Jaunākais izdevums

Austrijas ciemata Fucking amatpersonas, uzstādot videokameras, nolēmušas cīnīties ar sekstūristiem, kuri nodarbojas ar seksu pie ciemata zīmes, ziņo eTravel.

Ciemats atrodas 33 km ziemeļu virzienā no Zalcburgas. Ciemats esot nosaukts pēc viena no iedzīvotāja Focko vārda, kas šeit dzīvojis 6 gadsimtā. Savukārt viss nosaukums Fucking nozīmē «vieta kur dzīvo Focko cilvēki.»

Ciemata varasiestādes sūdzas, ka agrāk regulāri tika zagtas ciemata ceļazīmes, bet pēc to iebetonēšanas to zādzība ir samazinājusies, bet ne pazudusi. Bet tagad pēdējais «modes kliedziens» ir fotografēties pie šīs ceļa zīmes visādās erotiskās pozās un pat nodarboties ar seksu.

Ciematā pat notika balsošana, vai nosaukums būtu jāmaina, taču vairākums nobalsoja par senā nosaukuma atstāšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Manuprāt, Latvija lēnām sākusi iziet no krīzes,» intervijā laikrakstam Latvijas Avīze norāda Austrijas vēstniece Latvijā Hermīne Popellere (Hermine Poppeller).

Viņa akcentē, ka ekonomiskās attiecības abu valstu starpā nav pārtrūkušas pat krīzes laikā. «Tiesa, tajās bija vērojams kritums, tomēr pēdējā laikā vērojams importa un eksporta pieaugums,» viņa piebilst.

Vēstniece arī norāda: «Tajā pašā laikā krīze Latvijas ekonomiku padarījusi konkurētspējīgāku. Tiesa, krīzes dēļ jūtams, ka cilvēkiem ir mazāk naudas, un tas savā ziņā mudina uzņēmējus mobilizēties. Neraugoties uz to, Austrijas uzņēmumiem joprojām ir liela interese par Latviju.»

Austrijas vēstniecības Ekonomikas departaments Latvijā regulāri rīkojot Austrijas uzņēmēju grupu vizītes uz Latviju. Nākamā paredzēta šā gada 21. martā, kad Austrijas uzņēmēju grupa ieradīsies, lai meklētu jaunus sadarbības partnerus. Aprīlī notiks Latvijas un Austrijas tūrisma kontaktbirža, maijā gaidot ierodamies Austrijas IT speciālistus. Šā gada maijā sadarbībā ar LIAA tiks rīkota Austrijas diena, kuras laikā Latvijas uzņēmumi varēs uzzināt vairāk par sadarbības iespējām ar Austriju. Jūnijā tiks organizēts seminārs par izglītības jautājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārdošanā izlikts neliels un attāls ciemats Jaunzēlandē. Tā cena - 1 miljons Jaunzēlandes dolāru jeb 715 tūkstoši ASV dolāru, vēsta telegraph.co.uk.

Pārdošanā ir viesnīca, ugunsdzēsēju stacija, rātsnams un 18 mājas.

Ciematā Otira dzīvo 44 iedzīvotāji, un tas atrodas uz Dienvidu salas esošajos Dienvidu Alpos.

Kā ciemata īpašās vērtības tiek minēti iespaidīgi kalni un sanatnīgs nacionālais parks, kurā mīt vietējie putni.

Divreiz dienā caur ciematu izbrauc TranzAlpine vilciens, kas ved lielu skaitu starptautisko tūristu no Kraistčērčas uz Greimautu.

Taču ziemas ciematā esot ļoti aukstas un vējainas, un tas varot tikt «nogriezts» no ārpasaules uz vairākām dienām.

Turklāt ugunsdzēsēju stacijā neesot ugunsdzēsēju - tā ir iznomāta mehāniķa darbnīcas vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Expo 2017

VIDEO: Austrijas Expo paviljonā enerģiju iegūst no apmeklētājiem

Dienas Bizness, 16.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ Austrijas paviljonā tika aizvadīta nacionālā diena, kuras laikā tika izrādīts viens no oriģinālākajiem izstādes Astana Expo 2017 paviljoniem. Apmeklētājiem ar savu muskuļu spēku bija jādarbina vairākas ierīces, kas, savukārt, demonstrēja nelielu ieskatu Austrijā.

Nacionālās dienas ietvaros piedalījās abu valstu oficiālās delegācijas. Kazahstānas ārlietu ministra vietnieks Romans Vasiļenko (Роман Василенко) tikās ar Austrijas Zinātnes, pētniecības un ekonomikas viceministru Benedeti Girlingeri (Bernadette Gerlinger). Oficiālās tikšanās laikā Kazahstānas pārstāvji sveica Austriju tās nacionālajā dienā un uzsvēra, ka pasākuma norises datumā aprit precīzi 25 gadi kopš abu valstu diplomātisko attiecību sākuma.

R.Vasiļenko savā uzrunā teica, ka Austrijas paviljons ar nosaukumu Austrian Power Machine jeb Austrijas spēka mašīna pretendē uz izstādes oriģinālākā paviljona statusu.

Austrijā lielākā daļa enerģijas tiek iegūta no hidroelektrostacijām un vēja. Viena no pirmajām paviljona instalācijām ar nosaukumu Ūdenskritums attēlo Austrijas kalnu vidi un, protams, ka daudzos ūdenskritumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas uzņēmēji dodas biznesa vizītē uz Austriju

Dienas Bizness, 07.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai paplašinātu divpusējo sadarbību, no šī gada 8. līdz 9.aprīlim Latvijas uzņēmēju delegācija dodas uz Austriju, Vīni, lai piedalītos Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa vizītes ietvaros. Biznesa vizītes mērķis ir atrast jaunus eksporta tirgus un piesaistīt investīcijas.

Biznesa delegācijas sastāvā ir 25 Latvijas vadošie uzņēmumi pārstāvot IKT, kokapstrādes, transporta un loģistikas, pārtikas un dzērienu, izglītības, finanšu, dizaina un tekstilrūpniecības, projektēšanas, metālapstrādes, mašīnbūves, tūrisma un citas jomas.

Latvijas biznesa delegācijai Vīnē notiks biznesa forums un divpusējās tikšanās abu valstu uzņēmējiem, nozaru apaļā galda diskusijas, darba grupu un individuālās tikšanās. Vizītes ietvaros plānots apmeklēt Austrijas Saimniecības kameru un Austrijas Dzelzceļa uzņēmumus.

Uzsākot vizīti, trešdien, 8.aprīlī Latvijas uzņēmēju delegācija apmeklēs Austrijas Saimniecības kameru, kur notiks informatīvais seminārs Uzņēmējdarbība Austrijā par ekonomiku un biznesa kultūru pēc kura sekos Latvijas – Austrijas biznesa forums. Foruma ietvaros tiks prezentēts transporta un loģistikas sektors Latvijā un Austrijas piedāvājums transporta un loģistikas jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvija iesniegusi Austrijai notu par Golovatova atbrīvošanu

BNS, 19.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija otrdien nosūtījusi notu Austrijas vēstniekam Rīgā saistībā ar Austrijas tiesībsargājošo institūciju lēmumu atbrīvot aizdomās par līdzdalību 1991.gada 13.janvāra notikumos pie Viļņas televīzijas torņa turēto bijušo PSRS Valsts drošības komitejas (VDK) darbinieku Mihailu Golovatovu, preses konferencē Viļņā paziņoja Latvijas prezidents Andris Bērziņš.

Golovatovs, kurš 1991.gada 13.janvāra notikumu laikā komandēja specvienības Alfa grupu, 14.jūlijā tika aizturēts Austrijā, pamatojoties uz Lietuvas Ģenerālprokuratūras izdotu Eiropas Savienības aizturēšanas orderi. Tomēr 16.jūlijā kļuva zināms, ka viņš jau atgriezies Maskavā, jo Austrijas policijai pret viņu nebija pretenziju.

Šāda rīcība saniknojusi Lietuvu. Lietuva pirmdien iesniedza Austrijas vēstniecībai diplomātisko notu. Par šādu Austrijas tiesībsargājošo institūciju lēmumu sašutumu paudušas arī Lietuvas amatpersonas. Uz konsultācijām atsaukts Lietuvas vēstnieks Austrijā Ģiedris Puodžūns, bet Lietuvas Ģenerālprokuratūra nosūtījusi Austrijas Tieslietu ministrijai vēstuli, kurā lūdz paskaidrot Golovatova atbrīvošanas iemeslus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Austrija liek bankām ierobežot aizdevumus centrālajā un austrumu Eiropā

Jānis Rancāns, 22.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrijas banku uzraugi likuši valsts komercbankām ierobežot aizdevumus austrumu un centrālajā Eiropā. Tas kārtējo reizi signalizē par eirozonas parādu krīzes ietekmi uz pasaules ekonomiku.

Aizdevumu ierobežošana arī liecinot par Austrijas vēlmi saglabāt savu AAA kredītreitingu, kā arī par reaģēšanu uz bažām, ka valstij varētu nākties glābt savas bankas, kuras piedzīvojušas zaudējumus centrālajā un austrumu Eiropā, vēsta Financial Times.

Austrijas centrālā banka pavēstījusi, ka bankām Erste Group, Raiffeisen Bank International un Bank Austria, centrālās un austrumu eiropas valstīs tiks liegts izsniegt lielākus kredītus nekā to vietējie noguldījumi.

Paziņojums seko pēc tam, kad ievērojami pieaugušas Austrijas obligāciju likmes. Banku pārstāvji uzsver, ka aizdevumu limits neatstās nopietnu ietekmi uz banku Eiropas uzņēmējdarbību. Tomēr analītiķi norāda, ka tas var ietekmēt kredītu pieejamību.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Redakcijas komentārs: Austriešu pamācība vēlēšanu retorikā

Didzis Meļķis, DB starptautisko ziņu redaktors, 24.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ turpinās Austrijas valdības koalīcijas formēšanās, kas uzticēta pirms nedēļas notikušo vēlēšanu favorītam – Tautas partijas (ÖVP) līderim un visādā ziņā jaunajam kancleram Sebastianam Kurcam. Eventuāli ticamās koalīcijas ar Brīvības partiju (FPÖ) dēļ Eiropas presē S. Kurca uzvara tiek pasniegta bezmaz vai kā, piedošanu, anšluss. Es, pirmām kārtām, gribu iebilst pret tādu histēriju un, otrām kārtām, arī norādīt uz «radikāļu» lietoto retoriku, kas var būt pārdomu vērta, sevišķi Latvijas nacionāļiem, ieejot priekšvēlēšanu gadā.

Savā 31 gada vecumā S. Kurcs ir de facto kļuvis par pasaulē jaunāko valsts vadītāju, iepriekš kopš 27 gadu vecuma Eiropas līmenī jau pabūdams šai godā kā Austrijas ārlietu ministrs. Bet jaunība nav netikums. Tāpat kā ne piederība ÖVP, kas ir ES līmenī valdošās Eiropas Tautas partijas (ETP) sabiedrotā. Tiesa, ETP pieder arī Ungārijas Fidesz, kuras valdība tiek kritizēta par demokrātiska varas dalījuma un tiesiskuma nīdēšanu valstī, un ÖVP ir paudusi simpātijas gan pret Fidesz, gan Višegradas grupu vispār. Bet ko nu – vai pārmetīsim Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda Junkera vadītajai ETP visēdājas neizvēlīgumu?

Višegradas grupā arī nacionālistu vadītā Polija pēdējā laikā ir izpelnījusies Briseles bardzību. Tāpat Andreja Babiša viegli eiroskeptiskās partijas ANO 2011 uzvara svētdien parlamenta vēlēšanās Čehijā neatvieglos ES valdošās elites dzīvi. Bet kurš gan ir solījis, ka varas nasta būs viegla? Pašā Austrijā visticamākā koalīcijas partnere FPÖ jau vairāk nekā desmitgadi kratās vaļā no neonacistiskas pagātnes grēkiem kādreizējā līdera Jorga Haidera laikā. Tās vadītājs kopš 2005. gada Haincs Kristians Štrāhe 12 gadus ir mērķtiecīgi un uzsvērti kultivējis labas attiecības ar Izraēlu. Lai gan tas līdz ar «Višegradas noslieci» ir vaimanāšanas iemesls par topošo koalīciju, vērā tomēr ir jāņem arī ÖVP pirmsvēlēšanu retorika, izslēdzot gan no eventuālās koalīcijas, gan sabiedriskās dzīves jebkādu antisemītismu kā Austrijas vērtībām neatbilstību parādību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Premium segmenta nekustamo īpašumu kompānija Latvia Sotheby’s International Realty uzsākusi zemes apbūves gabalu pārdošanu ciemata projektā Jurmala Dune.

Jurmala Dune ir ciemats Ragakāpas tuvumā Jūrmalā, Lielupes krastā, kur plānots uzbūvēt privātmājas, villas un trīs mazstāvu dzīvokļu mājas.

Ciemata kopējā platība plānota 25 hektāru apmērā. Ciemats atrodas vietā, kurā Lielupe satiekas ar Baltijas jūru. To no vienas puses 1 km garumā ieskauj Lielupes krasti, savukārt no otras puses Ragakāpas dabas parks un balto smilšu pludmale.

Jurmala Dune ir multifunkcionāls slēgta tipa ciemats, kura rezidentiem un viesiem jau ir pieejamas pilnībā labiekārtotas publiskās zonas ar apgaismotiem un bruģētiem ceļiem, ietvēm un veloceļiem, kā arī atpūtas zonām. Teritorijā kopumā atrodas vairāk nekā 30 zemesgabalu dažādas platībās, no 2500 līdz 4000 kvadrātmetriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neliels Katalonijas ciemats Galifia (Gallifa) atteicies maksāt nodokļus centrālajai Spānijas valdībai. Tā vietā ciemats nodokļus maksās Katalonijas nodokļu aģentūrai (ATC).

Ciemats, kuru pārvalda Katalonijas neatkarību atbalstoša partija Solidaritat, 16. oktobrī pasludināja, ka ir «finansiāli nepakļāvīgs» un šā gada trešā ceturkšņa nodokļus maksājis ATC, nevis Spānijas Nodokļu aģentūrai (ATE), vēsta eitb.com.

«Patlaban [lēmuma par nodokļu nemaksāšanu Spānijas centrālajai valdībai] efekts būs nepamanāms, jo Katalonijas valdība mūsu naudu nosūtīs viņiem Madridē,» sacīja Galifas pašvaldības vadītājs Jordi Fornas. «Tomēr, ja citas pašvaldības, organizācijas un uzņēmēji izlems darīt to pašu, Katalonijas kase būs pilna, lai tajā brīdī, kad mēs neatkarības virzienā spersim izšķirošo soli, mums būtu pietiekami daudz resursu,» uzsvēra J. Fornas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmais Latvijas kluba ciemats top Babītes pagastā, tā attīstītāji ir uzņēmums S.I.Development un Krievijas būvnieku asociācijas pirmais viceprezidents Sergejs Čerņins, liecina medijiem sniegtā informācija.

Kā tiek skaidrots, kluba ciemats esot Latvijā jauns nekustamā īpašuma veids - slēgts dzīvojamais ciemats, kurā radīta un labiekārtota iekšējā infrastruktūra.

Pirmās 5 Jurmala Lake Club villas un 24 apartamentus nodos ekspluatācijā 2014. gada rudenī. Kopā vairāk nekā 12 ciemata hektāros būs izvietotas trīs veidu ēkas – privātās villas un ēkas ar četriem divstāvu apartamentiem, kā arī daudzdzīvokļu nams ar tajā izvietotiem: sporta klubu, bāru, SPA, iebraukšanas kontrolpunktu, pazemes autostāvvietu, veikalu, mini tirdziņu un iedzīvotāju apkalpošanas servisu. Dzīvojamo telpu platības ir plānotas no 153 līdz 359 kvadrātmetriem, privātās villas izvietotas uz 1200 līdz 2500 kvadrātmetriem zemes, kuru pircējs iegādāsies kopā ar nekustamo īpašumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada augusta vidū Babītes pagasta Piņķos durvis vērs modes zīmolu outlet jeb, latviskojot saskaņā ar Valsts valodas centra norādēm, zīmolpreču izpārdošanas ciemats "Via Jurmala Outlet Village". Baltijā šis būs pirmais outlet ciemats zem klajas debess, saskaņā ar attīstītāja vīziju - pilsēta pilsētā.

"Via Jurmala Outlet Village", kura raksturīgā iezīme, raugoties no dizaina viedokļa, ir Vidusjūras stila ēkas un ieliņas, visa gada garumā apmeklētājiem tiks piedāvāts iegādāties pasaulē populāru zīmolu iepriekšējo sezonu un outlet konceptam īpaši veidotu kolekciju preces.

"Via Jurmala Outlet Village" mārketinga vadītāja Anna Žigalova biznesa portālam db.lv stāsta: "Skatāmies uz tirgu, kurā jau darbojas esošie spēlētāji. Mēs varam tikai to pārdalīt, paņemt kādu tirgus daļu ar izdevīgāku piedāvājumu." Šobrīd uzstādīts 15% relatīvās (starp definētiem konkurentiem) tirgus daļas mērķis pirmajos divos gados.

"Via Jurmala Outlet Village" tiks attīstīts divās kārtās. Pirmajā kārtā ir ieguldīti 27 miljoni eiro. Otrās kārtas koncepts vēl tiek izstrādāts, saskaņojot ar potenciālo nomnieku vēlmēm, tādēļ plānotais investīciju apjoms vēl tiek rēķināts. Vaicāta, kad varētu sākties otrās kārtas attīstība, A. Žigalova teic, ka saskaņā ar šā brīža plāniem vismaz pusotru gadu plānots veltīt uzmanību pirmajai kārtai un pēc tam pievērsties tālākai attīstībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Nodod ekspluatācijā gājēju un velosipēdistu tiltu pār Jūrmalas šoseju

Lelde Petrāne, 01.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pilnsabiedrība LNK Industries Group ekspluatācijā nodod gājēju/velosipēdistu tiltu pār autoceļu A10 Babītes pagasta teritorijā, Rīgas–Ventspils šosejā 14,82. km. Tilta būvniecība veikta pēc VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) pasūtījuma, būvprojekta autors ir SIA Projekts 3.

Tilta būvniecības izmaksas: 1 059 959.99 eiro (ieskaitot PVN).

Tilta laiduma konstrukciju veido trīslaiduma tērauda kopne, kas balstīta ar tērauda vantīm, tilta garums ir 78,24 metri un platums 3,67 metri. Tas balstās uz 18 monolītā dzelzsbetona balstiem un tilta pamatus veido 52 urbpāļi ar diametru 880 mm. Gājēju tilta vantis ir veidotas no 36 mm tērauda stieņiem. Lai samazinātu konstrukcijas pašsvaru, pārvada ietves virsma tika apstrādāta ar speciālu pretslīdes pārklājumu, kura kvalitāte attiecībā uz saķeri un ilglaicību neatpaliek no tradicionālās asfaltbetona segas. Šis seguma veids ir arī betona konstrukciju hidroizolācija. Uz abām pusēm no gājēju tilta ir izbūvētas nepārtrauktas plātņu sistēmas dzelzsbetona rampas. Babītes pusē tās garums ir 77,61 m, Priežciema pusē – 90,24 m. Pārvada galos tika izbūvētas pandusu konstrukcijas 22,55 m un 22,87 m garumā. Autoceļa sadalošajās joslās ‒ 50 metru uz katru pusi ‒ tika izbūvēts žogs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akcentējot japāņu tradīciju būvēt no koka, Tokijā top olimpisko spēļu sportistu ciemats un nule kā medijiem prezentēta viena no tā galvenajām ēkām - Village Plaza.

Village Plaza piedāvās plašu pakalpojumu klāstu sportistiem, komandu amatpersonām, viesiem un plašsaziņas līdzekļiem olimpisko un paralimpisko spēļu laikā.

Ciemats atrodas Tokijas Harumi krastmalas rajonā, un tajā būs viss, sākot no kafejnīcas un bankas, līdz medicīnas centram un frizētavai.

Saskaņā ar Spēļu organizēšanas komitejas teikto, vienstāva koka konstrukcijai Village Plaza aptuveni 5300 kvadrātmetru platībā izmantoti apmēram 40 000 lapegles, ciedra un cipreses koku, ko ziedojušas 63 Japānas pašvaldības. Katrs kokmateriāls apzīmēts ar tās pašvaldības nosaukumu, kura tos ziedojusi. Materiālu izmaksas tiek lēstas aptuveni 20 miljonu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neliels Spānijas ciems izlēmis iznomāt zemes gabalus kaņepju audzēšanai, kas paredzētas marihuānas ražošanai, lai tādējādi iegūtu papildus finanšu līdzekļus, vēsta AP. Savukārt Spānijas varasiestāžu pārstāvji norāda, ka šāda marihuānas audzēšana ir pretrunā ar likumu un prokuratūra iejauksies tiklīdz kā tiks iesētas pirmās sēklas.

Ar šādu naudas piesaistīšanas ideju klajā nācis Raskeras ciemats Katalonijā, kuru apdzīvo 900 cilvēku. Spānijas laikraksts La Vanguardia norāda, ka ciematu pamet jaunieši, kuri dodas uz lielākām pilsētām darba meklējumos.

Saskaņā ar Spānijas likumdošanu, privāta marihuānas lietošana nelielos daudzumos ir atļauta, taču aizliegts to audzēt, reklamēt vai pārdot. Ciemats plāno dibināt kompāniju, kas iznomās zemes gabalus Barselonas marihuānas smēķētāju biedrībai ABCDA.

Barselonas marihuānas smēķētāju biedrība jau apsolījusi Raskeras ciemata kompānijā veikt sākotnējās investīcijas 30 tūkstošu eiro apmērā. Biedrība norāda, ka projekta ietvaros ciematā tiks izveidotas 40 darbavietas – strādnieki, kas marihuānu audzēs, novāks un iepakos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alpu kalnu Nebelhorna virsotnē atrodas iglu jeb sniega būdu ciemats.

Ciemats, kas ietver bāra iglu, ēdamistabas iglu un karstā ūdens āra baseinu, atvērts ziemas mēnešos - līdz aprīlim. Vienas nakts uzturēšanās tajā maksā 114 eiro par personu. Cenā ietvertas arī brokastis un siera fondī.

Iglu ciemats ar 11 būdām atrodas netālu no Bavārijas pilsētas Oberstdorfas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sitio Pariahan, piekrastes ciemats Filipīnās, kādreiz bija sala, bet tagad ir bez zemes.

Ciemats, kas atrodas aptuveni 17 kilometru attālumā no Filipīnu galvaspilsētas Manilas, katru gadu nogrimst dziļāk par apmēram 4 cm.

Globālās sasilšanas izraisītā jūras līmeņa celšanās drīz varētu padarīt šo ciematu nelietojamu. Ar šādu problēmu saskaras arī citas Āzijas valstis, kur vissmagāk cieš tieši visnabadzīgākā sabiedrības daļa.

Sitio Pariahan ciematā dziļa aka ir vienīgais ūdens avots. Uz daudziem jumtiem uzstādīti saules paneļi, lai iegūtu elektrību, kas galvenokārt tiek izmantota, lai kopīgi skatītos televīzijas pārraides. Dienās, kad elektrības ir maz, iedzīvotāji laiku pavada, spēlējot azartspēles.

Taču savulaik ciemats bijis pavisam citāds. Tur rīkoti basketbola turnīri un tik grandiozi svētki, ka uz tiem ieradušies viesi no citām valsts vietām. Basketbola laukums tagad ir pilnībā nogrimis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Jau noalgoti advokāti Austrijā un Luksemburgā, lai izstrādātu darbības taktiku Krājbankas naudas atgūšanai

NOZARE.LV, 05.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau noalgoti advokāti Austrijā un Luksemburgā, lai izstrādātu darbības taktiku Latvijas Krājbankas naudas atgūšanai, intervijā žurnālam Kapitāls norāda Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja vietnieks Jānis Brazovskis.

FKTK padome 21.novembrī nolēma apturēt visu Krājbankas finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums tika pieņemts, jo bankā tika konstatēts aptuveni 100 miljonu latu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra.

Dokumentus par Krājbankas līdzekļu aptuveni 100 miljonu latu vērtībā apķīlāšanu parakstīja bankas līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs un bankas prezidents Ivars Priedītis. To 18.novembra sarunā ar FKTK pārstāvjiem un bankas vadību atzina Antonovs, liecina aģentūras LETA rīcībā esoša informācija.

Krājbankai izvietoti līdzekļi vairākās bankās Krievijā, Austrijā, Luksemburgā un Ukrainā, no kuriem vislielākais līdzekļu apjoms izvietots Maskavas bankā - 68 miljonu ASV dolāru apmērā (apmēram 34 miljoni latu). Visiem šiem līdzekļiem Krājbanka patlaban netiek klāt, jo šīs bankas norāda, ka minētās summas ir apķīlātas, un vienīgā iespēja tām tikt klāt ir darījumu apstrīdēšana un summu piedziņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrijas zemo izmaksu lidsabiedrība «Laudamotion» no šā gada rudens sezonas sāks jaunus tiešos lidojumus maršrutā Rīga - Vīne, informē VAS «Starptautiskā lidosta «Rīga».

Sākot ar 2019.gada oktobri, Laudamotions piedāvās 4 lidojumus nedēļā no Rīgas uz Austrijas galvaspilsētu Vīni.

Laudamotion ir Austrijas zemo cenu lidsabiedrība, nosaukta tās dibinātāja Nikija Laudas (Niki Lauda) vārdā, kas izveidoja uzņēmumu 2018.gada martā. Pašreizējā flote lido zem koda OE un sastāv no 23 lidmašīnām, kuras lido no Austrijas un Vācijas. Laudamotion, kuras galvenā mītne atrodas Vīnē, attīsta arī bāzes Diseldorfā, Štutgartē un Palmā. Aviokompānija prognozē, ka 2019.gadā ar to lidos vairāk nekā 6 miljoni pasažieru. Austrijas lidsabiedrība lido uz vairāk nekā 90 galamērķiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspils ieinteresējusi austriešus un ķīniešus

Vēsma Lēvalde, 08.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 10. martā, Ventspilī ieradīsies Austrijas delegācija, bet 11. martā - Ķīnas politiķi. Ārzemniekus ieinteresējis bizness Ventspilī.

Austriju pārstāvēs Austrijas vēstniecības Latvijā Ekonomikas departamenta projektu vadītāja Ligita Tomika un Austrijas otrā lielākā laikraksta www.kurier.at žurnālists, kurš šobrīd dodas ceļojumā apkārt pasaulei, lai paviesotos vairākās valstīs un ziņotu Austrijas uzņēmumiem par valstu vietējo tirgu un tirgus iespējām. Viesošanās laikā viesi no Austrijas apmeklēs uzņēmumu SIA Dendrolight Latvija, kurā ražo austrieša Johana Bergera izgudroto inovatīvo masīvkoka šūnu materiālu dendrolight, kā arī viesosies Ventspils brīvostas pārvaldē, kur sīkāk iepazīsies ar ostas un tās uzņēmumu darbību

Ķīnas Tautas republiku vizītē Ventspilī pārstāvēs Ķīnas Tautas Republikas (ĶTR) Komunistiskās partijas ministrs, Starptautisko sakaru departamenta vadītājs Vans Dzjažujs, V. E. Ķīnas Tautas Republikas vēstnieks Latvijas Republikā Hu Ješuņs un partijas pārstāvju delegācija. Viesus no Ķīnas īpaši interesē uzņēmējdarbība un zinātnes attīstība. Vizītes laikā delegācija tiksies ar Ventspils pilsētas pašvaldības un Ventspils brīvostas vadību, iepazīsies ar Ventspils brīvostas piedāvātajām iespējām, kā arī apmeklēs Ventspils Starptautisko radioastronomijas centru, lai iepazīstos ar tā darbību un vēsturu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Latvijas zinātnieki un uzņēmēji dodas uz Austriju

Jānis Rancāns, 12.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šī gada 12. līdz 15. septembrim Latvijas zinātnieki un uzņēmēji piedalās tirdzniecības misijā vides, biotehnoloģiju un bioenerģijas jomā Austrijā, informē Latvijas investīciju un attīstības aģentūra.

Tirdzniecības misijas ietvaros uz Austriju devās četri Latvijas uzņēmumi- AS Biotehniskais centrs, SIA Bekoteks, SIA Advanced Technologies, IK BaltBelPartner. Misijas dalībnieki pārstāv arī nesen dibināto SIA Vides, bioenerģētikas un biotehnoloģijas kompetences centrs, kā arī Latvijas Biotehnoloģijas asociāciju un Latvijas Biogāzes asociāciju.

Paralēli vizītēm uzņēmumos notiks individuālas tikšanās ar potenciālajiem biznesa partneriem, kas organizētas sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecību Austrijā.

Pirmajā vizītes dienā 12. septembrī zinātnieki un uzņēmēji piedalīsies seminārā par Latvijas un Austrijas sadarbības iespējām vides jautājumos. Seminārā tiks apskatīti atjaunojamās enerģijas jautājumi Austrijā un Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināta - KVV Liepājas metalurga velmētavas kustamo mantu iegādājies Smart Stahl

LETA, 20.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējīgās AS «KVV Liepājas metalurgs» velmētavas kustamās mantas izsolē uzvarējis Austrijas uzņēmums «Smart Stahl GmbH», aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma administrators Guntars Koris.

Pievienota 5. rindkopa

Austrijas uzņēmums uzvarējis izsolē ar piedāvāto cenu 1,57 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 1,9 miljoni eiro ar PVN. Par pirkumu «Smart Stahl GmbH» ir jānorēķinās trešdien, 21.martā.

Koris aģentūrai LETA sacīja, ka šodien izsolē piedalījās trīs pretendenti - bez Austrijas uzņēmuma vēl arī Latvijas uzņēmumi SIA «Tolmets» un SIA «FeLM».

