Ražošana

«Mātei» pa pēdām iet uz Baltkrieviju

Vēsma Lēvalde, 13.09.2012

Jaunākais izdevums

SIA Venta FM zivju miltu ražotne sākusi sertifikāciju tirdzniecībai Baltkrievijā.

Alsungas rūpnīcu pēc SIA Venta FM uzaicinājuma 12.septembrī apmeklēja Baltkrievijas Valsts Veterinārā centra Sertifikācijas nodaļas speciālisti, kas, balstoties uz redzēto, izvērtēs ražotnes un produkcijas atbilstību Baltkrievijas standartiem un sanitārajām prasībām.

SIA Venta FM mātes uzņēmums a/s Agrolats jau ilgstoši darbojas Baltkrievijas un citu NVS valstu tirgū, tāpēc arī Venta FM plāno realizēt Alsungā saražotos zivju miltus Muitas ūnijas valstīs, DB informēja Venta FM direktors un līdzīpašnieks Jānis Zoldners. «Gribam diversificēt realizācijas tirgus, lai varētu pārdot savu produkciju arī austrumos no Latvijas. Muitas ūnijas valstīs pieprasījums ir stabils, cenas nav zemākas kā Rietumeiropā,» lēmumu pamato uzņēmējs.

Līdz šim uzņēmuma noiets bija Rietumeiropā, kur zivju miltus tālāk izmanto akvakultūrā un lopbarības ražošanā. Latvijas PVD piešķirtais atzīšanas numurs ir derīgs visā ES, tāpēc atsevišķa sertifikācija eksportam uz dalībvalstīm nav nepieciešama, skaidro uzņēmējs. Saimnieciskā darbība veikusies labi – pusgadā apgrozījums sasniedzis 870 tūkstošus latu, saražotas 968 t zivju miltu un 292 t zivju eļļas, saņemot izejvielas no Latvijas lielākajiem zvejniecības un zivju pārstrādes uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Baltkrievija izraida no valsts Latvijas vēstnieku un diplomātus, Latvija atbild ar identisku rīcību

LETA, 24.05.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Einārs Semanis šodien tika izsaukts uz Baltkrievijas Ārlietu ministriju, kur tika iepazīstināts ar lēmumu likt Latvijas vēstniecības Minskā diplomātiem atstāt valsti, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

ĀM pavēstīja, ka vēstniekam jāpamet Baltkrievija 24 stundu laikā, savukārt pārējiem diplomātiem - 48 stundu laikā. Vēstniecībā darbu turpināt paliks viens administratīvais darbinieks.

Reaģējot uz Baltkrievijas rīcību, Latvijas ĀM ir izsaukusi Baltkrievijas pagaidu pilnvaroto lietvedi, lai informētu par identisku rīcību un baltkrievu diplomātu izraidīšanu līdz attiecību normalizēšanas brīdim.

LETA jau rakstīja, ka pirmdien Rīgā, pie viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija", kur izlikti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs tika nomainīts pret Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu.

Karogu pie viesnīcas, kur dzīvo arī Baltkrievijas hokeja izlase, nomainīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) saredz nepieciešamību atslogot slimnīcas saistībā ar lielu būvniecības procesu vadību, aģentūrai LETA sacīja Siliņas preses sekretārs Aleksis Zoldners.

Komentējot Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas plānus lūgt valdību atslogot Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) vadību no būvniecības jautājumiem, Zoldners sacīja, ka vēstule vēl nav saņemta.

Vienlaikus Ministru prezidente plānojot uzdot atbildīgajām ministrijām nākt klajā ar risinājumiem, kā uzlabot veselības aprūpes sistēmas objektu būvniecības procesus, meklēt to centralizēšanas iespējas.

"Slimnīcu pamata funkcija ir cilvēku ārstēšana, nevis lielu objektu būvniecības vadība," uzsver Siliņa.

LETA jau vēstīja, ka trešdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā deputāti uzklausīja slimnīcas vadības prezentāciju par PSKUS būvniecības hronoloģisko norisi un projekta attīstību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu uz dienesta pārbaudes laiku no amata atstādināt Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, informēja premjeres preses sekretārs Aleksis Zoldners.

Atstādināšanas laikā Valsts kancelejas direktora pienākumus uzdots pildīt Valsts kancelejas direktora vietniecei juridiskajos jautājumos Inesei Gailītei.

Siliņa trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču žurnālistiem uzsvēra, ka Valsts kancelejas vadītājs agri no rīta tika informēts par atstādināšanu no amata, kamēr notiek dienesta pārbaude.

Ministru prezidente sacīja, ka otrdien saņemtās ziņas no Valsts kontroles (VK) liecinot, ka "situācija ir gana nopietna", un atstādināšana ir nepieciešama, lai dienesta pārbaude notiku pēc iespējas objektīvāk.

Tāpat Siliņa norādīja, ka uzdevusi Valsts kancelejai mainīt sistēmu, sakārtot normatīvo bāzi, lai speciālie lidojumi būtu iespējami, taču tiem jābūt finansiāli izsvērtiem. Premjeres ieskatā, jāsakārto arī iepirkumu sistēma.

Komentāri

Pievienot komentāru