Jaunākais izdevums

Pirms dažiem mēnešiem izveidotais nekustamā īpašuma fonds Baltic Opportunity Fund veicis pirmo ieguldījumu Baltijā.

Tas ir biroju komplekss Lincona Tallinā, pie maģistrālā Pērnavas ceļa, tikai 4 km no Tallinas vecpilsētas. Kompleksa kopējā iznomājamā platība ir 11,34 tūkst. m2, no kuriem 75% atvēlēti birojiem un 25% – mazumtirdzniecībai (pirmajā stāvā). Kompleksu veido trīs savstarpēji saistītas biroju ēkas un viena atsevišķa mazumtirdzniecības ēka, ko iespējams pārbūvēt. Kompleksā ietilpst arī piecstāvu autostāvvieta aptuveni 400 automašīnām. Galvenais nomnieks Lincona kompleksā ir jaunā, vienotā Swedbank grupas IT nodaļa.

Šis ieguvums ir nozīmīgs BPT un jaunajam fondam, vērtē BPT koncerna aktīvu pārvaldes vadītājs Indreks Hāls (Indrek Hääl). «Tas atbilst mūsu stratēģijai par ieguldījumiem augstas kvalitātes nekustamo īpašumu aktīvos, kas sniedz stabilus ienākumus un kam ir ļoti pievilcīga sākuma atdeve. No biznesa viedokļa Lincona atrodas izdevīgā vietā, un īpašumam ir liels nomas cenu pieauguma potenciāls, jo Igaunijas ekonomikai turpina atveseļoties.»

Tikmēr fonda vadītājs Tarmo Karotams (Tarmo Karotam) izteicies, ka nekustamo īpašumu tirgus pēc 2008. gada krīzes ir ievērojami atkopies. «Mūsu mērķis ir nodrošināt gada ienesīgumu ap 15%, iegādājoties stabilus aktīvus ar konkrētu pieauguma potenciālu, un īstenot šo potenciālu, mērķtiecīgi pārvaldot savus aktīvus. Lincona mums nozīmē daudzsološas perspektīvas tieši šā mērķa sasniegšanai.»

Šobrīd fonds gatavojas citu projektu pārņemšanai Baltijas valstīs, kā arī nākamajai finanšu līdzekļu piesaistei.

Db.lv ziņoja, ka pagājušā gada nogalē mērķi nākamajos trijos gados ieguldīt 200 milj. eiro Baltijas īpašumu tirgū aktīvu pārvaldīšanas BPT Asset Management ir izveidojis jaunu fondu Baltic Opportunity Fund. Tā darbība vērsta uz investīcijām galvenokārt gatavās biroju ēkās un tirdzniecības objektos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu fonds BPT Secura pārdevis vienu no saviem augstākās klases īpašumiem – vēsturisko biroju ēku Kaļķu ielā 15. Īpašums pārdots nesen dibinātajai Itālijas uzņēmuma Baltic RE Group meitai SIA Key 15.

Rīgas centrā 1913. gadā celtās jūgendstila ēkas platība ir 5114 kvadrātmetri. Pēdējo gadu laikā tā renovēta un pārveidota par biroju ēku, kurā ir arī tirdzniecības uzņēmumiem piemērotas telpas.

BPT Secura Fonda, ko šobrīd pārvalda BPT Asset Management, vadītājs Algis Vaitiekuns (Algis Vaitiekunas) norāda, ka šis ir labs investīciju darījums, kas raksturo Baltijas valstu nekustamo īpašumu potenciālu. «Pārdošanas procesā novērojām paaugstinātu investoru interesi par ēku Kaļķu ielā 15, kas vēlreiz apliecināja, ka ir stabili augsts pieprasījums pēc kvalitatīvām ēkām labās vietās,» norāda nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmuma Newsec Latvia, kurš nodarbojas ar BPT Secura fonda piederošo īpašumu pārdošanas, vadītāja Olga Kozina.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma fonds BPT Baltic Opportunity iegādājies tirdzniecības centru Sky Mežciemā, Rīgā, izriet no nekustamā īpašuma pārvaldīšanas kompānijas BPT Asset Management paziņojuma.

Tas ir otrais šī fonda iegūtais īpašums. Starp pusēm noslēgtais īpašuma pārdošanas darījums paredz tiesības lielveikalam Sky turpināt nomāt telpas šajā objektā (sale & lease-back). Darījuma detaļas, tostarp darījuma summa, netiek atklātas. Īpašuma iznomājamā platība ir 3240 m2; ēka ir uzbūvēta 2000. gadā, bet samērā nesen tā ir atjaunota. Lielākais ēkas nozīmīgākais nomnieks ir lielveikals Sky, taču centrā ir vēl 19 mazāki nomnieki, kas papildina lielveikala piedāvājumu, tostarp ir aptieka, kafejnīca u.c.

Pēc kompānijas sniegtās informācijas, šis ir otrais jaunākā tās fonda – BPT Baltic Opportunity – iegūtais objekts. Iepriekš fonds ir iegādājies biroju kompleksu Lincona Tallinā, par ko db.lv ziņoja 2011. gada augustā. Šogad tas plāno veikt arī citus investīciju darījumus. Tāpat db.lv ziņoja, ka 2010. gada pašā nogalē ar mērķi nākamajos trijos gados ieguldīt 200 milj. eiro Baltijas īpašumu tirgū aktīvu pārvaldīšanas BPT Asset Management izveidojis jaunu fondu Baltic Opportunity Fund. Tā darbība vērsta uz investīcijām galvenokārt gatavās biroju ēkās un tirdzniecības objektos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Northern Horizon Capital pārdod BPT Real Estate privātā kapitāla fondam BaltCap

Žanete Hāka, 26.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija AS Northern Horizon Capital pārdos savu nekustamā īpašuma pārvaldības meitas uzņēmumu BPT Real Estate AS privātā kapitāla ieguldījumu fondam BaltCap, informē Porta Finance.

Darījums jāapstiprina konkurences uzraudzības iestādēm, un ir paredzams, ka tas tiks noslēgts 2015. gada septembrī. Puses ir vienojušās neizpaust darījuma finanšu nosacījumus.

«Uzņēmuma BPT Real Estate pārdošana ir loģisks noslēgums procesam, kurš turpinājās dažus pēdējos gadus un kura laikā BPT Real Estate pakāpeniski kļuva par nekustamā īpašuma pārvaldības uzņēmumu, kas ir neatkarīgs no Northern Horizon ieguldījumu pārvaldības pamatdarbības. Uzņēmuma pārdošana ļauj Northern Horizon pilnībā koncentrēties ieguldījumu pārvaldības pamatdarbībai. Šajā segmentā mēs redzam daudzas interesantas iespējas piedāvāt mūsu investoriem jaunus ieguldījumu produktus ne tikai Ziemeļvalstīs un Vācijā, bet arī Baltijas valstīs, kur ir koncentrēta BPT Real Estate darbība. Turklāt pēc darījuma Northern Horizon turpinās uzturēt un paplašināt savu būtisko klātbūtni Baltijas valstīs, izmantojot savas ieguldījumu pārvaldības, fonda administrēšanas un uzņēmumu apkalpošanas komandas,» saka Northern Horizon Capital Group vadītājs Mihaēls Šēnahs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Rimi hipermārketa Valdemāra ielā 112 Rīgā īpašnieku kļuvusi Rimi Baltic grupa, informē BPT Asset Management, kas līdz šim pārvaldīja šo objektu.

Investīciju fonds BPT Optima, kas līdz šim bija Rimi hipermārketa īpašnieks, ir noslēdzis līgumu ar Rimi Baltic grupu par nekustamā īpašuma pārdošanu. Noslēdzoties darījumam, par jauno hipermārketa īpašnieku kļūs Rimi, kas ir šā centra t.s. enkurnomnieks un aizņem lielāko daļu īpašuma.

Pārdošanas darījuma rezultātā BPT Optima guva kapitāla pieaugumu attiecībā pret iegādes vērtību. Abas darījuma puses ir vienojušās par konfidencialitāti, līdz ar to darījuma summa un citas ar darījumu saistītas detaļas netiks izpaustas.

Šis darījums ir daļa no starptautiskā investīciju fonda BPT Optima stratēģijas Baltijas valstīs. Mēs ieguldām komerciālajos nekustamajos īpašumos, 5 - 8 gadu laikā tos attīstām, pievienojot tiem vērtību. Uzskatām, ka Rimi hipermārkets bija veiksmīgs ieguldījums fondam, komentē BPT Asset Management vadītājs Latvijā Andžejs Neguliners

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Paplašina investīciju iespējas Baltijas jūras reģionā

Ingrīda Drazdovska, 03.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dānijā bāzētā nekustamā īpašuma aktīvu pārvaldīšanas kompānija BPT Asset Management A/S (BPT) noslēgusi stratēģiskās sadarbības līgumu ar Somijā bāzēto Evli Bank Plc (Evli).

Šāda partnerība krietni paplašina investīciju platformu, aptverot visu Baltijas jūras reģionu, informē BPT.

Pēc darījuma BPT/Evli kļūs par trešo lielāko nekustamā īpašuma aktīvu pārvaldītāju reģionā. Kopējais aktīvu apjoms, ko pārvaldīs BPT/Evli, būs ap 1.5 miljardiem eiro. Starp partneru pārvaldītajiem īpašumiem galvenokārt ir biroju centri, tirdzniecības objekti, loģistikas kompleksi, kā arī veselības aprūpes ēkas, un tie atrodas Somijā, Baltijā, Krievijā, Polijā un Ziemeļvācijā.

Darījums paredz, ka BPT pārņem Evli nekustamā īpašuma biznesu – Evli Property Investment (EPI), kam savukārt ir trīs nekustamā īpašuma fondi. Pēc šī darījuma Evli kļūs par lielāko BPT Asset Management A/S akcionāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Newsec iegādājas Baltijas īpašumu pārvaldītāju BPT Real Estate

Db.lv, 01.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā nekustamā īpašuma konsultāciju sabiedrība Newsec no privātā kapitāla fondu pārvaldnieka BaltCap iegādājusies vienu no lielākajām īpašumu pārvaldīšanas kompānijām Baltijā BPT Real Estate.

BPT Real Estate pieder tāda paša nosaukuma īpašumu apsaimniekošanas uzņēmumi Lietuvā, Latvijā un Igaunijā, kā arī kontrolpakete uzņēmumā Projector, kas sniedz tehnisko konsultāciju un TDD (tehniskās uzticamības pārbaudes) pakalpojumus Baltijas valstīs.

Pēc šī darījuma Newsec kļūs par lielāko nekustamo īpašumu pārvaldības kompāniju reģionā. Darījuma summa netiek publiskota.

Newsec vadītājs Baltijā Ugnius Meidus skaidro, ka šis ir stratēģisks solis, lai stiprinātu savu klātbūtni visos trīs Baltijas tirgos un būtiski nostiprinātu savas pozīcijas kā reģionālā nekustamo īpašumu pārvaldītāja un būvniecības vadības eksperta statusā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pārdod BPT Secura portfeļa īpašumus Rīgā, Viļņā un Tallinā

Lelde Petrāne, 30.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

BPT Secura - vecākais nekustamo īpašumu fonds, kuru šobrīd pārvalda BPT, turpina sava īpašumu portfeļa izpārdošanu un ir noslēdzis vēl 4 komercīpašumu ar kopējo platību ap 50 000 m2 pārdošanas darījumu.

Pircējs ir Igaunijā bāzētais privātais investors Capital Mill. Nekustamo īpašumu konsultants Newsec piedalījies darījumā kā viens no pārdošanas aģentiem.

Līdz ar šo pārdošanas darījumu puse no BPT portfeļa jau ir izpārdota.

Īpašuma portfelis, kuru iegādājās Capital Mill, sastāv no 1 īpašuma Viļņā (Zariju loģistikas centrs ar platību 22 000 m2), 1 īpašuma Rīgā (12 000 m2 plašais Valdemāra biroju centrs) un 2 īpašumiem Tallinā (9 200 m2 Ravala biroju centrs un 6 500 m2 plašais Loģistikas centrs).

«BPT Secura īpašuma portfeļa pārdošanas process piesaista gan esošo, gan jaunu starptautisko investoru uzmanību. Esam sapratuši, ka strukturēts pārdošanas process, kā arī profesionāls pārdevējs, kāds ir BPT, piesaista daudz lielāku investoru interesi un ļauj tiem izdarīt vispiemērotāko lēmumu. BPT izlēma sadalīt īpašumu portfeli vairākās daļās un esam priecīgi, ka darījumi notiek ar dažādiem pircējiem, tādejādi apgāžot faktu, ka Baltijas nekustamo īpašumu tirgus ir nelikvīds,» skaidro Neringa Rastenite, NEWSEC Baltics darījumu nodaļas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu fonds "Baltic Horizon Fund" ir izvēlējies "CBRE Baltics" kā galveno aktīvu pārvaldīšanas un grāmatvedības pakalpojumu partneri.

"CBRE Baltics" sniegs fondam Lietuvā, Latvijā un Igaunijā komerciāla nekustamā īpašuma pārvaldīšanas, nomas, grāmatvedības, uzturēšanas un mārketinga pakalpojumus. "CBRE Baltics" ir daļa no starptautiskā nekustamo īpašumu un ieguldījumu uzņēmuma "CBRE" filiāļu tīkla.

"Baltic Horizon Fund" pārvaldīto aktīvu portfeli veido 15 komerciāli nekustamie īpašumi Baltijas valstu galvaspilsētās ar kopējo iznomājamo platību 153 tūkstoši kvadrātmetru. Fondam pieder tādi tirdzniecības centri kā "Europa", "Galerija Centrs" un "Postimaja", kā arī tirdzniecības centrs un biroju komplekss "Domus Pro", biznesa centri "Duetto", "North Star" un citi. Fonda aktīvu portfeļa kopējā vērtība pārsniedz 355 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

INVL Baltic Sea Growth Fund un Eco Baltia vēlas iegādāties Polijas lielāko PVC logu pārstrādātāju

LETA, 01.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Privātā kapitāla fonds Baltijas valstīs "INVL Baltic Sea Growth Fund" kopā ar sava portfeļa uzņēmumu - Baltijā lielāko vides resursu apsaimniekošanas un pārstrādes uzņēmumu grupu "Eco Baltia" - vienojās iegādāties 70% Polijas lielākā PVC logu pārstrādātāja "Metal-Plast" akciju, teikts paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Darījuma noslēgšana plānota 2023.gada ceturtajā ceturksnī, pēc tam, kad būs saņemta Polijas Konkurences un patērētāju aizsardzības biroja atļauja un izpildīti citi nosacījumi.

"Metal-Plast" dibinātājs Sebastians Fedorovičs saglabās 30% uzņēmuma akciju. "30 gadu darbības laikā "Metal-Plast" ir kļuvis par Polijas PVC pārstrādes tirgus līderi - stratēģiskā partnerība ar "Eco Baltia" un "INVL Baltic Sea Growth Fund" ļaus uzņēmumam turpināt izaugsmi," norāda Fedorovičs.

"Eco Baltia" vides pakalpojumu sektora vadītājs Jānis Aizbalts atzīmē, ka "Eco Baltia" turpina paplašināties ne tikai Baltijas, bet arī starptautiskā mērogā, un "Metal-Plast" ļoti labi iekļaujas uzņēmuma stratēģijā. "Mēs plānojam paplašināt "Metal-Plast" pārstrādes jaudu 1,5 reizes - līdz 45 000 tonnu gadā, tādējādi palielinot savu ieguldījumu aprites ekonomikā."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Repharm" grupa aicina AS "Olainfarm" akcionāres Annas Emīlijas Maliginas likumisko pārstāvi Signi Balderi-Sildedzi rīkoties atbildīgi un pildīt uzņemtās saistības, pavēstīja "Repharm" pārstāvji.

"Repharm" ieskatā Balderes-Sildedzes izvēlētā nomelnošanas taktika "Olainfarm" akcionāru jautājumu risināšanai kaitē visām iesaistītajām pusēm, tāpēc "Repharm" grupa aicina Balderi-Sildedzi uz konstruktīvām sarunām par visu abpusēju norunu izpildi.

"Repharm" pārstāvji atgādināja, ka starp SIA "Farma Fund" un Annu Emīliju Maliginu 2019.gada septembrī tika noslēgts līgums, saskaņā ar kuru Anna Emīlija Maligina saņēma daļu no pirkuma maksas vairāku miljonu eiro apmērā.

Pirkuma maksas samaksa tika veikta ar kredītiestāžu starpniecību, vairākas Latvijas kredītiestādes veica naudas līdzekļu izcelsmes pārbaudi, un nevienai no tām nav radušās nekādas aizdomas, pretējā gadījumā pirkuma maksa nevarētu tikt pārskaitīta Annai Emīlijai Maliginai, norādīja "Repharm" pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Konkurences padome izvērtēs BaltCap un OpusCapita apvienošanos

Žanete Hāka, 20.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) saņēmusi apvienošanās ziņojumu par darījumu, kura ietvaros BaltCap Private Equity Fund II L.P. un BaltCap Private Equity Fund II SCSp iegūst izšķirošu ietekmi pār AS OpusCapita (Latvija), AS OpusCapita (Igaunija) un UAB Opus Capita (Lietuva), informē KP.

BaltCap Private Equity Fund II L.P. un BaltCap Private Equity Fund II SCSp realizē izšķirošu ietekmi pār UAB AWT Holding, UAB Ecoservice, UAB Specialus Autotransportas, UAB Komunalinių įmonių kombinatas, AB Specializuotas transportas, BPTRE Holding OÜ, BPT Real Estate AS, BPT Real Estate SIA, BPT Real Estate UAB, BPT Real Estate sp.zo.o, AE projekti Insener OÜ, Insener OÜ, Projector UAB un SIA Projector.

OpusCapita Group Oy realizē izšķirošu ietekmi pār AS OpusCapita, AS OpusCapita un UAB OpusCapita, kā arī SIA OpusCapita Competence Center.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem KP jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz trim mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

BPT fondam vēl viens guvums – Coca Cola Plaza Tallinā

Ingrīda Drazdovska, 14.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma fonds BPT Baltic Opportunity papildinājis savu īpašumu klāstu ar trešo objektu – Coca Cola Plaza Tallinā

Nekustamā īpašuma pārvaldīšanas kompānijas BPT Asset Management informē, ka Coca Cola Plaza ir lielākais kino komplekss Igaunijā. Tas ir uzbūvēts 2003. gadā un tā lietderīgā platība ir 9930 m2. Kompleksa nomnieks ir lielākais Somijas un Baltijas reģiona kinoteātru operators – Finnkino. Īpašums atrodas Tallinas centrā, starp vecpilsētu, ostu un darījumu zonu. Līdzās šim objektam tiekot atjaunota kādreizējā centrālā pasta ēka; pēc rekonstrukcijas tur tiks izveidota tirdzniecības galerija, kas labi papildināšot Coca Cola Plaza.

Db.lv jau ziņoja, ka pavisam nesen šis fonds ieguvis tirdzniecības centru Sky Mežciemā, Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stiprinot savas pozīcijas Baltijas tirgū, "I Asset Management" pārvaldītais ilgtspējīgas mežsaimniecības fonds "Baltic Green Fund" saņēmis 18 miljonu eiro aizdevumu no bankas Citadele, kas ir izmantots, lai paplašinātu savu meža portfeli Latvijas teritorijā.

"Baltic Green Fund" mežsaimniecības nozarē strādā kopš 2019.gada un, nodarbojoties ar ilgtspējīgu mežu audzēšanu un stādīšanu, spējis piesaistīt institucionālo investoru uzticību. Pateicoties piesaistītajam finansējumam, pārvaldāmo īpašumu apjoms pieaugs līdz 15 000 hektāru plašas mežsaimniecības Baltijas valstīs, no kurām vairāk kā 13 000 hektāru platībā tiek audzētas tieši Latvijā.

Fonda galvenais mērķis ir stiprināt savu portfeli ar mežiem, kuriem ir liels bioloģiskās izaugsmes potenciāls un kuri atbilst FCS starptautiskajiem ilgtspējīgas mežsaimniecības standartiem, kas nozīmē, ka mežu īpašniekiem jāievēro īpaši noteikumi attiecībā uz komercdarbības ierobežošanu, koku izciršanas apjomiem un citiem parametriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka "Citadele" un "Lords LB Baltic Green Fund (V)" parakstījuši vienošanos par īpašumtiesību maiņu "Citadeles" galvenā biroja ēkai.

"Lords LB Baltic Green Baltic Fund (V)" mērķis ir paplašināt investīciju portfeli Rīgā, savukārt banka "Citadele" koncentrēsies uz pamata biznesu, nododot biroja ēkas pārvaldīšanu nekustamo īpašumu profesionāļu pārziņā.

"Parakstot šo vienošanos ar "Lords LB Baltic Green Fund (V)", esam īstenojuši vienu no lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā. Procesu uzsākām pēc vairāku potenciālo investoru izrādītās intereses par šīs biroja ēkas iegādi, un vienošanās ar "Lords LB Baltic Green Fund (V)" panākta konstruktīvās sarunās," norāda "Citadeles" valdes loceklis Kaspars Jansons, piebilstot, ka "Citadeles" grupas galvenā biroja un filiāles atrašanās vieta paliks nemainīga. Banka turpmāk būs galvenais īrnieks un turpinās klientu apkalpošanu Republikas laukumā 2a.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RB Opportunity Fund – I pārveido par slēgto fondu un izslēgs no biržas

Žanete Hāka, 15.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NASDAQ OMX Riga valde nolēmusi nekavējoties apturēt tirdzniecību ar AS RB Asset Management IPS ieguldījumu fonda RB Opportunity Fund – I apliecībām līdz fonda izslēgšanai no regulētā tirgus, liecina paziņojums biržā.

Saskaņā ar AS RB Asset Management iesniegto paziņojumu, ir veikti grozījumi fonda pamatdokumentos, kas nosaka ierobežojumus fonda ieguldītāju lokam.

Savukārt atbilstoši biržas noteikumiem par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos, biržas sarakstos var iekļaut vienīgi brīvi pārvedamus finanšu instrumentus.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija septembrī pieņēmusi lēmumu atzīt AS RB Asset Management pārvaldē esošo fondu RB Opportunity Fund-I par fondu, uz kuru neattiecas Latvijas Alternatīvo ieguldījumu fondu un to pārvaldnieku likuma prasības. Fonds turpmāk būs slēgtais alternatīvo ieguldījumu fonds RB Opportunity Fund-I.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas nekustamo īpašumu tirgū ienākusi jauna nekustamo īpašumu kompānija VIG FUND a.s., Vienna Insurance Group (VIG), kas decembra nogalē iegādājusies daļu no Baltic RE Group īpašumiem - trīs biroju ēkas Rīgā.

VIG FUND īpašumā nonākušas trīs ēkas - Kaļķu ielā 12 un 15, kā arī Brīvības bulvārī 21. Pārdevēja intereses darījuma pārrunās pārstāvēja Colliers Baltics investīciju komanda, bet juridisko palīdzību pircējam sniedza Ellex Klavins, pārdevējam - Ecovis Convents.

"Baltijas RE Group īstenotā portfeļa pārveidošana liecina par to, ka vēsturiskas ēkas var veiksmīgi komercializēt, radot vērtību to īpašniekiem un izraisot profesionālu investoru interesi. Priecājamies par jaunā investora - VIG FUND - ienākšanu Baltijas nekustamo īpašumu tirgū, turklāt ar tik vērienīgu darījumu," komentē Anžela Kolesņikova, Colliers Baltics investīciju departamenta vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Baltic Horizon Fund par savu biroju apsaimniekotāju izvēlas Colliers

Db.lv, 12.01.2024

“Baltic Horizon Fund” vadītājs un atbildīgais par fonda biroju ēkām Latvijā Edvīns Karbausks.

Foto: publicitātes

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īstenojot īpašumu attīstības stratēģiju, investīciju fonds “Baltic Horizon Fund” par savu biroju ēku “Upmalas Biroji BC”, “Vaiņodes 1” un “S27” (iepriekš “LNK Centrs”) apsaimniekotāju ir izvēlējies nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmumu “Colliers”.

No 1. februāra “Colliers” sniegs īpašumu apsaimniekošanas, grāmatvedības un nomas pakalpojumus.

“Baltijas lielākā galvaspilsēta Rīga šobrīd ļoti dinamiski attīstās. Organizāciju mainīgās vajadzības pēc nekustamajiem īpašumiem un mūsu piedāvājums nozīmē jaunas iespējas komercīpašumu tirgus straujai attīstībai. Īstenojot mūsu īpašumu attīstības stratēģiju, par savu partneri esam izvēlējušies “Colliers”, kas Latvijā ir neapšaubāms līderis biroju ēku segmentā. Uzņēmuma pieredze un zināšanas, kā arī mūsu fonda iespējas sniegs mūsu nekustamo īpašumu nomniekiem izcilu komfortu un attīstības perspektīvas," stāsta “Baltic Horizon Fund” vadītājs un atbildīgais par fonda biroju ēkām Latvijā Edvīns Karbausks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

NVL Baltic Sea Growth Fund un Eco Baltia iegādājas Polijas lielāko PVC logu pārstrādātāju

Db.lv, 17.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vadošais privātā kapitāla fonds Baltijas valstīs “INVL Baltic Sea Growth Fund” kopā ar sava portfeļa uzņēmumu “Eco Baltia”, lielāko vides resursu apsaimniekošanas un pārstrādes grupu Baltijā, noslēdzis darījumu par Polijas lielākā PVC logu un durvju profilu pārstrādātāja “Metal-Plast” 70% akciju iegādi.

Darījuma rezultātā “Eco Baltia” un “INVL Baltic Sea Growth Fund” pieder 70% “Metal Plast” akciju (attiecīgi 38,5% un 31,5%). Ģimenes fonds SIDN saglabā 30% uzņēmuma akciju. “INVL Baltic Sea Growth Fund” pieder 52,81% “Eco Baltia” akciju, savukārt 30,51% pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai. Pārējās akcijas pieder Mārim Simanovičam.

“Metal-Plast” dibinātājs Sebastians Fedorovičs: “Šogad atzīmējam “Metal Plast” darbības trešo desmitgadi, kas ir ievērojams periods uzņēmuma attīstībā. Šo gadu laikā esam nostiprinājuši savas pozīcijas kā lielākais PVC logu un durvju profilu pārstrādātājs Polijā, ar mūsu produkciju un pakalpojumiem aptverot Čehiju, Vāciju, Ungāriju, Slovākiju, Austriju un citas valstis. Esam gatavi spert nākamos soļus uzņēmuma attīstībā starptautiskā mērogā, kur turpmāk virzīsimies ciešā partnerībā ar “Eco Baltia” un “INVL Baltic Sea Growth Fund”.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

BPT maina nosaukumu uz Northern Horizon Capital

Gunta Kursiša, 26.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu investīciju pārvaldītājs BPT paziņojis par sava investīciju biznesa zīmola maiņu – turpmāk tā nosaukums būs Northern Horizon Capital.

Savukārt nekustamo īpašumu pārvaldīšanas un apsaimniekošanas bizness tiks turpināts ar BPT Real Estate zīmolu.

«Iemesls šādām izmaiņām ir būtiska BPT izaugsme nekustamo īpašumu investīciju pārvaldības jomā. Ar jauno zīmolu Northern Horizon Capital tiek atdalīta nekustamo īpašumu investīciju pārvaldīšana no īpašumu pārvaldīšanas un apsaimniekošanas,» skaidroja Maikls Šonahs (Michael Schönach), Northern Horizon Capital vadītājs.

Northern Horizon Capital īpašumu pārvaldīšanas un apsaimniekošanas uzņēmums, kas Baltijas valstīs, Polijā un Krievijā ir zināms kā BPT Real Estate, turpinās savu darbību, kā ierasts. NHC biroji atrodas Helsinkos, Kopenhāgenā, Stokholmā, Tallinā, Viļņā un Berlīnē. Pašreiz NHC vada 8 nekustamā īpašuma fondus ar aktīvu vērtību viena miljarda eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parakstīts pirkuma līgums starp EfTEN Real Estate Fund 4 un Lords LB Baltic Fund III, saskaņā ar kuru EfTEN iegādāsies Berģu Loģistikas Centru.

Šis ir lielākais šāda tipa ēkas iegādes darījums kopš 2018. gada. Paredzams, ka darījums tiks pabeigts dažu tuvāko mēnešu laikā.

Berģu LC platība ir aptuveni 50 000 m2. Īpašums ir būvēts 2008. gadā un ir iznomāts diviem galvenajiem nomniekiem: DO IT, kas ir Dānijas mājas mēbeļu importētājs un izplatītājs, kurš mazumtirdzniecībā darbojas ar nosaukumu JYSK, un Orkla Logistics.

Īpašumu iegādājās EfTEN Real Estate Fund 4, kuru pārvalda EfTEN Capital AS, kas ir lielākā komerciālā nekustamā īpašuma pārvaldnieka sabiedrība Baltijā.

"Ieguldījumi loģistikas segmenta īpašumos šobrīd piedāvā vienu no labākajiem rentabilitātes rādītājiem. Berģu LC labi iederas mūsu portfelī, pateicoties tā novietojumam stratēģiskā Pierīgas reģionā ar vieglu piekļuvi Rīgas brīvostai. Jaunajā, Covid laikmetā loģistika piedzīvo strauju izaugsmi. Berģi ir ideāla vieta loģistikas centram, no kura nodrošināta viegla piekļuve ziemeļu un austrumu reģioniem (Skandināvijai kā arī NVS valstīm) un ir viena no labākajām premium klases vietām loģistikai Rīgā," komentē EfTEN Capital Latvia valdes priekšsēdētājs Viktors Savins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Sāk garantēto atlīdzību izmaksu Baltic International Bank noguldītājiem

Db.lv, LETA, 22.12.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pieņēmusi lēmumu par garantēto atlīdzību izmaksu kārtību "Baltic International Bank" noguldītājiem, sākot ar ceturtdienu, 22.decembri, informē FKTK pārstāvji.

Tādējādi garantēto atlīdzību izmaksas "Baltic International Bank" noguldītājiem tiks sāktas septītajā darbadienā kopš noguldījumu nepieejamības iestāšanās, kuru FKTK konstatēja ar 13.decembra lēmumu.

Baltic International Bank akcionāri nepiekrīt bankas darbības apturēšanai 

"Baltic International Bank" akcionāri nepiekrīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) lēmumam...

Saskaņā ar Noguldījumu garantiju likumu garantētajai atlīdzībai ir jābūt pieejamai bankas noguldītājiem ne vēlāk kā septiņu darbdienu laikā pēc dienas, kad konstatēta noguldījumu nepieejamība.

Garantēto atlīdzību izmaksai "Baltic International Bank" noguldītājiem ir nepieciešami 43,7 miljoni eiro. Garantētās atlīdzības izmaksas pilnībā veiks no Latvijas Noguldījumu garantiju fonda (NGF), un šim mērķim nebūs nepieciešami līdzekļi no valsts budžeta.

Latvijas kredītiestāžu klienti ir valsts aizsardzībā, skaidro FKTK pārstāvji. Valstī izveidotā noguldījumu garantiju sistēma šādā situācijā sniedz risinājumus, kā nodrošināt klientu noguldījumu aizsardzību. FKTK ir nodrošinājusi noguldītāju interesēm atbilstošāko risinājumu un izstrādājusi kārtību, kā tiks organizēta garantētās atlīdzības izmaksas. Garantētās atlīdzības veidā savus noguldījumus saņems 1257 vai 80% no visiem "Baltic International Bank" noguldītājiem.

Garantētās atlīdzības izmaksu FKTK nodrošinās ar Latvijas Bankas starpniecību, izmantojot Latvijas Bankas informācijas sistēmas, tādējādi nodrošinot pēc iespējas ātrāku un noguldītājiem ērtāku garantētās atlīdzības izmaksu Noguldījumu garantiju likumā noteiktajā termiņā.

Garantēto atlīdzību katram noguldītājam izmaksās vienā nedalītā maksājumā eiro valūtā ar pārskaitījumu uz "Baltic International Bank" noguldītāja vārdā atvērtu kontu citā kredītiestādē vai finanšu iestādē, kura darbojas SEPA ("Single Euro Payments Area") zonā.

"Baltic International Bank" klienti - noguldītāji varēs pieteikt sev pienākošos garantēto atlīdzību, izmantojot "Baltic International Bank" internetbankas sistēmu un iesniedzot garantētās atlīdzības pieteikumu.

Tiem bankas klientiem - noguldītājiem, kuriem nav pieejas tiesību "Baltic International Bank" internetbankai, būs iespēja trijos veidos pieteikt garantētās atlīdzības izmaksu - "Baltic International Bank" darba laikā fiziski ierodoties klātienē bankas telpās - Grēcinieku ielā 6, Rīgā, vai iesniegt pieteikumu, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un nosūtīts uz "Baltic International Bank" e-pasta adresi "[email protected]", vai arī nosūtīt notariāli apliecinātu pieteikumu pa pastu uz "Baltic International Bank" adresi - Grēcinieku ielā 6, Rīgā, LV- 1050.

Garantētās atlīdzības pieteikumus nepilngadīgā noguldītāja likumiskajam pārstāvim jāiesniedz Latvijas Bankas telpās tās darba laikā - līdz 30.decembrm (ieskaitot) Latvijas Bankas klientu kasēs Krišjāņa Valdemārā ielā 1B, Rīgā, bet no 2.janvāra Latvijas Bankas jaunajās klientu kasēs Bezdelīgu iela 3, Rīgā.

Saskaņā ar nepilngadīgā noguldītāja likumiskā pārstāvja vai personas, kura sākotnēji atvēra kontu nepilngadīgajam noguldītājam, pieteikumu garantētās atlīdzības izmaksa tiks pārskaitīta uz pieteikumā norādīto kontu, kurš atvērts uz nepilngadīgā vārda citā noguldījumu piesaistītājā un kurā esošo līdzekļu izmantošanas nosacījumi ir līdzīgi tiem, kādi bija noteikti "Baltic International Bank".

FKTK par garantētās atlīdzības (noguldījuma) pārskaitīšanu uz nepilngadīgās personas - noguldītāja kontu citā kredītiestādē nekavējoties rakstiski paziņos nepilngadīgā noguldītāja likumiskajam pārstāvim.

Vienlaikus saskaņā ar Noguldījumu garantiju likumu FKTK uzlikusi par pienākumu "Baltic International Bank" segt FKTK prasījumu izmaksātās garantētās atlīdzības apmērā.

Latvijas Noguldījumu garantiju sistēma paredz līdz 100 000 eiro garantēto atlīdzību katram noguldītājam, kuram ir tiesības uz garantēto atlīdzību. To izmaksā gan fiziskām, gan juridiskām personām par visu veidu noguldījumiem jebkurā valūtā. Garantētā atlīdzība attiecas uz bankas klientu noguldījumiem, uz noguldījumu procentiem, kas uzkrāti līdz noguldījumu nepieejamības iestāšanās dienai.

Jau ziņots, ka FKTK padome pirmdien, 12.decembrī, ārkārtas sēdē nolēma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "Baltic International Bank". Savukārt 13.decembrī pieņemts lēmums par noguldījumu nepieejamību bankā.

Vienlaikus policijas speciālo uzdevumu vienība, izsitot ieejas durvis, pirmdienas vakarā ielauzās "Baltic International Bank" ēkā Grēcinieku ielā, Vecrīgā, novēroja aģentūra LETA. Neoficiāla informācija liecina, ka kratīšanas notika arī bankas amatpersonu dzīvesvietās.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, izmeklēšanas darbības "Baltic International Bank" notikušas kriminālprocesā par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā.

FKTK lēmums paredz, ka 12.decembrī plkst.18 bankai pilnībā bija jāpārtrauc finanšu pakalpojumu sniegšana, ieskaitot klientu maksājumu izpildi. Tas nozīmē, ka no šī brīža "Baltic International Bank" karšu, internetbankas un maksājumu darbība ir apturēta.

Šāds lēmums pieņemts, lai nepieļautu līdzekļu aizplūšanu no bankas un aizsargātu bankas klientu un kreditoru intereses.

FKTK atzinusi "Baltic International Bank" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, un lēmusi neveikt "Baltic International Bank" noregulējumu, proti, neīstenot pasākumus bankas darbības stabilizēšanai.

Šādu lēmumu FKTK pieņēmusi, jo banka ilgstoši nevarēja nodrošināt dzīvotspējīgas stratēģijas ieviešanu. Līdzšinējā darbības stratēģija neatbilda bankas iespējām un nav īstenojama, tāpēc banka ilgstoši nenodrošināja pelnītspējīgu biznesa modeli. Tāpat bankai bijuši nopietni iekšējās pārvaldības trūkumi, tostarp noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas jomā.

Likums paredz, ka piecu darbdienu laikā no dienas, kad FKTK konstatējusi bankas nespēju izmaksāt noguldījumus, jāpieņem lēmums par noguldījumu nepieejamību. Ne vēlāk kā septiņu darbdienu laikā pēc dienas, kad iestājusies noguldījumu nepieejamība, jāuzsāk garantētās atlīdzības izmaksa.

Savukārt "Baltic International Bank" akcionāri nepiekrīt FKTK lēmumam par bankas darbības apturēšanu un vēlās turpināt darbu. Viņi norāda, ka "Baltic International Bank" pašreiz pietiek kapitāla, un tā ir gatava strādāt arī tālāk, nepieciešamības gadījumā piesaistot jaunu kapitālu un arī jaunus akcionārus.

Bankas akcionāri apliecina, ka "banka ir labā finansiālā stāvoklī un spēj norēķināties ar visiem klientiem, neizmantojot valsts līdzekļus, jo pieejamais operatīvo līdzekļu apjoms ir pietiekams, lai nebūtu nepieciešams izmantot Noguldījuma garantijas fonda līdzekļus".

Lai kredītiestāde varētu turpināt savu darbu un nodrošināt vairāk nekā 200 darbiniekiem darba vietas, "Baltic International Bank" akcionāri ir gatavi meklēt risinājumu ar regulatoriem, kas neparedz licences anulēšanu, bet gan kapitāla turpmāku stiprināšanu un darba turpināšanu.

Iepriekš šī gada martā "Baltic International Bank" ziņoja, ka vairākuma akciju īpašnieki Valērijs Belokoņs un Vilorijs Belokoņs vienojušies par daļu akciju pārdošanu Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) šeiham Hamadam bin Halifam bin Mohammedam al Nahjanam, kurš tādējādi kļūtu par bankas lielāko akcionāru. Darījumu bija plānots pabeigt pēc Eiropas Centrālās bankas un FKTK apstiprinājuma saņemšanas, taču tāds netika saņemts.

Augustā FKTK padome piemēroja "Baltic International Bank" soda naudu 5325 eiro apmērā par revidēta gada pārskata savlaicīgu neiesniegšanu un nepubliskošanu.

"Baltic International Bank" šogad deviņos mēnešos strādāja ar zaudējumiem 7,186 miljonu eiro apmērā, kas ir 3,6 reizes vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā. Bankas aktīvi 2022.gada 30.septembrī bija 195,29 miljonu eiro apmērā, kas ir par 7,1% jeb 14,88 miljoniem eiro mazāk nekā 2021.gada beigās, kad "Baltic International Bank" aktīvi bija 210,171 miljons eiro.

Septembra beigās "Baltic International Bank" kapitāla un rezervju apmērs bija 33,519 miljoni eiro, kas ir par 8,3% mazāk nekā 2021.gada beigās.

"Baltic International Bank" pagājušajā gadā strādāja ar auditētajiem zaudējumiem 5,091 miljona eiro apmērā, kas ir 4,3 reizes vairāk nekā 2020.gadā. Savukārt bankas aktīvi 2021.gada 31.decembrī bija 210,771 miljona eiro apmērā, kas ir par 3,1% jeb 6,675 miljoniem eiro mazāk nekā 2020.gada beigās.

Bankas lielākie akcionāri 2022.gada septembra beigās bija Valērijs Belokoņs (38,13%) un Vilorijs Belokoņs (21,3%). Pēc aktīvu apmēra "Baltic International Bank" 2021.gada beigās bija 10.lielākā banka Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele noslēgusi vienošanos par līdzfinansējuma izsniegšanu 4,45 miljonu eiro apmērā investīciju fondam “Reverest Fund Management”, kas piešķirtos līdzekļus izmantos, lai iegādātos un pārvaldītu lielāko kinoteātri Lietuvā – “Forum Cinemas Vingis”.

Viļņas “Forum Cinemas Vingis” atrodas pilsētas centrā un ir viens no modernākajiem kinoteātriem Eiropā, kā arī lielākais Lietuvā. Ar 11 kinozālēm tajā vienlaikus iespējams uzņemt vairāk nekā 2000 apmeklētājus. Kinoteātra telpās norisinās lielākie Lietuvas filmu festivāli, piemēram, “Scanorama Film Festival”.

“Viļņas centrs attīstās straujiem soļiem – pilsēta kļūst arvien modernāka un pievilcīgāka ne tikai iedzīvotājiem, bet arī tūristiem. Liels nopelns šajā ziņā ir vietējo uzņēmumu mērķtiecīgai izaugsmei un attīstībai. Kinoteātra atrašanās Viļņas centrā ilgtermiņā paver šim objektam izaugsmes iespējas, kā arī lieliski papildina bankas ilgtspējīgo projektu portfeli,” norāda Vaidas Žagūnis, bankas Citadele korporatīvo klientu pārvaldības vadītājs Baltijā, valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Gada lielākie nekustamā īpašuma darījumi Rīgā TOP 25

Lato Lapsa, Kristīne Bormane, pietiek.com, speciāli Db, 19.02.2019

Pērnā gada iespaidīgākais un dārgākais darījums slēgts februārī, kad SIA Losmerta par gandrīz 25 miljoniem eiro nopirka 7188939/8471990 daļas no 11 305 kvadrātmetrus liela zemesgabala ar ēku īpašumam, kura adrese ir Krišjāņa Valdemāra iela 62; Krišjāņa Valdemāra iela 62A. To pārdeva SIA Alojas Biznesa Centrs, kas to pats pēdējo 12 gadu laikā iegādājies pa daļām, kā arī atsevišķas daļas saņēmis dāvinājumā. Darījumā hipotekārie kredītlīdzekļi nav izmantoti.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas Bizness sāk publicēt ekskluzīvus datus – informāciju par pagājušā gada lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Latvijā, Rīgā un Jūrmalā. Šoreiz kārta gada 25 lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā.

Ja 2016. gada lielākā darījuma summa galvaspilsētā bija Latvijas apstākļiem fantastiska - 91 miljons eiro, tad 2017. gada rekords ir bijis pieticīgāks –36,6 miljoni eiro, bet pērn, kā rāda detalizētie dati par 100 lielākajiem darījumiem Rīgā, vairs «tikai» nepilni 25 miljoni eiro.

Pērnā gada iespaidīgākais un dārgākais darījums slēgts februārī, kad SIA Losmerta par gandrīz 25 miljoniem eiro nopirka 7188939/8471990 daļas no 11 305 kvadrātmetrus liela zemesgabala ar ēku īpašumam, kura adrese ir Krišjāņa Valdemāra iela 62; Krišjāņa Valdemāra iela 62A. To pārdeva SIA Alojas Biznesa Centrs, kas to pats pēdējo 12 gadu laikā iegādājies pa daļām, kā arī atsevišķas daļas saņēmis dāvinājumā. Darījumā hipotekārie kredītlīdzekļi nav izmantoti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju fonds “Baltic Horizon Fund” par savu vadības partneri Rīgā populārā tirdzniecības centra “Galerija Centrs” pārvaldībā izvēlējies nekustamo īpašumu kompāniju “Newsec”. Sākot ar 1.februāri “Newsec” eksperti nodrošinās visus ar tirdzniecības centra uzturēšanu, tā nekustamo īpašumu pārvaldīšanu, nomu, grāmatvedību, kā arī marketingu saistītos pakalpojumus.

“Galerija Centrs” pārstāvji norāda, ka šīs izmaiņas iezīmēs arī jaunu posmu tirdzniecības centra attīstības stratēģijā.

"Esam lepni, ka šis 1938.gadā būvētais unikālais īpašums ir mūsu fonda portfelī. Mēs izjūtam lielu atbildību tirdzniecības centru pielāgot Baltijas valstu lielākās galvaspilsētās – Rīgas aktuālajām vajadzībām, taču saglabāt arī tā vēsturisko vērtību. Pēdējo gadu laikā veiktas būtiskas investīcijas ēkas atjaunošanā, lai tajā atvērtu jaunas komercplatības un piedāvātu unikālu iepirkšanās pieredzi apmeklētājiem. Mēs esam gandarīti, ka Rīgas iedzīvotāji un viesi šīs pārvērtības līdz šim novērtējuši atzinīgi,” saka “Baltic Horizon Fund” vadītājs Tarmo Karotam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic Horizon Fund obligācijas šodien, 2018. gada 30. augustā tika iekļautas biržas Nasdaq Tallinn Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā, informē birža.

Kopējā emitēto obligāciju vērtība sasniedz 30 miljonus EUR. Vienas obligācijas nominālā vērtība ir 1000 EUR. Obligācijas ir ar piecu gadu termiņu, kurām noteikti fiksēti procentu ienākumi 4,25 % apmērā ar kupona izmaksu reizi ceturksnī.

«Baltic Horizon Fund ieguldījumu apliecības Nasdaq Tallinn biržā iekļāva pirms diviem gadiem – 2016. gada jūlijā. Kopš tā laika fonds ir piesaistījis kapitālu gan ieguldījumu apliecību piedāvājuma, gan obligāciju veidā. Esmu gandarīts, ka Baltic Horizon Fund komandai obligāciju iekļaušana vietējā biržā ir bijis loģisks nākamais solis, kas dod gan plašāku atpazīstamību uzņēmumam, gan likviditāti investoriem,» pauda Nasdaq Tallinn valdes priekšsēdētājs Kaarel Ots.

Komentāri

Pievienot komentāru