Nekustamais īpašums

Spelinga dārgā savrupmāja pārdota miljardiera Eklstona meitai

Lelde Petrāne, 15.06.2011

Jaunākais izdevums

Mirušā TV producenta Ārona Spelinga savrupmājas ar piecu akru (1 akrs ir aptuveni 0,4 ha) zemi, kas 2009.gadā tika nodēvēta kā Amerikas dārgākā māja, pārdošana tuvojas noslēgumam, vēsta Wall Street Journal.

57 tūkstošus kvadrātpēdu lielo franču Chateau stila māju sākotnēji bija plānots pārdot par 150 miljoniem ASV dolāru, bet summa, par kādu māja iegādāta patiesībā, vēl nav zināma.

Saskaņā ar izdevuma sniegto informāciju pircēja ir 22 gadus vecā Petra Eklstone - viņas tēva, miljardiera Bērnija Eklstona Formula Viens sacīkšu impērijas mantiniece.

Viņa pirms augustā plānotajām precībām ar biznesmeni Džeimsu Stantu plānojot pavadīt laiku gan Londonā, gan Losandželosā.

Māju, kas ieguvusi nosaukumu The Manor, būvēja Spelings un viņa sieva Kendija 1991.gadā. Tā atrodas Losandželosas ekskluzīvajā Holmby Hills rajonā.

Ārons Spelings, kurš mira 2006.gadā 83 gadu vecumā, bija viens no Holivudas ražīgākajiem televīzijas producentiem. Viņa darbu sarakstā ir: Beverlihilza, pasta indekss 90210 (Beverly Hills, 90210), Melrouzpleisa (Melrose Place), Dinastija (Dynasty) un Mīlestības laiva (The Love Boat).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Formula-1 šefa 44 milj. kukuļa ņēmējam piespriests gads cietumā

Gunta Kursiša, 28.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas baņķierim, kurš atzinies tiesai 44 miljonu ASV dolāru kukuļa pieņemšanā no Formula-1 šefa Bernija Eklstona (Bernie Eccelstone), piespriests viena gada cietumsods, vēsta thelocal.de.

Vācijas bankas Bayern Landesbank riska menedžeris Gerhards Gribkovskis (Gerhard Gribkowsky) pagājušajā nedēļā atzinis, ka 2006. gadā pieņēmis B. Eklstona kukuli. Baņķeris pieņēmis 44 milj. ASV dolāru, apmaiņā nodrošinot, ka lielākā daļa bankas pārvaldībā nokļuvušo Formula-1 akciju tiek pārdotas B. Eklstona izvēlētiem kandidātiem. Formula-1 akcijas banka Bayern Landesbank pārņēma pēc Kirch media group bankrota. Tāpat negodīgais baņķieris nedeklarēja gūto naudu Vācijas nodokļu institūcijās, pārvietojot to uz Austriju.

Baņķiera aizstāvji uzsvēruši Formula-1 vadītāja vainu, kas «ievilcis» G. Gribkovski šajā darījumā, savukārt prokurors uzsvēra, ka apsūdzētajam ir «milzīga krimināla enerģija».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aiz strīdiem ap miljardiera Burlakova mantojumu vīd Krievijā ietekmīga, sankcijām pakļauta persona

Comments.ua, 25.07.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aiz skandāla ap Krievijas miljardiera Oļega Burlakova mantojuma dalīšanu, iespējams, stāv kāda ar Krievijas augstāko varas ešelonu saistīta un sankcijām pakļauta persona, ziņo Ukrainas medijs “comments.ua”.

Tas varētu būt viens no iemesliem, kādēļ Maskavas tiesa neeksistējošam Veras un Nikolaja Kazakovu fondam par labu it kā rakstīto testamentu atzina par īstu.

Tiek lēsts, ka Oļega Burlakova atstātais mantojums ir no 650 miljoniem līdz 1,5 miljardiem ASV dolāru liels. Saskaņā ar likumu, puse no Burlakova īpašuma pieder viņa sievai Ludmilai kā neatraidāmai mantiniecei, savukārt otra puse, tajā skaitā arī aptuveni 220 miljonu ASV dolāru vērtā 106 metrus garā trīsmastu buru jahta “Melnā Pērle”, ietilpst mantojuma masā.

Šī jahta vēl 2018.gadā aizdomīgu darījumu rezultātā nonāca Kazakovu kontrolētās Kipras kompānijas “Silver Angel Yachting Limited” īpašumā, un pēc Melnkalnes tiesas lēmuma par visu uz tās esošo mākslas darbu inventarizāciju tika pretlikumīgi izvesta no Tivatas ostas Melnkalnē. “Comments.ua” ziņo, ka jahta 29.jūnijā esot redzēta Duresas ostā Albānijā, turklāt šoziem, kad jahta atradās pie Karību salām, uz tās klāja esot manīta Krievijas politiskajai elitei pietuvināta un sankcijām pakļauta persona.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sākam biznesu: Pārņemot dzimtas prasmes, izveido Vectēva maiznīcu

Ilze Šķietniece, speciāli DB, 29.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārņemot dzimtas prasmes, Marika Petrovska izveidojusi zīmolu Vectēva maiznīca.

Mājražotāja Marika Petrovska ar savu jaunību lauž stereotipus par klasisku maizes cepēju. Ierasts, ka mūsdienās to pārsvarā dara lauku sievas brieduma gados. Jaunās meitenes biežāk pievēršas ciparu kūku, zefīru vai eklēru gatavošanai.

Liktenīgo grūdienu dod dēls

Kad pēc bērna kopšanas atvaļinājuma Marikai bija laiks atgriezties darbā, viņa saprata, ka to nevēlas. Iepriekš strādāja pakešu logu ražotnē, veica tehnisku darbu rāmju izgatavošanā, lielākā daļa kolēģu bija vīrieši. «Mēs bijām tikai trīs sievietes,» viņa smejas, piebilstot, ka tieši šajā uzņēmumā iepazinusies ar savu vīru Mareku. Domājot par citu nodarbošanos, nonākusi līdz atmiņām par vecāku rūpalu. Viņi savulaik bija nodarbojušies ar mājās ceptas maizes piegādāšanu liepājniekiem, taču pārtraukuši. Dzimtas mājās, Nīcas novada Ķāķišķē, to cepis Marikas tēvs, kurš prasmi savukārt iemācījies no savas mammas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Eksperti: bieži privātmāju pārdevēji dzīvo ilūzijās

Lelde Petrāne, 28.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ielūkojoties nekustamo īpašumu sludinājumos un ieraugot prasītās summas, potenciālajiem pircējiem nereti ieplešas acis.

Tādēļ biznesa portāls db.lv nolēma aplūkot piedāvājumu privātmāju tirgū Rīgā, skatoties tieši uz dārgāko «galu», un lūgt speciālistu vērtējumu.

1. Cik bieži (šogad un pagājušajā gadā) ir bijuši gadījumi, kad Rīgā esošu privātmāju izdodas pārdot par cenu, kas pārsniedz 260 tūkstošus latu?

ARCO REAL ESTATE tirgus analītiķis Jānis Dzedulis: «VZD darījumu datu bāzē 2011.gadā fiksēti 10 darījumi ar viena dzīvokļa mājām par kopējo summu virs 260 000 LVL. 2012.gada pirmajā ceturksnī ir fiksēts 1 darījums. Pieļaujams, ka reālais darījumu skaits virs šīs summas ir nedaudz lielāks, ņemot vērā faktu, ka bieži vien Zemesgrāmatā tiek norādīta zemāka summa nekā par kādu tiek iegādāts nekustamais īpašums.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pārdošanā izlikta Lasvegasā dārgākā māja – 38 miljonus dolāru vērts īpašums

Gunta Kursiša, 19.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecībā izlikta plaša savrupmāja Lasvegasā. Tai noteiktā pārdošanas cena ir 38 miljoni ASV dolāru, kas savrupmāju padara par dārgāko pārdošanā izlikto namu pilsētā, ziņo Business Insider.

Savrupmāja atrodas Palmspleisas (Palms Place) rajonā. Īpašuma platība, ieskaitot ārtelpas, ir aptuveni 2,3 tūkstoši kvadrātmetru, tādējādi savrupmājā vienlaikus var uzņemt piecus simtus cilvēku. Pilnībā mēbelētajā namā atrodama arī sporta zāle, āra kinoteātris un dīdžeja pults. Līdz ar māju tiek pārdota arī viena Salvadora Dalī glezna un viens Pablo Pikaso mākslas darbs.

Savrupmāju tirgo viesnīcu biznesā strādājošais Fils Malūfs (Phil Maloof). Malūfu ģimene iepriekš bija basketbola komandas Sacramento Kings kluba īpašnieki, kā arī ir vieni no Lasvegasas Palms Casino Resort atpūtas centra izveidotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA «Domuss» projektā «Mežaparka rezidences» sācis septiņu sekciju rindu māju, mazstāvu dzīvokļu ēkas ar 22 dzīvokļiem un divu dvīņu māju būvniecību, kopumā ieguldot 11 miljonus eiro.

