Būve

Par 2,8 miljoniem Ls rekonstruēs Rīgas 1. slimnīcas korpusu

Gunta Kursiša, 31.05.2013

Jaunākais izdevums

Par vairāk nekā 2,83 miljoniem latu tiks rekonstruēts Rīgas pašvaldības SIA Rīgas 1. slimnīca astotais korpuss, un par rekonstrukcijas darbu veicēju Rīgas domes Īpašuma departaments pasludinājis pilnsabiedrību LNK Industries Partnership, liecina paziņojums par atklāta konkursa rezultātiem Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Kopumā konkursā savus piedāvājumus iesniedza četri pretendenti, un par konkursa uzvarētāja galveno izvēles kritēriju tika noteikta zemākā cena.

SIA Rīgas 1. slimnīca Bruņinieku ielā 5 reģistrēta 1999. gadā. Tās apgrozījums 2011. gadā sasniedza 4,98 milj. Ls, savukārt slimnīcas peļņa veidoja 239,9 tūkst. Ls.

SIA Rīgas 1. slimnīca valdē darbojas tās priekšsēdētājs Andrejs Pavārs, kā arī divi valdes locekļi – Genādijs Sevastjanovs un Juris Žarinovs.

Jau ziņots, ka šā gada maija sākumā uzsākti vērienīgi renovācijas un pārbūves darbi Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā Tvaika ielā 2. Centra jauno uzņemšanas nodaļas kompleksu būvē uzņēmums Skonto Būve. Plānots celtniecību pabeigt šā gada septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Salu tiltu sola rekonstruēt 2,5 reizes lētāk nekā aplēsusi pašvaldība

Lāsma Vaivare, 30.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

21,3 milj. eiro – ar šādu summu diviem gadiem, kamēr tiks rekonstruēts Salu tilts, rēķinājās Rīgas dome. Konkursa rezultāti nesa pārsteigumu – pilnsabiedrība LNK Industries Group apņēmusies darbu paveikt par 8,74 milj. eiro, kas ir gandrīz 2,5 reizes mazāka summa.

Tā ir tirgus cena, līdzīgas piedāvāja arī citi konkursa pretendenti – īss ir uzņēmuma vadības komentārs uz DB jautājumu, kādēļ piedāvātā cena ir tik zema. Plašākus komentārus uzņēmums gatavs sniegt pēc līguma parakstīšanas ar pašvaldību. Kad tas varētu notikt, vēl ir pāragri spriest, jo pārējiem pretendentiem vēl līdz jūnija sākumam ir iespējams konkursa rezultātus apstrīdēt. Rīgas domes Satiksmes departamentā gan cer, ka tas nenotiks, jo pašvaldība negrib vilcināties ar būvdarbu sākšanu. Jāatgādina, ka ieilga jau pats konkurss, kas februārī tika pārtraukts un izsludināts atkārtoti.

Mēģina nodrošināties

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvnieku karteļa lietā Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) varētu pārtraukt Eiropas Savienības (ES) līdzekļu izmaksas par 12 realizācijas procesā esošiem objektiem, otrdien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē sacīja CFLA direktore Anita Krūmiņa.

Kopumā pēc CFLA aplēsēm finanšu korekcijas apjoms var sasniegt vismaz 18,6 miljonus eiro par 25 objektiem, kuru būvniecībā bija iesaistīti karteļa dalībnieki.

Krūmiņa sacīja, ka kopumā no 77 objektiem, kuri minēti Konkurences padomes (KP) lēmumā par būvnieku karteli, ES līdzfinansējums bija piesaistīts 47 projektos, taču 22 no šiem projektiem iepirkums ticis pārtraukts bez līguma vai arī tajā uzvarējis kartelī neiesaistīts uzņēmums, tāpēc šajos projektos CFLA finanšu korekciju nepiemēros.

Karteļa skandāls raisa daudz jautājumu  

Konkurences padome (KP) šokēja Latvijas sabiedrību ar paziņojumu par iespaidīga apjoma būvnieku...

Savukārt no 25 projektiem, kuros finanšu korekcija varētu tikt piemērota, 13 objekti jau ir pabeigti, nodoti ekspluatācijā un par šiem objektiem CFLA jau ir izmaksājusi ES līdzfinansējumu. No šiem projektiem finanšu korekcija 10,6 miljonu eiro apmērā var tikt pieprasīta piedziņas veidā no pasūtītājiem, kuri pēc tam varēs vērsties pret būvniekiem ar regresa prasību.

Savukārt 12 objekti vēl ir būvniecības noslēguma fāzē un par šiem projektiem CFLA vēl nav veikusi ES līdzfinansējuma izmaksas. Attiecīgi par šiem projektiem finanšu korekcija astoņu miljonu eiro apmērā var tikt piemērota, veicot ieturējumus un neizmaksājot ES fondu naudu.

Ņemot vērā, ka no KP publiskotā lēmuma nav iespējams izdarīt viennozīmīgus secinājumus par pasūtītāja iesaisti pārkāpumā, CFLA šīs informācijas noskaidrošanai pieprasījusi papildu informāciju no KP. Ja tiks gūti pierādījumi pasūtītāja iesaistei pārkāpumos, korekcijas summa ES fondu projektos var pieaugt, skaidroja Krūmiņa.

Viņa pastāstīja, ka sākotnēji katra konkrētā ES fondu projekta ietvaros CFLA pieņems lēmumu konstatēt neatbilstību, kas kvalificējama kā "aizdomas par krāpšanu", nosakot finanšu korekciju, apturot maksājumus attiecīgajā projektā koriģējamo izdevumu apmērā, taču neuzsākot neatbilstoši veikto izdevumu atgūšanu.

CFLA gala lēmums par neatbilstību, kas kvalificējama kā "aizliegta pretendentu vienošanās", finanšu korekcijas piemērošanu un neatbilstoši veikto izdevumu atgūšanu tiks pieņemts pēc tam, kad būs pagājis KP lēmuma apstrīdēšanas laiks un tas būs stājies spēkā, vai, ja KP lēmums tiks apstrīdēts, tad pēc tam, kad būs stājies spēkā tiesas spriedums attiecīgajā strīdā, uzsvēra Krūmiņa.

Pēc CFLA lēmuma ES fondu projektu īstenotājiem jeb pasūtītājiem būs tiesības vērsties regresa kārtībā pret konkrēto pārkāpumu izdarījušajiem uzņēmumiem.

Pastāvot konkurences pārkāpumam, CFLA ir pienākums piemērot finanšu korekciju - atcelt vai samazināt finanšu atbalsta summu.

Saskaņā ar finanšu korekciju vadlīnijām tiek noteiktas vairākas korekcijas. Korekcija 10% apmērā tiek noteikta, ja iepirkuma procedūrā piedalījušies dažādi (ne tikai kartelī iesaistīti) uzņēmumi, bet konkrēto līgumu noslēdzis kāds no kartelī iesaistītajiem uzņēmumiem. Korekcija 25% var tik noteikta, ja iepirkuma procedūrā piedalās tikai slepenas vienošanās dalībnieki/uzņēmumi, un konkurence tikusi būtiski ierobežota. Savukārt 100% korekcija var tikt noteikta, ja apstiprināta pasūtītāja iesaiste, sniedzot palīdzību pretendentiem, kas veic aizliegtās vienošanās, un kāds no pretendentiem, kas bijis iesaistīts aizliegtās vienošanās veidošanā noslēdzis konkrēto līgumu.

Jau ziņots, ka starp projektiem, kuriem CFLA varētu piemērot finanšu korekciju, ir Rīgas pilsētas pašvaldības pasūtītie - būvnieka SIA "Re&Re" īstenotais Latvijas Nacionālā mākslas muzeja projekts un būvnieka SIA "Velve" īstenotais VEF kultūras pils projekts.

Tāpat finanšu korekciju varētu piemērot Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtītajiem projektiem - būvnieka SIA "Arčers" īstenotajam Rīgas Angļu ģimnāzijas projektam, būvnieka "Rere būve 1" īstenotajam Rīgas Franču liceja projektam un SIA "Velve" īstenotajam Zolitūdes skolas projektam. Finanšu korekcija varētu tikt piemērota arī par Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma pasūtīto un būvnieka "Rere būve" īstenoto tehnikuma projektu.

Finanšu korekcija var skart Latvijas Universitātes (LU) pasūtīto un būvnieka "LNK Industries Group" īstenoto LU Akadēmiskā centra Torņakalnā projektu, kā arī VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" pasūtīto un būvnieka SIA "LNK Industries Partnership" īstenoto Daugavas stadiona tribīņu projektu.

Tāpat finanšu korekcija var tiks piemērota Ventspils Mūzikas vidusskolas pasūtītā un būvnieka "Merks-Ostas celtnieks" īstenoto Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles projektu, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" pasūtīto un būvnieka "LNK Industries Group" īstenoto Inovāciju centa projektu.

Finanšu korekcija varētu arī skart Jelgavas pašvaldības pasūtīto un būvnieka "Rere būve 1" īstenoto Jelgavas Valsts ģimnāzijas projektu, kā arī VAS "Valsts nekustamie īpašumi" pasūtīto un būvnieka SIA "Abora" īstenoto Prokuratūras ēkas projektu.

Tāpat finanšu korekcija varētu skart četrus Rīgas Tehniskās universitātes pasūtītos projektus, kurus īstenoja būvnieki "Merks" un "Abora", kā arī SIA "Latvijas energoceltnieks" īstenoto Rēzeknes tehnikuma projektu un Siguldas novada pašvaldības pasūtīto un "Rere būve 1" īstenoto Siguldas pils projektu.

Finanšu korekcija varētu arī skart "Latvijas energoceltnieka" īstenoto Jelgavas pilsētas slimnīcas projektu, "Velves" īstenoto Liepājas slimnīcas projektu, Ogres pašvaldības pasūtītos projektus - būvnieka "Rere būve, Re&Re un Campaign" īstenoto Ogres sociālā centra projektu, kā arī "Latvijas energoceltnieka" īstenoto Ikšķiles vidusskolas projektu.

Tāpat LETA jau vēstīja, ka KP atklātā būvniecības uzņēmumu karteļa dalībnieki bija iesaistīti vismaz 70 iepirkumos par kopējo līgumsummu 686 989 991 eiro. Starp lielākajiem publiskajiem iepirkumiem minēti Mežaparka estrādes, Jaunā Rīgas teātra, Ventspils mūzikas vidusskolas un koncertzāles "Latvija", Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, kultūras pils "Ziemeļblāzma", Okupācijas muzeja iepirkumus.

KP desmit būvnieku kartelī iesaistītos uzņēmumus sodījusi ar naudas sodu kopumā 16 652 927,4 eiro apmērā.

Starp 10 sodītajiem uzņēmumiem ir SIA "Skonto būve", SIA "Latvijas energoceltnieks", SIA "Velve", SIA "Arčers", SIA "Rere būve", SIA "Re & Re", SIA "RBSSKALS būvvadība", SIA "Abora", AS "LNK Industries" un SIA "Merks". Tiesa "RBSSKALS būvvadība" patlaban jau ir likvidēta, tāpēc sods netika piespriests.

Procentuāli lielākais naudas sods no iepriekšējā finanšu gada apgrozījuma - 6,1% - tika piemērots diviem uzņēmumiem. "Re & Re" piemērots naudas sods 170 635,91 eiro apmērā, bet "Skonto būvei" - 746 720,15 eiro apmērā.

Naudas sods 5,4% apmērā no iepriekšējā finanšu gada apgrozījuma piemērots četriem uzņēmumiem. "LNK Industries" piemērots sods 3 711 491,28 eiro apmērā, "Merks" - 2 688 950,79 eiro apmērā, "Arčers" - 1 998 412,02 eiro apmērā un "Abora" - 1 115 910 eiro apmērā.

"Latvijas energoceltniekam" piemērots naudas sods 5,3% apmērā no iepriekšējā apgrozījuma - 3 329 579,41 eiro, "Rere būvei" - 5,2% apmērā no apgrozījuma jeb 711 050,34 eiro, bet "Velvei" - 4,6% apmērā no apgrozījuma jeb 2 421 419,39 eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

LNK Industries Partnership uzvar Bērnu slimnīcas konkursā par korpusa rekonstrukciju

Lelde Petrāne, 15.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pilnsabiedrība LNK Industries Partnership ir uzvarējusi konkursā par VSIA Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas 23. korpusa rekonstrukciju. Paredzētā līguma summa ir EUR 649 021.41 bez pievienotās vērtības nodokļa.

Darbu izpildes termiņš – 7 mēneši no būvatļaujas saņemšanas.

Ēka celta 1900. gadā un vairākkārt ir pārbūvēta, un daļa no telpām ir ļoti nolietotas. Interjera risinājumos plānots izmantot elementus, kas paredzēti redzes un dzirdes invalīdu vieglākai orientācijai telpā, kā arī piemēroti cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Rekonstrukcijas rezultātā ēkas pieejamība būs nodrošināta cilvēkiem ar kustību, redzes vai dzirdes traucējumiem. Iespēju robežās, nemainot 23. korpusa ēkas vēsturisko fasādi, plānots uzlabot ēkas energoefektivitāti un veikt teritorijas labiekārtošanu.

«Energoefektivitātes uzlabošanai esam paredzējuši nomainīt ēkas jumta konstrukciju, siltināt pārsegumu un uzlabot jumta dabisko ventilāciju, nomainīt vecos, savu laiku nokalpojušos logus pret jauniem. Gaitenī paredzēts uzstādīt automātiskās durvis, lai mazinātu caurvēja rašanās iespēju. Atkarībā no paredzamās telpas izmantošanas specifikas dažās no tām paredzēta apsildāmā grīda. Vēl tiks veikta fasādes ķieģeļu mūra tīrīšana un šuvju atjaunošana, izmantojot pēc krāsas un faktūras analogus ķieģeļus,» par rekonstrukcijas laikā paredzētajiem darbiem informē AS LNK Industries valdes loceklis Jevgenijs Locovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Noskaidrots, kas par vairāk nekā desmit miljoniem eiro būvēs Daugavas stadiona jaunās tribīnes

Lelde Petrāne, 10.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kultūras un sporta centra Daugavas stadions (turpmāk: stadions Daugava) jauno tribīņu izbūves un esošo tribīņu atjaunošanas iepirkumā ir uzvarējusi pilnsabiedrība LNK INDUSTRIES Partnership, kas par EUR 10 697 085,25 izstrādās būvprojektu, īstenos būvdarbus un veiks projekta autoruzraudzību, lai līdz 2018. gada vasarā notiekošajiem Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem palielinātu stadiona skatītāju sēdvietu skaitu līdz 10 000.

LNK INDUSTRIES Partnership piedāvājums konkursā atzīts par saimnieciski izdevīgāko, ņemot vērā šādus kritērijus: zemākā cena, garantijas termiņš un garantijas laika apdrošināšanas summa, liecina šodien izplatīts paziņojums.

«Iepirkumā kopumā bija pieteikušies 7 pretendenti, kas nodrošināja augstu piedāvājumu konkurences līmeni. No uzvarētāja mēs sagaidām augstāko darbu kvalitāti un ļoti stingru termiņu ievērošanu, jo projektam ir jābūt īstenotam līdz nākamajiem Dziesmu un Deju svētkiem un pēc tam stadionam būs jākalpo vairākām sportistu paaudzēm,» norāda Elmārs Martinsons, Kultūras un sporta centra Daugavas stadions valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 27.aprīlī, Kultūras un sporta centrā «Daugavas stadions» svin spāru svētkus, iezīmējot simbolisku brīdi, kad tiek pabeigti apjomīgākie būvdarbi Rietumu tribīnes pārbūves un jauno tribīņu būvniecības procesā.

Pārbūvi veic PS LNK INDUSTRIES Partnership un tā tiks pabeigta 15.maijā, lai jau jūlijā Daugavas stadionā notiktu - XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki.

Šobrīd noslēgumam tuvojas Rietumu tribīnes pārbūve, kā arī jauno - Ziemeļu un Dienvidu tribīņu būvniecība. Pārbūves rezultātā Daugavas stadionā ievērojami tiks palielināts skatītāju sēdvietu skaits un pēc pārbūves Daugavas stadionā būs vairāk kā 10 000 sēdvietu. Veikta vērienīga ārējo inženiertīklu pārbūve, apgaismes stabu atjaunošana un izbūvēts jauns LED tablo. Pilnībā ir rekonstruētas Rietumu tribīņu iekštelpas, kas nodrošinās pilnvērtīgus treniņprocesus un starptautisku sacensību norises iespējas vieglatlētiem, futbolistiem un aktīviem sportot gribētājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bolderājā, Stūrmaņu ielā 33A, trešdien atklāts jaunuzceltais Valsts un Rīgas pašvaldības policijas iecirknis, informē Rīgas domes (RD) Īpašuma departamenta Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Gailīte.

Jaunuzceltā policijas iecirkņa būvniecības darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica PS LNK INDUSTRIES Partnership”par nedaudz vairāk kā 500 tūkstoši eiro bez pievienotās vērtības nodokļu likmes.

Jaunais valsts un pašvaldības policijas iecirknis ir izvietots 2541 kvadrātmetru lielā teritorijā, kurā ir izveidotas arī 15 autostāvvietas policijas vajadzībām un 10 iecirkņa apmeklētājiem. Teritorijā ir ieklāts bruģis gandrīz 1120 kvadrātmetru platībā, kā arī veikta teritorijas apzaļumošana ar zālienu un apstādījumiem 624 kvadrātmetru platībā.

«Policijas iecirknis ir izveidots vienstāva ēkā ar kopējo platību 513 kvadrātmetri. Kopumā ēkā ir 40 telpas, no kurām lielākā daļa ir domātas policiju darbiniekiem, kā arī 2 pagaidu aizturēšanas kameras, nopratināšanas un aizturēšanas telpa, kā arī katlu, servera un dušas telpas. Ēkā ieskaitot darbiniekus vienlaicīgi var atrasties 100 cilvēki,» informēja Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Būvniecības nozarē valda optimisms

Rūta Kesnere, 07.05.2019

Galerijā TOP 5 un laikrakstā TOP 10 ietvertas tikai tās kompānijas, kuras DB atsaucās un sniedza savus datus!

Foto: DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2018. gads būvniecības nozarei ir bijis izcils, jo teju visām lielākajām būvkompānijām ir vērojams apgrozījuma pieaugums.

Tas vistiešākajā veidā ir saistīts ar Eiropas Savienības struktūrfondu projektiem, kas tika sākti vai pabeigti pērn. Turklāt arī šis gads būvniekiem rādās rožainās krāsās.

Pieaugums – 21%

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem, 2018. gadā būvniecības apjomi pieauga par 21,9% (salīdzināmās cenās). Tostarp ēku būvniecības apjomi pieauga par 25,6%. Būvniecības apjomi palielinājās gan dzīvojamo māju, gan nedzīvojamo māju pamatkategorijās. Vislielākais devums bija vairāku dzīvokļu māju būvniecības apjomu palielinājumam, tai pašā laikā visstraujāk pieauga privātmāju būvniecība. Ekonomikas ministrija norāda, ka nedzīvojamo ēku pamatkategorijā pieaugumu noteica biroju ēku, vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības ēku būvniecība. Tas ir saistīts ar atsevišķu lielu šīs kategorijas būvniecības projektu īstenošanu, piemēram, tirdzniecības centru Akropole un IKEA. Nākamās ēku grupas ir šādas sabiedriskās ēkas: muzeji un bibliotēkas, universitātes un zinātniskajai pētniecībai paredzētās ēkas. Izaugsmi apliecina arī izsniegto būvatļauju skaits, kas 2018. gadā pārsniedz 2017. gada rādītāju. Pērn tika izsniegtas 4403 būvatļaujas, kas bija par 186 būvatļaujām vairāk. No kopējā izsniegto būvatļauju skaita vairāk nekā puse jeb 57% izsniegtas privātmāju būvniecībai. Tas ir pozitīvs signāls nozarei, kas liecina, ka tā var diversificēt savu portfeli un tai nav jāpaļaujas tikai uz sabiedriskā sektora pasūtījumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Gada būve 2018: ievērojamākie objekti Rīgā

Ingrīda Drazdovska, 04.12.2018

Gan būvkompānija LNK Industries, gan Rīgas pilsētas būvvalde izceļ dzīvojamās mājas jaunbūvi – pirmo ēku Klīversalas kvartālā (River Breeze Residence). Tā šogad ieguva 1. vietu kā Ilgtspējīgākais projekts Latvijā kategorijā Komercobjekti.

Avots: LNK Industries

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2018. gads būvniecības nozarei ir bijis straujas attīstības un izaugsmes gads. Lielā rosība, kura pat likusi uzdot jautājumu par iespējamo būvniecības pārkaršanu, augļus visā to krāšņumā vēl tikai nesīs.

Vairāki lieli, nozīmīgi un sarežģīti objekti tiks pabeigti 2019. gadā un pat vēlāk. Daļa vērienīgu publiskā sektora projektu, kam ir pieejams arī Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums, šogad pat vēl tā īsti nav izkustējusies, tostarp, piemēram, diskutablā Skanstes tramvaja līnijas izbūve, citi tikai uzņem apgriezienus, piemēram, 2018. gadā beidzot sākta sengaidītā Jaunā Rīgas teātra ēkas atjaunošana. Vērienīgi tuvākas un tālākas nākotnes projekti paredzami saistībā ar Rail Baltica izbūvi, kas skars Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas apkārtni, lidostu u.c.

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

RTU būvē modernu laboratoriju ēku un rekonstruē zinātnisko bibliotēku

Dienas Bizness, 30.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu pilsētiņā Ķīpsalā sākta moderna zinātnisko laboratoriju korpusa celtniecība un RTU Zinātniskās bibliotēkas rekonstrukcija, informē RTU Zinātnes koordinācijas un informācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Karaseva.

RTU jaunajā laboratoriju ēkā plānots izveidot starpdisciplināru valsts nozīmes pētniecības centru enerģētikas jomā, kurā dažādu nozaru zinātnieki izstrādās inovatīvus risinājumus energoefektivitātes uzlabošanai un Latvijas enerģētiskās neatkarības attīstīšanai. Tāpat paredzēts, ka laboratoriju komplekss būs pieejams studentiem pētniecības projektu izstrādē, kā arī plašākai sabiedrībai un uzņēmējiem, kuriem būs iespēja iepazīties gan ar atsevišķām laboratorijām, gan vērot pētniekus darbībā.

«Augsta līmeņa pētījumu un sarežģītu ekspertīžu veikšanai nepieciešamas modernas iekārtas, tāpēc jaunā laboratoriju korpusa izbūve uzlabos mūsu zinātnieku konkurētspēju gan vietējā, gan starptautiskā mērogā. Tāpat tiks stiprināta RTU sadarbība ar industriju, jo ar modernajām laboratoriju iekārtām varēsim veikt dažādas uzņēmumiem nepieciešamas ekspertīzes,» uzsver RTU zinātņu prorektors profesors Tālis Juhna.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms jaunā mācību gada pabeigti vairāki vērienīgi profesionālās izglītības infrastruktūras modernizācijas projekti, studentu pilsētu turpina «pulēt» arī Rīgas Tehniskā universitāte.

Līdz šī mēneša beigām ekspluatācijā plānots nodot Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātniskās bibliotēkas piebūvi, kuras būvdarbi jau ir pabeigti, savukārt jaunā laboratorijas korpusa būvniecību iecerēts noslēgt līdz oktobra beigām, DB informē augstskolas pārstāve Elīna Karaseva. Šobrīd notiek darbs pie inženiertīklu un iekšējo starpsienu izbūves. DB jau vairākkārt ziņojis: laboratoriju korpusā galvenokārt būs Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes un Transporta un mašīnzinību fakultātes laboratorijas ar sarežģītu ekspertīžu veikšanai nepieciešamo aprīkojumu. Iepriekšējā RTU laboratoriju ēka atradās Vecrīgā, Kaļķu ielā, taču to nojauca, būvējot Rīgas domes ēku. Korpusa būvniecības izmaksas tiek lēstas vairāk nekā 4,6 milj. eiro, bet Zinātniskās bibliotēkas piebūves – teju 2,8 milj. eiro apmērā. Būvdarbus veic pilnsabiedrība LNK Industries Partnership. Šis ir vēl viens solis RTU vērienīgajā projektā, kura ietvaros tiek veidots Baltijā modernākais inženierzinātņu studiju centrs – studentu pilsēta. Liela daļa soļu jau sperti – uzbūvēta jauna Enerģētikas un elektrotehnikas fakultāte, renovēta Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes ēka, izveidots jauns RTU radošo industriju centrs, šopavasar pēc renovācijas tika atklāta arī dienesta viesnīca. Bijusī «koju» māja funkcionāli sadalīta divās daļās – labajā spārnā saglabātas dzīvojamās istabiņas, bet kreisais spārns pārtapis par atvērta tipa studentu viesnīcu ar augstāku komforta līmeni - tur iekārtoti apartamenti vieslektoriem, kā arī neliels konferenču centrs. Renovācijas izmaksas bija teju 8,7 milj. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar dažādām sportiskām aktivitātēm un muzikāliem priekšnesumiem aizvadītās nedēļas nogalē, tika atklāts Centra sporta kvartāls Krišjāņa Barona ielā 116a (bijušā LU stadiona teritorijā). Kvartāla būvniecības izmaksas ir 5,4 miljoni eiro, informē Rīgas domē.

Centra sporta kvartāla kopējā teritorija ir četri hektāri, no kuriem 7000 kvadrātmetros ir izveidots viens no lielākajiem rotaļu laukumiem bērniem. Tajā ir uzstādītas dažāda veida rotaļu iekārtas un elementi, kas domātas divu vecuma grupu bērniem - vecumā līdz 7 gadiem un no astoņu gadu vecuma. Rotaļu laukuma vizuālajā noformējumā izmantoti Rīgas simboli un vēsture. Rotaļu laukuma labiekārtošanas darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica SIA Jūrmalas mežaparki.

Fotogrāfijas skatiet galerijā!

Pārējā Centra sporta kvartāla teritorijā ir izveidots futbola laukums ar 280 metru skrejceļu ap to, basketbola laukums, divi multifunkcionālie laukumi, laukumi pludmales volejbolam, tāllēkšanas sektors, skeitparks un veloparks, laukums ielu vingrošanai, tribīnes, inventāra nomas punkti, tualetes, ģērbtuves. Visā teritorijā uzstādīta video novērošanas un apgaismošanas sistēma. Teritorija ir iežogota ar atjaunoto vēsturisko žogu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 19 miljonus eiro, Rīgas centrā tapis "Lofts&Rosegold" projekts, kurā izvietoti gan dzīvokļi, gan telpas biznesam, informē projekta attīstītājs "R.Evolution".

Jaunais projekts atrodas Strēlnieku ielā, 3955 kvadrātmetru plašā teritorijā, un tas sastāv no divām ēkām - jaunas septiņu stāvu daudzdzīvokļu ēkas un četrstāvu arhitektūras pieminekļa. Abas ēkas apvieno stikla galerija.

Jaunajā ēkā izvietoti 75 dzīvokļi platībā no 50,2 līdz 171,4 kvadrātmetriem, kuri izvietoti no otrā līdz septītajam stāvam. To griestu augstums ir 2,96 metri, bet septītajā stāvā - 3 metri. Ēkas pirmajā stāvā izveidotas komercplatības, kuras plānots atvēlēt arī restorānam vai kafejnīcai.

Savukārt četru stāvu ēka ir arhitektūras piemineklis, kas iekļauts UNESCO mantojuma reģistrā. Šajā ēkā ir vairākas iekārtojuma koncepcijas. Viena no tām - dalījums četros loft tipa dzīvokļos. To griestu augstums - no 3,11 metriem līdz 6,54 metriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Natālijas Draudziņas vidusskolas un Centra Humanitārās vidusskolas ēkās norit otrās kārtas atjaunošanas darbi

Zane Atlāce - Bistere, 13.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā un Rīgas Centra Humanitārajā vidusskolā notiek ēku otrās kārtas atjaunošanas darbi, kurus pirmdien klātienē aplūkoja arī pašvaldības pārstāvji, informē Rīgas dome.

Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas ēkā, Bruņinieku ielā 24, 24A un 24B, ir paveikti 30% no plānotajiem otrās kārtas būvniecības darbiem. Šogad ir ieplānots, ka 2798 kvadrātmetru platībā tiks veikts kosmētiskais remonts, atjaunota apkures, ventilācijas un siltumapgādes sistēmas. Skolas serveru telpai tiks uzstādīta jauna gaisa kondicionēšanas sistēma. Tiks izbūvēti jauni ūdensvada un kanalizācijas tīkli, nomainīti elektrotīkli, uzstādīta jaunu apsardzes un ugunsgrēka trauksmes izziņošanas sistēma. Jaunās telpas arī aprīkos ar jaunām mēbelēm.

Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas ēkas atjaunošanu pēc Īpašuma departamenta pasūtījuma veic pilnsabiedrība AKN. Kopīgās otrās kārtas būvniecības un būvuzraudzības darbu izmaksas ir gandrīz 1,22 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušā gada aprīlī tika uzsākta Daugavas stadiona jauno tribīņu būvniecība un esošo tribīņu atjaunošana. Tas ir pirmais no stadiona iecerētās vērienīgās rekonstrukcijas posmiem, kuram jānoslēdzas jau pēc četriem mēnešiem. «Pašlaik neredzu pat mazākās indikācijas attiecībā uz sarežģījumiem, kas neļautu projektu nodot 15. maijā,» biznesa informācijas portālam db.lv sacīja Nacionālās sporta bāzes «Daugavas stadions» valdes priekšsēdētājs Elmārs Martinsons.

Pašlaik vienas jaunās tribīnes betona konstrukcijas izbūves darbi iet straujiem soļiem uz priekšu, un jau drīzumā tur varēs sākt uzstādīt krēslus, tikmēr otra tribīne sagādā sava veida izaicinājumus būvniekiem. E. Martinsons atklāj, ka līdz ar betona rūpnīcas slēgšanu Jelgavā, būvniekam nācies meklēt jaunu attiecīgā izejmateriāla piegādātāju. «Tas ir sava veida izaicinājums, bet pārējie darbi rit pēc grafika,» viņš piebilst.

Veiksmīgi jau pabeigta tablo metāla konstrukciju un kājas balstu montāža, atjaunoti lielie apgaismes masti un uzstādīti gaismekļi – prožektori, kā arī pievilkti elektropieslēguma kabeļi, vājstrāvas un tās vadības sistēmas. «Apgaismojums būs kā diena pret nakti, ja salīdzinām ar iepriekšējo,».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc rekonstrukcijas no šodienas darbu atsākusi Rīgas 1.slimnīcas poliklīnika, kuras korpusa fasādes un iekštelpu rekonstrukcijā Rīgas dome ieguldījusi vairāk nekā vienu miljonu latu, informē pašvaldībā.

Rīgas 1.slimnīcas poliklīnikas četru stāvu korpuss ar galveno fasādi izvietojies paralēli Bruņinieku ielai. Pusgada laikā te noritēja gan ārējie, gan iekšējie darbi, rezultātā uzlabojot energoefektivitāti, veikta ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas, apkures un ventilācijas sistēmas, strāvas un vājstrāvas sistēmas nomaiņa, uzstādīta ugunsdrošības un apsardzes signalizācija.

Ēkas fasāde attīrīta no pilsētas radīto netīrumu uzslāņojuma, nomainīti bojātie ķieģeļi, atjaunoti dekoratīvie elementi. Darbu beidzot, fasāde tika pārklāta ar caurspīdīgu slāni, kas atgrūž mitrumu. Poliklīnikas ēkai ir jauni koka logi un iekšdurvis, nomainīts dakstiņu jumts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Sporta kompleksu Barona ielā par 2 miljoniem eiro atjaunos SIA Jūrmalas mežaparki

Žanete Hāka, 25.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies Rīgas domes Īpašuma departamenta izsludinātais konkurss par Teritorijas labiekārtošanas darbu veikšanu (aktīvo iekārtu izbūve) Rīgas Centra humanitārās vidusskolas lietojumā esošajā teritorijā Krišjāņa Barona ielā 116A, Rīgā, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkums tika īstenots atklāta konkursa veidā un tajā piedalījās viens pretendents – SIA Jūrmalas mežaparki, kas darbus veiks par 2,013 miljoniem eiro.

Pērnā gada novembrī par konkursa uzvarētāju tika izraudzīta pilnsabiedrība LNK Industries Partnership, kura plānoja darbus veikt par 3,138 miljoniem eiro, taču kompānija SIA Lemminkainen Latvija iesniedza sūdzību IUB. Rezultātā decembrī IUB aizliedza slēgt līgumu ar šo pretendentu, un tika izsludināts jauns iepirkums.

Db.lv jau vēstīja, ka Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde pērn 30.augustā pēc nesekmīgā mēģinājuma piesaistīt projektam nepieciešamo finansējumu un neatrodot jauna futbola stadiona celtniecībai nepieciešamo atbalstu valsts un/vai pašvaldības līmenī lēma apturēt turpmāku sporta kompleksa Kr. Baronā ielā 116a rekonstrukcijas projekta realizēšanu. Rīgas domes Īpašuma komitejas deputāti augustā apstiprināja lēmumprojektu, kas paredz atcelt Rīgas domes lēmumu uz desmit gadiem nodot pašvaldībai piederošo stadionu Krišjāņa Barona ielā 116A bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai, kas tur bija iecerējusi celt nacionālās izlases stadionu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parakstīts gala pieņemšanas - nodošanas akts par Daugavas stadiona Rietumu tribīnes pārbūves un jauno tribīņu būvniecības noslēgumu.

Būvniecības darbi ir pabeigti 13 mēnešu laikā. Pirmā Daugavas stadiona attīstības posma ietvaros pilnībā atjaunota Rietumu tribīne, tajā skaitā iekštelpas 5000 kvadrātmetru platībā, kas atbilst starptautiskajām futbola un vieglatlētikas prasībām. Pirmā posma ietvaros no jauna uzbūvētas Dienvidu un Ziemeļu tribīnes, kas ļāva palielināt skatītāju sēdvietu skaitu līdz 10 461 vietai. PS «LNK INDUSTRIES Partnership» rekonstrukcijas darbus uzsāka 2017. gada aprīlī par kopējo līguma summu 10 697 085.25 eiro.

Tuvākajā laikā tiks noslēgts līgums par pārējo sporta infrastruktūras objektu projektēšanu, kam sekos būvniecības process. Plānots, ka pirmais atjaunojamais objekts nākamajā būvniecības kārtā 2019. gadā būs centrālais dabīgā zālāja futbola laukums un vieglatlētikas skrejceliņi, tajā skaitā visi vieglatlētikas sektori. Pēc šī posma pabeigšanas Daugavas stadions būs izpildījis visas prasības, lai tiktu sertificēts atbilstoši UEFA 4.kategorijai un IAAF II kategorijai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Precizēta - Nākamnedēļ atklās Rīgas 1.slimnīcas jauno operāciju bloku

Dienas Bizness, 26.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 29.septembrī, tiks atklāts Rīgas 1.slimnīcas jaunais operāciju bloks (Bruņinieku ielā 5), informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas 1.slimnīcas 8.korpusā veikti vērienīgi rekonstrukcijas darbi - pirmajā stāvā ir izbūvēts jauns un moderns operāciju bloks un intensīvās terapijas nodaļa. Operāciju blokā paredzētas sešas operāciju zāles un intensīvās terapijas blokā divas intensīvās terapijas palātas ar četrām gultas vietām katrā palātā.

Ēkas otrajā stāvā izveidots jauns sterilizācijas bloks, kur ar speciālu pacēlāju palīdzību tas būs ērti savienots ar operāciju bloku. Rekonstrukcijas darbu rezultātā turpmāk ēka būs nodrošināta ar modernu elektroapgādes, ūdensapgādes kanalizācijas, apkures, ventilācijas, aukstumapgādes, vājstrāvu sistēmas, ugunsdrošības un inovatīvām darbam nepieciešamajām tehnoloģijām. Būvdarbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma un pilnsabiedrības Nams/ Arhitektoniskās izpētes grupa izstrādātā projekta veica SIA LNK Industries Partnership.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien, 18.jūnijā atklās topošā Centra sporta kvartāla (bijušā LU stadiona Krišjāņa Barona ielā 116a, Rīgā) rotaļu laukumu.

Centra sporta kvartāla kopējā teritorija ir 4 hektāri, no kuriem 7000 kvadrātmetros ir izveidots viens no lielākajiem rotaļu laukumiem bērniem. Tajā ir uzstādītas dažāda veida rotaļu iekārtas un elementi, kas domātas divu vecuma grupu bērniem - pirmsskolas/ sākumskolas bērniem vecumā līdz 7 gadiem un astoņus gadus un vecākiem bērniem.

Rotaļu laukuma vizuālajā noformējumā izmantoti Rīgas pilsētas simboli un vēsture. Izmantojot zilas krāsas bruģakmeni un gumijas segumu laukumu vizuāli pārdala Daugava, kurā ir gan sala ar vertikālu rāpšanās elementu – piramīdu, gan pietauvots kuģis. Daugavas vienā krastā ir stilizēta vecpilsēta ar Vecrīgai raksturīgajiem elementiem – Rīgas Doma baznīcas pulksteņa kopija, Vecpilsētas melnais kaķis, torņi un tilti ar pilsētas heraldiskā zīmēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Imantas sporta kvartāla būvniecība iestrēgusi

Zane Atlāce - Bistere, 26.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Imantā iecerētā sporta stadiona būvniecības darbi vēl nav sākušies, jo nav noslēgusies iepirkuma procedūra, Db.lv informēja Rīgas domes Īpašumu departamentā.

Rīgas pašvaldības šī gada budžeta grozījumos Imantas vidusskolas sporta laukuma labiekārtošanai tika piešķirti divi miljoni eiro. Iepirkumu procedūrā par uzvarētāju atzīta pilnsabiedrība LNK Industries Partnership, taču SIA Tilts 5.jūlijā konkursa rezultātus pārsūdzējusi, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā. Sūdzības izskatīšana paredzēta 31.jūlijā.

Sporta kompleksa izveidei Imantā Rīgas dome šā gada martā nolēma tērēt 237 500 eiro, lai atsavinātu un maiņas rezultātā iegūtu divus zemesgabalus. Zemes gabalu Tālavas gatvē tika plānots atsavināt, noslēdzot pirkuma līgumu par 162 100 eiro. Otru zemesgabalu 9805 kvadrātmetru platībā Zentenes ielā 19A iecerēts mainīt pret diviem Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošiem īpašumiem, kuri atrodas Marsa gatvē 7 un Zvaigznāja gatvē 18.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien tika atklāts Rīgas 1. slimnīcas jaunais operāciju bloks, informē Rīgas dome.

2010.gadā uzsākta slimnīcas atjaunošana. Šajā laikā slimnīcas attīstībā gan ēkās, gan aprīkojumā ieguldīti 16 miljoni eiro.

Rīgas 1. slimnīcai ir modernas operāciju zāles un intensīvās terapijas nodaļa, kas izvietota ēkas pirmajā stāvā, tā nodrošinot ērtu piekļuvi pacientiem, tajā skaitā arī gulošiem pacientiem, un ērtu šo abu bloku funkcionālu sasaisti. Operāciju blokā ir sešas operāciju zāles un intensīvās terapijas blokā divas intensīvās terapijas palātas ar četrām gultasvietām katrā palātā. Telpas nodrošinātās ar inovatīvām un mūsdienīgām tehnoloģijām.

Rīgas 1. slimnīcas 8. korpusa ēkai ir divi virszemes stāvi un pagrabstāvs. Būves kopējā platība ir 3772, 6 m2, ēkas būvapjoms - 14300 m3. Darbi šajā objektā tika uzsākti 2013.gada 25.jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centra sporta kvartālu, Kr. Barona ielā 116a, Rīgā, atklās 16. septembrī, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Topošā Centra sporta kvartāla kopējā teritorija ir četri hektāri, no kuriem 7000 kvadrātmetros jau ir izveidots viens no lielākajiem rotaļu laukumiem bērniem. Apskatot to, tika pārrunāts, ka pie Latvijas mainīgajiem laika apstākļiem nepieciešamas nojumes, kur patverties no lietus vai stipras saules. Tās tiks uzstādītas gar Kr. Barona ielu, nojumes dizainu izstrādās Īpašuma departamenta arhitekti. Savukārt turpat esošā vecā noliktavas ēka pie Rīgas Centra humanitārās vidusskolas sākumskolas ēkas tiks pārbūvēta un tajā atradīsies ģērbtuves, noliktavas telpas, kā arī policijas telpas.

Kā informēja Policijas priekšnieka vietnieks Andrejs Aronovs, Centra sporta kvartālā tiks uzstādītas videonovērošanas kameras, kas tiks pieslēgtas pilsētas videonovērošanas tīklam, kā arī pats laukums iekļauts patrulēšanas maršrutā nakts stundās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Dzīvojamais kvartāls Lofts&Rosegold nosvinējis spāru svētkus

Zane Atlāce - Bistere, 11.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strēlnieku ielā topošais dzīvojamais kvartāls Lofts&Rosegold nosvinējis spāru svētkus, informē projekta attīstītāja R.Evolution pārstāve Ilga Gabrāne.

Db.lv jau vēstīja, ka kvartāla izveidē plānots investēt 19 miljonus eiro.

«Uz šo brīdi esam pabeiguši projekta jaunās 7 stāvu daudzdzīvokļu ēkas karkasa betonēšanu. Tuvojas noslēgumam ēkas fasādes pārklāšana ar gāzbetona blokiem, kā arī dzīvokļu starpsienu izbūve. Tūlīt uzsāksim ēkas logu un iekšējo inženiertīklu montāžu, kā arī jumta izbūvi. Jau februāra beigās plānojam sākt fasādes nesošo alumīnija sistēmu un stiklojuma uzstādīšanu. Savukārt 4 stāvu vēsturiskajā ēkā jau pabeigta jumta izbūve, ielikti logi un šobrīd notiek priekšdarbi iekšējo inženiertīklu montāžai,» par līdz šim paveikto un turpmāko būvniecības procesu stāsta pilnsabiedrības «LNK INDUSTRIES Partnership» būvdarbu vadītājs Sergejs Komarovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 7. septembrī svinīgā ceremonijā Daugavas stadiona tribīņu pamatos tika iemūrēta kapsula ar kultūras un sporta vērtību vēstījumu, uzsākot jauno tribīņu būvniecību un esošo tribīņu atjaunošanu.

Kapsulā tika ievietots vēstījums, kā arī Dienvidkurzemes krekla sakta, Latvijas valsts simtgades simbolika un stafetes kociņš.

Tribīņu būvniecība ir pirmais no Daugavas stadiona vērienīgās attīstības posmiem un tas tiks pabeigts 2018. gada maijā, proti, paredzot pietiekami daudz laika, lai piemērotu Daugavas stadionu un tā centrālo laukumu simtgades Dziesmu un deju svētkiem, kā arī vairākām starptautiskajām sporta sacensībām.

Daugavas stadions līdz 2022. gadam tiks pilnībā atjaunots un pārbūvēts, kā arī sakārtota tā apkārtējā infrastruktūra. Attīstības risinājums iekļauj šādus sporta infrastruktūras objektus: vieglatlētikas manēžu, vieglatlētikas iesildīšanās laukumu, multifunkcionālo halli basketbola un citu komandu sporta spēļu vajadzībām, ledus halli hokeja un daiļslidošanas vajadzībām, dabīgās zāles futbola laukumu, autostāvvietas un Park&Ride stāvvietas, inženierkomunikāciju pārbūvi un izbūvi, kā arī teritorijas labiekārtošanas darbus. Tāpat teritorijā ir plānota privāto investīciju objektu attīstība.

Komentāri

Pievienot komentāru