Būve

Jaunā Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra pamatos iemūrē kapsulu ar vēstījumu

Žanete Hāka, 09.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra (RPNC) jaunā uzņemšanas korpusa pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Līdz ar vēstījumu kapsulā tika ievietots arī rokas pulkstenis, kas pieder centra ilggadējam darbiniekam - ārstam Andrim Lutumam, kurš, būdams 1.kursa students, centrā ieradās 1973.gadā un kā sanitārs uzsāka darbu uzņemšanas nodaļā.

RPNC valdes priekšsēdētājs Jānis Buģins sacīja, ka gada laikā centrā tiek uzņemti 9,5 tūkstoši pacientu, no kuriem 89% tiek atvesti ar ātro palīdzību. Tāpēc ļoti svarīga ir jaunā uzņemšanas nodaļa, kas šobrīd atrodas 190 gadus vecā ēkā.

Uzņemšanas nodaļas kompleksa būvniecība ietilpst ERAF līdzfinansētā «Veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošanas» projektā un izmaksās pavisam 2,66 miljonus latu, no tiem vairāk nekā 1,5 miljoni latu ir ERAF līdzfinansējums. Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra jaunā uzņemšanas nodaļas kompleksa būvniecību veiks Skonto Būve, un darbus plānots pabeigt septembrī.

Jaunajam uzņemšanas kompleksam paredzētas plašas funkcijas. Diskrētāka kļūs pacientu apkalpošana, nodalot psihiatrisko un narkoloģisko pacientu plūsmas, tiks izveidots vienots diagnostikas dienests. Jauninājums būs īslaicīgās uzturēšanās un intensīvās terapijas gultas smagos psihiatriskos stāvokļos ievestajiem pacientiem, kurus medicīnas personāls novēros cauru diennakti.

Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs ir akūtās palīdzības slimnīca, tāpēc svarīgs ir jaunais, ērtais plānojums neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnu piebraukšanai no Aptiekas ielas puses, nevis braucot cauri visai teritorijai. Uz uzņemšanas nodaļas kompleksu pārcelsies arī alkohola, narkotisko un psihotropo vielu reibuma ekspertīzes nodaļa ar valstī vienīgo, moderno references ķīmiski - toksikoloģisko laboratoriju.

Komentāri

Pievienot komentāru