Jaunākais izdevums

"Samsung" pašā gada sākumā prezentētais "Note 10 Lite" sniedz iespēju lielākam patērētāju lokam izmantot "S Pen" irbuļa priekšrocības

Pašā gada sākumā, kad viedtelefonu pasaulē valda relatīvs klusuma periods, "Samsung" pārsteidza daudzus. Bez ierastās patērētāju «iesildīšanas» un kacināšanas ar informācijas drumslām par gaidāmajiem jaunumiem, pārdošanā tika laistas pērnā gada flagmaņu "Galaxy S10" un "Galaxy Note 10" "vieglās" versijas "Lite".

Ja "S" sērija jau iepriekš pieredzējusi lētāku modeli, tad "Note" šādu «sānsoli» prom no elitārisma sper pirmoreiz.

Dizains

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

"Note" kopš pirmsākumiem bijis biznesa klases tālrunis – gaumīgs, funkcijām bagāts un atbilstoši arī dārgs. Savukārt "Lite" koncepts paredz, ka ierīcei kaut kas tiek atņemts, lai padarītu to masām pieejamāku.

Pieliekot "Note 10 Lite" blakus "Note 10+", atšķirības ir minimālas, tomēr pamanāmas. Dārgākai versijai ir kantaini stūri un 6,8 collu ekrāna izmantojamā daļa sniedzas tuvāk malām. "Note 10 Lite" 6,7 collu Super AMOLED displejs ir noapaļotākiem stūriem un platākām melnām apmalēm. Aizmugurē redzamākā atšķirība ir četrstūra formā izkārtotas trīs kameras lēcas un zibspuldze, kamēr oriģinālajam "Note" ir divas paralēlas «lodziņu» slejas.

Atšķiras arī korpusa materiāli. Dārgāko versiju no abām pusēm klāj stikls, bet lētākajai aizmugurē izmantots jauna veida plastmasas un stikla sakausējums. Rodas iespaids, ka "Note 10 Lite" aizmugures vāks ir biezāks vai atrodas tuvāk komponentēm. Pieklauvējot ar pirksta kauliņu, "Note 10+" izdala dobjāku skaņu, it kā zem tā vāka būtu vairāk tukšas telpas. Tas gan šķiet dīvaini, jo dārgākais modelis ir plānāks – 7,9 milimetri pret 8,7. Tas arī ir par trīs gramiem vieglāks, lai arī izmēros lielāks, un vizuāli izskatās glaunāks. To gan var skaidrot ar subjektīviem faktoriem – DB rīcībā pabija "Note 10+" spīguļojošajā "Aura Glow", bet "Note 10 Lite" – neuzkrītošā "Aura Black" krāsā. Pēdējais pieejams arī pamanāmākā "Aura Red" sarkanā tonī.

Abiem apakšmalā labajā pusē atvēlēta vieta sērijas neatņemamam dalībniekam – "S Pen" irbulim, un "Note 10 Lite" arī ir austiņu 3,5 milimetru pieslēgvieta, kas no vairuma flagmaņu jau ir pazudusi. Zīmīgi, ka ieslēgšanas un skaļuma pogas no kreisās malas, kas "Note 10" gadījumā bija neparasts eksperiments, atgriezušās ierastajā un vairākumam lietotāju parocīgajā labajā malā. "Vieglās" versijas redzamākais korpusa trūkums ir ūdens nedrošība. Tas nav sertificēts atbilstoši kādam mitruma un putekļu noturības standartam.

Veiktspēja

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

"Lite" versijās tradicionāli tiek taupīts uz procesora rēķina. "Samsung" nav bijuši pārlieku cietsirdīgi un ielikuši tikai nedaudz vājāku "motoru". Tālruni darbina "Exynos 9810" ar četriem 2,7 GHz un četriem 1,7 GHz kodoliem, kā arī 6 GB operatīvā atmiņa. Veiktspējas testos tie uzrāda 2018.gada "Galaxy S9" un "Note 9" līdzvērtīgu rezultātu. Nav slikti, ņemot vērā, ka tās jau bija gana jaudīgas viedierīces, un "Note 10 Lite" spēka nudien netrūkst. Tas tika galā ar visu uzdoto un neminstinājās arī pie vairākus desmitus minūšu garu video ielādes un apstrādes.

Būtiskāko samazinājumu piedzīvojusi datu krātuve. Pieejami modeļi tikai ar 128 GB atmiņu, ko var papildināt ar "micro SD" karti. Savukārt pārējās labās lietas nav cietušas. Tālrunim ir gan labi strādājoša sejas atpazīšanas sistēma, gan no dārgākajiem «brāļiem» aizgūtais ekrānā iestrādātais pirkstu nospiedumu lasītājs, "Edge" sānu paneļi un, protams, arī "S Pen" irbulis. Šķiet, tas pieprot visu to pašu, ko "Note 10+" digitālais rakstāmais. Proti, ar to var attālināti vadīt fotokameru, arī pietuvinot un attālinot kadru, veikt pierakstus faktiski uz visiem materiāliem, ieskaitot video, kā arī rokrakstu pārvērst drukātā, apstrādājamā tekstā. Ja svarīgākā vēlme tālruņa iegādē ir irbuļa iespēju izmantošana, tad "Lite" pilnībā spēs aizstāt dārgāko modeli.

Ekrāns un skaņa

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

Izvēloties "Lite" modelim 6,7 collu Super AMOLED displeju, "Samsung" šķietami iespraukušies starp "Note 10" 6,3 collām un "Note 10+" 6,8 collām. Taču realitātē jaunākais tālrunis vairāk izskatās pēc lētākas "Note 10+" alternatīvas, jo abi izmērā ir stipri līdzīgi.

Izšķirtspēja gan ir klasi zemāka – 1080x2400, kas veido 394 pikseļu uz collu blīvumu. Vidējās klases ierīcei tas it nemaz nav slikti un ikdienas lietošanā attēls izskatās pietiekami detalizēts, pat ja nesasniedz prestižo četru simtu punktu robežu. Arī krāsu palete izskatās bagātīga un niansēta. Šodienas dabiskās krāsas nevar salīdzināt ar agrīnās AMOLED tehnoloģijas «indīgo» košumu.

Skaņas sistēmu gan varēja vēlēties pārdomātāku. Šis tālrunis būtībā darbina tikai vienu skaļruni korpusa apakšdaļā. Tas nav skaļš un par "Dolby Atmos", protams, te nav pat ko sapņot. Un, ja nejauši sanāk aizklāt skaļruņa četras atveres, skaņa pazūd pilnībā.

Fotokamera

(Raksta autora vērtējums: 7 punkti no 10)

Ar fotokameru ir atbilstoši tālruņa vietai hierarhijā. Tā ar četrstūrī izkārtotām trīs neuzkrītošām lēcām un zibspuldzi ne vien izskatās necilāka, bet arī darbojas ievērojami nepārliecinošāk nekā oriģinālajā modelī. Skaitļu izteiksmē lielas starpības nav – galvenajai un telefoto kamerai ir 12 megapikseļu attēla sensors, bet 16 MP ultra platleņķa kameras vietā stājusies vājāka 12 MP. Taču darbībā tās sniegums ir jūtams, jo īpaši sarežģītākos apstākļos.

Visvairāk «duras acīs» kameras nespēja tikt galā ar kustībā esošām būtnēm un priekšmetiem. Daļu kadra tā nofiksē tīri labi, bet citā «nohalturē». Fotografējot bērnus ne reizi vien izdevās bildes, kur seja un ķermenis ir nofiksēti, bet plaukstas izplūdušas tā, ka tās pat nevar atpazīt. Citos gadījumos fotografēšanas brīdī ātri griezta galva izskatās kā ar ūdeni aplieta glezna – izstiepta un izsmērēta.

Ne pārāk labu iespaidu atstāja desmitkārtīgais pietuvinājums. Ja vien vide nav perfekti izgaismota, šādā pietuvinājumā fotogrāfija sastāv no lieliem, nepievilcīgiem graudiem. Arī nakts režīms īpaši neatšķiras no parastas fotogrāfijas tumsā. Identiskos apstākļos ar "Note 10+" uzņemtās bildes sanāca krietni labāk.

Interesanti, ka pašportretiem jaunajā tālrunī atvēlēta 32MP fotokamera, kamēr oriģinālajam modelim bija tikai 10 MP.

Akumulators

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

Pat grūti atcerēties, vai kāds "vieglais" modelis jebkad ieguvis ietilpīgāku atmiņu nekā oriģinālais. Ja ne, tad "Samsung" ir celmlauži. "Note 10 Lite" ir 4500 mAh akumulators, kas ir par 200 vienībām vairāk nekā "Note 10+". Un, tā kā jaunākajam modelim ir pieticīgāks ekrāns un procesors, enerģijas krājumu apmērs ir jūtams. Ikdienas lietošanā tas ar vienu uzlādi kalpo pilnu pusotru dienu, taupīgākā ritmā pat pilnas divas. Video straumēšana stundas laikā noņem aptuveni 7-8 % enerģijas krājumu un šādā režīmā "Note 10 Lite" spēj strādāt pat aptuveni 14 stundas no vietas.

Visā pārējā akumulatoram gan nav ar ko palepoties. Tā maksimālā uzlādes jauda ir 25W un pie šāda vada tas uzpildās mazliet vairāk nekā stundā. Savukārt "Note 10+" ātrās uzlādes 45W kabelis tam pagalam nepatīk, tādēļ caur to uzlāde brīžiem notiek, brīžiem nenotiek. Tālrunis arī neatbalsta bezvadu elektrības apmaiņu nevienā virzienā.

Gala vērtējums

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

"Note" sērija kopš pirmsākumiem bijusi elitāra, salīdzinoši nelielai turīgu profesionāļu klasei interesanta ierīce. Ar "Note 10 Lite" "Samsung" nolaiž no Olimpa kalna virsotnes tuvāk tautai. Interesanti, ka tas notiek laikā, kad flagmaņi kļūst dārgāki un uz to fona "Note" vairs neizskatās neaizsniedzams. Lai vai kā, "Note 10 Lite" pircēju galvenais ieguvums būs "S Pen" irbulis un tā nodrošinātās funkcijas. Arī ietilpīgā baterija ir patīkams bonuss. Tajā pat laikā jārēķinās, ka cena par vairāk nekā 400 eiro samazināta uz vājāka procesora, ekrāna un fotokameras rēķina.

Vērtējums

"Samsung Galaxy Note 10 Lite"

(Cena ap 650 eiro)

Plusi

Ietilpīga baterija

"S Pen" funkcijas kā oriģinālajā "Note"

Kvalitatīvs Infinity-O ekrāns

Mīnusi

Nav sertificēts atbilstoši mitruma noturības standartiem

Neatbalsta bezvadu uzlādi

Tumšākā vidē fotokamera darbojas vāji

Tehniskie dati:

Izmērs: 163.7 x 76.1 x 8.6 mm

Svars: 199g

Ekrāns: 6.7-collu Super AMOLED, 1080 x 2400 izšķirtspēja

Procesors: Exynos 9810 (10nm astoņu kodolu: 4x 2,7GHz un 4x 1,7GHz)

Atmiņa: 128GB iebūvētā un 6GB operatīvā

Operētājsistēma: Android 10 OS

Akumulators: 4,500mAh

Aizmugurējā fotokamera:

Galvenā 12 MP, f/1.7, 27mm ar optisko stabilizācijas sistēmu (OIS)

Telefoto 12 MP, f/2.4, 54mm (10x tālummaiņa), OIS

Ultra platleņķa 12 MP, f/2.2, 13mm

Priekšējā fotokamera: 32MP, f/2.2, 25mm

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung" Baltijas valstīs 2019. gadā kopumā pārdevis vairāk nekā 800 tūkstošus mobilo ierīču, tostarp viedtālruņus, planšetdatorus, viedpulksteņus un citas.

""Samsung Electronics Baltics" mobilo ierīču segmentam 2019. gads bijis veiksmīgs – tas zīmīgs ar ieņēmumu pieaugumu jau trešo gadu pēc kārtas," teic Jurijs Bušmaks, "Samsung" IT un mobilo tehnoloģiju nodaļas vadītājs Baltijā.

"Samsung" galvenajām viedtālruņu jeb flagmaņu sērijām, kurās ietilpst jaunākie "Galaxy S" un "Note" viedtālruņi, pārdošanas apjoms Baltijas valstīs 2019. gadā pieaudzis par 20%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tas esot līdz šim augstākais rezultāts gan "Galaxy S", gan "Note" sērijā.

Vērtējot Baltijas valstu mērogā, Latvijā pārdota aptuveni trešdaļa visu "Galaxy S10" sērijas viedtālruņu (31%), savukārt vispopulārākie tie bijuši Lietuvā (47%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

1499 eiro vērtos Samsung Galaxy Z Flip Latvijā izpērk pirmajā dienā

Lelde Petrāne, 03.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā oficiālās tirdzniecības dienā Latvijas "Samsung" veikalos, tostarp e-veikalā, izpirkti visi salokāmie "Samsung Galaxy Z Flip" viedtālruņi.

Ar salokāmo "Galaxy Z Flip" "Samsung" tehnoloģiju cienītājus iepazīstināja februāra sākumā, bet tirdzniecība Baltijas valstīs sākās 28. februārī.

"Galaxy Z Flip" ir pirmais "Samsung" salokāmais viedtālrunis, kas salocītā veidā ir naudasmaka izmērā, bet atvērts ir teju tikpat liels kā ikdienā ierastie viedtālruņi. "Galaxy Z Flip" ir Infinity Flex displejs ar "Samsung" patentēto salokāmo īpaši plāno stiklu (Ultra Thin Glass (UTG)).

"Samsung Electronics Baltics" tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs Māris Ķikāns biznesa portālam db.lv stāstīja, ka, ņemot vērā labos iepriekšpasūtīšanas rezultātus Baltijas valstīs un to, ka arī citviet pasaulē "Galaxy Z Flip" tika izpirkti pirmajās dienās, tika prognozēts, ka arī Latvijā varētu būt liela interese par jauno modeli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung" oficiāli atklājis "Galaxy Z Flip" viedtālruni, kas izceļas ar uzņēmuma pirmo salokāmo īpaši plāna stikla 6,7 collu ekrānu.

Latvijā jaunā ierīce būs pieejama februāra beigās.

"Galaxy Z Flip" ir salokāms aptuveni maka izmērā, un to var viegli ielikt kabatā vai somā. Atlocītā veidā tā ekrāna izmērs dubultojas, sasniedzot 6,7 collas.

Jaunajai ierīcei ir "Infinity Flex" displejs ar "Samsung" patentēto salokāmo īpaši plāno stiklu (Ultra Thin Glass (UTG)), padarot viedtālruni plānāku.

Šis ir pirmais "Samsung" viedtālrunis ar ekrāna attiecību 21,9:9 – tas sniedz iespēju filmas, šovus un citu saturu vērot kino līdzvērtīgā formātā, apgalvo ražotājs.

"Galaxy Z Flip" apslēptais savienojums ir izveidots inženieru rūpīga darba rezultātā. Tas ir papildināts ar Dual CAM mehānismu, lai nodrošinātu, ka katra salocīšanas reize ir viegla un dabīga. "Galaxy Z Flip" var palikt atvērts dažādos leņķos, piemēram, kā portatīvais dators. Turklāt apslēptajam savienojumam ir iestrādāta jauna tehnoloģija, kas ar neilona šķiedrām novērš putekļu un netīrumu iekļūšanu locījuma vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung" šā gada viedtelefonu flagmaņu sērijas "Galaxy S20" dārgākais modelis "Ultra" piesaista uzmanību ar iespaidīgu 108 megapikseļu kameru un 100x tālummaiņu.

Dažus gadus it kā no malas noskatoties, kā "Huawei" «privatizē» viedtelefonu fotokameru lauciņu, "Samsung" šopavasar beidzot sagatavoja skaļu atbildi. Lielākais un dārgākais no jaunās "Galaxy S20" sērijas tālruņiem - "Ultra" – aprīkots ne vien ar uzkrītošu četru aizmugurējo kameru bloku, bet arī 100x tālummaiņu. Tā ir divreiz lielāka nekā "Huawei P30 Pro", kas pērnajā pavasarī tehnoloģiju pasaulē izpelnījās ovācijas un pat tika nodēvēts par «labāko spiegu telefonu».

Dizains

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

"Ultra" ir jaunpienācējs "Galaxy S" saimē. Vēl nebijām apraduši ar domu, ka flagmanis sadalīts divos atzaros – parastajā un lielākajā jeb "Plus" versijā, kad sērijai pievienojās trešais brālis "Ultra". Kā var noprast pēc nosaukuma, gradācijas skalā šis ieņem augstāko pakāpienu. Tas ir lielāks par abiem pārējiem, ar 6,9 collu Dynamic AMOLED displeju un ar jau minēto simtkārtīgo tālummaiņu, kāda abiem pārējiem nav tikusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Tehnoloģiju entuziasts Elviss Strazdiņš atklāj, kā var noderēt vienmēr līdz esošais mākslīgais intelekts

Sadarbības materiāls, 04.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tas ieteiks elegantu atbildi uz e-pastu, iztulkos tiešsaistes video zvanu un palīdzēs apkopot saspringtās darba dienas laikā veiktās piezīmes. Koriģēs un uzlabos uzņemtos attēlus un palīdzēs atrast to, ko meklē. Tas, protams, ir mākslīgais intelekts (MI), kas līdz ar plašo izmantojumu Samsung Galaxy S24 sērijas viedierīcēs ir kļuvis mobils - vienmēr līdzi esošs un noderīgs. Mākslīgā intelekta un interneta drošības eksperts Elviss Strazdiņš dalās iespaidos par atklātajām iespējām saziņā, radošumā un drošībā, kuras atklājis, lietojot Samsung Galaxy S24 Ultra.

Tiešsaistes tulkošana paver vēl necerētas iespējas

Ja kādreiz viedierīcē raksti ziņu un nopriecājies par to, ka tastatūra piedāvā piemērotus vārdus teikuma turpinājumam, tad zini – nupat tevi iepriecinājis mākslīgais intelekts. Taču tas ir tikai viens no veidiem, kā MI palīdz saziņā. Iespējams, visplašāk atpazīstamā MI tehnoloģija ir automātiskā tekstu tulkošana. Samsung ar Galaxy AI tehnoloģijas Live Translate funkciju turpina pārvarēt valodu atšķirību radītos šķēršļus, tagad viedtālruņos piedāvājot automātisku abpusēju tiešsaistes tulkojumu runātajai un rakstītajai saziņai. Tas var ievērojami atvieglot saprašanos, piemēram, ceļojumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung Galaxy Z Flip" atsauc atmiņā 20 gadus senos aizlokāmos «gliemežvākus», taču piedāvā moderna viedtelefona iespējas.

Ieilgušo "vienādo telefonu" laikmetu sapurinājis kaut kas neparasts. Līdz ar pirmajām pavasara vēsmām arī pašmāju veikalos ienācis "Samsung" šā gada jaunums – salokāmais viedtelefons "Galaxy Z Flip".

Lai arī salokāmie tālruņi pompozi tika izrādīti jau pirms gada, uz pirmajiem eksemplāriem varējām vien žēlīgi noskatīties globālajās izstādēs vai citzemju veikalos. Savukārt "Z Flip" uzreiz nonācis arī pie mums, un ir pelnījis ikviena līdzšinējās tālruņu vienveidības garlaikotā lietotāja uzmanību.

Dizains

✪✪✪✪✪✪✪✪

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

Nav jābūt ekstraklases speciālistam, lai saprastu, ka "Z Flip" svarīgākā inovācija un potenciālo pircēju uzmanības piesaistītājs ir tieši ārējais izskats. To nevar gluži dēvēt par unikālu vai neredzētu. Drīzāk, labi aizmirsts vecais modernā izpildījumā. Droši vien liela daļa šo rindu lasītāju ap gadsimtu miju izmēģināja tolaik ļoti aktuālos atlokāmos mobilos telefonus. Ekrāns augšā, pogas apakšā, vēl viens maziņš displejs uz vāka. Pārlocīta šī ierīce kabatā aizņēma niecīgu vietu, taču spēja piedāvāt daudz lielāku ekrānu nekā nepārlokāmie, kuri arī tolaik bija mazi, ja salīdzinām ar šodienas milzeņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar S Pen irbuli pazīstamā Samsung viedtelefonu sērija Note savā 10.jubilejā pircējiem sarūpējusi iespaidīgu trīs fotokameru bloku.

Jau desmito gadu pēc kārtas rudens cēlienu tehnoloģiju pasaulē iezvana Dienvidkorejas uzņēmuma Samsung prezentācija, kurā potenciālajiem pircējiem un vienkārši interesentiem tiek izrādīts kārtējais Galaxy Note modelis. Jā, augusta sākumā izrādītais Note 20 pārstāv jau desmito šīs sērijas paaudzi.

Tāpat kā priekšgājēji, arī jaunākais veikums iemieso āziešu pragmatisko un konservatīvo pieeju biznesam – sniegt klientiem viņu iecienīto produktu, ik gadu to nedaudz pilnveidojot. Tas vienlaikus arī nozīmē, ka vienas sērijas ietvaros radikālas izmaiņas nav gaidāmas, lai cik ļoti to vēlētos atsevišķi tehnoloģiju baumotāji, kuri gada sākumā spekulēja par Note un atlokāmā Fold sēriju saplūšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākās paaudzes "Samung" bezvadu austiņas "Galaxy Buds+" ar vienu uzlādi skan pat 11 stundas no vietas.

Viedtelefonu, televizoru un citas izplatītas patērētāju elektronikas lietotāji jau ir pieraduši pie ražotāju iecienītā koncepta – ik pa laikam papildināt populāru produktu ar jaunām iespējām, bet dizainu konceptuāli nemainīt. Šī pieeja "ķērusi" arī bezvadu austiņas. "Samsung" pērnā gada "Galaxy Buds", kas aizstāja divus gadus iznākušo "Gear IconX" modeli, šogad "pārdzima" ar paplašinātu nosaukumu "Galaxy Buds+", taču būtībā identiskā izskatā. Mainījusies vien pieejamā krāsa un pienākušas klāt dažas papildiespējas.

Dizains

(Raksta autora vērtējums: 9 punkti no 10)

Tāpat kā priekšgājējs, "Buds+" pārstāv ausī pilnībā paslēpjamo austiņu novirzienu. Proti, tam nav kātiņa, kā "Apple AirPods" vai "Huawei" austiņām. Tam ir gan labās, gan sliktās puses. Labais ir kompaktais izmērs un neuzkrītošais izskats. "Galaxy Buds+" faktiski nav iespējams izraut no auss ar kapuci vai cepuri, jo apģērbam īsti nav aiz kā aizķerties. Savukārt uzliekamā gumijotā spuriņa nodrošina, ka ieausis aizķeras aiz gliemežnīcas lokiem un turas ļoti cieši. Ja vēl izvēlas atbilstošākā lieluma gumijas uzgalīti no komplektā trīs iekļautajiem, tad sajūtas ir gana komfortablas. Izmēģinājumu nedēļās austiņas tika lietotas visos apstākļos, kādus vien izolācijas periodā un drēgnā pavasarī varēja piemeklēt, tomēr īsti atmiņā nav situācijas, kad "Buds+" būtu izkrituši. Pat neraugoties uz to, ka gada laikā ieauši "pieņēmušies svarā" - no 5,6 līdz 6,3 gramiem katrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

FOTO; VIDEO: Māj ar irbuli kā ar burvju nūjiņu

Jānis Vēvers, 13.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung jaudīgo Galaxy Note sēriju sašķēlis divos modeļos un piešķīris jaunas funkcijas S Pen irbulim

Kopš Note sērijas pirmsākumiem 2011. gadā, Samsung konstanti piedāvājis pircējiem tikai vienu sava lielākā viedtelefona modeli. Par izņēmumu var uzskatīt vien Note 4, kam pievienojās Note Edge ar noliektu ekrāna labo malu, uz kura varēja redzēt paziņojumus un uzlikt programmu īsceļus. Šogad korejieši ar Note sēriju izdarījuši to pašu, ko savulaik ar flagmani Galaxy S. Proti, sagatavojuši uzreiz divus dažādus modeļus Note 10 un Note 10+, kas atšķiras ne vien ar cenu, bet arī ar tehniskajiem parametriem. Mēs, protams, ķeramies klāt labākajam no abiem – Note 10+.

Jau pērnā gada Note 9 šīs sērijas cienītājiem lika aizdomāties, vai ir vērts pāriet no gadu vecākā modeļa uz jauno, jo būtiskākā atšķirība bija vairāk funkciju piešķiršana S Pen irbulim. Šogad dilemma būs līdzīga, jo Samsung atkal ir gājis lēnīgas evolūcijas ceļu, noslīpējot negludumus un piemetot pa kādai jaunai iespējai, bet tā īsti nepārsteidzot aizvien prasīgākos patērētājus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas Latvijā tirdzniecībā pieejami jaunākie un jaudīgākie Samsung viedtālruņi – Galaxy Note10 un Note10+.

Galaxy viedtālruņu sērija izceļas ar funkcionālo S Pen irbuli, īpaši ietilpīgu akumulatoru, iespēju viedtālrunī profesionāli apstrādāt videomateriālus un izturīgu ekrānu.

«Redzam, ka cilvēki izvēlas lielāka izmēra viedtālruņus – 92 % no pasūtītajiem modeļiem Baltijā ir Galaxy Note10+. Jūtami palielinājies pieprasījums arī pēc viedtālruņu modeļiem ar lielāku atmiņas apjomu – 24 % pircēju ir izvēlējušies viedtālruni ar 512 GB atmiņu. Interesanti, ka mainījušies krāsu izvēles paradumi – ja iepriekš pārliecinoši lielākā daļa pircēju deva priekšroku melnas krāsas viedtālruņiem, tad Galaxy Note10 gadījumā populārākā krāsa ir «Mirdzošā blāzma» – to izvēlējušies 60 %,» stāsta Samsung Electronics Baltics tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs Māris Ķikāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tehnoloģiju apskats: Samsung Galaxy Tab S6 - magnētu stiprināta draudzība

Jānis Vēvers, 27.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Galaxy Tab S6 pamatoti izvirza kandidatūru uz šā brīža labākā Android operētājsistēmas planšetdatora troni

Kamēr daļa elektronikas ražotāju gremdējas pārdomās, ko iesākt ar patērētāju interesi zaudējošajiem Android planšetdatoriem, Samsung konsekventi un pieturoties pie prognozējama laika grafika turpina attīstīt skārienjutīgās plāksnes. Augustā dienasgaismu ieraudzīja jaunākā korejiešu planšete Galaxy Tab S6, kas stājas pirms gada izdotās Tab S4 vietā kā zīmola šī segmenta labākais produkts un viens no nedaudzajiem patiesajiem konkurentiem Apple iPad Pro sērijai. Sanāk, ka Samsung pārlēca pāri piektajai Tab S paaudzei, tajā iekļaujot vien pavasarī tirdzniecībā laisto zemākas cenas vieglo versiju Tab S5e bez S Pen irbuļa atbalsta.

Viena no būtiskākajām Tab S atšķirības zīmēm kopš pirmsākumiem bijis S Pen irbulis, kas to no vienkārša izklaides rīka pārvērš plašāk pielietojamā instrumentā. Un cik sens ir irbulis, tikpat veca ir problēma ar tā glabāšanu. Atšķirībā no Note sērijas viedtelefoniem Samsung inženieri nevēlas S Pen ievietot planšetes korpusā. To arī var saprast – rakstāmais ir tik liels kā īsts zīmulis, tādēļ īpašas kabatas izveidošana nevajadzīgi uzpūstu planšeti. Iepriekš problēma risināta ar vāciņiem, kuros irbulim atvēlēta speciāla vieta. Šoreiz dizaineri ķērušies pie ragiem pašai planšetei. Padomāja, padomāja un izdomāja, ka korpusa aizmugurē var iegrebt seklu iedobi un plastmasas S Pen ievietot nelielus magnētus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Spiegu pulkstenis telefona vietā: Samsung Galaxy Watch Active2 apskats

Jānis Vēvers, 20.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pateicoties eSIM atbalstam, "Samsung Galaxy Watch Active2" dāvā lietotājam greznību dažkārt neņemt līdzi viedtelefonu

"Samsung Galaxy Watch Active2" ir ne tikai viens no vispusīgākajiem viedajiem pulksteņiem tirgū, bet arī ienes jaunas vēsmas nozarē. Pateicoties eSIM kartei, tas patiks visiem tiem lietotājiem, kuri bērnībā sapņoja par spiegu pulksteni, caur kuru sazināties ar misijas vadības centru.

Turklāt tas ir teicami nostrādāts, izskatīgs produkts ar labu ekrānu un bagātīgu fizisko aktivitāšu un veselības mērījumu iespēju klāstu. Tiesa, gandrīz divreiz dārgāks par pirmās paaudzes "Active".

"Samsung Galaxy Watch Active2" plusi un mīnusi:

Plusi

Iespēja zvanīt bez viedtelefona

Izskatīgs, izturīgs korpuss

Liels un kvalitatīvs ekrāns

Mīnusi

Neilgs baterijas darbības laiks

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung prezentē televizoru, kas izstrādāts, domājot par viedtālruņu lietotājiem

Lelde Petrāne, 06.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektroierīču ražotājs "Samsung" šogad Lasvegasā notiekošajā izstādē "Consumer Electronics Show" (CES) prezentējis jaunu televizora konceptu, kas izstrādāts, domājot par viedtālruņu lietotājiem, ziņo "CNN".

"Samsung" iepazīstinājis ar savu jauno "Sero" televizoru, kas aprīkots ar displeju, kas spēj pagriezties gan horizontāli, gan vertikāli.

"Samsung" cer, ka produkts patiks milleniāļiem, kuri lielākoties skatās un uzņem vertikālus video, izmantojot tālruņus, un kuri varētu vēlēties skatīties šos videoklipus uz daudz lielāka ekrāna. "Sero" korejiešu valodā nozīmē vertikāli.

43 collu 4K televizors izskatās kā parasts horizontāls modelis, bet, nospiežot pogu, displeja novietojums mainās, līdzīgi kā tas notiek mobilajās ierīcēs.

"CNN" raksta, ka tas atgādina utopiskās nākotnes ainas no 1993. gada filmas "Cilvēks iznīcinātājs", kurā filmējās Silvestrs Stallone un Sandra Buloka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung Galaxy S10 tālruni var atbloķēt ar jebkuru pirksta nospiedumu

Lelde Petrāne, 17.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedierīču ražotājs Samsung atzinis, ka tālruni Galaxy S10 var atbloķēt ar jebkuru pirksta nospiedumu, ziņo BBC. Vienlaikus tas solījis programmatūras labojumu, kas novērsīs problēmu.

Problēmu pamanījusi kāda britu tautības sieviete, kura sākotnēji atbloķējusi telefonu ar nereģistrētu pirksta nospiedumu, vēlāk iesaistījusi vīru, kurš arī spējis atbloķēt viņas tālruni ar savu īkšķa nospiedumu. Tas pārim izdevies, vienkārši pievienojot lētu ekrāna aizsargu.

Kad S10 tika laists tirgū, Samsung savu pirkstu nospiedumu autentifikācijas sistēmu raksturoja kā «revolucionāru».

Tagad Samsung paziņojis, ka ir «informēts par S10 nepareizi funkcionējošo pirkstu nospiedumu lasītāju un drīz izdos programmatūras ielāpu».

Iepriekš tika ziņots, ka daži ekrāna aizsargi nav saderīgi ar Samsung pirkstu nospiedumu lasītāju, jo tie atstāj nelielu gaisa spraugu, kas traucē skenēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

TOP5 pirktākie viedtelefonu zīmoli pirmajā pusgadā ir "Samsung", "Huawei", "Apple", "Nokia" un "Xiaomi", liecina mobilo sakaru operatora "Tele2" dati.

Salīdzinot ar aizvadītā gada pirmo pusgadu, visstraujāko izaugsmi piedzīvojis "Xiaomi" zīmols. Savukārt vidējā summa, ko klienti tērē par telefona iegādi, palielinājusies par aptuveni 15%.

TOP5 populārākie modeļi ir "Samsung Galaxy A51", "Huawei P30 Lite", "Huawei P Smart", "Samsung Galaxy A20e" un "Apple iPhone 11".

Visbiežāk telefonus izvēlas melnā, zilā un baltā krāsā.

"Kopumā ir novērojams, ka turpina palielināties viedtelefonu lietošanas laiks. Ja gadu iepriekš klienti viedtelefonu lietoja aptuveni pusotru gadu un pēc tam iegādājās jaunu, tad šobrīd tie ir jau divi gadi. Vispieprasītākie ir vidējās klases telefoni un vidējā summa, ko šā gada pirmajā pusgadā klients iztērēja par telefona iegādi, bija 361 eiro. Klienti mobilos tālruņus galvenokārt pērk, izmantojot nomaksas iespēju," informē "Tele2" komercdirektors Raivo Rosts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operators Bite uzsācis piedāvāt mobilo sakaru pakalpojumus viedpulksteņiem, kas ir aprīkoti ar eSIM,. Tas sniedz iespēju viedpulkstenī saņemt, rakstīt ziņas, zvanīt un saņemt zvanus, kā arī izmantot internetu pat tad, ja viedtālrunis nav tuvumā vai ir izlādējies, informē uzņēmumā.

Pakalpojuma ieviešanu lielā mērā veicinājis viedpalīgu popularitātes pieaugums. Piemēram, Bitē šī gada pirmajā pusgadā viedpulksteņu pārdošanas apjomi palielinājušies par 50%, savukārt statistikas kompānija «Statista» prognozē, ka turpmākajos gados Eiropā šī viedpalīga lietotāju skaits ik gadu augs par vairāk nekā 5%, jau pēc trīs gadiem sasniedzot vairāk nekā 44 miljonus.

Līdz šim viedpulksteņiem bija nepieciešams nepārtraukts «Bluetooth» savienojums ar viedtālruni, kur attālums starp abām ierīcēm nepārsniedz aptuveni 30 metrus, lai viedpulkstenī, piemēram, saņemtu paziņojumus par ienākošajām ziņām un zvaniem, kā arī veiktu zvanus un rakstītu ziņas tieši no pulksteņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Mobilais Telefons (LMT) nodrošinās jauno Samsung Galaxy Note 10+ 5G iegādi.

Note 10+ 5G pārspēj līdzšinējos Samsung Note sērijas telefonus ar sevišķi ātru darbību, pateicoties 7nm procesoram un 12 GB operatīvajai atmiņai. Turklāt tas aprīkots ar modemu, kas spēj uztvert 5G signālu. Viedtālruņa konfigurācija ļauj pat noslogotās vietās lejuplādēt lielus failus – seriālu sezonas, lielformāta video, prezentācijas, attēlus utt., kā arī reālajā laikā straumēt video saturu bez aiztures. Tāpat video saturu būs iespējams acumirklī straumēt uz lielākajām platformām, piemēram, Youtube vai Twitch.

Modelis aprīkots ar 6,8 collu QHD AMOLED bezmalu ekrānu parocīgākā, slaidākā un vieglākā korpusā, S-Pen irbuļa pārvaldību, 12 GB RAM, kas ļauj acumirklī pārslēgties starp lietotnēm un parādīt divas lietotnes vienlaicīgi ar splitscreen funkciju, kā arī sevišķi ietilpīgu 512 GB atmiņu, ko varēs palielināt līdz 1TB. Tas nozīmē, ka telefonā iespējams glabāt bildes, dokumentus, video un citu saturu, nedzēšot vecākus datus, lai rastu vietu jauniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Huawei P40 Pro" sarūpējis vēl labāku kameru, bet tālruņa panākumi tirgū būs atkarīgi no lietotņu veikala piepildīšanas tempa.

Sazvērestību teoriju cienītājiem būtu, kur izvērsties, šķetinot Ķīnas lielākā viedtelefonu ražotāja "Huawei" pēdējā gada likteņa pavērsienus. Pēc ASV sankciju ietekmē klusi prezentētā "Mate 30 Pro" modeļa ķīnieši plānoja atgūt sabiedrības interesi ar vērienīgu "P40" sērijas pieteikšanu marta nogalē Parīzē, taču šo ieceri «nopļāva» koronavīrusa izsauktie pārvietošanās un pulcēšanās ierobežojumi. Taisnības labad jāsaka, ka līdzīgi cieta ikviens ražotājs, kura plānos bija prezentācijas pasākumi kopš Mobilās pasaules kongresa Barselonā.

Zīmola cienītājiem labākā ziņa ir tāda, ka "P40" sērija, atšķirībā no "Mate 30", ir sasniegusi arī Latviju un nopērkami veseli trīs modeļi – "P40 Lite", "P40" un "P40 Pro".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Huawei" lēmums tirgot Eiropā "P40 Pro+" bagātinājis piedāvājumu ar vēl vienu simtkārtīgi pietuvināt spējīgu viedtālruni.

Kad marta beigās "Huawei" tā brīža drūmajai globālajai situācijai atbilstošā virtuālajā prezentācijā izrādīja jaunos "P" sērijas viedtelefonus, visjaudīgākais no tiem, "P40 Pro+", uzreiz tika nostumts maliņā ar paziņojumu, ka būs pieejams tikai pircējiem Āzijā. Līdz ar to tas pārējai pasaulei kļuva neinteresants, lai gan vienīgais no visas sērijas spēja pieņemt mēnesi agrāk izrādītā "Samsung Galaxy S20 Ultra" mesto izaicinājumu.

Tagad Ķīnas uzņēmums domas ir mainījis un pārsteidzis eiropiešus ar solījumu tirgot "P40 Pro+" vecajā pasaulē. Ļoti iespējams, tas nonāks arī Latvijā. Ar ko gan tas varētu ieinteresēt mūsu pircējus, ņemot vērā, ka šobrīd jau nopērkamais "P40 Pro" piedāvā, iespējams, vislabāko telefona fotokameru tirgū?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas uzņēmums "Samsung Electronics" aptur savas produkcijas piegādes Krievijai tās uzbrukuma Ukrainai dēļ.

"Samsung" paziņoja izdevumam "Bloomberg", ka aktīvi seko līdz sarežģītajai situācijai, kas saistīta ar Krievijas karu pret Ukrainu.

"Samsung" aptur jebkādu eksportu uz Krieviju, sākot ar mikroshēmām un beidzot ar viedtālruņiem un sadzīves elektroniku, pavēstīja informēts ziņu avots.

"Mūsu domas ir ar visiem, kas cietuši, un mūsu prioritāre ir garantēt visu mūsu darbinieku un viņu ģimeņu drošību," teikts "Samsung" paziņojumā.

Uzņēmums ziedos 6 miljonus ASV dolāru, tai skaitā 1 miljonu dolāru par patēriņa elektroniku, humāniem pasākumiem reģionā, sevišķi palīdzot bēgļiem.

"Bloomberg" atzīmēja, ka "Samsung" ir vadošais viedtālruņu pārdevējs Krievijā ar tirgus daļu, kas nedaudz pārsniedz 30%. Viedtālruņu pārdošana Krievijā sastāda apmēram 4% no "Samsung" pasaules ienākumiem šajā segmentā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju uzņēmums "Apple" pērn pirmo reizi vēsturē apsteidzis Dienvidkorejas elektronikas kompāniju "Samsung Electronics Co." un kļuvis par lielāko viedtelefonu ražotāju pasaulē, liecina tirgus izpētes kompānijas "International Data Corp." (IDC) apkopotā informācija.

"Apple" pagājušajā gadā piegādājis 234,6 miljonus viedtelefonu, salīdzinot ar "Samsung" piegādātajiem 226,6 miljoniem viedtālruņu.

Tādējādi "Apple" viedtelefonu tirgus daļa veidojusi 20,1%, bet "Samsung" - 19.4%.

IDC norāda, ka "Samsung" šī saraksta augšgalā pēdējoreiz nebija pirms 13 gadiem - 2010.gadā, kad "Apple" pat neatradās starp pieciem lielākajiem viedtelefonu ražotājiem pasaulē. Tolaik pirmo vietu ieņēma "Nokia", "Samsung" atradās otrajā vietā, bet "LG Electronics" trešajā.

Lai gan IDC vēstī, ka tās apkopotie dati par pagājušo gadu ir sākotnēji un varētu tikt koriģēti, tirgus izpētes uzņēmums "Canalys" arī atzinis "Apple" par pasaulē lielāko viedtelefonu ražotāju priekšā "Samsung".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Multipakalpojumu uzņēmuma “Tele2” 5G tīkls ir pieejams jau 63% Latvijas teritorijas.

“Tele2” uzstādītās 5G bāzes stacijas darbojas gan 700 MHz frekvencē, kas ir piemērota mazāk apdzīvotiem rajoniem, jo ļauj pārklāt plašāku teritoriju, gan 3,5 GHz frekvencē, kas piemērota pilsētvidei un nodrošina ātrumu līdz pat 1 Gbps.

Kā atzīmē uzņēmumā, šogad vidēji tiek uzstādīta viena 5G bāzes stacija dienā. Primāri tās tiek uzstādītas vietās, kur ir lielāks pieprasījums pēc mobilā interneta.

“Mobilo datu patēriņš “Tele2” 5G tīklā aug katru mēnesi, un kopš šī gada sākuma tas audzis par vairāk nekā 150%. Mūsu mobilo sakaru tīklā šobrīd jau ir reģistrētas vairāk nekā 120 000 ierīces, kas atbalsta 5G tehnoloģiju, un vislielākais datu patēriņš 5G tīklā ir Mārupē, Daugavpilī, Olainē un Rīgā,” stāsta “Tele2” tehniskā direktore Līga Krūmiņa. “Jāatzīmē, ka mūsu 5G tīkla izvēršana iet soli solī ar pamattīkla modernizāciju, kas ļaus ātrāk izstrādāt un ieviest uzņēmējiem noderīgus tīkla risinājumus, lai nodrošinātu pakalpojums, ņemot vērā viņiem nepieciešamos tīkla parametrus.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Garmin Venu" patiks tiem sportiska dzīvesveida cienītājiem, kuri sagaida ne vien plašas sporta pulksteņa iespējas, bet arī kvalitatīvu skārienekrānu.

Kopš iesaistīšanās ar viedtelefonu savienojamu valkājamo tehnoloģiju ražošanā aizgājušās desmitgades sākumā "Garmin" uzaudzējis prāvu piekritēju pulku, kas augstu novērtē amerikāņu ražotāja piedāvātās daudzveidīgās sporta aktivitāšu mērīšanas iespējas. Tomēr visu šo laiku kompānija pati sev «šāvusi kājā», viedajiem pulksteņiem izvēloties taupīgus, taču modernos lietotājus pavisam neuzrunājošus zemas izšķirtspējas displejus. Pērnā gada nogalē "Garmin" šo kļūmi laboja, prezentējot savu pirmo izstrādājumu ar laika garam atbilstošu AMOLED ekrānu.

Dizains

✪✪✪✪✪✪✪

(Raksta autora vērtējums: 7 punkti no 10)

Atšķirībā no "Garmin" dārgajiem modeļiem, "Venu" vizuāli ir pavisam vienkāršs un viegls. Šeit nav ne titāna, ne safīra. Korpuss veidots no plastmasas, kas mārketinga vajadzībām nosaukta par «šķiedru stiprinātu polimēru» un tikai ap pašu 1,2 collu AMOLED displeju ir dažus milimetrus plats nerūsējoša tērauda gredzens, kurā nez kādēļ iegrebtas sīkas gropes. Var jau būt, ka vizuāli tas piešķir pulkstenim savdabīgu šarmu, taču praktisku labumu nedod. Gredzenu nevar pagriezt, tādēļ šādai saķeres virsmai jēgas nav. Vēl vairāk – gropēs viegli ieķeras netīrumi un tos ir grūti izkasīt no dziļajām rievām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG šā gada flagmanis G8s ThinQ izceļas ar neparastu spēju atpazīt plaukstas vēnu rakstu un roku žestus

Pēc ilgāka pieklusuma Latvijas viedtelefonu tirgū skaļāk ierunājies kādreiz visai iecienītais dienvidkorejiešu zīmols LG, laižot tirdzniecībā februārī Mobilās pasaules kongresā Barselonā izziņoto flagmani G8s ThinQ. Stāsts ir interesants un vienlaikus līdz galam neizprotams. LG ziemas nogalē prezentēja uzreiz divas ierīces – G8 ThinQ un G8s ThinQ, kas nekavējoties piesaistīja apskatnieku uzmanību ar inovatīvo «lidojuma laika» jeb ToF kameru. Tā ar infrasarkano staru analizē un savāc lauka dziļuma informāciju, kas noder bagātīgākām fotogrāfijām un papildinātās realitātes lietotnēm. Tomēr līdz paša tālruņa aptaustīšanai eiropiešiem bija jāgaida pieci mēneši, turklāt korejieši izlēma, ka jūnijā tirdzniecībā «vecajā pasaulē» laidīs tikai G8s versiju. Tā redzamākā atšķirība ir zemākas kvalitātes ekrāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zīmola "Blackberry" viedtālruņu nākotne šobrīd nav skaidra, vēsta "CNN".

Elektronikas uzņēmums "TCL Communication", kas izgatavo "BlackBerry" viedtālruņus, paziņojis, ka partnerība ir beigusies un augustā tas pārtrauks "BlackBerry" zīmola mobilo ierīču pārdošanu.

"TCL" vairs nav tiesību "izstrādāt, ražot vai pārdot" jaunas "Blackberry" ierīces, teikts kompānijas paziņojumā. "TCL" turpinās atbalstīt esošās ierīces ar klientu un garantijas apkalpošanu līdz 2022. gadam.

Šobrīd nav informācijas, vai "BlackBerry" sadarbosies ar citu ražošanas uzņēmumu, lai turpinātu ierīču pārdošanu.

"TCL Communication" sadarbojās ar "BlackBerry" "KEY" sērijas viedtālruņu ražošanā, ieskaitot "BlackBerry KEYonne Motion", "KEY2" un "KEY2 LE".

Komentāri

Pievienot komentāru