Foto

Emīls Gustavs šokolādes radītāji izveido jaunu šokolādes zīmolu

Gunta Kursiša, 03.03.2014

Jaunākais izdevums

Uzņēmums Premium chocolate Ltd, kurš līdz šim ir bijis pazīstams kā zīmola Emīls Gustavs šokolādes ražotājs, nācis klajā ar jaunu zīmolu - NelleUlla.

Premium chocolate Ltd līdzīpašniece un rīkotājdirektore Laura Sebre savā Facebook kontā par jauno franšīzes zīmolu izteikusies gana ambiciozi - ka tas kļūs par «pasaulē zināmāko zīmolu no Ziemeļeiropas».

Jaunais zīmols sevi pozicionē kā «meža šokolādi», kuras ražošanā izmantotas ogas. Zīmola paspārnē tiks ražotas trifeles un citi šokolādes izstrādājumi.

Pašreizējā Premium chocolate Ltd. zīmola Emīls Gustavs ražotnē strādā 20 – 25 darbinieki, atkarībā no sezonas. 2012. gadā tika apgrozīti 0,6 miljoni eiro, 2013. gadā – 0,85 miljoni eiro, liecina uzņēmuma apkopotie dati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto stāsts

Kā top?: Emīls Gustavs šokolāde

Gunta Kursiša, 14.02.2014

Neilgi pirms Valentīndienas, ko svin «visi mīlētāji», Db.lv viesojās Premium Chocolate Ltd ražotnē, kur top zīmola Emils Gustavs Chocolate šokolādes konfektes, trifeles un tāfelītes.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv Valentīndienas noskaņās piedāvā aplūkot, kā top šokolādes gardumi sirsniņu formā un tradicionālajā mīlētāju dienas sarkanajā krāsā. Emils Gustavs saldumu ražošanas procesu skatiet galerijā augstāk!

Emils Gustavs zīmola šokolādes ražošanā tiek izmantots «300 % roku darbs», ko novērtējuši arī tālākās zemēs, piemēram, Japānā, stāsta Latvijas šokolādes ražotāja Premium chocolate Ltd līdzīpašniece Laura Sebre.

Parasti Premium chocolate Ltd, kas plašāk zināma ar zīmolu Emils Gustavs Chocolate, ražošanas sezona ilgst no septembra līdz decembrim, un «karstākie» ražošanas mēneši ir novembris un decembris. Taču šogad, ienākot Japānas tirgū, ne vien būtiski audzēti ražošanas apjomi, bet arī «šokolādes sezona» paildzināta par vienu mēnesi. Proti, Japānā Valentīdienas svinības šokolādes ražotājiem ir līdzvērtīgas Ziemassvētkiem Eiropā – visi šokolādes ražotāji Japānā Valentīndienā pārdod aptuveni pusi no visa gada laikā saražotās šokolādes. Japānas tradīcijas paģēr, ka katra sieviete vīrietim, vai tas būtu kolēģis, mīļotais vai paziņa, uzdāvina vienu šokolādi. Tādējādi, salīdzinot ar citiem gadiem, pateicoties eksportam uz Japānu, Latvijas Premium chocolate Ltd ražošanas apjomi gada griezumā janvārī auguši par 70 – 80%. Tikmēr Latvijā un Eiropā šokolādes tirdzniecības apjomu kāpums Valentīndienas iespaidā ir neliels – aptuveni 10 – 15% apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju šokolādes ražotāji cenšas pārsteigt pasauli un ielauzties ekskluzīvā tirgus nišā; «kašķis» ap Emils Gustavs Chocolate zīmolu var beigties tiesas zālē, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pēdējos gados ir mainījusies situācija Latvijas šokolādes ražotāju uz zīmolu tirgū, īpaši to uzņēmumu vidū, kuri mērķē uz ekskluzīvo tirgus segmentu gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Tiesas darbi

DB jau rakstīja, ka 2010. gadā tiesa par maksātnespējīgu pasludināja šokolādes un konditorejas izstrādājumu ražotāju SIA Emīls Gustavs šokolāde, kura tagadējais nosaukums ir Milda 8 un kura līdzīpašniece ir Zane Stavra (iepriekš Zane Bērziņa). SIA Premium Chocolate, kuras vadītāja ir bijusī Emīls Gustavs šokolāde ilggadīgā direktore Laura Sebre, ir radījusi jaunu šokolādes zīmolu NelleUlla. «Emils Gustavs Chocolate ir klasisks zīmols, savukārt jaunais NelleUlla zīmols ir mūsdienīgs,» DB stāsta SIA Premium Chocolate direktore Laura Sebre. Šobrīd notiek strīds par to, kam īsti pieder Emils Gustavs Chocolate zīmols. «Es esmu nopirkusi tiesības izmantot zīmolu Emils Gustavs Chocolate. Tikai tiesa var izlemt pretējo. Esmu nodevusi tā izmantošanas tiesības SIA Premium Chocolate. Emocijas un konflikti starp mani un Zani Stavru ir privāta lieta, un es nevēlos to plaši komentēt. Šķiršanās iemesli galvenokārt bija atšķirīgi viedokļi par zīmola attīstību, potenciālu, ieguldījumu un nākotnes sadarbības modeli,» uzsver L. Sebre. Viņa piebilst, ka Emils Gustavs Chocolate zīmolu vairs neizmanto, to dara Chocolate No1. Savukārt Zane Stavra, kurai šobrīd pieder uzņēmums Chocolate No1, ir pārliecināta, ka tikai un vienīgi Chocolate No1 ir tiesīgs izmantot preču zīmi Emīls Gustavs šokolāde ražošanas nolūkos, taču no plašākiem komentāriem viņa atturas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijas saldumu tirgū ienāk ar jaunu «mežonīgo» zīmolu

Lelde Petrāne, 01.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Premium chocolate Ltd nesen paziņoja par jauna šokolādes zīmola - NelleUlla - radīšanu. Un vakar lūgtu viesu klātbūtnē notika jaunās produkcijas prezentācijas pasākums.

Kā skaidro Premium chocolate Ltd vadītāja un direktore Laura Sebre, jaunais zīmols sevi tirgū pozicionēs kā «meža šokolādi», kuras ražošanā izmantotas ogas. Zīmola paspārnē tiek ražotas trifeles un citi šokolādes izstrādājumi.

NelleUlla tiek raksturots kā mežonīgas šokolādes zīmols: «Meža šokolādi izdomā, rada un meistaro iedvesmas pilnas sievietes no ziemeļu galvaspilsētas Rīgas.» NelleUlla esot ziemeļmeitas vārds – senā mēlē tas nozīmē «gaisma» un «spēks», skaidro zīmola radītāji.

Latvijā zīmola NelleUlla produktus tirgos interneta veikalā nelleulla.com, taču nākotnē plānots izveidot arī koncepta veikalu. Zīmola produkti tiks piedāvāti arī suvenīru un dizaina veikaliņos.

Komentāri

Pievienot komentāru