Jaunākais izdevums

Laika posmā no 2008. gada jūnija līdz 2009. gada jūnijam televīzijas šova Oprah Show radītāja un vadītāja Opra Vinfrija (Oprah Winfrey) guvusi ienākumus 275 miljonu ASV dolāru apmērā, tādējādi kļūstot par pelnošāko Holivudas sievieti.

Žurnāla Forbes veidotā Holivudas pelnošāko sieviešu saraksta otrajā vietā ierindojas popa karaliene Madonna ar gada ienākumiem 110 miljonu dolāru apmērā. Trešajā vietā atrodas dziedātāja Selīna Diona (Celine Dion) ar 100 miljonu dolāru ienākumiem gadā.

1. Opra Vinfrija (Oprah Winfrey) – 275 miljoni dolāru;

2. Madonna – 110 miljoni dolāru;

3. Selīna Diona (Celine Dion) – 100 miljoni dolāru;

4. Bejonse Noulza (Beyonce Knwles) – 87 miljoni dolāru;

5. Stefānija Meiersa (Stephenie Meyer) – 50 miljoni dolāru;

6. Tiesnese Džudija (Judge Judy) – 45 miljoni dolāru;

7. Britnija Spīrsa (Britney Spears) – 35 miljoni dolāru;

8. Elēna Dedženeresa (Ellen DeGeneres) -35 miljoni dolāru;

9. Tira Benksa (Tyra Banks) – 30 miljoni dolāru;

10. Andželīna Džolija (Angelina Jolie) – 27 miljoni dolāru;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

TV dīva Opra Vinfrija (Oprah Winfrey) piektdienas (20. novembra) raidījumā paziņos, ka viņa nepagarinās līgumu par raidījuma vadīšanu, ziņo AFP.

O. Vinfrijai esošais līgums ir spēkā vēl divus gadus. AFP raksta, ka pēdējais O. Vinfrijas vadītais raidījums būs 2011. gada 11. septembrī.

TV dīva šo raidījumu 2011. gadā būs vadījusi 25 gadus pēc kārtas, un šo gadu laikā viņa ir vairākas reizes atzīta par ietekmīgāko sievieti pasaulē, kā arī par pelnošāko slavenību.

AFP norāda, ka O. Vinfrijas šovs uzskatāms par visaugstāk vērtēto sarunu šovu divdesmit gadu garumā. Raidījums ASV sasniedz aptuveni 42 miljonu iknedēļas skatītāju auditoriju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Opra Vinfrija katram šovā klātesošajam uzdāvinājusi automašīnu

Lelde Petrāne, 23.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu televīzijas sarunu šovu vadītāja Opra Vinfrija (Oprah Winfrey) vienā no saviem šoviem paziņojusi, ka katrs klātesošais saņems bezmaksas automašīnu, ziņo Bloomberg.

Šī automašīna būs vēl neprezentētā atjauninātā 2012.gada Beetle.

Vinfrija, kurai pašai pieder pašreizējā Beetle versija, skatītājiem parādījusi 2012.gada Beetle siluetu, un teikusi, ka visi 275 klātesošie katrs saņems vienu šo automašīnu bez maksas, kad tā nonāks tirgū.

«Opra Vinfrija un Volkswagen Beetle ir divas amerikāņu ikonas, tāpēc tad, kad Opras šovs vērsās pie mums ar šo neticamo iespēju dalīties viņas Beetle pieredzē ar to pelnījušajiem skatītājiem, mēs uzreiz piekritām tajā piedalīties,» sacījis Volkswagen ASV boss Džonatans Brovnings (Jonathan Browning).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Viņa ir bagāta. Viņa ir talantīga. Viņa ir skaista. Un tagad Andželīna Džolija ir arī ietekmīgākā zvaigzne pasaulē.» Ar šādiem vārdiem žurnāls Forbes ievada savu publikāciju par pasaulē ietekmīgākajām slavenībām 2009. gadā.

A. Džolija pēdējo 12 mēnešu laikā iekasējusi 27 miljonus ASV dolāru. To aktrise panākusi pateicoties filmām Kung Fu Panda, Wanted un vēl topošajai filmai Salt. Pēc dvīņu piedzimšanas A. Džolijas publicitāte palielinājās neticamā ātrumā. Tāpat sabiedrības uzmanību izpelnās viņas attiecības ar aktieri Bredu Pitu, kurš atrodas ietekmīgā zvaigžņu 9. devītajā vietā.

Otrajā vietā ierindojas Opra Vinfrija, kura pēdējo 12 mēnešu laikā saņēmusi 275 miljonus ASV dolāru. Šis fakts padara O. Vinfriju par vienu no vislabāk pelnošajām slavenībām, taču viņas šova The Oprah Winfrey Show reitingi pakāpeniski samazinās, ko gan nevar teikt par viņas peļņu.Andželīna Džolija (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Forbes Lēdiju Gāgu atzīst par spēcīgāko cilvēku izklaides biznesā

Lelde Petrāne, 19.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Vīrieši un sievietes mūsu ikgadējā 100 slavenību sarakstā, kas iekļauj spēcīgākos cilvēkus izklaides biznesā šajā gadā, pēdējo 12 mēnešu laikā, piedaloties filmās, spēlējot basketbolu, ejot pa «mēli» un darot citas lietas, nopelnījuši 4,5 miljardus ASV dolāru,» raksta Forbes, norādot, ka svarīgs bijis arī ietekmes pieaugums.

Mūsdienās tas nozīmējot klātbūtni sociālajos medijos.

Lēdija Gāga topa pirmo vietu ieņemot, ne tikai pateicoties ar tūri nopelnītajiem 90 miljoniem ASV dolāru, bet arī, pateicoties viņas 32 miljoniem Facebook fanu un 10 miljoniem Twitter sekotāju.

Amerikāņu televīzijas sarunu šovu vadītāja Opra Vinfrija, kura pagājušajā gadā nopelnījusi 290 miljonus ASV dolāru, šogad ierindota otrajā vietā, bet trešajā vietā atrodas Džastins Bībers, kurš, pateicoties koncertiem, mūzikas pārdošanai un 3D dokumentālajai filmai, pēdējo 12 mēnešu laikā nopelnījis 53 miljonus ASV dolāru. Viņš esot kļuvis par sensāciju, tieši pateicoties internetam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Pauž aizdomas, ka ģimene dzīvoklī Ganu ielā tiek izmantota kā aizsegs finanšu mahinācijām ar nekustamo īpašumu

LETA, 18.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sieviete, kura ar diviem bērniem uz apšaubāma telpu nomas līguma pamata dzīvo kādā piecistabu dzīvoklī Ganu ielā, ir upuris ar garīgās veselības traucējumiem, kura tiek izmantota finanšu spekulācijās ar nekustamo īpašumu, pauda SIA Ora et labora valdes loceklis Mārtiņš Kundziņš, kurš saskaņā ar pakalpojumu iegādes līgumu veic dzīvokļa pārņemšanu bijušās Parex bankas jeb tagad Reverta vārdā.

Jau ziņots, ka dzīvokļa Ganu ielā īrniece Viktorija vērsusies medijos, jo 13.jūnijā viņas īrētajā dzīvoklī esot ielauzušies Reverta nolīgti iespaidīga izskata vīrieši, kuri demolējuši māju, biedējuši dzīvokļa iemītniekus, tādējādi mēģinot panākt viņu izlikšanu no dzīvokļa. Pēc Viktorijas stāstītā, bankas nolīgi bandīti atslēguši viņai elektrību, neļāvuši lietot pat sveces, kā dēļ sievietes dēliņam nomirusi akvārijā dzīvojošā zivtiņa, par ko puika ļoti bēdājies. Bankas pārstāvji esot sagraizījuši sievietei piederošu kažoku, ādas jaku, kā arī citus apģērba gabalus, rupji lamājušies un dažādiem psiholoģiskiem paņēmieniem centušies panākt savu. Sieviete pēc šiem notikumiem bērnam bijusi spiesta izsaukt pat neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Zelta globusu» godalgu ceremonijā svētdien Losandželosas piepilsētā Beverlihilsā ar četrām balvām triumfēja filma «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», savukārt Holivudas sievietes, paužot nostāju pret seksuālo uzmācību kinoindustrijā, ceremonijā bija saģērbušās melnas krāsas drēbēs.

«Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» saņēma galveno godalgu kā labākā kinofilma drāma, bet divas filmas zvaigznes Frensisa Makdormanda un Sems Rokvels tika pie aktierdarbu godalgām - Makdormanda kā labākā aktrise drāmā, bet Rokvels kā labākais otrā plāna aktieris drāmā. Filma arī uzvarēja labākā scenārija kategorijā.

Ja citus gadus zvaigžņu ierašanās ceremonijā ir krāšņa modes dizaineru jaunāko veikumu parāde, šogad uz sarkanā paklāja dominēja melnā krāsa.

Pēc «sarežģītā gada» Holivudā izvēle par labu melnam apģērbam ir solidaritātes izpausme, skaidroja aktrise Rīza Viterspūna. Viņa ir viens no centrālajiem cilvēkiem koalīcijā pret seksuālo uzmācību «Time's Up Now», kas mudinājusi ceremonijā sarīkot modes «aptumšošanu».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holivudas slavas alejā apķēpāta ekscentriskā ASV miljardiera Donalda Trampa zvaigzne.

Uz zvaigznes ar Trampa vārdu ar dzeltenu krāsu bija uzzīmēts liels krusts, taču tas tika notīrīts ceturtdien neilgi pēc parādīšanās.

Holivudas Tirdzniecības kameras vadītājs Lerons Gablers pauda vilšanos par notikušo. «Ja cilvēki neatbalsta Donaldu Trampu, savu nepatiku nevajadzētu izlikt Holivudas slavas alejā,» viņš paziņoja aģentūrai AFP.

Holivudas slavas alejā izvietotās zvaigznes ar slavenību vārdiem ne reizi vien cietušas no vandalisma. Decembrī uz vairāku desmitu sieviešu sazāļošanā un seksuālā izmantošanā apsūdzētā Bila Kosbija zvaigznes tika uzķēpāts vārds «izvarotājs».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāla Forbes sarakstā - 100 ietekmīgākās sievietes, jau ceturto gadu pēc kārtas pirmajā vietā ierindota Vācijas kanclere Angela Merkele.

Neskatoties uz to, ka līdz globālajai krīzes plaukstošā vācu ekonomika šogad, sagaidāms, samazināsies par 6% A. Merkeles spējusi saglabāt ietekmīgākās sievietes titulu. Forbes arī prognozēja, ka A. Merkele, visticamāk, spēs saglabāt amatu arī pēc septembrī gaidāmajām vēlēšanām.

Saraksta jaunpienācēja, ASV pirmā lēdija Mišela Obama, reitingā uzreiz ieņēmusi 40. vietu, kas ir vienu vietu augstāk nekā ASV televīzijas sarunu šovu vadītāja Opra Vinfrija un divas vietas augstāk nekā Lielbritānijas karaliene Elizabete II.

Saraksta otrajā vietā ierindojusies ASV Federālās depozītu apdrošināšanas korporācijas vadītāja Šeila Beira (Sheila Bair), bet trešajā vietā ierindojusies PepsiCo izpilddirektore Indra Nūjī (Indra Nooyi).

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

FOTO: Pasaulē bagātākās slavenības

Žanete Hāka, 02.09.2016

20. Glorija Estefana
Vecums: 59 gadi
Profesija: mūziķe
Valsts: ASV
Bagātības apmērs: 380 miljoni dolāru

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā dažādus reklāmas līgumus, ārkārtīgi lielās algas un citus ienākumus, slavenību kopējais bagātību apmērs var sasniegt simtiem miljonus dolāru, raksta Business Insider.

Kompānija Wealth-X, kas veic pētījumus par bagātnieku īpašumu apmēriem, apkopojusi 20 bagātāko slavenību sarakstu, kurā iekļauti tikai aktieri, mūziķi un profesionāli sportisti, kas aizvien strādā. Tas nozīmē, ka saraksta ārpusē palikušas tādas slavenības kā Opra Vinfrija un Maikls Džordans, kuri patlaban lielākoties pilda menedžeru lomas, nevis darbojas savā jomā. Tāpat tajā nav iekļauti cilvēki, kuri strādā aizskatuvē, piemēram, direktori vai režisori.

Galerijā augstāk iespējams uzzināt, kuras ir pasaulē turīgākās slavenības!

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Forbes par pasaulē ietekmīgāko sievieti šogad atzīst Mišelu Obamu

Lelde Petrāne, 07.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV pirmā lēdija Mišela Obama (Michelle Obama) pārspējusi valstu un kompāniju vadītājas, kā arī slavenības, kļūstot par pasaulē ietekmīgāko sievieti žurnāla Forbes veidotajā simts ietekmīgāko sieviešu sarakstā.

Saraksta, ko žurnāls veido katru gadu, otrajā vietā ierindota Kraft Foods vadītāja Irēne Rozenfelde (Irene Rosenfeld).

Top pieci noslēdz amerikāņu televīzijas zvaigzne Opra Vinfrija (Oprah Winfrey), Vācijas kanclere Angela Merkele (Angela Merkel) un ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone (Hillary Clinton).

Sestajā vietā ierindota PepsiCo Inc. vadītāja Indra K. Noji (Indra K. Nooyi), septītajā - dziedātāja Lady Gaga, astotajā - Austrālijas bankas Westpac vadītāja Geila Kelija (Gail Kelly), bet devītajā - dziedātāja Bejonsa Noulza (Beyonce Knowles).

Forbes norādījis, ka M. Obama ir kļuvusi par paraugu jaunajai paaudzei visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada maija sākumā Ņujorkā slepenā, vēl nebijušā sanāksmē pulcējās pasaules bagātākie cilvēki, lai «vienotos par to, ko viņi varētu darīt vairāk», ziņo ABCNews.

Bila un Melindas Geitsu, kā arī Vorena Bafeta, galvenā padomniece Patrīcijas Stounsifere (Patricia Stonesifer) norādījusi, ka tā bijusi cilvēku grupa, kas ir ļoti nodevusies filantropijai, un, sanākot kopā, «tika spriests par to, kā viņi var vienoties, lai darītu vairāk».

B. Geitsam un V. Bafetam slepenajā sanāksmē pievienojās miljardieri Opra Vinfrija (Oprah Winfrey), Teds Tērners (Ted Turner) un Ņujorkas pilsētas mērs Maikls Blumbergs (Michael Bloomberg), kā arī «smagsvara» filantropists Džordžs Soross (George Soros) un citi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Psihoterapeits Rudzītis: Sieviete biznesā neko labu nevar dot, ja tajā jau darbojas vīrietis

Dienas Bizness, 03.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Uzskatu, ka viņas [sievietes - red.] sajauc spēles laukumu biznesā. Jo līdz ar sievieti biznesā un valsts pārvaldē ienāk fiksācija nevis uz objektīvo, bet uz subjektīvo,» intervijā portālam monday.lv norāda psihoterapeits Viesturs Rudzītis, pēc kura domām, sieveitei biznesā nav vietas.

«Provokatīvā psihoterapeita Viestura Rudzīša domas vienā auditorijas daļā spēj radīt sajūsmu, citus pamatīgi nokaitināt. Viņam ir savs veids, kā skatīties uz šo pasauli un sievietes lomu tajā – varbūt neparasts, bet konsekvents, kurā vērts ieklausīties arī tad, ja viņam galīgi nepiekrītam,» teikts intervijas ievadā.

Tālāk lasāms fragments no intervijas.

Tā ir realitāte – aizvien vairāk sieviešu iet biznesā. Kā jūs to vērtējat?

Līdz ar sievieti vienmēr ienāk attiecības – viņa uz tām ir orientēta, jo arhetipiski nāk no mājas – no tradicionālas sieviešu pasaules, kurā jābūt kaut kādai hierarhiskai kārtībai, kuras rezultātā izvirzās viena no sievietēm kā Lielā Māte. Tad pārējās saskaņo uzvedību ar viņu. Un te parādās tas, ko es saucu par spogulīt, spogulīt principu - kā es izskatos, ko par man domā, vai ciena? Vai man kāda konkurence, kas ir mani pretinieki? Kā jau teicu – sievietei svarīgs šis subjektīvais faktors, attiecības – vai es patīku, vai mani mīl, ciena. Bet biznesā vienmēr bijis svarīgs objektīvais – klienta intereses. Tā ir vīriešu pasaule – ko mēs saražojam, cik tas maksā, kur ir lētāk, cik varam nopelnīt. Un, ja sieviete iet darbā, tātad viņa mēģina attīstīt sevī vīrišķo daļu. Jautājums – vai tas izdodas un vai tā vietā nenotiek pretējais – vai viņa neienes sievišķo pasauli vīriešu pasaulē. Tas ir ļoti bīstami – tā ir kā seksīga, aizmidzinoša un lēnām nogalinoša skābe vīriešu pasaulē. Kādreiz skolā nebija nevienas sievietes, toties tagad tur nevar vīriešus atrast. Jā, tāpēc, ka skolā drīkst būt zemas algas. Bet ir neizteikta doma, ka skolotājai arī nav jāmaksā daudz, jo skolotājas ir gatavas strādāt par nelielu algu, lai tikai būtu cilvēkos – būtībā viņām ir jābūt apmaksātām no saviem vīriem – kaut vai caur maksājumiem auklēm, dārzniekiem, telpu dizaineriem utt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Intervija: Pirmais, grūtākais un svarīgākais solis - biznesu sākt

Anda Asere, 16.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sieviešu biznesi ir mazāk riskanti, uzskata Elena Donetsa, Telavivas universitātes uzņēmējdarbības centra StarTau vadītāja

Viņa ir dzimusi Kirgizstānā, 16 gadu vecumā pārcēlās uz Izraēlu, kur pabeidza augstskolu un sāka dienēt armijā. Izraēlā dienests bruņotajos spēkos ir obligāts abiem dzimumiem. Pēc obligātā termiņa viņa izvēlējās turpināt karjeru armijā. Vēlāk studiju laikā izveidoja Telavivas universitātes uzņēmējdarbības centru StarTau, ko vada joprojām. Elena ir iesaistījusies arī biznesa portāla StartIsrael, sieviešu biznesa programmas We Dream darbībā, ceļo pa pasauli, daloties savā pieredzē un redzējumā par biznesa veidošanu. Rīgā viņa bija ieradusies, lai piedalītos TechHub Riga organizētajā pasākumā Sievietes un tehnoloģijas (Women and Tech), bet jau pēc dažām dienām tikās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli G7 forumā par sieviešu iesaistīšanos biznesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Holivudas pelnošākā aktrise – Sandra Buloka

Ritvars Bīders, 03.08.2010

Sandra Buloka (Sandra Bullock) – 56 miljoni ASV dolāru. Šo summu aktrise saņēmusi galvenokārt par dalību filmās The Proposal un The Blind Side.

AFP/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

12 mēnešu laikā Holivudas aktrise Sandra Buloka (Sandra Bullock) nopelnījusi 56 miljonus ASV dolāru, kļūstot par Holivudas vislabāk apmaksāto aktrisi.

Žurnāls Forbes izveidojis kārtējo sarakstu ar pelnošākajām Holivudas aktrisēm. Šoreiz žurnāls ietvēris aktrišu ienākumus laika posmā no 2009. gada jūnija līdz šā gada jūnijam. Aktrišu ienākumus Forbes noskaidrojis, konsultējoties ar viņu aģentiem, menedžeriem, producentiem un advokātiem, kā arī izpētījis, vai aktrises nenopelna papildus, nodarbojoties ar kādu blakus biznesu vai piedaloties kādās kampaņās.

Foto pielikumā Holivudas pelnošāko aktrišu TOP 10.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvā ir apstiprināts pirmais koronavīrusa gadījums, teikts piektdienas rītā izplatītā Lietuvas valdības paziņojumā, par kuru vēstīja ziņu vietne "15min.lt".

Ar "Covid-19" vīrusu ir inficējusies 39 gadus veca sieviete, kas 24.februārī ielidoja Kauņā, atgriežoties Lietuvā pēc Itālijas ziemeļu pilsētas Veronas apmeklējuma.

Inficētā sieviete ir ievietota izolatorā Šauļu slimnīcā, bet trīs viņas ģimenes locekļi tiek novēroti.

"Tiek ziņots, ka šai pacientei ir viegli simptomi, šobrīd viņai nav temperatūras, tiek veikta nepieciešamā ārstēšanās. Šīs sievietes, kā arī kā citu ceļotāju, kas atgriežas no vīrusa skartajām zonām, monitorings tiek veikts kopš atgriešanās brīža Lietuvā," paziņojumā norādīja ministrija.

Trim pacientes ģimenes locekļiem, kas arī tiek novēroti slimnīcā, šobrīd nav koronavīrusa simptomu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nozieguma brīdī pieķerta viltus AS Latvijas Gāze darbiniece

Zane Atlāce - Bistere, 05.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pateicoties attapīgam un drosmīgam iedzīvotājam, ceturtdien, 4. jūlijā, nozieguma brīdī Rīgā tika aizturēta viltvārde, kura kārtējo reizi, uzdodoties par AS «Latvijas Gāze» darbinieci, bija iekļuvusi seniores dzīvoklī ar mērķi izdarīt zādzību.

Pašreizējā informācija liecina, ka aizturētā, iespējams, saistīta gan ar šonedēļ izdarītu zādzību un zādzības mēģinājumiem, gan ar citiem līdzīgiem gadījumiem Rīgā šogad un pagājušajā gadā. Valsts policija aicina iedzīvotājus aplūkot sievietes fotogrāfiju un atsaukties arī citus, kuri cietuši no viņas noziedzīgajām darbībām, zvanot policijai pa tālruņa numuru 110 vai vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī!

Jau ziņots, ka šonedēļ Valsts policija reģistrēja trīs gadījumus, kad tobrīd nenoskaidrota sieviete, uzdodoties par AS «Latvijas Gāze» darbinieci un apgalvojot, ka jāpārbauda skaitītāju rādījumi, bija iekļuvusi senioru dzīvokļos Rīgā, Ķengaragā. Sieviete centusies novērst dzīvokļu iemītnieku uzmanību un meklēt dažādus aizbildinājumus, lai tie aizietu uz citu telpu un viltvārdi atstātu vienu. Divos gadījumos mājokļu saimnieki, nojautuši ko nelāgu, bija uzmanījuši sievieti, līdz ar to viņai neizdevās neko nozagt. Taču 3. jūlijā noziedzniece kādai 1925. gadā dzimušai sievietei nozagusi 1100 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Konkursa Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā 2017 laureātes

Zane Atlāce - Bistere, 23.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai popularizētu sabiedriski aktīvas sievietes, kuras sniegušas īpašu ieguldījumu arhitektūras, dizaina un būvniecības procesos, aizvadīts jau otrais konkurss–forums Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā 2017, informē konkursa rīkotāji Building Design and Construction Council.

Laureātes tika izvēlētas sešās nominācijās.Par gada sievieti arhitektūrā 2017 atzīta arhitekte Ruta Krūskopa (GRAF-X). Gada sieviete būvniecībā 2017 – mikroklimata eksperte Ērika Lešinska (Menerga), gada sieviete dizainā 2017 – dizainere Santa Meikulāne, Lolot Design, gada sieviete arhitektūras veicinātāja 2017 – arhitektūras mantojuma eksperte Vita Banga,gada sieviete būvniecības veicinātāja 2017 – Silvija Štrausa, LLU Arhitektūras un būvniecības katedras profesore, gada sieviete dizaina veicinātāja 2017 – žurnāliste, dizaina apskatniece Anita Pīra.

Par nozīmīgiem sasniegumiem forumā tika godināta arhitekte Anna Vasiļjeva, ALTA GRUPA, arhitekte Ilze Ratniece, REM PRO, arhitektūras veicinātāja Sandra Treija, RTU APF profesore, Elīna Orna, Kuldīgas pašvaldība, dizainere Dace Blūma, dizainere Inese Oboļeviča, dizaina veicinātāja Edīte Bērziņa, LMA pasniedzēja, Zane Eglīte, Skrundas pašvaldība, būvniece Helēna Endriksone, LBS valdes locekle, Linda Malvesa, CMB, būvniecības veicinātāja Dace Čoldere, VKPAI, Inga Janeliukšte, BVKB.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Sievietes vada 7% uzņēmumus Eiropā un 4% pasaulē

Anda Asere, 06.07.2017

Deloitte Baltijas partnere un Lietuvas Biznesa sieviešu asociācijas Lydere dibinātāja un biedre Kristīne Jarve

Foto: publicitātes

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē joprojām ir mazs sieviešu īpatsvars uzņēmumu augstākajos amatos; ja kompānijas vadītāja amatā ir sieviete, tad arī valdē un vadībā būs lielāks skaits sieviešu, nekā uzņēmumos, kuros vadītāja lomu pilda vīrietis .

Tā liecina jaunākais profesionālās pakalpojumu firmas Deloitte globālais pētījums Sieviete uzņēmuma vadībā, kurā apskatīts, kā 64 pasaules valstīs tiek veicināta sieviešu iesaiste uzņēmumu augstākā un vidējā līmeņa vadībā, cik šobrīd ir liels sieviešu īpatsvars uzņēmumu valdēs un vai pastāv kopsakarības starp valdes priekšsēdētāja dzimumu un dzimumu diversifikāciju uzņēmuma valdes sastāvā.

Šobrīd pasaulē vidēji 15% no uzņēmuma valdes locekļiem ir sievietes. Kaut arī tas ir par 3% vairāk, nekā 2014. gadā, to var uzskatīt par mazu rādītāju, jo pēdējos gados daudzās valstīs jau ir ieviestas regulas, normas un kvotas, kas paredz dzimumu līdzsvarošanu uzņēmumu vadībā. Ja analizē tikai Eiropas valstis, rādītājs ir augstāks – šobrīd vidēji 23% no uzņēmuma valdes locekļiem ir sievietes. Taču tikai vidēji 7% Eiropā un 4% pasaulē sievietes ieņem valdes priekšsēdētāja vai augstākā vadītāja amatu. Tomēr, salīdzinājumā ar 2014. gadu, sieviešu īpatsvars augstākajos amatos gan pasaulē (2014. gadā 2%), gan Eiropā (2014. gadā 3%) ir vairāk nekā dubultojies. Taču, ņemot vērā faktu, ka dzimumu līdztiesība ir viena no Eiropas Komisijas pamatvērtībām, un tā jau kopš 2010. gada izstrādā stratēģijas un pasākumu plānus, lai veicinātu un nodrošinātu vienlīdzīgas tiesības vīriešiem un sievietēm uzņēmējdarbībā, rādītāji joprojām uzskatāmi par zemiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas būvvalde ir pieņēmusi lēmumu, ka pussabrukušais nams Buru ielā 9 nav ekspluatējams, līdz ar to SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) un nama dzīvokļu kopīpašniekiem uzdots atbrīvot telpas.

RNP preses pārstāve Santa Vaļuma pastāstīja, ka pašlaik nav atbrīvoti ap desmit dzīvokļu. Šodien Rīgas Pašvaldības policija arī pārbauda, vai namā neuzturas kādas nepiederošas personas.

Daļa no nama iemītniekiem jau ir labprātīgi atstājuši telpas. Visvairāk sašutuši par pašreizējo situāciju ir privatizēto dzīvokļu īpašnieki. Anna Šmeļova-Borisenkova pastāstīja, ka dzīvokli šajā namā iegādājās ap pusgadu pirms avārijas. «Kad iegādājos, īpašums bija ierakstīts zemesgrāmatā - to noformēja trīs dienas pirms pirkuma, līdz ar to nevarēju ne iedomāties, ka pēc pusgada tikšu izlikta uz ielas no sava īpašuma,» skaidroja sieviete, uzsverot, ka neizprot, kādēļ īpašums no nama ar neapmierinošu tehnisko stāvokli ierakstīts zemesgrāmatā un ticis bez problēmām pārdots. «Ja cilvēks pērk no domes un atļauts ielikt zemesgrāmatā, bet pēc pusgada esi uz ielas, kādēļ dome neuzliek aizliegumu pārdot?» neizpratni pauda iedzīvotāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīs rentgena uzņēmumi, kuros redzams slavenās Holivudas aktrises Merilinas Monro krūškurvis un iegurnis, izsolē pārdoti par 10 reizes augstāku cenu nekā sākotnēji prognozēts – par 45 tūkstošiem ASV dolāru, ziņo Reuters.

Šie Merilinas Monro rentgena uzņēmumi ir no 1954. gada. Aktrise 36 gadu vecumā mira 1962. gadā.

Citu Holivudas aktieru piemiņas lietu vidū bija Kristofera Rīvsa (Christopher Reevs) valkātais supermena kostīms filmā Superman VI, kā arī Merilinas Monro fotogrāfijas no pēdējās fotosesijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par rentablāko Holivudas aktrisi atzīta Naomi Votsa

, 07.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naomi Votsa žurnāla Forbes aptaujā atzīta par pašu rentablāko Holivudas aktrisi, vēsta lenta.ru.

Uz katru dolāru, kas 41 gadu vecajai aktrisei samaksāts par filmēšanos trijās pēdējās filmās, kases ienākumi ir 44 USD.

Forbes analītiķi izanalizējuši pelnošāko aktrišu ienākumus un kases ienākumus, un izveidojuši Top 10, kas izskatās šādi:

1. Naomi Votsa (44 USD ienākumi uz 1 USD investīcijām),

2. Dženifera Konelija (41 USD),

3. Reičela Makadamsa (30 USD),

4. Natālija Portmane (28 USD),

5. Merila Strīpa (27 USD),

6. Dženifera Enistone (26 USD),

7. Hale Berija ( 23 USD),

8. Keita Blanšeta (23 USD),

9. Enna Hetaveja (23 USD),

10. Hilarija Svonka (23 USD).

Forbes atzīmē, ka sarakstā nav iekļuvušas tādas aktrises kā Andželīna Džolija, kura nodrošina stabilu preses un skatītāju interesi jebkuram projektam, taču vienlaikus neattaisno viņai samaksātos 10 miljonus USD. Gluži otrādi, topa augšgalā ierindojušās aktrises, kurām maksā maz pēc Holivudas mēra – 5 miljonus USD un mazāk, kas ļauj viņām saglabāt augstu investīciju atmaksas koeficientu. Turklāt lielāka daļa aktrišu, kas ieņem augstu vietu reitingā, reti kad spēlē galveno lomu filmā: parasti panākumus nodrošina vēl citi aktieri, galvenokārt galvenās vīriešu lomas izpildītāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Playboy žurnāla dibinātājs Hjū Hefners (Hugh Hefner) pirmdien ziedojis pēdējos nepieciešamos 900 tūkstošus ASV dolāru zemes iegādei pie vienas no pasaulē atpazīstamākajām zīmēm - HOLLYWOOD, tādējādi izvairoties no šī zemes gabala apbūves, vēsta Reuters.

Kā vēstīts, gigantiskais uzraksts HOLLYWOOD Losandželosā – uz laiku piedzīvoja pārmaiņas, kas bija saistītas ar aktīvistu uzsākto šī ikoniskā simbola saglabāšanas kanpaņu. Vides aizsardzības grupa apņēmās savākt aptuveni 12,5 miljonus dolāru, lai iegādātos 55 hektārus lielo zemes gabalu blakus zīmei. Lai pievērstu uzmanību, aktīvisti aizklāja tūristu iecienīto zīmi ar spilgti sarkaniem burtiem.

Par H. Hefnera svarīgo lomu nepieciešamo līdzekļu savākšanā preses konferencē paziņojušas Losandželosas pilsētas amatpersonas, Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcnegers un Sanfrancisko bāzētā Trust for Public Land.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pēdējais brīdis atvērt durvis Holivudai

Ilze Žaime, 24.03.2020

Dalies ar šo rakstu

Foto: Ritvars Skuja/DIENAS BIZNESS

Kamēr Holivudas projekti tiek filmēti kaimiņvalstīs, nozīmīga apjoma līdzekļu ieplūšana arī Latvijas ekonomikā būtu iespējama, ja vien tiktu pieņemts lēmums veicināt nozares izaugsmi.

"Dienas Biznesa" izdevējs Jānis Maršāns video intervijā sarunājās ar amerikāņu producentu Džefu Moustu (Jeff Most), kurš reiz jau ir

strādājis Latvijā un labprāt to darītu atkal. Producents uzskata, ka Latvijai ir lielisks potenciāls kļūt par Holivudas filmu uzņemšanas laukumu, tādējādi veicinot ekonomisko attīstību visā valstī, jo, attīstoties filmu nozarei, pienesums ir arī transportam, tūrismam, viesmīlības biznesam, celtniecībai un citu pakalpojumu sniedzējiem.

Attīstību kavē fakts, ka pretimnākšana industrijai no valsts puses ir viena no zemākajām Eiropā.

Neizmantotas peļņas iespējas

Laikā, kad Latvijas finanšu sektors, kā arī tranzīta un loģistikas nozares ir gana cietušas, valstij būtiski būtu apsvērt jaunas peļņas iespējas. Kino industrija varētu būt viena no tām, jo pirms gada spēkā stājušās izmaiņas Eiropas Savienības (ES) likumdošanā paredz, ka straumēšanas pakalpojumu sniedzējiem Eiropas valstīs būs jāatstāj krietni lielāka naudas summa nekā līdz šim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Iespējams, Reverta nolīgti vīrieši mēģina izlikt no dzīvokļa, sagriežot kažoku un atslēdzot elektrību

LETA, 15.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušā nakts kādai sievietei un viņas diviem bērniem bijusi kā šausmu filmā, jo viņas īrētajā dzīvoklī ielauzušies bijušās Parex bankas, tagad Reverta, nolīgti iespaidīga izskata vīrieši, kuri demolējuši māju, biedējuši dzīvokļa iemītniekus, tādējādi mēģinot panākt viņu izlikšanu no dzīvokļa. Banka šādu notikumu interpretāciju noliedz.

(Papildināts ar Reverta viedokli.)

Kā pastāstīja dzīvokļa īrniece Viktorija, viņa ar saviem diviem bērniem patlaban mitinās kādā piecistabu dzīvoklī Ganu ielā. Savulaik kredītu šī dzīvokļa iegādei bankā ņēmusi kāda cita sieviete, bet Viktorija iemaksājusi pietiekamu naudas summu un noslēgusi vienošanos, ka viņa šajā dzīvoklī var dzīvot līdz 2018. gadam. Acīmredzot bankas un dzīvokļa īpašnieces starpā izcēlušās kādas domstarpības un banka tagad mēģina dzīvokli atgūt.

Jau 13. jūnijā bankas pārstāvji vēlējušies no Viktorijas saņemt parakstu, ka viņa labprātīgi aiziet no dzīvokļa, ko viņa atteikusies parakstīt. Pagājušajā naktī tajā ielauzušies, pēc sievietes teiktā, bankas nolīgi bandīti, kas atslēguši elektrību, neļāvuši lietot pat sveces, kā dēļ sievietes dēliņam nomirusi akvārijā dzīvojošā zivtiņa, par ko puika ļoti bēdājies. Bankas pārstāvji esot sagraizījuši sievietei piederošu kažoku, ādas jaku, kā arī citus apģērba gabalus, rupji lamājušies un dažādiem psiholoģiskiem paņēmieniem centušies panākt savu. Sieviete pēc šiem notikumiem bērnam bijusi spiesta izsaukt pat Neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV, Nebraskas štatā Omahā, kāda apņēmīga sieviete ir izveidojusi māju tīrīšanas biznesu. Šīs firmas piedāvājums no pārējām firmām atšķiras ar to, ka klients var izvēlēties, cik apģērbta sieviete iztīra māju.

Proti, firma ar nosaukumu ODD'Z & EN'Z Janitorial & More piedāvā trīs tīrīšanas pakalpojumu veidus - puskaila sieviete bez augšiņas, puskaila sieviete ar augšiņu vai pilnīgi kaila.

Sieviete, kurai pieder firma noliedz, ka viņa būtu prostitūta. Viņa norāda, ka sniedz izklaides veida pakalpojumu.

Jāatzīmē, ka portāls norāda, ka, visticamāk, firma ilgi nepastāvēs, jo Nebraskas štata likums nosaka, ka jebkādas darbības, kur cilvēks ir kails un to var vērot citi, ir pretlikumīgas.

Māju pastkastītēs iemestie flaieri norāda, ka bez mājas tīrīšanas firma piedāvā arī maltītes pagatavošanu un bērnu pieskatīšanu, ziņo Perthnow.com.

Komentāri

Pievienot komentāru