Jaunākais izdevums

Izsolē nonākusi savrupmāja Floridā, kurā dzīvoja un deviņdesmito gadu beigās tika nošauts itāliešu modes dizainers Džovanni Versače (Gianni Versace) un kuras vērtība pērnā gada jūnijā bija 125 miljoni ASV dolāru, vēsta pasaules mediji.

Šā gada maijā nama cena samazinājās līdz 75 miljoniem ASV dolāru, un pašlaik savrupmājas izsoles sākumcena ir 25 miljoni ASV dolāru.

Šovasar, cenšoties atvairīt kreditorus, savrupmājas īpašniece - kompānija Casa Casaurina LLC lūdza uzsākt maksātnespējas procedūru, un tiesa lēma namu izsolīt.

Izsoli rīko Fisher Auction Company, un tā notiks šā gada 17. septembrī. Nodrošinājuma summa, kas iemaksājama depozīta kontā, lai iegādātos grezno mājokli, ir trīs miljoni ASV dolāru. Tāpat, lai piedalītos izsolē, tās dalībniekiem jāpierāda, ka viņiem ir līdzekļi vismaz 40 miljonu ASV dolāru apjomā.

Modes mākslinieks Dž. Versače, kurš namu iegādājās 1992. gadā un tajā ieguldīja aptuveni 33 miljonus ASV dolāru, uz šīs mājas kāpnēm tika nošauts 1997. gada jūlijā. 2000. gadā par 19 miljoniem ASV dolāru savrupmāju iegādājās miljardieris Pīters Loftins (Peter Loftin), kurš to pārveidoja par viesu māju. Numuriņš vienai naktij «pilī» maksāja no 1,2 līdz 3,9 tūkst. ASV dolāru. Viesnīcas funkciju savrupmāja pildīja līdz 2009. gadam, un vēlāk desmit guļamistabu nams nonāca pasākumu organizatora un restauratora Bārtona Veisa (Barton Weiss) pārvaldībā. Viņš atzina, ka ieņēmumi no nama samazinājušies par teju 50%, tādēļ arī nams izlikts izsolē.

1930. gadā celtajai savrupmājai ir desmit guļamistabas un 11 vannas istabas. Kopējā apartamentu platība veido 2,1 tūkstoti kvadrātmetru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Domājot par luksusa nekustamajiem īpašumiem, prātā uzreiz nāk tādas metropoles kā Londona, Ņujorka un Monako, taču tagad tām piebiedrojusies arī Jaunzēlandes lielākā pilsēta Oklenda, raksta MarketWatch.

Šī Jaunzēlandes pilsēta patlaban ir investoru vidū iecienītākais luksusa nekustamā īpašuma tirgus pasaulē, liecina jaunākais Christies International Real Estate pārskats. Gada laikā audzis miljonu dolāru vērto īpašumu piedāvājums šajā pilsētā, ko veicinājusi valsts augušā ekonomika.

Oklanda savu statusu nav ieguvusi nejauši – tajā ir maigs klimats un pieeja pludmalēm un kalniem, tāpat pilsētā dzīvo 1,4 miljoni cilvēku, un tā vairākās aptaujās par iecienītākajām dzīvesvietām pasaulē ieguvusi augstas vietas.

Jaunzēlandes ekonomika ir spēcīga, tā piesaista ārvalstu investīcijas un valsts nepiemēro kapitāla ienākuma nodokļus, tādēļ tā ir kļuvusi par drošu patvērumu luksusu mīlošiem cilvēkiem, kuri meklē otro mājokļi. Tāpat, salīdzinot ar citiem luksusa īpašumu tirgiem, Oklenda ir lēta, skaidro eksperti. Tā, piemēram, trīs guļamistabu māja saulainā vietā maksā aptuveni tikpat cik tikko uzcelts dzīvoklis Sanfrancisko. Tomēr īpašumi tiek izpirkti diezgan ātri – vidēji miljonu dolāru vērts īpašums tiek pārdots aptuveni 45 dienās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērienīgus attīstības plānus Ķīpsalas apkaimei būvniecības skicēs uzzīmējuši Igaunijas uzņēmums “Hauser grupp”, ar mērķi mazāk apbūvētā, zaļas vides un ūdens ieskautā vietā Pārdaugavā radīt jaunu kvartālu dzīvošanai.

Jaunās dzīvojamās mājas Zunda kanāla krastā spilgti raksturos ne tikai interesantā vietas izvēle, bet arī Latvijas tirgum netipiska un neredzēta arhitektūra.

Zunda kanāla apkārtnei piemīt līdz šim neatklāts potenciāls un nepavisam nav sarežģīti nosaukt iemeslus, kāpēc topošajiem projekta iedzīvotājiem nebūs jānožēlo tieši šādas lokācijas izvēle, plānojot savu ideālo pilsētas mājokli. “Zund City Garden” - tas nav stāsts par to, kā jau sablīvētā mikrorajonā “iespiest” kārtējo dzīvojamo māju. Tas ir stāsts par to, kā drosmīgu ideju rezultātā līdz šim nepopulāru apkaimi pārvērst par pieprasītu un mūsdienīgu vidi dzīvošanai, kas sniegtu iespēju izbaudīt pilsētas dzīves priekšrocības jaunā kvalitātē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

FOTO: Valstis, kurās luksusa īpašumi maksā visdārgāk

Žanete Hāka, 27.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Monako luksusa mājokļu vidējais cenu līmenis ir pārspējis Honkongu, kļūstot par dārgāko šī segmenta tirgu pasaulē, raksta Bloomberg.

Premium īpašumu vērtība desmit gadu laikā ir augusi par 180% līdz 41,4 tūkstošiem eiro par kvadrātmetru, kas ir divreiz straujāks pieaugums nekā tādiem pašiem īpašumiem Londonā, liecina Savills Plc dati.

Vidējā pārdošanas cena jau uzbūvētai luksusa mājai Monako pērn bija 4,3 miljoni eiro.

Galerijā augstāk iespējams uzzināt, kurās pasaules valstīs ir visdārgākie luksusa klases mājokļi (cena par kvadrātmetru)!

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO: Par vairākiem miljoniem dolāru uz kruīza kuģa varēs iegādāties dzīvokļus

Db.lv, 01.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bagātniekiem pasaules apceļošana nav nekas jauns, taču tagad viņi varēs ceļot kopā ar savu mājokli, raksta Business Insider.

Bagātākajiem cilvēkiem turpmāk būs iespējams iegādāties dzīvokli uz 295,96 metrus garā kruīza kuģa Utopia, kas mēnešiem apceļos pasauli un apstāsies vietās, kur notiks lieli, starptautiski kultūras vai sporta pasākumi, piemēram, Olimpiskās spēles, Riodežaneiro karnevāls un citi.

Dzīvokļi uz kruīza kuģa maksā sākot no 4,4 miljoniem dolāru līdz 36 miljoniem dolāru un daudzi no lielākajiem dzīvokļiem jau ir nopirkti, pastāstījis Utopia projekta izveidotājs Deivids Robs.

«Mēs to dēvējam par lielāko privāto jahtu pasaulē,» viņš sacījis. «Kruīza kuģi tiek būvēti, lai tie kalpotu aptuveni 25-30 gadus. Mēs būvējam Utopia nākamajiem 100 gadiem,» piebildis viņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Tukšās «spoku pilsētas» rada bažas par nekustamo īpašumu burbuli vienā no pasaules lielākajām ekonomikām

Gunta Kursiša, 05.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīna, kuras valdība pēdējo gadu laikā īstenojusi intensīvu jaunu mājokļu būvniecību, rada bažas par jauna, vērienīga nekustamo īpašumu burbuļa rašanos. Pašlaik Ķīnā tukši un neapdzīvoti ir ne vien daudzi premium klases debesskrāpju projekti, bet arī jauni daudzdzīvokļu kompleksi, veseli rajoni un pat pilsētas, vēsta CBS News 60 minutes.

Ķīna līdz šim ir bijusi «finanšu brīnums», kas trīsdesmit gadu laikā spēja kļūt par pasaules otru lielāko ekonomiku, un to lielā mērā nodrošināja valsts īstenotā politika. Viena no jomām, kurai nopietni pievērsās Ķīna, bija nekustamā īpašuma celtniecība, taču pašlaik novērojama situācija, ka jaunuzcelto pilsētu maģistrālēs satiksmi «sastrēgumstundā» veido vien dažas automašīnas.

Tukšas jaunuzceltas pilsētas atrodamas visā Ķīnas teritorijā. Taču, izrādās, ka teju visi dzīvokļi, kas atrodas tukšajās «spoku pilsētās» teju bez jebkādām dzīvības pazīmēm, ir pārdoti. Pirms 15 gadiem, kad Ķīnas valdība atļāva tās iedzīvotājiem iegādāties pašiem savus mājokļus, nekustamā īpašuma iegāde šķita kā labs investīciju veids, paredzot, ka mājokļu cenas pieaugs straujāk nekā inflācija. Lielākā daļa tukšo dzīvokļu īpašnieku «spoku pilsētās» ir nesen izveidojušās Ķīnas vidējās klases pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

FOTO: Skonto Plan KeyBridge projektam Lielbritānijā piegādās 1500 fasāžu elementus

Db.lv, 17.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Skonto Group» uzņēmums «Skonto Plan» pirms dažiem mēnešiem sācis darbus pie «KeyBridge» projekta Lielbritānijā, ar mērķi nodrošināt fasāžu uzstādīšanas darbus divu dzīvojamo ēku būvniecībā 22 stāvu «KeyBridge House» un 37 stāvu «KeyBridge Lofts», kuri taps Londonas apkaimē ar ļoti strauju attīstības līmeni – Voksholas rajonā, stāsta «Skonto Plan» direktors Raimonds Freimanis. Kopumā uz «KeyBridge» būvniecības vietu paredzēts nogādāt 1500 fasāžu elementus.

Šis projekts ir ievērojams solis tam, lai «Skonto Plan» nostiprinātu savas pozīcijas ārvalstu būvniecības tirgos. Jau šobrīd 98% no uzņēmumu produkcijas tiek nosūtītas ārpus Latvijas, bet «KeyBridge» ir īpaši nozīmīgs projekts, kas uzņēmumam ļauj pierādīt savu eksporta potenciālu un spēju piedalīties apjomīgos projektos, skaidro uzņēmuma pārstāvis.

Kopumā uz «KeyBridge» būvniecības vietu paredzēts nogādāt 1500 fasāžu elementus, kuri būs pilnībā sagatavoti rūpnīcā, lai minimizētu montāžas darbus uz vietas objektā. Katra elementa lielums būs līdz 2,5 metriem platumā un līdz 3,5 metriem garumā ar svaru līdz pat vienai tonnai. Visi elementi, tajā skaitā dekoratīvā ķieģeļu apdare, tiks ražoti «Skonto Plan» Tukuma rūpnīcā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septiņus gadus pēc dizaina apstiprināšanas Dubaijā atklāts pasaulē augstākais «vītais» debesskrāpis Cayan Tower, vēsta pasaules mediji.

Arābu nekustamo īpašumu kompānija Cayan Group ekspluatācijā nodevusi 310 metru, 80 stāvu augstceltni, kas savijusies deviņdesmit grādu leņķī.

Pašlaik aptuveni 80% no debesskrāpī esošajiem dzīvokļiem jau ir pārdoti, stāsta Cayan Group prezidents Ahmends Al Hati (Ahmed Al Hatti). Dzīvoklis ar vienu guļamistabu «vītajā» debesskrāpī maksā no 545 tūkst. ASV dolāru, bet dzīvoklis ar divām guļamistabām – 953 tūkst. ASV dolāru. Tāpat ēkā atrodas arī mājokļi ar vairāk istabām, kā arī luksusa dzīvokļi jeb penthouse ēkas augšējos stāvos, raksta cpexecutive.com.

Augstceltnē lielākoties atrodas dzīvojamās telpas, un vien divus stāvus aizņem komercplatības un atpūtas zonas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

70% balto baložu, kurus kāzās palaiž gaisā, mirst, un tikai 30% pieredzējušāko baložu spēj atgriezties savā mītnē, intervijā portālam rus.db.lv pastāstīja kāzu vadītāja un iluzioniste Jeļena Paļčevska.

Viņa precizēja, ka tiek runāts par dūjām, kurus speciāli izmanto kāzās. «Es ar to nenodarbojos, jo man ir žēl dūju, turklāt putniem ir ļoti trausli spārni – ja to brīvībā palaiž svešs cilvēks, viņš var putnam spārnus sabojāt, un izārstēt putnu vairs nevar,» viņa skaidro. Kā liecina viņas pieredze, kāzās ne visi pāri izvēlas laist gaisā dūjas, to dara aptuveni katrs trešais pāris. Dūjas kāzās parasti tiek palaistas gaisā pēc kāzu ceremonijas vai reģistrācijas.

Pati J. Paļčevska baložus parasti izmanto kāzu fotosesijās vai reklāmas klipu uzņemšanai, kā arī, protams, triku veikšanai. «Ir stereotips, ka balodis parādās no cilindra cepures. Iluzionistiem baloži parasti izlido no šalles, bumbām, gleznām vai no tukša gaisa. Tas ir viens no skaistākajiem ilūziju veidiem, bet šovs ar putniem ir viens no populārākajiem šoviem pasaulē,» viņa atzīmē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Skonto Plan sāk 21 miljona eiro vērta projekta izpildi Lielbritānijā

Zane Atlāce - Bistere, 23.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skonto grupas uzņēmums Skonto Plan ir sācis fasādes uzstādīšanas darbus unikālam dzīvojamo māju projektam KeyBridge, kura ietvaros pašlaik top augstākā ķieģeļu dzīvojamā ēka Lielbritānijā, informē uzņēmumā.

«Skonto Plan» fasādes uzstādīšanas darbu līguma kopējā summa ir 21 miljons eiro. «KeyBridge» projekts atrodas pašā Londonas sirdī, prestižajā Voksholas (Vauxhall) rajonā. Tā ietvaros tiek būvētas divas dzīvojamās ēkas – 22 stāvu «KeyBridge House» un 37 stāvu «KeyBridge Lofts». Pēdējā kļūs par pašlaik augstāko ķieģeļu dzīvojamo ēku Apvienotajā Karalistē.

Abās ēkās kopā paredzēti 470 jauni dažāda izmēra mājokļi – no nelieliem studio tipa līdz plašiem četru istabu luksusa dzīvokļiem, kā arī «penthouse». «Iespēja strādāt ar »KeyBridge« projektu ir apliecinājums gan mūsu darbinieku profesionalitātei, gan arī saražotās produkcijas kvalitātei. Savukārt KeyBridge elegantā ķieģeļu fasāde, kuras izveidē ar inovatīvu pieeju tiks izmantoti tradicionāli materiāli, varētu pretendēt uz godalgotu atzinību,» prognozē uzņēmuma «Skonto Plan» direktors Raimonds Freimanis.

Komentāri

Pievienot komentāru