Jaunākais izdevums

Saskaņā ar 1A interneta veikala uzņēmumu grupas operatīvajiem datiem Baltijā 2017.gada laikā sasniegts rekordapgrozījums – 60 miljoni eiro, kas ir par 35% vairāk nekā 2016.gadā.

1A grupas uzņēmumi - interneta veikals Latvijā 1A.LV, Lietuvas interneta veikals 1A.LT, Igaunijas interneta veikals 1A.EE - aizvadītajā gadā turpinājuši uzrādīt strauju izaugsmi gan katrā valstī atsevišķi, gan visā Baltijā kopumā.

Interneta veikalu 1A valdes loceklis Mareks Zuika stāsta, ka 2017.gads 1A grupas uzņēmumiem ir bijis attīstības gads.

«Kopējā pozitīvā ekonomiskā situācija un e-komercijas popularitātes pieaugums ļauj mums izvirzīt ambiciozu plānu – tuvāko divu gadu laikā Baltijā plānots pārsniegt 100 miljonu eiro apgrozījumu. Šādu plānu lielā mērā redzam balstītu jaunās produktu kategorijās (mēbeles, apģērbs, apavi un citas), loģistikas pakalpojumu attīstībā un sniegto pakalpojumu ātrumā,» pauž M. Zuika.

Apkopojot 1A 2017.gada pirktāko preču kategorijas, tās bijušas mobilās ierīces jeb viedtālruņi, datortehnika, smaržas un kosmētika, sadzīves tehnika, mājsaimniecības preces, rotaļlietas un sporta preces.

SIA «Mobilukss» ir vietējā kapitāla uzņēmums. 1a.lv strādā kopš 2002. gada. Uzņēmuma interneta veikali strādā visās Baltijas valstīs. Kopš 2008. gada Lietuvā (www.1a.lt) un kopš 2010. gada – Igaunijā (www.1a.ee). Tā īpašnieki ir Mareks Zuika – 55%, Genādijs Skrinniks – 25% un Kaspars Polis – 20%. 1A grupas uzņēmumi visās valstīs kopumā nodrošina 95 darba vietas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Internetveikala 1a.lv klientu apkalpošanas centra izveidē investē vairāk nekā 10 000 eiro

LETA, 01.11.2017

Interneta veikala "1a.lv" vadītājs Mareks Zuika (no labās) un uzņēmuma līdzīpašneks Kaspars Polis

Foto: Sintija Zandersone/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Internetveikals «1a.lv» klientu apkalpošanas centra izveidē investējis vairāk nekā 10 000 eiro, aģentūrai LETA pastāstīja «1a.lv» pārvaldošā uzņēmuma SIA «Mobilukss» valdes loceklis Mareks Zuika.

Centrs atrodas internetveikala loģistikas centra ēkā, Rīgā, Uriekstes ielā 8B. Zuika skaidroja, ka šāda centra izveidi noteicis klientu pieprasījums.

«Tāpat vēlējāmies padarīt ērtāku pasūtījumu saņemšanu klientiem, kas ierodas ar savu auto. Ņemot vērā, ka mūsu loģistikas centrs atrodas ar auto sasniedzamā vietā, loģiska izvēle bija izveidot klientu apkalpošanas telpas loģistikas centra teritorijā,» teica Zuika.

Klientu apkalpošanas centra atklāšana notika šā gada 1.novembrī.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Mobilukss» apgrozījums pērn bija 31,512 miljoni eiro, kas ir par 37% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 6,9% un bija 33 320 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Melnajā piektdienā 1A.LV pārdošanas ieņēmumi sasniedz pusmiljonu eiro

Rūta Lapiņa, 27.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akcija «Melnā piektdiena» (Black Friday) kopš 2005.gada ir bijusi viena no lielākajām iepirkšanās dienām ASV, bet nu šīs akcijas popularitāte sasniegusi arī Latviju - dienas laikā interneta veikals 1A saņēma teju 5000 pasūtījumu par kopējo summu 0,5 miljoni eiro, kas salīdzinot ar pērno gadu ir divas reizes vairāk. informē 1A.LV mārketinga direktors Normunds Namnieks.

Apkopojot 1A pirktāko preču kategorijas šajā akcijā, tās bijušas rotaļlietas, parfimērijas un kosmētikas produkti un dažāda veida tehnika – viedtālruņi, datortehnika un dažādas sadzīves preces.

«Jāatzīst, ka bijām nedaudz pārsteigti par milzīgo klientu interesi - iepriekšējos gados »Melnā piektdiena« nekad nebija izraisījusi tādu ažiotāžu. Lielākais gandarījums, ka šī, pat nedaudz negaidīti populārā akcija, ļāva mums reālos «kaujas» apstākļos pārbaudīt savas modernizētās noliktavas gatavību operatīvi apstrādāt milzīgu daudzumu pasūtījumu un veiksmīgi tās izsūtīt visiem klientiem, ko bija īpaši svarīgi pārbaudīt pirms decembra iepirkšanās buma», skaidro 1A.LV interneta veikalu pārvaldošā uzņēmuma SIA Mobilukss valdes loceklis Mareks Zuika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Interneta veikals 1A kļuvis par oficiālo Apple produktu pārdevēju Baltijā

Zane Atlāce - Bistere, 26.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas interneta veikals 1A.lv parakstījis sadarbības līgumu ar Apple produktu izplatītāju Baltijas valstīs AVAD Baltic, kļūstot par Apple produktu autorizēto pārdevēju, informē 1A.lv mārketinga direktors Normunds Namnieks.

«Lai kļūtu par Apple oficiālo produktu pārdevēju, nepietiek vien ar to, ka esam viens no tirgus līderiem - ar prieku pieņēmām izaicinājumu izveidot partnera tā dēvēto «veikalu veikalā» (shop in shop), kas ir ļoti svarīga komponente kopējās sadarbības kontekstā. Šāda veikala izveide nozīmē integrētas tiešsaistes tirdzniecības telpas radīšanu, kura ataino Apple stilistiku un kurā tiek iekļauti tikai viena zīmola pārstāvētie produkti,» saka interneta veikalu 1A valdes loceklis Mareks Zuika.

1A.LV ir Latvijā lielākais interneta veikals, kuru pārvalda SIA Mobilukss. Uzņēmums dibināts 2002.gadā un tā īpašnieki ir Mareks Zuika - 55%, Genādijs Skrinniks - 25% un Kaspars Polis - 20%. 1A grupa pārvalda arī Lietuvas interneta veikalu 1A.LT, kā arī Igaunijas lielāko interneta veikalu - 1A.EE. 1A grupas uzņēmumi visās valstīs kopumā nodrošina 95 darba vietas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1A interneta veikala uzņēmumu grupas Baltijas kopējais pārdošanas apjoms 2018.gada laikā sasniedzis 77 miljonus eiro, kas ir teju par 30% vairāk nekā 2017.gadā, liecina kompānijas operatīvie dati.

1A grupas uzņēmumi, kurā ietilpst interneta veikals Latvijā 1A.LV, Lietuvas interneta veikals 1A.LT un Igaunijas interneta veikals 1A.EE, arī aizvadītajā gadā turpinājis uzrādīt ievērojamu izaugsmi gan katrā valstī atsevišķi, gan visā Baltijā kopumā un tas ļauj jau pārredzamā nākotnē par mērķi izvirzīt 100 miljonu eiro apgrozījuma sasniegšanu.

Interneta veikalu 1A valdes loceklis Mareks Zuika uzsver, ka nonākšana Somijas uzņēmumu grupas «Kesko» sastāvā ļāvusi ne tikai būtiski paplašināt sortimentu, bet arī piegādes pakalpojumu daudzveidību – 1A klienti savas iegādātās preces bez maksas var saņemt un atgriezt Liepājas, Daugavpils, Jelgavas un vienā no Rīgas K-Senukai veikaliem, bet tuvāko mēnešu laikā preču atgriešana un bezmaksas saņemšana būs pieejama pilnīgi visos K-Senukai veikalos, Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta veikala 1A, kura valdes loceklis ir Mareks Zuika, uzņēmumu grupas Baltijas kopējais pārdošanas apmērs 2018.gada laikā sasniedza 77 miljonus eiro, kas ir par gandrīz 30% vairāk nekā 2017.gadā. Jānorāda, ka pērn līdz ar 100% akciju iegādi interneta mazumtirdzniecības grupa 1A Group atrodas Somijas uzņēmuma Kesko sastāvā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Interneta veikals 1a.lv noliktavas modernizācijā investē vairāk nekā 200 000 eiro

Rūta Lapiņa, 06.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta veikals Latvijā 1a.lv noliktavas modernizācijā investējis vairāk nekā 200 000 eiro, informē uzņēmumā.

Sekojot e-komercijas attīstības tendencēm, uzņēmums gan būtiski palielinājis noliktavas platību, gan ieviesis jaunus tehnoloģiskos risinājumus, kas ļauj apstrādāt pat trīskāršu pasūtījumu apjomu. Noliktavas platība paplašināta par 2000 m2, ieviestas inovatīvas un jaudīgas tehnoloģijas, kas ļauj apstrādāt pat trīs reizes lielākus preču apjomus nekā pērn pie tāda paša resursu skaita.

Uzņēmumā atzīmē, ka jaunā noliktavas infrastruktūra darbības efektivitāti jau apliecinājusi «Melnā piektdiena» (Black Friday) akcijas laikā aizvadītajā nedēļas nogalē. Tās laikā interneta veikals saņēma teju 5000 pasūtījumu dienā, kas ir dubults apjoms, salīdzinot ar gadu iepriekš. Tikmēr paredzams, ka šī gada decembrī tiks izsūtītas līdz pat 200 000 preču vienības visā Baltijā, un modernizētā noliktava ļaus operatīvi apstrādāt lielo pasūtījumu daudzumu, lai preces ātri un veiksmīgi nosūtītu klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Internetveikala 1a.lv pārvaldītāja apgrozījums pieaudzis gandrīz par 30%

Db.lv, 01.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Internetveikala «1a.lv» pārvaldītāja SIA «Mobilukss» neto apgrozījums 2017.gadā pieaudzis par 29,4% jeb 9,259 miljoniem eiro, salīdzinot ar 2016.gadu, un bija 40,771 miljoni eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Savukārt uzņēmuma peļņa pērn dubultojusies - tā bija 64 tūkstoši eiro.

SIA «Mobilukss» pagājušajā gadā galveno uzmanību veltīja jaunu klientu piesaistīšanai gan pricēju, gan piegādātāju vidū, sacīts tā gada pārskatā. Uzņēmuma finanšu dati liecina, ka tā ieņēmumi no preču realizācijas Latvijā 2017.gadā veidoja 24,693 miljonus eiro, savukārt no preču realizācijas Eiropas Savienībā - 16,079 miljonus eiro.

Viens no uzņēmuma vadības pamatuzdevumiem ir preču iegādes izmaksu, kas pērn veidoja 37,220 miljonus eiro, samazināšana un preču sortimenta paplašināšana. Tāpēc uzņēmums analizēja esošos un iespējamos piegādātājus. Ņemot vērā analīzes rezultātus, tas turpināja paplašināt sadarbību ar Eiropas Savienības uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

1a.lv atver pirmo preču saņemšanas punktu K-Senukai veikalā

Zane Atlāce - Bistere, 27.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta veikals 1a.lv atvēris pirmo preču izsniegšanas/atgriešanas punktu K-Senukai veikalā Rīgā, uz Jūrmalas šosejas, informē uzņēmumā.

Šis ir pirmais no kopumā deviņiem plānotajiem K-Senukai veikalos izvietotajiem preču izsniegšanas/atgriešanas punktiem. Visos šajos punktos 1A klienti bez maksas varēs saņemt savas pasūtītās preces, tostarp lielo sadzīves tehniku, lielu gabarītu un svara preces, tāpat arī atgriezt preces, vai pasūtīt uz vietas.

Līdz 2018.gada beigām 1A preču izsniegšanas/atgriešanas punkti būs izveidoti vēl vairākos K-Senukai veikalos, Latvijā.

«Esam pārliecināti, ka mūsu preču izsniegšanas punkta atrašanās vieta uz Jūrmalas šosejas, iepriecinās daudzus Jūrmalā, Imantā, Zolitūdē dzīvojošos iedzīvotājus. Šis un pārējie jaunie preču izsniegšanas punkti K-Senukai veikalos nodrošinās ar auto ērti sasniedzamas vietas, kas mūsu klientiem ir būtiski, jo apmēram 40% mūsu klientu sev izvēlēto preci izvēlas saņemt klientu centros, uz vietas. Esam gandarīti, ka šī apvienošanās ar Kesko Senukai jau tik strauji ir devusi nepieciešamo attīstības sinerģiju, lai mēs kļūtu vēl pieejamāki un ērtāki», stāsta interneta veikala 1A.LV pārvaldošā uzņēmuma SIA Mobilukss valdes loceklis Mareks Zuika.

Komentāri

Pievienot komentāru