Būve

Izvēlētas ilgtspējīgākās ēkas, projekti un studentu idejas

Dienas Bizness, 20.09.2013

Jaunākais izdevums

Konkursā «Ilgtspējīgākā ēka un projekts 2013» apbalvota «Ilgtspējīgākā Latvijas ēka», «Ilgtspējīgākais projekts» un «Ilgtspējīgākā studentu ideja».

Nominācijā «Ilgtspējīgākā ēka 2013» pirmā vieta piešķirta biroju ēkai Upmalas biroji (projekta autori Constructus; Michael Schlesinger; Treimanis un sabiedrotie) – kā projektam, kas izceļas ar telpu funkcionalitāti, kā arī fiziska un sociāla komforta līmeni.

Otro vietu ieguvis Ventspils Jaunrades centrs (projekta autori arhitektu birojs Virtu), kā projekts ar pārdomātu sociālo funkciju, bet trešo vietu – projekts Dzīvojamais nams Futuris (projekta autori birojs Arhis).

Nominācijā «Ilgtspējīgākais projekts 2013» pirmā vieta tika piešķirta ģimenes ēkas projektam Vecmājas (autors birojs Krauklis Grende). Otro vietu ieguva zema energopatēriņa ēka ar tirdzniecības funkciju Rīgas Industriālajā parkā (projekta autors arhitekts Roberts Riekstiņš), trešo vietu ieguva piecu ģimenes ēku komplekss Ventspilī, kas saņēmis arī Passivhaus Institut sertifikātu (projekta autori Arhitektūras birojs FORMA un Krists Karklins Design).

Nominācijā «Ilgtspējīgākā studentu ideja 2013» tika piešķirtas divas vietas. Pirmo vietu ieguva arhitektūras studentu izstrādāts un realizēts pagalmu sakārtošanas projekts, kas tiek īstenots jau vairākus gadus un aptver visu Latviju. Žūrija atzinusi, ka projekts ir nozīmīgs kā piemērs sociālajiem dienestiem un politiķiem, kā vides kultūras un pilsoņu integrācijas risinājums.

Otro vietu ieguvis Rīgas Celtniecības koledžas studentu priekšlikums Tukuma novada Slampes pagasta Zemgales vidusskolas aktu zāles interjera risinājumam.

Konkurss tika izsludināts 2013. gada februārī un tā organizatori ir Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padome (LIBP), kā arī izdevumi Latvijas Architektūra un Latvijas Būvniecība.

Pieteikumu iesniegšanas termiņam noslēdzoties 2013. gada 20. jūnijā, tika saņemti 29 pieteikumi no Latvijas arhitektiem, nekustamo īpašumu attīstītājiem un studentiem. Uz otro kārtu tika izvirzīti pieci pieteikumi nominācijā Ilgtspējīgākā ēka 2013, pieci pieteikumi nominācijā Ilgtspējīgākais projekts 2013, un četri pieteikumi nominācijā Ilgtspējīgākā studentu ideja 2013.

Katras konkursa nominācijas galveno laureātu gaida brauciens uz Šveici un iepazīšanās ar ilgtspējīgas arhitektūras objektiem. Visu iesniegto pieteikumu apraksti tiek apkopoti katalogā latviešu un angļu valodā, kas būs pieejams Latvijā un nokļūs arī starptautiskajā apritē. Žūrijā strādāja arhitekti, inženieri, publicisti, kā arī piedalījās eksperts no Pasaules Zaļās būvniecības padomes Deivids Klarks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Baltic Horizon Fund par savu biroju apsaimniekotāju izvēlas Colliers

Db.lv, 12.01.2024

“Baltic Horizon Fund” vadītājs un atbildīgais par fonda biroju ēkām Latvijā Edvīns Karbausks.

Foto: publicitātes

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īstenojot īpašumu attīstības stratēģiju, investīciju fonds “Baltic Horizon Fund” par savu biroju ēku “Upmalas Biroji BC”, “Vaiņodes 1” un “S27” (iepriekš “LNK Centrs”) apsaimniekotāju ir izvēlējies nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmumu “Colliers”.

No 1. februāra “Colliers” sniegs īpašumu apsaimniekošanas, grāmatvedības un nomas pakalpojumus.

“Baltijas lielākā galvaspilsēta Rīga šobrīd ļoti dinamiski attīstās. Organizāciju mainīgās vajadzības pēc nekustamajiem īpašumiem un mūsu piedāvājums nozīmē jaunas iespējas komercīpašumu tirgus straujai attīstībai. Īstenojot mūsu īpašumu attīstības stratēģiju, par savu partneri esam izvēlējušies “Colliers”, kas Latvijā ir neapšaubāms līderis biroju ēku segmentā. Uzņēmuma pieredze un zināšanas, kā arī mūsu fonda iespējas sniegs mūsu nekustamo īpašumu nomniekiem izcilu komfortu un attīstības perspektīvas," stāsta “Baltic Horizon Fund” vadītājs un atbildīgais par fonda biroju ēkām Latvijā Edvīns Karbausks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūra un investīciju fonds “Baltic Horizon Fund” paziņo par 4000 m2 plašu telpu ilgtermiņa nomas līguma noslēgšanu Latvijas Valsts policijas vajadzībām modernajā Upmalas biroju ēkā Rīgā, kas iezīmē policijas pārveides ceļa sākumu.

Reaģējot uz mainīgajām mūsdienu tiesībsargājošo iestāžu vajadzībām, Latvijas Valsts policija meklēja saviem darbiniekiem jaunas un mūsdienīgas darba telpas. Valsts policijai bija nepieciešama ēka ne tikai ar biroju un sanāksmju telpām, bet arī citām speciāli Valsts policijas vajadzībām paredzētām telpām - nopratināšanas, aizturēšanas un ģērbtuves telpām, kā arī bija prasības attiecībā uz ēkas atrašanās vietu un piekļuvi. Upmalas Biroju ēka ir pazīstama ar tās kvalitāti un mūsdienīgiem risinājumiem, un lielās platības ļauj viegli mainīt plānojumu atbilstoši nomnieka vajadzībām. Pateicoties progresīvajiem klimata un ventilācijas risinājumiem un zemajām komunālajām izmaksām, ēkai 2013. gadā tika piešķirta balva “Ilgtspējīgākā ēka Latvijā”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Bauplan Nord Mūkusalas ielā būvēs biroju centru Salas biroji

Laura Mazbērziņa, 22.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA Bauplan Nord plāno Mūkusalas ielā Pārdaugavā uzbūvēt jaunu biroju centru Salas biroji, informē uzņēmumā.

Jaunā biroju ēka atradīsies starp Salu un Dienvidu tiltiem, pretī Upmalas Biroju ēkai, kuru Bauplan Nord nodeva ekspluatācijā 2008. gada nogalē.

Salas biroji ir četru stāvu biroja ēka, ar kopējo iznomājamo platību 4 650 kvadrātmetri un iespēju nomāt telpas no 200 – 1 300 kvadrātmetriem viena stāva ietvaros. Pirmajā stāvā iespējams izvietot gan biroja, gan pakalpojumu vai tirdzniecības telpas. Ēkas nomniekiem un apmeklētājiem paredzētas pazemes un virszemes auto stāvvietas.

Līdzīgi kā Upmalas Biroju gadījumā, Salas biroju ēkas projektu uzticēts izstrādāt vācu un latviešu arhitektu tandēmam - Michael Schlesinger un Robertam Riekstiņam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju fonds Baltic Horizon noslēdzis Upmalas Biroji iegādes darījumu, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Tādējādi patlaban Baltic Horizon portfelī ir 7 īpašumi vairāk nekā 125 miljonu eiro apmērā.

Upmalas Biroji ir 2008.gadā celta biroju ēka. Tās enkurnomnieki ir SEB un CABOT un patlaban ēka ir pilnībā iznomāta. Ēku cēlis Vācijas īpašumu attīstītājs Bauplan Nord, kas arī turpmāk šo ēku apsaimniekos.

Fondam Baltic Horizon pieder lielveikala SKY ēka Biķernieku ielā. Fonda ieguldījumi ir diversificēti – 35% ieguldīts Tallinā, 23% - Rīgā un 42% - Viļņā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Nordea piešķir Baltic Horizon 11,75 miljonus eiro Upmalas biroju iegādei

Žanete Hāka, 07.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nordea banka ir piešķīrusi 11,75 miljonu eiro finansējumu ieguldījumu fondam Baltic Horizon biroju ēkas Upmalas biroji iegādei un attīstībai. Pēc darījuma Baltic Horizon portfelis šobrīd sastāv no septiņiem īpašumiem vairāk nekā 125 miljonu eiro vērtībā, informē bankas pārstāvji.

Nordea bankas 11,75 miljonu eiro aizdevums tika izmantots, lai iegādātos biroju ēku Upmalas Biroji, kas būvēta 2008. gadā ar vairāk nekā 10 500 m2 iznomājamo platību. Vācijas attīstītājs Bauplan Nord, kas būvēja biroju centru, arī turpmāk pārvaldīs īpašumu.

Vērienīgais darījums palielina kvalitatīvas naudas plūsmas aktīvu portfeli Rīgā. Ieguldījumu fonda portfelis šobrīd ir labi diversificēts, to veido 35% Tallinā, 23% Rīgā un 42% Viļņā. No segmentu viedokļa portfelis ir sadalīts 43% biroju ēku un 57% mazumtirdzniecības īpašumos.

Saņemot finansējumu, Baltic Horizon vadība sāks ilgtermiņa sadarbību ar Nordea banku. Saistībā ar fondam piederošajiem 7 īpašumiem kompānija šobrīd sadarbojas ar 4 dažādām bankām Baltijas valstīs, kas nodrošina nepieciešamo diversifikāciju starp finansētājiem, teic Tarmo Karotams, Baltic Horizon fonda vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā "Galerija Centrs" atklāts pirmais skandināvu modes un dzīvesstila zīmola ARKET veikals Latvijā.

"Jaunajā veikalā būs atrodams plašs šī zīmola modes un aksesuāru klāsts sievietēm, vīriešiem un bērniem. Turklāt tas piedāvās arī interjera preču kolekcijas, kas veidotas tā, lai preces būtu vieglāk izvēlēties un tās iedvesmotu skaistākai ikdienai. Esam gandarīti paziņot par pirmā ARKET veikala atvēršanu Latvijā "Galerija Centrs", kas vēl vairāk nostiprinās mūsu centra kā mazumtirdzniecības tendenču noteicēja reputāciju," sacīja "Baltic Horizon Fund" vadītājs Tarmo Karotams (Tarmo Karotam).

Veikalā mājos arī kafejnīca ARKET, kuras izveidē ir piedalījies pazīstamais zviedru šefpavārs Martins Bergs.

ARKET rīkotājdirektore Pernilla Volfārta (Pernilla Wohlfahrt) saka: "Mēs esam ļoti priecīgi atvērt mūsu jauno Rīgas veikalu un piedāvāt Latvijas klientiem visu ARKET preču klāstu."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Integrējot aptuveni 20 dažādās Eiropas valstīs izvietotu ražotņu, filiāļu un pārstāvniecību administratīvās funkcijas, viena no pasaulē nozīmīgākajām ķīmiskās rūpniecības kompānijām Cabot Corporation šoruden Rīgā plāno atvērt Eiropas reģiona biznesa centru.

Tas šodien tika paziņots preses konferencē par nozīmīga ASV investora ienākšanu Latvijā.

Šādu lēmumu uzņēmums, kura pērnā gada apgrozījums ir vairāk nekā 3,5 miljardi ASV dolāru, pieņēmis, pateicoties Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) un Latvijas valdības darbam.

Plānots, ka Cabot Corporation Rīgā attīstīs biznesa pakalpojuma centru, kur vienuviet nodrošinās grāmatvedības, finanšu plānošanas, iepirkumu, klientu servisa, datu apstrādes, informācijas tehnoloģiju un personālvadības pakalpojumus visām uzņēmuma pārstāvniecībām un ražotnēm Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģionā.

«Jaunajā centrā uzņēmums nodrošinās darba vietas vismaz 120 cilvēkiem, no kuriem liela daļa tiks meklēta šajā reģionā,» pasakoties par Latvijas valdības sniegto atbalstu, sacīja Cabot Corporation vecākais viceprezidents un prezidents progresīvo tehnoloģiju segmentā Eiropas, Tuvo un Vidējo Austrumu un Āfrikas reģionā Nikolass Kross.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Papildināta ar FOTO: Bosch servisa pakalpojumu centra izveidē iegulda vairāk nekā miljonu eiro

Žanete Hāka, 20.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien Rīgā, Mūkusalas ielā 97, atklāts Bosch elektroinstrumentu servisa un Bosch siltumtehnikas mācību centrs, informē uzņēmuma pārstāvis.

Jaunā centra kopējā platība ir vairāk nekā 800 kvadrātmetru, tā ir, tā sauktā, tailor made jeb built to suite tipa ēka, ko speciāli Bosch vajadzībām ir uzbūvējis nekustamo īpašumu attīstītājs Bauplan Nord.

Papildus 800 tūkstošiem eiro, ko ēkas izbūvē ieguldījis attīstītājs, centra darba nodrošināšanā ir ieguldīti gandrīz 300 tūkstoši eiro modernāko Bosch tehnoloģiju uzstādīšanai. Servisa centrs izpildīs pasūtījumus visā Baltijas reģionā, gadā apkalpojot aptuveni 25 tūkstošus pasūtījumu un vidēji katra pasūtījuma izpildi nodrošinot vienas darba dienas laikā.

Vidēji dienā tiks apkalpotas 100 iekārtas, kas gada griezumā veido aptuveni 25 000 dažādu servisa pasūtījumu izpildi. Jau šobrīd virs 90% pasūtījumu tiek apstrādāti vienas darba dienas laikā. Servisa pakalpojumus turpmāk būs iespējams pieteikt ne tikai pie Bosch sadarbības partneriem, bet arī internetā. Otrā nozīmīgā servisa centra funkcija ir siltumtehnikas instalatoru un apkures iekārtu servisa speciālistu apmācība – tam ir izveidota moderni aprīkota mācību klase ar visu nepieciešamo aparatūru, ne tikai teorētisko, bet arī praktisko nodarbību norisei. Servisa centra kopējā platība ir 830 kvadrātmetru, tajā atrodas remontu veikšanas zona, ērta mācību zāle, noliktavas un tehniskās telpas, personāla telpas, kā arī klientu apkalpošanas zāle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Latvijā 3.ceturksnī lielākais investīciju apjoms komercīpašumos Baltijā

Žanete Hāka, 06.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais investīciju apjoms komercīpašumos Baltijas valstīs šā gada 3.ceturksnī sasniedza 211,3 miljonus eiro, liecina CBRE apkopotie dati.

Ja salīdzina ar 2014. gada 3.ceturkšņa apjomu, tad tas šogad ir pieaudzis par 51%. Savukārt 2015. gada 3.ceturksnī kopējais investīcijas investīciju apjoms tika reģistrēts par 62% lielāks nekā šogad.

Šī gada trīs ceturkšņos komercīpašumos reģistrētais investīciju apjoms ir 565 miljoni eiro. Šogad prognozētais investīciju apjoms varētu būt par 40% mazāks nekā iepriekšējā gadā, kas bija rekorda gads investīciju ziņā.

Vislielākais investīciju apjoms komercīpašumos šī gada 3.ceturksnī ir reģistrēts Latvijā, kur kopējās investīcijas sasniedza 122.4 mlj eiro, tad seko Igaunija ar 72.2 miljoniem eiro un Lietuva ar 16.7 miljoniem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru