Foto

Saskata perspektīvu stikla šķiedras kompozītmateriālos

Ingrīda Drazdovska, 09.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stikla šķiedras kompozītmateriāla profilu un konstrukciju ražotāja SIA Rišon Inter produkcija šobrīd nonāk galvenokārt Krievijā un Vidusāzijā.

Konstrukcijām no šī materiāla nākotnē varētu būt arvien plašāks pielietojums, tāda ir ražotāja pārliecība. Pagājušajā gadā 93% saražotā realizēti eksporta tirgū, galvenokārt – austrumos. Tā ražotās konstrukcijas tiek izmantots ostās, tiltu un ceļu būvniecībā, dzelzceļa infrastruktūras objektos, komunālajā saimniecībā u.c.

Šogad SIA Rišon Inter pretendē uz eksporta un inovāciju balvu kategorijās Eksportspējīgākais komersants mazo komercsabiedrību grupā un Inovatīvākais produkts.

Kā inovatīvu produktu uzņēmums pieteicis dzelzceļa pasažieru platformu No citiem Latvijas dzelzceļa sistēmā esošajiem peroniem tas atšķiras ar augstumu – 55 centimetri virs sliedes galviņas, kā to paredz ES standarti. Platforma ir pārklāta ar pretslīdes pārklājumu, tā ziemas laikā neapledo. Latvijā pirmais šādas konstrukcijas perons atrodas pieturas punktā Dendrārijs. Šāds perons ir arī Maskavas stacijā Rževskaja.

Komentāri

Pievienot komentāru