Jaunākais izdevums

Apvienojot trīs advokātu birojus Baltijā, darbu sācis zvērinātu advokātu birojs Widen, kurā zvērinātu advokātu Armanda Rasas un Jāņa Ešenvalda 2010. gadā dibinātais zvērinātu advokātu birojs Rasa un Ešenvalds (vēlāk Zvērinātu advokātu birojs RER Lextal) oficiāli apvienots ar Lietuvas ILaw Lextal un Igaunijas Lextal.

“Mēs esam pirmais zvērinātu advokātu birojs, kas savas darbības mehānisma pamatvērtībās integrējis džeza mūzikas teoriju. Sevi devējam par Legal Jazz Company un strādājam kā džeza grupa – sinhroni, uzklausot klientu un viens otru, cieši sadarbojoties, nebaidoties profesionāli improvizēt un meklēt nestandarta risinājumus,” uzsver vadošais partneris, Strīdu risināšanas nodaļas vadītājs Jānis Ešenvalds.

Widen apvieno advokātu birojus Lextal (Igaunijā), ILaw Lextal (Lietuvā) un RER Lextal (Latvijā) Baltijas mēroga juridiskā spēkā, kurā darbojas vairāk nekā 100 juristu komanda. Apvienošanās nodrošinās plašāku juridisko pakalpojumu klāstu uzņēmumiem un aktīvu īpašniekiem Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un ārpus Baltijas robežām.

“Biznesa nolūkos daudzi mūsu starptautiskie klienti Baltijas reģionu uzskata par vienotu teritoriju. Praksē Baltija – Igaunija, Latvija un Lietuva – ir trīs atsevišķas suverēnas valstis ar unikālu kultūru un tiesību sistēmu. Tas nozīmē, ka vienā valstī efektīvs risinājums ne vienmēr var būt iespējams visā reģionā. Tātad, ja klients vēlas darboties visos Baltijas tirgos vienlaikus, var būt nepieciešami dažādi juridiski risinājumi trim dažādām jurisdikcijām,” skaidro partneris, Finanšu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas komandas vadītājs Armands Rasa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Portrets - Widen Legal Latvia vadošais partneris Jānis Ešenvalds

Armanda Vilciņa, 14.06.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jebkura ilgtermiņa biznesa pamatā primāri ir godīgums pret saviem klientiem, sadarbības partneriem un kolēģiem, sevišķi tik mazā valstī kā Latvija, uzskata Jānis Ešenvalds, Widen Legal Latvia vadošais partneris.

Tāpat, lai bizness būtu veiksmīgs, spētu augt un attīstīties, tam ir jābūt starptautiskam un viegli palielināmam, kā arī pielāgojamam un mērogojamam, spriež J.Ešenvalds, piebilstot, ka advokātu prakse nav bizness, bet aicinājums un dzīvesveids. Gatavība doties palīgā grūtībās nonākušajiem manī, šķiet, mitusi jau kopš bērnības, tāpēc gan profesijas izvēle, gan arī sava zvērinātu advokātu biroja izveide un vadīšana man šķita pavisam dabiski un loģiski soļi, norāda Widen Legal Latvia vadošais partneris.

Piepilda sapni

Kad biju mazs puika, sapņoju kļūt par ugunsdzēsēju, bet jau no 2.klases visiem stāstīju, ka būšu jurists, teic J.Ešenvalds. “Visticamāk, šāda doma man radās, skatoties uz brālēnu, kurš arī ir zvērināts advokāts. Vēlāk, kad noskaidroju, kas īsti ir jurists un ar ko šīs profesijas pārstāvji nodarbojas, atskārtu, ka tas mani tik tiešām interesē. Šī iemesla dēļ, pēc vidusskolas pabeigšanas, iestājos Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, kur ieguvu jurista kvalifikāciju, bet vēlāk – arī maģistra grādu Eiropas un starptautiskajās tiesībās Rīgas Juridiskajā augstskolā,” atminas J.Ešenvalds, kurš, paralēli studijām, piepildīja arī savu bērnības sapni, strādājot par ugunsdzēsēju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #24

DB, 11.06.2024

Dalies ar šo rakstu

Veicot pārdomātas investīcijas, kabelizējot elektropārvades līnijas, ir izdevies samazināt elektroenerģijas atslēgumu skaitu vairāk nekā trīs reizes no 40 000 līdz 13 000 – 14 000 gadā, turklāt perspektīvā līnijas kļūs vēl noturīgākas pret tīkla bojājumiem, kurus var nodarīt gan daba, gan arī cilvēciskais faktors.

To intervijā Dienas Biznesam stāsta AS Sadales tīkls valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons.

Vēl uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness 11.jūnija numurā lasi:

Statistika

Ar sliedēm un vilcieniem jau esam vājākie Eiropā

Tēma

Līgojam un svinam ar importētu alu!

Emisijas

CO2 emisijas spiedīs mainīt zemes apsaimniekošanu

Importētājiem jārēķinās ar CO2 nodokļa maksājumiem

Augstākā izglītība

Latvijā nepieciešams palielināt studējošo skaitu

Viedoklis

Pusvadītāju nozares ekosistēma Latvijā

Portrets

Jānis Ešenvalds, Widen Legal Latvia vadošais partneris

Brīvdienu ceļvedis

Madara More, Wooly Organic dibinātāja, Mr.Bunny Shop un Mr.Bunny Kitchen līdzīpašniece

Komentāri

Pievienot komentāru