Jaunākais izdevums

Pēdējā laikā arvien biežāk uzņēmēji saskaras ar kavētiem maksājumiem vai vispār neveiktu samaksu par produktiem vai pakalpojumiem, kas negatīvi ietekmē uzņēmuma finanšu rādītājus un attiecības ar piegādātājiem un partneriem. Klientus vairs tik ļoti nebiedē sankcijas - tie apzinās, ka ir situācijas noteicēji, jo šobrīd ikviens uzņēmums cīnās par klientiem. Tādejādi klienti nesamaksā vienam uzņēmumam, bet pēc turpmāka servisa vēršas pie konkurenta un tad pie nākamā. Kā disciplinēt savus klientus maksāt laikā, uzlabot parādu piedziņu un netērēt papildus līdzekļus parādu piedziņas uzņēmuma piesaistei vai tiesas izdevumiem?

Līdzko privātpersona vai uzņēmums ar kavētu vai neveiktu maksājumu atradīsies šajā reģistrā, tam vairs nebūs iespēja saņemt šādu pakalpojumu citā uzņēmumā, kamēr tas nebūs samaksājis Jums, tādejādi uzlabosies Jūsu klientu maksāšanas disciplīna un Jūs ievērojami uzlabosiet parādu atgūšanas iespējas, netērējot resursus ārējās parādu piedziņas firmas nolīgšanai.

Piemēram, pētījums Lietuvā parādīja, ka tiešs ieguvums no parādnieku ievietošanas parādnieku reģistrā (nebanku kreditētāju gadījumā) ir 39% pieaugums atgūtajās kavēto maksājumu summās. Tas ir būtisks maksāšanas disciplīnas uzlabojums bez papildus tēriņiem.

Creditinfo parādnieku reģistrā jau ir ievietoti dati par 15 tūkstošiem Latvijas privātpersonām un uzņēmumiem un līdz gada beigām uzņēmums prognozē, ka parādnieku skaits reģistrā sasniegs jau 100 000.

Februārī un martā bez maksas pievienojot savu parādnieku datus šim reģistram, iegūsiet iespēju arī bez maksas izmēģināt parādnieku reģistra lietotāja iespējas - uzzināt informāciju par Jūs interesējošo privātpersonu vai uzņēmumu parādiem, to kontaktinformāciju, informāciju par uzņēmumu. Creditinfo reģistrā pieejama informācija arī par Lietuvā reģistrētiem uzņēmumiem.

Tādejādi papildus tam, ka ātrāk un vairāk atgūsiet parādus, ietaupot līdzekļus, varēsiet arī jau savlaicīgi nodrošināties pret sadarbību ar sliktiem debitoriem. Būtiski, ka šajā reģistrā jau ir ievietota informācija par cilvēkiem un uzņēmumiem, kas nemaksā uzņēmumiem no šādām nozarēm: kredītus nebanku finanšu iestādes, loģistika, reklāma, poligrāfija un iepakojums, automašīnu rezerves daļu vairumtirdzniecība, lauksaimniecības iekārtas, tirdzniecības iekārtas un citām, kas nav pieejama pat Latvijas Bankas Kredītu reģistrā.

Izmēģinot šo pakalpojumu, varēsiet izvērtēt iespēju kļūt par regulāru šī reģistra lietotāju, noslēdzot sadarbības līgumu, vai izmantot arī citus Creditinfo sniegtos pakalpojumus.

Vairāk informācijas www.creditinfoschufa.com vai pa telefonu +371 67371780, faksu +371 67371781, e-pastu [email protected].

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja gribi Jaunajā gadā gūt jaunus panākumus, kāpēc nesākt ar angļu valodas apguvi? Lai sasniegtu jūtamus rezultātus, nevis vienkārši pavadītu laiku, nāc un mācies RTU Rīgas Biznesa skolas angļu valodas kursos.

Jā, pie mums ir jāmācās vairāk nekā citur. Četras akadēmiskās stundas divas reizes nedēļā sešu mēnešu garumā, divi pasniedzēji, no kuriem viens māca gramatiku, otrs – strādā ar saziņas prasmēm, atbilst starptautiskajiem standartiem valodu apmācībā, un – garantē rezultātu.** Tu vari ietaupīt naudu un izvēlēties lētākus kursus vai mācīties pats – bet padomā, vai šajā gadījumā Tu beigās nesamaksāsi divreiz?

RBS Angļu valodas centrs piedāvā vispārējos angļu valodas kursus, kuros apmācība notiek astoņos līmeņos, sākot no iesācējiem līdz pat ļoti labām valodas prasmēm. Pieejami arī biznesa valodas kursi, kuros māca specifisko biznesa terminoloģiju, biznesa korespondenci, kā arī prezentācijas prasmes. RBS angļu valodas kursi notiek divas reizes nedēļā darba dienu vakaros no plkst. 18 – 21 Rīgas centrā Skolas ielā 11.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ažiotāžu izraisījušā Tele2 Meteorīta akcija vēl nav palīdzējusi atgūt visus pērn zaudētos klientus, piektdien raksta žurnāls Lietišķā Diena/Dienas bizness.

Starptautiskā Tele2 informācija liecina, ka tās Latvijas meitasuzņēmumam 2009.gada 30.septembrī bija 1.077 miljoni klientu, no kuriem aptuveni 700 tūkstoši — priekšapmaksas karšu lietotāji. Pret 2008.gada 30.septembri klientu skaits samazinājies par 54 tūkstošiem. 27.oktobrī Tele2 ar viltus meteorītu Mazsalacā sacēla ažiotāžu visā Latvijā. Tele2 sabiedrisko attiecību pārstāve Vita Sirica vēl nevarēja atklāt datus par klientu skaitu 2009.gada beigās, jo starptautiskais Tele2 tiek kotēts biržā.

Jāatgādina, ka Meteorīta akcijā, pēc ekspertu aplēsēm, ieguldīti 3.7 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

14 Latvijas Bankas padomes un valdes locekļi pērn atalgojumā kopumā saņēmuši gandrīz 1.14 miljonus latu. To pēc vairāku administratīvo lietu sākšanas par atalgojuma slēpšanu atzinis Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Latvijas banka. (Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB)Pats Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs pērn nopelnījis 97 977 Ls, iepretim 126 518 Ls 2008. gadā.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārvadātāji varētu taupīt līdzekļus, turpmāk nebraucot iekšā autoostās, kas savukārt radītu haosu un pašvaldību izdevumu palielināšanos.

Hipiji atgriežas

Ar optimismu sejā autoražotāji tradicionāli devušies uz Ženēvu, lai rādītu savus sasniegumus.

Aviācija

Lidosta gatava būvēt

Šovasar lidostā Rīga pasažieru pieaugums varētu sasniegt 350 tūkstošus.

Bankas

Par Komercbanku asociācijas vadītāju virzīs Bičevski

Komercbanku asociācijas vadītāja amatā virzīs Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāru Mārtiņu Bičevski.

Pasaulē

Eiro bāzes procentu likmes varētu kāpt

ECB ziņo par gatavību cīņai ar inflāciju un iespējamu eiro likmes palielināšanu jau aprīlī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

DB sāk jaunu iknedēļas rubriku Eksportspēja.

Daudzi Latvijas uzņēmumi rūkošo iekšējo patēriņu kompensē eksporta tirgos. Tiesa, lai eksports kļūtu par veiksmes atslēgu nepieciešami tirgū pieprasīti, konkurētspējīgi produkti un pakalpojumi par ārzemniekiem pieņemamām cenām. Latvijas ķīmijas un farmācijas uzņēmumu asociācijas prezidents Vitālijs Skrīvelis norāda: «Farmācijas tirgus pasaulē ik gadu būtiski pieaug un arī Latvijas ražotājiem ir lieliskas iespējas iegūt daļu no šī pieauguma.»

Jāvadā uz Lietuvu

Lai Latvijas pārtikas ražotāji varētu realizēt savus produktus IKI un Cento veikalos, tiem pašiem sava prece būs jānogādā centralizētajā loģistikas centrā Paņevēžā. Ražotāji uzskata, ka šī iecere ir absurda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

(Labots) Eksperta viedoklis: Enerģētika – politiķu jājamzirdziņš bez īpašas izpratnes par realitāti

Ivars Zariņš, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāja p.i., 08.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Enerģētika kļuvusi par vienu no apspriestākajām tēmām sabiedrībā un arī par daudzu politiķu jājamzirdziņu. Tagad katram, kuram nav slinkums, ir tieksme par to izteikties, atrast ko īpašu - ar ko varētu izcelties, diemžēl, bieži bez īpašas izpratnes par to, kas tiek pateikts: izraujot no konteksta visdažādākos faktus bez spējas tos objektīvi izvērtēt, vai arī apzināti manipulējot ar tiem, lai to iebarotu sabiedrībai ar savtīgu interesi un tādejādi ievāktu sev dividendes - materiālā formā, vai vienkārši, vairojot atpazīstamību un popularitāti.

Tas viss ir radījis diezgan lielu jūkli,par kura ķīlniekiem aizvien vairāk un vairāk pamazām kļūstam mēs visi. Dārgi maksājot par to un riskējot savai tautsaimniecībai uzlikt tādu slogu, ko tā nespēs iznest nezaudējot savu konkurētspēju.

Ar nepārdomātu energopolitiku sabiedrība tiek dzīta tādā saistību jūgā, kas pamazām jau sāk līdzināties tam, ko esam uzņēmušies pret starptautiskiem aizdevējiem. Un tas ir nopietni.

Piemēram, esošajos MK noteikumos "Par elektroenerģijas ražošanu, izmantojot atjaunojamos energoresursus (AER)" paredzēto atbalsta apjomu izmantošana (ja visas noteikumos atvēlētās kvotas tiek izmantotas) nozīmētu valsts garantētu obligāto ikgadējo iepirkumu no realizētajiem AER projektiem aptuveni 180 miljonu latu apmērā, kas pie esošajām elektrības tirgus cenām mūsu tautsaimniecībai nozīmētu ikgadēju papildus maksājumu slogu par elektrību, vairāk kā 130 miljonu LVL apmērā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ekonomists: katrs bums noplok, Ķīna nebūs izņēmums

Lelde Petrāne, 20.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas eksporta vadītās izaugsmes modelis ir uz «sabrukuma» robežas, uzskata Blackhorse Asset Management galvenais ekonomists Ričards Dankans (Richard Duncan), vēsta CNBC. Viņš sacījis, ka tas ir tikai laika jautājums, kad «lielais Ķīnas burbulis» plīsīs.

«Tagad ASV ir krīze, viņi nevar turpināt absorbēt Ķīnas pārprodukciju,» skaidrojis ekonomists.

Dancans paudis bažas, ka straujais kreditēšanas kāpums varētu novest pie banku krīzes. «Nevar būt konkrētāks veids, kā iznīcināt banku sistēmu, kā pieļaut 60% aizdevumu pieaugumu divu gadu periodā... Katrs bums noplok, Ķīnas bums nebūs izņēmums,» viņš stāstījis.

Kā vēstīts, Ķīna meklē veidus, kā veicināt iekšzemes patēriņu, lai līdzsvarotu ekonomiku.

Taču Dankans uzskata, ka algu inflācija nebūs pietiekami strauja, lai ļautu ķīniešiem patērēt to, ko viņi saražo.

«Ir tik daudz jaunu cilvēku, kas pievienojas darbaspēkam, un ir tik daudz cilvēku, kas pārnāk no laukiem uz pilsētām, ka algas nevar iet uz augšu ļoti strauji,» domā ekonomists.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

16:29

16:07

Pašvaldības vēlēšanās Rīgā uzvarējusi un vairākumu domē ar 39 no 60 vietām ieguvusi apvienība Saskaņas centrs/Gods kalpot Rīgai.

13:50

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sporta preču veikali Fans, pielāgojoties krīzei, vienojušies par sadarbību makšķerēšanas preču lieltirgotāju Salmo, ziņo Dienas bizness.

Meklējot jaunas iespējas šajā ekonomiskajā situācijā, veikalā Fans Cēsīs ir atvērta makšķerēšanas preču nodaļa. Ieguvumi ir acīmredzami, jo paplašinās klientu loks abiem uzņēmumiem, kā arī abas puses ieekonomē, kopīgi sedzot uzturēšanas izdevumus. Ja šī sadarbība veiksmīgi turpināsies, iespējams, tiks atvērtas Salmo makšķerēšanas piederumu nodaļas arī citos Fans veikalos, stāsta veikalu tīkla vadītājs Pauls Stēga.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākais Apple viedtālrunis iPhone 4S klajā nācis, sabiedrībā viešot dalītas jūtas. Kamēr paši uzticīgākie Apple fani joprojām ir sajūsmā par visu, ar ko ASV tehnoloģiju gigants nāk klajā, citi ir vīlušies ar Apple jaunāko veikumu.

Arī pēc vairāku ekspertu domām, iPhone 4S nav tas, ko sabiedrība gaidīja pēc vairākām ASV tehnoloģiju kompānijas jauno produktu prezentācijām, kas ikreiz mēdza satricināt pasauli.

Visticamāk, Apple izdosies pārdot miljoniem iPhone 4S, ņemot vērā, ka tā priekštecis ceturkšņa laikā pārdots 20 miljonos eksemplāru, tomēr, salīdzinot ar iepriekšējiem iPhone, kas pārsnieguši viens otra pārdošanas rekordus, jaunākais Apple viedtālrunis varētu būt pirmā melnā avs iPhone ģimenē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Šo Ziemassvētku topa rotaļlietas - iPad atdarinājums un interaktīvi roboti

Lelde Petrāne, 02.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemassvētku sezona rotaļlietu nozarei ir izšķirošs laiks, jo vecāki, izliekoties par Ziemassvētku vecīti, steidz piepildīt savu bērnu sapņus.

Šogad daudzi rotaļlietu ražotāji, lai iegūtu klientus, turas pie jau izmēģinātām lietām, kam piešķirts kāds «svaigums».

CNBC izveidojis šajā Ziemassvētku sezonā Amerikā pieprasītāko rotaļlietu sarakstu. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, var pieņemt, ka vismaz daļa no šīm rotaļlietām būs iekļuvusi arī Latvijā dzīvojošo bērnu vēstulēs Ziemassvētku vecītim.

My Keepon

Ražotājs: Wow! Stuff

Cena: 50 ASV dolāri

Vecums: 6 gadi līdz 11 gadi

Mazs mikrofons, kas iebūvēts My Keepon, ļauj tam dzirdēt mūziku, ko īpašnieks atskaņo, vai ritmus un atbildēt. Tā reaģē arī uz piesitieniem, saspiešanu un kutināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmitiem uzņēmumu, nespējot maksāt ražošanas iekārtu līzinga maksājumus, tās spiesti atdot līzinga kompānijām, piedevām kļūstot par nodokļu parādniekiem, ziņo Dienas bizness.

Vairums uzņēmēju Latvijā ražošanas iekārtas iegādājās līzingā un bieži vien finanšu līzingā jeb nomā ar izpirkumu. Daļa uzņēmēju, nespējot maksāt ražošanas iekārtu līzinga maksājumus, tās spiesti atdot līzinga kompānijām (kuras tās pārdod), taču PVN jāmaksā pašam uzņēmējam, kurš tādējādi vēl kļūst par parādnieku valstij un zaudē teju vai jebkādas izglābšanās iespējas no likvidācijas.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālo tīklu uzņēmums "Facebook" iegādājies GIF veidotāju "Giphy" un plāno to pievienot "Instagram" komandai, ziņo BBC.

GIF (Graphical Interchange Format) ir animēts attēls vai īss bezskaņas video. Tos bieži izmanto sociālajos medijos vai ziņojumapmaiņas lietotnēs, lai paustu emocijas.

Darījuma vērtība tiek lēsta 400 miljonu ASV dolāru apjomā, bet "Facebook" šādu informāciju nav sniedzis.

"Instagram" informē, ka arī pēc darījuma trešo pušu uzņēmumi joprojām varēs piekļūt "Giphy" GIF bibliotēkai. "BBC" gan norāda, ka daļa no šiem uzņēmumiem, ieskaitot "Twitter" un "Pinterest", ir tiešie konkurenti "Facebook".

"Facebook" paziņojusi, ka 50% no "Giphy" trafika jau līdz šim veidoja "Facebook" platformas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valstij piederošā Hipotēku banka ir pārtraukusi jaunu komerckredītu izsniegšanu.

Turpinot apkalpot līdz šim izsniegtos kredītus, banka kopš novembra vairs neizsniedz jaunus komerckredītus saistībā ar valdības lēmumu par bankas pārveidi attīstības bankā līdz 2013. gadam, Db pastāstīja bankas valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko.

Tāpat tiks turpināta pērn sāktā uzņēmējdarbības uzsācēju kreditēšanas programma, kur līdz šim izsniegti aizdevumi 500 tūk. Ls apjomā 28 projektiem. Februārī banka plāno sākt atbalsta programmu maziem un vidējiem uzņēmumiem.

«Programmu realizācijas rezultātā attīstības bankas funkciju apjoms pieaudzis no 12 % līdz 38 %, bet mēs vēlamies īpatsvaru kopējā apjomā palielināt līdz 100 %. Jautājums par komerckredītiem, kas jānodala, lai attīstības bankas funkcijas 100 % būtu 2013. gadā - vai meitas struktūrai, vai privātā pārvaldījumā vai pagarināt, kamēr kredīts amortizēsies,» tā R. Paņko. Tādējādi paredzams, ka īstermiņa Hipotēku bankas apmēri samazināsies, bet ilgtermiņā lielums būs atkarīgs no valsts spējām atļauties realizēt mērķa programmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē jau izskanējis, ka par vienu no labākajām darbavietām atzīts interneta milzis Google, kas darbiniekus vilina ar savu netradicionāli iekārtotajiem birojiem un pievilcīgajiem darba nosacījumiem. Taču Google uz papēžiem min arī sociālais portāls Facebook, kura galvenais birojs ir ne mazāk neordinārs.

GOOGLE

Google saviem darbiniekiem piedāvā pilnībā apmaksātus atvaļinājumus: pirmajā darba gadā 15 dienas, otrajā – 20 dienas un, sākot ar sesto darba gadu, 25 dienas gadā, kā arī 12 apmaksātas svētku brīvdienas.

Google visiem saviem darbiniekiem piedāvā pilnībā apmaksātu bērna kopšanas atvaļinājumu trīs mēnešu garumā, kā arī vēl papildus 6 nedēļas, ja darbinieks kompānijā strādā vairāk nekā gadu.

Visi Google darbinieki pēc nepieciešamības var saņemt neierobežotus apmaksātu slimības atvaļinājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dabasgāzes tarifi nav zemi, un paredzam, ka šogad tie var augt 10 līdz 15% apmērā, tā intervijā Lietišķajai Dienai uzsver Krievijas koncerna Gazprom pārstāvniecības Latvijā vadītājs Jevgēņijs Roldugins.

Skaidrība šajā sakarā varētu būt aptuveni šā gada maijā, kad arī tikšot noteikts, cik nu kuram būs jāmaksā. Taču par to, ka jāmaksā būs vairāk, nekā šobrīd, šaubu jau šobrīd neesot.

J. Roldugins arī apgalvo, ka Gazprom gāzes piegādes Latvijai ir spējīgs dubultot, taču šī kompānija nav saņēmusi nevienu ievērības cienīgu piedāvājumu kopīgi realizēt projektu, kam šis resurss būtu nepieciešams. Viņš arī atzīst, ka jau dažu tuvāko gadu laikā Latvijā esošā Inčukalna pazemes gāzes krātuve vairs nebūs nepieciešama tam, lai tur glabātu Krievijai nepieciešamo dabasgāzi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naudas trūkuma dēļ viens no lielākajiem meža zemju pircējiem - valsts a/s Latvijas valsts meži (LVM)- 2010. gadā tās nepirks, šodien raksta Dienas bizness.

«Meža zemju iepirkšanas programma pilnībā tika apturēta jau šā gada sākumā un arī 2010. gadā tā paliks iesaldēta līdz brīdim, kamēr uzņēmuma rīcībā būs pietiekami daudz finanšu resursu, lai to atsāktu,» stāsta valsts mežu apsaimniekotāja valsts a/s Latvijas valsts meži valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks.

«Tā ir kārtējā stratēģiskā kļūda, jo tādu stratēģisko resursu, kāds ir mežs (meža zeme), LVM bija jāturpina iepirkt,» uzsver Latvijas meža īpašnieku un apsaimniekotāju konfederācijas valdes priekšsēdētājs Māris Liopa. Viņš norāda, ka LVM «izstāšānās no meža zemes pircēju loka» būtībā samazina vietējo nelielo mežu īpašnieku izvēles iespējas — kam pārdot savu īpašumu, kā arī iespējamo cenu par darījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr Vides ministrija (VM) spītīgi «bīda» par uzvarētāju Ostas celtnieku, RBSSKALS sola cīnīties līdz beigām.

Būvkompānijas a/s RBSSKALS jau ceturto reizi iesniegusi sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) par VM konkursu, kurā jau trīs reizes par uzvarētāju atzīta kompānija SIA Ostas celtnieks, lai gan visās reizēs sūdzību izskatīšanas komisija aizliegusi slēgt līgumu ar minēto kompāniju, jo RBSSKALS sūdzības tika atzītas par pamatotām.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vīngliemežu audzētājs Imants Vītoliņš Kuldīgā nākamvasar gatavojas sākt vīngliemežu pārstrādi eksportam, ziņo Dienas bizness.

«Esmu bijis pieredzes apmaiņā Itālijā, Vācijā, bet Francijā pabeidzu vīngliemežu audzēšanas un pārstrādes skolu,» Db pastāstīja I. Vītoliņš. Vīngliemežu audzētājam esot Eiropas sertifikāts ne vien audzēšanai, bet arī pārstrādei. Tāpēc viņš meklējot piemērotas telpas, kuras varētu pielāgot pārstrādei, un jau nākamvasar cer sākt vīngliemežu produkcijas eksportu.

I. Vītoliņš iecerējis apmācīt Latvijas zemniekus vīngliemežu audzēšanā, lai attīstītu nozari.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības pakalpojumi var būt kā Latvijas eksporta preces, jo esam konkurētspējīgi, intervijā Db uzsver Re&Re valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš, atzīstot, ka šobrīd kopumā būvfirmām ir lielas attīstības iespējas, bet ne Latvijā.

«Šī krīze savā ziņā bija svētīga būvniecībai, arī ekonomikai, lai izkristalizētos profesionāļi. Šobrīd tādiem būvniekiem, kas jau kaut ko ir sasnieguši, izveidojuši spēcīgus uzņēmumus, spēj atsevišķi strādāt specializētos darba veidos vai darbojas kā profesionāli ģenerāluzņēmēji – klājas relatīvi labi,» skaidro uzņēmējs. Viņaprāt, pozitīvi ir tas, ka šobrīd arī kopumā Latvijas izeju no krīzes saista ar eksportu, jo ir skaidrs, ka valsts nevar balstīt labklājību tikai uz iekšējā patēriņa palielināšanos.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nav īsti skaidri veselības aprūpi nodrošinošie mehānismi Latvijā

Olga Condorfa Aon Latvija personu apdrošināšanas direktore, 04.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašreiz pastāvošajā veselības aprūpes sistēmā valstī parastam iedzīvotājam nav īsti skaidri viņa veselības aprūpi nodrošinošie mehānismi. Rodas papildu jautājumi attiecībā uz pastāvošo kārtību ģimenes ārstu praksēs un valsts apmaksāto pakalpojumu apjomu, to pieejamību, kā arī stacionēšanās nosacījumiem.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vilcināšanās, naudas izšķērdēšana, vadības maiņa, tirgus kritums. Tie visi ir iemesli, kas noveduši RSK līdz likvidācijas slieksnim.

«Šie procesi izraisīja RSK esošo un potenciālo klientu nogaidošu attieksmi līgumu slēgšanā, attiecību turpināšanā vai uzsākšanā ar RSK,» jau 2005. gada pārskatā atzina RSK tā brīža valdes priekšsēdētājs Ēriks Gailāns. Līdzīgas frāzes, tāpat kā ieilgušais privatizācijas process, tiek piesaukts visos nākamajos pārskatos.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamajā gadā valsts konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi samazināsies par 4.4 %, ievērojami kritīsies gandrīz visu nodokļu ieņēmumi, vēsta Dienas bizness.

Finanšu ministrijas izstrādātās nodokļu ieņēmumu prognozes gan apšaubījuši vairāki eksperti, kas uzskata, ka tās ir pārāk optimistiskas, turpretī premjers Valdis Dombrovskis (Jaunais laiks) pēc 2010. gada budžeta pieņemšanas Saeimā pauda, ka tās esot reālistiskas.

PricewaterhouseCoopers nodokļu menedžeris Māris Jurušs Db pauda bažas, ka, lēšot iespējamos ienākumus no iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes, ir ignorēts fakts, ka nodokļu sloga pieaugums varētu veicināt nelegālās nodarbinātības un tā dēvēto aplokšņu algu tendenču palielināšanos. Latvijas Nodokļu maksātāju tiesību asociācijas vadītāja Dana Muceniece domā, ka arī dažus citus ieņēmumus Finanšu ministrija prognozējusi pārāk optimistiski.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima 2019.gada 23.janvārī ar 61 balsi apstiprināja jauno valdības sastāvu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Kariņš dzimis 1964.gadā ASV, precējies un ir četru bērnu tēvs.

Kariņam ir augstākā izglītība - 1988.gadā viņš beidzis Pensilvānijas Universitāti ASV, iegūstot humanitāro zinātņu bakalaura grādu ar specialitāti lingvistikā. 1996.gadā viņš absolvējis Pensilvānijas Universitāti, kļūstot par filozofijas doktoru ar specialitāti lingvistikā.

Kariņš nekandidēja 13.Saeimas vēlēšanās. Tomēr pēc diviem neveiksmīgiem mēģinājumiem uzticēt veidot valdību Jaunās konservatīvās partijas līderim Jānim Bordānam un partijas «KPV.LV» premjera amata kandidātam Aldim Gobzemam, Valsts prezidents Raimonds Vējonis jaunā Ministru kabineta veidošanu uzticēja partiju apvienības «Jaunā Vienotība» virzītajam premjera amata kandidātam Kariņam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vupertāles vides institūts ir izveidojis videi draudzīgo automobiļu sarakstu, kur pirmajās vietās savās automobiļu klasēs pagaidām dominē Honda un Toyota hibrīdi.

Institūta izveidotajā sarakstā kopumā iekļauti 100 dažādu marku modeļi, kuri ir nopērkami Vācijas tirgū. Kā jau to varēja paredzēt, uzvaras laurus savās automobiļu klasēs plūca Honda Insihgt, Toyota Prius un Lexus RX 450 h. Interesanti, ka limuzīnklasē japāņu tehnoloģijas ir cietušas sakāvi, proti, Lexus LS 600 h ir ierindots tikai trešajā pozīcijā, kapitulējot gan Mercedes S 400 Hybrid, gan BMW 730 d priekšā. Pats galvenais šī pētījuma secinājums, ka neatkarīgi no automašīnas klases, videi draudzīgo modeļu skaits ar katru gadu palielināšoties. Par to liecina autoražotāju milzīgā aktivitāte, kuri pēdējo gadu laikā ceļ galdā arvien jaunas tehnoloģijas, neaprobežojoties tikai ar benzīna un elektromotora hibrīdiem, bet turpinot, piemēram, attīstīt arī iekšdedzes dzinēju izmantošanas iespējas, īpaši tas attiecas uz vācu autoražotājiem. Jebkurā gadījumā, vides aizsardzība ilgtermiņā Eiropā solīšot jaunus modeļus arī nākotnē, kas turpmākajos gados būtu arī finansiāli pieejamāki plašai pircēju auditorijai.

Komentāri

Pievienot komentāru