Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atklāta Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskola Cēsīs, Lielā Kalēju ielā 4, informē Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ).

Tika veikta skolas ēkas un tās sastāvā esošo būvju daļēja pārplānošana un siltināšana, fasāžu un iekšējās apdares atjaunošana, kā arī iekšējo inženiertīklu pārbūve. Pārplānošanas rezultātā ir pieejami vairāk sanitāro mezglu, tika uzlabota skaņas izolācija klasēs, izveidota jauna, mūsdienīga apgaismošanas sistēma, uzlabota ventilācijas sistēma un sakārtota apkure un veikta arī kosmētiskā telpu apdare.

Cēsu mūzikas vidusskolas direktors Vigo Račevskis vērtē, ka ar skolas pārbūvi tiek uzlabota ne vien mācību vide, bet arī sakārtota daļa no Cēsu vecpilsētas: «Skolas pārbūve ļaus paralēli mācību norisei daudz vērienīgāk rīkot konkursus, koncertus, seminārus, kā arī jaunus vaibstus iegūs neliela cēsnieku un tūristu iemīļotā vecpilsētas daļa.»

Projektēšanas darbus veica «Projektēšanas birojs Austrumi», piesaistot arhitektu Imantu Timermani. Celtniecības darbus īstenoja SIA «Woltec» (Valmiera), bet būvuzraudzību - «Warss+» (Cēsis).

Cēsu mūzikas vidusskolas pārbūves darbiem valdība nolēma šī mērķa īstenošanai novirzīt finansējumu 341 122 eiro apjomā, tādējādi dodot iespēju sākt skolas (I kārtas) pārbūves darbus.

Cēsu mūzikas vidusskolas atjaunošana ir viens no VNĪ uzsāktās pārmaiņu programmas «100 adreses Latvijas valsts simtgadei» objektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru