Būve

Ventspils dome iztiks bez kredīta maģistrālei

Vēsma Lēvalde, 15.07.2011

Jaunākais izdevums

Ventspils dome nolēmusi atteikties no kredīta projektam Eiropas starptautiskās maģistrāles (E22) un valsts galvenā autoceļa (A10) ielu posmu rekonstrukcija Ventspilī un finansēt to no budžeta.

Līdz ar sekmīgāku Ventspils pilsētas pašvaldības budžeta ieņēmumu izpildi 2011.gada sešos mēnešos tiek prognozēts lielāks naudas līdzekļu atlikums uz gada beigām nekā sākotnēji plānots. Ņemot vērā šo apstākli, Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu atmaksāt Valsts kasei esošo aizņēmumu projektam Eiropas starptautiskās maģistrāles (E22) un valsts galvenā autoceļa (A10) ielu posmu rekonstrukcija Ventspilī Ls 359 690 apmērā, kā arī turpmāk šo projektu finansēt no pašvaldības budžeta līdzekļiem kopumā Ls 896 917 apmērā, neizmantojot aizņēmumu un tādējādi ietaupot kredīta procentu maksājumus.

Projekta ietvaros 2010. gadā pabeigta Lielā prospekta un Lāčplēša ielas krustojuma izbūve, rotācijas apļu rekonstrukcija ar pieejām Ventas labajā un kreisajā krastā, Dzintaru ielas un viadukta rekonstrukcija, piesaistot aizņēmumu no Valsts kases.

Savukārt 2011. gadā plānots veikt Sarkanmuižas dambja seguma remontu posmā no Lielā prospekta līdz Prāmju termināļa iebrauktuvei un gājēju velosipēdistu celiņa rekonstrukciju un izbūvi Kurzemes ielā no Embūtes ielas līdz A10 autoceļam, kā arī Kurzemes ielas un Mazās Kurzemes ielas krustojuma pārbūvi. Šo darbu veikšanai iepriekš tika plānots piesaistīt kredītresursus 900 tūkst. latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils Zinātnes un inovāciju centra būvniecība tuvojas ekvatoram, tā apsaimniekotājs Ventspils Digitālais centrs izsludinājis metu konkursu eksponātu dizainam

Iecerēts, ka jau 2022. gada pavasarī jaunais tūristu piesaistes magnēts – Ventspils Zinātnes un inovāciju centrs – sāks savu darbu. Tā apsaimniekotājs Ventspils Digitālais centrs iecerējis izveidot 93 interaktīvu eksponātu, kas būs vērsti ne tikai uz viedajām tehnoloģijām, bet arī dabaszinātnēm – fiziku, matemātiku, ķīmiju, kā arī pasauli kopumā un cilvēku kā tās sastāvdaļu. Līdz ar Ventspils Zinātnes un inovāciju centra izveidi iecerēts radīt apmēram 120 jaunas darba vietas.

Ideja par Ventspils Zinātnes un inovāciju centra izveides nepieciešamību radās jau pirms teju 10 gadiem, lai rosinātu jauniešos interesi par tehnoloģijām un zinātni un Ventspilī piesaistītu tūristus gan no Latvijas, gan ārzemēm salīdzinoši tukšajos ziemas mēnešos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ventspils pilsēta grib Ventspils novada pasažieru pārvadājumus

Vēsma Lēvalde, 09.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No nākamā gada janvāra Ventspils pilsēta varētu pārņemt vairākus Ventspils novada pasažieru pārvadājumus.

Ventspils pilsētas dome 23.septembrī skatīs jautājumu par Ventspils novada pasažieru pārvadāšanas maršrutu Ventspils – Piltene un Ventspils – Priekšpiltene pārņemšanu.

Kurzemes plānošanas reģiona administrācija ir vērsusies Ventspils pilsētas domē ar lūgumu atbalstīt pasažieru pārvadājumu maršruta tīkla optimizāciju Ventspils novadā. Lūguma pamatā ir aptuveni 200 PIltenes iedzīvotāju parakstīta vēstule, ar ko viņi vērsušies pie Kurzemes plānošanas reģiona vadības, paužot neapmierinātību par reisu dublēšanos maršrutā Ventspils – Piltene, kā arī par apkalpošanas kvalitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspils pašvaldība prasa izvērtēt Edmunda Sprūdža atbildību

Vēsma Lēvalde, 13.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils pilsētas dome lūgs Ministru prezidentu Valdi Dombrovski izvērtēt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža atbildību, jo viņš nav ņēmis vērā pašvaldības prasību uzrādīt pierādījumus Aivara Lemberga apsūdzībām.

