Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavas-Iecavas ceļa malā Jelgavas novada Salgales pagastā plānots būvēt krematoriju, informēja novada pašvaldībā.

Līdz 21.decembrim būvniecības iecerei izsludināta sabiedriskā apspriešana. Būvniecības iecere paredz īstenot SIA "Silabites" pasūtījumu, kulta ēku ceļot 4,3 hektāru zemes vienībā Salgalē, valsts autoceļa Jelgava-Iecava posma daļā.

Ēkai projektēti divi virszemes stāvi ar kopējo platību 607 kvadrātmetri. Pirmajā stāvā plānotas divas ceremoniju zāles ar atsevišķām ieejām un vējtveriem, savukārt korpusā aiz mazās ceremoniju zāles paredzēta telpa krāsnīm cilvēku kremēšanai.

Vidējā korpusā plānotas biroja telpas, gaitenis, atpūtas telpa, labierīcības, tehniskās telpas, kā arī telpa aizgājēja sagatavošanai kremācijai. Lielajai ceremoniju zālei otrajā stāvā tiks veidota muzikantiem piemērota telpa.

Ēkai paredzētas četras izejas, kā arī divi transporta vārti. Savukārt piegulošajā teritorijā atvēlēta vieta autostāvvietai 64 automašīnām.

Publiskās apspriešanas sanāksme notiks 7.decembrī plkst.16. Lai nodrošinātu valstī noteikto epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu, sanāksme noritēs attālināti. Lai pieteiktos dalībai prezentācijā, jānosūta pieteikums uz e-pasta adresi

"[email protected]", tēmā norādot "Publiskās apspriešanas prezentācija Kulta ēka, Salgales pagasts".

Aptaujas lapas un rakstiskas atsauksmes ir iesniedzamas Ozolnieku administrācijas Būvvaldē.

Publiskās apspriešanas informatīvie materiāli un prezentācija par būvniecības ieceri ir apskatāmi tīmekļa vietnē kultaeka.lv un pašvaldības mājaslapā.

"Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmums "Silabites" dibināts šī gada aprīlī. Tā īpašnieks ir Andis Rubens.

Jau ziņots, ka Edgaram Timpam piederošā SIA "Krematoriju apvienība" šogad uz Jelgavas pašvaldības zemes plāno sākt būvēt krematoriju un kolumbāriju. Kapsētas teritorijā Zālītes ielā 2 plānots izveidot kapu saimniecībai mūsdienīgai funkcionēšanai nepieciešamos pamatobjektus - atvadu zāli un krematoriju, kā arī zvanu torni un kolumbāriju.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Krematoriju apvienības" nosaukums līdz šī gada maijam ir bijis "Primo RB". Tāpat arī maijā uzņēmuma valdē Renāru Boitmani nomainīja Timpa. Boitmanis līdz tam bija arī "Primo RB" īpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru