Citas ziņas

Aicina ziedot naudu topošajam Bērnu ciematam

Elīna Circene, 13.10.2006

Jaunākais izdevums

Sestdien, 14. oktobrī, plkst. 13:00, SOS Bērnu ciematu asociācija rīkos preses konferenci, kurā uzsāks naudas līdzekļu vākšanu topošajam Valmieras SOS Bērnu ciematam, kas būs mājvieta bāreņiem un nelabvēlīgās ģimenēs augušiem bērniem no visas Latvijas. Lai preses konferencē varētu piedalīties arī citi interesenti, tā notiks tirdzniecības centra “Alfa” 2. stāvā virs 1. stāva Informācijas centra. Valmieras ciemata būvniecība uzsākta šogad par Skandināvijā ziedoto naudu. Latvijā pašu spēkiem saziedotie līdzekļi ir svarīgi, lai pabeigtu un iekārtotu ciemata projektu. Tad jau pavasarī no vecāku alkoholisma un vardarbības cietuši bērni varēs dzīvot gādīgās ģimenēs. Valmieras SOS ciematā būs 12 ģimenes, katrā no tām dzīvos 5-6 bērni un SOS mamma, kas vadīs ģimeni un saimniecību, rūpēsies par bērnu drošību un attīstību, sekos bērnu mācībām, uzturēs attiecības ar bērnu bioloģiskajiem radiniekiem, kā arī sadarbosies ar bērnu ciemata direktoru un citiem speciālistiem. Preses konferencē piedalīsies Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas nacionālā direktore Guna Bundule un topošā Valmieras SOS Bērnu ciemata direktors Vitolds Krieviņš. Konferences laikā tiks parakstīts sadarbības līgums ar SEB Unibanku. Tāpēc viesu vidū būs arī SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis. Latvijas SOS BCA ir SOS Kinderdorf International organizācijas locekle. Pasaulē darbojas 467 SOS bērnu ciemati 135 pasaules valstīs. Pirmais SOS bērnu ciemats Latvijā 9 gadus darbojas Bauskas rajona Īslīces pagastā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Krāpjas, izmantojot portāla Ziedot.lv vārdu

, 06.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labdarības portāls Ziedot.lv lūdz uzmanīties no krāpnieciskas darbības, ko veic negodprātīgi cilvēki, izmantojot Ziedot.lv vārdu.

Portāls ir saņēmis satraucošas ziņas, ka portālam nezināmi cilvēki uzdodas par Ziedot.lv darbiniekiem vai brīvprātīgajiem un viltus ceļā mēģina izmānīt no cilvēkiem naudu.

Fondā Ziedot 2008. gada 5.februārī tika saņemti satraukti iedzīvotāju zvani no Aizkraukles, Ikšķiles un Jūrmalas (Kauguri), ka persona (iespējams vairākas), kas uzdodas par fonda Ziedot darbinieci, apstaigā iedzīvotāju mājokļus un lūdz ziedot naudu bērnu digitālo dzirdes aparātu iegādei. Minētā persona uzrāda ziedojumu kastīti un viltotu fonda Ziedot apliecību.

Ziedot.lv ziedojumus vāc tikai labdarības portālā www.ziedot.lv, izmantojot bankas pakalpojumus, ziedojumu kastītēs, kas atrodas veikalos RIMI, Stendera ziepju fabrikas veikalos un a/s Hansabankas filiāles, kā arī oficiālos labdarības pasākumos. Portāls nekad nevāc ziedojumus individuāli, apmeklējot cilvēkus to mājokļos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecība Dienas bizness SIA sadarbībā ar labdarības portālu ziedot.lv uzsāk vērienīgu ilgtermiņa labdarības projektu.

Dienas bizness savā 15 gadu jubilejā sadarbības partnerus un draugus aicina netērēt naudu dāvanām un puķēm, bet gan ziedot to labdarības projektam Lielās dzīves skola, kura mērķis ir jauniešiem no bērnu namiem un nabadzīgām ģimenēm palīdzēt apjaust karjeras iespējas un apzināties nākotnes perspektīvas.

Būt par tiltu

«Doma par labdarības projektu Dienas biznesam pastāv jau labu laiku,» stāsta SIA Izdevniecība Dienas bizness valdes priekšsēdētājs Gastons Neimanis. «Uzņēmums jau agrāk ir iesaistījies vai nu labdarības, vai citos sabiedrības attīstībai nozīmīgos projektos. Kā piemēru varu minēt projektu Studentu klubs, kura ietvaros cenšamies ne tikai atvieglot jauniešu studijas, bet arī veicināt biznesa domāšanu. Gatavojoties izdevniecības 15 gadu jubilejai, kolēģu starpā apspriedāmies un secinājām, ka labdarība varētu būt labs veids, kā savā attīstībā pakāpties soli augstāk. Labdarība kā tāda, protams, nav nekas oriģināls, bet mums vienmēr ir šķitis, ka Db auditorija ir labi situēta, un tajā pašā laikā arī aizņemta, lai pievērstos blakus darbiem. Tāpēc arī aicinām tos, kas vēlas, palīdzēt tiem, kuriem jāpalīdz. Pēc pieredzes zinām, ka bērniem, kuri dzīvo ģimenēs, ir iespēja mācīties no vecākiem. Savukārt projekta mērķauditorija nav guvusi ģimenes atbalstu un elementāras zināšanas specifiskās jomās.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Labdarības akcijai "Skolas soma" noslēdzoties, trīs mēnešos kopumā ziedoti 23 730 lati, tādējādi skolas piederumu dāvanu kartes 35 latu vērtībā saņem 678 bērni.

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Portālā Ziedot.lv labdarības akcijai savākti ziedojumi 5135 latu apmērā, RIMI ziedojumu kastītēs RIMI darbinieki un klienti trīs mēnešu laikā saziedoja 15 000 latu, savukārt reģionālie sadarbības partneri piesaistīja 3595 latu.

Saziedotos līdzekļus, dāvanu kartes skolas preču iegādei un 100 RIMI dāvinātās skolas somas saņēma: Valmieras novada fonds (palīdzēs 139 bērniem), Alūksnes novada fonds (palīdzēs 161 bērnam), Talsu novada fonds (palīdzēs 95 bērniem), Lielvārdes attīstības fonds (palīdzēs 12 bērniem), Latgales skolu atbalsta fonds "Veronika" (103 bērniem), Tirzas pagasta attīstības biedrība (25 bērniem), Latvijas Mazturīgo atbalsta biedrība "Dace" (60 bērniem), Auces Krīzes centrs "Namiņš" (15 bērniem), Vecumnieku daudzbērnu ģimeņu biedrība "Saulgrieze" (24 bērniem), Ģimeņu veselības veicināšanas centrs "Sirdsdegsme+" (Lēdurgas pagasts, 10 bērniem), Māmiņu ātrās reaģēšanas vienība (10 bērniem) un Ventspils bērnu un pusaudžu atbalsta centrs "Nāc līdzi!" (10 bērniem), portāla www.ziedot.lv palīdzības saņēmējiem - bērniem ar veselības traucējumiem (14 bērni). Šīs organizācijas saziedotos līdzekļus dāvanu karšu veidā 35 latu apmērā tālāk nodos ģimenēm ar skolas vecuma bērniem, kuras dzīvo uz nabadzības sliekšņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Labdarības nedēļā akcentēs vairākus labdarības veidus

, 28.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai aicinātu cilvēkus palīdzēt, kā arī popularizētu dažādus labdarības veidus un iespējas, labdarības portāls Ziedot.lv sadarbībā ar Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātu no 29.septembrim līdz 5.oktobrim rīko Labdarības nedēļu, liecina portāla sniegtā informācija medijiem.

"Katru dienu nedēļas garumā tiks akcentēts kāds labdarības veids, iespēja vai joma:

29.septembris - Ģimenes diena

Šajā dienā aicināsim cilvēkus ne tikai palīdzēt bērniem, kas palikuši bez vecāku mīlestības, ģimenēm, kurās aug slimi bērniņi vai trūcīgām ģimenēm, bet arī mācīt saviem bērniem par labdarību. Jo arī labdarību, kā ikvienu citu darbību vai vērtību, bērni pārņem un iemācās no saviem vecākiem.

30.septembris - Vecmāmiņu un vectētiņu diena

Vecmāmiņu un vectētiņu dienā aicināsim neatliekot apciemot, piezvanīt vai atcerēties savus vectētiņus un vecmāmiņas. Aicināsim palīdzēt tiem vectētiņiem un vecmāmiņām, kuri dzīves nogalē palikuši vieni - bez savas ģimenes un tuviniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Krīzes centrs saņem jaunu auto

, 27.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Chevrolet un Ziedot.lv pārstāvji kopīgi ar Hansa Auto darbiniekiem nogādājuši latviešu biedrības Krīzes centrā Namiņš jaunu Chevrolet Lacetti automašīnu.

Latvijā joprojām ir daudz ģimeņu, kuras dzīvo uz nabadzības sliekšņa. Lielākās riska grupas ir vientuļie pensionāri, daudzbērnu ģimenes, vientuļās māmiņas, kuras vienas audzina vienu vai vairākus bērnus, ģimenes, kuras zaudējušas apgādnieku,

Chevrolet pārstāvji ir atsaukušies labdarībai un, lai palīdzību varētu nogādāt ģimenēm visā Latvijā, dāvina labdarības portālam Ziedot.lv automašīnu Chevrolet Lacetti. Rūta Dimanta, labdarības portāla Ziedot.lv vadītāja atzīst, ka ar šo auto dāvinājumu Ziedot.lv saņem praktisku palīdzību, lai spētu veikt palīdzības nogādāšanu tiem, kam tā visvairāk nepieciešama.

Krīzes centrs Namiņš, kurš kopš 1998.gada darbojas, lai palīdzētu bērniem no nabadzīgām ģimenēm, nodrošinot bērnu ēdināšanu humānajā virtuvē, dārzeņu audzēšanu bērnu ēdināšanai un apģērbu sadali humānajā apģērbu noliktavā. Dāvāto automašīnu Ziedot.lv izmantos arī labdarības projektam Skolas soma, kas sniedz palīdzību maznodrošinātiem skolēniem uzsākt skolas gaitas, kā arī citiem projektiem, kas nākotnē tiks īstenoti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Fonds Uzņēmēji mieram uzsāk jaunu ziedojumu kampaņu Bez tevis nav uzvaras!

Db.lv, 30.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fonds “Uzņēmēji mieram” aicina Latvijas uzņēmumus un ikvienu Ukrainas atbalstītāju piedalīties ziedojumu kampaņā “Bez tevis nav uzvaras!”, lai nodrošinātu 500 000 EUR lielu ziedojumu Ukrainas aizsardzības spēku stiprināšanai. Ziedojumi tiks vākti labdarības koncerta “Veltījums Ukrainai” ietvaros.

“Vajadzības Ukrainas aizstāvībai pret Krievijas asiņaino uzbrukumu papildinās un mainās, tāpēc cieši sadarbojoties ar saviem partneriem Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Ārlietu ministriju un citiem, mēs uz tām spējam, iesaistot uzņēmumus un sabiedrību. Šobrīd visvairāk nepieciešams atbalsts tieši Ukrainas aizsardzības spēka stiprināšanai, piegādājot Ukrainai ātrās palīdzības bruņumašīnas jeb tā sauktās mobilās ambulances, nakts redzamības iekārtas, piemēram, binokļus un monokļus, kā arī dronus un kvadrakopterus. Ņemot vērā nepārtrauktos uzbrukumus joprojām liels pieprasījums ir pēc ģeneratoriem, kā arī apvidus automašīnām un pikapiem,” sacīja Laura Skrodele, fonda “Uzņēmēji Mieram” vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina piepildīt smagi slimu bērnu sapņus

, 06.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Ikvienam no mums ir savi sapņi, taču atšķirībā no šiem bērniem, mums ir daudz laika un iespējas tos īstenot, tādēļ palīdzēsim piepildīt kāda bērna sapni!," aicina organizatori.

Jau trešo gadu Šveices farmācijas kompānija Mepha un aptieku apvienība aptieka 1 aicina piepildīt smagi slimu bērnu sapņus un sniegt atbalstu Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai, informēja akcijas pārstāve Elīna Timermane.

No šīs nedēļas līdz nākamā gada 31.janvārim iedzīvotāji var palīdzēt piepildīt bērnu sapņus, ziedojot labdarības portālā Ziedot.lv, kā arī apvienības aptieka 1 aptiekās izvietotajās ziedojumu kastītēs visā Latvijā.

