Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien tika atklāts Rīgas 1. slimnīcas jaunais operāciju bloks, informē Rīgas dome.

2010.gadā uzsākta slimnīcas atjaunošana. Šajā laikā slimnīcas attīstībā gan ēkās, gan aprīkojumā ieguldīti 16 miljoni eiro.

Rīgas 1. slimnīcai ir modernas operāciju zāles un intensīvās terapijas nodaļa, kas izvietota ēkas pirmajā stāvā, tā nodrošinot ērtu piekļuvi pacientiem, tajā skaitā arī gulošiem pacientiem, un ērtu šo abu bloku funkcionālu sasaisti. Operāciju blokā ir sešas operāciju zāles un intensīvās terapijas blokā divas intensīvās terapijas palātas ar četrām gultasvietām katrā palātā. Telpas nodrošinātās ar inovatīvām un mūsdienīgām tehnoloģijām.

Rīgas 1. slimnīcas 8. korpusa ēkai ir divi virszemes stāvi un pagrabstāvs. Būves kopējā platība ir 3772, 6 m2, ēkas būvapjoms - 14300 m3. Darbi šajā objektā tika uzsākti 2013.gada 25.jūnijā.

Sterilizācijas bloks ir izvietots ēkas otrajā stāvā, ar pacēlāju palīdzību to ērti savienojot tieši ar operāciju bloku.

Personālam atvēlēts ēkas pagrabstāvs, kur izbūvētas atbilstošas slūžas ar ģērbtuvēm, dušas telpām un tualetēm un arī tehnisko telpu operāciju bloka apkalpojošām iekārtām.

Rekonstrukcijas darbos izbūvēta jaunas elektroapgādes, ūdensapgādes un kanalizācijas, apkures, ventilācijas un aukstumapgādes, vājstrāvu sistēmas. Veikti ugunsdrošības inženiertīklu izbūves darbi.

Veikti arī teritorijas labiekārtošanas darbi, kuros paredzētas transporta braukšanas zonas, stāvvietu, gājēju zonas un zaļās zonas.

Būvdarbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica PS LNK INDUSTRIES Partnership. Darbi tika veikti pēc PS NAMS/Arhitektoniskās izpētes grupa izstrādātā projekta. Objekta būvuzraugs – Viktors Malnačs. Autoruzraudzība – SIA NAMS.

Rīgas 1. slimnīcas 8. korpusa rekonstrukcijas kopējās izmaksas sasniedz 5,55 miljonus eiro eiro ar PVN. Tajā skaitā ir iegādāts medicīnisko iekārtu aprīkojums par 1,335 miljoniem eiro ar PVN, kā arī mēbeles un interjera aprīkojums par 197 miljoniem eiro ar PVN.

Rīgas 1.slimnīca ir vecākā ārstniecības iestāde Rīgā, tā sākusi darbu 1803.gadā. Kopš 2010. gada slimnīca darbojas kā ambulatora iestāde ar lielāko dienas stacionāru, kā arī maksas diennakts stacionāru.

Komentāri

Pievienot komentāru