«Domuss» Mežaparkā starp Kokneses prospektu un Gustava Zemgala gatvi attīsta dzīvojamo ēku kompleksu «Mežaparka rezidences». Kompleksa koncepcijas autors ir arhitekts Andris Kronbergs, koncepcijas pamats - apvienot Mežaparka esošo apbūvi ar mūsdienīgu dizainu un komfortu.

«Mežaparka rezidences» attīstībā kopumā jau ieguldīti 25 miljoni eiro. Pabeigta kvartāla teritorijas labiekārtošana un apzaļumošana, ielu, celiņu un komunikāciju izbūve un pirmā savrupmāja. Vēl divu savrupmāju un dvīņu ēkas būvniecība ir procesā - ekspluatācijā nodošana plānota šā gada jūnijā.

Šā gada vasarā plānots uzsākt nākamo dzīvokļu un rindu māju būvniecību, kā arī nelielas biroju ēkas būvniecību, kurā atradīsies kafejnīca, restorāns un citi pakalpojumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Abramoviča superjahta piestājusi Manhetenas centrā

Gunta Kursiša, 15.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievu miljardiera Romāna Abramoviča Eclipse, kas ir atzīta par pasaules lielāko privāto jahtu, ceturtdien bija redzama «klusi un lēni» slīdam pa Hudzona upi, līdz tā piestāja netālu no Manhetenas centra, sašķobot R. Abramoviča noslēpumainā bagātnieka tēlu, vēsta Business Insider.

Paredzams, ka jahtas parādīšanās Ņujorkas centrā izraisīs virkni spekulāciju par tās īpašnieku. «Redzēt Eclipse piestājam Manhetenas centra piestātnē ir tas pats, kas redzēt zilo vali, plunčājoties Hudzona upē ziemas spelgonī,» raksta medijs, skaidrojot, ka Krievijas miljardieris R. Abramovičs ir slavens ar savu nelabvēlīgo attieksmi pret publicitāti un izvairīšanos no nonākšanas sabiedrības redzeslokā. Līdz šim Eclipse kuģojusi vietās, kur apgrozās tikai citi miljardieri, piemēram, Monako, Kannās u. tml., savukārt, Eclipse parādoties Manhetenā, miljoniem cilvēku un pulka mediju kompāniju «acu priekšā», noslēpumainais R. Abramovičs gluži vai aicinājis pēc uzmanības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pārdošanā izlikts 3,7 miljonus vērts īpašums ar helikoptera nosēšanās laukumu

Gunta Kursiša, 10.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīcju uzņēmuma Mercurio Capital partneris Ivano Paneti (Ivano Panetti) un viņa sieva Činsia Paneti (Cinzia Panetti) pārdod 3,7 miljonus ASV dolāru (1,92 milj. latus) vērtu īpašumu netālu no Ņujorkas, vēsta Wall Street Journal.

Māja ar piecām guļamistabām un atsevišķām spa telpām tiek pārdota kopā ar 3,3 hektāriem (8,25 akriem) zemes. Īpašumā, kas atrodas Konektikutā, netālu no Ņujorkas štata robežas, atrodams peldbaseins, nosēšanās laukums helikopteram, trīs garāžas un baseina mājiņa ar bāru. Māja uzbūvēta 1997. gadā.

Db.lv jau rakstīja, ka Latvijā ekskluzīvo mājokļu segmentā pārliecinošu vietu vēl aizvien ieņem mājas un dzīvokļi Jūrmalā, Mežaparkā, Vecrīgā, Baltezerā un Ķīpsalā. Dārgāko pārdošanā izlikto dzīvokļu vidū ir 4,5 miljonus eiro (2,81 milj. Ls) savrupmāja jūras krastā Jūrmalā, kā arī 3,5 milj. eiro (2,11 milj. Ls) vērta savrupmāja Bulduros. «Īpašuma vērtību nosaka trīs pamatfaktori – atrašanās vieta, arhitektūra un apdare. Ja mēs runājam par elitāro segmentu, tad pirmām kārtām tās ir mājas, villas jūras vai ezera krasta pirmajā līnijā, pamatā – Jūrmalā un Baltezerā, ar sakoptu un zaļu apkārtni, plašu teritoriju, īpašu arhitektonisko risinājumu, kvalitatīvu pilnu iekšējo apdari un ekskluzīvu iekārtojumu. Tā ir cenu kategorija, sākot no viena miljona eiro,» Db.lv iepriekš stāstīja Baltic Sotheby’s International Realty valdes locekle Ilze Mazurenko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienīgais Ziemupē esošais veikals Dzintarjūra savas durvis apmeklētājiem bija slēdzis. Taču kopš šā gada marta beigām situācija ir mainījusies – veikaliņš atkal vēris durvis saviem apmeklētājiem. Nu tajā darbojas SIA Marta ar valdes priekšsēdētāju Kristapu Kalnīti priekšgalā, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

K. Kalnītis stāsta, ka pats ir no Kapsēdes, taču doma par veikala atvēršanu Ziemupē dzimusi reizē ar meitas ienākšanu ģimenē: «Piedzima meita 1. decembrī, sākām domāt – varbūt vajadzētu vēl kaut ko paņemt klāt. Izdomājām – uztaisīsim meitiņai veikalu un piecdesmit procentus no peļņas liksim noguldījumā viņas izglītībai.»

Ikdienā K. Kalnīša ģimene nodarbojas ar zemeņu audzēšanu. Kamēr pats saimnieko veikalā, sieva nodevusies ogu novākšanai un tirdzniecībai.

«Valdes loceklis esmu es. Sieva ir morālais atbalsts. Bet īstenībā veikals pieder meitai. Arī firmas nosaukums ir meitas vārdā – SIA Marta. Meitai taisīts, tāpēc arī tāds nosaukums,» par veikala atvēršanas aizkulisēm stāsta vīrietis un smejot piebilst: «Darbojamies kopš 31. marta – lai nebūtu 1. aprīļa joks, atvērām dienu iepriekš.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Šķiršanās Krievijas oligarhu gaumē – dārgākā vēsturē

Jānis Rancāns, 19.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas oligarha Dmitrija Ribolovļeva šķiršanās no sievas kļuvusi par visdārgāko vēsturē - abu pušu advokāti uzsākuši iespaidīgu cīņu par milzīgajiem īpašumiem, raksta worldcrunch.com.

Bijušais pāris cīnās par tādiem «sīkumiem» kā topošais Versaļas pils atveidojums Ženēvas ezera krastos, ar pazemes baseiniem, sporta zālēm un mākslas darbu kolekciju. Šķiršanās prāva celtniecību grandiozajā projektā ir apturējusi. Tāpat cīņa notiek par divām 211 miljonus dolāru vērtām vasarnīcām Šveicē, 24 miljonus dolāru vērtu māju pie Elizejas laukiem Parīzē, jahtām, lidmašīnām utt.

D. Ribolovļevs savus finanšu līdzekļus un vērtspapīrus pārvedis uz Kipras bankām. Sievas advokāti uzsver, ka tādējādi viņš centies šos līdzekļus paslēpt un apgalvo, ka Kipras banku kontos D. Ribolovļevam izdevies nobēdzināt 12 miljardus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēkiem patīk lasīt par slavenībām, kuras tērē milzīgas naudas summas luksusa precēm, pat šajos grūtajos laikos. Galu galā kurš gan nebūtu pārsteigts, uzzinot ka Parisai Hiltonei pieder 325 tūkstošus ASV dolāru vērta suņu būda, kas ir precīza viņas savrupmājas kopija.

CNBC izveidojis sarakstu, kurā aplūko, par kādām precēm daži bagātie un slavenie bijuši gatavi iztērēt pat miljonu ASV dolāru un vairāk. Medijs piebilst, ka bieži vien šo pirkumu praktiskums ir labākajā gadījumā apšaubāms, bet sliktākajā - tādā vispār nav.

Rašs Limbo (Rush Limbaugh)

Politikas komentētājs Rašs Limbo par dzīvi nevar sūdzēties. Viņa radio šovs The Rush Limbaugh Show ir visaugstāk novērtētais radio sarunu šovs Amerikā, un viņam ir astoņu gadu līgums ar Clear Channel Communications 400 miljonu ASV dolāru vērtībā. Diemžēl Limbo mazāk veicas personīgajā dzīvē. Viņš trīsreiz gājis pie altāra un visas trīs reizes arī izšķīries.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Dvīņu mājām Mežaparka Rezidencēs nosvinēti spāru svētki

Laura Mazbērziņa, 13.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Projektā «Mežaparka Rezidences» nosvinēti spāru svētki septiņām rindu un divām dvīņu mājām. Atklāšanas svētkos piedalījās arī ēku autori – amerikāņu arhitekts Vladimirs Arsene (Westfourth architecture) un Gatis Didrihsons (Didrihsons Arhitekti).

Celtniecības darbus veic SIA «PLASTIK» un ēkas plānots nodot ekspluatācijā 2019. gada sākumā. Divas rindu mājas tiks izbūvētas pilnā apdarē, pārējās baltā apdarē.

Kopējais investīciju apjoms ir 6 miljoni eiro.

«Pateicoties mūsu būvniekiem, spāru svētki tiek svinēti šodien, nevis kā sākotnēji grafikā plānots – jūlija beigās,» stāsta Ralfs Jansons, SIA «DOMUSS» valdes priekšsēdētājs.

Plānots, ka šī gada septembrī «Mežaparka Rezidencēs» spāru svētkus svinēs arī abas dzīvokļu mājas, kur kopumā ir 22 dzīvokļi. Savukārt, šā mēneša beigās projektā tiks uzsākta biroja ēkas būvniecība.

Projekta attīstītājs ir SIA «Domuss». Projekta koncepcijas autors ir Andris Kronbergs. 2015. gadā tika pabeigta projekta pirmās kārtas izveide, veicot apjomīgus labiekārtošanas darbus 10 hektāru platībā, tostarp tika izbūvēta infrastruktūra, jaunas ielas un gājēju celiņi, apgaismojums un komunikācijas. Visa kvartāla teritorija tika apzaļumota. Kopumā «Mežaparka Rezidencēs» plānots uzbūvēt villas, dvīņu villas, mazstāvu daudzdzīvokļu ēkas un rindu mājas, biroja ēku, kā arī privātai apbūvei piedāvāt 49 zemesgabalus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Milānas tiesa piespriedusi septiņus gadus ilgu cietumsodu bijušajam Itālijas premjeram Silvio Berluskoni par seksuālām attiecībām ar pilngadību nesasniegušu prostitūtu un savas ietekmes izmantošanu, lai to slēptu, kā arī liegusi viņam uz mūžu ieņemt jebkādu sabiedrisku amatu.

Spriedums var izbeigt S. Berluskoni politisko karjeru, tomēr viņam vēl ir tiesības pārsūdzēt spriedumu, kas var aizņemt vairākus mēnešus, vēsta AP. Patlaban S. Berluskoni neieņem nekādu oficiālu amatu Itālijas valdībā, lai gan viņa partija vēlēšanās guva panākumus.

S. Berluskoni advokāts tiesas piespriesto sodu nosaucis par netaisnīgu. «Tas ir ārpus realitātes. Tomēr es esmu mierīgs, jo visus trīs gadus, kurus ilga tiesa, esmu uzsvēris, ka tā nav vajadzīga,» sacīja bijušā Itālijas premjera advokāts Nikolo Gedini.

Apsūdzības, kas izvirzītas pret S. Berluskoni, saistītas ar ballītēm viņa Milānas savrupmājā 2010. gadā, kurās, saskaņā ar prokuratūras apgalvojumiem, piedalījušās jaunas sievietes, kurām ticis maksāts par seksuālām attiecībām ar Itālijas premjeru. Viena no seksa skandāla centrālajām personām ir marokāņu dejotāja Karima El Mahruga plašāk pazīstama ar iesauku Rūbija Siržuzagle. Prokuratūra uzskata, ka S. Berluskoni maksājis nepilngadīgajai marokānietei par seksuālas dabas pakalpojumiem. Gan S. Berluskoni, gan Rūbija apsūdzības nolieguši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Janukoviča rezidences pārmērības: 12 miljonu čeks, milzu mežacūkas statuja, antīku auto kolekcija

Gunta Kursiša, 24.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas protestētāji aizvadītajās brīvdienās «ieņēma» bijušā prezidenta Viktora Janukoviča vasaras rezidenci «Mežigorje», kas tagad kļuvusi pieejama apmeklētājiem. Villa pārsteigusi opozīciju ar greznību, turklāt pamatīgo izšķērdību apliecina arī tajā atrastie dokumenti, vēsta pasaules mediji.

Opozīcija V. Janukoviča rezidenci, kas atrodas aptuveni 15 kilometru attālumā no Kijevas, ieņēma pēc tam, kad bijušais prezidents pēc viņa atcelšanas no amata metās bēgt.

Vasaras rezidencē un tās 140 hektāru teritorijā atrodams botāniskais dārzs, garāža ar antīko automašīnu kolekciju, koka kuģis, marmora savrupmāja un privāts zoodārzs, golfa laukums, vēsta AP. «Mums trūkst vārdu,» atzina kāds aktīvists, kurš centās regulēt apmeklētāju plūsmu.

Vidējā mēnešalga Ukrainā ir 500 ASV dolāri, tādējādi V. Janukoviča dzīvesveids ir vēl viens no faktoriem, kas spēlē par sliktu bijušajam prezidentam. Ukraiņi uzskata korupciju valdībā par vienu no galvenajām problēmām, ziņo medijs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē nonākusi savrupmāja Floridā, kurā dzīvoja un deviņdesmito gadu beigās tika nošauts itāliešu modes dizainers Džovanni Versače (Gianni Versace) un kuras vērtība pērnā gada jūnijā bija 125 miljoni ASV dolāru, vēsta pasaules mediji.

Šā gada maijā nama cena samazinājās līdz 75 miljoniem ASV dolāru, un pašlaik savrupmājas izsoles sākumcena ir 25 miljoni ASV dolāru.

Šovasar, cenšoties atvairīt kreditorus, savrupmājas īpašniece - kompānija Casa Casaurina LLC lūdza uzsākt maksātnespējas procedūru, un tiesa lēma namu izsolīt.

Izsoli rīko Fisher Auction Company, un tā notiks šā gada 17. septembrī. Nodrošinājuma summa, kas iemaksājama depozīta kontā, lai iegādātos grezno mājokli, ir trīs miljoni ASV dolāru. Tāpat, lai piedalītos izsolē, tās dalībniekiem jāpierāda, ka viņiem ir līdzekļi vismaz 40 miljonu ASV dolāru apjomā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien piemēroja apcietinājumu kukuļņemšanā aizdomās turētajai Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes priekšniecei Ārijai Stabiņai, apstiprināja Stabiņas advokāte Līga Cīrule.

Ierosinājums grozīt drošības līdzekli tiesā bija saņemts no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB).

Cīrule pēc tiesas sēdes no žurnālistiem centās izvairīties un uz viņu jautājumiem neatbildēja. Advokāte vien apstiprināja, ka klientei kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, un aizsteidzās prom.

Stabiņa ir pazudusi un, kā vakar vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga, viņa atstājusi atvadu vēstuli.

Stabiņu aizturēja pērn septembrī aizdomās par kukuļa pieņemšanu. Stabiņa divus mēnešus atradās apcietinājumā un, iznākot no ieslodzījumu vietas, uzrakstīja atlūgumu. Dienu pirms vēlēšanām, 31.maijā, prokuratūra pret Stabiņu sāka kriminālvajāšanu, taču pēc apsūdzības raksta viņa neatnāca un atsūtīja slimības lapu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mikroblogošanas vietnes Twitter akcijas cena piektdien pirmstirdzniecības sesijas laikā nokritās par 18%, reaģējot uz kompānijas paziņojumu par mēneša aktīvo lietotāju kritumu, liecina Business Insider dati.

Kompānija informējusi, ka tās apgrozījums gada laikā pieaudzis par 24% līdz 711 miljoniem dolāru, bet EBITDA – par 178 miljoniem dolāru līdz 265 miljoniem dolāru.

Twitter uzskata, ka aktīvo lietotāju skaita kritums saistāms ar jaunajiem Eiropas privātuma noteikumiem un tā lēmumu un citiem faktoriem.

Kompānija prognozē, ka trešajā ceturksnī EBITDA sasniegs 215-235 miljonus dolāru.

«Mūsu otrā ceturkšņa rezultāti atspoguļo to darbu, ko mēs patlaban darām, lai nodrošinātu, ka cilvēki ik dienas saņem pievienoto vērtību no Twitter,» komentējis kompānijas vadītājs Džeks Dorsijs.

Lasi Vēl:

Twitter vadītāja, miljardiera Džeka Dorsija pasakainā dzīve

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāds skolotājs no Indijas bijis patiesi šokēts, kad, tiešaistē pārbaudot savu bankas kontu, konstatējis, ka tajā ir 490 miljardi rūpiju (9,8 miljardi ASV dolāru), ziņo BBC.

Parijats Saha gaidījis, ka kontā būs vien 200 ASV dolāri un neesot spējis noticēt tam, ko rāda acis, tomēr bankomātā saņemtais čeks apstiprinājis viņa miljardiera statusu - vismaz uz papīra.

Godīgais Saha kungs zvanījis draugam, kurš strādā Indijas valsts bankā, lai norādītu uz kļūdu. «Es piezvanīju draugam bankā un pajokoju - varbūt nauda jūsu bankā plūst pāri malām, tāpēc jūsu sistēma uz manu bankas kontu nosūtījusi tik daudz naudas.»

Nosarkušie bankas darbinieki nav spējuši komentēt situāciju, taču neoficiāli informācijas avoti vēstījuši, ka skolotājs, ja arī būtu mēģinājis, nebūtu varējis naudu no konta izņemt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Antonova pārstāvis atgriežas Telegrāfā

Gunta Kursiša, 01.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikraksta Telegraf valdē atkal notikušas izmaiņas – pārmaiņas Telegraf vadībā notiek jau no pērnā gada novembra un turpinās arī šogad, kad, līdz ar Telegraf nonākšanu Uzbekistānas pilsoņa pārvaldībā, laikraksta izdevēja valde tika pilnībā atlaista. Patlaban Telegraf valdē atkal ir atgriezies Antons Fiļimonovs, kas iepriekš Latvijā uzstājies kā Krievijas miljardiera Vladimira Antonova pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vērtspapīru tirgus kritums pasaules bagātākajam cilvēkam jūtami patukšo maciņu

Jānis Rancāns, 08.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pateicoties aizvadītās nedēļas kritumiem vērtspapīru tirgos, pasaules bagātākais cilvēks, meksikānis Karloss Slims ir zaudējis 6,7 miljardus ASV dolāru, aprēķinājis Bloomberg.

Laika posmā no 29. jūlija līdz 4. augustam, miljardiera bagātība samazinājās no 71 miljarda līdz 64,4 miljardiem ASV dolāru. Savukārt K. Slima vērtspapīru portfeļa vērtība kritusi par 9,5%.

Tādējādi K. Slims ir kļuvis par pirmo cilvēku pasaules vēsturē, kurš tik īsā laikā ir zaudējis tik daudz naudas, atzīmē The Journal.

Ievērojami samazinājās lielāko K. Slima aktīvu vērtība – aizvadītajā nedēļā par 6% krita America Movil (viens no lielākajiem telekomunikāciju uzņēmumiem Latīņamerikā) akciju vērtība.

Tāpat samazinājās arī citu miljardiera aktīvu vērtība – finanšu pakalpojumu uzņēmuma Inbursa akciju vērtība krita par 8,2%, nekustamo īpašumu kompānijas Inmuebles Carso par 11% un Grupo Carso par 14%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Soross pievēršas sportam

Jānis Rancāns, 21.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV miljardieris Džordžs Sorss iegādājies daļu pazīstamajā Lielbritānijas futbola klubā Manchester United, atklājusi ASV Vērtspapīru un fondu tirgus komisija.

Dž. Sorosa investīciju fonds iegādājies 3,1 miljonu kluba A klases akciju, kas ir gandrīz astoņi procenti no pieejamajām šā veida akcijām. Tādējādi Dž. Sorosam pieder nepilni divi procenti Manchester United.

Mēneša sākumā Lielbritānijas premjerlīgas komanda īstenoja akciju sākotnējo piedāvājumu, nopelnot 233 miljonus dolāru. Akciju sākotnējais piedāvājums kluba vērtību palielināja līdz 2,3 miljardiem dolāru, tādējādi Manchester United kļuva par pasaules vērtīgāko sporta komandu.

ASV investors jau iepriekš «metis acis» uz futbola klubiem, kā ienesīgām investīcijām. Pirms kāda laika – 2008. gadā – Dž. Soross mēģināja pārņemt Itālijas AS Roma, taču kluba finansiālās problēmas lika viņam pārdomāt, vēsta BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Hjū Hefnera savrupmāja pārdota par 100 miljoniem dolāru

LETA--REUTERS, 17.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāla Playboy dibinātāja Hjū Hefnera leģendārā savrupmāja Losandželosā pārdota par 100 miljoniem ASV dolāru (90 miljoniem eiro), otrdien apstiprināja pircējs.

Nekustamo īpašumu iegādājās 32 gadus vecais miljardieris Darens Metropuloss, kuram pieder saldumu ražošanas uzņēmums Twinkies.

Viņš savrupmāju nopirka par pusi no sākotnēji prasītās summas - 200 miljoniem dolāru (180 miljoniem eiro). Māja tika pārdota ar nosacījumu, ka Hefners tur varēs dzīvot līdz mūža galam.

Metropulosam pieder māja blakus Playboy savrupmājai, ko viņš 2009.gadā nopirka no Hefnera par 18 miljoniem ASV dolāru (16 miljoniem eiro).

Māja uzbūvēta 1927.gadā. 1971.gadā Hefners to iegādājās par vienu miljonu dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien izsoļu nama Christie’s rīkotajā izsolē jaunu rekordu sasniedza Pablo Pikasso mākslas darbs.

Pablo Pikasso glezna Les femmes d Alger (Version O ) izsolē tika pārdota par gandrīz 179,4 miljoniem ASV dolāru, kas ir vēsturiski augstākā cena, par kādu jebkad pārdots kāds mākslas darbs.

Līdz šim dārgākā izsolē pārdotā glezna bija Frensisa Bēkona Lusjēna Freida trīs studijas, kura Christie’s tika pārdota 2013. gadā par 142,5 miljoniem dolāru.

Tas gan nebija vienīgais vakardienas izsolē sasniegtais rekords – Alberto Džakometi veidotā skulptūra Rādošais cilvēks tika pārdota par 141,3 miljoniem dolāru. Tā pārspēja citas šī mākslinieka veidotās skulptūras rekordcenu, jo 2010. gadā A. Džakometi skulptūra Soļojošais cilvēks sasniedza rekordaugstu atzīmi un tika pārdota par 104,3 miljoniem dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tauriņš no kungu aksesuāra kļuvis par abiem dzimumiem piemērotu akcentu, atkāpies no tradicionālās formas un krāsām

Pirms trim gadiem, kad Gerdas Liepiņas meitai Penelopei bija vien daži mēneši, jaunā māmiņa nolēma, ka paralēli meitiņas audzināšanai vēlas sevi nodarbināt. Palēnām tapa tolaik «svaigi» aksesuāri – tauriņi. «Skatījos bildes un sapratu, ka tauriņš ievērojami maina tēlu,» saka Gerda. Aksesuāru zīmols nosaukts par godu viņas meitai – Penelopes tauriņi. Raksturojot atšķirības starp pirmajiem tauriņiem un tiem, ko viņa šuj tagad, Gerda norāda, ka izmaiņu ir daudz. «Tagad es saprotu, ko daru. Pašā sākumā vienu tauriņu taisīju vairākas stundas. Tas bija piņķerīgi, turklāt pirmajā reizē muļķīgi biju paņēmusi velvetu, kas ir biezākais audums,» viņa atminas. Tagad viņai ir ne vien tauriņi, bet arī tiem piemērotas iepakojuma kastītes. Tās noder gan tirdzniecībai, gan kā dāvanu iesaiņojums. Tās ir arī ērtas turpmākai mantas uzglabāšanai. Gerda ir radījusi arī maisiņus, birkas. «Ja es šos tauriņus pirktu pati sev, man būtu prieks, izejot no veikala, – gan par produktu, gan par kastīti, gan par maisiņu,» saka Gerda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāds Honkongas magnāts izmisīgi vēlas atrast vīru savai meitai - lesbietei, tik izmisīgi, ka viņš gatavs par to atdot miljoniem dolāru, vēsta cnbc.com.

Viņa meita - 33 gadus vecā Gigi Čao (Gigi Chao) - pirms nedēļas paziņojusi, ka apprecējusies ar savu sieviešu dzimtes ilglaicīgo partneri. Taču viņas tēvam tas galīgi nav bijis pa prātam, tādēļ viņš uzsācis sabiedrisku kampaņu, kuras mērķis ir atrast viņa meitai vīru.

Sesils Čao (Cecil Chao), Honkongas kuģniecības magnāts un īpašumu attīstītājs, piedāvā 65 miljonus ASV dolāru tam vīrietim, kurš «spēs iegūt Gigi sirdi».

Vēl vairāk - tēvs arī pavēstījis: «Man ir vienalga, vai viņš ir bagāts vai nabags.» Būtiskākā lieta esot labsirdība.

Gigi pagājušajā nedēļā atklāja, ka šogad Francijā apprecējusi ilglaicīgo partneri Sīnu Īvu (Sean Eav). Honkongā viendzimuma laulības netiek juridiski atzītas.

Komentāri

Pievienot komentāru