Par Dāvā sapni! laikā gūtajiem ziedojumiem šogad tiks piepildīti 11 smagi un nedziedināmi slimu bērnu sapņi. Daļai šo bērnu ik dienas jāuzturas slimnīcā, tādēļ viņu vēlmes ir saistītas ar brīvā laika pavadīšanu, atbilstoši viņu fiziskajām iespējām. Tā piemēram, Pāvela (16) un Artūra (6) sapnis ir portatīvais dators. 15 gadīgā Evita priecātos par sintezatoru. Savukārt Edītes (5) sapnis ir saistīts ar pasaku un princešu pasauli. Kādēļ lai tas nebūtu ceļojums uz bērnu atrakciju parku?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Prieks, ka atceras arī jauniešus

Raivis Spalvēns, Db, 20.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecības Dienas bizness, SIA sadarbība ar labdarības portālu ziedot.lv projektā «Lielās dzīves skola» norit aktīva darbība.

Labdarības projekta ietvaros savākta summa, kas ļauj tajā iesaistīt 130 bērnu namu jauniešus. Projekta realizētāji ziedot.lv paviesojušies 30 Latvijas bērnu namos, no kuriem piedalīties piekrituši 19. «Četru cilvēku delegācija ir viesojusies dažādos Latvijas rajonos un tikusies ar apmēram 30 bērnu namu pārstāvjiem, no kuriem «Lielās dzīves skolā» pašreiz labprāt piedalīties piekrita 19. Mēs tikāmies ar bērnu namu vadītājiem, stāstījām par plāniem un vērsām uzmanību tieši uz jauniešu sagatavošanos pieaugušo dzīvei,» stāsta ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta. «Bija patīkami dzirdēt pateicības vārdus, ka esam iedomājušies tieši par jauniešiem, jo līdz šim pārsvarā sabiedrība pievērsusi lielāku uzmanību bērniem. Atgādināšu, ka jaunieši bērnu namos ir nodrošināti ar visu nepieciešamo materiālajā aspektā, bet viņiem nav neviena līdzcilvēka, kas palīdzētu izvēlēties karjeras ceļu, profesijas iespējas utt.» Sākotnēji bija paredzēts, ka darbs ar jauniešiem varētu sākties jau vasarā, tomēr, uzzinot, ka daļa jauniešu grasās strādāt, daļa dzīvos pie audžu ģimenēm, daļa dosies uz ārzemēm apmaiņas braucienā, līdz ar to starta datums tiek atlikts uz rudeni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Projekts uzņem apgriezienus

, 20.04.2007

«Cilvēki, kas jūt vislielāko gandarījumu par savu izvēli, par savu darbu, rada arī vislielāko vērtību,» apgalvo Hansabankas valdes priekšsēdētāja vietniece Irīna Pīgozne (no labās), pasniedzot ziedojumu projektam.

Foto: Eva Šavdine, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecība «Dienas bizness», SIA (Db) savas darbības 15. gadu ievada labdarības zīmē.

Atsaucoties uz Db aicinājumu izdevniecībai 15 gadu jubilejā nedāvināt vis ziedus un dāvanas, bet gan ziedot labdarības projektam «Lielās dzīves skola», tikusi savākta pirmā kritiskā summa, proti, 14 941 Ls, kas projekta realizētājam - portālam ziedot.lv ļauj uzsākt izglītības programmas izstrādi, ko paredzēts realizēt rudenī. Atgādinām, ka labdarības projekts «Lielās dzīves skola» palīdzēs nabadzīgajiem jauniešiem apjaust savas turpmākās dzīves perspektīvas no uzņēmējdarbības viedokļa.

Programmas ieviešana vienam jaunietim izmaksā 110 latu. Jāpiebilst, ka trīs ziedotāji projektam veltījuši naudas summu virs 1000 latiem, bet septiņi - virs 500 latiem. Bez naudas atbalsta projekta autori būtu pateicīgi arī par intelektuālu atbalstu no uzņēmēju puses.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SOS Bērnu ciematu asociācija kļūst par vienu ciematu bagātāka

, 23.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SOS Bērnu ciematu asociācija šajā nedēļas nogalē, 25. augustā, Valmierā atklāj otro SOS bērnu ciematu Latvijā, kas vienlaicīgi ir arī 100. SOS bērnu ciemats Eiropā. SEB Unibanka un SOS Bērnu ciematu asociācija pērn vienojās par ilgtermiņa sadarbību, lai sniegtu ne tikai finansiālu atbalstu, bet arī informētu savus klientus un sabiedrību kopumā par SOS bērnu ciematiem. Jauno ciematu Valmierā veido 12 jaunuzceltas ģimenes ēkas, kas būs mājvieta 72 bez vecāku gādības palikušiem bērniem no visas Latvijas.

"Latvijas bērnu ārpusģimenes aprūpes sistēma saņem nozīmīgu papildinājumu - otro SOS bērnu ciematu Latvijā. Tas dos iespēju vēl 72 bērniem, kas zaudējuši savu vecāku aprūpi, augt ģimeniskā vidē un izveidoties par patstāvīgiem un atbildīgiem sabiedrības locekļiem. Šis projekts ir tapis tikai patiecoties cilvēku un uzņēmumu nesavtīgiem ziedojumiem Latvijā un Skandināvijas valstīs," stāsta Guna Bundule, Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore.

"SOS Bērnu ciematu asociācija veic ļoti nozīmīgu ieguldījumu Latvijas sabiedrības labā. Un veicamo darbu saraksts nav īss. Tieši tādēļ priecājos, ka SEB Unibanka kā banka, tās klienti un darbinieki ir sekmējuši Valmieras ciemata ātrāku atklāšanu. Ir iekopta teritorija, uzceltas jaunas un modernas mājas, bērni var apdzīvot ciematu. Arī mēs, SEB Unibanka, būsim kopā ar SOS Bērnu ciematu asociāciju šajā jaukajā pasākumā, un esam sarūpējuši ciematam dāvanu - zāles pļāvēja traktorīti, kas būs palīgs zāles pļaušanā un sniega šķūrēšanā," dāvinājuma prieku pauž SEB Unibankas prezidents Ainārs Ozols.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Skolēni no maznodrošinātām ģimenēm saņems ziedotos līdzekļus skolas gaitu uzsākšanai

, 27.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 31.augustā plkst.14:00, Kino "Rīga" 2.stāva zālē (Rīgā, Elizabetes ielā 61) labdarības akcijas "Skolas soma" ietvaros noritēs pasākums 1.septembra noskaņās, kur skolēni no maznodrošinātām ģimenēm saņems ziedotos līdzekļus skolas gaitu uzsākšanai. Pasākumā laipni aicināti piedalīties arī mediju pārstāvji.

Par to, cik ziedojumi labdarības akcijā piesaistīti un cik bērni saņems ziedoto palīdzību- dāvanu kartes 35 latu apmērā skolas preču iegādei - būs zināms šajā Skolas somas pasākumā. Tajā bērni ne tikai saņems ziedojumus, bet arī priecāsies par Marijas Naumovas bērnu un jauniešu studijas "MarieN Studio" bērnu dāvāto priekšnesumu un par Kino Rīga dāvātajām brīvbiļetēm noskatīsies animācijas filmiņu "Kiriku un zvēri".

Akcijas "Skolas soma" ietvaros no jūnija labdarības portālā www.ziedot.lv, ziedojumu kastītēs RIMI veikalos visā Latvijā, kā arī reģionālo sadarbības partneru rīkotajās labdarības akcijās Talsos, Lielvārdē, Alūksnē, Valmierā un Latgalē, tika vākti ziedojumi maznodrošināto skolēnu atbalstam skolas gaitu uzsākšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laika posmā no 2004. līdz 2022. gadam vēlme pēc bērniem, pati motivācija, griba pēc tiem ir sarukusi no vidēji trīs bērnu ģimenes ieceres uz vidēji divu bērnu ieceri, liecina Latvijas Universitātes speciālistu pētījums Laulību, dzimstības un pozitīvu bērnu – vecāku attiecību veicinošo faktoru izpēte.

Bērni daudz mazākam skaitam cilvēku Latvijā nozīmē dzīves jēgu un piepildījumu.

Pētījuma statistiskā bāze

Pētījuma autores norāda, ka pētījums veikts pēc līdzīgiem principiem 2004. un 2022. gadā, turklāt visā šajā laikā Latvijas dzimstības rādītāji ir vērtējami kā kritiski zemi, gluži tāpat kā tas ir visā Eiropā. «Tomēr, ja vērtē pēc summārā dzimstības koeficienta, kam normālai paaudžu nomaiņai būtu jābūt 2,1–2,2, tad 2004. gadā tas bija 1,29, bet 2021. gadā tas bija pieaudzis līdz 1,57,» secina pētījuma autores. Proti, arī izmiršanas bezdibenī ir dziļuma atšķirības.

Tāpat bāzes datiem pieder secinājums par mātes vidējā vecuma pieaugumu. Latvijā tāpat kā visā pasaulē mātes vidējais vecums, kad dzimst pirmais bērns, palielinās. 2000. gadā pirmais bērns vidēji pasaulē dzima 24 gadus vecai māmiņai. 2021. gadā vidējais pasaules rādītājs ir pieaudzis līdz 27,8 gadiem, bet Latvijā pirmā jaundzimušā mātes vidējais vecums 2021. gadā bija 30,2 gadi. Līdztekus pētījuma autores kā pozitīvu faktoru min aizvien lielāku jaundzimušo skaitu likumīgi noslēgtās laulībās. 2021. gadā 10 872 bērni jeb 62,4% no visiem jaundzimušajiem ienāca oficiāli reģistrētās ģimenēs. 2011. gadā laulībā dzimušo īpatsvars bija tikai 55,4%. Tiesa gan, bērnu bija krietni vairāk kopumā. Situācija patlaban nedaudz atgādina Eduarda Veidenbauma dzejoļa «Ej un dzenies tik pēc naudas» vārsmas, kas noslēdzas ar vārdiem: «Papriecāties tikumīgi, bērnus radīt likumīgi.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Draugiem Group sadarbībā ar Ziedot.lv ievieš ziedojumu dāvanu kartes

Lelde Petrāne, 27.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai rosinātu jaunu dāvināšanas kultūru Latvijā, Draugiem Group uzņēmums GiftCard sadarbībā ar ziedošanas platformu Ziedot.lv uzsāk ziedojumu dāvanu karšu tirdzniecību, kas paredz dāvanas saņēmējam izvēlēties, kam ziedot dāvināto summu.

«Latvijas iedzīvotāji un uzņēmumi sev svarīgos brīžos viesus aizvien biežāk lūdz dāvanām domāto summu ziedot kādam labdarīgam mērķim. Draugiem Group izstrādātais risinājums palīdzēs šo procesu padarīt ērtu, vienkāršu un personisku. Dāvanu kartes saņēmējs Ziedot.lv mājaslapā varēs izvēlēties, kam ziedojumu novirzīt. Ziedot.lv cer, ka šādi tiks veicināta labdarība un izpratne, ka ziedojums var būt dāvana,» jauno ziedošanas veidu pamato Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

«Tas ir ērti un vienkārši - pa ceļam ieskrien kādā no tuvākajiem veikaliem un no kopējā klāsta izvēlies jubilāram atbilstošu dāvanu karti, kuru viņš varēs iztērēt tikpat ierastā veidā kā jebkuru maksājumu karti,» stāsta GiftCard vadītājs Artis Rozentāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LATVIJĀ AKŪTS SOCIĀLO AUDZINĀTĀJU TRŪKUMS

, 16.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

RĪGA, 2007. gada 15.augusts - Latvijā attīstoties bērnu sociālajai aprūpei, Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija saskārusies ar sociālo audzinātāju (SOS mammu) trūkumu. No 66 pretendentēm sociālās audzinātājas amatam profesionāli un psiholoģiski atbilstošas ir tikai 6 mammas. Šobrīd, lai nodrošinātu visas SOS Bērnu ciematu ģimeņu ēkas Latvijā ar sociālajām audzinātājām, pretendenšu skaitam būtu jāpalielinās vismaz par 2 reizēm.

"25.augustā Valmierā tiks atvērts otrais SOS Bērnu ciemats Latvijā. Pēc pusgadu ilga un aktīva atlases darba mūsu jaunajā SOS Bērnu ciematā pieejams darbs vēl sešām SOS mammām. Ģimenes sajūtas radīšana bez aprūpes palikušiem bērniem, kopā dzīvojot, veicot ikdienas pienākumus, daloties priekos un bēdās, ir atbildīgs un vienlaikus lielu gandarījumu un prieku sniedzošs darbs. Tā ir iespēja bērnam nenovirzīties no viņa dzīves ceļa, bet gan ar stipru atbalstu turpināt sasniegt mērķus. SOS mammām tā ir iespēja pilnveidot sevi, strādājot darbu, kas vienlaikus ir dzīvesveids," saka Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas nacionālā direktore Guna Bundule.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dažādas valstis vecākiem, kuru bērni Covid-19 ierobežojumu dēļ nevar apmeklēt bērnudārzu vai skolas, tiek piešķirti gan pabalsti, gan arī ieviestas materiālās palīdzības shēmas, piemēram, pārtikas pakas.

To rāda BDO pētījums. «Īpaši pasākumi - naudas pabalsti un/vai vienreizējie maksājumi ieviesti, piemēram, Austrijā, Francijā,» uzsver a/s «BDO Latvia» partnere Vita Liberte. Viņa norāda, ka daudzas valstis apsvērušas veidus, kā nodrošināt, lai vecāki ar zemiem ienākumiem varētu pienācīgi uzturēt savus bērnus (piemēram, Čīle, Igaunija, Zviedrija), piešķirot ne tikai finansiālu, bet arī atbalstu pārtikas paku vai kuponu veidā.

Atbalsta pabalstu ģimenēm 500 eiro apmērā par katru bērnu 

Valdības koalīcijas Sadarbības sanāksmes sēdē panākta vienošanās par pabalsta izmaksu ģimenēm...

«Dažas valstis, piemēram, Bulgārija, Nīderlande un Zviedrija, bija pietiekami labi izveidojušas pašreizējo atvaļinājumu regulējumu, ļaujot saņemt ārkārtas atvaļinājumus un atvaļinājumus, lai koptu slimos bērnus vai radiniekus,» tā V. Liberte. Viņa piebilst, ka dažas valstis ir ieviesušas jaunus pagaidu ārkārtas atvaļinājumu piešķiršanas pasākumus, lai nodrošinātu darba aizsardzību un (galvenokārt, daļēju) algas kompensāciju vecākiem. «Ne visi atvaļinājuma veidi gan tiek apmaksāti. Vairumā gadījumu piekļuvei šiem pagaidu atvaļinājumiem ir noteikti ierobežojumi, tāpēc ne visiem vecākiem ir iespējams tos saņemt,» tā V. Liberte.

BDO pētījums par atbalsta veidiem vecākiem:

Latvija

Ārkārtas stāvokļa laikā pieņemts jauns pabalsta veids - vienreizējs slimības atvaļinājuma pabalsts bērnu aprūpei. Pabalsts ir pieejams, ja bērns līdz desmit gadu vecumam (ieskaitot) nevar apmeklēt bērnudārzu vai izglītība tiek organizēta attālināti un vecākiem nav iespējams strādāt attālināti. Ieviests arī vienreizējs slimības palīdzības pabalsts par laiku līdz 14 kalendārajām dienām, kuru laikā sociāli apdrošinātajām personām ir tiesības to pieprasīt vienu reizi par laiku no 2020. gada 30. novembra līdz 31. decembrim, un, vienu reizi - no 2021. gada 1. janvāra līdz 2021. gada 30. jūnijam. Vienreizēju slimības palīdzības pabalstu izmaksā 60% apmērā no pabalsta saņēmēja vidējās apdrošināšanas iemaksu algas par iepriekšējiem 12 kalendārajiem mēnešiem. Pabalstu nemaksā, ja nodarbinātā persona veic saimniecisko darbību un saņem ienākumus vai personai tiek izmaksāts slimības atvaļinājuma pabalsts, vecāku pabalsts, maternitātes pabalsts, paternitātes pabalsts vai dīkstāves pabalsts. Pabalsti jāpieprasa ne vēlāk kā desmit dienas pēc dienas, kad pirmsskolas grupas vai izglītības iestādes pārtraukušas vai sākušas izglītības procesus attālināti.

Valdības koalīcijas Sadarbības sanāksmes sēdē panākta vienošanās par pabalsta izmaksu ģimenēm 500 eiro apmērā par katru bērnu.

Lietuva

Ir paredzēts vienreizējs maksājums 120-200 eiro apmērā par katru bērnu. Par katru bērnu bez nosacījumiem tiks nodrošināta summa 120 eiro apmērā. Nedaudz lielāka summa - 200 eiro uz vienu iedzīvotāju tiks piešķirta ģimenēm ar vairāk nekā diviem bērniem un ģimenēm, kurās ir bērni ar invaliditāti vai kurām draud nabadzība vai sociālā atstumtība.

Igaunija

Līdz 2020. gada 31. decembrim darba devējs, kurš neatbilst brīvā laika pabalsta saņemšanas kritērijiem, bet atbilst kritērijiem, kas noteikti padziļinātās sadarbības programmas dalībniekam, un kuru nelabvēlīgi ietekmē Covid-19 izraisītā krīze:

  • varēja samazināt darbinieka dīkstāves laika kompensāciju, maksājot tikai 70% no darbinieka algas, nevis 100% (vismaz minimālās algas apmērā un ieskaitot minimālo uzturlīdzekļu apmēru par apgādājamo bērnu / bērniem);
  • varēja piešķirt darbiniekam neizmantotu ikgadēju apmaksātu atvaļinājumu neatkarīgi no darbinieka vēlmēm, proti, kad to prasa darba devējs.

Personas, kuras atgriežas darbā no bērna kopšanas atvaļinājuma, dīkstāvē saņem 100% no vecāku pabalsta, kas piešķirts par sešu mēnešu periodu pirms ārkārtas situācijas izsludināšanas, bet nepārsniedz 700 eiro kalendārajā mēnesī. Krīzes skartajam darba devējam ir pienākums informēt nodokļu iestādi par dīkstāves pārtraukšanu darbiniekam, kuram piešķirts dīkstāves pabalsts. Darba devējs varēs vērsties nodokļu iestādē par dīkstāves pabalsta saņemšanu darbiniekiem, kuri veic papildu saimniecisko darbību un kuru mēneša ienākumi nepārsniedz 430 eiro. Sertifikātu par kopšanas atvaļinājumu izsniedz, lai rūpētos par bērnu, kas jaunāks par 12 gadiem, vai par bērnu invalīdu, kas jaunāks par 19 gadiem. Pabalsts ir 80% no vidējās algas un tiek izmaksāts no pirmās darba dienas. Slimokase apmaksā atvaļinājumu līdz 14 dienām, bet atvaļinājuma apliecību var pagarināt. Gadījumā, ja ģimenes loceklis ir inficēts ar Covid-19, darbiniekam var izsniegt sertifikātu par kopšanas atvaļinājumu, lai rūpētos par savu ģimenes locekli. Šis izmaksātais pabalsts tiek piešķirts 7 dienas un ir jāmaksā no pirmās atvaļinājuma dienas 80% apmērā no vidējās darba algas.

Bulgārija

Pabalsts ģimenēm, kurās ir bērni līdz 14 gadu vecumam un viens vai abi vecāki ir bezdarbnieki, bet kuriem nav tiesību uz bezdarbnieka pabalstu. Pabalsts aptuveni 190 eiro apmērā ir paredzēts, lai atbalstītu ģimenes, kuras cieš no nopietnām finansiālām grūtībām noteikto Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanas pasākumu dēļ.

Čehija

Viens no vecākiem, kura bērni ir jaunāki par 13 gadiem, var saņemt bērnu slimības pabalstu (ko vecāki parasti izmanto, ja bērns ir slims). Vecāks kā pabalstu saņem 80% no pamatalgas.

Somija

Pagaidu finansiālu palīdzību epidēmijas uzliesmojuma dēļ var izmaksāt bērna, kurš no vecāku puses tiek pieskatīts mājās, vecākiem vai aizbildņiem, kā arī vecāku vai aizbildņu laulātajam vai partnerim, kurš dzīvo vienā mājsaimniecībā. Bērnam pirms pamatizglītības uzsākšanas jābūt agrīnā pirmsskolas izglītības iestādē, pirmsskolas izglītības iestādē, 1. līdz 3. pamatizglītības kursā vai iepriekšējās apmācībās, vai arī viņam jābūt atzītai vajadzībai pēc īpaša atbalsta vai pagarinātas obligātās izglītības. Īpašā atvaļinājuma pabalsta summa ir 28,94 eiro nedēļā (723,5 eiro mēnesī).

Vācija

Vācijā ir īslaicīgas izmaiņas bērna kopšanas atvaļinājuma maksājumos. Piemēram, aprēķinot maksājuma summu, valdība neņem vērā zemākos ienākumus pēdējos mēnešos (parasti bērna kopšanas atvaļinājuma maksājumu apmērs būtu bijis noteikts kā noteikti procenti no 12 mēnešu ienākumiem, kas personai bija pirms aiziešanas vecāku atvaļinājumā). Lai mazinātu vīrusa ietekmes sekas, valdība par pamatu bērnu kopšanas atvaļinājuma maksājumu aprēķinam ņem vidējos ienākumus. Turklāt, ir iespējams atlikt bērna kopšanas atvaļinājumu, nezaudējot atvaļinājuma perioda mēnešus, ja persona strādā noteiktās vīrusa izplatības samazināšanas pasākumos iesaistītajās darba vietās (slimnīcās, utt.) un Covid-19 laikā nevar izmantot bērna kopšanas atvaļinājumu. Federālā valdība un federālo zemju valdības vienojušās, ka skolām un bērnu aprūpes centriem jāpaliek slēgtiem vismaz līdz janvāra beigām, savukārt, vecākiem kompensācijas saņemšanai tiks piešķirts lielāks bērnu slimības pabalsts (Kinderkrankengeld). Vecāki ir tiesīgi saņemt atbalstu, ja vien viņi ir apdrošināti valsts veselības apdrošināšanas sistēmā un paši ir tiesīgi saņemt slimības pabalstu. Bērnam jābūt jaunākam par 12 gadiem, izņemot bērnus ar invaliditāti. Bērnam jābūt arī likumīgi apdrošinātam valsts sistēmā kā apgādājamam. Nevar pretendēt uz atbalstu, ja bērns ir privāti apdrošināts. Federālā valdība nolēmusi palielināt vecāku tiesības uz bērna slimības pabalstu par 10 dienām katram vecākam un bērnam 2021. gadā. Tāpēc katram no vecākiem ir tiesības pieprasīt bērna slimības pabalstu uz laiku līdz 20 dienām vienam bērnam. Vientuļajiem vecākiem tiesības uz bērnu pabalstu dubultojas uz ir piešķirams uz laiku no 20 līdz 40 dienām. Vecākiem vai vientuļajiem vecākiem ar diviem bērniem ir tiesības uz bērna slimības pabalstu par periodu līdz 80 dienām. Ja vecākiem ir vairāki bērni, tiek piešķirts pabalsts par papildus no 10 dienām līdz 90 dienām 2021. gadā - neatkarīgi no tā, cik bērnu dzīvo kopīgi vienā mājsaimniecībā.

Ungārija

Bērna kopšanas atvaļinājums ir pieejams, līdz bērns sasniedz divu gadu vecumu un veido 70% no algas, kas nopelnīta pirms bērna piedzimšanas, nepārsniedzot 665 eiro (HUF 208 600) mēnesī. Vēl viens ģimenes atbalsta sistēmas elements ir bērna kopšanas pabalsts, ko piešķir bērna vecākiem līdz bērna 3 gadu vecumam. Laikā no bērna 2 līdz 3 gadu vecumam bērna kopšanas pabalstu ir tiesīgi saņemt visi vecāki - arī tie, kuriem bija tiesības uz bērna kopšanas atvaļinājumu. Bērna kopšanas pabalsta summa ir vienāda ar minimālo vecuma pensijas apmēru, kas ir 92,24 eiro mēnesī (HUF 28 500). Trīs vai vairāk bērnu mātēm ir tiesības uz tāda paša apjoma bērnu audzināšanas pabalstu, līdz jaunākais no bērniem sasniedz 8 gadu vecumu.

Itālija

Itālijā tiek piešķirts ārkārtas bērna kopšanas atvaļinājums 15dienu apmērā ar 50% no algas, un, ja cilvēki nevēlas izmantot šo atvaļinājumu, alternatīvi ir pieejama 600 eiro prēmijas izmaksas iespēja bērna auklei.

Lielbritānija

Darba devēji var izvēlēties saņemt papildus dīkstāves pabalstu kompensācijas darbiniekiem (no valdības atgūstot 80% no algas līdz maksimāli GBP 2500 mēnesī (2868 eiro)). To var izdarīt bērnu aprūpes vajadzībām, ja vecāki praktiski ir nespēj strādāt, kamēr skolas un bērnudārzi ir slēgti. Dīkstāve ir darba devēja izvēle.

Polija

Esošie bērna kopšanas pabalsti ļauj darbiniekiem (abiem bērna vecākiem) ņemt bērna kopšanas atvaļinājumu līdz 60 dienām, lai rūpētos par slimiem bērniem līdz 14 gadu vecumam. Vecākiem ir tiesības arī skolu slēgšanas gadījumā izmantot papildu 14 dienu atvaļinājumu, lai rūpētos par bērniem, kas jaunāki par 8 gadiem. Lai izmantotu atvaļinājumu, darbiniekiem jāaizpilda izziņa. Šis atvaļinājums netiek ieskaitīts esošajā 60 dienu atvaļinājuma ierobežojumā, kā arī papildu piešķirtajā 14 dienu atvaļinājumā.

Avots: BDO pētījums

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Var iegādāties kalendāru ar sieviešu basketbola izlases kailfoto

, 01.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 1.oktobrī, Labdarības nedēļas ietvaros, portālā www.ziedot.lv darbu sāk interneta Labdarības veikaliņš.

Pašlaik labdarības veikaliņā var nosūtīt elektronisko labdarības apsveikuma kartiņu, uzdāvināt labdarības krekliņus un iegādāties Labdarības kalendāru, liecina ziedot.lv sniegtā informācija medijiem.

Elektroniskās labdarības kartiņas darinājuši jaunieši no Jauko lietu darbnīcas.

"Jauko lietu darbnīcas jaunieši, kas darbojas aprūpes centrā Saule jauniešiem ar garīgu atpalicību, nekad nebūs baņķieri vai uzņēmēji, bet ļoti labi saprot otra sāpes, skumjas, ilgas un mīlestību, ko attēlo savos mākslas darbos. Ziedojumi no labdarības kartiņām tiks novirzīti labdarības projektam Jauko lietu darbnīca, kas jauniešiem ar garīgās attīstības traucējumiem palīdz turpināt praktiskās mākslas nodarbības, kas no vienas puses ir terapija, bet no otras puses sniedz iespēju pašizpausmei," informē organizatori.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēji atsaucas Db aicinājumam ziedot labdarībai

Raivis Spalvēns, raivis.spalve, 13.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecības Dienas bizness SIA (Db) sadarbībā ar labdarības portālu Ziedot.lv ilgtermiņa projekts Lielā dzīves skola guvis pirmo atbalstu.

Pagājušajā mēnesī uzsāktais labdarības projekts jau guvis ne tikai pirmo finansiālo, bet arī intelektuālo atbalstu. Lai arī projekts ir sākuma stadijā, vairāki uzņēmumi un privātpersonas jau piedāvājuši savas zināšanas un atbalstu tālāku mērķu realizēšanā.

Labdarības projekts Lielā dzīves skola aizsākts ar mērķi palīdzēt maznodrošinātiem jauniešiem sagatavoties lielajai dzīvei, sniedzot iespēju ieskatīties uzņēmējdarbības ikdienā, iepazīties ar uzņēmējiem un apjaust savas turpmākās dzīves iespējas.

Jāpiebilst, ka bez finansiāla atbalsta no uzņēmumiem un privātpersonām, projekts guvis arī intelektuālu atbalstu, kas solās realizēties lekcijās, nodarbībās un semināros.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bērnu slimnīcas fonds oktobrī saņēmis otro šī gada ziedojumu no SIA Mikrotīkls 500 tūkstošu eiro apmērā - kopējā uzņēmuma šogad ziedotā summa sasniedz jau 1 miljonu eiro.

Ziedojums paredzēts Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) ārstniecības pakalpojumu uzlabošanai, darbinieku tālākizglītībai, kā arī speciālistu piesaistei no ārvalstīm.

SIA Mikrotīkls atbalsta Bērnu slimnīcu jau no 2015.gada, kad Bērnu slimnīcas fonds saņēma pirmo ziedojumu 1 miljona eiro apmērā - tas bija paredzēts BKUS Hematoonkoloģijas nodaļai un nodaļas pacientu vajadzībām. Kopumā līdz šim ziedojumos no uzņēmuma saņemti jau vairāk nekā 4 miljoni eiro, kas ļāvuši Bērnu slimnīcai īstenot virkni nozīmīgu projektu ne vien onkoloģijas, bet arī citu ārstniecības pakalpojumu uzlabošanai, vides un infrastruktūras attīstībai, kā arī palīdzējuši Bērnu slimnīcas medicīnas personālam papildināt zināšanas ārvalstīs un piesaistīt ārvalstu speciālistus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS no 10. līdz 16. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdiena, 10. septembris

" 10:00 domē notiks Ventspils pilsētas domes sēde (atb. D. Brākmane, tālr. 6 36 01111)

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 13:00 līdz 17:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) norisināsies datorkursi "Informācijas sabiedrības pamatprasmes". Kursu programma ietver darbu ar datoru, teksta redaktoriem, e-pastu un internetu. Kursa maksa: LVL 20 par 12 stundām. Pieteikšanās pa tālr. 6 36 07607 vai pa e-pastu: [email protected] Lūdzam arī norādīt iespējamos kursu apmeklējuma laikus! (atb. A. Gaile, tālr. 6 36 07607)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db un ziedot.lv projektā Lielā dzīves skola sācies jauniešu iepazīšanās posms.

Projekta ietvaros notika pirmā jauniešu tikšanās Zemgales reģionā (Jelgavas sociālās aprūpes centrā), savukārt vakar Latgales reģionā (Aglonas internāta vidusskolā). Šoreiz jaunieši iepazinās savstarpēji un ar sociālajiem darbiniekiem, bet jau pavisam drīz tiks meklētas atbildes uz jautājumu - ko dzīvē vēlos darīt.

Vēlas labas sekmes

Projekta Lielās dzīves skola pirmajā kopā sanākšanas pasākumā Jelgavas sociālās aprūpes centrā piedalījās 14 jaunieši no trim Zemgales reģiona sociālās aprūpes namiem un to vadīja projektā iesaistītās sociālās darbinieces no centra Dardedze - Ramune Anspoka un Ilvija Razgale. Kā atzina projekta organizatori, iepazīšanās pasākums laika ziņā esot visīsākais. Tās ir pāris stundas, kad jaunieši sanāk kopā un neformālā gaisotnē ar rotaļu un spēļu palīdzību pārvar neziņas un mulsuma sajūtu. Iepazīšanās procesā jauniešiem nācās atbildēt uz nopietniem jautājumiem, piemēram, kas viņus iepriecina, kas apbēdina, kas gandarī, ko viņi mīl utt. Uz pēdējo biežāk minēja radus un ģimeni. Bet uz jautājumu, ko viņi vēlas sasniegt, atbildes variēja no labām sekmēm skolā līdz pat labai dzīvei pēc bērnu nama pamešanas. Par labklājīgākas dzīves iespējām jaunieši runās turpmākajās tikšanās reizēs t.s. motivācijas dienās un pēc tam apciemos uzņēmumus ekskursiju dienās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Labdarības akcijai Skolas soma saziedoti 14,5 tūkstoši latu

, 01.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šī gada 6.jūnija līdz 1.augustam Ziedot.lv labdarības akcijai Skolas soma kopumā saziedoti 14560,55 lati, dodot iespēju 416 bērniem no trūcīgām ģimenēm iegādāties skolai nepieciešamās lietas 35 latu apmērā, Db.lv informēja organizatori.

Šos un pārējos akcijai saziedotos līdzekļus trūcīgās, daudzbērnu ģimenes un ģimenes, kuras audzina viens no vecākiem saņems augusta beigās, labdarības akcijai noslēdzoties.

Nepilnu divu mēnešu laikā akcijai portālā ziedot.lv saziedoti 3232 lati, ziedojumu kastītēs RIMI lielveikalos un hipermārketos 9916,05 lati, Talsu novada fonda rīkotajos ziedojumu piesaistes pasākumos 675 lati, Madonas novada fonda rīkotajos pasākumos 341 lati, Latgales skolu atbalsta fonda Veronika rīkotajos pasākumos 256,5 lati, Alūksnes novada rīkotajos pasākumos 125 lati, un Valmieras novada fonda rīkotajos pasākumos - 15 lati.

Lai palīdzētu mazajiem skolēniem uzsākt skolas gaitas, akcija turpināsies līdz augusta beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Pelnu pats un neaizmirstu par citiem

Anda Asere, 20.03.2013

Kopš 2005. gada nogales visos Rimi un vēlāk arī Supernetto veikalos ir ziedojumu kastītes, kurās tiek vākti ziedojumi dažādām labdarības iniciatīvām, kas saistītas ar bērnu labklājības vai veselības uzlabošanu. Arī šobrīd pircēji ir aicināti piedalīties Saulaino dienu labdarības akcijā, ziedojot līdzekļus Hematoonkoloģijas nodaļas telpu remontam ziedojumu kastītēs, stāsta Valdis Turlais, SIA Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs.

Foto: Dienas mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienās uzņēmumu konkurētspēja un ilgtspēja vairs nav iespējama bez iesaistīšanās sociālos procesos un to problēmu risināšanā.

Korporatīvā sociālā atbildība ir apzināta uzņēmuma stratēģija būt sociāli atbildīgam, iesaistīties sociālos procesos un piedalīties to problēmu risināšanā. Tā to definē Ilze Ošāne, Ziedot.lv Komunikācijas vadītāja.

Viņa arī norāda, ka ikvienam uzņēmumam, kurš ievēro korporatīvo sociālo atbildību, būtu jārada līdzsvars starp biznesa un sabiedrības interesēm. Mūsdienās uzņēmumu konkurētspēja un ilgtspēja vairs nav iespējama bez iesaistīšanās sociālos procesos.

Pēdējos desmit gados korporatīvās sociālās atbildības jēdziens nostiprinās uzņēmumu ilgtermiņa plānos. I. Ošāne teic, ka tas ir, pateicoties starptautiskiem uzņēmumiem, kuru mātes zemēs korporatīvā sociālā atbildība ir pašsaprotama lieta. Tāpat šodien uzņēmumi daudz vairāk uzticas labdarības organizāciju ieteiktām labdarības programmām, nevis paļaujas uz saviem priekšstatiem. Svarīgi, ka pati uzņēmuma vadība un darbinieki tic uzņēmuma noteiktajai korporatīvajai sociālajai atbildībai un vēlas tajā līdzdarboties.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

DB viedoklis: Ar nodokļu šķērēm apgriež pirkstus ziedotājiem

Raivis Bahšteins, DB galvenās redaktores vietnieks, 06.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar nodokļu politikas jaunievedumiem grasās sasiet rokas uzņēmumiem, kas vēlas ziedot, nosakot, ka bez «sodīšanas» ar nodokli varēs ziedot tikai desmit procentus no peļņas

Plānotais ierobežojums nozīmē līdzšinējās kārtības sarežģīšanu, nošaujot divus zaķus, bet – negatīvā nozīmē. Pirmkārt, slāpējot uzņēmumu vēlmi ziedot. Tehniski samazinot atlaidi, nav ko slēpt, prognozējami saruks arī biznesa ziedojumu apmērs sabiedriskā labuma organizācijām. Otrkārt, sarūkot atbalstam, tiks apdraudētas vai zaudētas iespējas, ko pašlaik balstīja tieši ziedojumi. Pirms aplaudēt iecerētajai kārtībai, vajadzētu spēt atraut skatu no budžeta ieguvumiem un pavērtēt, kas tādējādi var ciest vai pat tikt sagrauts. Protams, jāņem vērā arī līdzšinējās blaknes, par ko gādājuši negodprātīgi ziedotāji un ziedojumu saņēmēji, kuru rīcība acīmredzot arī likusi pārvērtēt ziedošanas atbalstīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Eksperte: Nodokļu reforma nodrošinās atvieglojumus ziedojumiem

Astra Kaļāne, Finanšu ministrijas Tiešo nodokļu departamenta direktore, 21.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamgad spēkā stāsies vērienīga nodokļu reforma, kuras ietvaros tostarp tiks īpaši atbalstīti tie uzņēmumi, kuri labprāt ziedo līdzekļus sabiedriskā labuma organizācijām. Publiskajā telpā par šo jautājumu tika lauzts daudz šķēpu, tāpēc ir ļoti svarīgi paskaidrot, ka nevalstiskais sektors arī pēc nodokļu reformas spēs piesaistīt finansējumu savai darbībai, kā arī uzņēmējiem saglabāsies stimuli ziedot sabiedriskā labuma organizācijām.

Patlaban spēkā esošais Uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) regulējums paredz lielāku valsts finansēto līdzdalību, piemērojot UIN atlaidi, savukārt jaunais atbalsta modelis kopumā dos iespēju uzņēmumam ziedot lielāku summu, nepiemērojot šai summai UIN. Jāuzsver, ka UIN atvieglojumi pienāksies tiem nodokļu maksātājiem, kas ziedos sabiedriskā labuma organizācijai, budžeta iestādei vai valsts kapitālsabiedrībai, kura veic Kultūras ministrijas deleģētas valsts kultūras funkcijas.

Laikā, kad Finanšu ministrija tikai izstrādāja jaunās nodokļu politikas pamatnostādnes, tika nolemts mainīt esošo ziedojumu sistēmu, kā rezultātā tika paredzēti divi Uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atvieglojuma varianti ziedotājiem, ņemot vērā to finansiālos rādītājus vai darba algu fondu. Savukārt pēc diskusijām ar nevalstiskajām organizācijām tika paredzēts arī trešais atvieglojuma variants.

Komentāri

Pievienot komentāru