Būvniecība un īpašums

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devis ar Jūlija Krūmiņa ģimeni saistīts uzņēmums

Žanete Hāka, 27.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā ierakstītas 54 komercķīlas, bet 144 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 190 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 129 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 60 miljardi eiro.

Lielāko komercķīlu devis uzņēmums JK Estate un SIA MC Turaida Property, kā parādnieku norādot SIA MC Turaida Property. Komercķīlas maksimālā prasījumu summa ir 7 miljoni eiro. Ķīlu ņēmusi AS Swedbank. Vienīgā uzņēmuma valdes locekle ir Jūlija Krūmiņa meita Maija Čerņavska. Uzņēmumam JK Estate pieder viesnīca Jūrmalā Villa Alvine.

Otru lielāko komercķīlu reģistrējusi AS Ditton pievadķēžu rūpnīca. Ķīlas vērtība ir 4,6 miljoni eiro, un to ņēmusi AS Citadele banka.

Savukārt trešā lielākā komercķīla bijusi 4,12 miljonu eiro apmērā un to devusi SIA KS Terminal, bet ņēmusi – AS Swedbank.

Aizvadītajā nedēļā 3,8 miljonu eiro vērtu komercķīlu devusi AS TAK investīcijas, kā parādnieku norādot SIA Enerģijas risinājumi. Ķīlu ņēmusi AS Citadele banka. Savukārt komercķīlu 2,38 miljonu eiro vērtībā reģistrēja AS Rīgas Vagonbūves rūpnīca. Ķīlu ņēmusi AS Swedbank.

Komentāri

Pievienot komentāru