Jaunākais izdevums

MFD Veselības grupa atklājusi jaunu MFD Veselības punktu modes un izklaides centrā Rīga Plaza, informē uzņēmumā.

Centrs specializējas laboratorisko izmeklējumu veikšanā, plaša spektra vakcinācijas pakalpojumu sniegšanā, kā arī piedāvā ārstu konsultācijas, diagnostikas pakalpojumus un ārstniecisko masāžu. Īpaša uzmanība jaunajā centrā pievērsta sieviešu veselībai, par kuru rūpēsies MFD Sieviešu veselības centrs Vita.

Ambulatorie medicīniskie pakalpojumi iedzīvotājiem būs pieejami arī brīvdienās.

Jau vēstīts, ka pērn maijā Rīgas centrā, Dzirnavu ielā, durvis vēra pirmais MFD Veselības grupas Veselības punkts, kas specializējas laboratorisko izmeklējumu veikšanā un vakcinācijas pakalpojumu sniegšanā biznesa un atpūtas ceļotājiem, kā arī piedāvā ārstu-speciālistu konsultācijas.

MFD Veselības grupu pārstāv veselības centri Pārdaugava, Iļģuciems, Dziedniecība un Možums-1, plašs doktorātu tīkls, kardiocentri, diagnostikas nodaļas, sieviešu veselības centri Vita, zobārstniecības klīnikas ASTRA dent un NovaDent. MFD Veselības grupā strādā vairāk nekā 800 speciālistu liels kolektīvs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādreizējā pasta ēkā Dobelē atklāts jauns veselības aprūpes centrs, kurai Euroaptieka veikusi apjomīgus atjaunošanas un labiekārtošanas darbus.

Izveidotā veselības aprūpes centra 215 kvadrātmetru plašajās telpās darbosies “MFD Laboratorija”, “MFD Veselības grupas” speciālisti – kardiologs, neirologs, endokrinologs un ķirurgs, kā arī “Monikas Stacēvičas ārsta prakse”, “Ilzes Sproģes ģimenes ārsta un pediatra prakse”, zobārstniecības klīnika “Zobu feja”, “Ivo Končus fizioterapeita prakse”.

“Latvijas reģionu pilsētās trūkst modernu veselības aprūpes centru, kas nozīmē arī ierobežotu pakalpojumu pieejamību. Šāda situācija ir raksturīga arī Dobelē, kur dzīvo gan daudz jaunu ģimeņu, gan vecāka gada gājuma cilvēki. Tāpēc esam patiesi priecīgi pilsētai dot būtisku un nepieciešamu pienesumu veselības aprūpē, kas iedzīvotājiem nozīmē iespēju saņemt speciālistu konsultācijas, laboratoriskos izmeklējumus un vakcināciju tuvu mājām. Jaunizveidotais veselības aprūpes centrs apmeklētājus arī priecēs ar ērtu, patīkamu un drošu vidi. Esam gandarīti, ka īpaši tagad, pandēmijas laikā, esam raduši iespēju izveidot jaunu veselības aprūpes centru un realizēt projektu ar augstu pievienoto vērtību Dobelē,” saka “Euroaptieka” valdes priekšsēdētāja Nataļja Zaharova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

MFD: Veselības aprūpes biznesā konkurence ar katru dienu kļūst sīvāka

Rūta Kesnere, 25.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par to, kādēļ valstij būtu izdevīgāk sadarboties ambulatorajā aprūpē ar privātajiem pakalpojumu sniedzējiem un kāda nozīme ir kvalitātes kritērijiem stratēģiskajā iepirkumā, intervijā DB stāsta veselības grupas MFD valdes priekšsēdētāja Natālija Točiļenko

Jūs, vadot veselības centru kopš 1993. gada, esat piedzīvojusi vairākus ministrus un vairākas reformas. Kas jums šajos divdesmit četros gados ir bijis profesionālā ziņā visgrūtākais?

Mēs katras pārmaiņas uztveram kā izaicinājumu. Viens no aspektiem, kas reizēm apgrūtina mūsu darbu, ir tas, ka vairākas reformas veselības aprūpē notiek pēc starptautisku organizāciju – Pasaules Bankas, Pasaules Veselības organizācijas – ieteikumiem. Taču šo organizāciju eksperti ne vienmēr ir pietiekami iedziļinājušies Latvijas situācijā, ne vienmēr pietiekami detalizēti pārzina mūsu vietējos apstākļus. Tos ieteikumus un normas, kas ir loģiskas, mēs ieviešam un cenšamies ievērot. Par pārējo mēs kopā ar Veselības aprūpes darba devēju asociāciju cenšamies runāt ar Veselības ministriju un skaidrot savu redzējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#«Klīnikā ir pilnveidotas digitālās tehnoloģijas, kas tiks ieviestas arī RSU Zobārstniecības fakultātes studentu apmācībā.»

RSU Stomatoloģijas institūts 2018. gada janvārī ir noslēdzis telpu renovācijas darbus Ortodontijas klīnikā un jaunizveidotā Estētikas klīnikā. Kopumā remontdarbos ir ieguldīti 130 000 EUR, zobārstniecības kabinetu tehniskajā aprīkojumā (zobārstniecības krēsli, dentālie mikroskopi u.c. aprīkojums) ieguldīti 154 000 EUR.

Ortodontijas klīnikā, kas ir lielākā šāda veida klīnika Baltijā, ir izveidotas papildu ortodontu un zobu higiēnistu darba vietas. Klīnikā ir iekārtota arī semināru telpa. Papildu darba vietas klīnikā ļaus nodrošināt speciālistu darba laika plānošanu, pacientu pieņemšanu, kā arī rezidentu apmācību. Klīnikā mēnesī ierodas vidēji 3000 pacienti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī mūsdienu medicīna attīstās straujiem soļiem, Latvijā pastāv problēmas, kas būtiski ietekmē sievietes reproduktīvo veselību. Ne vienmēr ir pieejami jaunākie medikamenti un ārstēšanas tehnoloģijas, lai uzlabotu sievietes veselību un veicinātu arī demogrāfijas attīstību, vērojams zems valsts atbalsts medikamentozās terapijas pieejamības veicināšanā, drošas kontracepcijas nelietošana, ginekoloģiskās profilakses neveikšana un novēlota vēršanās pie ginekologa.

Kā viens no iemesliem, kāpēc sievietes novēloti vēršas pie ginekologa tiek minēta nevis finansiālo iespēju nepietiekamība, bet gan nespēja atrast ārstu, kurš atbilstu visiem pacientes vēlamajiem kritērijiem. Tāpēc, lai veicinātu sabiedrības izpratni, kā arī godinātu iemīļotākos ginekologus Latvijā, MFD Veselības grupa kopā ar žurnālu «Veselība» pērnajā gadā aizsāka akciju «Mans labākais ginekologs», nosakot tautas mīlētākos ārstus visā Latvijā septiņās, dažādās kategorijās. Un šonedēļ godinās labākos ginekologus Latvijā.

Pasākuma svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks 18.janvārī plkst.18.00, kinoteātrī Splendid Palace.

Tomēr, lai runātu par sievietes reproduktīvās veselības uzlabošanu un valsts atbalsta nepieciešamību, šā gada 18.janvārī notiks tiešraides preses konference, kurā tiks sniegts ieskats šādos tematos:

Komentāri

Pievienot komentāru