Jaunākais izdevums

Lai paplašinātu savu izstrādājumu noieta ģeogrāfiju, SIA Tehnika Auce pēc ASV kompānijas pasūtījuma sākusi zemes greiferu ražošanu.

Tādējādi uzņēmums līdzās savu produktu piegādēm uz Eiropu un Krieviju pievienos arī citu pasaules reģionu – Ameriku.«Ar šo Amerikas kompāniju sadarbojāmies jau pirms krīzes, kad tai tika sūtītas Aucē ražotās industriālās detaļas, bet tagad atjaunojam sadarbību un piegādāsim gan greiferus lauku līdzināšanai, gan arī industriālās detaļas,» stāsta SIA Tehnika Auce valdes loceklis Prans Lignickis.

Šim izstrādājumam varētu būt ļoti plašs noieta tirgus – gan Amerikā, gan Āfrikā, gan Āzijā, gan arī tepat Eiropā, taču tas ir pasūtītāja ziņā.

Pašlaik uzņēmuma izstrādājumiem divi lielākie noieta tirgi ir Zviedrija un Krievija. «Uz Krieviju pārsvarā tiek eksportētas kokapstrādes iekārtas – dažādi lentzāģi – gan vienkāršāki, gan arī sarežģītāki, ar lielāku automatizācijas pakāpi,» stāsta P. Lignickis. Krievijas pasūtītāji ir pietiekami aktīvi, un lentzāģi regulāri ceļo uz šo kaimiņvalsti. Savukārt uz Zviedriju vairumtirgotājam tiek sūtīti Aucē ražotie maza izmēra apaļkoksnes iekrāvēji, hidrodzinēji un piekabes. Viņš arī norāda, ka neprognozējamā situācija ar ES daudzgadu budžetu, Grieķijas parādu krīze, vairāku eirozonas valstu smagā finansiālā situācija ir reflektējusies uz pircēju aktivitātēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijā ražotie skreiperi apstrādā zemi Amerikā un Āfrikā

Elīna Pankovska, 15.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikas specializētās tehnikas ražotāja IMC Scrapers pārstāvniecība Latvijā SIA Baltic Manufacturing Group 2013. gada sākumā sadarbībā ar mašīnbūves uzņēmumu SIA Tehnika Auce sākusi Latvijā ražot IMC Scrapers tehniku pasaules tirgum.

Skreiperi ir paredzēti reljefa veidošanai; pielietojums šai tehnikai ir gan ceļu būvē, gan kalnrūpniecībā, gan lauksaimniecībā. «Esam apkalpojuši visas minētās sfēras, bet uzmanību pievēršam lauksaimniecībai, jo šī nozare ir stabili augoša, kas saskan ar mūsu tirgus attīstības vīziju,» norāda SIA Baltic Manufacturing Group līdzīpašnieks Viktors Melbārdis, kurš pats ir dzimis Amerikā, bet kopš 1995. gada dzīvo Latvijā. Uzņēmējs uzsver, ka viņa mērķis ir kliedēt mītu, ka Latvijā nekas netiek ražots.

Uz Ameriku

«Pāris mūsu agregāti ir pārdoti vietējā tirgū zemnieku saimniecībām, bet galvenais uzsvars ir tehnikas ražošana ar augstu pievienotu vērtību un tās eksportēšana. Galvenais eksporta tirgus ir Amerika, bet šonedēļ tiks sūtīti pirmie skreiperi uz Austrumāfriku,» stāsta V. Melbārdis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Jāmainās līdzi ekonomisko vēju virzienam

Māris Ķirsons, Kristīne Stepiņa, 27.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Industriālo iekārtu ražotāji vairāk vai mazāk izjutīs Austrumukrainas notikumu elpu, kā arī pārmaiņas Eiropas Savienības struktūrfondu atbalsta programmās un Krievijas rubļa vājumu, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Šādus secinājumus atklāj paši nozarē strādājošie, kā arī finanšu institūcijas, kas investē ražošanas iekārtās. Pašlaik pieprasītas ir inženiertehniski sarežģītākas iekārtas, kas ļauj efektivizēt darbu. To, ka vairāku iemeslu dēļ iekārtu ražotājiem situācija ir neskaidra, atzīst arī Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš. Viņš savu sacīto pamato ar to, ka interesantais, lielais un pievilcīgais austrumu tirgus ir neprognozējams. Šo tirgu tādu padarot politiskie lēmumi. «Tiklīdz sakārtosies politiskie jautājumi, tā viss notiks arī Krievijas tirgū,» uzskata V. Rantiņš. Savu optimismu viņš skaidro ar to, ka agrāk vai vēlāk abu pušu liktie šķēršļi tiks nojaukti. «Daudzas rūpnīcas Rietumvalstīs strādāja Krievijas tirgum, un diez vai šo valstu valdības būs gatavas tās slēgt,» tā uz jautājumu par optimisma pamatu atbild asociācijas vadītājs. Viņš gan neslēpj, ka Rietumvalstu tirgos ir jūtama piesardzība, kas īsti neļauj cerēt uz būtisku pasūtījuma portfeļa palielinājumu tieši šādu iekārtu ražotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru