Foto

Rotaļlietu lācis pieaugušajiem

Anda Asere, 19.10.2012

Jaunākais izdevums

«Tā nav rotaļlieta bērniem, tā ir mums - pieaugušajiem,» saka Lauris Rasa, runājošā lāča HUGU idejas autors.

HUGU nav rotaļlieta vai vienkāršs balss ierakstītājs, tāpēc ir svarīgi panākt, lai cilvēki to neuztver kā diktofonu. Pamatideja ir tāda - ierakstu var veikt neskaitāmas reizes, bet pēdējais ieraksts, ko saglabā, paliek uz visu mūžu. «Tā ir tā vērtība,» norāda L. Rasa. SIA A.DEW lācis HUGU pieteikts trijās konkursa Eksporta un inovācijas balva 2012 kategorijās - Inovatīvākais produkts, Importa aizstājējprodukts un Rūpnieciskais dizains.

L. Rasa atzīst, ka šī biznesa ideja radās spontāni, bez nopietnas tirgus izpētes. Sākumā bija ideja, tikai pēc tam veidojās ietvars - lācis. Piezīmju grāmatiņā L. Rasa ieskicējis lāča izskatu, kas gan ir visai attāls šī brīža HUGU veidolam. Galvenā doma - sagādāt cilvēkiem prieku, radīt produktu ar pievienoto emocionālo vērtību, kā arī iespēja dot darbu vietējiem iedzīvotājiem - māksliniekiem, rokdarbu veicējiem utt.

Strādājot pie lāča izveides, L. Rasa par to stāstīja saviem draugiem un paziņām, secināja, ka šāds produkts daudziem ir nepieciešams, piemēram, Rīgā dzīvojošam tēvam, kura meita mācās Austrālijā un kurš vēlas viņai nosūtīt lāci un kaut ko īpašu pateikt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas vēstniecība Londonā popularizē Latvijas ražojumus

Lelde Petrāne, 18.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15. un 16.maijā Latvijas vēstniecība Apvienotajā Karalistē piedalījusies vēstniecību labdarības tirdziņā, ko organizē labdarības organizācija Bērni un ģimenes pāri robežām. Vēstniecība Latvijas stendā tirgojusi Latvijas uzņēmumu ziedoto produkciju – Latvijā ražotus saldumus, cepumus, žāvētus augļus, maizi, medu, alu, un skaistumkopšanas līdzekļus, ekoķemmes un rokām darinātus rotaļu lāčus, vēsta portāls baltic-ireland.ie.

Tirdziņa apmeklētājiem bijusi liela interese par Latvijas ražojumiem, stendu apmeklējuši vairāki simti pircēju. Visi ieņēmumi – 1060 mārciņas – nodoti labdarības organizācijai.

16. maijā Latvijas stendu apmeklējusi arī pasākuma patronese, britu karaliskās ģimenes locekle princese Aleksandra. Īsi aprunājusies ar vēstniecības pārstāvjiem un izteikusi atzinību par plašo produktu klāstu, princese Aleksandra iegādājusies Latvijas saldumus. Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Eduards Stiprais pasniedzis princesei īpaši viņai gatavotu Hugu rotaļu lāci.

Tirdziņš, kas notika jau 53. reizi, ir viens no lielākajiem labdarības tirdziņiem Apvienotajā Karalistē. Šogad tirdziņā ar saviem nacionālajiem produktiem piedalījās ap 70 vēstniecību. Bērni un ģimenes pāri robežām (Children and Families Across Borders) ir britu labdarības organizācija bērnu, kuri dažādu iemeslu dēļ ir nošķirti no ģimenēm, atbalstam.

Komentāri

Pievienot komentāru