Pārtika

Kā top?: Bursh zīmola alus

Žanete Hāka, 19.06.2015

Ēka, kur patlaban atrodas alus darītava, būvēta 1901. gadā un tajā iepriekš atradusies ferma. Kad M. Daģis nekustamo īpašumu Aiviekstes upes krastā iegādājies, pašreizējās ražotnes vietā bijis vien mūra grausts – tur slējušās trīs sienas, no kurām tikai divas vēl bija izmantojamas.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Portāls db.lv saviem lasītājiem pirmssvētku nedēļā piedāvā ielūkoties, kā top alus vienā no mazākajām alus darītavām Latvijā - Bursh zīmola miestiņš!

Bursh alus darītava Aiviekstes pagasta Buršos darbojas nedaudz vairāk kā gadu – pirmais alus tika saražots pērnā gada maijā, un patlaban darītavas vadītājs Mārtiņš Daģis ir apņēmības pilns audzēt ražošanas apjomus.

Viņš skaidro, ka alus darītavas izveidei piesaistīts Lauku atbalsta dienesta finansējums un, atlikušo naudu, savelkot jostas, izdevies savākt no pašu līdzekļiem.

Sākotnēji nav bijusi doma veidot alus ražotni. Uzņēmuma vadītājs ieraudzījis internetā informāciju, ka šajā vietā pārdod īpašumu un to iegādājies, savukārt vēlāk radusies doma veidot alus ražotni. (Sīkāk par Bursh alus darītavas izveidi iespējams izlasīt 18. jūnija laikrakstā Dienas Bizness).

Kā top Bursh alus, skaties galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru