Ražošana

Uzņēmuma īpašnieks: «Pieprasījums ir, tikai jāstrādā»

Linda Zalāne, 13.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA ToGet līdz ar angāra iegādi iecerējis kāpināt ražošanas jaudu vēl vismaz divas līdz trīs reizes un nostiprināt savas pozīcijas eksporta tirgos

Metāla konstrukciju un to sastāvdaļu ražotājs SIA ToGet 2017. gada beigās, salīdzinot ar 2014. gadu, kāpinājis apgrozījumu par 300% – no 177 tūkst. eiro 2014. gadā līdz 722 tūkst. eiro 2017. gadā. Visstraujākais pieaugums bija 2015. gadā, kad uzņēmums sāka eksportēt. «2018. gadā apgrozījums ir jau sasniedzis 65% no iepriekšējā gada apjoma, un līdz šī gada beigām ir plānots sasniegt iepriekšējā gada rādītājus. Pēdējos gados apgrozījums pieaudzis pakāpeniski, un tas ir palielinājies proporcionāli investīciju daudzumam kvalitatīvos darba instrumentos, kā arī izaugsmi veicina godprātīga attieksme pret klientiem,» veiksmes formulas stūrakmeņus nosauc ToGet īpašnieks Dāvis Ansons.

Viņš savu uzņēmumu izveidoja pirms astoņiem gadiem un smej, ka sākumā bija priecīgs par 300 eiro vērtu pasūtījumu, kuru veidoja Limbažos kādā garāžā, bet pa šiem gadiem uzņēmums ir izaudzis – pirms nepilna gada tika iegādātas ražošanas telpas Berģos. «Pieprasījums ir, tikai jāstrādā. Ābeles patiesais auglis ir nevis ābols, bet jauna ābele. Ja ar laiku varētu atvērt vēl vienu filiāli, tad tas būtu labi. Pašlaik ar šo ieceri vēl esam procesā. Katrai lietai savs laiks,» viņš turpina.

Investē attīstībā

ToGet ražo dažādus metāla izstrādājumi gan interjeram, gan eksterjeram – sākot no dažādiem stiprinājumiem veikalu vajadzībām un beidzot ar margām, žogiem un vārtiem. «Pakāpeniski esam pielikuši klāt arī stikla un koka komponentus, kas tiek stiprināti pie metāla margām. Līdz ar to klientam spējam nodrošināt plašāku piedāvājumu klāstu. Tāpat līdz ar ražotnes atklāšanu esam iecerējuši attīstīt arī savu krāsošanas līniju, kas palīdzēs paplašināt mūsu pakalpojuma spektru, līdz ar to arī klientu bāzi,» stāsta D. Ansons. Katru gadu uzņēmums daļu no peļņas iegulda savā attīstībā, un pagājušajā gadā tika investēti 250 tūkst. eiro; lielākais ieguldījums bija angāra iegāde. «Pēdējais gads bijis investīciju atspērienu gads. Iepriekš vienkārši krājām naudu. Mums ir nopirkta zeme Ādažos, un bija jau izveidots projekts. Bijām tik tālu, ka celsim paši ražotni, bet tad izsolē pamanījām angāru. Pieteicāmies un līdz pēdējam brīdim neticējām, ka to patiesi dabūsim. Pagājušā gada martā attālināti veicām izsoli un tikai pēc septiņiem mēnešiem tikām šajās telpās. Formalitāšu kārtošanas periods bija ļoti garš. Angāra iegādei ņēmām 100 tūkst. eiro aizņēmumu Citadeles bankā, bet pārējais bija pašu iekrājumi,» atklāj D. Ansons.

Visu rakstu Metālam ir plaša perspektīva lasiet 13. augusta laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru