Pasaulē

Pakistāna bin Ladena pilsētā būvēs miljonus vērtu atrakciju parku

Lelde Petrāne, 04.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pakistāna plāno uzbūvēt 30 miljonus ASV dolāru vērtu atrakciju parku Abotābādā, pilsētā, kur ASV spēki nogalināja Osamu bin Ladenu, ziņo telegraph.co.uk.

Jāatgādina, ka teroristu līderis bin Ladens tika nošauts 2011. gada 2. maijā.

Ziemeļrietumu Khyber Pakhtunkhwa provinces amatpersonas cerot, ka projekts, kas tapšot, sadarbojoties publiskajam un privātajam sektoram, veicinās tūrismu. Taču tā mērķis neesot uzlabot pilsētas tēlu, kuru iedragājusi bin Ladena nogalināšana. «Šim projektam nav nekāda sakara ar Osamu bin Ladenu,» skaidrojusi kāda vietējā amatpersona, piebilstot: «Mēs strādājam, lai veicinātu tūrismu un palielinātu izklaides iespējas visā provincē, un šis projekts ir viens no šiem centieniem.»

Atrakciju pilsēta sākotnēji tapšot mazākā platībā, bet ar laiku to esot plānots būtiski paplašināt. Tajā atradīsies mantojuma parks, savvaļas dzīvnieku zoodārzs, pārtikas iela, piedzīvojumu atrakcijas, ūdenskritumi un skriešanas trases.

Būvniecības darbi sāksies jau februāra beigās vai marta sākumā, bet līdz parka pilnīgai pabeigšanai varētu būt nepieciešami astoņi gadi.

Abotābāda jau izsenis bijusi populāra galvaspilsētas turīgo ģimeņu atpūtas vieta. Ēka, kurā bin Ladens slēpās kopā ar savām sievām un bērniem, tika nojaukta pagājušā gada februārī, lai tā nekļūtu par svētnīcu teroristu līdera sekotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru