Ražošana

Kā top?: Plastikāta kartes uzņēmumā ADI kartes

Žanete Hāka, 24.04.2015

«Kā jau parasti tas notiek, arī mēs darbu sākam ar baltu lapu,» stāsta kompānijas ražošanas meistars Haralds Smuškovs. Tā gan nav papīra, bet plastikāta lapa. Apdrukāšanai uzņēmums izmanto poligrāfijas uzņēmuma ārpakalpojumu.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā aplūkot, kā tiek izgatavotas plastikāta kartes un identifikācijas dokumenti uzņēmumā ADI kartes.

Lielākā daļa iedzīvotāju mūsdienās izmanto kādu no plastikāta kartēm - norēķinoties veikalā par preci, apskatot internetbankā savu konta stāvokli, vadot automašīnu ikvienam autovadītājam ir autovadītāja apliecība, tāpat veikalos tiek piedāvātas dažādas lojalitātes vai dāvanu kartes. Liela daļa minēto karšu tiek izgatavota Latvijas uzņēmumā ADI kartes. Uzņēmuma klientu vidū ir bankas, apdrošināšanas sabiedrības, lielveikalu tīkli, mazumtirdzniecības uzņēmumi, pakalpojumu sniedzēji, valsts un pašvaldību iestādes, kā arī citi uzņēmumi.

SIA ADI kartes ir dibināta 1999. gadā. Pērn uzņēmums apgrozījumu audzējis par 30%, sasniedzot 795 tūkstošus eiro, savukārt peļņa sasniegusi 10,2 tūkstošus eiro. Šogad uzņēmums plāno palielināt apgrozījumu par 5-7%, stāsta kompānijas izpilddirektore Sandra Hāna-Valtasa.

Kompānija patlaban aptuveni 13% savas produkcijas eksportē uz Lietuvu, Igauniju, Norvēģiju, Somiju un Nigēriju. Nākotnes plānos ir palielināt eksporta apjomus līdz 15% no kopējā produkcijas apjoma.

Tāpat uzņēmums šajā gadā plāno paaugstināt rentabilitāti, investējot 250 tūkstošus eiro. Investīcijas tiks veiktas jaunās personalizācijas iekārtās, optimizējot roku darbu un ražošanas izmaksas uz vienu saražoto produkcijas vienību. Plānos ietilpst arī attīstīt papildus risinājumu produktus, sāk jaunas preču zīmes tirdzniecību Baltijā, jo šā gada sākumā ADI kartes ir kļuvusi par kompānijas MagiCard oficiālo dīleri Baltijā. Tāpat iecerēts izveito karšu apdrukas tehnikas servisa centru un attīstīt un optimizēt ražošanas telpas, kas atrodas Ogrē.

ADI kartes mātes uzņēmums ir SIA ADI, kurš izveidots 1993. gadā. Nosaukums radies, saīsinot vārdus «ātrā dokumentu izgatavošana». Mātesuzņēmums sākotnēji nodarbojās ar autovadītāja apliecību izgatavošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru