepiesātinātā tirgū

Kristīne Stepiņa, 13.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Cozo plāno iekarot gan vietējo, gan eksporta tirgu ar lielizmēra interjera un eksterjera puķupodiem.

SIA Cozo dibinātājas un valdes locekles Alla Razumova un Natālija Volikova nākotnē veras optimistiski, solot drīzumā paplašināt produkcijas klāstu. Šoruden interesi par uzņēmuma ražoto produkciju – alumīnija, stiklplasta un cor–ten tērauda puķupodiem, dekoratīvajiem ekrāniem un paneļiem – izrādījuši starptautiskās mēbeļu, interjera un apgaismojuma izstādes Baltic Furniture 2018 apmeklētāji, tur saņemti arī pirmie pasūtījumi.

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

A. Razumova ilgus gadus ir strādājusi metālapstrādes nozarē, veicot administratīvu darbu, bet N. Volikovas pamatnodarbošanās ir loģistikas jomā. «Gribējām izveidot pašas savu uzņēmumu un radīt ko skaistu, kas gan izdaiļo apkārtējo vidi, gan sagādā gandarījumu. Tas ir daudz interesantāk un saistošāk nekā, piemēram, kaut ko pirkt un pārdot. Pētījām tirgu un tendences, konstatējām, ka gan privātajā, gan komercsektorā ir pieprasījums pēc interjera un eksterjera dizaina risinājumiem no metāla un stiklplasta,» stāsta A. Razumova.

Komentāri

Pievienot komentāru