Mobilie sakari

DB klubs: Pateicoties 5G, cilvēki iegūs divas brīvas stundas dienā

Rūta Kesnere, 02.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir divas iespējas – vai nu jūs cenšaties konkurēt ar robotiem, vai esat tie, kas šos robotus ražo

Tā nākotnes perspektīvu iezīmē LMT prezidents Juris Binde, viesojoties DB Uzņēmēju klubā ar lekciju «Piektā elementa pasaule: Atmiņas par pasauli». Kā jau noprotams, piektais elements ir 5G tīkls un tā ir atsauce uz Lika Besona filmu ar Milu Jovoviču galvenajā jomā.

Prezentāciju J. Binde iesāk, sakot, ka par 5G runā teju visi, taču reti kurš saprot, ko tas īsti nozīmē. «Atbildot uz jautājumu, kas ir tehnoloģijas, es teiktu, ka tās ir materializētas zināšanas. Tās rada vidi, kurā iespējams saņemt un apstrādāt informāciju. Sākot no 2013. gada, globālais mobilo datu patēriņš līdz šim laikam ir ar eksponenciālu pieaugumu. Īpaši tas jāteic par LTE vidi (4G tīkls). 63% no visiem radītajiem un pārraidītajiem datiem ir mobilajos bezvadu tīklos, un 51% no tiem rada dažādas ierīces,» skaidro J. Binde.

J. Binde ir pārliecināts, ka 5G tehnoloģijas izmantos arī viedās pilsētas – lielo datu analīzi un mākslīgo intelektu. Cilvēku ikdienas dzīvē ienāks viedās auto stāvvietas, ielu apgaismojumi, kas darbosies ar kustību sensoru palīdzību, gudrie luksofori un ērti saziņas risinājumi ar pašvaldību. Paredzams, ka 5G tīkls dos pusmiljonu izglābtu dzīvību uz ceļiem, jo 90% avāriju cēlonis ir cilvēciskas kļūdas. Turklāt, pateicoties 5G, cilvēki iegūs divas brīvas stundas dienā, kamēr bezpilota auto brauks uz vajadzīgo galamērķi.

Visu rakstu Latvija ir īsta gigabaitu sabiedrība lasiet 2. maija laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru