Jaunākais izdevums

Pakalpojumi

FOTO, VIDEO: Investējot 10 miljonus eiro, Ventspilī būvēs jaunu baseinu

Monta Glumane, 04.03.2019

Ventspils Olimpiskā centra valdes priekšsēdētājs Jurģis Liepājnieks.

Foto: Ritvars Skuja,Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils ūdens piedzīvojumu parkam esošais baseins ir kļuvis par šauru, tāpēc turpmāko divu gadu laikā, investējot vairāk nekā 10 miljonus eiro, plānots uzbūvēt jaunu.

Jaunais baseins, kurā plānoti astoņi 50 metrus gari peldēšanas celiņi, kā arī rehabilitācijas centrs, neliela viesnīca un kafejnīca atradīsies netālu no Ventspils Olimpiskā centra, Sporta un Kuldīgas ielas krustojumā.

Šobrīd ir noslēgts līgums ar projektētājiem, kuriem līdz šā gada beigām ir jāsagatavo būvprojekts. Plānots, ka būvniecības process ilgs divus gadus.

«Jauns baseins mums ir ļoti nepieciešams, jo peldēšana ir ļoti pieprasīta. Baseins paredzēts ar paceļamo grīdu, kas nozīmē, ka būs iespējams variēt dziļumu. Rehabilitācijas centrs būs orientēts arī uz profesionāliem sportistiem un var teikt, ka būs iespējams attīstīt medicīnas tūrismu. Šis projekts nozīmē arī aptuveni 40 līdz 50 jaunas darbavietas, investīcijas un papildus līdzekļus no tūristiem,» stāsta Ventspils Olimpiskā centra valdes priekšsēdētājs Jurģis Liepājnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauns peldbaseins septembra beigās atklāts ne vien Valmierā, bet arī Latgales pilsētā Līvānos.

Līvānu 1.vidusskolas peldbaseina ēkas kopējā platība ir 1100m2, tajā ietilpst sporta baseins 11 x 25 metri (4 celiņi), bērnu baseins 5 x 7 metri, SPA zona (sauna, tvaika pirts, hidromasāžas vanna, aukstais baseins), ģērbtuves, dušas. Ēka ir aprīkota ar audio un videonovērošanas sistēmu, informē Līvānu novada domes pārstāvis Jānis Vaivods. Apmeklētāju kontrolei iegādāta un uzstādīta aproču sistēma.

Būvniecība veikta projekta Līvānu 1.vidusskolas peldbaseina jaunbūve un sporta zāles – angāra pārbūve ietvaros. Līvānu peldbaseina būvniecības un vieglatlētikas manēžas pārbūves būvdarbu izmaksas ir 1 996 742 eiro ar PVN 21%. Pašvaldība šim nolūkam ņēma aizņēmumu Valsts kasē. Daļu līdzekļu ziedoja arī vairāki Līvānu novada uzņēmumi: SIA Līvānu kūdras fabrika un SIA Zelta zeme, SIA Ceram Optec, SIA Grīva L, SIA Granvia, SIA Baltik sistēm, SIA Līvānu mājas un logi, SIA Mežrozīte HES.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

FOTO: 10.stāva augstumā divus namus Londonā savienos baseins

Dienas Bizness, 31.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas dienvidos dzīvojamo māju kompleksā Embassy Gardens 10.stāva augstumā tiks būvēts baseins, kas savienos divas ēkas. Baseins būs pilnīgi caurspīdīgs, tā sniedzot iespēju peldētājiem gan nodoties sportam, gan vienlaikus vērot skatu uz Vestminsteras pili.

Nine Elms rajonā topošo elitāro dzīvojamo māju kompleksu, kurā kopumā būs 2000 dzīvokļi, plānots pabeigt 2017.gadā. Iecerētā baseina celiņu garums plānots 25 metri, platums 5 metri, bet dziļums – 3 metri. Baseins tiks veidots no 20 centimetru bieza stikla.

Projektu izstrādājusi britu kompānija Ballymore, baseina konstrukciju radījusi dizaineru studija Arup sadarbībā ar inženieriem no Eckerseley O'Callaghan un projektētājiem no Reynolds.

Abas augstceltnes savienos ne vien baseins, bet arī gājēju tilts, kas tiks būvēts paralēli baseina celiņam.

Dzīvokļu cenas Embassy Gardens projektā sākas no 602 000 mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā gadā Polijā atvērs pasaules dziļāko peldbaseinu Deepspot, kas aprīkots ar zemūdens alām un dažādiem šķēršļiem, raksta CNN Travel.

Patlaban norit baseina būvniecība, kurā izmantotas aptuveni 1100 tonnas tērauda. Baseins ideāli piemērots profesionālu nirēju treniņiem – tā dziļums ir 45 metri un kopumā baseinā tiks iepildīti 8000 m3 ūdens, kas ir 27 reižu vairāk nekā vidusmēra 25 metru garā baseinā.

Tajā pašā laikā dizaineri apgalvo, ka baseins piemērots arī iesācējiem. Tiem, kuri nevēlas nirt, būs iespēja vērojot citus nirējus, ejot pa zemūdens tuneli.

Baseins atrodas Polijas pilsētā Mščonovā, kas ir netālu no Varšavas. Ieskats būvniecības procesā – galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas būvvalde ir atļāvusi abu atpūtas kompleksa Akvalande ēku ekspluatāciju, aģentūrai BNS pastāstīja būvvaldes sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Žūka.

Viņa atgādināja, ka pērn decembra sākumā būvvalde atļāva ekspluatēt Akvalande kompleksa ēku, kurā notiek dažādas ūdens atrakcijas, bet ceturtdien atļauta arī ēkas, kurā atrodas baseins, ekspluatācija.

Žūka sacīja, ka 30.decembrī būvvalde saņēma Akvalandes telpu nomnieka Big Plus iesniegumu, kam bija pievienots sertificēta būvinženiera atkārtots baseina ēkas tehniskās apsekošanas atzinums un informācija, ka būvinženiera ieteikumi ir izpildīti un lūgums atkārtoti atsākt ēkas ekspluatāciju. Būvinspekcijas pārstāvji šogad 6.janvārī atkārtoti apsekoja abas ēkas un konstatēja, ka abu ēku ekspluatācijas bīstamības pazīmes ir novērstas, tādēļ būvvalde atļāva ēkas, kurā atrodas baseins, ekspluatāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Valmieras peldbaseins pieņemts ekspluatācijā ar noteikumu kontrolēt jumta struktūrplātnes izlieces

Zane Atlāce - Bistere, 28.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmierā piektdien, 28.septembrī tiek atklāts jaunuzceltais peldbaseins, kura būvniecībai tika piešķirta valsts mērķdotācija 5,4 miljonu eiro apmērā. Tā kā būvdarbu kontroles laikā šā gada martā Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) būvinspektors konstatēja atsevišķas neatbilstības, tad aktā par ēkas pieņemšanu ekspluatācijā iekļauts nosacījums, ar kuru Valmieras pilsētas pašvaldībai uzdots veikt atsevišķu ēkas konstrukciju monitoringu un iesniegt informāciju par rezultātiem, informē BVKB pārstāve Egita Diure.

Valmieras peldbaseina būvniecība pēc pilsētas pasūtījuma tika sākta 2015.gada 17.novembrī. Šā gada augustā būvniecība pabeigta un 21.septembrī BVKB to pieņēma ekspluatācijā. «Tā kā būvdarbu kontroles laikā 2018. gada martā BVKB būvinspektors konstatēja atsevišķas neatbilstības, tika uzdots veikt izbūvētās jumta struktūrplātnes konstrukcijas ekspertīzi. Turklāt paši būvniecības procesa dalībnieki, lai pamatotu un novērstu konstatētās neatbilstības, secināja, ka būvprojekta risinājumam nepieciešamas veikt izmaiņas, lai pastiprinātu kopnes. Tika izstrādātas būvprojekta izmaiņas un veikta ekspertīze,» skaidro E.Diure.

Ekspertīzi veica AS Inspecta Latvia. Tās atzinumā norādīts, ka objekta nesošās jumta konstrukcijas bultskrūvju savienojumu nestspēja ir pietiekama un uzskatāma par atbilstošu. Vienlaikus atzinumā norādīts, ka būves ekspluatācijas laikā būs nepieciešams veikt jumta struktūrplātnes izlieču kontroli. Līdz ar to aktā par ēkas pieņemšanu ekspluatācijā tika iekļauts nosacījums, ar kuru Valmieras pilsētas pašvaldībai uzdots veikt atsevišķu ēkas konstrukciju monitoringu un iesniegt informāciju par rezultātiem BVKB.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu grupa Accor Igaunijā, Tallinā atvērusi pirmo zīmola Mövenpick viesnīcu Baltijā. Premium viesnīcu zīmola paplašināšanās tiek plānota arī reģionā.

Viesnīca atrodas Tallinas centrā, kur iepriekš atradās Hotel L’Embitu. To pārvalda Duco Hotels, kas darbu ar Tallinas viesnīcām L’Embitu un L’Ermitage sāka šī gada 1.jūnijā. Uzņēmums kopš 2019. gada pārvalda arī viesnīcu ibis Tallinn Centre.

Atjaunotā viesnīca piedāvā 125 numurus, dažiem numuriem ir terase vai privāta sauna. Spa iespējās ietilpst 12 metru garš hidromasāžas baseins, japāņu baseins, aukstais dziļais baseins, tvaika pirts un somu sauna.

Viesnīcā ir konferenču centrs, kas piemērots gan biznesa pasākumiem, gan ģimenes svinībām. Konferenču centrs atrodas ēkas augšējā stāvā un piedāvā panorāmas skatu uz Lembītu parku un pilsētas centru. Tajā ir trīs zāles ar kopējo ietilpību līdz 220 cilvēkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības uzņēmuma Arčers vadība ar Ludzas novada pašvaldības domi augusta sākumā parakstījusi līgumu par Ludzas pilsētas ģimnāzijas peldbaseina projektēšanu, būvniecību un autoruzraudzību.

Līguma summa ir 1 967 027,17 eiro (bez PVN), tajā skaitā: projektēšanas izmaksas – 63 277,35 eiro (bez PVN), būvniecība – 1 895 717,35 eiro (bez PVN), autoruzraudzība – 8032,47 eiro (bez PVN).

Projekta ietvaros tiks veikta gandrīz 1500 m2 plašā peldbaseina projektēšana un būvniecība, kuru plānots noslēgt 2019. gada februārī. Jaunajā ēkā atradīsies 25 m baseins un mazais peldētapmācības baseins, kā arī tvaika pirts un sauna. Ēkā paredzētas telpas arī treneriem un medicīnas personālam. Projekta ietvaros tiks izbūvētas arī velosipēdu novietnes un autostāvvietas 21 vieglajai automašīnai, notiks arī gandrīz 6000 m2 lielās teritorijas apzaļumošana un labiekārtošana, kā arī visa veida inženierkomunikāciju un pieslēgumu vietu būvniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonā tiks veidota īpaša vieta peldētājiem – baseins, kas atradīsies uz 55 stāvu ēkas jumta, raksta CNN.

Kompānija Compass Pools atklājusi plānus uz kāda debesskrāpja jumta veidot baseinu ar nosaukumu “Infinity Pool”, kuram būs 360 grādu skats. Baseina tilpums iecerēts 600 tūkstoši litru, un tas atradīsies uz 55 stāvu ēkas.

Baseinam būs caurspīdīgas sienas un grīdas, tādējādi peldētājiem radot vēl interesantākas sajūtas. Naktī baseina ārpusi aptvers dažādu krāsu gaismas. Baseins būs aprīkots ar ierīcēm, kas mēra vēja ātrumu un dators kontrolēs baseina temperatūru, kā arī nodrošinās, lai ūdens netecētu pāri malām.

Plānots, ka debesskrāpja pēdējos stāvos, zem baseina būs pieczvaigžņu viesnīca. Plānots, ka baseina būvniecība tiks uzsākta nākamajā gadā, taču tas atkarīgs no vienošanās ar visām iesaistītajām pusēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Papildināta ar FOTO: Ķekavas sākumskolas baseina un sporta halles būvniecība izmaksās 10,1 miljonu eiro

Dienas Bizness, 18.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķekavas sākumskolas būvniecības projekta trešā un noslēdzošā kārtā tiks izbūvēts baseins un sporta halle, kas Ķekavas novada pašvaldībai izmaksās 10,1 milj. eiro, informē pašvaldībā.

No tiem aizņēmums no valsts ir 7,6 miljoni eiro. Pārējos 2,5 milj. eiro no kopējās summas segs pati Ķekavas novada pašvaldība. Plānots, ka 2016. gadā no aizņēmuma summas tiks izlietoti 4,8 milj. eiro, bet 2017. gadā atlikušie 2,8 milj. Savukārt pašvaldības budžeta līdzekļi sākumskolas būvniecībai sadalīti, ieplānojot 1,6 milj. 2016. gadā, bet atlikušo nepilnu miljonu – 2017. gadā.

Piektdien, 18.martā notika svinīgā kapsulas iemūrēšana topošā Ķekavas sākumskolas baseina pamatos.

Ķekavas sākumskolas 3. kārtā tiks izbūvēta sporta zāle ar 500 skatītāju sēdvietām tribīnēs un laukumu, kas paredzēts florbolam, volejbolam, basketbolam, rokasbumbai un citiem sporta veidiem, lielais peldbaseins ar četriem 25 m gariem celiņiem un 140 skatītāju sēdvietām tribīnēs, bērnu baseins peldētprasmes apguvei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Ekspluatācijā nodots 8 miljonus eiro vērtais Siguldas Sporta centrs

Zane Atlāce - Bistere, 07.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 7.aprīlī, ekspluatācijā nodots Siguldas Sporta centrs, kura izveidē ieguldīti vairāk nekā 8 miljoni eiro. Plānots, ka jaunais sporta objekts darbu sāks no 15.aprīļa, informēr pašvaldībā.

Sporta centra lepnums ir 25 metrus garais peldbaseins ar četriem celiņiem, kā arī speciāls bērnu peldētapmācības baseins. Tam blakus ēkas 1.stāvā izveidota arī ūdens atrakciju un atpūtas zona, kurā pieejams bērnu ūdens atrakciju baseins, ūdens slīdrenes 40 metru garumā, kā arī hidromasāžas un aukstā ūdens baseini, kā arī pirts zona.

Plānots, ka svinīgā Siguldas Sporta centra atklāšana notiks 4.maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā.

Sporta centra būvniecības izmaksas ir vairāk nekā 8 miljoni eiro, no tiem 2 918 133 eiro Izglītības un zinātnes ministrijas finansējums. Sporta centra projektēšanu un būvdarbus veica pilnsabiedrība S.J.U.C., kuru veido SIA MONUM un SIA Uzars Celtniecība, ēkas projekta autors – SIA Nams, meta autors – arhitekts Andris Kokins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc teju gadu ilgas rekonstrukcijas rīdziniekiem un pilsētas viesiem jau jūnijā būs pieejami trīs atjaunoti galvaspilsētas parki - Grīziņkalna parks, Ziedoņdārzs un Miera dārzs, kā arī rekonstruētas vairākas parku apkaimē esošās ielas, informē Rīgas dome.

Vēsturiskajos parkos, kas gadu gaitā bija kļuvuši nepievilcīgi un nepiemēroti atpūtai, veikta rekonstrukcija pilnā apjomā. Nomainīts celiņu segums un soliņi, kā arī veikts daudz dažādu citu uzlabojumu, piemēram, Ziedoņdārzā rekonstruēta dārznieka ēka, uzbūvēta publiskā tualete, atjaunots bradājamais baseins, no jauna izveidots bērnu rotaļu laukums, Grīziņkalnā izveidots vingrošanas laukums, suņu pastaigu laukums, bērnu rotaļu laukums un bradājamais baseins, Miera dārzā veikta sabiedriskās tualetes izbūve un izveidots multifunkcionāls laukums.

Rekonstrukcijas gaitā daudz darīts drošības uzlabošanai šajās teritorijās - parkos izvietos videonovērošanas kameras, kas tiks pieslēgtas pie Rīgas pašvaldības policijas centrāles, notiks pašvaldības policijas patrulēšana pilnā apjomā, kā arī izveidots papildu apgaismojums, sniedzot parku apmeklētājiem drošības sajūtu uzturoties tajos arī vēlākās vakara stundās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Apmeklētājiem durvis ver jaunuzceltais Valmieras peldbaseins

Zane Atlāce - Bistere, 02.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 2.oktobrī apmeklētājiem durvis ver jaunuzceltais Valmieras peldbaseins, kas uzskatāms par šobrīd vienīgo, 25m jaunuzcelto baseinu kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, kas atbilst Starptautiskās Peldēšanas federācijas standartiem un ir piemērots starptautisku peldēšanas sacensību rīkošanai un tajā sasniegto rezultātu atzīšanai, informē pilsētas pašvaldībā.

Baseina svinīgā atklāšana notika 28.septembrī. Savukārt otrdien, 2.oktobrī Valmieras peldbaseins sāks darbību un apmeklētājiem būs pieejams viss Valmieras peldbaseina komplekss.

Jau vēstīts, ka Valmieras peldbaseinu kompleksā atrodas 25 metrus garš lielais peldbaseins ar astoņiem celiņiem, divi mazie peldbaseini (dziļums: 0,9m – 1,1m un 0,6m – 0,9m) bērnu peldētapmācībai, ūdens aerobikai un citām nodarbībām un ūdens atpūtas zona, kurā atrodas straumju baseins ar kaskādēm, masāžu strūklām, masāžu zviļņiem ūdenī, aukstais baseins, divas burbuļvannas, sauna, krievu pirts, tvaika pirts, sāls istaba, masāžas duša, aukstā ūdens spainis un bērnu atrakcijas ar strūklakām un slidkalniņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viļņā trešdien oficiāli tika slēgts novecojušais Lazdīnu mikrorajona peldbaseins - vienīgais Lietuvas galvaspilsētas baseins ar 50 metru celiņiem, ko tuvākajā laikā iecerēts nojaukt, lai tā vietā uzceltu jaunu sporta kompleksu ar modernu peldbaseinu.

Viļņas iedzīvotājiem šis baseins kalpojis 36 gadus. «Kā ik gadus jūlija sākumā no baseina tiks simboliski izlaists ūdens un tas vairs netiks piepildīts,» ziņu aģentūrai BNS sacījis nodibinājuma Lazdynų baseinas vadītājs Mants Paulausks.

Desmit dienu laikā administrācijai jāatstāj telpas, un tad sāksies ēkas nojaukšanas darbi. Jaunā sporta kompleksa celtniecību plānots pabeigt līdz 2018.gada nogalei.

Pēc Paulauska teiktā, domājams, ka šī ēka raisa nostalģiskas izjūtas vairākām peldētāju paaudzēm un šeit izaudzinātajiem olimpiskajiem čempioniem, taču jaunais komplekss pavērs sportistiem plašākas iespējas - līdztekus 50 metru celiņiem paredzēta arī vieta daiļlēcējiem; kompleksā būs pieejami arī trenažieri un cita sporta infrastruktūra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldība ir izsniegusi būvatļauju spa centra būvniecībai Liepājas jūrmalā, Miķeļa Valtera ielā, informēja Liepājas būvvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Freidenfelde.

Lietuvas uzņēmuma "Liepojos kopos" projekts paredz atjaunot ilgu laiku pamesto vēsturisko Liepājas peldmāju, tai blakus kāpās uzceļot būtiski lielāku četrstāvu jaunbūvi.

Būvniecības ierosinātājs ir Lietuvas uzņēmums "Liepojos kopos". Meta konkursa darba autors ir pilnsabiedrība "ZGT", pasūtītāja izvēlētais būvniecības ieceres izstrādātājs - SIA "K Idea", bet būvprojekta vadītājs - Andris Kokins.

Būvniecības iecere paredz veselības veicināšanas centra būvniecību, kurā sniegtu ārstniecības un skaistumkopšanas pakalpojumus ar ārstnieciskā minerālūdens pielietojumu. Veselības veicināšanas centra 1.stāvā un pagrabstāvā paredzēta SPA zona ar zemūdens masāžu baseiniem un bērnu baseinu zonu, atpūtas zonu ar saunām, pirtīm un džakuzi baseinu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sākam biznesu: Dzīve mainās, kad piedzimst bērni

Laura Mazbērziņa, 05.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunās māmiņas Aiga Ose un Kristīne Māla apvieno ideju ar drosmi, izveidojot zīmolu BuBuu; nu jau nedaudz vairāk kā gadu viņas piedāvā Latvijā šūtus sausos bumbu baseinus bērniem.

Aiga un Kristīne pievērsās savai uzņēmējdarbībai līdz ar bērniņu piedzimšanu. Viņas uzskata, ka, piedzimstot bērnam, ikkatras ģimenes un it īpaši jaunās māmiņas ikdiena piedzīvo lielas pārmaiņas, kuru ietvaros bieži vien paveras jauns skats uz lietām, rodas jaunas idejas un varbūt savā ziņā ir vairāk iemeslu sevi pierādīt, kā dēļ vēl vairāk censties. Zīmols BuBuu izveidots 2017. gada decembrī. Viss aizsākās, kad abas māmiņas kopīgi devās uz bērnu ballīti, kura risinājās bumbu istabā. Apspriežot idejas, kā neizmērojamo bērnu prieku, spēlējoties bumbās, «pārnest» uz mājām, un izpētot tirgū piedāvāto izvēli bumbu baseinu variācijām, abas secinājušas, ka būtu nepieciešams rast labāku risinājumu savām meitām. «BuBuu Baseini nebija radīti ar nodomu, ka tas būs milzīgs bizness, tā ir mūsu aizraušanās un sirdslieta. Redzot prieku mūsu bērnu acīs, nospriedām, kāpēc gan neiepriecināt vēl arī citus bērnus», stāsta māmiņas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils piedāvā iespēju atpūsties ikvienam – ģimenēm ar bērniem, draugu kompānijām, kā arī senioriem.

Pēc relaksācijas un atpūtas Ūdens piedzīvojuma parka apmeklētajiem tiek piedāvāta iespēja nakšņot Olimpiskā centra Ventspils trīs zvaigžņu viesnīcā pilsētas centrā. Ūdens piedzīvojumu parka un viesnīcas pakalpojumus iespējams iegādāties komplektā par ļoti izdevīgu cenu. Šāds komplekts var būt arī lieliska dāvana visai ģimenei. To meklējiet vietnē www.gribuatpusties.lv

Ūdens piedzīvojumu parkā Ventspilī ir pieejami dažāda veida pakalpojumi, gan lieliem, gan pašiem mazākajiem. Lielais un mazais baseins, kurus attiecīgi var izmantot pēc vēlmes un peldēt prasmes, atlētikas zāle ar jauniem un moderniem trenažieriem un profesionāls treneris, pie kura vērsties pēc palīdzības, aerobikas zāle, kurā notiek dažāda veida nodarbības, kā arī ūdens atrakciju un SPA zona, kurā iespējams bērniem izpriecāties un pieaugušajiem relaksēties un noņemt saspringumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Februāra sākumā ar ģimeni aizbraucām noķert vasaras sajūtu brīnišķīgajā Marokā. Brīnišķīga un krāsaina valsts, kurā aizbēgt no pelēkās un drūmās ziemas.

«Daudz laimes dzimšanas dienā,» es pasniedzu tētim aploksni, iedodu buču un nepacietīgi dīdos, kamēr gaidu reakciju no vecākiem, kad tētis būs atvēris aploksni. Iekšā ir lidmašīnas biļešu dāvanu kartes.

Lielāko dzīves daļu mani vecāki ir pavadījuši, lai izaudzinātu mani un māsu par labiem cilvēkiem un nav aizrāvušies ar ceļošanu. Igaunija, Lietuva, Vācija - tāds standartiņš. Tagad, kad, cerams, esmu izaugusi par labu cilvēku un varu pateikt vecākiem paldies par visu, ko man devuši, kā vienu no variantiem sava «paldies» pateikšanai izvēlējos uzdāvināt tēva apaļajā jubilejā vecākiem iespēju kaut kur aizlidot. Atpūsties. Tajā brīdī vecāki vēl nenojauš, ka deviņus mēnešus vēlāk lidos uz Maroku, bet smejoties saka, ka aizlidos kaut kur tepat, kur viss pazīstams – Ukrainu, Baltkrieviju..

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Gada būves konkursa žūrija piedzīvo temperatūras šoku

Dienas Bizness, 23.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bauskas peldbaseinu un Viļa Plūdoņa muzeju «Lejeniekos» 22. februārī apmeklēja skates «Gada labākā būve Latvijā 2017» žūrija. Katrā objektā ekspertus gaidīja pārsteigums, vēsta reģionālais laikraksts Bauskas Dzīve.

Žūrijas dalībniekiem iznāca izbaudīt temperatūras šoku – no baseina, kur telpās temperatūra ir ap 32 grādiem, viņi nonāca brīvdabas muzejā, kur ārā temperatūra bija mīnus 15 grādi.

Bauskas peldbaseins nominēts kategorijā «Publiskā jaunbūve», tajā šogad ir liels pieteikumu skaits –16 būves. Žūrijas locekļus sagaidīja Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore Biruta Grantiņa un pašvaldības saimnieciskās nodaļas vadītājs Mārtiņš Vilciņš. B. Grantiņa pastāstīja, ka baseins kļūst populārāks – rekords līdz šim ir 176 apmeklētāji vienā pēcpusdienā.

Viļa Plūdoņa muzejā «Lejenieki» klēts un ratnīca nominēti kategorijā «Restaurācija», kur ir sešas būves visā Latvijā. «Mērķis bija izveidot tādu tēlu, kā šo vietu ir redzējušas Plūdoņa acis. Tas ir memoriālais muzejs,» žūrijai pauda mākslas vēsturniece Ina Līne.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā dēvētajā būvnieku karteļa lietā aizliegta vienošanās cita starpā bijusi arī par tādiem būvobjektiem kā Rīgas pils, Latvijas Universitātes Akadēmiskais centrs Torņkalnā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ēka, Liepājas cietums un citi, liecina Konkurences padomes (KP) publiskotais pilnais saraksts par lietā iesaistītajiem objektiem.

Kopumā starp 77 būvnieku kartelī pārrunātajiem objektiem ir vairāki projekti Rīgā, tostarp vairākas izglītības un kultūras iestādes. Tāpat vairāki karteļa darbībā iesaistītie objekti atrodas citās Latvijas pilsētās - Liepājā, Jelgavā, Skrundā, Ogrē, Ikšķilē, Jēkabpilī, Valmierā, Kuldīgā, Saldū, Rēzeknē, Salaspilī, Daugavpilī un Cēsīs.

Starp uzskaitītajiem būvobjektiem Latvijas pilsētās ir ne tikai izglītības iestādes, bet arī sporta centri, slimnīcas, ražotnes, parki, dzīvojamās ēkas, tirdzniecības centri un citi objekti.

Visi KP publiskotie lietā iesaistītie būvobjekti ietver VEF kultūras pili, Okupācijas muzeju, Pulka ielas muzeja krātuvi, kultūras pili "Ziemeļblāzma", Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Ogres tehnikumu, Latvijas Universitātes Akadēmisko centru Torņakalnā, Rīgas pili, Jauno Rīgas teātri, Salaspils kultūras namu "Enerģētiķis", stadionu "Daugava", Lielupes tenisa centru, Ventspils Mūzikas vidusskolu ar koncertzāli "Latvija", Lielupes vidusskolu un Jelgavas Valsts ģimnāziju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāk projektu Baltijas jūras piesārņojuma samazināšanai

Dienas Bizness, 09.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienojoties četrām institūcijām Latvijā, ar partneriem Somijā un Zviedrijā sācies darbs pie projekta NutrInflow, kurā veicinās izpratni par meliorācijas sistēmu nozīmi un pilotteritorijās izveidos inovatīvus ūdens apsaimniekošanas pasākumus, tā ļaujot samazināt augu barības vielu noplūdi Baltijas jūrā, pastāstīja Zemgales Plānošanas reģiona pārstāvis Aigars Ieviņš.

Baltijas jūra ir viena no aizaugošākajām ekosistēmām pasaulē. Intensīvā lauksaimniecība Skandināvijas valstīs ir viens no piesārņotājiem, par kuru darbības regulēšanu diskutē jau ilgstoši. Ievērojams piesārņojuma apjoms rodas no slāpekļa un fosfora, kas atrodas upju ūdeņos, un liek attīstīties aļģēm, kas pēcāk patērē lielu daudzumu skābekli, atņemot to citiem organismiem. Pieaugot ražošanas intensitātei Latvijā, arī mēs saskarsimies ar šo pieredzi, un tāpēc jau laicīgi nepieciešams meklēt risinājumus risku novēršanai.

Rīkojoties lokāli, ieguvumu ir iespējams radīt globāli. Trīs gados projekta partneri Latvijā - biedrība Zemnieku saeima, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Jelgavas novads un Zemgales Plānošanas reģions - īstenos pasākumu kopumu ar virsmērķi samazināt iespējamās barības vielu noplūdes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Auto mēbeļu izgatavotājs: Cilvēku sajūsma man dod enerģiju turpināt

Lelde Petrāne, 07.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Esam traki un gatavi realizēt vēl trakākas gan savas, gan citu cilvēku idejas,» biznesa portālam db.lv saka Rolands Grantiņš, pēc profesijas Stila mēbeļu modelētājs, kurš meistaro paša izdomātas auto mēbeles.

Līdz šim brīdim ar viņa rokām tapis Subaru Legacy komplekts, kurā ietilpst dīvāns, divi vienvietīgie krēsli un galdiņš, kā arī BMW 525 dīvāns. «BMW «dzīvo» manā istabā un ir man skaistākā naktslampiņa rajonā. Tumsā tiešām izskatās, ka mašīna būtu iebraukusi istabā,» saka R. Grantiņš. Savukārt, Subaru komplekts izvietots vecāku viesu nama telpās.

«Esmu pabeidzis Rīgas Amatniecības vidusskolu, koka nodaļu, pēc profesijas skaitos Stila mēbeļu modelētājs. Ikdienā līdzdarbojos līdzi tēvam viņa uzņēmumā, kas arī oficiāli ir mana darba vieta. Izgatavojam visa veida galdniecības darbus, durvis, logus, mēbeles, kāpnes, kā arī mums ir Mucu muzejs. Izgatavojam ozolkoka mucas pēc vecajām tradīcijām, koka kublus, koka vannas. Tapusi pat pārvietojama pirts kuģa izskatā ar visu kublu. Vadu arī ekskursijas mucu muzejā. Otra darba vieta man ir mēbeļu veikalā - esmu pārdevējs - konsultants,» par sevi stāsta jaunietis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Uzņēmējs: Ko līdz, ja ir darba vietas, bet cilvēkiem nav, kur dzīvot

Kristīne Stepiņa, 26.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Esošais dzīvojamais fonds Limbažu pilsētā ir «izsmelts».

Šobrīd apjomīgākais Limbažu novada projekts ir Limbažu un Salacgrīvas novada sporta skolas peldbaseina būvniecība, kuru plānots pabeigt līdz šā gada maijam. SIA Engels Hus valdes loceklis Agnis Eņģelis gan Dienas Biznesam teic, ka vairāk par baseinu limbažniekiem būtu nepieciešama dzīvojamā platība.

«Pilsētā mājokli īrei ir ļoti grūti atrast, ko līdz, ja ir darba vietas, bet cilvēkiem nav, kur dzīvot. Protams, arī skolas un baseins ir vajadzīgs, taču galvenais ir nodrošināt, lai Limbažos būtu iedzīvotāji un pats galvenais – bērni, kam tajā peldēt,» uzsver uzņēmējs.

Esošais dzīvojamais fonds Limbažu pilsētā ir «izsmelts», šobrīd cilvēkiem atrast dzīvojamo platību ir visnotaļ sarežģīti, piekrīt Limbažu novada domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers. Pašvaldība šī jautājuma risināšanu nosauc par vienu no prioritārajiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Aktieris Džims Beluši samazinājis sava īpašuma pārdošanas cenu līdz 27,9 miljoniem dolāru

Žanete Hāka, 05.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aktieris Džims Beluši atkārtoti pārdod savu īpašumu Losandželosā, samazinot cenu līdz 27,9 miljoniem dolāru.

Beluši īpašumu cenšas pārdot kopš 2017.gada un iepriekš īpašums tika piedāvāts līdz pērnā gada novembrim, kad to mēģināja pārdot par 29,9 miljoniem dolāru. Beluši to iegādājās 2007.gadā par 8,3 miljoniem dolāru. Pēc iegādes viņš pilnībā nojauca 1950.gadā būvētu ēku, kas atradās teritorijā un uzcēla savu māju.

Mājas kopējā platība ir 1300 kvadrātmetru, tajā ir sešas guļamistabas, 11 vannasistabas un vīna telpa. Teritorijā atrodas terases, baseins, džakuzi un viesu māja.

Galerijā augstāk – ieskats īpašumā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Attīsta tehnoloģiju biogāzes ieguvei nākotnē

RTU Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta vadošais pētnieks Francesco Romagnoli un pētnieks Maksims Feofilovs, 22.12.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radot simbiozi starp biogāzes ražošanu un mikroaļģu audzēšanu, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) pētnieki attīsta nākotnes tehnoloģiju biogāzes un inovatīvu materiālu ražošanai izmantojamu izejvielu ieguvei.

Mikroaļģēm ir liels potenciāls enerģētikā un augstas pievienotās vērtības produktu izgatavošanā pārtikas rūpniecībā, tekstilrūpniecībā, lauksaimniecībā, akvakultūrā un medicīnā. Ar aļģu biomasu varētu arī aizstāt fosilas izejvielas, piemēram, plastmasas izgatavošanā. Šobrīd pasaulē tiek aktīvi pētīta to izmantošana, Eiropā aļgu audzēšana ir plaši attīstīta Francijā, kur izveidoti lieli aļģu audzēšanas lauki. Mūsu platuma grādos mainīgo klimatisko apstākļu, temperatūras svārstību un sezonalitātes dēļ šis virziens nav attīstīts, lai gan mikroaļģes uzskatāmas par nozīmīgu nākotnes resursu.

Mikroaļģes ir samērā mazprasīgas, kas labvēlīgos apstākļos strauji vairojas. To augšanai nepieciešams siltums, gaisma, barības vielas un CO2. Meklējot risinājumus, kā vērīgās mikroaļģes audzēt Ziemeļvalstīs, RTU Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta (VASSI) zinātnieki projektā SMARB (“Integrēta CO2 biofiltra un mikroaļģu biomasas ražošanas tehnoloģija biogāzes stacijām, izmantojot inovatīvu saliktu modulāru atvērtu riņķplūsmas baseinu pieeju”, Nr.lzp-2018/1-0232) izveidojuši inovatīvu hibrīdu mikroaļģu kultivēšanas sistēmu, apvienojot tajā īpašības, kādas ir gan atklātiem audzēšanas baseiniem, gan slēgtiem fotobioreaktoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru