Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienota zīmola stratēģijā turpmāk neaizrausies ar produktu «apakšpersonību» radīšanu, saka Coca-Cola ģenerāldirektore Polijā un Baltijā Anna Jakubovska.

Fragments no intervijas:

Cik svarīga loma jūsu kompānijas produktu portfelī aizvien ir jūsu ikoniskajam flagmanim?

Ir tieši tā, kā jūs sakāt – tas ir flagmanis. Šim zīmolam ir svarīga loma ne vien tāpēc, ka tas ir kompānijas nosaukums, bet arī tāpēc, ka tas ir galvenais zīmols ienākumu u.c. rādītāju ziņā. Protams, mūsu stratēģija vispārīgi ir iegūt tirgus bezalkoholisko dzērienu segmentu. Tāpēc mēs ar lielu sava portfeļa daļu konkurējam dzirkstošo dzērienu tirgū, kā arī ar ūdeni un sulām. Mērķis ir līderība bezalkoholisko dzērienu lietošanai gatavo dzērienu tirgū. Baltijas valstīs līdz šim esam bijuši veiksmīgi un tiešām esam līderi, un lielā mērā sava flagmaņa Coca-Cola dēļ.

Tāpēc mēs tieši uz to skatāmies visos savos biznesa plānos. Ja Coca-Cola rādītāji neaug, tas ir signāls, ka ir jāpārskata stratēģija.

Un bieži ir šādi signāli?

Nē, tirgos, par kuriem esmu atbildīga – Polijā un Baltijā, veiksme ir smaidījusi, un ir izaugsme. Arī bezcukura variantam ir ļoti labi izaugsmes rādītāji, tomēr klasiskās Coca-Cola biznesa rādītāji ir straujāki. Tas ir arī iemesls, kāpēc jaunajā mārketinga stratēģijā mēs pārtraucam radīt visas tās «apakšpersonības» un pakārtotos zīmolus kompānijas komunikācijā par mūsu produktiem.

Kādas ir reģionālās atšķirības un kāpēc mums nav Coca-Cola ar zaļajām etiķetēm – tirgus lieluma, pieprasījuma vai kā cita dēļ?

Coca-Cola Life mēs tiešām nesen tikai esam ieviesuši, un gribam to izmēģināt tirgū. Pirmā publiskā Coca-Cola Life degustācija bija Argentīnā pirms pusotra gada. Eiropā tā ir ieviesta Lielbritānijā, Francijā un šur tur citur vien pērn, un, ja mēs redzēsim pieprasījumu, tad pilnīgi noteikti turpināsim šīs markas izplatību arī Batijā.

Runājot par tendencēm, ir skaidrs, ka aizvien pieaug dzeramā ūdens patēriņš. Tas pats par sevi ir labs rādītājs, jo norāda uz patērētāju apziņas pieaugumu par šķidruma nozīmi veselībā. Tā ka ir segmenti, kuros mēs redzam ievērojami augošu konkurenci, un Eiropā tāds noteikti ir dzeramais ūdens. Līdzīgi ir ar zemu kaloriju un bezkaloriju segmentiem. Interesantā kārtā tajos tirgos, kur mēs izmēģinājām vienota Coca-Cola tēla atgriešanos, pieauga arī mazkaloriju un bezkaloriju segmentu rādītāji, jo tie iekļuva vienotā zīmola stratēģijā.

Visu interviju Patērētāji nevēlas zīmolu geto lasiet 2. februāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru