Jaunākais izdevums

Sieviešu organizācijas Femen dalībnieces sarīkojušas protesta akciju Vatikāna Svētā Pētera laukumā, lai paustu atbalstu homoseksuāļu tiesībām. Femen sarīkotā protestu akcija sakritusi arī ar laiku, kad savukārt Parīzes ielās izgāja tūkstošiem cilvēku, lai protestētu pret viendzimumu pāru laulībām.

Protestā Vatikānā, uz savām mugurām uzkrāsojušas dažādus saukļus, piedalījušās četras Femen aktīvistes. Organizācijas sarīkotais protests noticis laikā, kad Pāvests lasījis lūgšanu, tāpēc Femen dalībnieču akcija izpelnījusies apkārtējo dusmas. Kāda kundze pat metusies sievietes iekaustīt ar lietussargu.

Protestētājas aizturējusi Vatikāna policija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Pēc uzbrukumiem aktīvistēm Femen pārtrauc darbību Ukrainā

Gunta Kursiša, 28.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kustība Femen, kas piesaistījušas sabiedrības uzmanību, jo protestos piedalās puskailas sievietes, pārtrauc darbību Ukrainā. Tāds lēmums pieņemts, reaģējot uz pēdējā laikā pieredzētajiem uzbrukumiem organizācijas aktīvistēm, vēsta pasaules mediji.

Viena no Femen līderēm Aleksandra Ševčenko skaidro, ka pēdējā laikā organizācijas aktīvistes cietušas piecos uzbrukumos, tādēļ lēmums pamest Ukrainu skaidrojams ar vēlmi pasargāt aktīvistes, kas drošāk varēs justies ārzemēs.

Ārvalstīs Femen aktīvistēm nevarēs piekļūt Ukrainas varasiestādes, norādīja A. Ševčenko. Dienā, kad organizācijas dalībnieces Femen birojā vākušas mantas, lai to pamestu, tajā ieradās policija, kas visiem likusi telpas atstāt un bez liecinieku klātbūtnes veica kratīšanu.

Milicija apgalvo, ka Femen birojā tika atrasti ieroči un Krievijas prezidenta Vladimira Putina portrets. Femen šos apgalvojumus noliedz.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas policija piektdien apslāpējusi puskailo sieviešu no grupas Femen protestu ārpus valsts kancleres Angelas Merkeles biroja. Tas bijis saistīts ar Tunisijas premjera ierašanos, vēsta thelocal.de.

Trīs protestētājas, kuras bija atkailinājušas krūtis, skandējušas: «Merkele atbrīvo Femen.» No Tunisijas otrdien tika izraidīta Femen aktīviste Aleksandra Ševčenko, kura tur bija ieradusies atbalstīt savas kolēģes.

Divām no protestētājām ārpus Merkeles biroja Berlīnes centrā galvās bijušas melnas cepures.

Merkelei piektdien jātiekas ar Tunisijas līderi Ali Larajedu, lai runātu par demokrātiju, cilvēktiesībām un potenciālām Vācijas investīcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Femen Berlīnē sarīko protestu pret «diktatūru un politisko represiju» Ukrainā

Jānis Rancāns, 29.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sieviešu kustība Femen sarīkojusi akciju pie Ukrainas vēstniecības Berlīnē, lai protestētu pret «diktatūru un politisko represiju» Ukrainā.

Iepriekš Femen paziņoja, ka pārtrauc darbību Ukrainā. Šāds lēmums ticis pieņemts pēc tam, kad organizācijas aktīvistes cietušas piecos uzbrukumos. Tāpat Femen apsūdzējusi Ukrainas varasiestādes provokāciju rīkošanā ar mērķi nomelnot kustības vārdu.

Kustība apgalvo, ka policija Kijevā organizācijas birojā noslēpusi sprāgstvielas un šaujamieročus. Pēc tam pret Femen tikušas izvirzītas apsūdzības šaujamieroču un sprāgstvielu nelikumīgā glabāšanā. Organizācijas aktīvistes norādījušas, ka viņām varētu pat «piešūt» mēģinājumu nogalināt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un pareizticīgo baznīcas Patriarhu Kirilu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katoļu institūts, kas organizēja pagājušās nedēļas pret geju laulībām vērstās demonstrācijas Francijā, sūdzēs tiesā grupas Femen aktīvistes par viņu rīkoto demonstrāciju, kuras laikā sievietes bija ģērbušās kā kailas mūķenes, vēsta thelocal.fr.

Katoļu grupa Civitas sūdzēs tiesā Femen par seksuālu ekshibicionismu bērnu priekšā, kā arī nelegālu protestu un reliģiskās grupas aizvainošanu, izsmejot izskatu.

Femen aktīvistes vērsās pret demonstrantiem tērpušās apakšbiksēs un zeķēs. Dalībnieces bija sevi apzīmējušas ar dažādiem rupjiem saukļiem. Viņas pret demonstrācijas dalībniekiem izmantoja arī asaru gāzi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kļuvis zināms, ka Parīze piekritusi uzņemt Innu Ševčenko, Ukrainas feministu organizācijas Femen dalībnieci, ziņo thelocal.fr.

Puskailo protestētāju grupas Francijas atzara vadītāja, ukrainiete Ševčenko informējusi, ka valsts atsaukusies viņas lūgumam dot politisko patvērumu.

Saskaņā ar sievietes teikto viņa saņēmusi paziņojumu no Francijas OFPRA bēgļu aģentūras par to, ka viņas lūgums ir atbalstīts. Tas pamatots ar bažām, ka Ukrainā Ševčenko saskartos ar vajāšanu saistībā ar viņas politiskajām aktivitātēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radikālās feministu organizācijas Femen aktīvistes sarīkojušas protestu Spānijas parlamentā. Aktīvistes protestēja pret valdības vēlmi valstī ieviest stingrākus abortu noteikumus.

Aktīvistes izģērbās brīdī, kad uzstājās Spānijas tieslietu ministrs Alberto Ruiss – Galardons. Femen aktīvistes arī izkliedza saukļus - «aborts ir svēts!». Aktīvistes no parlamenta ēkas izdevās dabūt projām pēc dažām minūtēm.

Spānijas valdība līdz oktobra beigām iecerējusi izstrādāt ierosinājumus izmaiņām pirms trijiem gadiem pieņemtajā abortu likumā. Spēkā esošajā likumā bez ierobežojumiem atļauts veikt abortu līdz grūtniecības 14 nedēļai vai arī līdz 22 nedēļai, ja atklājas, ka embrijs ir deformēts.

Esošā Spānijas valdība iecerējusi noteikt vairākus abortu ierobežojumus. Stingrāku kontroli atbalsta arī valstī ietekmīgā katoļu baznīca.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu policistiem bijis jāsavalda Ukrainas sieviešu organizācijas Femen aktīvās meitenes, kuras puskailas laikā, kad šajā vietā norisinās Olimpiskās spēles, protestējušas pie Tauera tilta Londonas centrā.

Femen aktīvistes organizējušads «islāma maratonu», lai protestētu pret islāma režīmu, ko atbalstot Starptautiskā Olimpiskā komiteja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krimas galvaspilsētā Simferopolē ceturtdien arestētas divas puskailais radikālās feministu kustības Femen aktīvistes, kas pie reģionālā parlamenta protestēja pret Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Viena protestētāja tika arestēta dažas sekundes pēc akcijas sākuma, kamēr otrai izdevās kādu laiku izvairīties no gūstītājiem. Viņa vairākas reizes izsaucās: «Apturiet Putina karu!». Šis sauklis bija rakstīts arī uz viņas krūtīm.

Tomēr arī viņa tika arestēta un aizvesta uz drošības spēku autobusu. Daži cilvēki, kas vēroja notiekošo, sauca: «Prostitūtas» un «Kauns!».

Krievija kopš piektdienas faktiski okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Smagi bruņoti Krievijas karavīri, tiesa gan, uniformās bez atšķirības zīmēm, bloķē visus Krimas stratēģiskos objektus, arī Ukrainas armijas daļas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināts - Putins un Merkele aci pret aci ar puskailām Femen aktīvistēm; Kremlis mudina piemērot sodu

Lelde Petrāne, 08.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Vācijas kanclere Angela Merkele nonākuši aci pret aci ar puskailajām Femen aktīvistēm, kuras ieradušās uz gadatirgu Hanoverē, ziņo euronews.

Valstu līderi piedalījušies Volkswagen jaunā modeļa prezentācijā, kad četras sievietes sākušas kliegt rupjības. Ar tiem pašiem vārdiem, kas vērsti pret diktatūru, aktīvistes bija aprakstījušas arī pašas sevi.

Galu galā viņas, kā jau ierasts, padevušās apsardzei.

Merkele un Putins apmeklēja izstādi Hanover Messe Vācijas ziemeļdaļā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Protesta kustības Femen dalībnieces šodien plosījušās Luvras muzejā Parīzē, atbalstot Tunisijas sievieti, kuru izvarojuši divi policisti, vēsta ārvalstu mediji.

