Tehnoloģijas

Mobile World Congress akcentē planšetdatoru uzvaras gājienu

Sanita Igaune, speciāli Db.lv no Barselonas, 26.02.2013

Jaunākais izdevums

Tehnoloģiju ražotāji šobrīd spēkojas pasaules vadošajā mobilo tehnoloģiju kongresā Mobile World Congress (MWC), kas no 25.februāra līdz 28.februārim norisinās Barselonā.

Izstāde galvenokārt akcentē planšetdatoru uzvaras gājienu, kas manāmi teju katrā ražotāja stendā, tāpat ir papildināts mobilo telefonu piedāvājums, kā arī pieejama plašāka informācija par NFC risinājumu, kas sniedz iespēju mobilo tālruni izmantot kā maksājuma rīku.

Tāpat MWC iezīmē mākonskaitļošanas ciešāku sasaisti ar mobilajām ierīcēm.

MWC pasākuma ietvaros Samsung Electronics prezentēja 8 collu planšetdatoru GALAXY Note 8.0. Latvijā planšetdators tirdzniecībā varētu būt pieejams no aprīļa vidus un tā cena būs aptuveni 350 Ls. Kompānija pasākuma prezentēja arī Samsung mājas mediju centra risinājumu HomeSync, kas savietojamībai ar Android operētājsistēmas ierīcēm, kalpo kā centrālais risinājums dažāda veida satura glabāšanai, koplietošanai un straumēšanai HD televizorā.

Ar ultra high definition (Ultra HD) bezvadu pārraides tehnoloģiju izstādē iepazītināja LG, kas, piemēram, dod iespēju lietotājiem spēlēt spēles un citu viedtālruņu saturu HD televizoros, izmantojot bezvadu datu pāraidi.

Tikmēr Nokia šogad MWC izstādes ietvaros prezentēja četrus jaunus produktus - Nokia Lumia 720 un Nokia Lumia 520 viedtālruņus ar Windows Phone 8 operētājsistēmu un zemcenas mobilos tālruņus Nokia 105 un Nokia 301.

MWC ir gada lielākais mobilo tehnoloģiju pasaules notikums. 25.februārī pasākumu apmeklēja ap 67 tūkst. cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē vadošās mobilo tehnoloģiju izstādes "Mobile World Congress" norise trešdien kļuvusi apdraudēta pēc tam, kad vairāki tehnoloģiju uzņēmumi paziņojuši par dalības atcelšanu jaunā koronavīrusa radīto risku dēļ.

Par dalības atcelšanu paziņojusi Somijas telekomunikāciju tehnoloģiju kompānija "Nokia", Lielbritānijas mobilo sakaru operators "Vodafone", Vācijas telekomunikāciju uzņēmums "Deutsche Telekom", Zviedrijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotājs "Ericsson", Japānas elektronikas uzņēmums "Sony Corp.", ASV tehnoloģiju gigants "Amazon", Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums "LG Electronics" un ASV mikroshēmu ražotājs "Intel Corp."

"Nokia" trešdien paziņoja, ka pēc pilnīgas risku izvērtēšanas saistībā ar koronavīrusa izplatīšanos kompānija nolēmusi atsaukt dalību izstādē "Mobile World Congress", kurai no 24. līdz 27.februārim jānorisinās Madridē.

Arī pārējie uzņēmumi savu lēmumu nepiedalīties izstādē skaidro ar jaunā vīrusa izplatīšanos un ar šo situāciju saistītajiem riskiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā koronavīrusa izplatību "Mobile World Congress 2020" rīkotāji "GSMA" tomēr nolēmuši pasākumu atcelt.

Pēdējo dienu laikā vairāki nozīmīgi izstādes dalībnieki paziņoja, ka atceļ savu dalību izstādē vīrusa dēļ, būtiski samazinoties dalībnieku skaitam, tādēļ GSMA nācās pieņemt šo lēmumu. Dalību pasākumā atsauca tādas kompānijas kā "AT&T", "Amazon", "BT, Ericsson", "Deutsche Telekom", "Cisco", "Intel", "Facebook", "HMD Global", "Nokia", "LG", "Sprint", "Verizon", "Sony", "MediaTek", "Royole", "Marvell", "Volvo", "NVIDIA", "Marvell", "McAfee", "Sprint", "Rakuten", "Western Digital" un "Vivo".

"GSMA" vadītājs Džons Hofmans skaidrojis, ka vīrusa izplatība padarījusi neiespējamu konkursa rīkošanu, un bez šiem nozīmīgajiem spēlētājiem izstāde zaudē savu vērtību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Koronavīrusa izplatības dēļ atcelta Pekinas starptautiskā autoizstāde

LETA--AFP, 17.02.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā jaunā koronavīrusa izplatības radītos riskus, atcelta aprīlī paredzētā Pekinas starptautiskā autoizstāde, pirmdien paziņoja organizatori.

Pekinas starptautisko autoizstādi, kas tiek rīkota reizi divos gados, 2018.gadā apmeklēja 820 000 cilvēku no 14 valstīm un reģioniem.

Šī gada izstādei bija paredzēts norisināties no 21. līdz 30.aprīlim.

Organizatori norāda, ka izstāde atcelta, lai mazinātu turpmāku vīrusa izplatību un aizsargātu izstādes dalībnieku un apmeklētāju veselību.

Kā ziņots, Ķīnā mirušo skaits jaunā koronavīrusa "Covid-19" uzliesmojumā ir pieaudzis līdz 1779.

Visā pasaulē tagad ir apstiprināts vairāk nekā 71 000 koronavīrusa infekcijas gadījumu.

Jaunā vīrusa uzliesmojums sākās decembrī savvaļas dzīvnieku tirgū Hubei provinces administratīvajā centrā Uhaņā.

Tā dēļ Ķīnā ir praktiski noteikta karantīna 56 miljoniem cilvēku Hubei provincē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LMT viedtelevīzija nominēta starptautiskajai nozares balvai Global Mobile Awards 2019 (GLOMO Awards), paziņojusi starptautiskā telekomunikāciju nozares asociācija GSMA.

LMT Mājas viedtelevīzija saņēmusi nomināciju divās kategorijās: «Labākā mobilo tehnoloģiju inovācija» (Best Mobile Technology Breakthrough) un «Eiropas 5G celmlauzis» (European 5G Pioneer).

«GLOMO ir pasaules mēroga iespēja atzīmēt visiedvesmojošākos un inovatīvākos risinājumus mūsu nozarē, izceļot tos uzņēmumus un personības, kas ir celmlauži it visā – no 5G līdz jaunām biznesa iespējām un inteliģentai savienojamībai,» norādīja GSMA vadītājs Džons Hofmans. «Balvas piesaista ļoti daudz augstas kvalitātes pieteikumu, tāpēc saņemt nomināciju ir liels panākums,» paziņojumā uzsvēra Džons Hofmans.

«Viedtelevīzija, kas darbojas mobilajā platformā, ir viens no mūsu visizaicinošākajiem projektiem, kuru pilnībā attīstījām atbilstoši LMT jaunajai inovāciju stratēģijai. Turklāt tas ir viens no pirmajiem šāda veida risinājumiem Eiropā. Prognozēju, ka līdz ar 5G tīkla attīstību pieprasījums pēc viedtelevīzijas arvien pieaugs. Jau šobrīd katrs ceturtais LMT Internets mājai pakalpojuma lietotājs izmanto arī LMT viedtelevīziju. Priecājos, ka mūsu paveikto novērtē arī starptautiskā līmenī,» uzskata Juris Binde, LMT prezidents.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

LG audzē pārdošanas apjomus; augstā pieprasījuma dēļ trūkst Nexus 4

Jānis Rancāns, 10.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG Electronics Optimus L-sērijas viedtālruņu pārdošanas apjomi pasaulē jau pārsnieguši desmit miljonus vienību, pavēstījusi kompānija. Augstu popularitāti baudījis arī kopā ar Google izstrādātais Nexus 4.

LG Electronics norāda, ka L-Sērijas viedtālruņi – Optimus L3 (3,2 collu displejs), Optimus L5 (4,0 collu displejs) un Optimus L7 (4,3 collu displejs) pirmo reizi tika prezentēti 2012.gada Mobilajā pasaules kogresā (Mobile World Congress), kurā tika atklāta jauna LG dizaina filozofija. Šiem tālruņiem sekoja arī jaunākais – Optimus L9 (4,7 collu displejs).

Pārdošanas panākumus LG skaidro ar viedtālruņa atšķirīgo stilu un dizainu. «Pārdošanas rezultāti apliecina, cik svarīgi ir ražot viedtālruņus ar stilīgu dizainu, salīdzinoši lielu displeja izmēru un jauna līmeņa lietotāja interfeisa (UX) funkcijām,» sacīja LG Electronics Mobile Communications Company prezidents un izpilddirektors Dr. Jong-seoks Pārks (Jong-seok Park).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilās ziņapmaiņas pakalpojums WhatsApp, par kura iegādi paziņojis ASV sociālais komunikācijas gigants Facebook, pirmdien pavēstīja, ka līdz šā gada vidum plāno sākt piedāvāt bezmaksas balss zvanus.

Bezmaksas zvanu ieviešana konkurētu ar saziņas aplikācijas Viber līdzīgu piedāvājumu.

«Mēs balss zvanus WhatsApp plānojam ieviest šā gada otrajā ceturksnī,» izstādē World Mobile Congress norādīja WhatsApp dibinātājs Jans Kūms.

Kā ziņots, Facebook pagājušajā trešdienā pavēstīja, ka nolēmis iegādāties WhatsApp, kas tika izveidots pirms pieciem gadiem ar mērķi teksta ziņojumapmaiņā ieviest tādas pašas izmaiņas, kādas Skype radīja telefonu zvaniem.

Darījuma summa veido 19 miljardus dolāru (13,8 miljardus eiro) skaidrā naudā un akcijās.

Kūms pirmdien izteicās, ka WhatsApp saistībā ar šo darījumu nekādas izmaiņas neplāno.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Arī Sony un Amazon atsakās piedalīties tehnoloģiju izstādē Mobile World Congress

Lelde Petrāne, 10.02.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koronavīrusa radīto risku dēļ arī kompānijas "Sony" un "Amazon" izstājušās no tehnoloģiju izstādes Mobile World Congress (MWC), kas ir viens no lielākajiem pasākumiem tehnoloģiju jomā pasaulē, ziņo BBC.

"Sony" paziņoja, ka nepiedalīsies MWC Barselonā, sekojot situācijas attīstībai pēc koronavīrusa uzliesmojuma.

Vienlaikus izstādes organizators apgalvo, ka pasākums tik un tā notiks, lai gan arī citas kompānijas informējušas par iespējamu izstāšanos.

No izstādes, kas norisināsies no 24. līdz 27. februārim, izstājušies arī Dienvidkorejas "LG Electronics", Zviedrijas telekomunikāciju iekārtu ražotājs "Ericsson" un ASV mikroshēmu kompānija "NVIDIA".

"GSMA", kas organizē izstādi, informē, ka, lai arī daži lieli izstādes dalībnieki ir nolēmuši šogad neierasties, pasākumā tik un tā būs vairāk nekā 2800 dalībnieku.

Izstādē tiks ieviesti papildu pasākumi, lai pārliecinātu dalībniekus un izstādes apmeklētājus, ka viņu veselība un drošība ir galvenā prioritāte. Tie ietver aizliegumu visiem ceļotājiem no Ķīnas Hubei provinces, kas ir slimības uzliesmojuma epicentrs, savukārt cilvēkiem, kuri ir bijuši Ķīnā, būs jāsniedz pierādījumi, ka viņi 14 dienas ir bijuši ārpus valsts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Pirmās atsauksmes par jauno Samsung Galaxy S5 samērā vēsas

Nozare.lv, 25.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nesen prezentēto Korejas elektronikas giganta Samsung viedtālruni flagmani Galaxy S5 vairāki ārzemju eksperti vērtē diezgan rezervēti.

Vakar mobilo tehnoloģiju izstādē Mobile World Congress 2014 (MWC 2014) Samsung Electronics nāca klajā ar jaunāko Galaxy sērijas viedtālruni S5. Salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli Galaxy S5 ieguvis jaudīgākus procesorus, dažādus sensorus, lielāku 1920x1080 pikseļu izšķirtspējas ekrānu un IP67 sertifikāciju, kas nozīmē to, ka telefons būs izturīgāks pret mitrumu un putekļiem.

Par spīti dažādiem jauninājumiem, eksperti uzskata, ka telefons drīzāk ir neliels uzlabojums salīdzinājumā ar S4. Pēc formas Galaxy S5 īpaši neatšķiras no vairuma moderno viedtālruņu, un izmēra ziņā tas atkal ir kļuvis nedaudz lielāks. Atšķirībā no uzņēmuma Apple ražotā viedtālruņa iPhone 5S vairums Android platformas flagmaņu ir samērā neērti darbam ar vienu roku, jo korpuss ir pārāk plats, lai ar rokas īkšķi aizsniegtu tā kreiso malu un augšējos stūrus. Spriežot pēc ražotāja norādītajiem telefona izmēriem, līdzīga problēma varētu būt arī Galaxy S5.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizritējis ikgadējais starptautiskais tehnoloģiju gadatirgus Mobile World Congress, kas notiek Barselonā.

Izstādē kompānijas demonstrēja jaunākos mobilo tehnoloģijas sasniegumus - robotus, viedtālruņus, virtuālās brilles, automašīnas un citas ierīces.

Galerijā augstāk iespējams ielūkoties izstādē demonstrētajos jaunumos!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tirgū jau pieejams pirmais viedtālrunis pasaulē, kas aprīkots ar iebūvētu termiskās attēlveidošanas kameru - Cat S60, tālruņa prezentācijas pasākumā informēja uzņēmuma pārstāvji.

Tas ir arī patlaban visūdensdrošākais viedtālrunis pasaulē. Cat S60, kas pirmoreiz tika demonstrēts pasākumā Mobile World Congress 2016, ir jaunais Cat® tālruņu flagmanis.

Viedtālrunī Cat S60 ir iebūvēts Lepton termiskās mikrokameras modulis ar FLIR tehnoloģiju, kurš vizualizē ar neapbruņotu aci neredzamu siltumu, izceļot temperatūras kontrastu. Tālrunī S60 tam piekļūst, izmantojot īpaši izstrādātu lietotni MyFLIR, ar kuras palīdzību var izmantot dažnedažādas termisko attēlu fiksēšanas un analīzes funkcijas, kas ir unikāla iespēja viedtālrunī. Cat S60 termiskās attēlveidošanas kamera ļauj Cat tālruņu lietotājiem būt pirmajiem pasaulē, kas savus viedtālruņus var izmantot pavisam jaunos veidos: siltuma zuduma noteikšanai ap logiem un durvīm; mitruma noplūžu un nepietiekamas izolācijas noteikšanai; elektroierīču un elektrisko shēmu pārkaršanas identificēšanai; kā arī lai redzētu pilnīgā tumsā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Labāko viedtālruņu TOP 20

Kārlis Mīlbergs, 07.03.2017

20. BlackBerry Classic

Tas izskatās līdzīgs iepriekšējiem BlackBerry modeļiem, taču ir ar jutīgu ekrānu.

Foto: BlackBerry

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nule kā beigusies viena no lielākajām tehnoloģiju konferencēm pasaulē - Mobile World Congress un tās izskaņā mobilo ierīču ražotāji plašākai publikai atrādījuši vairākas jaunas ierīces. Jaunus modeļus ar interesantām opcijām piedāvā gan LG, gan Sony un Motorola.

Dienas Bizness apkopojis 20 labākos viedtālruņus, kurus šobrīd var iegādāties, ņemot vērā to tehniskos parametrus, papildus opcijas, kā arī to cenu (dažādās tirdzniecības vietās tā avr būt atšķirīga).

Viedtālruņu TOP 20 un to aprakstus skatiet galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Īlons Masks interneta projektā Starlink plāno investēt līdz 30 miljardiem dolāru

LETA/AFP, 30.06.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardieris un uzņēmējs Īlons Masks otrdien paziņoja, ka plāno investēt līdz 30 miljardiem dolāru (25,2 miljardiem eiro), lai attīstītu projektu "Starlink", kura mērķis ir izvietot orbītā desmitiem tūkstošiem satelītu bezvadu interneta nodrošināšanai jebkurā vietā uz Zemes.

Līdz šim "Starlink" kosmosā izvietojis vairāk nekā 1500 satelītus un līdz augustam tas būs spējīgs nodrošināt bezvadu internetu jebkur pasaulē, izņemot Ziemeļpolā un Dienvidpolā, Barselonā notiekošā mobilo tehnoloģiju pasākumā "Mobile World Congress" (MWC) ar video pārraides palīdzību sacīja Masks.

Masks norādīja, ka plāno "Starlink" investēt vismaz piecus miljardus dolāru un, iespējams, pat desmit miljardus dolāru, pirms šim projektam būs pozitīva finanšu plūsma.

Tad laika gaitā investīcijas var sasniegt 20 vai 30 miljardus dolāru, skaidro Masks.

"Starlink" šobrīd darbojas aptuveni desmit valstīs un tam ir nedaudz vairāk kā 69 000 lietotāju, taču līdz nākamā gada vidum Masks cer šim projektam piesaistīt aptuveni pusmiljonu lietotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziņa par klasiskās Nokia 3310 jaunā modeļa laišanu klajā pagājušajā nedēļā dominēja daudzos medijos, tostarp arī Mobile World Congress ziņu izdevumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Vairāk nekā 70 pasaules uzņēmumu pārtraukuši sadarbību ar Krieviju

LETA--UNIAN, 03.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā 70 pasaules uzņēmumu ir pārtraukuši sadarbību ar Krieviju, protestējot pret tās plašo iebrukumu Ukrainā, paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Dezinformācijas apkarošanas centrs.

No Krievijas "aizgājuši un aiziet: "Apple", "Audi", "Chevrolet", "Cadillac", "Coca Cola", "Danone", "Dell", DHL, "Ericsson", "Ford", HP, "Harley Davidson", "General Motors", "Jaguar", "Lenovo", "LinkedIn", "Maersk" (ardievu, "Ali express" un ASOS), "Nike", "Scania", "Porsche", "Renault", "OnlyFans", AMD, "Adobe", BMW, "Dropbox" (pēc dažām dienām), "FedEx", "Intel", "Mercedes", "Nestle"," teikts paziņojumā.

Krieviju bloķējuši uzņēmumi "Apple Pay", "Amazon", "Cex Io", "Etsy", "Facebook" (slēgti Krievijas mediju konti), "Google Pay", "Google Maps", "Instagram" (Krievijas propagandas bloķēšana), "Paysera", "Samsung pay".

Krievijas dalību dažādos pasākumos atcēluši to rīkotāji "Cannes Festival", "Eurovision", "Formula 1", FIFA, MOK, "Mobile World Congress", NHL, bet uzņēmums "Adidas" atteicies strādāt ar Krievijas futbola izlasi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

FOTO: Mobile World Congress demonstrē jaunākās tehnoloģijas

Dienas Bizness, 26.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien sācies pasaules lielākais mobilo tehnoloģiju šovs Mobile World Congress.

Tas ik gadu notiek Barselonā, un pulcina starptautiskos tehnoloģiju ražotājus, izplatītājus, tirgotājus, dizainerus un inženierus, kuri prezentē savus jaunākos darba augļus un sēj sēklu nākotnes sadarbībai. Savukārt citiem šī izstāde ir iespēja ielūkoties jaunākajās tehnoloģijās.

Šajā gadā populāra tēma ir mākslīgais intelekts, savukārt tālruņu ražotāju vidū iecienītas ir duālās kameras, kas arvien vairāk parādās gan tālruņu priekšpusē, gan aizmugurē, kā arī tiek atdarināts iPhone X raksturīgais displejs.

Galerijā augstāk iespējams ielūkoties izstādes norisē!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzpakalpojumu uzņēmums “Tele2” izveidojis apskatu, kurā var iepazīties ar vairākiem 5G izmantošanas piemēriem, kas nākotnē virkni nozaru un mūsu mijiedarbību ar pasauli mainīs līdz nepazīšanai.

Drošāka pārvietošanās ar autonomo transportu

Viena no jomām, kur 5G jau tuvākajā nākotnē atstās ievērojamu nospiedumu, ir transports. Segments, kas šajā ziņā gūs vislielākās priekšrocības, ir autonomie transportlīdzekļi, kas citviet pasaulē jau parādās satiksmē. Viena no funkcijām, ko 5G sniegs bezšofera auto, ir spēja dažādos veidos izveidot savstarpējos sakarus. Piemēram, autonomie transportlīdzekļi varēs savstarpēji sazināties un šādā veidā izvairīties no avārijām. Izmantojot jaunās paaudzes sakaru tehnoloģijas, šie auto spēs sazināties arī ar citiem objektiem, gājējiem, satiksmes vadības sistēmām tieši krustojumos. Tas ļaus ievērojami uzlabot drošību, jo automašīnas varēs sajust apdraudējumu daudz agrāk un izmantot automatizētas sistēmas, lai vajadzības gadījumā iedarbinātu bremzes, uzņemtu ātrumu vai stūrētu. Piemēram, automašīnas varēs sajust gājējus pēc viedtālruņu izstarotajiem signāliem. Vienu no piemēriem, kur šobrīd tiek izmantoti autonomie auto ar iespējotu 5G, iezīmē “Huawei” sadarbība ar Taizemes Srijaijas slimnīcu. Jaunās partnerības ietvaros 5G darbināti pašbraucošie transportlīdzekļi tiks izmantoti medicīnas preču piegādēm slimnīcai. Tas ne tikai samazina darba slodzi, bet arī COVID-19 izplatību, kas slimnīcu darbinieku vidū ir ļoti augsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas mākslinieku - Katrīnas Neiburgas un Andra Eglīša - veidotā garāžas instalācija izpelnījusies starptautisku ievērību mobilo tehnoloģiju izstādē Mobile World Congress.

Garāžas esot kā simbols brīvai telpai idejām un jaunradei. Blakus mirdzošiem ekrāniem un krāsainām plastmasas instalācijām, no kā lielākoties veidoti stendi teju visiem citiem izstādes dalībniekiem, inovāciju garāža, kas tapusi no koka, ar rotējošu galvu piesaistot lielu apmeklētāju un arī starptautisko mediju interesi.

«Redzot, cik daudz cilvēku pamana mūsu stendu un izrāda par to interesi izstādē, ir skaidrs, ka izdarīts drosmīgs un pareizs lēmums par Latvijas tehnoloģiju inovācijām runāt caur mākslu,» komentē LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropā lielākās tehnoloģiju izstādes MWC dalībnieki rāda, kāda pasaule mūs sagaida tuvākajos piecos gados

«Smart» jeb vieds. Ja būtu jāizvēlas tikai viens vārds, kas raksturo Eiropas lielākajā tehnoloģiju izstādē Mobile World Congress šogad valdošās tendences, šis būtu visprecīzākais. Lielākajā daļā astoņās kongresu centra Fira de Barcelona hallēs izvietoto stendu eksponāti un informatīvie plakāti sveica apmeklētājus ar frāzēm «viedā pilsēta», «viedā māja», «viedās automašīnas», «mākslīgais intelekts» un tamlīdzīgi. Un tos visus pavadīja šogad visuresošais simbols 5G jeb piektās paaudzes mobilo sakaru tīkls, kas daudzos stendos jau ieguvis diezgan taustāmas aprises.

Kā ierasts, apmeklētāju uzmanības lutinātākie bija mobilo ierīču lielo ražotāju stendi, kuri arī bija pienācīgi parūpējušies par gana skaļiem paziņojumiem. Samsung dienu pirms kongresa atklāšanas prezentēja šā gada flagmaņus Galaxy S9 un S9+, pirmdienas rītā tiem sekoja Sony ar Xperia XZ2 un Xperia XZ2 Compact. Abu zīmolu būtiskākais šā gada pienesums saistīts ar uzlabojumiem fotokamerā un trīs dimensiju emocijzīmēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada pirmo ceturksni, LMT apgrozījums pieaudzis par 5,3 %, sasniedzot 49,6 miljonus eiro, savukārt klientu pieslēgumu skaits – par 4,6 %, sasniedzot 1,26 miljonus, informē uzņēmumā.

Investīcijas tehnoloģiju infrastruktūrā un jaunu, eksportspējīgu pakalpojumu attīstībā sasniedz 5,9 miljonus eiro – par 5,6 % vairāk nekā pērn gada pirmajā ceturksnī.

«Šī gada februāris ieies vēsturē ar to, ka LMT pirmo reizi piedalījās pasaules lielākajā mobilo tehnoloģiju notikumā Mobile World Congress Barselonā, kuram šogad bija vairāk nekā 107 tūkstoši apmeklētāju. Tur iepazīstinājām ar vairākām Latvijā veidotām inovācijām - jaunākajiem risinājumiem 5G tīkla attīstībā, kā arī viedās pilsētvides, dronu, bezpilota auto, aizsardzības un mobilā satura jomā. Šobrīd, sadarbojoties ar vietējiem un starptautiskajiem uzņēmumiem, kā arī universitātēm, turpinām attīstīt ar 5G tīklu un lietu internetu saistītās inovācijas, gatavojot eksportspējīgus produktus,» uzsver Juris Binde, LMT prezidents.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony paziņojis par 0,27 collas jeb 6,9 milimetrus biezā planšetdatora Xperia Z nonākšanu tirgū. Ierīce ir par 0,01 collu plānāka nekā Apple iPad Mini, un kompānija Sony norāda, ka līdz ar to jaunais Xperia Z ir kļuvis par pasaulē plānāko planšetdatoru, raksta BBC.

Xperia Z, kurš darbojas uz Android operētājsistēmas bāzes, varētu tikt dēvēts arī par gaišāko sava izmēra planšetdatoru, raksta medijs. Jaunā Sony sīkrīka ekrāna izmērs ir 10,1 colla jeb 25,7 centimetri. Planšetdators sver 495 gramus.

Tāpat Xperia Z ir ūdensnecaurlaidīgs un izturīgs pret putekļiem, līdzīgi kā Xperia Z viedtālrunis. Sony Xperia Z viedtālrunis un planšetdators var dalīties ar failiem, piemēram fotogrāfijām vai citiem datiem, izmantojot «viena pieskāriena dalīšanās» (one touch sharing) iespēju, kas tiek aktivizēta, novietojot ierīces tuvu vienu otrai un uzsākot NFC (near field communications) savienošanos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

HMD Global, Nokia tālruņu mājvieta, paziņojusi par jauno Nokia tālruņu ienākšanu Latvijas tirgū, kuri no 7.maija pieejami pārdošanā.

Nokia 1, jaunais Nokia 6, Nokia 7 Plus un Nokia 8 Sirocco pieejami tirdzniecībā jau šobrīd, savukārt leģendārais banāntelefons - Nokia 8110 - būs pieejams jūnijā.

Pirmo reizi viedtālruņi tika prezentēti ietekmīgākajā industrijas izstādē Mobile World Congress (MWC) šī gada februārī Barselonā, kur Nokia saņēma 25 godalgas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas iesācējuzņēmums Thalmic Labs Barselonā notiekošajā mobilo tehnoloģiju kongresā Mobile World Congress iepazīstinājusi ar ierīci, kas drīzumā varētu mainīt veidu, kādā cilvēks darbojas ar dažādām elektroierīcēm.

Thalmic Labs izstrādājusi rokas aproci MYO, kuru, izmantojot Bluetooth tehnoloģiju, iespējams saslēgt ar tādām ierīcēm kā personālie datori un mobilie telefoni un tad tos kontrolēt ar žestu palīdzību. Aproce nolasa rokas muskuļu elektriskos impulsus un nodod signālus attiecīgajām ierīcēm, raksta Wired.

MYO izstrādātāji skaidro, ka muskuļu darbība saražo dažus mikrovoltus elektrības un ierīces sensori tos spēj uztvert. Līdzīgas tehnoloģijas tiek izmantotas arī augstas klases protēzēs. Aproce spēj arī «mācīties», lai ar laiku sekmīgāk atpazītu katra lietotāja individuālās muskuļu īpatnības.

Izstrādātāji skaidro, ka ierīci iespējams izmantot prezentāciju vadīšanai, video atskaņošanas kontrolei, manipulācijām ar tālvadības ierīcēm utt. Tomēr pie šādām funkcijām kompānija nav gatava apstāties un norāda, ka ierīcei ir gandrīz neierobežotas perspektīvas iespējas izmantošanai gandrīz visās jomā, kur cilvēks izmantoto savas rokas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2018. gada 1. pusgadā Latvijas Mobilā Telefona (LMT) apgrozījums veido 101,1 miljonu eiro, kas ir par 4,5% vairāk nekā 2017. gada pirmajā pusgadā.

Par 6,7% augusi arī LMT rentabilitāte, tā sasniedza 32,6 miljonus eiro. Uzņēmuma attīstību virza vēl arvien augošais pieprasījums pēc mobilā interneta. Klientu pieslēgumu skaits šajā periodā sasniedzis 1,28 miljonus.

Šogad izrāvienu piedzīvojis pieprasījums pēc mobilajiem biznesa risinājumiem. Tā, piemēram, būvniecības uzņēmumi ievieš LMT piedāvāto elektronisko darba laika uzskaites sistēmu (EDLUS). Savukārt, mobilo zvanu centrāli Zvanu pārvaldnieks izmanto vairāk nekā 1000 klienti visā Latvijā. Kopš aprīļa gan pilsētās, gan ārpus tām uzņēmējiem pieejams arī LMT industriālais internets ar garantētu, optiskajam internetam pielīdzināmu ātrumu.

Šī gada februārī uzņēmums pirmo reizi piedalījās pasaules lielākajā mobilo tehnoloģiju notikumā Mobile World Congress Barselonā, kur iepazīstināja ar inovācijām un risinājumiem 5G tīkla attīstībā, kā arī viedās pilsētvides, dronu, bezpilota auto, aizsardzības un mobilā satura jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung Electronics Baltics: igauņi apsteidz latviešus un lietuviešus viedtālruņu iegādē

Sanita Igaune, speciāli Db.lv no Barselonas, 27.02.2013

Samsung Electronics Baltics Telekomunikācijas produktu tirdzniecības vadītājs Latvijā Māris Ķikāns.

Foto: Sanita Igaune, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijā viedtelefonu pārdošanas apjomi palielinās katru ceturksni, un sagaidāms, ka šāda tendence turpināsies arī turpmāk. Baltijā visaktīvāk viedtelefonus iegādājas Igaunijā, kur lielākā daļa jeb 58,3% no pārdotajiem tālruņiem, atbilstoši GfK datiem par pērnā gada pēdējo ceturkni, ir viedtelefoni.

Latvijā attiecīgais īpastvars ir 45%, bet Lietuvā - 41,9%, Db.lv pastāstīja Samsung Electronics Baltics Telekomunikācijas produktu tirdzniecības vadītājs Latvijā Māris Ķikāns. Viņš sagaida, ka 2013.gada otrajā ceturksnī Igaunijā aptuveni 70% no visiem pārdotajiem telefoniem būs viedtālruņi, bet Latvijā varētu tikt sasniegts 60% slieksnis.

To, kāpēc Igaunijā viedtelefonus pērk aktīvāk nekā Latvijā un Lietuvā, pēc viņa domām, varētu raksturot ar to, ka kaimiņvalstī IT jomā attīstās straujāk neka Latvijā, savu pienesmu tajā dod Skype, kas sekmējis iedzīvotāju aktīvāku interesi par jaunākajām tehnoloģijām.

Viedtālruņu segmentā cenas kopumā varētu kristies, sagaida M. Ķikāns, taču telefoniem ar plašākām tehnoloģiskām iespējām cenas saglabāsies augstākas, un viedtelefoni būs jaudīgāki, ar labākiem ekrāniem, kameras funkcijām utt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pasaules Mobilo tehnoloģiju kongresa mazāk ievērotie «gadžeti»

Jānis Rancāns, 27.02.2013

iPhone piederumu ražotājs Olloclip nācis klajā ar papildus fotoobjektīviem Apple viedtālruņu un planšetdatoru kamerām. Lietotājiem būs pieejamas platleņķa, macro un fisheye lēcas.

Avots: Olloclip

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Barselonā notiekošais Pasaules Mobilo tehnoloģiju kongress katru gadu pulcē aptuveni 50 līdz 60 tūkstošus apmeklētāju, kuri iepazīstas ar jaunākajām vēsmām nozarē. Lielāko uzmanību parasti saņem tehnoloģiju pasaules milžu produkti, tomēr pasākumā pārstāvētas arī citas, ne mazāk interesantas ierīces.

Pasākumā tehnoloģiju kompānijas prezentējušas jaunākos viedtālruņus un planšetdatorus. Db.lv jau vēstīja par Asus jaunāko papildinājumu PadFone viedtālruņa un planšetdatora hibrīda saimē, Nokia zemās cenas tālruni, Samsung Note 8.0 un Huawei «ātrāko viedtālruni pasaulē», kas šogad konferencē izpelnījušies lielāko ievērību.

Komentāri

Pievienot komentāru