Citas ziņas

Grammy tiek arī Latvijas Radio korim un Sinfonietta Rīga

LETA--BBC, 27.01.2014

Jaunākais izdevums

Ikgadējā Grammy mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā kategorijā "labākais kora sniegums" laurus plūcis kompānijas ECM izdotais albums ar igauņu komponista Arvo Perta opusu Adam's Lament, kura ierakstā piedalījies arī Latvijas Radio koris un Sinfonietta Rīga.

Kompaktdiska ieraksts veikts 2011.gada novembrī Nigulistes baznīcā Tallinā. Igauņu diriģenta Tenu Kaljustes vadībā to ieskaņojuši Latvijas Radio koris, Sinfonietta Rīga, Vox Clamantis, Igaunijas Filharmonijas kamerkoris un Tallinas kamerorķestris.

Jau ziņots, ka svētdien Losandželosā notika 56.ikgadējā Grammy balvu ceremonija, kurā triumfēja elektroniskās mūzikas duets Daft Punk un repa duets Macklemore un Raiens Luiss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Braiens Adamss Rīgā ieradīsies kopā ar personīgo pavāru

Laura Mazbērziņa, 27.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

3. maijā Arēnā Rīga ar koncertu uzstāsies kanādiešu rokmākslinieks – Braiens Adamss. Rīgā Adamss un viņa grupas mūziķi viesosies jaunākā albuma «Ultimate» koncertturnejas ietvaros un programmā izskanēs gan jaunās dziesmas, gan labi zināmie hiti, informē koncerta organizatori.

2017. gada septembrī apstiprinājās visi 3 Baltijas koncerti - Rīgā, Tallinā un Kauņā, taču mākslinieks sniegs koncertus arī Skandināvijā un Rietumeiropā, kā arī Ziemeļamerikā šīs koncertturnejas ietvaros.

Mākslinieks Rīgā būs tikai vienu dienu, jo nākamajā dienā ir koncerts Kauņā, Žalgiris arēnā.

Organizatori stāsta, ka māksliniekam ir ļoti intensīvs koncertu grafiks, tādēļ viņš kopā ar visu pavadošo sastāvu un tehniskajiem darbiniekiem brauc ar trim speciāliem koncertturneju autobusiem un lielāko daļu vajadzīgā ved līdzi paši. Dziedātājs ir veģetārietis, visai ceļojošajai komandai līdzi brauc arī pavārs, kas visiem gatavo. Vēl bez autobusiem līdzi dodas arī 3 fūres ar skaņas un gaismas tehniku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Skudras Metropole triumfē pasaules labāko pasākumu konkursā

Zane Atlāce - Bistere, 02.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas pārstāvji - radošā apvienība "Skudras Metropole" - uzvarējuši vērienīgākajā un prestižākajā pasākumu rīkotāju konkursā "BEA World Festival", kurā tiek apbalvoti labākie izklaides un kultūras pasākumi no visas pasaules, informē R/A "Skudras Metropole" projektu vadītāja Nora Kancīte.

"Skudras Metropole" 1. vietu ieguva par pērnā gada nogales "Citādām Ziemassvētku vakariņām", kuras starptautiskā žūrija atzina par labāko nominācijā "Privātais pasākums".

BEA (best event award) festivāls un konkurss notika jau 14. gadu, šogad tajā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits no visas pasaules, sākot ar Eiropas lielvalstīm - Itāliju, Vāciju, Lielbritāniju - un beidzot ar Indiju, Austrāliju, Ķīnu, Izraēlu, ASV u. c. Pasākumu rīkotājiem šī balva ir līdzvērtīga kā Grammy balva mūziķiem vai Oskars kino nozares speciālistiem, tāpēc pat iekļūšana tā dēvētajā šortlistē ir cienījams panākums. Dienu pirms apbalvošanas ceremonijas Milānā, kur šogad risinājās "BEA World Festival", nominētais pasākums bija jāprezentē starptautiskai žūrijai, kurā bija gan daudzu ietekmīgu kooperāciju un zīmolu mārketinga nodaļu vadītāji (Ferrari, Lavazza, Red Bull, Oriflame, Airbus u. c.), gan pasaules prestižāko pasākumu aģentūru pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Sonarworks apgrozījums šogad audzis par 40%

Db.lv, 18.12.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radītais profesionālas skaņas digitālās kalibrēšanas uzņēmums Sonarworks noslēdz 2020.gadu ar rekordaugstiem ieņēmumiem, informē uzņēmumā.

Uzņēmuma produktu biznesa līnija ir piedzīvojusi strauju izaugsmi un šobrīd jau vairāk nekā 70 000 studiju visā pasaulē izmanto Sonarworks tehnoloģiju. Globālās pandēmijas ietekmē mūzikas radītājiem nācās pielāgot savus darba apstākļus mājas studijās un Sonarworks inovatīvā tehnoloģija izrādījies risinājums lai nodrošinātu inženieriem nepieciešamos darba apstākļus.

Sagaidāms, ka Sonarworks 2020. gada apgrozījums pārsniegs 3,7 miljonus euro, kas ir par 40% vaiāk kā 2019. gadā. Uzņēmums plāno paplašināt produktu klāstu patērētāju elektronikas segmentā, jo papildus izaugsmei mūzikas radītāju segmentā paplašinās arī uzņēmumu interese par licencēšanas iespējām mūzikas klausītāju segmentā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Sonarworks piesaista 6 miljonus dolāru investīcijas

Db.lv, 14.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas audio tehnoloģiju inovators, profesionālas skaņas digitālās kalibrēšanas uzņēmums Sonarworks noslēdzis papildus finansējuma raundu, investīciju fonda Almaz Capital (ASV) vadībā piesaistot 6 miljonus dolāru.

Raunda noslēgšanā piedalījās arī līdzšinējie investori Karma Ventures un Proks Capital, kā arī jaunie investori Trind Ventures, Smart Growth VC, LLC., Wiser Financial Advisors OÜ, un biznesa eņģeļi Cesar Lamschtein un Victor Yun. Papildus finansējums ļaus Sonarworks paplašināt SoundID mašīnmācīšanās tehnoloģiju integrāciju patērētāju elektroierīcēs visā pasaulē.

2020. gada sākumā Sonarworks prezentēja savu jaunāko tehnoloģijas sasniegumu - SoundID - tā tika izziņota lielākajā tehnoloģiju izstādē pasaulē CES 2020, kas katru gadu norisinās Lasvegasā, ASV.

SoundID ļauj izveidot katram lietotājam personalizētu skaņas profilu, balstoties uz klausītāja dzirdi un individuālajām skaņas vēlmēm. Šī tehnoloģija strauji guva starptautisku industrijas interesi un atzinību. Nepilna gada laikā tirgū jau parādījās pirmie produkti ar SoundID integrāciju. Sonarworks uzsāka sadarbību ar ikonisko amerikāņu zīmolu Gateway, integrējot skaņas tehnoloģiju jaunākajos uzņēmuma planšetdatoros. Tāpat SoundID tehnoloģija jau atrodama austiņu ražotāja Monoprice premium zīmola Monolith bezvadu austiņās, kā arī pirmajās bluetooth bezvadu Drop Panda audiofīlu kategorijas austiņās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kolumbiešu izcelsmes dziedātāja Šakira īstajā vārdā Šakira Izabela Mebaraka Ripolla izlēmusi pārdot savu savrupmāju Maiami pilsētā ASV Floridas štatā. Īpašumu iespējams iegādāties par 14,9 miljoniem ASV dolāru.

Savrupmāju Šakira iegādājusies 2001. gadā, par to samaksājot 3,38 miljonus ASV dolāru. Divpadsmit gadu laikā īpašums paplašināts un savrupmājai pievienotas jaunas telpas, tādējādi tā vērtība pieaugusi vairāk nekā trīs reizes.

Īpašums veidots, ietekmējoties no dzenbudisma – savrupmājai ir augsti griesti, stikla sienas un liels peldbaseins. Mājai ir kopumā sešas guļamistabas, astoņas vannas istabas, sporta zāle, telpas bērniem un viesu uzņemšanai. Kaimiņos Šakiras īpašumam atrodas tādu slavenību kā Aleksa Rodrigesa, Meta Deimona, Dženiferes Lopesas un Rikija Mārtina mājokļi.

Kā iemeslu savrupmājas pārdošanai, Šakira norādījusi faktu, ka lielāko daļu sava laika pavada Losandželosā un Eiropā, kur strādā pie jaunākā mūzikas albuma laišanas klajā. Šakira kopumā izdevusi septiņus studijas albumus, četrus koncertierakstu albumus, labāko dziesmu izlases un singlus. Dziedātāja saņēmusi divas Grammy balvas un bijusi nominēta Zelta globusam – apbalvojumam ASV kinomotogrāfijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar koncertu Lidija Baiha. Vijoles balss un koncerta videomateriāla Magic of the Violin (Vijoles maģija) pasaules pirmizrādi, kā arī metālpūšamo instrumentu grupas Canadian Brass meistarklasi Jūrmalā sācies XI starptautiskais mūzikas festivāls Summertime – aicina Inese Galante.

Šā gada festivāla tematiskais ietvars – balss visās tās izpausmēs: raupja, maiga, pavedinoša, dejojoša, iepriecinoša. Visniansētākais mūzikas instruments – cilvēka balss, metāla un koka instrumentu balss, vienmēr atšķirīga, ar savu neatkārtojamu tembru paleti.

Festivāla atklāšanas preses konferencē tā dvēsele Inese Galante atklāja, ka kopš pirmā festivāla ir pagājuši vienpadsmit gadi, un ar katru festivālu koncerti top aizvien interesantāki un citādāki.

Inese Galante vēlreiz uzsvēra arī to, ka šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem festivāla laikā notiks meistarklases, kas jau ir sākušās pirmdien, un līdz pat nedēļas beigām norisināsies Jūrmalas Kultūras centrā. Tās ir pieejamas ikvienam interesantam, kas grib uzzināt kaut ko jaunu par mākslu un mūziķiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

FOTO: Saulkrastos sācies ikgadējais džeza mūzikas festivāls Saulkrasti Jazz 2016

Žanete Hāka, 19.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saulkrastos sācies ikgadējais Baltijā vērienīgākais brīvdabas džeza mūzikas festivāls Saulkrasti Jazz 2016.

Pirmdien bezmaksas koncertā Saules laukumā Saulkrastos skatītājus priecēja Māris Pūris un viņa stepa studiju audzēkņi, ko muzikāli pavadīja koklētāju ansamblis, bet vakara koncertā festivāla lielo skatuvi Minhauzena undā ieskandināja vokālā grupa Framest un ansamblis Pieneņu vīns. Vairākiem no abu grupu mūziķiem šī bija saviļņojoša atkalsatikšanās ar Saulkrastu džeza festivāla gaisotni, jo viņi ir vieni no daudzajiem, kas savas vasaras pavadījuši izglītojoties festivāla meistarklašu nometnēs.

Otrajā festivāla dienā Saules laukuma koncertā uzstāsies Rīgas Doma kora skolas džeza nodaļas labākie audzēkņi, ar kuri savu aizrautību un prasmi atrādīja Rīgas publikai festivāla ieskaņas koncertā Origo Summer Stage.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Latvijas uzņēmums Sonarworks startējis Rio olimpiādē

Lelde Petrāne, 20.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviju 2016. gada vasaras olimpiskajās spēlēs pārstāvējis arī uzņēmums Sonarworks. Vispasaules sporta pasākuma muzikālais noformējums tapis ar Latvijas uzņēmuma kalibrācijas tehnoloģiju palīdzību.

Šo faktu Sonarworks komanda uzzinājusi nesenā sarunā ar ārzemju partneriem.

Par Rio olimpiādes muzikālo noformējumu rūpējies trīs Grammy godalgu ieguvējs Alešandre Sikeira, kurš skanējumu pieskatījis tieši ar Sonarworks kalibrētām austiņām. «Sonarworks austiņu kalibrācija nu ir kļuvusi par neaizstājamu rīku, kad darbojos pie skaņas ierakstīšanas un miksēšanas,» uzņēmumam pastāstījis brazīļu skaņas inženieris, kurš piekritis kļūt par oficiālu Sonarworks produktu atbalstītāju.

«Patlaban mēs attīstāmies galvu reibinošā ātrumā un drīzumā piedāvāsim jaunu produktu. Šobrīd gan ASV, gan Latvijā paplašinām Sonarworks komandu, tādēļ meklējam entuziastus, kuri vēlas izmainīt mūzikas pasauli,» sacīja kompānijas vadītājs un līdzdibinātājs Helmuts Bēms.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu rokgrupa Foo Fighters trešdien, 21. jūnijā, aptuveni trīs stundu garā šovā priecēja publiku Lucavsalā, Rīgā.

Fotogrāfijas - raksta galerijā!

21 gadu ilgās karjeras laikā Deivs Grols (Dave Grohl), Teilors Hovkins (Taylor Hawkins), Neits Mendels (Nate Mendel), Kriss Šiflets (Chris Shiflett) un Pets Smīrs (Pat Smear) ir izsitušies līdz rokmūzikas virsotnei, kļūstot par vienu no labākajām koncertgrupām pasaulē, kura spēj pulcēt izpārdotus stadionu šovus jebkurā valstī.

Foo Fighters kontā ir vienpadsmit prestižās Grammy balvas un vairāk nekā 30 miljoni pārdotu albumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Spožais belkanto zvaigžņu duets no ASV arī Dzintaru koncertzālē

Dienas Bizness, 04.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šovasar Baltijas muzikālās sezonas piedāvā skaistu notikumu – tenora Lorensa Braunlija un «zelta» soprāna Sāras Kobernas kopprojektu - 16. jūlijā Dzintaru koncertzālē belkanto zvaigžņu duets sniegs vienīgo koncertu Latvijā, informē pasākuma organizatori.

Izcilais tenors Lorenss Braunlijs tiek dēvēts par vienu no labākajiem mūsdienu belkanto meistariem. Savukārt Sāra Koberna ir savaldzinājusi klausītājus visā pasaulē ar savu precīzo tehniku, dzīvsudraba kustīgumu un brīnišķīgo kausēta zelta tembru, kas atklājas visos balss reģistros, kā raksta ārvalstu mūzikas izdevumi.

Fonda Baltijas muzikālās sezonas mākslinieciskais vadītājs Andrejs Žagars atzīmē, ka klasiskās mūzikas gardēžiem šis ir īpašs notikums, jo tā ir patiesa bauda klausīties šāda līmeņa zvaigžņu duetu.

Lorenss Braunlijs pasaules līmeņa atpazīstamību guva ar Almavivas lomu Rosīni operā Seviļas bārddzinis ar kuru 2007.gadā debitēja uz Ņujorkas Metropolitēna operas skatuves. Izrādījās, ka dziedātāja lieliskā balss un ekspresija ir ideāli piemērota Rosīni un Doniceti radītajām operām, viņš regulāri piedalās to iestudējumos Milānas La Scala, Vīnes Valsts operā, Parīzes operā, sadarbojas ar Berlīnes filharmoniķiem, Filadelfijas, Čikāgas un Ņujorkas simfoniskajiem orķestriem. Viens no jaunākajiem Braunlija mūzikas diskiem Virtuoso Rossini Arias ir nominēts Grammy balvai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsu produkts ir tehnoloģija, ar kuras palīdzību var uzlabot skaņu skaņas ierīcēs – austiņās un skaļruņos. Vēlamies radīt jaunu skaņas standartu, kas atļauj lietotājiem izdzirdēt tieši to pašu, kas bija oriģināli ierakstīts studijā, neatkarīgi no izmantotās ierīces. Tā ir diezgan revolucionāra lieta, ko mūzikas industrijā 50 gadus neviens principā nav varējis izdarīt – atklāj SONARWORKS līdzdibinātājs Helmuts Bēms.

Ideja radās 2012.gadā, aptuveni gadu pavadījām attīstot pašu tehnoloģiju. Pārdošanai produkts bija gatavs 2015. gadā, un tirgus iekarošanu sākām ar profesionālām skaņu ierakstu studijām.

Ļoti ātri sapratām, ka viedokļu līderi nedzīvo šeit, viņi dzīvo Amerikā, pārsvarā Losandželosā. Aizbraucām uz Losandželosu, sākām ar pirmo studiju, kur es vienkārši privātā kārtā atradu kontaktu. Pirmais inženieris, pie kā aizbraucām, bija strādājis ar Ēriku Kleptonu, un viņam ļoti patika mūsu produkts. Viņš uzreiz saprata, ko tas dara, viņš bija sajūsmā, un uzreiz mums iedeva nākamos kontaktus. Tā mēs no mutes mutē gājām no vienas studijas uz otru.

Šobrīd mūsu programmatūru izmanto jau 20 tūkstoši ierakstu studiju. Mūsu lietotāji ir producenti, audio inženieri, komponisti. Daudzi no viņiem ir slavenības. Piemēram, Maikls Lēmans Bodikers (Michael Lehmann Boddicker) bija taustiņinstrumentālists Maiklam Džeksonam, pēc tam strādājis ar Vitniju Hjūstoni. Rafa Sardina strādājis ar Lēdiju Gāgu, Selīnu Dionu, viņam jau ir 13 Grammy balvas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Omānā 28 gadu vecumā mirusi viena no pasaules lielākajām elektroniskās deju mūzikas zvaigznēm, zviedru dīdžejs Avicii.

«Mēs ar patiesām sērām paziņojam par Tima Berjlina, pazīstama arī kā Avicii, nāvi. Ģimene ir nomākta un mēs lūdzam ikvienu cienīt viņu vajadzību pēc privātuma šajā grūtajā laikā,» teikts viņa pārstāvja paziņojumā.

Par nāves cēloni netiek ziņots.

Avicii bija veselības problēmas, kuru dēļ viņš 2016. gadā paziņoja par koncertturneju beigšanu.

Viņš divas reizes nominēts prestižajai «Grammy» balvai.

Avicii ierakstījis mūziku kopā ar franču dīdžeju Dāvidu Getu un nīderlandiešu dīdžeju Nikiju Romero. Viņa pazīstamākās dziesmas ir «I Could Be the One», «Wake Me Up», «Levels» un «Hey Brother».

Komentāri

Pievienot komentāru