Būvniecība un īpašums

Pārrunās pieczvaigžņu viesnīcas, apartamentu un klīnikas būvniecības plānus Jūrmalā

Db.lv, 08.08.2023

Jaunākais izdevums

Šodien notiks publiskās apspriešanas tiešsaistes sanāksme, kuras laikā pārrunās plānoto jauno apbūves projektu bijušās viesnīcas "Rīgas līcis" teritorijā, informē Jūrmalas pašvaldībā.

Dubultu prospektā 51, bijušās viesnīcas "Rīgas līcis" teritorijā, investori solās izveidot pieczvaigžņu viesnīcas un dzīvojamo apartamentu kompleksu.

Arī Jūras ielā 41/45, kur atrodas pamesta 1973.gadā celta pansionāta un baseina ēkas, iecerēts izveidot viesnīcu un medicīnisko klīniku.

Teritorija 2,36 hektāru platībā atrodas Majoros, pludmales tuvumā, kāpu zonas teritorijā starp Pilsoņa ielu, Teātra ielu, Jūras ielu un pludmali. Teritorijā atrodas piecas pamatēkas un citas ēkas un inženierbūves. Šī īpašuma apbūves projekta publiskās apspriešanas tiešsaistes sanāksme notiks 9.augustā.

Savukārt Vikingu ielā 3, kur savulaik atradās viesnīca un palīgbūves, iecerēta jaunu dzīvojamo ēku apbūve.

Esošā ēka tiks saglabāta, pauž pašvaldībā. Augstākais būvapjoms bija deviņus stāvus jeb 34 metrus augsts, bet zemākais būvapjoms - trīs stāvus jeb 20 metrus augsts. Lokālplānojumā paredzēts atļaut augstāko būvapjomu ar 11 stāviem, nosakot maksimālo apbūves augstumu - 37 metri. Zemākajam būvapjomam lokālplānojumā plānoti septiņi stāvi, nosakot maksimālo apbūves augstumu 24 metri.

Publiskās apspriešanas tiešsaistes sanāksme notiks 10.augustā.

Ieceru īstenošanai izstrādāti lokālplānojumi un detālplānojumi, kuri tiek nodoti publiskajai apspriešanai un jūrmalnieku viedokļu un priekšlikumu uzklausīšanai. Publiskās apspriešanas sākas 20.jūlijā un ilgs līdz 18.augustam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Jūrmalā pilnveidots bijušās viesnīcas Rīgas līcis teritorijas lokālplānojums

LETA, 13.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalā publiskai apspriešanai nodots pilnveidotais bijušās viesnīcas "Rīgas līcis" teritorijas lokālplānojums Dubultu prospektā 51 un Jaundubulti 1402, informē pašvaldībā.

Lokālplānojuma pilnveidotajā redakcijā ir veikti labojumi un papildinājumi saistībā ar ēku būvapjoma risinājumiem, samazinot noteikto maksimāli pieļaujamo apbūves intensitāti. Tāpat ir pārskatīti noteiktie apbūves ierobežojumi gar ielām un blakus esošo zemesgabalu robežām, kā arī veiktas izmaiņas, pamatojoties uz Dabas aizsardzības pārvaldes prasībām; veikti arī citi precizējumi.

Iedzīvotāji viedokļus un priekšlikumus par pilnveidoto lokālplānojumu var izteikt līdz 10.martam.

Publiskās apspriešanas sanāksme notiks hibrīdrežīmā 27.februārī plkst.17 Jūrmalas domes sēžu zālē.

Publiskās apspriešanas laikā ar lokālplānojuma pilnveidoto redakciju un arī Vides pārskatu izdrukas formā varēs iepazīties Edinburgas prospektā 75, Jūrmalā, 1. stāva vestibilā, kā arī elektroniski valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā: "ej.uz/a45n".

Komentāri

Pievienot komentāru