Septiņas Ukrainā dibinātās grupas dalībnieces novilkušas drēbes, atklājot uz ķermeņa uzrakstītus saukļus, un aplenkušas seno grieķu statuju Venus de Milo.

Viņas arī izkarinājušas plakātu pie statujas ar uzrakstu: «Izvaro mani, es esmu netikumīga.»

Stāvot pie bezroku statujas, sievietes kliegušas: «Mums ir rokas, lai apturētu izvarošanu.» Bet tūristi naski iemūžinājuši šo pasākumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien apmeklēja Ungārijas galvaspilsētu Budapeštu vienas dienas vizītē, parādot pasaulei, ka viņam vēl ir draugs Eiropas Savienībā (ES) Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna personā, neraugoties uz saspīlējumu starp Krieviju un Rietumvalstīm Ukrainas jautājumā.

Putins un Orbāns pēc sarunām Budapeštā paziņoja, ka ir panākuši «politisku vienošanos» par jaunu elastīgu ilgtermiņa kontraktu Krievijas gāzes piegādēm Ungārijai, lai aizstātu darījumu, kura termiņš beidzas šogad.

«Mēs augstu vērtējam savu kā uzticama energoresursu piegādātāja reputāciju Eiropā un Ungārijā,» sacīja Putins, no kura citi Eiropas līderi pēdējos mēnešos ir izvairījušies Ukrainas notikumu un Krievijas cilvēktiesību problēmu dēļ.

Putina Budapeštas apmeklējuma laikā galvenais darba kārtības jautājums bija diskusijas par gāzes piegāžu līgumu. Krievijas prezidents arī nolika vainagu kritušajiem padomju karavīriem, tostarp tiem, kas gāja bojā, apspriežot 1956.gada sacelšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kaitinošāka par stundām ilgu stāvēšanu rindā, lai apmeklētu Siksta kapelu, ir atklāsme, ka, nonākot rindas galā, apskates objekta aplūkošana iespējama vien tad, ja makā atrodama skaidra nauda – Vatikāna Pilsētvalsts veikalos, aptiekās un tūristu un svētceļnieku kuplā skaitā apmeklētajos muzejos aizturēti norēķini ar banku kartēm. Siksta kapelas mājas lapā tiek skaidrots – neērtības izraisījusi problēma, kuras «iemeslus [kapela] nevar kontrolēt», ziņo guardian.co.uk.

Norēķini ar banku kartēm Vatikānā aizturēti saistībā ar bažām par pilsētvalsts atbilstību starptautiskajam banku regulējumam, noskaidrojis medijs. Līdz šim karšu maksājumus Vatikānā apkalpoja Deutsche Bank Italia, taču sakarā ar bažām par starptautisko banku regulējumu Itālijas Centrālā banka (Bank of Italy) atteikusi Deutche Bank Italia atļauju veikt operācijas. Itālijas Centrālās bankas pārstāvis, kurš vēlējās palikt anonīms, pauda, ka decembrī tika pieņemts lēmums, ka nedz Deutche Bank Italia, nedz kādai citai Itālijā reģistrētai bankai vairs netiks piešķirtas tiesības darboties Vatikāna teritorijā. Šāds lēmums pieņemts, jo banka nav spējusi izpildīt vairākus priekšnosacījumus, tostarp nodrošināties pret naudas atmazgāšanas iespējamību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pasaules valstu valdības iebilst pret jaunajiem augšējā līmeņa domēniem

Jānis Rancāns, 21.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules valstu valdības apkopojušas vairāk nekā 250 sūdzības par jaunajiem vispārējiem (ģenēriskajiem) augšējā līmeņa domēniem (Generic top-level domain (gTLD)), kuru pieteikumi iesniegti Interneta vārdu un numuru piešķires korporācijai (Icann).

Piecdesmit valstu izveidotajai Valdību Konsultatīvajai padomei (Gac) neesot patikuši domēni, kas saistīti ar cilvēku tautībām vai ģeogrāfiskām vietām, tostarp, .roma, .islam, .patagonia, .africa un .zulu. Padomei bijušas arī bažas par domēnvārdiem, kas aptvēruši plašas nozares, kā, piemēram, .casino, .charity, .health, .insurance un .search.

Patlaban Gac izdevusi «agrīnos» brīdinājumus, lai dotu iespēju domēnu iesniedzējiem laiku atrisināt padomes bažas vai arī atteikties no domēna reģistrācijas un atgūt 80% no par domēnu samaksātajiem 185 tūkstošiem ASV dolāru.

Aizvadītā gada jūnijā Icann izlēma atcelt ierobežojumus augšējā līmeņa domēniem, tādējādi paverot ceļu kompānijām un organizācijām, kas varēs to domēnos izmantot savus vai savu zīmolu nosaukumus. Icann paredz, ka pirmie jaunie domēnvārdi darbosies jau nākamajā gadā un nozīmīgi mainīs internetu, kādu mēs to pazīstam mūsdienās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vatikānā, neraugoties uz protestiem, tomēr atvērts ātrās ēdināšanas ķēdes McDonald’s restorāns, ziņo rt.com.

Restorāna, saukta par McVatican, atvēršana bijusi visai klusa. McDonald’s nav izplatījis paziņojumu par atklāšanu.

Restorāns, virs kura spiesti mitināties garīdznieki, būs atvērts no 6:30 rītā līdz 23:00 vakarā septiņas dienas nedēļā.

Kā ziņo mediji, Vatikāns par 538 kvadrātmetrus lielo telpu, kurā tagad mitinās ātrais ēdinātājs, mēnesī saņems nomas maksu 30 tūkstošu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Par Eiropadomes prezidentu pārvēlēts Tusks

LETA, 09.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par spīti Polijas iebildumiem, Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi ceturtdien Briselē notiekošajā samitā uz atkārtotu pilnvaru termiņu Eiropadomes prezidenta amatā ievēlējuši Donaldu Tusku.

Par Tusku balsoja visas pārējās 27 dalībvalstis, aģentūrai AFP pavēstīja kāds franču diplomāts, kamēr Luksemburgas premjerministrs Ksavjē Betels, lietojot formulu, ko Vatikāns izmanto, lai pavēstītu par jauna pāvesta ievēlēšanu, tviterī paziņojis: Habemus #EUCO Presidentum (Mums ir Eiropadomes prezidents).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

ANO Ģenerālā asambleja nobalso par palestīniešu statusa maiņu

LETA--AFP, 30.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ANO Ģenerālā asambleja ceturtdien atbalstīja pieaicinātās valsts statusa piešķiršanu palestīniešu pašpārvaldei. No 193 ANO dalībvalstīm par palestīniešu iesniegtās rezolūcijas projektu balsoja 138, bet pret – deviņas valstis. 41 dalībvalsts, tostarp Latvija, balsojumā atturējās.

Starp valstīm, kas balsoja pret rezolūciju, bija ASV un Izraēla.

ASV jau paziņojušas, ka ceturtdienas ANO Ģenerālās asamblejas balsojums radījis «šķērsli» ceļā uz mieru starp palestīniešiem un Vašingtonas tuvo sabiedroto – Izraēlu.

«Šodienas neveiksmīgā un kontrproduktīvā rezolūcija rada turpmākus šķēršļus ceļā uz mieru. Tāpēc Savienotās Valstis balsoja pret to,» uzrunājot Ģenerālo asambleju, norādīja ASV vēstniece ANO Sūzana Raisa.

Tikmēr palestīnieši Rietumkrastā un Gazas joslā ANO balsojumu sveica ar gavilēm un šāvieniem gaisā. Gazas joslā valdošās islāmistu kustība Hamas pavēstīja, ka balsojums ir uzvara.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Redakcijas komentārs: Rietumi ir pie ļoti labas veselības

Didzis Meļķis, DB starptautisko ziņu redaktors, 03.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oktobra beigās apritēs 500 gadi, kopš Vitenbergas universitātes profesors Mārtiņš Luters pēc tā laika modes piesprauda pie universitātes ziņojumu dēļa zīmīti, kuras saturu biznesa avīzes lasītājiem varētu pārfrāzēt šādi: Vatikāna tirgotie vērtspapīri ir blēņas, lai investors uzmanās! Doktoram Luteram tas pat attāli nebija prātā, tomēr šis akadēmiskā disputa pieteikums ne vien ietekmēja turpmāko pasaules vēsturi vispār, bet paradoksālā kārtā arī ielika pamatu konkrēti kapitālismam.

Šī komentāra mērķis ir iedrošināt laikmeta griežos samulsušos, kad līdz ar digitalizāciju un globalizāciju pieredzam sociālekonomisko paradigmu maiņu. Konceptuāli mana vēsts ir – pateicoties reformācijas ieguldījumam, Rietumi ir pat pie ļoti labas veselības, tikai vajag prasties novērtēt šo mūsu dažādo mantojumu.

Šoreiz runāšu par praktisku sociālekonomisko rosību, kuras cieņu Rietumos atjaunoja tieši reformācija. Amata un vispār laicīgā aicinājuma cieņa ir radošas, inovatīvas ekonomikas stūrakmens un arī nepārsitams trumpis Rietumu rokās globalizētās ekonomikas spēlē.

Reformācijas priekšvakarā Romas katolicisms bija melnbaltā duālismā starp laicīgo un garīgo. Mūžīgā, nākamā dzīve bija viss; laicīgā dzīve nebija nekas. Vērtīgāko – pestīšanu un mūžīgo dzīvību ‒ gadsimtu gaitā bija monopolizējis Vatikāns, īsi pirms luteriskās un evaņģēliskās reformācijas sākot tirgot Debesu valstības vērtspapīrus – indulgences jeb grēku atlaides. Luters, godīgi pildot profesora darbu neievērojamā lauku augstskolā un studējot Bībeli tās oriģinālvalodās, bija konstatējis tirgus burbuli – ka Dieva rēķini ar Vatikāna rēķiniem nekādi neiet kopā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pāvests Benedikts XVI ir nosūtījis savu pirmo, ļoti gaidīto Twitter ziņu, izmantojot savu personīgo kontu @pontifex, vēsta BBC.

Fotoaģentūras arī piedāvā fotogrāfijas, kurās redzams, kā pāvests nospiež planšetdatora iPad pogu, nosūtot ziņojumu pasaulei.

Tajā rakstīts: «Mīļie draugi, es esmu gandarīts sazināties ar jums caur Twitter. Paldies par jūsu lielo interesi. Es no sirds svētīju jūs visus.»

Pāvesta runasvīrs iepriekš informēja, ka pāvestam būs konti astoņās valodās. Pagājušajā gadā pāvests nosūtīja savu pirmo tvītu no Vatikāna konta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Deg Parīzes Dievmātes katedrāle

LETA--AFP/CNN/AP, 16.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienas pēcpusdienā izcēlies ugunsgrēks slavenajā Parīzes Dievmātes katedrālē, liesmām apņemot tās jumtu, un ugunsgrēka rezultātā sabrukusi katedrāles torņa smaile. Nodedzis arī dievnama jumts un liesmo ēkas iekšiene.

Parīzes centrā sapulcējušies vietējo iedzīvotāju un tūristu pūļi, kas šokēti skatās katedrāles degšanu.

Francijas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka cīņai ar ugunsgrēku mobilizēti 400 ugunsdzēsēji. Kā pavēstīja Francijas ugunsdzēsības dienests, tas «nav drošs», vai degšanu var apturēt.

Sociālajos tīklos izliktajās fotogrāfijās un video redzams, kā gotiskās katedrāles jumtu un torni apņēmušas liesmas un milzīgi dūmu mākoņi.

Ugunsgrēka rezultātā sabrukusi 12.gadsimta katedrāles torņa smaile. Kā vēsta telekanāls BFMTV, 93 metrus augstā smaile bijusi pārāk augsta, lai ugunsdzēsēji varētu to dzēst.

Parīzes mēra vietnieks Emanuels Gregors pavēstīja, ka katedrāle ir cietusi milzīgus postījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vatikāns baznīcai cer piesaistīt tehnoloģijas mīlošus jauniešus ar «eRožukroņa» aproces palīdzību, ziņo BBC.

Ierīci, kuras cena ir 109 ASV dolāri (98 eiro), var lietot kā rokassprādzi, un lietotājs to var aktivizēt, ievadot krusta simbolu.

Tā ir savienota ar «Click to Pray eRosary» (Uzklikšķini, lai lūgtos) aplikāciju. Aplikācija seko līdzi lietotāja progresam un satur gan vizuālas, gan audio veida pamācības.

Tradicionāli rožukronis tiek lietots palīdzības lūgšanai un meditācijai. Tā pērlītes tiek skaitītas līdz ar lūgšanu teikšanu.

Izmantojot elektronisko rožukroni, lūdzēji var izvēlēties kādu no trīs lūgšanu versijām. Piedāvājumā ir standarta rožukronis, kontemplatīvs rožukronis vai tematiskais rožukronis.

Rožukroņus veido līdz desmit melnām ahāta un hematīta pērlītēm, kā arī metāla krusts, kas spēj uztvert kustību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Sapņu ceļojumā par 800 tūkstošiem latu ietilpst arī Rīga

Lelde Petrāne, 20.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tīmekļa vietne ceļotājiem piedāvā iespēju apmeklēt visas pasaules mantojuma vietas pasaulē viena divus gadus ilga maršruta ietvaros, raksta telegraph.co.uk.

Episko ceļojumu piedāvā VeryFirstTo.com un tas nav lēts - ikvienam interesentam jāsagādā 801 tūkstotis latu.

UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā patlaban iekļautas 962 vietas visā pasaulē, to skaitā arī Rīgas vēsturiskais centrs. Dažas no nozīmīgākajām vietām ir Stonhendža, Gīzas piramīdas, Lieldienu sala, Maču Piču, Notredama Katedrāle un Vatikāns.

Lai gan šobrīd ceļojumi uz vairākām pasaules mantojuma vietām, piemēram, Alepo Sīrijā, Pasargadae Irānā, Leptis Magna Lībijā un Jemenas galvaspilsēta Sanā, netiek rekomendēti, kompānija sola, ka centīsies izpildīt arī to cilvēku vēlmes, kuri uzstās uz katras saraksta vietas apmeklēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ik gadu vairāki tūkstoši laimes un piedzīvojumu meklētāju apmeklē luksusa klases kazino Monako kūrortā Montekarlo – Casino de Monte Carlo, kas iedvesmojis radīt pirmo Džeimsa Bonda stāstu Casino Royale. Tiem, kas tuvākajā laikā negrasās izmēģināt savu veiksmi azartspēlēs Franču Rivjērā, piedāvājam luksusa klases kazino aplūkot fotogrāfijās augstāk!

Fotogrāfijas uzņēma Reuters fotožurnālists Ēriks Giljārds (Eric Gaillard).

Pirmo reizi apmeklētājiem «karaliskais kazino» durvis vēra vaļā 1863. gadā, un tā arhitektūra ir iedvesmojusi rakstnieku Īanu Flemingu (Ian Fleming) radīt pirmo stāstu par Džeimsu Bondu – Casino Royale. Slavenais kazino vēlāk arī iemūžināts tādās Džeima Bonda tēmas filmās kā Never Say Never Again un Golden Eye.

Pundurvalsts Monako Franču Rivjērā ir otra mazākā valsts pasaulē. Pirmo vietu ieņem Vatikāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cenšoties ierobežot koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību, Eiropas valstis noteikušas jaunus ierobežojumus, sevišķi ceļošanai uz Itāliju, kas ir Covid-19 smagāk skartā valsts Eiropā.

Austrija brīdinājusi savus pilsoņus nedoties uz Itāliju, un ceļotāji no Itālijas varēs iebraukt Austrijā vienīgi tad, ja viņiem būs veselības sertifikāts vai ja viņiem piekritīs 14 dienu paškarantīnai pēc robežas šķērsošanas.

Austrijā aizliegti arī pasākumi ar lielu dalībnieku skaitu, un Austrijas universitātes uz laiku pāries uz e-apmācību.

LASI ARĪ: Vīrusa riski var pavērt arī iespējas

Malta pilnībā aizliegusi pasažieru satiksmi ar Itāliju, un aizliegumu iebraukt valstī ceļotājiem no Itālijas ieviesusi arī Serbija.

Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Dāvids Sasoli pēc Itālijas apmeklējuma nedēļas nogalē pats noteica sev karantīnu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vatikāns veiks izmaiņas savas bankas darbībā

Žanete Hāka, 09.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vatikāns trešdien paziņoja, ka atdalīs bankas investīciju biznesu no baznīcas maksājumiem, mēģinot uzlabot tās reputāciju pēc vairāku gadu skandāliem saistībā ar naudas atmazgāšanu un izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, raksta Reuters.

Bankai arī mainīts vadītājs – par to kļuvis Francijas uzņēmējs Žans Baptise de Fransu.

Jaunais Vatikāna aktīvu pārvaldes departaments atbildēs par investīcijām, tādējādi ļaujot bankai koncentrēties uz savu sākotnējo mērķi un pievērst vairāk uzmanības reliģiskajiem pasūtījumiem, Vatikāna darbiniekiem un ziedojumiem, un paredzams, ka izmaiņas tiks ieviestas trīs gadu laikā.

Tāpat banka paziņojusi, ka ir bloķējusi vairāk nekā 2000 klientu kontu un izbeigusi attiecības ar 3000 klientiem saistībā ar šo bankas tīrīšanas procesu.

Komentāri

Pievienot komentāru