Citas ziņas

Par rentablāko Holivudas aktrisi atzīta Naomi Votsa

, 07.10.2009

Jaunākais izdevums

Naomi Votsa žurnāla Forbes aptaujā atzīta par pašu rentablāko Holivudas aktrisi, vēsta lenta.ru.

Uz katru dolāru, kas 41 gadu vecajai aktrisei samaksāts par filmēšanos trijās pēdējās filmās, kases ienākumi ir 44 USD.

Forbes analītiķi izanalizējuši pelnošāko aktrišu ienākumus un kases ienākumus, un izveidojuši Top 10, kas izskatās šādi:

1. Naomi Votsa (44 USD ienākumi uz 1 USD investīcijām),

2. Dženifera Konelija (41 USD),

3. Reičela Makadamsa (30 USD),

4. Natālija Portmane (28 USD),

5. Merila Strīpa (27 USD),

6. Dženifera Enistone (26 USD),

7. Hale Berija ( 23 USD),

8. Keita Blanšeta (23 USD),

9. Enna Hetaveja (23 USD),

10. Hilarija Svonka (23 USD).

Forbes atzīmē, ka sarakstā nav iekļuvušas tādas aktrises kā Andželīna Džolija, kura nodrošina stabilu preses un skatītāju interesi jebkuram projektam, taču vienlaikus neattaisno viņai samaksātos 10 miljonus USD. Gluži otrādi, topa augšgalā ierindojušās aktrises, kurām maksā maz pēc Holivudas mēra – 5 miljonus USD un mazāk, kas ļauj viņām saglabāt augstu investīciju atmaksas koeficientu. Turklāt lielāka daļa aktrišu, kas ieņem augstu vietu reitingā, reti kad spēlē galveno lomu filmā: parasti panākumus nodrošina vēl citi aktieri, galvenokārt galvenās vīriešu lomas izpildītāji.

Pirms gada Forbes izveidoja pašu pārvērtētāko Holivudas aktieru sarakstu, kur aktieru honorārs tika salīdzināts ar kases ieņēmumiem, un saraksta līderpozīcijās iekļuva Nikola Kidmena, Dženifera Gārnere un Toms Krūzs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Naomi Kempbela iesūdzēta tiesā par smaržu līguma laušanu

, 28.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aromātu mārketinga kompānija vērsusies tiesā pret britu supermodeli Naomi Kempbelu (Naomi Campbell) par līguma laušanu, norādot, ka modele piesavinājusies miljoniem dolāru peļņu, ko viņa ir parādā kompānijai par smaržām, ko tā palīdzēja viņai attīstīt, ziņo Reuters.

N. Kempbela «ir guvusi miljoniem dolāru no smaržu un kosmētikas produktu pārdošanas, kas ir veidoti, attīstīti un virzīti tirgū ar Moodform Mission palīdzību», norāda kompānija.

Savukārt modele apsūdzības kategoriski noliedz.

Smaržas, par kurām radušās domstarpības ir Naomi Campbell, Cat Deluxe un Seductive Elixir.

Moodform informējusi, ka N. Kempbela veikusi regulārus maksājumus kompānijai, kā to prasa līgums, laika posmā no 2001. līdz 2008.gadam, bet tad šie maksājumi pēkšņi vairs nav veikti un modele ignorējusi kompānijas centienus ar viņu komunicēt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Supermodeli šokējusi kampaņa, kuras ietvaros viņa salīdzināta ar Dairy Milk Bliss šokolādi, vēsta guardian.co.uk.

Saldumu gigants Cadbury nāks klajā ar oficiālu atvainošanos Naomi Kempbelai (Naomi Campbel), jo supermodele uzskata, ka reklāma, kur viņa salīdzināta ar šokolādi, ir rasistiska.

Cadbury šokolādes Bliss reklāmā izmantoja saukli: «Pavirzies Naomi, pilsētā ir jauna dīva.»

Kempbela pavēstījusi, ka jūtas šokēta par šo reklāmu, kurā izzobotas Kempbelas dīvas stila dusmu lēkmes un uzvedība.

«Ir nelāgi tikt salīdzinātai ar šokolādi, ne tikai man, bet visām melnādainajām sievietēm un melnādainajiem cilvēkiem,» teikusi supermodele, turpinot:«Es tajā neredzu nekādu humoru. Tas ir apvainojoši un aizskaroši.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Holivudas pelnošākā aktrise – Sandra Buloka

Ritvars Bīders, 03.08.2010

Sandra Buloka (Sandra Bullock) – 56 miljoni ASV dolāru. Šo summu aktrise saņēmusi galvenokārt par dalību filmās The Proposal un The Blind Side.

AFP/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

12 mēnešu laikā Holivudas aktrise Sandra Buloka (Sandra Bullock) nopelnījusi 56 miljonus ASV dolāru, kļūstot par Holivudas vislabāk apmaksāto aktrisi.

Žurnāls Forbes izveidojis kārtējo sarakstu ar pelnošākajām Holivudas aktrisēm. Šoreiz žurnāls ietvēris aktrišu ienākumus laika posmā no 2009. gada jūnija līdz šā gada jūnijam. Aktrišu ienākumus Forbes noskaidrojis, konsultējoties ar viņu aģentiem, menedžeriem, producentiem un advokātiem, kā arī izpētījis, vai aktrises nenopelna papildus, nodarbojoties ar kādu blakus biznesu vai piedaloties kādās kampaņās.

Foto pielikumā Holivudas pelnošāko aktrišu TOP 10.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holivudas slavas alejā apķēpāta ekscentriskā ASV miljardiera Donalda Trampa zvaigzne.

Uz zvaigznes ar Trampa vārdu ar dzeltenu krāsu bija uzzīmēts liels krusts, taču tas tika notīrīts ceturtdien neilgi pēc parādīšanās.

Holivudas Tirdzniecības kameras vadītājs Lerons Gablers pauda vilšanos par notikušo. «Ja cilvēki neatbalsta Donaldu Trampu, savu nepatiku nevajadzētu izlikt Holivudas slavas alejā,» viņš paziņoja aģentūrai AFP.

Holivudas slavas alejā izvietotās zvaigznes ar slavenību vārdiem ne reizi vien cietušas no vandalisma. Decembrī uz vairāku desmitu sieviešu sazāļošanā un seksuālā izmantošanā apsūdzētā Bila Kosbija zvaigznes tika uzķēpāts vārds «izvarotājs».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Trešā lielākā ekonomika pasaulē atkal ieslīgusi recesijā

Gunta Kursiša, 19.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japāna, kas ir pasaulē trešā lielākā ekonomika, pēc martā notikušās zemestrīces un cunami šā gada pirmajos trīs mēnešos strauji sarukusi. Galvenie iemesli ir patēriņa un eksporta samazināšanās, vēsta BBC.

Gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, iekšzemes kopprodukts (IKP) samazinājies par 0,9%. Savukārt gada griezumā tas sarucis par 3,7%. Tā kā jau divus ceturkšņus pēc kārtas IKP sarūk, valsts oficiāli ieslīgusi recesijā, Japāna piedzīvo krīzi.

Vissmagāk ir cietis patēriņš un eksports. Ekonomikas samazinājums ir lielāks nekā tika paredzēts – iepriekš tika lēsts, ka Japānas ekonomika varētu samazināties par 2%.

«Paredzam, ka Japānas ekonomika būs vāja vēl kādu laika posmu,» stāstīja Japānas ekonomikas ministrs Kaoru Josano (Kaoru Yosano).

Pēc katastrofas Japānas iedzīvotāji ir samazinājuši privāto patēriņu par 0,6%. Privātais patēriņš veido gandrīz 60% no Japānas ekonomikas. «Patēriņš bija zems jau 2010. gada beigu ceturksnī, bet zemestrīce izraisīja tālāku tā kritumu,» norādīja ekonomiste Naomi Finka (Naomi Fink). Aprīlī patērētāju uzticības indekss samazinājās līdz 33.1 punktam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Līderu atgriešanās: Darbs Holivudā un Latvijā

Andra Briekmane, speciāli DB, 29.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jānis Rutmanis ilgāk nekā dekādi strādā Holivudā kopā ar pasaulē atzītiem aktieriem un režisoriem; brīvajā laikā viņš dzied latviešu vīru korī.

Pēc vidusskolas beigšanas Jānis 90. gadu sākumā aizbrauca uz ASV. Viņam tobrīd bija tikai 18 gadu. ASV paguvis gan strādāt celtniecībā, «ceļot Čikāgu», gan mācīties psiholoģiju un tieslietas, kamēr nonācis līdz tam, kas pašu patiešām interesē – pasaules kino.

Ceļš līdz Holivudai

«Draugs, kas kā skaņu inženieris bija beidzis Kolumbijas TV un kino skolu, ieteica tajā iestāties arī man. Sazinājos ar šo skolu, kur tieši tobrīd bija atvērto durvju diena. Tālākais ceļš bija likumsakarīgs – pirmās studentu filmas ar draugu piedalīšanos, sanāca interesanti,» pirmā skolotāja atziņas atceras Jānis. Savukārt pirmais profesionālais darbs, pie kā strādājis, bijusi filma Rocky and Bullwinkle ar Roberta de Niro piedalīšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Paredz plašākas pilnvaras atzītā komersanta sertifikāta turētājiem

Vēsma Lēvalde, 15.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai atvieglotu preču kustību pāri muitas robežām un dotu iespēju Eiropas komersantiem konkurēt pasaules tirgū, atzītā komersanta sertifikāta turētājiem muitas procedūru piemērošanā būs plašākas pilnvaras.

To paredz Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais noteikumu projekts par vienkāršoto deklarēšanu un vietējo muitošanu, atzītā nosūtītāja un atzītā saņēmēja statusu, vienoto atļauju un atzītā komersanta sertifikātu.

Atzītais komersants ir tāds komersants, kas ir godprātīgs starptautiskās tirdzniecības dalībnieks, skaidro Finanšu ministrija (FM).

Šādi īpašie nosacījumi vairāk motivēs komersantus saņemt atzītā komersanta sertifikātu (šobrīd atzītā komersanta statuss Latvijā piešķirts 5 komersantiem), cer FM. Piemēram, noteikumu projekts paredz, ka atzītā komersanta sertifikāta turētājs, ja viņš vienlaikus ir arī vietējās muitošanas atļaujas turētājs, varēs vietējās muitošanas procedūru piemērot attiecībā uz precēm, uz kurām citos apstākļos vietējās muitošanas procedūru piemērot nav atļauts (piemēram, zāles).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pēdējais brīdis atvērt durvis Holivudai

Ilze Žaime, 24.03.2020

Dalies ar šo rakstu

Foto: Ritvars Skuja/DIENAS BIZNESS

Kamēr Holivudas projekti tiek filmēti kaimiņvalstīs, nozīmīga apjoma līdzekļu ieplūšana arī Latvijas ekonomikā būtu iespējama, ja vien tiktu pieņemts lēmums veicināt nozares izaugsmi.

"Dienas Biznesa" izdevējs Jānis Maršāns video intervijā sarunājās ar amerikāņu producentu Džefu Moustu (Jeff Most), kurš reiz jau ir

strādājis Latvijā un labprāt to darītu atkal. Producents uzskata, ka Latvijai ir lielisks potenciāls kļūt par Holivudas filmu uzņemšanas laukumu, tādējādi veicinot ekonomisko attīstību visā valstī, jo, attīstoties filmu nozarei, pienesums ir arī transportam, tūrismam, viesmīlības biznesam, celtniecībai un citu pakalpojumu sniedzējiem.

Attīstību kavē fakts, ka pretimnākšana industrijai no valsts puses ir viena no zemākajām Eiropā.

Neizmantotas peļņas iespējas

Laikā, kad Latvijas finanšu sektors, kā arī tranzīta un loģistikas nozares ir gana cietušas, valstij būtiski būtu apsvērt jaunas peļņas iespējas. Kino industrija varētu būt viena no tām, jo pirms gada spēkā stājušās izmaiņas Eiropas Savienības (ES) likumdošanā paredz, ka straumēšanas pakalpojumu sniedzējiem Eiropas valstīs būs jāatstāj krietni lielāka naudas summa nekā līdz šim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīs rentgena uzņēmumi, kuros redzams slavenās Holivudas aktrises Merilinas Monro krūškurvis un iegurnis, izsolē pārdoti par 10 reizes augstāku cenu nekā sākotnēji prognozēts – par 45 tūkstošiem ASV dolāru, ziņo Reuters.

Šie Merilinas Monro rentgena uzņēmumi ir no 1954. gada. Aktrise 36 gadu vecumā mira 1962. gadā.

Citu Holivudas aktieru piemiņas lietu vidū bija Kristofera Rīvsa (Christopher Reevs) valkātais supermena kostīms filmā Superman VI, kā arī Merilinas Monro fotogrāfijas no pēdējās fotosesijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laika posmā no 2008. gada jūnija līdz 2009. gada jūnijam televīzijas šova Oprah Show radītāja un vadītāja Opra Vinfrija (Oprah Winfrey) guvusi ienākumus 275 miljonu ASV dolāru apmērā, tādējādi kļūstot par pelnošāko Holivudas sievieti.

Žurnāla Forbes veidotā Holivudas pelnošāko sieviešu saraksta otrajā vietā ierindojas popa karaliene Madonna ar gada ienākumiem 110 miljonu dolāru apmērā. Trešajā vietā atrodas dziedātāja Selīna Diona (Celine Dion) ar 100 miljonu dolāru ienākumiem gadā.

1. Opra Vinfrija (Oprah Winfrey) – 275 miljoni dolāru;

2. Madonna – 110 miljoni dolāru;

3. Selīna Diona (Celine Dion) – 100 miljoni dolāru;

4. Bejonse Noulza (Beyonce Knwles) – 87 miljoni dolāru;

5. Stefānija Meiersa (Stephenie Meyer) – 50 miljoni dolāru;

6. Tiesnese Džudija (Judge Judy) – 45 miljoni dolāru;

7. Britnija Spīrsa (Britney Spears) – 35 miljoni dolāru;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Playboy žurnāla dibinātājs Hjū Hefners (Hugh Hefner) pirmdien ziedojis pēdējos nepieciešamos 900 tūkstošus ASV dolāru zemes iegādei pie vienas no pasaulē atpazīstamākajām zīmēm - HOLLYWOOD, tādējādi izvairoties no šī zemes gabala apbūves, vēsta Reuters.

Kā vēstīts, gigantiskais uzraksts HOLLYWOOD Losandželosā – uz laiku piedzīvoja pārmaiņas, kas bija saistītas ar aktīvistu uzsākto šī ikoniskā simbola saglabāšanas kanpaņu. Vides aizsardzības grupa apņēmās savākt aptuveni 12,5 miljonus dolāru, lai iegādātos 55 hektārus lielo zemes gabalu blakus zīmei. Lai pievērstu uzmanību, aktīvisti aizklāja tūristu iecienīto zīmi ar spilgti sarkaniem burtiem.

Par H. Hefnera svarīgo lomu nepieciešamo līdzekļu savākšanā preses konferencē paziņojušas Losandželosas pilsētas amatpersonas, Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcnegers un Sanfrancisko bāzētā Trust for Public Land.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Oskaru balvu pasniegšanā Avatars netriumfē

Ritvars Bīders, 08.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par labāko filmu Oskara balvu pasniegšanā, kas norisinājās šī gada 7. martā, tika atzīta Sapieris (Hurt Locker). Šī filma kopumā saņēma sešas balvas, kamēr pasaules kinoteātros vislielāko uzmanību piesaistījušā filma Avatars (Avatar) saņēma vien trīs balvas.

Filmas Sapieris režisore Ketrīna Bigelova (Kathryn Bigelow) atzīta arī par labāko kinorežisori, tādējādi kļūstot par pirmo sievieti-režisori, kas saņēmusi Oskara balvu šajā kategorijā.

Kategorijā Labākais aktieris Oskaru saņēmis Džefs Bridžess (Jeff Bridges) par lomu filmā Crazy Heart, savukārt par labāko aktrisi atzīta Sandra Buloka (Sandra Bullock), pateicoties lomai filmā The Blind Side.

