Viedierīces

LG audzē pārdošanas apjomus; augstā pieprasījuma dēļ trūkst Nexus 4

Jānis Rancāns, 10.12.2012

Jaunākais izdevums

LG Electronics Optimus L-sērijas viedtālruņu pārdošanas apjomi pasaulē jau pārsnieguši desmit miljonus vienību, pavēstījusi kompānija. Augstu popularitāti baudījis arī kopā ar Google izstrādātais Nexus 4.

LG Electronics norāda, ka L-Sērijas viedtālruņi – Optimus L3 (3,2 collu displejs), Optimus L5 (4,0 collu displejs) un Optimus L7 (4,3 collu displejs) pirmo reizi tika prezentēti 2012.gada Mobilajā pasaules kogresā (Mobile World Congress), kurā tika atklāta jauna LG dizaina filozofija. Šiem tālruņiem sekoja arī jaunākais – Optimus L9 (4,7 collu displejs).

Pārdošanas panākumus LG skaidro ar viedtālruņa atšķirīgo stilu un dizainu. «Pārdošanas rezultāti apliecina, cik svarīgi ir ražot viedtālruņus ar stilīgu dizainu, salīdzinoši lielu displeja izmēru un jauna līmeņa lietotāja interfeisa (UX) funkcijām,» sacīja LG Electronics Mobile Communications Company prezidents un izpilddirektors Dr. Jong-seoks Pārks (Jong-seok Park).

Tāpat LG atklājusi, ka augstā pieprasījuma dēļ, parādījies Google Nexus 4 ierīču trūkums. «Ierīce izrādījusies ārkārtīgi populāra, un izplatītājiem ir jāapmierina milzīgs pieprasījums,» tehnoloģiju medijam Zdnet atzina LG Lielbritānijas struktūrvienības vadītājs Endijs Koughlins (Andy Coughlin).

Viņš arī uzsvēra, ka LG cieši sadarbojas ar Google, lai nodrošinātu, ka cilvēki, kuri vēlas iegādāties Nexus 4, to varētu bez liekām problēmām izdarīt. Nexus 4 16 gigabaitu versija maksā 279 britu mārciņas, bet astoņu gigabaitu versija – 239 mārciņas.

Db.lv jau vēstīja, ka ar jaunāko Nexus zīmola viedtālruni Nexus 4 Google nāca klajā oktobrī. Ierīce izstrādāta kopīgi ar Dienvidkorejas kompāniju LG Electronic.

Jaunais viedtālrunis aprīkots ar Qualcom Snapdragon S4 Pro 1,5 GHz četerkodolu procesoru, Android operētājsistēmu, 4,7 collu displeju, astoņu megapikseļu aizmugurējo kameru un divu gigabaitu operatīvo atmiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija LG nākusi klajā ar diviem jauniem viedtālruņiem – jaunāko L sērijas viedtālruni Optimus L9, kas ir līdz šim jaudīgākais visā L saimē, kā arī iepazīstinājusi ar Optimus G.

Optimus G aprīkots ar četrkodolu Qualcomm’s Snapdragon procesoru, kā arī atbalsta jaunākās paaudzes LET tīklus. Viedtālrunim ir 13 megapiskeļu kamera, divus gigabaitus liela operatīvā atmiņa, kā arī 4,7 collu skārienjūtīgs ekrāns un Android Ice Cream Sandwich operētājsistēma.

Kompānija norāda, ka Optimus G būs pirmais viedtālrunis, kas aprīkots ar LG Innotek un LG Display’s izstrādāto G2 Hybrid Display, kas ir daudz plānāks un izturīgāks nekā patlaban izmantotie ekrāni.

Savukārt jaunākais Optimus L9 aprīkots ar 4,7 collu IPS skārienjūtīgu ekrānu, kā arī ar vienu gigabaitu operatīvās atmiņas un divkodolu 1 Ghz procesoru. Tāpat ierīcei aprīkota ar piecu megapiskseļu kameru aizmugurē, VGA kameru priekšpusē un Android Ice Cream Sandwich operētājsistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG Electronics (LG) paziņojis, ka sasniedzis jaunu atskaites punktu – visā pasaulē pārdoti pieci miljoni mobilo sakaru standarta LTE (Long Term Evolution) viedtālruņu. Jūnijā tika sasniegts četru miljonu pārdoto LTE viedtālruņu slieksnis, bet jūlijā tika pārdots vēl viens miljons viedtālruņu, kas ir aptuveni viens LTE viedtālrunis katrās divarpus sekundēs.

Pagājušā gada maijā ar lielākā mobilā tīkla operatora Verizon Wireless starpniecību LG laida klajā pirmo LTE viedtālruni Amerikas Savienotajās Valstīs RevolutionTM by LG un pēc tam paplašināja savu LTE viedtālruņu mērķa tirgu, piedāvājot tos globāli.

Pašlaik valstīs, kur pieejams LTE standarts, tai skaitā Korejā, ASV, Japānā un atsevišķos tirgos Eiropā un Āzijā, tiek piedāvāti vairāk nekā desmit LG LTE viedtālruņu modeļu.

Lai gan pats populārākais LG piedāvātais LTE viedtālruņa modelis ir LG Optimus LTE, un tā pārdošanas apjomi ir sasnieguši divus miljonus, kopš marta ir pārdoti arī vairāk nekā 500 000 LG Optimus Vu viedtālruņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Iepriekšpārdošanā nonāk aizsargplēve, kas ļauj uz iPhone 5 baudīt 3D tehnoloģiju

Dienas Bizness, 03.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zinātnieki Singapūrā izstrādājuši īpašu aizsargplēvi, kas tās lietotājiem sniedz iespēju uz savām mobilajām ierīcēm baudīt trīsdimensiju tehnoloģijas.

EyeFly 3D, kas vizuāli atgādina ierastu mobilo ierīču ekrānu aizsargplēvi, patiesībā sastāv no 500 tūkstošiem miniatūras lēcu, kuru izmēri ir vienādi ar vienu tūkstošdaļu no cilvēka mata platuma.

Patlaban jaunā tehnoloģija pagaidām darbojas ar iPhone 5 un piektās paaudzes iPod Touch. Taču jau drīzumā tiek solīta plēve arī iPad 4 un Samsung Galaxy S4.

Kā vēsta C-net.com, veiktajos testos secināts, ka speciālā plēve nedaudz pasliktinājusi ekrāna izšķirtspēju. Jāpiebilst, ka testi tika veikti ar iPhone 5, kas aprīkots ar Retina ekrānu.

EyeFly 3D piedāvā kompānija Nanovue, un tiek lēsts, ka aizsargplēves cena būs aptuveni 35 ASV dolāri, kas ir aptuveni 19 Ls. Šāda cena 3D tehnoloģijai ir ļoti pieejama, ja ņem vērā, cik maksā telefoni, kas jau sākotnēji aprīkoti ar 3D tehnoloģiju, piemēram, LG Optimus 3D Max.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

LG līdz gada beigām plāno tirgū piedāvāt viedtālruni ar lokāmu displeju

Jānis Rancāns, 26.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija LG šā gada pēdējā ceturksnī tirdzniecībā gatavojas ieviest viedtālruni ar lokāmu OLED displeju.

Kompānijas mobilās struktūrvienības viceprezidents Jons Buhjuns (Yoon Bu-hyun) norādījis, ka pie šādu displeju izgatavošanas notiek ļoti intensīvs darbs. No plašākiem komentāriem LG pārstāvis atteicies, vēsta The Verge.

Nav zināms, vai ar lokāmu displeju būs aprīkots LG nākamais viedtālrunis Optimus G2, kuru kompānija, kā uzskata analītiķi, visticamāk, tirdzniecībā ieviesīs 2013. gada trešajā ceturksnī.

Ziņas par LG plāniem nākt klajā ar viedtālruni, kas aprīkots ar lokāmu displeju, izskanēja jau gada sākumā, kad kompānijas tehnoloģiskais direktors Skots Ahns (Skott Ahn) pavēstīja, ka uzņēmums plāno izstrādāt viedtālruņus, kas spēj piemēroties sejas īpatnībām, kad tiek turēts pie auss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

SEB Wealth Management valdē ievēlēta Solvita Egle

Žanete Hāka, 16.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauna valdes locekle ievēlēta dibinātās ieguldījumu pārvaldes AS SEB Wealth Management valdē, liecina Lursoft dati.

Turpmāk valdē darbosies trīs personas - valdes priekšsēdētājs Pāvils Misiņš, valdes loceklis Jānis Rozenfelds un jaunā valdes locekle Solvita Egle. Kā liecina Lursoft pieejamie dati, iepriekš S. Egle nav ieņēmusi amatus Latvijā reģistrētos uzņēmumos.

IP AS SEB Wealth Management darbojas kopš 2000.gada, kad tā reģistrēta kā Ieguldījumu sabiedrība Optimus Fondi. 2012.gadā uzņēmuma apgrozījumu veidojuši teju 4 miljoni latu, savukārt peļņu – 1,5 miljoni latu.

Uzņēmuma darbības pamatvirzieni ir valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšana, privāto pensiju fondu aktīvu pārvaldīšana, ieguldījumu fondu pārvaldīšana un individuālo ieguldījumu portfeļu pārvaldīšana. Kā norādīts iesniegtajā vadības ziņojumā, 2012.gadā SEB Wealth Management pārvaldīšanā esošie aktīvi pieauga par 35%, sasniedzot 530 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Wealth Management būs jauns valdes priekšsēdētājs

Gunta Kursiša, 19.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Wealth Management līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Pāvils Misiņš iesniedzis paziņojumu par sava amata atstāšanu, tādēļ par valdes priekšsēdētāju iecelts Jānis Rozenfelds, informē IPAS SEB Wealth Management.

Līdz šim J. Rozenfelds uzņēmumā darbojās valdes locekļa amatā.

Tāpat kā līdz šim SEB Welath Management valdē darbu turpina Solvita Egle.

IP AS SEB Wealth Management darbojas kopš 2000.gada, kad tā reģistrēta kā Ieguldījumu sabiedrība Optimus Fondi. 2012.gadā uzņēmuma apgrozījumu veidojuši teju 4 miljoni latu, savukārt peļņu – 1,5 miljoni latu.

Uzņēmuma darbības pamatvirzieni ir valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšana, privāto pensiju fondu aktīvu pārvaldīšana, ieguldījumu fondu pārvaldīšana un individuālo ieguldījumu portfeļu pārvaldīšana. 2012. gadā SEB Wealth Management pārvaldīšanā esošie aktīvi pieauga par 35%, sasniedzot 530 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Mainīta SEB Wealth Management padome

Žanete Hāka, 10.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IPAS SEB Wealth Management padomes loceklis Ralfs Ferners atstās kompānijas padomes locekļa amatu, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Riga.

IPAS SEB Wealth Management padomē darbu turpinās tās priekšsēdētājs Ainārs Ozols, padomes priekšsēdētāja vietnieks Pīters Dalgrēns, kā arī padomes locekļi Arnolds Čulkstēns, Ieva Tetere un Stefans Stignas.

Db.lv jau rakstīja, ka februārī SEB Wealth Management līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Pāvils Misiņš iesniedza paziņojumu par sava amata atstāšanu, tādēļ par valdes priekšsēdētāju iecelts Jānis Rozenfelds.

IPAS SEB Wealth Management darbojas kopš 2000.gada, kad tā reģistrēta kā Ieguldījumu sabiedrība Optimus Fondi.2012.gadā uzņēmuma apgrozījumu veidojuši teju 4 miljoni latu, savukārt peļņu – 1,5 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

KP atļauj SIA Proks vienoties par franšīzes sistēmas izveidi

Žanete Hāka, 29.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

30. maijā Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu atļaut SIA Proks vienoties par franšīzes līgumu noslēgšanu ar deviņiem uzņēmumiem, informē KP.

KP lēmumā secināja, ka vienošanās radītie ieguvumi pārsniedz iespējamo kaitējumu konkurencei, tādējādi tā ir atļaujama.

Vienošanās ietvaros vairumtirgotājs SIA Proks uzņēmuma izveidotā mājsaimniecības elektronisko preču mazumtirdzniecības tīkla NETA franšīzes ietvaros noslēgs līgumus ar SIA Linda-1, SIA servis-komercfirmu Kvarcs, SIA INK-99, SIA Alete, SIA Falkors, Aulejas pagasta Z/S Jaunzemji, SIA “AK Optimus, kā arī ar SIA Elektrons & K un SIA TCA. Mazumtirgotājiem pieder veikali dažādās Latvijas pilsētās un/vai internetveikali.

Izmantojot vienotu zīmolu, franšīzes tīkla ietvaros uzņēmumi plāno nodrošināt klientu apkalpošanu pēc vienotiem principiem. Ziņojumā sniegta informācija liecina, ka vienošanās tiks īstenota trīs gadu garumā, proti, līdz 2019. gada vasarai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānijas LG jaunākais viedtālrunis Optimus G, kuram nāksies konkurēt ar Apple un Samsung ierīcēm, nonācis tirdzniecībā.

Paredzēts, ka iesākumā ierīce būs nopērkama Dienvidkorejā, oktobrī – Japānā, bet novembrī – jau ASV. Pagaidām nav informācijas, kad ierīce nonāks līdz Latvijai.

Viedtālrunis aprīkots ar Snapdragon S4 Pro četru kodolu procesoru, LTE tehnoloģijas atbalstu un jaunākās paaudzes Adreno 320 GPU grafisko procesoru.

Snapdragon S4 Pro procesors darbojas 1,5 Ghz frekvencē un ir aprīkots ar asinhrono simetrisko multiapstrādi (Asynchronous Symmetric MultiprocessingaSMP), kas ļauj katram kodolam ieslēgties un izslēgties neatkarīgi, tādējādi nodrošinot lielāku veiktspēju un ilgāku akumulatora lietošanas laiku, informē LG.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Darbu atsācis ugunsgrēkā cietušais tirdzniecības centrs Jugla

Lelde Petrāne, 27.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vairāku mēnešu pārtraukuma darbu ir atsācis tirdzniecības centrs Jugla, kurā 13. martā bija izcēlies ugunsgrēks.

Šobrīd apmeklētājiem ir atvērts tirdzniecības centra otrais stāvs, kā arī pirmajā stāvā darbu ir uzsākušas atsevišķas tirdzniecības vietas.

Šobrīd t/c Jugla jau darbojas: makšķerēšanas piederumu veikals Salmo, Optimus mēbeles, ALK Outlet dzērieni&vīni, LuxTan Solāriju studija, Veterinārā A Aptieka, Farma Balt Aptieka, Latvijā ražotu gaļas produktu veikals Lauku bauda, kā arī apmeklētājiem ir pieejami Omniva pakomāts, PostService, DPD paku bode un SWEDBANK, DNB, SEB, NORDEA bankomāti. Drīzumā savu darbību atsāks arī LULU pica un Datoru ātrā palīdzība.

Tāpat kā iepriekš, centra pirmajā stāvā galvenā pārtikas un ikdienas preču tirdzniecības vieta būs Rimi lielveikals. Pēc veikala rekonstrukcijas Rimi plānots atvērt šā gada rudenī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony paziņojis par 0,27 collas jeb 6,9 milimetrus biezā planšetdatora Xperia Z nonākšanu tirgū. Ierīce ir par 0,01 collu plānāka nekā Apple iPad Mini, un kompānija Sony norāda, ka līdz ar to jaunais Xperia Z ir kļuvis par pasaulē plānāko planšetdatoru, raksta BBC.

Xperia Z, kurš darbojas uz Android operētājsistēmas bāzes, varētu tikt dēvēts arī par gaišāko sava izmēra planšetdatoru, raksta medijs. Jaunā Sony sīkrīka ekrāna izmērs ir 10,1 colla jeb 25,7 centimetri. Planšetdators sver 495 gramus.

Tāpat Xperia Z ir ūdensnecaurlaidīgs un izturīgs pret putekļiem, līdzīgi kā Xperia Z viedtālrunis. Sony Xperia Z viedtālrunis un planšetdators var dalīties ar failiem, piemēram fotogrāfijām vai citiem datiem, izmantojot «viena pieskāriena dalīšanās» (one touch sharing) iespēju, kas tiek aktivizēta, novietojot ierīces tuvu vienu otrai un uzsākot NFC (near field communications) savienošanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

LG izdodas pārdot desmit miljonus LTE viedtālruņu

Jānis Rancāns, 04.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas kompānija LG visā pasaulē pārdevusi vairāk nekā desmit miljonus viedtālruņu ar LTE komunikāciju atbalstu.

Jauno panākumu kompānijai izdevies sasniegt tikai sešus mēnešus pēc tam, kad LG paziņoja par piecu miljonu LTE viedtālruņu pārdošanu. Kompānijas vadība ievērojamo skaitli skaidro ar apņēmīgu 4G LTE tehnoloģiju virzību. LG Mobile Communications Company prezidents un izpilddirektors Jong-seoks Parks norādīja, ka kompānija turpinās paplašināt savu ietekmi pasaules LTE tirgū.

LG norāda, ka ir pārliecināta, ka kompānijai izdosies līdz 2013. gadam dubultot savu daļu LTE viedtālruņu tirgū, kas, savukārt, saskaņā ar prognozēm, šogad trīskāršosies. Tirgus pētījumu kompānija Strategy Analytics aprēķinājusi, ka šogad kopumā varētu tikt pārdoti 275 miljoni LTE viedtālruņu.

Komentāri

Pievienot komentāru