Foto

Jaunā projektā Šampētera rajonā iegulda 3,3 miljonus

Lelde Petrāne, 08.05.2014

Jaunākais izdevums

Būvniecības uzņēmums un nekustamo īpašumu attīstītājs YIT Celtniecība uzsācis jauna dzīvojamo māju projekta Domino attīstību Šampētera rajonā, Stendes ielā 5. Jaunajā projektā uzņēmums ieguldīs vairāk nekā 3,3 milj. EUR.

Paredzēts, ka projekts ekspluatācijā tiks nodots 2015. gada sākumā.

Šobrīd ir ielikti dzīvojamās mājas pamati un turpinās projekta pirmā stāva būvniecība. Domino būs 4-5 stāvu dzīvojamā ēka, kurā atradīsies 51 dzīvoklis ar dzīvojamo platību no 37 m2 līdz 112 m2. Dzīvokļu cenas jaunajā projektā ir, sākot no 1 431 eur/m2. YIT Celtniecība pircēju interesi raksturo kā augstu.

Andris Božē, SIA YIT Celtniecība valdes priekšsēdētājs, komentējot būvniecības darbus un pamatojot vietas izvēli, norāda: «Šobrīd tā ir vienīgā būvniecības stadijā esošā jaunā projekta dzīvojamā māja Šampēterī. Līdz šim visi īstenotie jauno māju projekti šajā rajonā, kas būvēti pirmskrīzes laikā, ir veiksmīgi realizēti un tajos pircējiem pieejamu dzīvokļu praktiski nav.»

SIA YIT Celtniecība ir Somijas korporācijas meitas uzņēmums Latvijā, kas nodrošina nekustamo īpašumu attīstīšanu un celtniecības pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

YIT celtniecība nākamgad plāno investēt 16 miljonus eiro jauno projektu attīstībā

LETA, 04.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu projektu attīstītāja un būvfirma SIA YIT celtniecība 2015.gadā zemesgabalu iegādē un jauno projektu būvniecībā plāno investēt 16 miljonus eiro, sacīja YIT celtniecības valdes priekšsēdētājs Andris Božē.

«Aptuveni desmit miljoni eiro tiek investēti katru gadu. Investējam gan zemesgabalos, gan būvniecībā. Šogad kopumā ir investēti 12 miljoni eiro, bet 2015.gadā plānots investēt 16 miljonus eiro. Zemesgabalu iegādei līdz pat 2018.gadam paredzēts katru gadu investēt divus līdz trīs miljonus eiro,» skiaidroja Božē.

Patlaban YIT celtniecība turpina projekta Biķerziedi attīstību Biķernieku ielā, kur tiek būvēta nākamā 65 dzīvokļu māja, un to paredzēts nodot ekspluatācijā 2015.gada vasarā. Tāpat jau ir pabeigts 65 dzīvokļu projekts Midtown Hospitāļu ielā 39, par šo projektu ir liela interese arī no vietējo pircēju puses. Božē sacīja, ka tas ir nedaudz dārgāks projekts, tas nav tik dārgs kā centrā, bet dārgāks nekā guļamrajonos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Gazele: YIT Celtniecība «būvē» apgrozījumu dzīvojamo māju tirgū

Linda Zalāne, 14.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA YIT Celtniecība biznesu koncentrē dzīvojamo māju būvniecībā Rīgā; mērķis – pārdot 250 līdz 300 dzīvokļu gadā. Uzņēmuma apgrozījuma kāpums nodrošinājis YIT Celtniecība vietu DB un Lursoft veidotajā straujāk augošo uzņēmumu – Gazeļu - sarakstā.

«Esam veiksmīgi pārvarējuši krīzi un straujos tempos attīstāmies. Krīzē uz pusi samazinājām darbinieku skaitu, – beidzās lieli inženiertīklu projekti, bet jauni nesākās. Bija panīkums arī dzīvojamo māju attīstības segmentā,» atceras YIT Celtniecība valdes priekšsēdētājs Andris Božē. Kompānijas balsts ir mātes uzņēmums YIT Construction Ltd, kas ir lielākais nozares uzņēmums Somijā ar simt gadu pieredzi biznesā. Ekonomikas lejupslīdes gados tas investēja darbinieku apmācībās, jaunu IT risinājumu un attīstības projektu sagatavošanā. Brīdī, kad ekonomika uzrādīja pirmās atveseļošanās pazīmes, YIT Celtniecība bijusi gatava jaunām iespējām, startējot nišās, kur iepriekš aktīvi darbojušies citi attīstītāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Biķerziedu kvartāla ceturtajā kārtā ieguldīs 5 miljonus eiro

Lelde Petrāne, 03.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības uzņēmums un nekustamo īpašumu attīstītājs YIT Celtniecība uzsācis ceturtās kārtas būvniecību Biķerziedu kvartālā, kas atrodas Teikā. Šīs kārtas laikā tiks izbūvēta viena piecstāvu ēka ar 65 dzīvokļiem.

Ceturtās kārtas investīcijas sasniegs 5 miljonus eiro, savukārt kopumā Biķerziedu kvartālā YIT Celtniecība līdz šim ir ieguldījis 10 miljonus eiro.

Jaunā dzīvojamā māja, kas atradīsies Biķernieku ielā 16, būs piektā ēka. Paredzēts, ka to ekspluatācijā nodos 2015. gada vasarā. Atšķirībā no iepriekšējās kārtās izbūvētajām mājām, šajā būs trīs kāpņu telpas, piedāvājot dzīvokļus ar divām, trīs un četrām istabām. Dzīvokļu platība ir robežās no 46 – 88,3 m2. YIT Celtniecība norāda, ka tieši divu istabu dzīvokļi tika visātrāk izpirkti iepriekšējās kārtās, kas, iespējams, saistīts ar īres tirgus pieprasījumu pēc šiem dzīvokļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvkompānija un nekustamo īpašumu attīstītājs SIA "YIT Latvija" pabeidzis apjomīgākos būvdarbus pirmajai ēkai šogad janvārī sāktajam dzīvojamo namu kompleksam "Kaivas kvartāls", informē uzņēmumā.

Namu kompleksa būvniecībā plānotās investīcijas uzņēmums neizpauž.

"Kaivas kvartālu", kas atrodas Rīgas Dreiliņos, robežojoties ar Mežciemu, veidos piecas sešstāvu ēkas, kopumā iegādei piedāvājot 360 dzīvokļu. Paredzēts, ka pirmā no kompleksa ēkām ekspluatācijā tiks nodota nākamā gada vasarā.

Kompleksā būs gan divu un trīs, gan četru istabu komforta klases dzīvokļi, kuru platība būs no 44 līdz 85,5 kvadrātmetriem. Visi dzīvokļi būs pieejami ar pilno apdari, kā arī izbūvētiem balkoniem.

"Atzīmējot spāru svētkus, esam soli tuvāk projekta realizācijai, iezīmējot nākamo projekta attīstības posmu. Šajā projektā liela daļa dzīvokļu plānojumu ir iepriekš pārbaudīti un ieguvuši atzinību no citiem līdzīgi realizētiem projektiem, tāpēc paredzam, ka interese par dzīvokļiem arvien pieaugs. Kaivas kvartāls ir īpašs ar to, ka Rīgas Dreiliņi un tā tuvējā apkaime, kā arī robeža ar Ropažu novadu, pēdējos gados piedzīvojusi strauju attīstību. Blakus esošais tirdzniecības centrs SĀGA un IKEA veikals atvieglo iepirkšanos, savukārt tuvējā apkārtne ir piemērota aktīvai atpūtai. Tieši tāpēc iedzīvotāji šo apkaimi atzīst kā piemērotu nekustamā īpašuma iegādei un dzīvošanai. Turklāt esošā un topošā infrastruktūra ērti un ātri nodrošina iespēju nokļūt ārpus Rīgas, kas lielai daļai iedzīvotāju kļūst arvien svarīgāk. Līdz ar celtniecības darbu pabeigšanu, saskaņā ar pilsētas norādījumiem un saņemtajiem tehniskajiem noteikumiem, tiks pārcelta un labiekārtota sabiedriskā transporta pieturvieta, kas atradīsies tieši pie mūsu ēku kompleksa," komentē SIA YIT LATVIJA valdes loceklis Andris Božē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Papildināta -YIT Celtniecība valdes priekšsēdētājs skaidro apgrozījuma un peļņas kritumu

Gunta Kursiša, Lelde Petrāne, 19.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs un būvnieks SIA YIT Celtniecība pērno gadu noslēdza ar 12,4 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 39% mazāks nekā 2012. gadā. Uzņēmuma peļņa gada laikā samazinājusies desmit reizes līdz 222 tūkstošiem eiro, liecina Lursoft dati.

2012. gadā YIT Celtniecība apgrozījums veidoja 20,4 miljonus eiro.

Pagājušajā gadā uzņēmums pabeidza būvniecības darbus dzīvojamo māju projektā Akācijas ielā 6, Rīgā, kā arī turpināja iepriekš uzsāktos projektus Tālivalža ielā 21 un 21a. Tāpat arī uzņēmums uzsācis darbu pie dzīvojamo māju projekta Stendes ielā 5.

SIA YIT Celtniecība vadība norāda, ka uzņēmums paredz turpināt iesākto nekustamo īpašumu projektu attīstīšanu, kas ietver gan dzīvojamo māju, gan biroju celtniecību. Šogad būvnieks paredzējis pabeigt vairākus iepriekšējos gados uzsāktos projektus un uzsākt darbu pie diviem jauniem projektiem – Biķernieku ielā 16 un Tērbatas ielā 72.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA YIT Celtniecība ir pabeidzis projekta Biķerziedi otro kārtu, nododot ekspluatācijā divas piecstāvu daudzdzīvokļu ēkas Teikā, Tālivalža ielā 21 un 21A. Projekta Biķerziedi otrajā kārtā ieguldītas investīcijas 4,3 miljonu eiro apmērā un izbūvēti 85 dzīvokļi ar kopējo platību 5340 kvadrātmetri.

Jaunbūvētajās ēkās tiek tirgoti 33 līdz 88 kvadrātmetrus lieli, vienas līdz četru istabu dzīvokļi ar iekšējo apdari. Biķerziedi otrās kārtas pirmais nams (Tālivalža ielā 21) tika pabeigts 2013. gada novembrī, un YIT Celtniecība pārdošanas rādītāji liecinot, ka tajā ir pārdoti 80% dzīvokļu.

Dzīvokļu cena Biķerziedu otrās kārtas mājās ir, sākot no 1400 eiro kvadrātmetrā.

Andris Božē, SIA YIT Celtniecība valdes priekšsēdētājs informēja, ka tuvākajā laikā tiks uzsākta projekta Biķerziedi trešās kārtas būvniecība. «Šobrīd nekustamā īpašuma tirgū pieprasījums pēc vidēja lieluma kvalitatīvām dzīvojamajām platībām ar pilnu apdari pārsniedz piedāvājumu,» viņš uzsver.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītāja SIA YIT Celtniecība pērn strādāja ar 6,567 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,2% mazāks nekā 2015.gadā, bet uzņēmuma zaudējumi pērn bija 402 829 eiro jeb gandrīz astoņas reizes lielāki nekā 2015.gadā, liecina Firmas.lv informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn sākti 4.kārtas būvdarbi dzīvojamo māju projektā Biķernieku ielā 16A un 2.kārtas būvdarbi projektā Pupuķu ielā 7.

Papildus uzsāktajiem projektiem tika turpināti darbi dzīvojamo māju projektā Ķīpsalas ielā 49. Savukārt Pupuķu ielā 9 un 11 tika pabeigti būvniecības darbi un ēkas nodotas ekspluatācijā.

Šogad uzņēmums plāno turpināt būvniecību projektos Biķernieku ielā 16A un pabeigt projektus Pupuķu ielā 7, Ķīpsalas ielā 49, Hospitāļu ielā 39 un Stendes ielā 5.

Papildus šogad ir plānots sākt vēl četrus jaunus dzīvojamo māju projektus Rīgā - Ķīpsalas ielā 41, Eiženijas ielā 17, Žagatu ielā 5 un pēdējo kārtu Pupuķu ielā 5.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Nodota ekspluatācijā trešā daudzdzīvokļu māja kompleksā Priedes

Lelde Petrāne, 02.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs YIT Celtniecība ir nodevis ekspluatācijā trešo daudzdzīvokļu ēku dzīvojamo māju kompleksā Priedes Rīgā, Pupuķu ielā 7.

Ēka dzīvošanai būs gatava šā gada vēlā rudenī.

Daudzdzīvokļu kompleksa Priedes jaunajā mājā piecos stāvos ir 40 dzīvokļi, kuru platība ir no 49 līdz 65 m2. Dzīvokļos tiks nodrošināta arī pilna iekšējā apdare, un par atsevišķu cenu var tikt iekārtota arī virtuves iekārta.

Savukārt, visā kompleksā, kuru kopā veidos četras ēkas, iedzīvotājiem tiek piedāvāti 160 mājokļi.

Pirmo divu kompleksa ēku būvniecība tika noslēgta 2016. gada sākumā, un tajās patlaban esot apdzīvoti teju visi dzīvokļi. Tikmēr projekta ceturtajā ēkā, kas vēl ir būvniecības stadijā, rezervēti un pārdoti aptuveni 30% dzīvokļu. To plānots pabeigt līdz nākamā gada sākumam.

TEV VARĒTU INTERESĒT ARĪ:

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

YIT Celtniecība: Dzīvokļu pircēju psiholoģiskā robeža ir 100 tūkstoši eiro

Lelde Petrāne, 06.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA YIT Celtniecība uzsācis trešās ēkas būvniecību daudzdzīvokļu māju kompleksā Priedes, Pupuķu ielā, Rīgā. Projekta ietvaros kopā paredzēta četru ēku būvniecība, no kurām pirmās divas jau ir nodotas ekspluatācijā, bet ceturtās ēkas būvniecību plānots uzsākt nākamā gada pavasarī.

Investīciju apjoms pirmajā un otrajā mājā ir aptuveni 8 miljoni eiro. Trešās mājas investīciju apjomu šobrīd attīstītājs nekomentē.

Izvērtējot iepriekšējos gadus, SIA YIT Celtniecība esot novērojusi šādas nekustamā īpašuma tendences:

- Ja līdz šim dzīvokļu iegādei noteicošais bija vieta, tad šobrīd šī tendence ir mainījusies, un par prioritāti ir kļuvusi īpašuma cena. Klientiem ir izveidojusies arī psiholoģiskā robeža, pēc kuras tie vairs nevēlas izskatīt piedāvājumu. Šī robeža ir aptuveni 100 tūkstoši eiro. Tādēļ projektā Priedes neviens dzīvoklis šo summu nepārsniedzot.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto stāsts

Lielāko būvnieku dzīvojamo māju portfelī ekskluzivitātes piesitiens

Zanda Zablovska, 08.01.2014

Midtown Apartments

Daudzdzīvokļu dzīvojamā māja

Atrodas: Hospitāļu ielā Rīgā
Attīstītājs: YIT Celtniecība
Plānotās investīcijas: 5,5 milj. eiro

Avots: yitgroup-com.prod.uoma.fi

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielākie būvnieki šogad plāno pabeigt dažādu dzīvojamo ēku būvniecību, savukārt biroju segmentā jorpojām klusums .

Tiesa gan, aktivitāte ir manāma arī vairākos atšķirīgos segmentos, piemēram, februārī ekspluatācijā plānots nodot SIA Getliņi EKO siltumnīcas 2.kārtu. To būvē Arčers, un projektēšanas un būvniecības izmaksas lēstas 3,56 miljonu eiro (2,5 miljonu latu) apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Tāpat jau janvārī ekspluatācijā paredzēts nodot beramkravu termināli Riga Bulk Terminal, ko par aptuveni 20 miljoniem eiro būvē LNK Industries, taču galvenokārt būvnieku pasūtījumu portfelī dominē dzīvojamās un atpūtas ēkas Rīgā un Jūrmalā.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka pērn deviņos mēnešos, salīdzinot ar 2012. gada deviņiem mēnešiem, ēku būvniecības apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 4,9%. Pieaugums dzīvojamo māju būvniecībā veidoja 71,7%, bet administratīvo ēku būvniecībā – 71,4%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības uzņēmums un nekustamo īpašumu attīstītājs SIA YIT Celtniecība, ieguldot vairāk nekā 3,5 miljonus eiro lielas investīcijas, nodevis ekspluatācijā daudzdzīvokļu dzīvojamo namu Domino Šampētera rajonā, Stendes ielā.

Jaunbūvētajā namā ir 51 vienas līdz četru istabu dzīvoklis ar dzīvojamo platību no 37 līdz 112 m2. Jaunie dzīvokļi tiek tirgoti ar pilnu iekšējo apdari.

YIT Celtniecība valdes priekšsēdētājs Andris Božē norāda, ka «šobrīd tā ir vienīgā tikko pabeigtā jaunbūve Šampētera dzīvojamo māju rajonā».

Projektā nodrošināta automašīnu novietošana pazemes un virszemes autostāvvietās, kā arī pieejamas noliktavu telpas nama pagrabstāvā.

Dzīvokļu cenas projektā ir, sākot no 1350 eiro kvadrātmetrā.

SIA YIT Celtniecība ir Somijas korporācijas meitas uzņēmums Latvijā, kas nodrošina nekustamo īpašumu attīstīšanu un celtniecības pakalpojumu sniegšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nodod ekspluatācijā 5,5 miljonus vērto Midtown Apartments

Lelde Petrāne, 15.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības uzņēmums un nekustamo īpašumu attīstītājs SIA YIT Celtniecība nodevis ekspluatācijā daudzdzīvokļu dzīvojamo namu Midtown Apartments Rīgas vēsturiskajā centrā, Hospitāļu ielā.

Ieguldītās investīcijas jaunbūvētajā namā ir vairāk kā 5,5 miljoni eiro.

Projekts Midtown Apartments ir viens no uzņēmuma biznesa klases projektiem. Šobrīd notiek dzīvokļu pārdošana.

YIT Celtniecība valdes priekšsēdētājs Andris Božē norāda: «Nekustamā īpašuma tirgū vērojams pieprasījums pēc kvalitatīviem, vidēja izmēra dzīvokļiem jaunajos projektos pilsētas vēsturiskajā centrā. Kā rāda pieredze, šādi projekti ir ļoti pieprasīti nerezidentu vidū, lai saņemtu uzturēšanās atļaujas ES, gan veiktu ilgtermiņa investīcijas, izīrējot dzīvokļus īres tirgū.»

Midtown Apartments ir sešu stāvu daudzdzīvokļu nams ar 67 vienas līdz četru istabu dzīvokļiem ar platību no 35 līdz 100 m2. Jaunuzceltie dzīvokļi tiek piedāvāti ar pilnu iekšējo apdari. Dzīvokļu cenas Midtown Apartments projektā ir, sākot no 1 800 eiro/m2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Uzsāk jaunā projekta Priedes būvniecību Pierīgā; ieguldīs 5 miljonus eiro

Lelde Petrāne, 21.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA YIT Celtniecība uzsācis daudzdzīvokļu namu kompleksa Priedes pirmās kārtas būvniecību Gulbju ielā, Rīgā. YIT Celtniecība investīcijas projekta pirmajā kārtā sasniegs 5 miljonus eiro, un tās ietvaros plānots uzbūvēt divas dzīvojamās ēkas ar 80 dzīvokļiem.

Pirmās projekta kārtas ietvaros tiks uzbūvētas divas piecstāvu ēkas ar 40 dzīvokļiem katrā. Namos paredzēti divu un trīs istabu dzīvokļi ar pilnu iekšējo apdari 51 - 65 kvadrātmetru platībā. Šobrīd, pēc pircēju pieprasījuma, projektā iespējams ieplānot arī dzīvokļus ar četrām istabām.

Dzīvokļu pārdošanas cenas ir no 1199 līdz 1448 eiro/m2 jeb 63 000 līdz 94 000 eiro robežās.

Projekta Priedes pirmās kārtas daudzdzīvokļu ēkas plānots nodot ekspluatācijā 2015. gada vasarā, kopumā ēku kompleksā tiks uzbūvētas četras piecstāvu dzīvojamās ēkas.

SIA YIT Celtniecība ir Somijas korporācijas meitas uzņēmums Latvijā, kas nodrošina nekustamo īpašumu attīstīšanu un celtniecības pakalpojumu sniegšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvuzņēmumi Lemminkäinen Corporation (Lemminkäinen) un YIT Corporation (YIT) šorīt paziņojuši par apvienošanos.

Apvienotais uzņēmums darbosies Somijā, Krievijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Čehijā, Slovākijā un Polijā mājokļu celtniecībā un attīstībā, biznesa, ražošanas, sabiedrisko ēku celtniecībā un attīstībā, infrastruktūras celtniecībā un citās jomās.

Saskaņā ar plāniem apvienošanās radīs finansiāli spēcīgu kompāniju pilsētattīstības jomā. Jomas, kurās darbojas uzņēmumi, papildinās viena otru, mazinot ekonomisko ciklu ietekmi.

Provizoriskie apvienotās kompānijas kombinētie gada ieņēmumi būs aptuveni 3,4 miljardi eiro, bet peļņa - 85 miljoni eiro. Apvienotā kompānija nodarbinās 10 tūkstošus cilvēku un darbosies 11 valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiek svinēti spāru svētki daudzdzīvokļu namam Midtown Apartments Rīgas vēsturiskajā centrā, Hospitāļu ielā. Jaunbūvēto namu plānots atklāt 2014. gada nogalē, projektā ieguldot investīcijas 4 132 000 eiro apmērā.

Midtown Apartments būs sešu stāvu daudzdzīvokļu ēka ar 67 vienas līdz četru istabu dzīvokļiem 35 – 99 m2 platībā. Jaunuzceltie dzīvokļi tiks piedāvāti ar iekšējo apdari. Katrā dzīvoklī plānots franču balkons vai balkons, bet augšējā stāva iemītniekiem – jumta terase ar skatu uz pilsētu.

Dzīvokļu cenas - sākot no1 906 eiro/m2, liecina medijiem sniegtā informācija. Šobrīd esot rezervēti 11% dzīvokļu.

Īpašuma attīstītājs ir SIA YIT Celtniecība - Somijas korporācijas meitas uzņēmums Latvijā. YIT Celtniecība ietilpst YIT grupā, kuras galvenās tirgus zonas ir Ziemeļvalstis, Baltijas valstis, Centrāleiropa un Krievija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ierobežotā piedāvājuma dēļ dzīvokļu tirgū ir spiediens uz cenu. Pašlaik starp Baltijas valstīm Latvijā ir vismazāk uzbūvēto jaunu mājokļu, turklāt tie ir lētāki, nekā kaimiņos.

Latvijā šogad varētu tikt pabeigti 1900 jauni dzīvokļi, Lietuvā – 3600, bet Igaunijā uzbūvēti 2000 mājokļi, šādi dati ir YIT Celtniecība rīcībā. 2015.gadā līderos bija Lietuva ar 3600 jauniem dzīvokļiem, Latvijā un Igaunijā uzbūvēto mājokļu skaits bijis līdzīgs – attiecīgi 1900 un 1800. Paskatoties vēl senākā pagātnē, krasi atšķirīga aina bija novērojama 2014.gadā, kad mūsu valstī tapuši vien 800 jauni dzīvokļi, kamēr Igaunijā 1100, bet Lietuvā – krietni vairāk – 2900.

Latvijas mājokļu tirgus atpaliek arī cenu ziņā. Pie mums nosacīti ekonomiskās klases dzīvokļi maksā vidēji 1300 eiro/m2, vidējās klases objekti – 1600 eiro/m2, bet t.s. biznesa klases mājokļi maksā, sākot no 1800 eiro/m2. Savukārt Lietuvā dažāda līmeņa dzīvokļu cenas bijušas attiecīgi 1400, 1800 un 2200 eiro par kvadrātmetru, bet Igaunijā lētākie jaunie dzīvokļi bijuši pieejami par 1500 eiro/m2, vidēja līmeņa – par 1800/m2, bet biznesa klases mājokļi – par 2400 eiro un vairāk par vienu kvadrātmetru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunu mājokļu tapšanas apjomi krietni atpaliek no kaimiņvalstīm; lielākais konkurents – vecā dzīvojamā fonda piedāvājums , otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Nevarētu apgalvot, ka mājokļu tirgus pašlaik piedzīvotu savus ziedu laikus, tomēr dažiem būvniecības uzņēmumiem nekustamā īpašuma projektu attīstīšana ir nozīmīga biznesa daļa vai pat kļuvusi par pamatbiznesu. Pašlaik mājokļu būvniecība un realizācija SIA Merks apgrozījumā veido aptuveni 20%. 2012. gadā SIA YIT Celtniecība pašu projekti nodrošināja aptuveni 30% apgrozījuma, parējos 70% – būvdarbi dažādiem pasūtītājiem; tagad šī proporcija ir pretēja. NCC grupas uzņēmumi (NCC Housing un NCC Konstrukcija) šobrīd fokusējas tikai uz savu nekustamā īpašuma projektu īstenošanu. «Tas ir uzņēmumu grupas stratēģisks lēmums ieturēt pauzi. Kā skandināvu tipa uzņēmums pašreizējā tirgus situācijā neesam pārāk konkurētspējīgi. Uzņemamies pilnu atbildību visu garantijas laiku, neesam gatavi nonākt maksātnespējā. Tāpēc koncentrējamies paši uz savu ražošanu,» skaidro uzņēmumu vadītājs Mareks Kļaviņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Piejūras īpašumu cenas Latvijā apsteidz Lietuvu, bet atpaliek no Igaunijas

Zane Atlāce - Bistere, 24.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piejūras pilsētas Jūrmala, Tallina, Klaipēda, un Palanga Baltijas valstīs pēdējos gados izpelnās arvien lielāku ne vien tūristu, bet arī nekustamā īpašuma pircēju interesi, liecina RIA.com Marketplaces apkopotā informācija.

Vislētāk pie nekustamā īpašuma piejūrā – ne vairāk kā trīs kilometrus no krasta, var tikt Lietuvā, bet Latvijā māja 140 m2 platībā maksā vidēji 210 tūkstošus eiro, kamēr dzīvoklis –150 tūkstošus eiro. Cenas Latvijā un Lietuvā nedaudz atpaliek no līdzīgu nekustamo īpašu cenām Igaunijā. Piejūras īpašumu cenām Baltijas valstīs augot, ārvalstu pircēji arvien biežāk lūkojas arī Ukrainas virzienā.

Latvijā, saskaņā ar nekustamo īpašumu sludinājumu vietnē city24.lv atrodamo informāciju, šī mēneša sākumā tika pārdoti kopumā 10 015 objekti – 7876 dzīvokļi un 2139 mājas. Lielākā daļa šo īpašumu atrodas Rīgā un tās priekšpilsētās. Jūrmalā pārdošanā jūras tuvumā (ne vairāk kā trīs kilometrus no jūras) bija 862 dzīvokļi un 467 mājas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plānots, ka daudzdzīvokļu kompleksa «Biķerziedi» sestā un noslēdzošā ēka tiks nodota ekspluatācijā 2018. gada nogalē un dzīvošanai tā būs pieejama 2019. gada sākumā. Būvniecības uzņēmums un nekustamo īpašumu attīstītājs SIA «YIT Celtniecība» informē, ka sestajā mājā tiks izveidots arī tirdzniecības centrs.

Dzīvojamo namu komplekss «Biķerziedi» atrodas Teikā, Biķernieku ielā, sestajai mājai tiek svinēti spāru svētki.

Projektu noslēdzošajā piecstāvu ēkā kopumā būs 90 dzīvokļi - no vienas līdz četru istabu dzīvokļiem, platībā no 37 līdz 88 kvadrātmetriem, katram no tiem ir balkons, dzīvokļi tiek tirgoti ar pilnu iekšējo apdari.

«YIT Celtniecība» valdes priekšsēdētājs Andris Božē informē, ka jaunajā ēkā būs pieejams arī tirdzniecības centrs vietējiem iedzīvotājiem, kur, neizejot no kompleksa «Biķerziedi», varēs iegādāties visu sadzīvei nepieciešamo.

Sīkāku informāciju par to, kas nodrošinās tirdzniecību, gan viņš nesniedz. «Mēs esam pārdevuši tirdzniecības telpas jaunajam īpašniekam un tā komercdarbības plānus šobrīd nevaram komentēt,» viņš sacīja biznesa portālam db.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības uzņēmums un nekustamo īpašumu attīstītājs SIA YIT Celtniecība atzīmē spāru svētkus diviem daudzdzīvokļu namiem kompleksā Priedes, Pupuķu ielā 9,11 (bij. Gulbju ielā 68), Rīgā. Plānotās investīcijas projekta pirmās kārtas būvniecībā - 5 miljoni eiro.

Jaunās ēkas ir pirmie divi piecstāvu daudzdzīvokļu nami kompleksā Priedes. Plānots, ka pirmās kārtas būvniecības pabeigšana un ēku nodošana ekspluatācijā notiks šā gada rudenī. Kopumā paredzēts, ka kompleksā Priedes tiks uzbūvēti četri piecstāvu daudzdzīvokļu nami.

Katrā jaunbūvētajā namā ir 40 dzīvokļi ar divu līdz trīs istabu dzīvokļiem ar dzīvojamo platību no 49 līdz 65 m2. Visi dzīvokļi kompleksā Priedes tiks piedāvāti ar pilnu iekšējo apdari. Dzīvokļu cenas jaunajā projektā ir, sākot no 1240 eiro kvadrātmetrā.

SIA YIT Celtniecība ir Somijas korporācijas meitas uzņēmums Latvijā, kas nodrošina nekustamo īpašumu attīstīšanu un celtniecības pakalpojumu sniegšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ieguldot 5 miljonus eiro, YIT Celtniecība pabeigusi piekto namu kompleksā Biķerziedi

Dienas Bizness, 10.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības uzņēmums un nekustamo īpašumu attīstītājs SIA YIT Celtniecība, ieguldot 5 miljonu eiro, nodevis ekspluatācijā daudzdzīvokļu dzīvojamo namu kompleksā Biķerziedi Teikā, Biķernieku ielā 16, informē uzņēmumā.

Šis ir jau piektais daudzdzīvokļu nams jaunattīstītajā Biķerziedu kvartālā, un līdz šim kompleksā Biķerziedi kopumā investēti vairāk nekā 10 miljoni eiro. Plānots, ka projekta pēdējās kārtas būvniecība tiks uzsākta 2016. gada pavasarī, un tās laikā tiks uzbūvēts sestais daudzdzīvokļu dzīvojamais nams kopā ar nelielu tirdzniecības centru.

Jaunajā Biķerziedi piecstāvu ēkā ir 65 divu līdz četru istabu dzīvokļi ar platību no 46 līdz 88 m2, kā arī katram dzīvoklim ir balkons. Dzīvokļu cenas jaunajā namā ir, sākot no 1489 eiro/m2.

Biķerziedi jaunajā daudzdzīvokļu namā šobrīd ir pārdoti vai rezervēti jau gandrīz 50% dzīvokļu. Kopumā vērtējot pircēju interesi par jaunu mājokļu iegādi, YIT Celtniecība valdes priekšsēdētājs Andris Božē norāda: «Pēc tam, kad pavasarī tika atcelta ideja par tā saucamā nolikto atslēgu principa ieviešanu kā obligātu, kredītu pieejamība uzlabojās, banku piedāvājumi kļuva draudzīgāki un pircēji daudz drošāk sāka apsvērt lēmumu par labu jauna mājokļa iegādei. Ņemot vērā šī brīža situāciju nekustamo īpašumu tirgū, kad īpašuma cenas joprojām ir pietiekoši zemas Rīgā, ja salīdzina ar līdzīgiem īpašumiem Tallinā un Viļņā, ir pamats uzskatīt, ka tuvākajā laikā mēs cenu ziņā panāksim kaimiņus, tāpēc ieguldījums sava dzīvokļa iegādē šobrīd ir ļoti izdevīgs».

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

YIT Celtniecība sākusi dzīvojamo māju kompleksa Riverstone Residence būvniecību Ķīpsalā

Dienas Bizness, 02.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA YIT Celtniecība ir uzsācis dzīvojamo māju kompleksa Riverstone Residence būvniecību Ķīpsalā. Šo ēku būvniecība papildinās nekustamo īpašumu tirgu Rīgā ar jauniem biznesa klases, energoefektīviem dzīvokļiem, teikts paziņojums medijiem.

Dzīvojamo māju kompleksu veidos sešas ēkas, no tām pirmā ekspluatācijā tiks nodota jau šī gada rudenī. Projekta vērtība ir ap 10 miljoniem eiro.

Dzīvojamo māju kompleksa Riverstone Residence projekts ietver sešu ēku būvniecību Ķīpsalā. Patlaban YIT Celtniecība turpina darbu pie pirmās ēkas būvniecības, kas tika uzsākta 2015.gada rudenī, un maija beigās tika nosvinēti šīs ēkas spāru svētki, tādējādi atzīmējot noslēgumu vienam no svarīgākajiem ēkas būvniecības attīstības posmiem – ir uzbūvēts ēkas karkass un uzslietas spāres. Plānots, ka viss Riverstone Residence dzīvojamo māju komplekss tiks pabeigts 2018.gada nogalē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mājokļu attīstītāji pašlaik nevar palielīties ar teicamiem pārdošanas rezultātiem, taču cer uz izaugsmi jau tuvākajā nākotnē

Tendences nekustamā īpašuma tirgū ir raibas kā dzenis – kāda gaišāka, kāda tumšāka. Pozitīvi tirgus dalībnieki vērtē ekonomikas ministra Arvila Ašeradena paziņojumu par valsts sekretāra vietnieka amata ieviešanu, darba grupas izveidi, kuras atbildībā būs būvniecības, mājokļu un nekustamā īpašuma politika mūsu valstī. Nenoliedzami labs signāls ir kreditēšanās apjomu pieaugums, pozitīvi tiek vērtēta arī jauno ģimeņu atbalsta programma, kura rosinājusi interesi par mājokļu iegādi kopumā. Savukārt arvien tirgus attīstību bremzējošs faktors ir iedzīvotāju ierobežotā maksātspēja. Uzņēmēji negatīvi vērtē biežo spēles noteikumu maiņu valstī, attiecinot to uz likumiem un nodokļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Jaunās NĪ asociācijas padomi veidos vadošie nekustamo īpašumu nozares spēlētāji

Dienas Bizness, 29.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunizveidotās Nacionālās nekustamo īpašumu attīstītāju alianses (NNĪAA) padomi veido visi tās dalībnieki, kas ir vieni no vadošajiem nekustamo īpašumu projektu attīstītājiem Latvijā, informē alianse.

«Dalībnieku un padomes sastāvs norāda uz alianses ilgtermiņa mērķiem, lai pilnveidotu nekustamo īpašumu jomu Latvijā. Nekustamo īpašumu nozare Latvijā strauji attīstās, un tā spēlē pietiekami nozīmīgu lomu Latvijas tautsaimniecībā. Alianses izveide ir solis nozares pilnveidošanā, spēcīga dialoga ar valsts pārvaldi un pašvaldībām veidošanā, kā arī jaunu nozares standartu veidošanā,» komentē NNĪAA vadītājs Guntars Grīnvalds.

Par padomes locekļiem kļuvuši Sanda Meinarte (SIA Alfa Construction valdes locekle), Denis Kim (SIA Dekarta Property valdes priekšsēdētājs), Ralfs Jansons (SIA Domuss valdes priekšsēdētājs), Oskars Ozoliņš (SIA Merks valdes priekšsēdētājs), Pēteris Antonovs (AS MCITY Holdings valdes loceklis), Mareks Kļaviņš (SIA NCC Housing valdes loceklis), Ivars Rudzītis (SIA Ordo Group valdes priekšsēdētājs), Ieva Valtere (SIA Pillar Management valdes locekle), Oļegs Alainis (AS Tower Construction Management valdes loceklis) un Andris Božē (SIA YIT Celtniecība valdes priekšsēdētājs).

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Nekustamo īpašumu attīstītāju alianses investīcijas tautsaimniecībā - 1,5 miljardi eiro

Dienas Bizness, 11.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālās nekustamo īpašumu attīstītāju alianses (NNĪAA) dalībnieku ieguldītās investīcijas jaunu projektu attīstīšanā Rīgā un tās tuvumā sasniegušas 1,5 miljardus eiro, informē NNĪAA.

Minētās investīcijas veido NNĪAA biedri - SIA Dekarta Property, SIA Domuss, Hanner Group, SIA Merks, AS MCITY Holdings (Modern City), SIA NCC Housing, SIA Ordo Group, SIA Pillar Management, AS Towers Construction Management un YIT Celtniecība.

«Nekustamo īpašumu projektu attīstīšana ir segments, kas piesaista vienas no lielākajām investīcijām Latvijas ekonomikā un valsts izaugsmē. Piesaistītās investīcijas pat ir daudzreiz lielākas, nekā to sniedz ražošana un citas nozares. Turklāt tām ir tieša ietekme uz saistīto nozaru, piemēram, būvniecības, būvmateriālu tirdzniecības un ražotāju, projektētāju, attīstību un tās praktiski pilnā apjomā nokļūst mūsu ekonomikā, apkārtējās vides un infrastruktūras uzlabošanā, bet ar nodokļu starpniecību - valsts kasē. Tāpēc no valsts puses ir ļoti svarīgi veidot pārdomātu un investīcijām labvēlīgu vidi, lai sekmīgi konkurētu ar Tallinu un Viļņu jaunu nekustamo īpašumu projektu īstenošanas jomā. Diemžēl šobrīd pēc jaunu projektu attīstīšanas rādītājiem Latvija atpaliek no Lietuvas un Igaunijas, jo nespēj nodrošināt tikpat konkurētspējīgu uzņēmējdarbības vidi un nosacījumus jauno projektu attīstīšanai,» norāda NNĪAA valdes loceklis Guntars Grīnvalds.

Komentāri

Pievienot komentāru