Ventspils pilsētas dome uzskata, ka E. Sprūdžs ignorējis Ventspils pilsētas domes 2012.gada 26.oktobra lēmumu saistībā ar ministra rīkojumu Nr.343, jo viņš nav sniedzis atbildes uz pašvaldības izteiktajiem lūgumiem sagādāt dokumentārus pierādījumus, uz kuru pamata pieņemts rīkojums. Ministrs arī nav informējis par savu dalību Ventspils pilsētas domes sēdē, norāda pašvaldība.

2012.gada 10.decembrī domē saņemta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieces parakstīta vēstule, kurā norādīts, ka «ministrija nav subjekts, kas izlemj, kam un kādā apjomā ir uzrādāmi vai izsniedzami krimināllietas materiāli», no kā dome secina, ka nedz ministra Sprūdža, nedz ministrijas pārziņā šādi pierādījumi neatrodas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ventspils dome pārsūdzēs tiesas spriedumu par graudu termināļa paplašināšanu

Vēsma Lēvalde, 27.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils pilsētas dome izmantos likumdošanā noteiktās tiesības pārsūdzēt Administratīvās rajona tiesas spriedumu a/s Ventspils Grain Terminal graudu termināļa 2.kārtas būvniecības lietā.

Ventspils pilsētas dome lēmumu pārsūdzēt spriedumu pamato ar nepieciešamību aizstāvēt iedzīvotāju intereses, jo tiesas spriedums, kas ir labvēlīgs Ventspils Grain Terminal, nozīmē to, ka zaudētāji būs Ventspils graudu termināļa tuvākajā apkārtnē daudzdzīvokļu mājās dzīvojošie iedzīvotāji. Ventspils dome uzskata, ka palielināsies troksnis un būs vairāk cilvēku veselībai kaitīgo putekļu, kā arī samazināsies īpašuma vērtība un pasliktināsies iedzīvotāju dzīves apstākļi.

Pašvaldība norāda, ka tiesa nav ņēmusi vērā 200 m rādiusā ap šo termināli dzīvojošo iedzīvotāju aptaujas rezultātus, kur 77% respondentu neatbalsta Ventspils graudu termināļa paplašināšanos. Par to liecina arī iedzīvotāju vairākkārtējās sūdzības pašvaldībā, kā arī sabiedriskās apspriešanas laikā saņemtās vēstules no 103 Dzintaru ielā 34, Ventspilī dzīvojošajiem iedzīvotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākā pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma būvētā ražošanas ēka ir nodota ekspluatācijā un parakstīts nomas līgums par tās izmantošanu ar vienu no vadošajiem Baltijas augsto tehnoloģiju uzņēmumiem "HansaMatrix", kurš jau kopš 2007.gada par vienu no savām galvenajām attīstības bāzes vietām izvēlējies Ventspils brīvostu, informē Ventspils brīvostas pārvalde.

Jaunā ražošanas ēka atrodas Ventspils augsto tehnoloģiju parkā (VATP), kas ir viena no Ventspils brīvostas industriālajām teritorijām. 4600 kvadrātmetru plašā ražotne ar adresi Ventspils augsto tehnoloģiju parks Nr.7 jau sākotnēji projektēta elektronikas produktu ražošanas vajadzībām. Ēku nomās uzņēmums "Hansamatrix", kurš Ventspilī attīsta savu darbību jau 13 gadus. Ražošanas telpās jau sākusies iekārtu uzstādīšana.

Ventspils brīvostas pārvalde noslēgusi ražošanas telpu līgumu ar uzņēmumu uz 10 gadu ilgu termiņu ar pirmtiesībām to pagarināt. Diemžēl, neskatoties uz uzņēmuma ilggadējo darbību Ventspilī, Ventspils pilsētas dome nepiekrita saskaņot zemes, kas juridiski ir pašvaldības īpašums, nomu uz vairāk nekā vienu gadu. Neskatoties uz juridiskajiem sarežģījumiem ilgstošā sadarbība starp Ventspils brīvostas pārvaldi un "HansaMatrix" grupas uzņēmumiem ļāvusi sadarbību turpināt un attīstīt, norāda Ventspils brīvostas pārvalde.

Komentāri

Pievienot komentāru
Vide

Koļegova: Ventspilī gaiss iedzīvotāju veselībai nekaitē

LETA, 23.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz to, ka Ventspilī gaiss iedzīvotāju veselībai nekaitē, Valsts vides dienests saistībā ar pilsētas ielās konstatētiem putekļu mākoņiem veiks Ventspils Reģionālās vides pārvaldes (RVP) amatpersonu rotāciju, preses pārstāvjiem šodien pauda VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova.

Viņa pauda, ka šobrīd visā valsts teritorijā ir palielināta putekļu koncentrācija gaisā, skaidrojot to ar sausajiem un karstajiem laika apstākļiem. Viņa pieļāva, ka iedzīvotāji pamanījuši brīdi, kad vējš putekļus uzcēlis gaisā, un tie nonākuši pilsētas ielā. «Kamēr ielas nemazgā, tikmēr vējš tur dzenā, un putekļi tur ir,» sacīja Koļegova.

Viņa uzsvēra, ka putekļu mākoņi pilsētas teritorijā nedrīkst būt, tādēļ tiks izvērtētas līdzšinējo Ventspils RVP amatpersonu darbības, kā arī tiks veikta to «pārkārtošana».

VVD iepriekš paziņoja, ka pēc tikšanās ar AS «Ventspils Tirdzniecības osta» pārstāvjiem dienests uzņēmumam izvirzījis papildu prasības ikdienas saimniecisko darbību veikšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 3.novembrī notiks Ventspils govju parādes eksponātu izsole. Sākotnējā vienas gotiņas izsoles cena ir 540 lati.

Atbilstoši Govju parādes starptautiskajai koncepcijai izsolē savāktā naudas summa tiks ziedota labdarībai, informē Ventspils dome. Par 2012. gada Ventspils Govju parādes noslēguma izsolē iegūto naudas summu plānots ierīkot rotaļu laukumu bērnunama Selga audzēkņiem.

Izsolei, kas notiks š.g. 3. novembrī Ventspils Jaunrades nama 2.stāva zālē, tiks nodotas 19 gotiņas: Sencis (autors - Ivars Drulle); Tirkīzs (autors - Aleksejs Naumovs un Ventspils Augstskola); Ķēniņgovs (autors - Andris Vītoliņš); Saimnieka levitācija virs Kurzemes Zilās govs saulgriežu naktī (autors - Aigars Bikše); Āriešu viedgovs (autors - Miķelis Fišers); Kārtībai ir jābūt! (autors - Ginters Krumholcs); Latvijas Zelta govs (autors -Leonards Laganovskis); Barības ķēde (autors – Andris Prigičevs); Ventspils Zāļu govs (autors - mākslinieku kopa SERDE); Zelta Saules un Sudraba Mēness govs (autore - Helēna Heinrihsones); Vienos vārtos ( autori - Aivars Žukovskis un Futbola klubs Ventspils); Piena ceļš (autori - Mārīte Guščika un M.Čehova Rīgas Krievu teātris); Glāze piena (autors - Kaspars Zariņš); Atmosfēriskā strūklakas govs (autore - Merike Estna (Igaunija)); Ventspils stencils (autori - Mārīte Kluša un Ventspils Jaunrades nama tēlotāja mākslas studijas audzēkņi); Mūžzaļā govs (autors - Robertas Antinis (Lietuva)); Sievišķīgā govs (autore - Elita Patmalniece); Akmeņu govs (autore – Vija Zariņa); Pie spoguļa (autors - Jānis Mitrēvics).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kurzemnieki vēlas papildināt nacionālo plānu

Vēsma Lēvalde, 22.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tikai divas pašvaldības – Liepāja un Ventspils – tika iesniegušas savas prasības izmaiņām Nacionālajā attīstības plānā 2014.-2020.gadam (NAP 2020). Tomēr vairums no priekšlikumiem nav guvuši NAP izstrādātāju un Saeimas atsaucību.

«Virkne sabiedrībai būtisku jautājumu joprojām nav iekļauti vidēja termiņa plānošanas dokumentā – NAP 2020 projektā, lai gan šādi jautājumi tiek paredzēti un atbalstīti 2010.gada 10.jūnijā Saeimā apstiprinātajā Latvijas ilgtermiņa attīstības stratēģijā – Latvija 2030,» iniciatīvu pamato Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš. Viņš uzsver, ka Ventspils savus priekšlikumus sniegusi vairākas reizes jau kopš NAP 2020 prioritāšu pamatojuma ziņojuma 2012. gada 15. februārī. Savus priekšlikumus plāna izstrādātājiem iesniegusi arī Liepājas dome, pamatlīnijās būdama vienota ar Ventspili.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lembergs nekandidēs Saeimas vēlēšanās

LETA, 08.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") šodien paziņoja, ka nekandidēs 11.Saeimas vēlēšanās, tomēr būs Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidāts, vēsta Leta.

Jau ilgstoši Lemberga darbībai uzmanību pievērsusi prokuratūra, kura uzskata, ka viņš slepus bijis patiesā labuma guvējs vairākos Ventspils tranzīta uzņēmumos un nodarbojies ar kukuļņemšanu, taču līdz notiesājošiem tiesas spriedumiem lietas līdz šim nav nonākušas. Lembergs šādas apsūdzības kategoriski noliedz un uzskata par politiski motivētām.

Pašlaik Rīgas apgabaltiesā tiek izskatīta krimināllieta, kurā Aivaru Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam sakarā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem. Šajā lietā apsūdzēts arī Ventspils mēra dēls Anrijs Lembergs un Ventspils uzņēmējs Ansis Sormulis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tele2 izveido datu pārraides maģistrāli Tallina – Rīga – Viļņa – Varšava – Berlīne – Frankfurte

Lelde Petrāne, 28.01.2015

Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass, Tele2 izpilddirektors Igaunijā Argo Virkebau, Tele2 AB grupas viceprezidents Centrāleiropā un Eirāzijā Niklas Sonkins.

Foto: Publicitātes

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tele2 AB grupa kopā ar Igaunijas premjerministru Tāvi Reivass (Taavi Rõivas) ir atklājusi jaunu 3000 kilometru optiskā tīkla maģistrāli, kas nodrošina lieljaudas datu pārraidi. Maģistrāle ir tiešais optisko šķiedru savienojums starp Baltijas valstīm un Centrāleiropu, liecina medijiem sniegtā informācija.

Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs komentē: «Šī lieljaudas datu pārraides sistēma ļauj mums droši raudzīties nākotnē uz aizvien pieaugošo mobilā interneta datu patēriņu. Lielākā daļa satura, ko iedzīvotāji izvēlas internetā, ir izvietota tieši ārvalstu interneta vietnēs, un jaunā maģistrāle paver ātrāku datu pārraidi. Uzņēmumiem un valsts iestādēm maģistrāle paver jaunas biznesa iespējas, vienlaikus nodrošinot lielāku datu drošību un kapacitāti. Potenciālie maģistrāles klienti ir arī pasaulē vadošās interneta kompānijas.»

Maģistrāles trase izvietota uz augstsprieguma elektropārvades līnijām un daļēji uz gāzes vada, savukārt pārraides sistēmu galvenie mezgli atrodas Tallinā, Rīgā, Viļņā, Varšavā, Berlīnē un Frankfurtē. Maģistrāle nodrošina datu pārraides ātrumu līdz 9,6 terabitiem sekundē. Tas nozīmē, ka, piemēram, maģistrāle vienas minūtes laikā var pārraidīt visu Tele2 klientu Latvijā mēneša laikā patērēto mobilā interneta (datu) apjomu, kā arī nodrošināt 118 miljonus tālruņa zvanu vienlaicīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspilī būvēs BMX halli un rekonstruēs laivu bāzi

Vēsma Lēvalde, 20.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 2013.gadam SIA Olimpiskais centrs Ventspils plāno izbūvēt slēgto BMX halli, rekonstruēt airēšanas bāzi Dampeļi, rekonstruēt tenisa kortus, izbūvēt apgaismojumu centrālajā stadionā un veikt citus infrastruktūras uzlabojumus.

Ventspils pilsētas dome atbalstījusi SIA Olimpiskais centrs Ventspils pamatkapitāla palielināšanu, ieguldot kustamo un nekustamo īpašumu. Pamatkapitāla palielināšana saistīta ar to, ka tiek uzsākta projekta Olimpiskā centra Ventspils infrastruktūras attīstība periodā no 2011.-2013.gadam realizācija. Projektu nodrošina sabiedrības dalībnieki – Ventspils pilsētas dome un biedrība Latvijas Olimpiskā komiteja, veicot gan naudas, gan mantiskos ieguldījumus SIA Olimpiskais centrs Ventspils pamatkapitālā, to realizējot vairākos posmos. Pirmajā posmā Ventspils pilsētas dome ieguldīs kustamo un nekustamo īpašumu 888,9 tūkst. Ls apmērā (tajā skaitā stadiona zemi un airēšanas bāzi Dampeļi), lai nodrošinātu rekonstrukciju šajos objektos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Ventspilī attīsta dzīvojamo fondu

Sadarbības materiāls, 28.12.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils valstspilsētas pašvaldība, domājot par ventspilnieku labklājību rīkojas un ir pirmā pašvaldība Latvijā, kura rīko īres dzīvojamo māju būvniecības un atjaunošanas līdzfinansēšanas konkursus. To mērķis ir paplašināt īrējamo dzīvokļu piedāvājumu Ventspilī. Konkursu ietvaros nekustamā īpašuma attīstītājs var saņemt grantu līdz 200 000 EUR projekta īstenošanai.

Latvijā lielākā daļa dzīvojamo mājokļu ir būvēti padomju laikā, tikai neliela daļa pēc neatkarības atjaunošanas. Jaunie mājokļi īpaši tiek koncentrēti Rīgā un Rīgas reģionā, līdz ar to ir izteikts dzīvojamā fonda trūkums reģionos, tai skaitā Ventspilī. “Iemesls, kādēļ mēs kā pašvaldība vēlamies atbalstīt mājokļu būvniecības projektu īstenošanu un ēku atjaunošanas projektus, ir tas, ka Ventspilī ir pieprasījums pēc īres dzīvokļiem, bet pieejamu, tostarp jaunu dzīvokļu tirgū faktiski nav. Tāda tendence gan nav raksturīga tikai Ventspilij, ar šo problēmu saskaras diezgan daudz pilsētas,” norāda Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspils budžetu visdāsnāk pildījusi SIA Ventspils nafta termināls

Vēsma Lēvalde, 11.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nodokļu maksātāju līdere Ventspils pilsētas budžetā 2010.gadā ir bijusi SIA Ventspils nafta termināls, kas pilsētas budžetu papildinājusi par vairāk nekā 900 tūkstošiem latu.

Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā iemaksāto nodokļu summu veido iedzīvotāju ienākumu nodoklis, nekustamā īpašuma nodoklis par ēkām un būvēm un nekustamā īpašuma nodoklis par zemi.

Ventspils pilsētas dome lielāko nodokļu maksātājus 11.maijā apbalvoja deviņās nominācijās. Katras nominācijas uzvarētājs tradicionāli saņem Ventspils pilsētas domes Atzinības rakstu un mākslinieka Arvīda Endziņa izgatavoto balvu.

Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā visvairāk nodokļu 2010.gadā iemaksājuši šādi uzņēmumi:

SIA Ventspils nafta termināls - transports, glabāšana un sakari - 913,7 tūkstoši latu; pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts - būvniecība - 191,3 tūkst. latu; SIA Bio-Venta - apstrādes rūpniecība -122,3 tūkst. latu; SIA Zvejnieku kompānija Grifs - zvejniecība - 60,8 tūkst. latu; a/s Diāna -tirdzniecība - 195,9 tūkst. latu; pašvaldības SIA Ventspils nekustamie īpašumi - operācijas ar nekustamo īpašumu (118,3 tūkst. Ls);SIA Diāna bistro - viesnīcas un restorāni - 37,0 tūkst. Ls; pašvaldības SIA Ventspils poliklīnika - veselība un sociālā aprūpe - 80,7 tūkst. latu; SIA Ventas Balss - izdevējdarbība, poligrāfija un ierakstu producēšana 41,1 tūkst. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Ielūkojies Ventspils Mūzikas vidusskolas būvniecības norisē

Laura Mazbērziņa, 14.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles būvdarbi lieliem soļiem virzās uz priekšu, informē Ventspils pilsētas Dome.

Ēkas kopējā platība ir 6 883 kvadrātmetri - 76% ēkas paredzēti skolas vajadzībām, bet 24% - komerciālo un nekomerciālo koncertzāles funkciju īstenošanai. Būvniecību plānots pabeigt 2019. gada sākumā, kad Ventspils iegūs ne tikai energoefektīvu izglītības iestādes mājvietu, bet arī augstvērtīgu koncertu norises vietu ar stabuļu ērģelēm un vertikālajām klavierēm.

Dotajā brīdī Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkas konstrukcija ir pabeigta. Tās ārpusē tiek veikti siltumizolācijas ierīkošanas darbi norobežojošām konstrukcijām un labiekārtošanas darbi, piemēram, laukumu bruģēšana, apzaļumošana un aprīkojums. Ēkas iekšpusē notiek Lielās zāles paceļamās zāles montāža un regulēšana. Pirmajā stāvā ir uzsākta telpu aprīkojuma montāža un virsmu apdare. Darbi norit pēc kalendārā grafika un plānots, ka objekts ekspluatācijā tiks nodots plānotajā laikā – 2019.gada 1.ceturksnī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Šonedēļ Ventspilī sāksies vērienīgais ielu sporta un kultūras festivāls Ghetto Games

Ventspils Olimpiskais centrs, 27.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā nedēļas nogalē, 28.jūlijā ar vērienīgām sacensībām ekstrēmajos sporta veidos Ventspilī tiks atklāts lielākais jauniešu ielu sporta un kultūras festivāls Eiropā Ghetto Games, dēvēts arī par GGFEST. Festivālā par uzvaru dažādos sporta veidos – sākot ar BMX, skeitbordu, “inline” un beidzot ar strītbaik frīstailu un SUP - sacentīsies sportisti no vairākiem kontinentiem.

Festivāls Ghetto Games soļo līdzi laikam, modernās tehnoloģijas iekļaujot arī savā programmā – pirmo reizi šogad festivāla ietvaros noritēs arī Latvijas dronu jeb bezpilota tālvadības gaisa kuģu sacensības. Savukārt tie, kuri nevarēs ierasties Ventspilī, varēs vērot pārraides no dažādu sporta veidu sacensībām interneta vietnē Ghetto.lv.

Pirmajā festivāla dienā, 28.jūlijā sacensības noritēs vairākos sporta veidos – GGFest Warm-up pulcēs amatierus, kuri sacentīsies scoot, inline un BMX freestyle disciplīnās, šajā dienā notiks arī Baltijas čempionāts veikbordā, starptautiskās BMX dirt sacensības, tiks vērtēti arī labāko triku meistari veikbordā, notiks arī starptautiskās BMX flatland sacensības. Piektdienas vakars noslēgsies ar filmu izrādīšanu un dronu paraugdemonstrējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspils dome ārkārtas sēdē pieprasa Pašvaldību savienības nostājas izvērtēšanu

Vēsma Lēvalde, 04.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai noskaidrotu, vai pašvaldību pārstāvji Latvijas Pašvaldību savienības domes sēdē 2012.gada 26.septembrī tiešām ir atbalstījuši pašvaldību budžetā ieskaitāmās iedzīvotāju ienākuma nodokļa daļas 2013.gadā noteikšanu 80% apmērā, Ventspils pilsētas dome ārkārtas sēdē nolēmusi aicināt Latvijas Pašvaldību savienību sasaukt ārkārtas Latvijas Pašvaldību savienības domes sēdi.

Ventspils pilsētas dome ir saņēmusi 2012.gada 27.septembrī parakstīto Ministru Kabineta un Latvijas Pašvaldību savienības 2013.gada vienošanās un domstarpību protokolu, kurā cita starpā teikts, ka Ministru kabinets uzskata, ka pašvaldību pārstāvji ar balsu vairākumu LPS domes sēdē atbalstījuši MK alternatīvo priekšlikumu. Turpat norādīts, ka LPS priekšsēdis uzskata, ka vienošanās panākta tikai par papildu dotāciju 5,6 milj.latu apmērā novadu pašvaldību finanšu nepieciešamības neizlīdzināmās apakšējās robežas paaugstināšanai līdz 97 procentiem.

Šobrīd ir radusies situācija, ka Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdim un Ministru kabineta pārstāvjiem ir atšķirīgi viedokļi par Latvijas Pašvaldību savienības domes sēdē pieņemtā lēmuma būtību, norāda Ventspils dome. Ņemot vērā to, ka pieņemtā lēmuma saturu var apliecināt institūcija, kas šo lēmumu ir pieņēmusi, Ventspils pilsētas domes skatījumā Latvijas Pašvaldību savienībai ir jāorganizē atkārtota domes sēde, kurā jāgūst apstiprinājums, ka lielākā daļa pašvaldību patiešām ir balsojušas par iedzīvotāju ienākuma nodokļa daļu pašvaldību budžetos 2013.gadā 80% apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Sprūdžs par Lembergu: zaglim, tāpat kā filmā, jāsēž cietumā

Dienas Bizness, 16.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Jums ir jāsaņem taisnīgs sods, zaglim, tāpat kā filmā, ir jāsēž cietumā, šī ēra Latvijā ir beigusies,» norāda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas [VARAM] vadītājs Edmunds Sprūdžs, sakot, ka Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga «laiks ir beidzies».

Sarunā LNT raidījumā 900 sekundes piedalījās gan Aivars Lembergs, gan Valsts aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs E. Sprūdžs. Starp abām amatpersonām vairākkārt izcēlās skaļāka vārdu apmaiņa.

Kā norādīja E. Sprūdžs, atsaucoties uz ģenerālprokuratūras informāciju, A. Lembergs saimniekojot pa Ventspils pašvaldību kā pa savu kabatu, kamēr Lembergs centās visus VARAM ministra apgalvojumus atspēkot, norādot, ka bez konkrētiem pierādījumiem šādi apgalvojumi ir tukšas runas. Tāpat Lembergs arī norādīja uz Sprūdža «50 nepadarītajiem darbiem».

Sprūdžs sarunā norādīja, ka patlaban notiekošais, vēršoties pret Lembergu, neesot saistīts ar gaidāmajām vēlēšanām, skaidrojot, ka šādā veidā viņš cenšas sakārtot pašvaldības Latvijā. «Es nevaru vienai pašvaldībai kaut ko aizrādīt, kamēr otrā galā Lembergs pa pašvaldību saimnieko kā pa savu kabatu,» sacīja VARAM ministrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lemberga vietā Sprūdžam atbild Ventspils dome

, 15.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aivars Lembergs nevar atbildēt par iepriekšējo sasaukumu pašvaldības pieņemtajiem lēmumiem - tāda ir Ventspils pilsētas domes sagatavotā atbilde vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam uz viņa 12. oktobrī atsūtīto vēstuli Par paskaidrojumu sniegšanu.

Vēstulē, ko parakstījis Ventspils pilsētas domes izpilddirektors Aldis Ābele, norādīts, ka Aivars Lembergs par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāju tika ievēlēts ar 2009. gada 1.jūlija Ventspils pilsētas domes lēmumu Nr. 103, atbilstoši A.Lemberga pilnvaru termiņš beidzas 2013. gada jūnijā. Līdz ar to ministrs E.Sprūdžs nav tiesīgs prasīt paskaidrojumus par laika periodu pirms 2009. gada 1. jūlija, kas nav šo pilnvaru termiņa ietvaros.

Tāpat vēstulē norādīts, ka, izvērtējot vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra E.Sprūdža pieprasījumu Par paskaidrojumu sniegšanu, secināms, ka tas ir pārrakstīts no Ģenerālprokuratūras apsūdzībā minētajiem apgalvojumiem. Dome informē Sprūdžu, ka jau četrus gadus notiek tiesvedība, un par apgalvojumiem, kuri minēti ministra E.Sprūdža vēstulē, nav notiesājoša sprieduma, ar kuru būtu nostiprināta apsūdzētā vaina. Pamatojoties uz Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijā un Satversmē nostiprinātajiem principiem, attiecībā pret apsūdzēto darbojas nevainības prezumpcija. Dome norāda, ka 2009.gadā ievēlētajai domei atbildēt par 11 gadu veciem, citas domes pieņemtajiem lēmumiem ir nelikumīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspils dome aicina Sprūdžu uz Ventspili sniegt paskaidrojumus

Vēsma Lēvalde, 26.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils dome aicina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu personīgi ierasties Ventspils pilsētas domes sēdē, lai pamatotu pierādījumus pret Aivara Lemberga iespējamajiem likumpārkāpumiem.

Par to pieņemts īpašs domes lēmums. Ventspils pilsētas dome šajā lēmumā norāda, ka Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs savu amatu nav zaudējis un joprojām atrodas šajā amatā arī pēc vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža 2012. gada 22. oktobra rīkojuma Nr. 343 izdošanas un publicēšanas.

Tāpat lēmumā ir nolemts lūgt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu steidzami nosūtīt Ventspils pilsētas pašvaldības domei savā 2012. gada 22. oktobra rīkojumā Nr. 343 norādīto apgalvojumu par Aivara Lemberga pieļautajiem normatīvo tiesību aktu pārkāpumiem dokumentārus pierādījumus, kā arī personīgi ierasties Ventspils pilsētas domes sēdē, lai šos pierādījumus pamatotu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Par 2,38 miljoniem eiro ražos eksponātus Ventspils Zinātnes un inovāciju centram

LETA, 04.12.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils pilsētas dome nolēmusi atbalstīt eksponātu ražošanas sākšanu Ventspils Zinātnes un inovāciju centram, kas izmaksas 2,38 miljonus eiro, informēja Ventspils Digitālā centra direktore Elīna Kroņkalne.

Ventspils Zinātnes un inovāciju centra Zinātnes centra daļā apmeklētājiem būs pieejamas septiņas interaktīvas galerijas - Veselīga dzīvesveida, Bērnu, Viedo tehnoloģiju, Fizikas un matemātikas, Ģeogrāfijas un pasaules, Cilvēka un sevis izzināšanas galerija un simulatoru zona, kas sniegs iespēju, piemēram, iejusties airētāja lomā, vai, stāvot priekšā ekrānam un veicot kustību, uzskatāmi redzēt, kādi muskuļi tiek nodarbināti. Visās galerijās kopā būs 88 izglītojoši un interaktīvi eksponāti, stāstīja Kroņkalne.

Viņa uzsvēra, ka Zinātnes un inovāciju centra galvenais uzdevums ir vienkāršotā veidā pastāstīt par fiziku, dabu, dažādu vielu, skaņas, gaismas savstarpējo ietekmi, lai veicinātu izpratni par zinātni un tās visaptverošo dabu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina VARAM pievērst uzmanību Ventspils gaisa kvalitātei

Žanete Hāka, 10.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien Ventspils pilsētas dome ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu vērst Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža uzmanību uz to, ka Ventspilī izveidojusies nepieņemama situācija gaisa kvalitātes jomā, informēja domes pārstāvji.

Par to liecina regulāras iedzīvotāju sūdzības, komentāri portālos ventspils.lv, ventsbalss.lv, iedzīvotāju iesniegumi un aptaujāto iedzīvotāju paustais viedoklis socioloģiskajās aptaujās, norāda domes pārstāvji, uzsverot, ka iedzīvotāji sūdzas par nepatīkamām smakām, putekļiem un trokšņiem, kas radušies tādu kapitālsabiedrību kā SIA Ventspils Zivju konservu kombināts, SIA Ventspils nafta termināls, AS Ventbunkers, AS Ventspils tirdzniecības osta un SIA Ventspils Grain Terminal darbības rezultātā.

Ventspilniekos sašutumu izraisījis Valsts vides dienesta Ventspils reģionālās vides pārvaldes administratīvajā rajona tiesā paustais viedoklis saistībā ar AS Ventspils Grain Terminal II kārtas būvniecības ieceres noraidīšanu, kurā teikts, ka saņemtas divas sūdzības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

KNAB veic kratīšanu Lemberga muižā un Ventspils domē

Dienas Bizness, 25.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils mērs šodien nav ieradies uz tikšanos ar Ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski, kā bija plānots. Iespējams, tas noticis tādēļ, ka Lemberga muižā sākusies kratīšana.

KNAB sācis kratīšanu arī Ventspils domē. Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga kabinets šorīt ticis aizzīmogots, bet pašlaik tajā notiek kratīšana. Tajā piedalās arī Lembergs, norāda LETA.

Medijos jau izskanējušas ziņas par to, ka varētu būt aizturēts Aivars Lembergs, taču šo informāciju noliegusi Lemberga advokāte Sandra Sleja, norādot gan, ka vairāk neko nevarot komentēt, jo esot aizņemta.

Portāls ir.lv atsaucoties uz neoficiāliem avotiem vēsta, ka Ventspils mēra Aivara Lemberga ģimenei piederošajā Puzes īpašumā KNAB īsteno kratīšanu. Taču pagaidām Db.lv oficiālu apstiprinājumu šai informācijai nav izdevies gūt. Arī Ģ. Kristovskis pagaidām nezināja iemeslu, kāpēc Ventspils mērs nav ieradies uz plānoto tikšanos domē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Palielinās Ventspils lidostas pamatkapitālu

Vēsma Lēvalde, 07.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils pilsētas dome nolēmusi palielināt SIA Ventspils lidosta pamatkapitālu, ieguldot nekustamo īpašumu – zemes gabalu un uz tā esošo skrejceļu.

SIA Ventspils lidosta pamatkapitāla palielināšana saistīta ar to, ka kapitālsabiedrība īsteno Ventspils lidostas attīstības projektu, kura ietvaros plānots pagarināt Ventspils lidlauka skrejceļu līdz 1500 m, pilnveidot drošības joslas un veikt esošās infrastruktūras rekonstrukciju un modernizēšanu. Ventspils lidostas attīstības projekta īstenošana sekmēs saimniecisko darbību pilsētā un ļaus attīstīt gaisa satiksmi, kā arī nodrošināt transporta infrastruktūras attīstību un transporta pakalpojumus saimnieciskās darbības attīstībai. Projekta kopējās izmaksas plānotas 2,25 milj.Ls (neskaitot PVN), 85% no projekta attiecināmajām izmaksām jeb 1,9 milj.Ls plānots līdzfinansēt no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils pilsētas domes rīcībā nav ziņu, kas liecinātu par to, ka Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs kopš 2007.gada 13.augusta būtu pildījis Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vai Ventspils Brīvostas valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Tā pausts paziņojumā, kas izplatīts 8. jūnijā pēc Ventspils domes sēdes. Lēmums tapis saistībā ar A. Lembergam noteikto drošības līdzekli, kas liedz pildīt valsts amatpersonas pienākumus. Vienlaikus amata nosaukumi viņam nav atņemti.

Paziņojumā norādīts, ka A. Lembergs vienlaikus ir arī Ventspils pilsētas domes deputāts, Pilsētas attīstības jautājumu komitejas priekšsēdētājs, Finanšu komitejas loceklis, Mārketinga padomes priekšsēdētājs, Apbalvošanas komisijas priekšsēdētājs, Ekonomikas un budžeta komisijas priekšsēdētājs, Pilsētas attīstības komisijas priekšsēdētājs, kā arī biedrības Latvijas Tranzīta biznesa asociācija prezidents, valdes loceklis, biedrības Ventspils Attīstības aģentūra prezidents, valdes loceklis, politiskās partijas Latvijai un Ventspilij valdes priekšsēdētājs, biedrības Basketbola klubs Ventspils prezidents, valdes loceklis, biedrības Latvijas Ostu asociācija prezidents, biedrības Biznesa attīstības asociācija valdes loceklis, priekšsēdētājs, Latvijas Republikas un vienlaikus Eiropas Savienības pilsonis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspilī nodokļa atvieglojumus saņem tūrisma nozare

Vēsma Lēvalde, 28.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils dome piešķīrusi nekustamā īpašuma nodokļa atlaides tūrisma jomas komersantiem un pašvaldības iestādēm.

50% apmērā no nodokļa gada summas atlaide piešķirta 9 fiziskām un juridiskām personām par kopējo summu 14 743 lati. Lielāko atvieglojumu summu saņēmusi PSIA Ventspils labiekārtošanas kombināts par Ventspils Piejūras kempingu (Ls 7568), un SIA Viesnīca Dzintarjūra par īpašumiem, kuros darbojas viesnīcas Dzintarjūra un Vilnis (Ls 3961). Nodokļa atvieglojumi piešķirti arī par īpašumiem, kur darbojas citas Ventspilī un Kurzemes reģionā atzītas viesnīcas: Olimpiskā centra Ventspils viesnīca, viesnīcas Jūras brīze un Kupfernams, jauniešu viesnīca Ventspils augstskolas tūristu viesnīca , kā arī viesu nami Karlīnes nams un Maija.

Komentāri

Pievienot komentāru