Velmētavas mantas izsoles sākumcena bija noteikta 1,33 miljonu eiro apmērā.

Sabiedrisko mediju portāls «lsm.lv», atsaucoties uz «TV Kurzeme», ziņo, ka Austrijas uzņēmums plāno atjaunot ražošanu velmētavā un pieņemt darbā daļu no bijušajiem «KVV Liepājas metalurga» darbiniekiem. «Smart Stahl Gmbh» menedžeris Peters Foltins «TV Kurzeme» gan nevarēja pateikt, cik cilvēkiem varētu tikt nodrošināts darbs. Velmētavas ēka gan patlaban ir ieķīlāta un tiks iznomāta vai pārdota atsevišķa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien, iespējams, tehnisku iemeslu dēļ tā arī nesāka videokonferences režīmā ar Austriju skatīt bijušā Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča krimināllietu. Posttraumatiskā sindroma dēļ Vaškevičs pats nevarot iesaistīties tiesas procesā, paziņoja viņa advokāte Jeļena Kvjatkovska.

Videokonference ar Austrijas varasiestādēm bija paredzēta plkst.11, taču pēc aptuveni pusstundu ilgas gaidīšanas tiesai neizdevās sazvanīt Austrijas kompetentās iestādes. Tiesas sēde gan notika, bet videokonferenci tiks mēģināts vēlreiz sarīkot 30.novembrī.

Šodienas tiesas sēdē lietas dalībnieki, ņemot vērā pāris žurnālistu klātbūtni, nedaudz pastrīdējās par to, vai procesu skatīt slēgtā sēdē, ņemot vērā, ka tiesas sēdē klātneesošajam lieciniekam, bijušajam Muitas pārvaldes direktoram Tālim Kravalim piemērota procesuālā aizsardzība. Prokurors Arvis Miglāns iebilda pret procesa skatīšanu atklātā sēdē, bet Vaškeviča advokātei Kvjatkovskai iebildumu nebija. Tiesa savukārt uzskatīja, ka procesu var skatīt atklāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrijas celtniecības uzņēmums "Strabag" sarāvis saiknes ar rietumvalstu sankcijām pakļautā Krievijas oligarha Oļega Deripaskas kontrolēto uzņēmumu "Rasperia Trading" un pārtrauks darbību Krievijā.

"Strabag" lielākais akcionārs Austrijas uzņēmēja Hansa Pētera Hāzelšteinera ģimenes privātais fonds lauzis kopš 2007.gada spēkā esošo sindikāta līgumu ar Kiprā reģistrēto "Rasperia Trading", kam pieder 27,8% "Strabag" akciju, un abiem pārējiem akcionāriem - Austrijas apdrošinātāju "UNIQA" un Austrijas finanšu kompāniju "Raiffeisen".

Uzņēmums skaidro, ka šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad visi pūliņi iegādāties "Rasperia Trading" piederošās akcijas piedzīvojuši neveiksmi.

"Strabag" norāda, ka nemaksās dividendes "Rasperia Trading".

Vienlaikus "Strabag" nolēmis pārtraukt darbību Krievijas tirgū saistībā ar Maskavas īstenoto uzbrukumu Ukrainai. Darbība Krievijā veidoja 0,3% no "Strabag" izlaides.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

VW radīšot lētu limuzīnu ASV tirgum

, 29.10.2009

Volkswagen New Midsize Sedan galvenais uzdevums, sākot no 2011. gada nogales, būšot otrpus okeānam cīnīties ar aziātiem. (Foto:VW)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai spētu otrpus okeānam cīnīties ar aziātu modeļiem, vācu autoražotājs Volkswagen plāno 2011. gada nogalē ASV tirgū laist jaunu vidējās klases sedanu.

Pagaidām oficiāli ir zināms tikai jaunā modeļa apzīmējums, proti, New Midsize Sedan un tas, ka jaunais auto tiks ražots ASV. Tas būšot speciāli Ziemeļamerikas tirgum radīts sedans, kurš daudzējādā ziņā izmantos tos pašus labumus, ko varēsim ieraudzīt arī nākamās paaudzes VW Passat modelī. Volkswagen amatpersonas sola, ka jaunā sedana cena būšot konkurētspējīga, lai pienācīgi spētu cīnīties ar Ziemeļamerikā pieprasītajiem aziātiem, piemēram, Toyota Camry vai Nissan Altima.

Komentāri

Pievienot komentāru