Ražošana

Veiksmīga biznesa receptes, kas nepievīla pat ekonomiskās recesijas laikā

Māris Ķirsons, 13.08.2018

Jaunākais izdevums

Maksimāli plašs kvalitatīvas produkcijas sortiments savienojumā ar spēju ātri reaģēt gan uz lielu, gan mazu pasūtījumu izpildi ļauj SIA MebTex sekmīgi strādāt gan Latvijas, gan ārvalstu noieta tirgos

«Individuāla pieeja ikkatram klientam neatkarīgi no tā, vai tā ir fiziska vai juridiska persona, vai tas ir viens mazs vai liels pasūtījums,» veiksmes recepti atklāj SIA MebTex īpašnieks Mārtiņš Vilde. Viņš norāda, ka minētā recepte ne reizi nav pievīlusi, arī ekonomiskās recesijas laikā, kurā, tāpat kā visiem pārējiem, nācies «griezt» izdevumus.

Kvalitatīvs produkts ar augstu pievienoto vērtību nevar būt lēts.

Kā vēl vienu veiksmes recepti M. Vilde min faktu, ka mazajā kolektīvā nav lielu izmaiņu un ir pat tādi cilvēki, kuri kopā ar viņu strādā kopš SIA MebTex izveides. Arī pats M. Vilde, kurš ir gan uzņēmuma vadītājs, gan īpašnieks, strādā kopā ar saviem padotajiem gan pasūtījumu izpildē, gan arī to montāžā. Mazs kolektīvs būtībā ir tāda kā ģimene. Bez tam uzņēmums iekārtu iegādē ir izmantojis savus līdzekļus un izticis bez banku kredītiem, kā arī ES struktūrfondu projektu atbalsta.

Visa gamma

«Šobrīd var sacīt, ka ražojam mēbeles virtuvēm, vannas istabām, viesistabām, guļamistabām, bērnu istabām, koridoriem, aprīkojumu veikaliem un bāriem, kā arī interjera priekšmetus, kāpnes, iekšdurvis, kas ir ļoti plaša darbības sfēra, taču neko neražojam noliktavai – tikai pēc pasūtījuma,» uzsver M. Vilde. Viņš norāda, ka tik plašs iespēju klāsts ļauj paņemt un izpildīt jebkuru – gan lielu, gan mazu – pasūtījumu. «Ja ražo tikai vienu produktu, tad kādā brīdī var rasties lielas problēmas, bet, ja ir plašas iespējas, tad arī darbs un pasūtījumi būs vienmēr,» uz jautājumu par plašo produktu diapazonu atbild M. Vilde.

Viņš arī norāda uz vēl vienu svarīgu niansi – kvalitāti. «Šodienas modes kliedziens ir pārdot lētāk, taču kvalitatīvs produkts ar augstu pievienoto vērtību nevar būt lēts, vēl jo vairāk, ja, piemēram, skapītis virtuvei ir vajadzīgs tieši konkrētai telpai un tas jāizgatavo vienā eksemplārā,» pašreizējo cenu situāciju raksturo M. Vilde. Viņš arī steidz piebilst, ka tiem, kuriem vajag maksimāli lētākas iekšdurvis, ir jāiet uz būvniecības lielveikaliem, taču vienlaikus jāsaprot – tās būs tādas, kurām, kā spriedzes filmās rāda, varēs vienkārši «iziet cauri». Daudzi cilvēki, kuri remontē mājokļus vai tos būvē sev, pēc M. Vildes sacītā, vēlas kārtīgas durvis.

Visu rakstu MebTex spēlē uz plašo sortimentu lasiet 13. augusta laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijā sadodas rokās, lai ātri izstrādātu risinājumus cīņai ar Covid-19

Lelde Petrāne, 20.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš otrdienas tiešsaistes vidē darbojās pirmais pilnībā virtuālais hakatons "HackForce", kura mērķis bija meklēt risinājumus koronavīrusa krīzes radītajiem izaicinājumiem. Finālā piedalījās 28 komandas, bet par labāko atzina "Face Shied".

Līdz hakatona noslēgumam tajā aktīvi darbojās 28 komandas, bet kopumā projektam dažādās lomās pieslēdzās vairāk nekā 800 cilvēki no 25 dažādām pasaules valstīm. Projektu autori ar mentoru palīdzību izstrādāja idejas un risinājumus koronavīrusa krīzes mazināšanai, un prezentēja izstrādātos prototipus publiski tiešsaistes vidē.

Projekti tika izstrādāti četrās būtiskākajās nozarēs, kurām šobrīd nepieciešama palīdzība un ātri integrējami risinājumi - medicīna un veselības aprūpe, koronavīrusa krīzes risinājumi, izglītība, kā arī ekonomika un uzņēmējdarbības atbalsta projekti.

Pirmo vietu un 10 000 eiro turpmākai projekta izstrādei ieguva "Face Shied", par otro veiksmīgāko ideju tika atzīta "Emergency Ventilator" un tā ieguva 7000 eiro lielu sākuma kapitālu, 3. vietu un 5000 eiro saņēma "Exonicus", 4. vietu un 1500 eiro idejas attīstībai ieguva "Flipful", bet 5. vieta un 1500 eiro naudas balva tika piešķirta "Stay Home" ("Paliec Mājās").

Komentāri

Pievienot komentāru