Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ideja par saliekamo mantu uzglabāšanas sistēmu HippoWood uzņēmuma īpašniecēm Svetlanai Fridmanei un Santai Bērtiņai radās no pašu pieredzes.

«Ideja pamatā ir problēmas risinājums. Man ir trīs bērni, viņu rotaļlietas un citas mantas bija izmētātas pa visu māju – pirmajā un otrajā stāvā, virtuvē un guļamistabā. Vienā brīdi sagribējās to visu savākt un arī bērnus iemācīt kārtot savas mantas, lai viņi zinātu, ka katrai lietai ir sava vieta. Domājām, domājām un izdomājām šādu mantu uzglabāšanas sistēmu, izstrādājām dizainu. Bija vairāk prototipi, sākumā ne visi mums patika. Galu galā nonācām līdz galaproduktam, kas mums patīk un apmierina gan kvalitātes, gan dizaina, gan funkcionalitātes ziņā. Kastes ir viegli pārvietojamas, neprasa atsevišķu vietu, ir dažādos izmēros un ērti kombinējamas savā starpā,» stāsta Svetlana.

Sākumā bija doma uztaisīt šādas mantu kastes saviem bērniem, bet pēc tam radi un draugi izrādīja interesi – uztaisiet mums arī, nopirksim. «Izdomājām saražot pirmo izmēģinājuma partiju un paskatīties, vai produktam būtu potenciāls. Mums nebija mērķis uzreiz nopelnīt, bet gan vienkārši pārbaudīt pieprasījumu. Sākumā uztaisījām pavisam nedaudz, bet kastes ļoti ātri divās nedēļās izpirka, un sapratām, ka ir potenciāls. Reģistrējām uzņēmumu, izveidojām profilus Facebook un Instagram, sākām domāt par papildu produktiem,» viņa stāsta.

Pirmais produkts bija mobilā mantu uzglabāšanas sistēma, kam ar laiku pievienojās sienas plauktiņi un grīdas grāmatu plaukts. «Visi izstrādājumi domāti bērniem un atbilst viņu augumam, lai būtu ērti paņemt un novietot lietas, attīstot viņu patstāvību. Iedvesmu jauniem produktiem dod bērni. Viņi vienmēr pieprasa kaut ko jaunu. Varam vērot viņu uzvedību un atkal izdomāt, kā atvieglot vecāku dzīvi un padarīt bērnu dzīvi spilgtāku, interesantāku,» teic Svetlana. Kastu izmēri veidoti, ņemot vērā savu pieredzi – kam no bērnu mantām ir vai nav vieta citās kastēs.

Vaicātas par pieredzi, meklējot ražošanas partneri, viņas atzīst, ka tas nav bijis viegli, bet beigās viss izdevies un šī brīža sadarbība ir laba. Santa un Svetlana pieļauj, ka ar laiku uzņēmumam varētu būt sava ražotne, jo apjomi aug. Lai gan mūsdienās ārpakalpojumā ir pieejams teju viss, sava darbnīca var palīdzēt uzlabot ražošanas procesa ātrumu un kvalitātes kontroli.

Visu rakstu Katrai lietai sava vieta lasiet pirmdienas, 8.oktobra laikrakstā Dienas Bizness! Pērc un lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru