Jaunākais izdevums

Austrālijas kalnrūpniecības kompānija paziņojusi, ka atradusi 12,76 karātu rozā dimantu, lielāko neapstrādāto rozā dimantu, kāds atrasts valstī, ziņo BBC.

Retais dimants atrasts Rio Tinto dimantu raktuvē Austrālijas rietumos.

Dimants, kura vērtība tiek lēsta miljonos, tiek apstrādāts Austrālijas pilsētā Pērtā.

Tas tiks pārdots vēlāk šajā gadā, kad būs izrādīts citviet pasaulē, tostarp Ņujorkā un Honkongā.

Dimanta apstrādes process, kas sākts otrdien, varētu aizņemt aptuveni 10 dienas.

Vairāk nekā 90% no pasaulē sastopamajiem rozā dimantiem nāk no tās pašas raktuves, kur atrasts šis dimants, liecina Rio Tinto paziņojums.

2010. gadā rets 24,78 karātu rozā dimants izsolē Ženēvā tika pārdots par rekordlielu summu - 46 miljoniem ASV dolāru. Tā bija augstākā cena, kāda jebkad samaksāta par dimantu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais dimants, kāds jebkad piedāvāts izsolē, otrdienas vakarā tika pārdots izsolē Ženēvā par 33,5 miljoniem Šveices franku (28,7 miljoniem eiro), kas ir pasaules rekords šāda veida dārgakmenim, paziņoja izsoļu nams «Christie's».

163,41 karātu smagais nevainojamais D krāsas dimants, kas ir daļa no smaragdu un dimantu kaklarotas «The Art of Grisogono», tika pārdots «Christie's» rudens dārglietu izsolē par minēto rekordsummu.

Šī ir «jauna pasaules rekordcena D krāsas dimantam izsolē,» sacīja «Christie's» starptautiskās dārglietu nodaļas vadītājs Rahuls Kadakija.

D ir augstākā krāsas pakāpe dimantiem un nozīmē, ka šis dārgakmens ir pilnīgi bezkrāsains un tātad ļoti rets.

Vairāksolīšana sākās ar 20 miljoniem Šveices franku un noritēja diezgan strauji, līdz kaklarota ar šo dimantu tika pārdota vairāksolītājam pa telefonu, kurš vēlējās palikt anonīms.

Šis D krāsas 11A tipa dimants, kuram nav nekādu defektu, ir iegūts no 404 karātu smaga neapstrādāta dimanta, kas tika atrasts 2016.gada februārī Lulo raktuvē Angolā. Tas bija 27.lielākais neapstrādātais baltais dimants, kāds jebkad atrasts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamajā mēnesī Ženēvā tiks izsolīts liels rozā dimants, kas kopš Luija XIV laikiem rotājis daudzu Francijas valdnieku kroņus, trešdien paziņojis izsoļu nams «Christie's».

19,07 karātu rozā dimants 1661.gadā tika uzdāvināts Luijam XIV un rotāja kroņus teju visiem valdniekiem, kas sekoja Saules karalim, tostarp tika iestrādāts imperatora Napoleona I kronī.

Dimants ir «mūžīgs skaistuma simbols», Francijas karaliskais dārgums, kas rotājis ne mazāk kā septiņus karaļus un karalienes,» norādīja «Christie's» pārstāvis.

Dimanta nosaukums «Le Grand Mazarin» cēlies no itāļu kardināla un diplomāta Mazarīni vārda. Mazarīni bija Francijas pirmais ministrs karaļu Luija XIII un Luija XIV laikā. Viņš atstāja šo dimantu un citus dārgakmeņus mantojumā Luijam XIV.

«Christie's» atklāja, ka dimants pašreiz atrodas privātā kolekcijā. Izsoļu nams cer 14.novembrī izsolē pārdot to par 5,1 līdz 7,7 miljoniem eiro. Tā būs pirmā reize 130 gados, kad dimants nonācis izsolē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

NEPLP vadīs Ainārs Dimants, vietniece būs Dulevska-Cālīte

BNS, 09.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauno Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) vadīs Ainārs Dimants, bet viņa vietniece būs Aija Dulevska-Cālīte.

Tas ir zināms pārsteigums, jo iepriekš tika minēts, ka Gints Grūbe varētu kļūt par jaunās NEPLP līderi. Taču par priekšsēdētāju esot ievēlēts tas, par kuru varējuši vienoties visi pieci NEPLP pārstāvji, pastāstīja Dimants. Balsojums gan par priekšsēdētāju, gan vietnieku bijis vienbalsīgs.

«Te acīmredzot jautājums ir par to, par ko mēs tiešām varam vienoties pēc konsensa principa. Mani izvirzīja kolēģi, es savu kandidatūru neizvirzīju. Godīgi sakot, es labprāt nebūtu uzņēmies šo amatu, tam ir dažādi apsvērumi, bet ļoti svarīgs ir komandas princips, mums kopā ir jāstrādā, un vēlams, lai vadība ir tāda, ko ievēlē pēc konsensa principa. Tas mums bija galvenais,» sacīja Dimants.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sotheby’s izsoļu namā Hongkongā par 71,2 miljoniem ASV dolāru pārdots 59,6 karātu dimants Rozā zvaigzne (Pink star), kas ir vēsturiski augstākā cena, par kādu pārdots dimants vai juvelierizstrādājums, raksta CNBC.

Sākotnējā cena bija 60 miljoni dolāru. Šis ir lielākais rozā dimants, kam statusu piešķīris ASV Ģemoloģijas institūts. Par dārgakmeni cīnījās trīs pretendenti, intensīvi solot piecas minūtes. Izsolē uzvarēja Hongkongas juvelieris Čovs Tai Foks.

Līdz dārgākais dimants izsolē tika pārdots par 57,6 miljoniem dolāru pērnā gada maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedriskā medija koncepciju pienācis laiks pabeigt, bet pēc tam tā jāsāk īstenot nekavējoties. Tāpat ir nepieciešama pakāpeniska pāreja uz abonomentu maksām, vai arī sabiedriskā medija nodokli, uzskata Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

Raidījumā Dienas Rīts viņš pastāstīja, ka pie jauna sabiedriskā medija koncepcijas strādāts jau veselu gadu un ir pienācis brīdis koncepciju nobeigt. Padomē pašlaik darbojas ekspertu grupa, kas nākamajā nedēļā prezentēs darba rezultātus. Tad arī tiek plānots pieņemt lēmumu par koncepciju.

A. Dimants arī norādīja, ka sabiedriskās televīzijas un radio attīstības iespējas nav izmantotas – tā, piemēram, abās raidorganizācijās tiekot veidoti portāli, bet vajadzētu vienu, kopīgu. «Mans redzējums – koncepciju jāsāk īstenot nekavējoties. Pirmo reizi Latvijā izveidojot sabiedrisko mediju. Nākošais uzdevums – izdarīt grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kurā jānorāda, ka mums ir sabiedriskais medijs,» klāstīja A. Dimants.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Novembrī Ženēvā par rekordaugstu cenu iecerēts izsolīt 59,6 karātu rozā dimantu. Paredzēts, ka izsolē izdosies iegūt vairāk nekā 60 miljonus ASV dolāru, kas ir rekordsumma dārgakmeņu izsoļu vēsturē.

Dārgakmeņa ar nosaukumu Rozā zvaigzne (Pink Star) izsole paredzēta 13. novembrī, pavēstījis izsoļu nams Sotheby’s. Oktobrī minētais izsoļu nams iecerējis Honkongā izsolīt divus citus dimantus – vienu baltu, kura vērtība aplēsta 28 miljonu ASV dolāru apmērā, un otru zilu (19 miljoni ASV dolāru), raksta Bloomberg.

Analītiķi norāda, ka patlaban ir lielisks laiks dažādu dārgakmeņu izsolēm. Bagātnieki, kuru rīcībā ir ievērojami finanšu līdzekļi, jūtas apdraudēti un savu naudu pūlas ieguldīt vērtīgos priekšmetos. Krāsaini dimanti ir ārkārtīgi reti sastopami, tāpēc tiek ļoti augstu vērtēti.

Rozā dimantu Āfrikā izraka vairāku dimantu iegūšanas kompāniju apvienība De Beers, un plašāka publika ar to tika iepazīstināta 2003. gadā, kad tas tika izrādīts izstādē Monako. 2007. gadā dimants nonāca privātīpašumā, kad to iegādājās kāds anonīms pircējs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

FOTO: Rozā dimants izsolē pārdots par rekordaugstu cenu - 50 miljoniem dolāru

Db.lv, 14.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dimants ar nosaukumu «Rozā mantojums» izsoļu namā Christie’s pārdots par rekordaugstu cenu – 50 miljoniem ASV dolāru, raksta CNBC.

19 karātu dimantu iegādājies ASV luksusa juvelierizstrādājumu ražotājs Harry Winston. Pārdevēja identitāte netiek atklāta.

«Dimants pārdots par ārkārtīgi augstu cenu – 50 miljoniem dolāru jeb 2,6 miljoniem dolāru par karātu, kas ir rekordaugsta cena pasaulē par rozā dimantu,» skaidro Christie’s luksusa grupas vadītājs Fransuā Kjurels. «Šis dimants man ir dimantu Leonardo da Vinči, un es nedomāju, ka pasaulē ir atrodams kas labāks,» viņš uzsver.

Ik pusgadu rīkotajā Ženēvas juvelierizstrādājumu izsolē pārdošanas apjomi sasniedza 110 miljonus dolāru, un 86% no lotēm atrada jaunos īpašniekus, savukārt 11 no objektiem tika pārdoti par vairāk nekā 1 miljonu dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Darbu sākusi LIAA pārstāvniecība Austrālijā

Db.lv, 22.03.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darbu sākusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) ekonomiskā pārstāvniecība Austrālijā, Melburnā, informē LIAA pārstāvji.

LIAA direktors Kaspars Rožkalns norāda, ka lēmums par ekonomiskās pārstāvniecības izveidi Austrālijā sekoja kā loģisks turpinājums Latvijas vēstniecības atklāšanai Kanberā 2022.gada augustā.

"Šobrīd finiša taisnē ir sarunas starp Eiropas Savienību (ES) un Austrāliju par brīvās tirdzniecības līguma noslēgšanu, kas būtiski samazinās tarifus dažādu preču eksportam uz Austrāliju. Kā papildus stimuls ekonomiskās sadarbības stiprināšanai ar Austrāliju ir aktīvā un plašā Latvijas diaspora šajā valstī," pauda Rožkalns.

Viņš arī atzīmē, ka tālo tirgu apgūšana ir viens no lielākajiem Latvijas ekonomikas izaicinājumiem, jo tas būtiski paplašinās uzņēmēju manevra iespējas dažādu ekonomisko krīžu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē pārdots viens no pasaules visapbrīnotākajiem dimantiem Erchercogs Džozefs (Archduke Joseph). 76 karātu dimants pārdots par 21 miljonu ASV dolāru, vēsta BBC.

Dimantu izsoļu nama Christie's rīkotajā izsolē iegādājies kāds anonīms pircējs. Iepriekš tika aplēsts, ka dimantu izdosies pārdot par 15 miljoniem ASV dolāru. «Tas ir pasaules rekords Golkondas dimantu vidū,» sacīja Christie's izsoļu nama dārgakmeņu departamenta vadītājs Fransuā Kuriels (Francois Curiel).

Izsoļu nams norāda, ka, neskatoties uz patlaban dārgakmeņu tirgū valdošo pesimistisko noskaņojumu, tik augstu cenu dimants sasniedzis, jo esot ievērojams ar savas formas augsto kvalitāti, krāsu, dzidrumu un ir tik pat kā perfekts.

Dārgakmens iegūts Indijas Golkondā, no kuras cēlušies arī tādi pazīstami briljanti kā Kohinors un zilais Cerības Dimants.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nu jau bijušais Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ainārs Dimants, kura atbrīvošana no amata pēdējās nedēļās tika pacelta mediju brīvības apdraudējuma līmenī, ir iespītējies un oficiāli informējis, ka neatmaksās valsts budžetā 305 eiro, kurus Valsts kontroles (VK) ieskatā 2013. gadā neattaisnoti notērējis taksometru braucieniem, kas nav saistīti ar NEPLP darbu - uz Biznesa augstskolu Turība lasīt lekcijas žurnālistikas studentiem, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šomēnes ir pieprasījis no NEPLP čekus un citu informāciju, kas attiecas uz šiem braucieniem, un apstiprina Dienai, ka ir sākta pārbaude, bet tās norises laikā par konkrētiem pasākumiem komentāru nebūs.

A. Dimants no vienas puses atzīst, ka šo disputu par taksometru rēķiniem var izmantot viņa kritiķi, pamatojot atstādināšanu no amata ar finanšu pārkāpumiem, bet vienlaikus uzstāj, ka šī viņam ir principa lieta, kurā nepiekāpsies. «Kāpēc man ir jāatmaksā, ja es nepiekrītu, ka braucu privātiem mērķiem, jo likums man atļauj apvienot abus darbus? Kas mums te ir - Staļina laiki, ka jākaisa sev pelni uz galvas? 300 eiro man ir liela nauda, man ir divi bērni un nav uzkrājumu. Es arī principa pēc netaisos to maksāt!» Dienai saka no amata pirms divām nedēļām atbrīvotais NEPLP priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Austrālijā atklās pirmo Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju foruma reģionālo pasākumu ārpus Latvijas

Zane Atlāce - Bistere, 27.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrālijā, Melburnā ceturtdien, 29.decembrī, atklās pirmo Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju foruma (PLEIF) reģionālo pasākumu ārpus Latvijas, pulcējot gan Latvijas un Austrālijas uzņēmējus, gan Latvijas izcelsmes profesionāļus no vairākām citām valstīm, pastāstīja Latviešu apvienības Austrālijā un Jaunzēlandē priekšsēdētāja un PLEIF Austrālijā koordinatore Kristīne Saulīte.

PLEIF reģionālais pasākums norisināsies divas dienas no 29. līdz 30.decembrim. Pasākuma atklāšanas sesijā klātesošos uzrunās Latvijas Republikas Kultūras ministre Dace Melbārde, politiķis un tiesnesis Egils Levits, kā arī Ārlietu ministrijas speciālais vēstnesis diasporas jautājumos Atis Sjanītis.

«Šāds pasākums norisinās pirmo reizi un, kā jau tas mēdz būt ar lietām, kas notiek pirmo reizi, tas ir arī eksperiments. Mūsuprāt, Klusā okeāna un Āzijas reģionam ir ekonomiskais potenciāls un šis būs mūs pirmais mēģinājums abpusēji tuvināt gan Latvijas, gan šajā reģionā darbojošos Latvijas izcelsmes uzņēmējus un dažādu nozaru profesionāļus,» sacīja Saulīte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Briljants «Rozā zvaigzne» izsolē Ženēvā pārdots par rekordaugstu summu, par kādu jebkad ir izsolīts dārgakmens – 83 miljoniem ASV dolāru jeb aptuveni 43,3 miljoniem latu, vēsta pasaules mediji.

Rozā briljanta izmēri ir 2,69 centimetri X 2,06 centimetri, un tas piestiprināts gredzenam.

«Rozā zvaigznes» izsole notika Ženēvā, un to vadīja izsoļu nama Soteheby's Eiropas un Tuvo Austurmu juvelierizstrādājumu nodaļas vadītājs Deivids Benets (David Bennett). Izsoles ilgums bija aptuveni piecas minūtes, un par «Rozā zvaigznes» jauno īpašnieku kļuva Ņujorkas dimantu apstrādātājs Īzaks Volfs (Isaac Wolf).

Šāda tipa dārgakmeņi tiek raksturoti kā ārkārtīgi reti, turklāt «tikai daži no tiem nonāk izsolēs», skaidroja D. Benets.

«Rozā zvaigzne» tika iegūta Āfrikā 1999. gadā. Dimanta apstrāde ilga divus gadus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Ārlietu ministriju organizēja semināru, kurā tika runāts par Latvijas uzņēmēju iespējām Austrālijas tirgū.

Latvijas vēstnieks Austrālijā un Jaunzēlandē Marģers Krams, atklājot semināru uzsvēra, ka sadarbībai ar Austrāliju ir liels potenciāls gan pārskatot globālās piegādes ķēdes, gan meklējot jaunus sadarbības partnerus eksportā.

“Latvijas uzņēmēji šobrīd uz Austrāliju vairs neskatās kā uz eksotisku un nesasniedzami tālu tirgu. Arī eksportējamo preču klāsts pieaug. Tie vairs nav tikai kokmateriāli, bet arī tehnoloģiskās iekārtas, elektronika un citas preces ar augstu pievienoto vērtību. Austrālijas tirgus ir viena no alternatīvām Krievijas tirgum, kura zaudēšanu joprojām daļa eksportētāju izjūt. Savā ziņā Austrālijas tirgus paver durvis arī uz visu Dienvidaustrumāzijas reģionu, kurš aptver 670 miljonus iedzīvotāju. Austrālijā ļoti būtiska ir piegādātāja reputācija, ir jāveido attiecības un uzticamība. Tas ļaus paplašināt sadarbību un nostiprināties šajā tirgū,” tā LIAA Austrālijas pārstāvniecības vadītāja Sabīne Kazaka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums «Revolut Ltd» oficiāli startējis Austrālijā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Līdz oficiālajam pakalpojuma startam iepriekš reģistrējušos klientu saraksts jau sasniedza 20 000. Sīklietotnes funkcijas Austrālijā tiks ieviestas pakāpeniski, kamēr atbildīs visām, kas darbojas Eiropā.

«Revolut Ltd» darbību sāks, katru dienu reģistrējot daļu klientu, kas ir gaidošo sarakstā. Darbībai uzsākot savu gaitu, jauni klienti tiks reģistrēti reālajā laikā – tā, kā tas tiek darīts Eiropā.

«Tā ir pirmā valsts aiz ES robežām, kurā esam sākuši darbību. Tā kā pašlaik mums būtiskākais ir veikt atbildīgu attīstību, piedāvājamo pakalpojumu paketi papildināsim pakāpeniski. Austrālijā startējam kā inovators valūtu maiņas tirgū un finanšu pārvaldīšanā, savukārt nākotnē piedāvāsim arī tādus Eiropā pazīstamus pakalpojumus, kā kontus biznesam, tūlītēju pieeju kriptovalūtām, bezmaksas platformu investēšanai akcijās un «Metal» kartes», - apgalvo Will Mahon-Heap, «Revolut Ltd» Āzijas un Klusā okeāna (APAC) reģiona attīstības vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Ceļojums: Meklējot ģimenes saknes

Iesaka: Jānis Praņēvičs, Mintos kredītdevēju attiecību vadītājs; Sagatavojusi: Linda Zalāne, 14.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Brauciens uz Austrāliju bija kā sava veida svētceļojums mūsu ģimenei, jo mana tēva vecākus izšķīra 2. Pasaules karš un mans vecaistēvs emigrēja uz Austrāliju. Mans tēvs ar viņu tā arī nekad nesatikās, taču regulāri sarakstījās. Stāsts par vectēvu, kurš dzīvo Austrālijā un kura mājvietas būtu kādreiz jāapskata, visu bērnību mums, trim brāļiem, tika stāstīts. Ar brāļiem izdomājām, ka beidzot šo plānu vajadzētu īstenot un tēvam 70 gadu jubilejā uzdāvinājām braucienu uz Austrāliju. Mērķis bija apskatīties tās vareno dabu un vietas, kur vectēvs reiz dzīvojis, salīdzināt tās ar iepriekš sūtītajām fotogrāfijām. Diemžēl vectēva atdusas vietu neatradām, bet abas dzīvesvietas gan apskatījām.

Austrālijā pavadījām 12 dienas, un tas ir krietni par maz, lai apskatītu to pilnībā. Tā ir skaista zeme, kuru es ieteiktu savām acīm skatīti ikvienam, jo pat vislabākais cilvēku meistardarbs nevar pārspēt dabu, un Austrālija ir tam apliecinājums.

Tā kā Austrālijā visi gadalaiki ir «ar kājām gaisā» iepretim Eiropas ritmam, uz turieni jādodas, kad pie mums valda rudens, tur tad ir pavasaris. Mēs Austrālijā bijām novembrī, kad gaisa temperatūra bija ap 30 grādiem, bet valsts vidienē, kur visapkārt ir tuksnesis, mašīnā termometra stabiņš ēnā rādīja plus 45 grādus. Attaisījām auto logus, lai atvēsinātos, bet sejā iesitās tik karsts gaiss, it kā būtu atvēruši cepeškrāsni un pietuvinājuši tai seju. Es pat nevaru iedomāties, cik karsti ir Austrālijas vasarā un kā šo svelmi var izturēt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Divpadsmitgadnieks atrod 15 tūkstošus vērtu dimantu

Gunta Kursiša, 14.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

12 gadus jaunais Maikls Detlefs (Michael Dettlaff) Dimantu krātera parkā (Crater of Diamonds State Park) ASV Ārkanzasas štatā atradis piecu karātu dimantu, informē The State Parks of Arkansas.

Dimants ir pupiņas lielumā, tomēr tā vērtība tiek lēsta aptuveni 15 tūkstošu ASV dolāru apjomā.

M. Detlefs stāsta, ka dimants ir ļoti gluds un līdzīgs stiklam.

Dimantu krātera parks Ārkanzasā ir vienīgā vieta ASV, kur dārgakmeņus atļauts meklēt ikvienam interesentam. Vērtīgo dārgakmeni zēns atradis, zemi pētot vien aptuveni desmit minūtes.

Dimantu krātera parkā kopumā laika gaitā atrasti aptuveni 75 tūkstoši dimantu. Vērtīgākais atradums tajā ir 40 karātu dimants, kas tika atrasts 1924. gadā, savukārt pirmo dimantu 1906. gadā atrada fermeris Džons Hadlstouns (John Huddleston), kuram piederēja pašreizējā parka zeme.

5,15 karātu dārgakmeni, ko atrada M. Detlefs, puisis nodēvējis par «Dieva godības dimantu» (God's Glory Diamond).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) sākusi administratīvo lietvedību par Pirmā Baltijas kanāla (PBK) 4.oktobra raidījumu «Cilvēks un likums».

Kā pēc padomes sēdes teica NEPLP vadītājs Ainārs Dimants, raidījumā saskatāmi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pārkāpumi. Konkrēti, iespējams, pārkāpts likuma 24.pants, kas nosaka, ka elektroniskie plašsaziņas līdzekļi nodrošina, lai fakti un notikumi raidījumos tiktu atspoguļoti godīgi, objektīvi, veicinot viedokļu apmaiņu un atbilstu vispārpieņemtajiem žurnālistikas un ētikas principiem.

Par minētā likuma pārkāpumu paredzēts administratīvais naudas sods līdz 1500 latiem.

Tiks arī izvērtēts, vai minētais raidījums satur krimināltiesiska pārkāpuma pazīmes. NEPLP trīs dienu laikā pieprasīs paskaidrojumus no PBK.

Kā ziņots, šodien NEPLP vērtēja situāciju, kāda izveidojusies pēc PBK pārraides «Cilvēks un likums», kurā pausta nicinoša attieksme pret Lietuvas brīvības cīņām un 1991. gada 13. janvāra traģiskajiem notikumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Kanāli Rīga TV24 un Re:TV izpildījuši sabiedrisko pasūtījumu, OTV finansējumu nesaņem

Nozare.lv, 27.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanāli Rīga TV24 un Re:TV februārī ir spējuši izpildīt sabiedrisko pasūtījumu, tā šodien, uzklausot revīzijas komisijas ziņojumu, secinājusi Nacionālā plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), un tās locekļi nolēmuši piešķirt abiem kanāliem finansējumu par februāri, savukārt OTV joprojām neatbilst nepieciešamajiem kritērijiem, tādēļ pagaidām paliek bez finansējuma.

Kā pastāstīja NEPLP vadītājs Ainārs Dimants, OTV, ko nodrošina SIA Ogres televīzija, pagaidām nav saņēmusi maksājumu arī par janvāri, un nav zināms, kā situācija veidosies tālāk. OTV, kas uzvarēja konkursā par bērnu un jauniešu programmas veidošanu, nav izpildījusi daudzas nolikuma prasības.

Kā norādīja Dimants, ir noteikts, ka televīzijas izdevumi, izpildot sabiedrisko pasūtījumu, jāpārskaita no atsevišķa konta, kas nav ticis izdarīts. No citiem kontiem pārskaitītu naudu NEPLP neatmaksā. Padomei nav pārliecības, vai sižeti, kas tiek rādīti, patiešām atbilst sabiedriskā pasūtījuma izpildei, turklāt OTV joprojām nav bijusi spējīga izveidot televīzijas programmu un joprojām nav skaidrības arī par kanāla kopējo saturu. Tiesa, patlaban OTV ir iesniegusi papilddokumentus par februāri, kuri tiks vērtēti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rets sārtais dimants, kas iegūts no lielākā Krievijā atrastā šīs krāsas neslīpētā dimanta, trešdien tika pārdots "Sotheby's" izsolē Ženēvā par 26,6 miljoniem ASV dolāru (22,6 miljoniem eiro).

Par "Rozes garu" nosauktā 14,83 karātu dimanta galīgā izsoles cena, ieskaitot komisijas maksu, bija pasaules rekords purpursārtam dimantam.Ovālais dārgakmens tika nosolīts dažu minūšu laikā interneta izsolē. Tā pircējs bija anonīms.

"Sotheby's" izsoļu rīkotājs Benuā Repelēns nosauca šo dimantu par "īstu dabas brīnumu" un piebilda, ka sārto dimantu cenas pieaug, jo tie kļūst arvien retāki.

"Rozes gars" tika noslīpēts no 27,85 karātu dārgakmeņa, kuru 2017.gadā atrada dimantu ieguves kompānija "Alrosa" Sahas Republikā.

Apmēram gadu ilgā darbā dimants tika noslīpēts līdz ovālai formai, saglabājot tā sārto krāsu.

Sārtie dimanti ir visretākais dimantu paveids, un tie ir visvairāk pieprasīti globālajā dimantu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Izstādē Japānā nozagts 1,65 miljonus eiro vērts dimants

LETA--AFP, 25.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas policija piektdien izvērsusi operāciju centienos atrast 1,65 miljonus eiro vērtu dimantu, kas tika nozagts dārglietu izstādē netālu no Tokijas.

«Ceturtdien nozagtais dimants bija 200 miljonus jenu vērts. Mēs uzskatam, ka tas tika nozagts no vitrīnas,» sacīja policijas pārstāvis sakariem ar presi.

50 karātu dimants bija izlikts apskatīšanai Jokohamā trīs dienu izstādē, kurā piedalās uzņēmumi no Japānas, Ķīnas, Krievijas un citām valstīm.

Zādzību pamanījis kāds darbinieks, kurš ievērojis, ka dimants ir pazudis un vitrīna nav aizslēgta, vēsta raidsabiedrība NHK.

Nekas cits izstādē nav nozagts. Izstādes darbs zādzības dēļ nav apturēts, un tā noslēgsies piektdien.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Bite Latvija vadītāju Kasparu Bulu

Lelde Petrāne, 21.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild mobilo sakaru operatora Bite Latvija vadītājs Kaspars Buls.

- Trīs svarīgākie fakti par Jūsu pārstāvēto uzņēmumu.

Pirmkārt, cilvēcīga komunikācija ir mūsu biznesa stūrakmens, mūsu filozofija. Tādēļ laiku pa laikam mēdzam klientiem sūtīt ar roku rakstītas kartītes, nu un tad, ka ārā 21.gadsimts. Tā ir personīgāk.

Otrkārt, esam ļoti mērķtiecīgi – ja ko nolemjam un apsolām, tad to arī darām. Piemēram, mēs esam solījuši klientiem, ka mērķtiecīgi attīstīsim 5G tīklu. Zinu, daudzi teiks – ko jūs runājat par 5G, ja 4G nav vēl visur. Un taisnība ir, tāpēc neatkarīgi no 5G, lielākā daļa mūsu resursu šobrīd tiek virzīta jaudīga, ātra 4G un 4G++ tīkla attīstībai. Nevis, lai kartē atzīmētu, ka mums šādi tīkli ir, bet, lai šie tīkli tiešām ir tādi, kādus mēs tos paši gribētu ikdienā – stabili, jaudīgi, droši! Tas ir tas, ar ko mēs mostamies un ar ko ejam gulēt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Vēlies rozā gaisu, ko pildīt auto riepās?

Didzis Meļķis, 08.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju pārsvars pār mārketinga vēsti ignorē reklāmas industrijas ētiku un labākās tradīcijas

Reklāmistam nav jābūt pirmām kārtām lojālam savam klientam, bet gan patērētājam, savas industrijas maksimu atgādina mārketinga autoritāte Stīvs Herisons (Steve Harrison). 18 Kannu Lauvu godalgu un vairāku grāmatu autors Rīgā viesojās, lai piedalītos meistarklasē un savas filmas Vienīgais pieauguša cilvēka cienīgais darbs ir pasaules mainīšana pirmizrādē. Filma un tāpat nosauktā S. Herisona grāmata ir par XX gadsimta ietekmīgāko un inovatīvāko reklāmas un komunikācijas meistaru Hovardu Laku Gosāžu.

Par latviešiem saka, ka mēs esam slikti pārdevēji, taču esam ļoti radoši. Kas mārketingā ir būtiskāk?

Ir jāsaprot, ka mēs kā reklāmisti esam komerciāli mākslinieki, tāpēc ir jālieto savi talanti komercijai. Radošie cilvēki mēdz par to domāt kā par kaut ko zem viņu līmeņa. Tieši tāda pati problēma mums ir Lielbritānijā, un mēs to saucam par entuziastisku amatieru kultu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviete Guna Segar, kura jau piecus gadus ar ģimeni dzīvo Austrālijā, iepazīstinājusi austrāliešus ar latviešu zīmola Coo Culte apģērbiem, kas īsā laikā posmā jau novērtēti atzinīgi.

«Ar Coo Culte iepazinos, kad biju Latvijā un gatavojos māsas Sintijas kāzām. Man ļoti iepatikās Coo Culte dizaini un apģērbu kvalitāte, tādēļ nolēmu sakontaktēties ar uzņēmuma pārstāvjiem. Sākt biznesa sadarbību ar Latvijas zīmolu varētu arī nozīmēt, ka varu braukt biežāk atpakaļ uz Latviju. Ideja par apģērbu tirdzniecību radās, jo mani interesē mode un dizains. Lai gan ikdienā strādāju par finanšu riska modelēšanas speciālisti vienā no Austrālijas bankām, mani piesaista uzņēmējdarbības izaicinājums. Savulaik maniem vecākiem bija Friendtex modes apģērbu tirdzniecības uzņēmums Latvijā, kur es guvu pieredzi apģērbu izplatīšanas specifikā un visā kas saistīts ar modes biznesu,» stāsta Guna.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsoļu namā Sotheby’s par rekordaugstu cenu pārdots auskaru pāris, raksta Bloomberg.

Auskaru pāris, kas sastāv no zila un rozā dimanta, pārdots par 57 miljoniem dolāru.

Auskaru Apollo Blue un Artemis Pink, kas nodēvēti par godu grieķu dieviem, vērtība iepriekš tika lēsta 50-68 miljonu dolāru diapazonā.Abus auskarus iegādājies viens pircējs, kurš nav vēlējies atklāt savu vārdu.

Viņš 14,54 karātu zilo dimantu pārdēvējis par The Memory of Autumn Leaves, bet 16 karātu rozā dimantu par The Dream of Autumn Leaves. Līdz šim augstākā cena, par kādu izsolīti auskari, bija 17,7 miljoni dolāru pērnā gada novembrī Christie’s izsoļu namā.

Pēdējā laikā modē ir krāsainie dimanti, kas iekaro augsto cenu pozīcijas. Pērn Christie’s par 58 miljoniem dolāru pārdeva 14,62 karātu dimantu Oppeheimer Blue, bet Sotheby’s – aizvadītajā mēnesī par 71 miljonu dolāru pārdots 59,6 karātu dimants Pink Star.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Valsts ieņēmumu dienests (VID) un Finanšu ministrija (FM) svinīgi apbalvoja 2016.gada lielākos nodokļu maksātājus.

Šogad netika speciāli apbalvots valstī lielākais nodokļu maksātājs, bet gan tika pasniegtas balvas un atzinības raksti katra Latvijas reģiona lielākajam nodokļu maksātājam mazo, vidējo un lielo nodokļu maksātāju grupā, kā arī tika godināts lielākais darba nodokļu maksātājs, lielākais eksportētājs (pēc eksporta apjoma uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām), lielākais nodokļu maksātājs - valsts, pašvaldību kapitālsabiedrība un 2016.gada debija.

Kā skaidroja VID, Rīgas un Rīgas plānošanas reģiona lielākais nodokļu maksātājs SIA Circle K Latvia pēc nodokļos samaksātās summas vienlaikus ir arī valstī lielākais nodokļu maksātājs.

Komentāri

Pievienot komentāru