Par labāko otrā plāna aktieri Oskaru saņēma Kristofs Valcs (Christoph Waltz), pateicoties viņa veikumam filmā Bēdīgi slavenie mērgļi (Inglourious Basterds). Labākās otrā plāna aktrises Oskaru saņēmusi Monika (Mo’Nique) par lomu filmā Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Garlaicīgā pilsēta Eiropā – Birmingema

Ritvars Bīders, 12.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Birmingema atzīta par Eiropas visgarlaicīgāko pilsētu, kamēr Londonā tikusi pie titula – pilsēta ar vissliktāko virtuvi. Šādi secinājumi izdarīti TripAdvisor pētījumā, kurā aptaujāti 2 963 Eiropas iedzīvotāji.

Neskatoties uz slikto ēdienu un to, ka tā arī atzīta par dārgāko galapunktu Eiropā, Londona aptaujā tomēr ieguvusi Eiropas visaizraujošākās pilsētas statusu.

Roma atzīta par tūristiem vispievilcīgāko pilsētu, tāpat arī par labāko Eiropā atzīta arī Romas virtuve. Tajā pat laikā gan Roma atzīta arī par Eiropas pilsētu, kurā ir visgrūtāk orientēties.

Par visbīstamāko pilsētu Eiropā atzīta Stambula, kamēr par drošākajām trim atzītas Ženēva, Cīrihe un Londona.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā Latvijā tika rādīta reklāma par parastu meiteni, kas negaidot atklāj, ka ir apprecējusies ar pazīstamo Holivudas aktieri Džordžu Klūniju, kurš vēlas ar viņu dzīvot Saulkrastos. Jaunajā DNB bankas reklāmā pāris ir devies atpūtā uz saulainajām un siltajām Karību salām, kur viņus sagaida jauni piedzīvojumi.

Oriģinālās DNB reklāmas, kas atgādina, ka dažiem veicas, bet citiem nepieciešams krāt naudu, turpinājums tapis Karību salās. Arī šoreiz klips atgādina, ka dažiem veicas, bet citiem nepieciešams rīkoties - reklāmas klipā jaunās aktiera dzīvesbiedres veiksme turpinās, kad viņa skaisti zeltainu smilšu pludmalē nejauši atrod sen noslēptu dārgumu lādi.

DNB gan sola, ka novembrī gaidāms nākamais klipa turpinājums, kur pazīstamais aktieris atkal apliecinās, ka orientējas Latvijas aktualitātēs.

Iepriekšējās reklāmas oriģināls, kas radīts pirms gada, tika veidots Norvēģijā, proti, Dž. Klūnijs skandināvu auditorijai atzinās, ka vēlas dzīvot Lillestrumā, Norvēģijā. Savukārt Latvijā viņš savai sievai atzina, ka meklē māju Saulkrastos, pats ierunājot reklāmai nepieciešamos tekstus un pieminot Saulkrastus. Tāpat aktieris atklāja, ka viņš patiešām zina, kur atrodas Latvija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā piecus Oskarus saņēmusi mēmā filma Mākslinieks (The Artist). Filma saņēmusi godalgas kā gada labākā filma, par labāko režisora darbu, labāko kostīmu dizainu, labāko mūziku un labāko galvenās lomas tēlotāju.

Mākslinieks ir pirmā mēmā filma, kas saņēmusi Oskaru kopš 1929. gada. Balvas saņēma filmas galvenās lomas atveidotājs Žans Dižardēns un režisors Mišels Hazanavičs.

Labākās aktrises atzinību saņēmusi Merila Strīpa par Lielbritānijas premjeres Margaretes Tečeres atveidošanu filmā Dzelzs Lēdija (The Iron Lady).

Labākā otrā plāna aktiera atzinību saņēmis Kristofers Plamers, par veikumu filmā Beginners, bet par labāko otrā plāna aktrisi atzīta Oktāvija Spensera, kura Oskaru saņēma par savu darbu filmā The Help.

Martina Skorsēzes 3D filma Hugo, kas iepriekš bija nominēta 11 kategorijām, ieguva piecus Oskarus tehniskajās kategorijās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Losandželosā svētdien (pirmdien pēc Latvijas laika) notika ASV Kinoakadēmijas balvu Oskars pasniegšanas ceremonija, kurā labus panākumus guva mūzikls La la Land, kas ieguva sešus Oskarus, bet par labāko filmu tika atzīta Moonlight (Mēnessgaisma).

Vispirms balvu pasniegšanas ceremonijā tika paziņots, ka balvu labākās filmas kategorijā ieguvusi La La Land, bet pēc tam kļūda tika labota un par šīs balvas laureāti tika pasludināta Moonlight.

Balvas pasniedzēji aktieri Vorens Bītijs un Feja Danaveja acīmredzot paņēma nepareizo aploksni, kā rezultātā La la Land producents Džordans Horvics uz skatuves tika pārtraukts pateicības runas vidū un viņam nācās atdot balvu Moonlight režisoram Berijam Dženkinsam.

Dženkinss sacīja, ka kaut ko tādu nebūtu varējis pat nosapņot.

La La Land režisors Deimians Šazels tika atzīts par labāko režisoru, bet galvenās lomas tēlotāja Emma Stouna - par labāko aktrisi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Losandželosā 6. janvāra vakarā pasniegtas ikgadējās televīzijas, mūzikas un kino balvas People's Choice Awards (Tautas izvēles balvas).

Par to ziņo Reuters. Četrās no sešām nominētajām kategorijām balvu ieguva filma Krēsla. Vampīru sāgas otrā daļa ieguva balvu kā labākā filma, labākā kino franšīze un labākā aktieru komanda. Balvu ieguva arī filmas aktieris Teilors Lotners.

Par ASV labāko aktieri atzīts Džonijs Deps, bet labāko aktrisi – Sandra Bulloka. Filma The Proposal, kurā S. Bulloka tēloja galveno lomu, atzīta nominācijā Labākā komēdija. Par labāko TV dramatisko seriālu atzīts Doktors Hauss, bet Lielā sprādziena teorija – par labāko komēdiju seriālu. Britu aktieris Hjū Lorijs doktora Hausa lomā ieguva labākā TV aktiera balvu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvā triumfē Prāta vētra

LETA, 27.02.2013

Prāta vētra otrdienas vakarā saņēma Zelta mikrofona balvu nominācijā Labākais pop-rock albums par dziesmu albumu Vēl viena klusā daba, savukārt grupas dziesma Lantern ieguvusi balvu kā labākā dziesma, bet dziesmas videoklips atzīts par uzvarētāju kategorijā Labākais videoklips. Grupas dziesma Lantern atzīta arī par gada labāko dziesmu tautas balsojumā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visvairāk «Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas 2012» šoreiz ieguvusi grupa Prāta vētra, kas uzvarējusi trijās no četrām izvirzītajām nominācijām.

Prāta vētra otrdienas vakarā saņēma «Zelta mikrofona» balvu nominācijā «Labākais pop-rock albums» par dziesmu albumu Vēl viena klusā daba, savukārt grupas dziesma Lantern ieguvusi balvu kā labākā dziesma, bet dziesmas videoklips atzīts par uzvarētāju kategorijā Labākais videoklips.

Grupas dziesma Lantern atzīta arī par gada labāko dziesmu tautas balsojumā, kuru jau piekto gadu organizēja tirdzniecības parks Alfa, savukārt par 2012.gada radiohitu atzīta dziedātāja Dona izpildītā dziesma Signāls.

Par labāko pop albumu šogad žūrija atzinusi Jāņa Stībeļa dziesmu albumu Summer City, savukārt kā labākais rokmūzikā novērtēts Inokentijs Mārpls ar albumu Pupu Mizas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices pilsēta Cīrihe Economist Intelligence Unit pētījumā Worldwide Cost of Living tikusi atzīta par pasaules dārgāko pilsētu. Iepriekš par dārgāko bija atzīta Japānas galvaspilsēta Tokija, kas šā gada februāra pētījumā ieņēmusi otro vietu.

Šveice jau iepriekš bija viena no dārgākajām pasaules valstīm, taču Cīrihes augstā pozīcija skaidrojama ar pieaugušo investīciju apmēru Šveices frankos, kas eirozonas parādu krīzes apstākļos tiek uzskatīta par relatīvi drošu valūtu, vēstīts pētījumā, ziņo CNN.

Trešās un ceturtās pasaules dārgākās pilsētas statusu dala Šveices Ženēva un Japānas Osaka, bet piektajā vietā iekļuvusi Norvēģijas galvaspilsēta Oslo. Pusi no pasaules dārgāko pilsētu desmitnieka ieņem Āzijas un Klusā okeāna reģiona pilsētas.

Par sesto dārgāko pasaules pilsētu atzīta Francijas galvaspilsēta Parīze, sesto un septīto vietu ieņēmušas Austrālijas pilsētas Sidneja un Melnburna, devītajā vietā iekļuvusi Singapūra, bet desmitajā – Vācijas Frankfurte. Dzīves dārdzība pieaugusi arī Ķīnas pilsētās – piemēram, Šanhaja apsteigusi Ņujorku un iekļuvusi 42 vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vairāk uzņēmēju varēs saņemt atzītā eksportētāja statusu

Elīna Pankovska, 08.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai saņemtu atzītā eksportētāja statusu un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izsniegtu pilnvaru patstāvīgi deklarēt preču izcelsmi, komersantam ir jāizpilda noteikti kritēriji, tajā skaitā jābūt veiktai saimnieciskajai darbībai vismaz divus gadus, bet preces jāeksportē vismaz gadu.

Kā arī komersantam gada laikā, eksportējot preces, jāveic vismaz viens sūtījums nedēļā, kura vērtība latos 6 tūkst. eiro vai lielāka. Šobrīd minētie kritēriji atļauj atzītā eksportētāja statusu un pilnvaru piešķirt ierobežotam komersantu lokam.

Tādēļ noteikumu projekts paplašina to komersantu loku, kuri var saņemt statusu un pilnvaru, samazinot nepieciešamo saimnieciskās darbības veikšanas laiku uz vienu gadu, kā arī pagarinot sūtījuma, veikšanas nepieciešamību uz divām nedēļām.

Lai ļautu VID kvalitatīvi izvērtēt atzītā eksportētāja statusa un pilnvaras piešķiršanu, noteikumu projekts paredz iesniegumam pievienot preču ražošanā izmantojamo izejvielu sarakstu, kurā izejvielu izcelsme ir atbilstoši apliecināta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr ASV prezidents Donalds Tramps par kanālu komunikācijai ar sabiedrību ir izvēlējies mikroblogu vietni Twitter, Slovēnijas prezidents Boruts Pahors neapšaubāmi ir kļuvis par mobilās lietotnes Instagram zvaigzni.

Pahors, kurš iesaukts par «Bārbiju» un līdzīgi Melānijai Trampai ir bijušais Slovēnijas modes modelis, kas guvis starptautisku ievērību, aktīvi lieto sociālos medijus savu vēstījumu izplatīšanai.

Pahors sāka publicēt savas fotogrāfijas Instagram, tostarp vienu, kurā viņš sarkanā virsvalkā vada atkritumu savākšanas mašīnu, jau pirms prezidenta vēlēšanām 2012.gadā, kurās viņš pārsteidzošā kārtā uzvarēja.

Tūkstošiem «patīk», kurus izpelnās Pahora fotogrāfijas Instagram, padara viņu par favorītu arī šogad paredzētajās prezidenta vēlēšanās.

Slovēnijā, kas ir valsts ar diviem miljoniem iedzīvotāju, 53 gadus vecajam prezidentam lietotnē Instagram ir 24 tūkstoši sekotāju, kas var viņu apskatīt ļoti dažādās pozās un personības izpausmēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Serēnai Viljamsai 17 000 dolāru sods par pārkāpumiem «US Open» finālā

LETA, 10.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu tenisa zvaigzne Serēna Viljamsa saņēmusi naudas sodu par pārkāpumiem ASV atklātā čempionāta finālā, kamēr Sieviešu tenisa asociācija (WTA) nostājusies tenisistes pusē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien ASV atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā triumfēja Japānas tenisiste Naomi Osaka, kura ar rezultātu 6-2, 6-4 pārspēja titulēto Viljamsu.

Osakas pirmo «Grand Slam» titulu aizēnoja viņas pretinieces uzvedība kortā. Amerikāņu zvaigzne otrā seta astotajā geimā tika sodīta ar zaudētu geimu, jo mača laikā neatļauti saņēma trenera palīdzību, lauza raketi un apvainoja spēles galveno tiesnesi Karlosu Ramosu, nosaucot viņu par zagli un solot, ka viņš vairs nekad netiesās Viljamsas spēles.

ASV Tenisa asociācija («USTA») lēmusi, ka par šiem pārkāpumiem viņai jāmaksā attiecīgi 4000, 3000 un 10 000 ASV dolāru sodi jeb kopā 17 000 ASV dolāri (14 685 eiro). Tiesa, tā gan ir niecīga daļa no 1,85 miljonu ASV dolāru prēmijas, ko viņa saņēma par fināla sasniegšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Sevastova atzīst Viljamsas pārākumu ASV atklātā čempionāta pusfinālā

LETA, 07.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova piektien ASV atklātā čempionāta pusfinālā piedzīvoja zaudējumu 23 «Grand Slam» vienspēļu titulu īpašniecei Serēnai Viljamsai.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem 18. vietu, bet turnīrā bija izlikta ar 19. numuru, ar 3-6, 0-6 piekāpās reitinga 26. pozīcijā esošajai Viljamsa, kura sacensībās izlikta ar 17. numuru.

Par pusfināla sasniegšanu Sevastova nopelnīja 780 WTA ranga punktus. Zīmīgi, ka par spīti pusfināla sasniegšanai Sevastova jaunākajā pasaules rangā, kas tiks publicēts pirmdien, zaudēs vienu vietu, noslīdot uz 19. pozīciju. Tikmēr Viljamsa, garantējusi atgriešanas ranga divdesmitniekā.

Latvijas tenisiste ļoti labi uzsāka pirmo setu, jau pirmajā geimā nobreikojot savu pretinieci, kam sekoja pārliecinošs panākums otrajā geimā. Viljamsa gan nākamajā geimā visai droši panāca 1-2, bet pēc tam nobreikoja Latvijas tenisisti, panākot neizšķirtu 2-2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO: Ostapenko neatrod pretargumentus pieredzējušās Venusas Viljamsas spēlei

LETA, 11.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko otrdien Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā ar 3-6, 5-7 piekāpās pieckārtējai šo sacensību uzvarētājai Venusai Viljamsai no ASV.

Līdz ar to vien 20 gadus vecā Ostapenko nākamnedēļ nepiedzīvos debiju pasaules ranga pirmajā desmitniekā, kas būtu noticis, uzvarot Viljamsu, tomēr turnīrā kopumā Latvijas tenisiste nodemonstrēja cienījamu sniegumu.

Ostapenko šis mačs neiesākās pārāk veiksmīgi, jo otrajā geimā Viljamsa lauza viņas servi un pēcāk izvirzījās vadībā ar 3-0. Pieredzējušās amerikānietes serve bija ļoti spēcīga, lai gan garākās izspēlēs viņai tik labi neklājās. Latvijas tenisistes pretiniece pirmajā setā spēlēja racionāli, uzsvaru liekot uz savu servi, tomēr astotajā geimā Ostapenko pieļāva dubultkļūdu un pēc tam nākamajā izspēlē sita bumbiņu tīklā, kas Viljamsai ļāva panākt «vienādi». Tomēr tas neizsita viņu no ritma un savu servi viņa gan nosargāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atvērts Latvijā pirmais Itālijas apģērbu un pludmales zīmola Yamamay veikals.

55 kvadrātmetrus lielais veikals tirdzniecības centrā Spice izvietots pirmajā stāvā starp B un C ieejām.

«Saskaņā ar zīmola attīstības stratēģiju Yamamay redz Baltijas valstis kā vienu no būtiskiem izplešanās tirgiem. Mūsu galvenais mērķis ir piedāvāt kvalitatīvu produkciju par samērīgu cenu. Mēs jau veiksmīgi esam realizējuši pirmo soli – atverot pirmo veikalu Spicē ar nodomu tuvāko 2-3 gadu laikā sasniegt 8 veikalus Baltijā,» stāsta Yamamay pārstāve Ekaterina Modern.

2001.gadā nodibinātais Yamamay atvēris vairāk nekā 700 veikalus 40 valstīs.

Tā reklāmas sejas bijušas tādas slavenas modeles kā Naomi Kempbela un Keita Aptone.

Komentāri

Pievienot komentāru