Tehnoloģijas

FOTO: Jaunākie tehnoloģiju sasniegumi izstādē Consumer Electronics Show

Db.lv, 08.01.2019

Jaunākais izdevums

Lasvegasā sākusies viena no lielākajām tehnoloģiju izstādēm Consumer Electronics Show.

Izstādē pārstāvētas 24 produktu kategorijas, sākot no droniem un robotiem līdz viedajām mājām un pašbraucošām automašīnām.

Consumer Electronics Show piedalās 4500 dalībnieki un izstādes kopējā platība ir 250 tūkstoši m2. Izstādē tiek gaidīti 182 tūkstoši apmeklētāju.

Galerijā augstāk iespējams ielūkoties izstādē!

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung prezentē televizoru, kas izstrādāts, domājot par viedtālruņu lietotājiem

Lelde Petrāne, 06.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektroierīču ražotājs "Samsung" šogad Lasvegasā notiekošajā izstādē "Consumer Electronics Show" (CES) prezentējis jaunu televizora konceptu, kas izstrādāts, domājot par viedtālruņu lietotājiem, ziņo "CNN".

"Samsung" iepazīstinājis ar savu jauno "Sero" televizoru, kas aprīkots ar displeju, kas spēj pagriezties gan horizontāli, gan vertikāli.

"Samsung" cer, ka produkts patiks milleniāļiem, kuri lielākoties skatās un uzņem vertikālus video, izmantojot tālruņus, un kuri varētu vēlēties skatīties šos videoklipus uz daudz lielāka ekrāna. "Sero" korejiešu valodā nozīmē vertikāli.

43 collu 4K televizors izskatās kā parasts horizontāls modelis, bet, nospiežot pogu, displeja novietojums mainās, līdzīgi kā tas notiek mobilajās ierīcēs.

"CNN" raksta, ka tas atgādina utopiskās nākotnes ainas no 1993. gada filmas "Cilvēks iznīcinātājs", kurā filmējās Silvestrs Stallone un Sandra Buloka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

FOTO: Lasvegasā demonstrē jaunākos tehnoloģiskos izgudrojumus

Žanete Hāka, 09.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lasvegasā šonedēļ, no 7.janvāra līdz 10.janvārim, norit ikgadējā tehnoloģiju izstāde - Patērētāju elektronikas preču šovs (Consumer Electronics Show) - šajā gadā tā pulcējusi tūkstošiem dalībnieku, kuri demonstrē savus jaunākos tehnoloģiskos izgudrojumus.

Pasākumā piedalās gan lielie tehnoloģiju giganti, piemēram, "Google" un "Samsung", gan pagaidām nezināmi start-up, un izstādē var aplūkot gan jaunas, inovatīvas ierīces, gan diezgan dīvainus izgudrojumus, no kuriem daļa plašākam tirgum būs pieejama jau šogad, bet daļa patērētājiem vispār netiks piedāvāta.

Izstādē iespējams aplūkot gan robotus - personīgos asistentus, ierīces - palīgus mājsaimniecībā, robokaķus, jaunus virtuālos asistentus, TV ar jaunām iespējām, viedtālruņus, elektriskās automašīnas un pat lidojošu velosipēdu.

Tā, piemēram, "Sony" demonstrējis automašīnas "Vision-S", "Mercedes" izrādīja savu konceptauto "Vision AVTR", kas veidots, iedvesmojoties no režisora Džeimsa Kamerona 2009.gada zinātniskās fantastikas filmas “Avatars”. Savukārt Krievijas kompānija "Yandex" demonstrējusi pašbraucošās tehnoloģijas automašīnai "Toyota Prius". Kompānija "Byton" prezentējusi elektrisko SUV "M-Byte", bet "Bosch" atklājis savu mākslīgā intelekta vadīto "LCD Virtual Visor", kas ļauj uzlabot vadītāja redzamību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienu no Latvijas startup veiksmes stāstiem, bezpilota lidaparātu ražotāju "AirDog", iegādājies viens no lielākajiem ASV gudro māju drošības risinājumu izstrādātājiem "Alarm.com".

"Nasdaq" biržā kotētais uzņēmums ar "AirDog" iegādi plāno sekmēt robotikas izpēti un attīstību "Alarm.com" viedajām mājām un biznesa tehnoloģijām un veicināt kompānijas starptautisko izaugsmi, tajā skaitā Baltijas valstīs.

Darījuma summu puses neatklāj.

"Mūsdienu mainīgajā un strauji progresējošajā informācijas tehnoloģiju laikmetā robotika ir nozare, kurā nepieciešama daudzpusīga pieeja problēmu risināšanā," norāda "AirDog" līdzdibinātājs un izpilddirektors Agris Ķipurs. "Plecu pie pleca mēs sadarbojamies visās jomās, ko apvieno robotika, lai ikdienas problēmām kopīgi izstrādātu nākamās paaudzes risinājumus. Spēku apvienošana ar "Alarm.com" ir iespēja paplašināt mūsu inženieru komandu un pilnībā izmantot tās radošo potenciālu."

Komentāri

Pievienot komentāru