Foto & Video

Kā top?: Zīmola VIEDI alus

Žanete Hāka, 03.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties alus VIEDI darītavā!

SIA GZD alus darītava VIEDI dibināta 2015. gada aprīlī, un jau tā paša gada maija beigās pārdeva savu pirmo litru alus.

Ražošanu VIEDI uzsāka ar 4 alus šķirnēm. Kopā ir bijušas 15 dažādas alus šķirnes, no kurām patstāvīgajā sortimentā atkarībā no sezonas ir 6-9, stāsta tās īpašnieki.

Līdz šim darītavas piedāvājumā ir bijuši Latvijā maz izplatītie eila tipa ali, bet uz vasaras sezonu VIEDI plāno iesaistīties konkurences cīņā par visizplatītākā alus stila – lager tipa alus klientu. Patlaban alus darītavas VIEDI produkciju tirgo specializētajos veikalos, bāros, restorānos, kopumā vairāk nekā 60 tirdzniecības vietās no Liepājas līdz pat Daugavpilij.

Izejvielas alus brūvēšanai uzņēmums iepērk no izejvielu ražotājiem Vācijā, Belģijā un ASV, un tiek izmantots arī Latvijā ražots miežu iesals.

Alus darītava VIEDI savu produkciju nepasterizē, nefiltrē, un nepievieno mākslīgos konservantus, bet tas nenozīmē, ka šādam alum ir īss realizācijas termiņš, skaidro uzņēmumā. VIEDI alum ir sertificēts BIOR atzinums, par to, ka VIEDI alus neizmantojot pasterizāciju, filtrāciju un konservāciju, spēj nodrošināt vismaz 6 mēnešus ilgu derīguma termiņu, skaidro aldaris Ilvars Grēns.

Galerijā augstāk iespējams aplūkot alus tapšanas procesu!

Komentāri

Pievienot komentāru