Nekustamais īpašums

Capitolia Group parakstījusi līgumu ar Ernst&Young

, 08.11.2007

Jaunākais izdevums

Šā gada novembrī nekustamo īpašumu kompānija Capitolia Group parakstījusi līgumu ar auditoru kompāniju Ernst&Young Baltic par Capitolia Group finanšu pārskatu pilnu auditu. Līdz ar to turpmāk ikviens klients, kas iegādājies vai plāno iegādāties dzīvokli kādā no Capitolia Group attīstītajiem jaunajiem dzīvojamiem kompleksiem varēs pārliecināties par kompānijas finanšu stāvokli.

Ernst&Young Baltic veiks katra ceturkšņa starpposmu (interim) finanšu pārskatu pārbaudes, kā arī gada finanšu pārskatu, kas aptvers bilanci, peļņas un zaudējumu aprēķinu un naudas plūsmas pārskatu, auditu. Ceturkšņa pārskatiem auditoru kompānija sniegs pārbaudes ziņojumu par trīs mēnešu finanšu datiem, savukārt, gada pārskatiem – audita atzinumu par to, vai šie finanšu dati sniedz skaidru un patiesu priekšstatu par Capitolia Group finanšu stāvokli, informēja Capitolia Group Mārketinga vadītāja Ildze Magazeina.

Plānots, ka pirmais auditoru atzinums par 2007. gadu būs pieejams uzņēmumā no 2008. gada 1. februāra, savukārt publiski Uzņēmumu Reģistrā kopā ar gada pārskatu no 2008. gada 10. marta.

Capitolia Group Latvijas tirgū šā gada sākumā ienāca ar 3 projektiem – Tekstiliana un Brūkleņparks Rīgā un SunDays Jūrmalā. Tās akcionāri ir starptautiskā investīciju banka Lehman Brothers (60%) un Izraēlas kompānija Direct Capital (23%).

Capitolia Group Rīgas un Jūrmalas attīstībā plāno investēt aptuveni 183 mlj. eiro jeb 128 milj. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Tekstiliānas attīstītājam Capitolia Group draud maksātnespēja

, 30.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Projektu Tekstiliāna, Brūkleņparks un Sundays attīstītājam — Capitolia Group draud maksātnespēja.

Maksātnespējas reģistra informācija liecina, ka Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā reģistrēts SIA Kuģu stūris pieteikums atzīt SIA Capitolia Group par maksātnespējīgu.

Tā kā projekti ir lieli un vērienīgi, kompānijai savulaik tika piesaistīti sadarbības partneri — ASV finanšu milzis Lehman Brothers, kas pērn bankrotējis, un Izraēlas kompānija Direct Capital.

Vēl pagājušā gada rudenī uzņēmuma vadītājs Moše Ritblats (Moshe Ritblat) pauda, ka viens no kompānijas dalibniekiem ir fonds Lehman Brothers Real Estate Partners III, taču tā ir no Lehman Brothers Inc. juridiski neatkarīga institūcija. Tādējādi Lehman Brothers finansiālās grūtības nekādā veidā neietekmēšot nekustamā īpašuma attīstītāja Capitolia Group projektu tālāku virzību Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Capitolia Group: mājokļu cenas nekritīsies (video)

, 23.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma (NĪ) kompānijas Capitolia Group direktors Mošē Ritblats uzskata, ka NĪ tirgus Latvijā ir iegājis stabilizācijas procesā, un, pēc viņa domām, mājokļu tirgū cenas nesamazināsies, bet nākotnē pakāpeniski pieaugs.

Kā stāsta M. Ritblats, viņam ir zināms, ka jau tagad Hansabanka aktīvi piedāvā aizdevumus mājokļu iegādei pret ķīlu, un viņš uzskata, ka arī citas bankas sekos šim piemēram, vadoties pēc biznesa galvenā principa - pelnīt.

M. Ritblats arī pastāstīja, ka īslaicīgas svārstības Latvijas NĪ tirgū viņu plānotu projektu attīstību neietekmēšot, jo šie projekti tiek izstrādāti ar ilgtermiņa stratēģiju.

Db.lv jau ziņoja, ka Capitolia Group Rīgas un Jūrmalas attīstībā investēs aptuveni 183 miljonus eiro jeb 128 miljonus latu. Ir pieteikti trīs dzīvojamo māju projekti – Tekstiliana Rīgā, Brūkleņparks Mārupē un Sundays Jūrmalā, kur kopumā būs pieejami vairāk nekā 1000 dzīvokļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ernst & Young cieta klusu, kamēr Lehman Brothers mēģināja slēpt finanšu nedienas

Lelde Petrāne, 22.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ernst & Young cieta klusu, kamēr banka Lehman Brothers mēģināja noslēpt savas finanšu nedienas no investoriem līdz tās sabrukumam, tiesā iesniegtā prasībā apgalvo Ņujorkas štata prokurori, ziņo telegraph.co.uk.

Šī prasība, ko otrdien iesniedzis Ņujorkas štata ģenerālprokurors Endrjū Kuomo, kurš nākamajā mēnesī kļūs par štata gubernatoru, ir pirmā, kura apsūdz lielu grāmatvedības kompāniju par tās lomu finanšu krīzē.

Ernst & Young, viena no pasaules lielā četrinieka grāmatvedības firmām, kā tiek apgalvots, apstiprinājusi arvien biežāku grāmatvedības prakses Repo 105 izmantošanu.

Taču Ernst & Young savā paziņojumā akcentē: «Īsumā, Lehman bankrotu neizraisīja nekādi grāmatvedības jautājumi».

Saskaņā ar tiesai iesniegtajiem dokumentiem Ernst & Young nopelnījusi vairāk nekā 150 miljonus ASV dolāru, veicot Lehman auditu laika posmā no 2001.gada līdz 2008.gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

24. aprīlī Nordea un nekustamā īpašuma kompānija Capitolia Group parakstīja līgumu, kas paredz kredīta piešķiršanu Capitolia Group projekta Tekstiliana būvniecībai un attīstībai, norāda Capitolia Group direktors Moše Ritblats. Tas ir ļoti nozīmīgs solis projekta attīstībā, kas jau drīzumā ļaus uzsākt projekta būvniecību.

„Mums ir liels prieks par sadarbību ar Nordea, kas ir viena no lielākajām bankām visā Ziemeļeiropā un tas noteikti palīdzēs projekta realizācijā. Tas nozīmē, ka projekta Tekstiliana attīstība notiek pēc plāna, kas ir ļoti svarīgi, jo pašlaik jau 30% dzīvokļu no Tekstiliana pirmās ēkas ir pārdoti vai rezervēti. Drīzumā tiks paziņots arī par starptautiskā būvniecības konkursa rezultātiem un uzsākti būvdarbi”, uzsver Capitola Group direktors Moše Ritblats.

Nordea korporatīvā departamenta vadītājs Gustavs Eglītis: “Dzīvokļi Tekstiliana projektā būs piemēroti cilvēkiem, kam ir augstas prasības pret komfortablu un modernu dzīves telpu. Mēs uzskatām, ka, neskatoties uz īstermiņa ekonomiskajiem izaicinājumiem, tirgū turpinās pieaugt pieprasījums pēc kvalitatīviem un inovatīviem dzīvokļiem jaunajos projektos, tādēļ finansējuma piešķiršanu pieredzes bagātajam attīstītājam Capitolia Group mēs vērtējam kā veiksmīgu ilgtermiņa sadarbību. Mūsu klienti varēs novērtēt arī Nordea bankas īpaši izdevīgos kreditēšanas noteikumus mājokļa iegādei šajā projektā.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja tiks īstenoti pašvaldības un privāto investoru attīstības projekti, jau tuvāko piecu līdz 10 gadu laikā tuvējā Pārdaugava var kļūt par nākamo Rīgas centru, pēc šonedēļ notikušās ekspertu apaļā galda diskusijas, secinājis SIA Capitolia Group direktors Moše Ritblats.

Capitolia Group pārstāvis runājot par Pārdaugavas attīstības plāniem un nekustamā īpašuma tendencēm, norāda, ka tuvējai Pārdaugavai ir ļoti liels attīstības potenciāls, tomēr tieši pašvaldības rīcība izšķirs, vai šis potenciāls tiks realizēts dzīvē.

“Ja pašvaldība būs gatava investēt transporta infrastruktūras, sociālās nozīmes un kultūras iestāžu veidošanā, sekos privāto investoru investīcijas, kuri ieguldīs līdzekļus mūsdienīgos mājokļu, biroju un iepirkšanās centru projektos. Pozitīvi ir vērtējams solis uzsākt Latvijas nacionālās bibliotēkas celtniecību, jo šī ēka var kļūt par vienu no Latvijas simboliem un dot arī ekonomiskus ieguvumus, piesaistot tūristus no ārvalstīm. Tajā pašā laikā, nav jāapstājas un jāturpina realizēt citi kultūras un sabiedriskie objekti, piemēram, jaunā koncertzāle. Jāturpina ieguldīt līdzekļus arī mūsdienīgas satiksmes infrastruktūras attīstībā, lai Rīga spētu konkurēt ne tikai Baltijas, bet visā Ziemeļeiropas reģionā. Lai arī vēl daudzas lietas ir jāpaveic, esam lieli optimisti par tuvējās Pārdaugavas attīstību, tāpēc vienu no mūsu jaunajiem projektiem - Tekstiliana esam nolēmuši attīstīt jaunā Rīgas sirdī – Torņakalnā”, norāda M. Ritblats.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs Capitolia Group ir izsludinājis starptautisku konkursu, lai izvēlētos būvkompāniju, kura veiks dzīvojamā kompleksa Tekstiliana būvdarbus, informēja Capitolia Group direktors Mošē Ritblats.

Šo konkursu Capitolia Group organizē sadarbībā ar SIA Projektu vadības un attīstības birojs.

Interese par Tekstiliana būvniecību esot ļoti daudzām ārvalstu un arī vietējām kompānijām, kuras nozarē darbojas jau vairākus gadu desmitus. Konkursa nolikumu pavisam ir izņēmušas 9 dažādas būvkompānijas no četrām dažādām valstīm.

"Mūsu galvenie izvēles kritēriji būs būvnieka pieredze kvalitatīvu projektu celtniecībā, pārliecinoša kompānijas finansiālā stabilitāte, kā arī spēja uzticētos darbus paveikt laikā un atbilstoši mūsu norādījumiem. Tāpēc partnerus meklējam ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām," informēja Capitolia Group direktors, piebilstot: "Pēdējā laikā būvniecības kompānijas ir gatavas veikt darbus par mazākām izmaksām nekā pirms gada un tas ļaus mums ietaupītos līdzekļus novirzīt mājokļu kvalitātes un komforta paaugstināšanai."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ir uzsākti pirmie būvdarbi jaunajā dzīvojamo ēku kompleksā "Tekstiliana"

, 30.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien 30.augustā projekta "Tekstiliana" attīstītājs Capitolia Group saņēma būvatļauju demontāžas darbiem jaunā dzīvojamo ēku kompleksa "Tekstiliana" teritorijā esošajām vecajām rūpnīcas ēkām, kā arī uzsāka šo ēku demontāžu un teritorijas sakārtošana jaunā dzīvojamo ēku kompleksa celtniecībai. Šos darbus veic SIA "TVA Recycling".

Plānots, ka demontāža tiks pabeigta līdz šī gada beigām, kad tiks uzsākta dzīvojamās ēkas būvniecība.

Dzīvojamo ēku komplekss "Tekstiliana" atradīsies Rīgā, Pārdaugavā, Vienības gatves un Torņkalna ielas krustojumā, bijušās tekstila fabrikas teritorijā, kas celta 20 gs. sākumā. Viena no kompleksa esošajām ēkām līdz 3 stāvam tiks rekonstruēta, pārējās ēkas tiks demontētas un celtas no jauna. Tādējādi projektā tiks saglabāts gan fabrikas autentiskums, gan arī to papildinās moderna arhitektūra, kas kopumā veidos vienotu ēku kompleksu visā teritorijā.

"Tekstiliana" piesaistīs cilvēkus ar dzīvesprieku un pozitīvu enerģiju, tāpēc šeit labi jutīsies tie, kas meklē Latvijā līdz šim nebijušu arhitektonisko risinājumu un izmeklētu interjeru, jo Capitolia Group ir pirmais attīstītājs, kurš Latvijas tirgū piedāvā loftus - divlīmeņa dzīvokļus ar 5,4 m augstiem griestiem un izbūvētiem diviem stāviem. Ir paredzēts, ka projektā kopumā tiks izbūvēti 257 dzīvokļi (85 lofti, 5 studio tipa dzīvokļi, 7 divstāvu dzīvokļi, 160 vienlīmeņa dzīvokļi) un zem tā atradīsies pazemes autostāvvieta 270 automašīnām. Ēkā gar Vienības gatvi pirmajā stāvā plānota arī sabiedriskā funkcija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielbritānijas ekonomiku var glābt tikai eksports

, 18.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas ekonomika patlaban piedzīvo pēdējās desmitgades smagākās pārmaiņas, pārejot no parādu balstīta iekšzemes patēriņa vadītas ekonomikas uz izaugsmi eksporta nozarē.

Šādus secinājumu savā ziņojumā izdarījusi kompānija Ernst & Young, ziņo BBC.

«Pēc desmit gadus ilgas paļaušanās uz iekšzemes patēriņu, [Lielbritānijas] uzņēmumiem jāsāk dzīties pakaļ arī patērētājiem ārvalstīs,» norāda Ernst & Young galvenais padomdevējs ekonomikas jautājumos Pīters Spensers (Peter Spencer).

Ernst & Young norāda, ka Lielbritānijai būs krietni jāpacīnās, lai šogad sasniegtu izaugsmi 1% apmērā. «Patērētājs ir pilnībā izputināts – iekšzemes patēriņš šogad, visticamāk, palielināsies vien par 0.4%,» tā P. Spensers.

Kompānija skaidro, ka šomēnes paredzētajā ziņojumā par Lielbritānijas ekonomiku, visticamāk, uzrādīta izaugsme. Ernst & Young uzskata, ka šī izaugsme nav ilgtspējīga, jo to veicinājuši vairāki «pagaidu pasākumi», ieskaitot valdības piedāvāto auto shēmu, kura paredzēja apmainīt veco automašīnu pret iemaksu jaunas iegādei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu transakciju nodoklis Eiropai varētu radīt 116 miljardu eiro lielu «finanšu caurumu», secināts Ernst & Young pētījumā.

Eiropas Komisijas pētījums par nodokļa ieviešanu, kurā minēts, ka, izmantojot jauno mehānismu, ik gadu būs iespējams tikt pie ieņēmumiem 37 miljardu eiro apmērā, ir pārāk optimistisks, norāda Ernst & Young.

Ernst & Young analītiķi atzīmē, ka Komisijas pētījumā nav ņemta vērā ekonomiskās izaugsmes samazināšanās, kā arī tirdzniecības aktivitātes kritums, kuru izsauks nodoklis, un samazināti citu nodokļu ieņēmumi, ko savukārt izraisīs finanšu aktivitātes pieklusums.

«Pat, ja ņem vērā optimistisku scenāriju, transakciju nodoklis izraisīs 39 miljardu eiro zaudējumus. Piedevām šajos skaitļos neietilpst iespējamais kritums kapitāla pieauguma nodokļa ieņēmumos, kā arī samazinātie ieņēmumi no finanšu sektora,» teikts Ernst & Young pētījumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Ignitis Group līdz 2027.gadam attīstībā plāno investēt trīs līdz četrus miljardus eiro

Db.lv, 15.05.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā enerģētikas kompānija "Ignitis Group" ar fokusu uz atjaunīgo enerģiju, palielina investīcijas un līdz 2027. gadam plāno dubultot savu zaļās enerģijas kapacitāti.

“Ignitis Group” veicina enerģētikas nozares attīstību un plāno Baltijas valstīm un Polijai sniegt zaļās enerģijas tehnoloģiju priekšrocības.

Kompānija ir publicējusi stratēģisko plānu no 2024. līdz 2027. gadam, kurā uzsvars ir uz turpmāku investīciju palielināšanu, mērķtiecīgu zaļās enerģijas un elastīgo tehnoloģiju attīstību, elektrotīkla balansēšanas nolūkos. Kā arī sadales tīklu paplašināšana, lai nodrošinātu enerģētikas nozares pārveidi un sekmētu citu nozaru elektrifikāciju.

"Mēs esam vēsturisku enerģētikas nozares tirgus pārmaiņu priekšā, turklāt esam šo pārmaiņu virzītājspēks. Turpinām attīstīt 100% videi nekaitīgu un drošu enerģijas ekosistēmu šodienas un nākamajām paaudzēm. Atbilstoši “Ignitis Group” stratēģijai mēs turpinām attīstīt zaļo enerģiju, lai panāktu klimatneitrālu enerģētikas sistēmu," teic "Ignitis Group" ģenerāldirektors Darjus Maikštens (Darius Maikštėnas).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mājokļu projektu Tekstiliāna, Brūkleņu parks, SunDays attīstītājs Capitolia Group atzīts par maksātnespējīgu, liecina Maksātnespējas reģistra dati.

Toreiz tika norādīts, ka uzņēmuma projektos Tekstiliana un SunDays fonds savu ieguldījumu jau ir veicis, bet finansējumu projektu tālākai attīstībai nodrošinās vietējās bankas. Tekstilianai Nordea banka bija apstiprinājusi projekta būvniecības finansējumu 100 % apmērā. Bija saņemta būvatļauja. Kopējas investīcijas projektā plānotas aptuveni 55 miljoni eiro. Sundays kompleksā Jūrmalā, Vaivaros tika plānots investēt vairāk nekā 100 miljonus eiro.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā pieteikumu atzīt Capitolia Group par maksātnespējīgu bija iesniegusi SIA Kuģu stūris. Tiesa prasību apmierināja. Maksātnespējas reģistrā ieraksts veikts 28. maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo mēnešu laikā Latvijas bankas agresīvāk sākušas cīnīties par jauno mājokļu pircējiem un kļuvušas elastīgākas izvērtējot jauno mājokļu pircēju maksātspēju. Tāpēc paredzams, ka tuvākajā laikā augs vietējo pircēju interese par jaunajiem mājokļu projektiem, prognozē Capitolia Group direktors Moše Ritblats (Moshe Ritblat).

Vairākas Latvijas bankas kopš pretinflācijas plāna ieviešanas bija strauji samazinājušas kreditēšanas apjomus un līdz ar to zaudēja savas pozīcijas tirgū. Lai saglabātu līdzšinējās attīstības tendences, bankas izstrādā individuāli veidotus kreditēšanas piedāvājumus, skaidro M. Ritblats.

"Vērtējot aizgājušo 2007.gadu, jāatzīmē, ka tas bija ļoti nozīmīgs Latvijas nekustamo īpašumu nozarei, jo būvniecības apjomi sasniedza nebijuši lielus apjomus un daudzi attīstītāji centās apmierināt Latvijas pircēju vēlmi pēc jauniem mājokļiem. 2007.gadā arvien vairāk Latvijas iedzīvotāji izvēlējās iegādāties dzīvoklī kādā no jaunajiem mājokļu projektiem, jo tie kvalitātes un komforta ziņā bija nesalīdzināmi ar Padomju laikā būvētajiem sērijveida dzīvokļiem. Ja iepriekš vairāk nekā 90% no visiem pārdošanas darījumiem ar dzīvokļiem notika ar sērijveida dzīvokļiem, 2007.gads ienesa nopietnas izmaiņas un ievērojami kritās gan pieprasījums pēc sērijveida dzīvokļiem, gan arī sērijveida dzīvokļu cenas. Tā vietā pircēji labprātāk izvēlējās kādu no jauno mājokļu projektiem. Pašlaik iedzīvotāji mājokli pērk, nevis tāpēc, lai īstermiņā nopelnītu, bet gan kā vietu dzīvošanai vai ilgtermiņa investīciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ernst&Young: Elektrifikācijas projekts ir dzīvotspējīgs arī pie kravu apgrozījuma 30 miljoni tonnu

LETA, 16.10.2017

Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (no kreisās), auditorkompānijas "Ernst&Young" partneris Andris Lauciņš, AS "Latvijas dzelzceļš" viceprezidents Aivars Strakšas, diskusijas vadītājs Haralds Burkovskis, biedrības "Baltijas asociācija - transports un loģistika" (BATL) prezidente Inga Antāne, ekonomists Eiropas Komisijā Gatis Eglītis, transporta nozares eksperts Tālis Linkaits un bankas "Luminor" ekonomists Pēteris Strautiņš

Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzelzceļa elektrifikācijas projekts ir ekonomiski dzīvotspējīgs arī tad, ja kravu apgrozījums Latvijas dzelzceļa sistēmā ir 30 miljoni tonnu gadā, diskusijā Dramatiskā situācija tranzītā. Vai varam atļauties dzelzceļa elektrifikāciju? sacīja auditorkompānijas Ernst&Young partneris Andris Lauciņš.

Ernst&Young pēc AS Latvijas dzelzceļš pasūtījuma izstrādāja attiecīgā projekta izmaksu un ieguvumu analīzi. Latvijā dzelzceļa kravu pārvadājumu apmērs šogad deviņos mēnešos bija 33,314 miljoni tonnu, kas ir par 2,8% mazāk nekā gadu iepriekš. Pērn pa Latvijas dzelzceļa infrastruktūru pārvadāja 47,8 miljonus tonnu kravu.

Atbildot uz biedrības Baltijas asociācija - transports un loģistika (BATL) bažām par elektrifikācijas projekta ietekmi uz kravu pārvadātājiem pa dzelzceļu rūkoša kravu apgrozījuma apstākļos, Lauciņš norādīja, ka analīzē pētīts arī projekta ekonomiskā izdevīguma jutīgums pie konkrētiem kravu apgrozījuma apmēriem. Zemākas vērtētais punkts bija 30 miljonu tonnu gadā, un projekts arī pie šāda apmēra esot ekonomiski dzīvotspējīgs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzsākti pirmie būvdarbi jaunajā dzīvojamā kompleksā "Sundays"

, 20.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 20.augustā Jūrmalā bijušās viesnīcas "Vaivari" teritorijā sākas veco ēku demontāža un teritorijas sakārtošana jaunā sabiedriskā un dzīvojamā kompleksa "Sundays" celtniecībai. Šos darbus veiks SIA "E Būve".

Nekustamo īpašumu kompānija SIA Capitolia Group, 13. augustā saņēma būvatļauju demontāžas darbiem jaunā dzīvojamā un sabiedriskā kompleksa "Sundays" teritorijā esošajām vecajām ēkām.

Plānots, ka demontāža tiks pabeigta līdz oktobra beigām, kad tiks uzsākta dzīvojamās ēkas būvniecība.

"Sundays" atradīsies 160 m attālumā no jūras. Kopējā projekta teritorija sastāda nepilnus 15 ha, no kuriem apbūvēti tiks tikai 4 ha. Pārējā 11 ha teritorijā atradīsies esošais priežu parks, kuru iedzīvotāji varēs izmantot pastaigām, sportam vai atpūtai. Kopumā trīs gadu laikā plānots izbūvēt septiņas dzīvojamās mājas (kopā 550 dzīvokļi), SPA, fitnesa un skaistumkopšanas centru, kā arī augsta līmeņa viesnīcu, kuras plašais pakalpojumu klāsts būs pieejams visiem projekta iedzīvotājiem. Tāpat projekta teritorijā atradīsies arī restorāni, kafejnīcas, veikali, aptiekas un citi sadzīves pakalpojumi. Projekta iedzīvotāji tiks nodrošināti ar divlīmeņu pazemes autostāvvietu zem visa projekta. Stāvvieta būs savstarpēji savienotā tā, lai iedzīvotāji no savas mājas vai viesnīcas var nokļūt SPA centrā vai veikalā arī pa pazemi. Šeit padomāts arī par bērniem, kam paredzēts rotaļlaukums un bērnudārzs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Problēmu novēršana VID izbrāķētajiem kases aparātiem izmaksās pusmiljonu, taču maksāt neviens negrib

Dienas Bizness, 16.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Praksē pierādījās, ka, pazūdot elektrībai, visa informācija no kases aparātiem pazuda.

Veicot vērienīgo kases aparātu reformu, Valsts ieņēmumu dienests (VID) izbrāķējis 18 000 kases aparātus, kuru iegādei vai programmatūras nomaiņai uzņēmumi iztērējuši ap 5 miljoniem eiro. Lai VID konstatētās problēmas novērstu, nepieciešams pusmiljons eiro, taču šobrīd nav skaidrs, kurš par to maksās, ceturtdien vēstīja raidījums LNT Ziņas.

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē uzņēmēju pārbaudēs atklājās, ka vairāki sertificētie un VID reģistrētie kases aparātu modeļi neatbilst noteikumiem un tajos joprojām iespējama iejaukšanās. Tagad pēc vairāku mēnešu skaidrošanās dienests no attiecīgā reģistra izslēdzis sešus Latvijas lielākā kases aparātu ražotāja CHD kases aparātu modeļus. Tie izrādījušies paši populārākie modeļi, līdz ar to par neatbilstošiem atzīti 18 000 kases aparātu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Interneta iespējas telefonā izmanto jau vairāk nekā puse lietotāju

Lelde Petrāne, 20.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedtālruņu popularitāte virza arvien jaunu interneta pakalpojumu lietošanu telefonā, tomēr sabiedrībā veidojas izteikta šķirtne - aptuveni trešdaļa cilvēku atturas no mobilā interneta pakalpojumu izmantošanas telefonā. Galvenais šķērslis interneta pakalpojumu lietošanai telefonā ir neskaidrība par datu tarifiem un bailes iztērēt vairāk par savām iespējām, atklāj Ernst & Young pētījums.

Jaunākais Ernst & Young pētījums The Mobile Maze, kas veikts 12 valstīs dažādos reģionos, aptaujājot aptuveni 6000 mobilo tālruņu lietotāju, atklāj, ka mobilo komunikāciju jomā interneta pakalpojumu lietošana telefonā jau sasniegusi būtisku popularitāti, taču veidojas šķirtne starp tiem cilvēkiem, kuri tālruņus arvien vairāk lieto internetam un dažādiem ar to saistītiem pakalpojumiem, un tiem, kuri pieturas pie telefonu tradicionālas izmantošanas. Lai arī 59% tālruņu lietotāju pasaulē jau izmanto telefonus interneta pārlūkošanai, aptuveni trešdaļa cilvēku saka, ka negrasās izmantot mobilā interneta pakalpojumus. Šādas atšķirības rezultāts var būt arvien citādāki dzīves paradumi noteiktās iedzīvotāju grupās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ernst & Young Baltic pērn audzējis peļņu vairāk nekā četras reizes

Žanete Hāka, 21.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Ernst & Young Baltic, kura galvenie darbības virzieni ir revīzijas un grāmatvedības pakalpojumi un nodokļu un uzņēmējdarbības vadības konsultāciju sniegšana, neto apgrozījums, salīdzinot ar 2012. gadu, audzis par 15,13%, sasniedzot 10,697 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Uzņēmums šobrīd pieder Igaunijā reģistrētajam Baltic Network un Ernst & Young Europe LLP no Lielbritānijas.

Uzņēmuma Ernst & Young Baltic pērn vairāk nekā četras reizes palielināja savu peļņu, pērn tā sasniedza 2,293 miljonus eiro. Būtiska loma uzņēmuma panākumu veidošanā ir revīzijas un citu profesionālo pakalpojumu sniegšana tādiem uzņēmumiem un finanšu iestādēm, kā AS Latvenergo, VAS Latvijas dzelzceļš, AS Rīgas Siltums, AS Latvijas Finieris.

Uzņēmuma vadība norāda, ka Ernst & Young Baltic ziedojis nozīmīgas summas vairākiem labdarības projektiem, tādos nodibinājumos, kā Mārtiņa fonds,Festivālu fonds, Iespējamā misija, Vītolu fonds un Imanta Ziedoņa fonds Viegli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gadījumā, ja Londonas preču biržā tirgotās Brent naftas cena sasniegs 150 dolārus par barelu, vismaz vienā no eirozonas valstīm sagaidāms defolts, turklāt viss eiro valūtas valstu bloks atkārtoti ieslīgs recesijā, citējot auditoru kompānijas Ernst and Young ziņojumu, vēsta oilprice.com.

Šāds Brent naftas cena pieaugums īpaši smags būtu Īrijai, kuras ekonomika tādā gadījumā šogad saruktu par 3%. Ernst and Young ziņojumā arī teikts, ka pat gadījumā, ja Brent naftas cena turētos 120 dolāru līmenī, Īrijas ekonomika šogad piedzīvotu lejupslīdi 2,6% apmērā.

Ceturtdien, 3. marta pusdienlaikā Brent naftas cena Londonas biržā bija 115,40 ASV dolāri par barelu.

«Mēs domājam, ka perifērās valstis cietīs visvairāk. Spānija, Grieķija un Portugāle piedzīvos atkārtotu lejupslīdi, jo valstis vairs nevar kompensēt naftas cenu pieaugumu, palēninot fiskālās konsolidācijas tempus,» ziņojumā norāda Ernst and Young eksperte Mērija Dairona (Marie Diron).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

2007. gadā visvairāk nopelnījušie 100 Latvijas uzņēmēji

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 10.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gadā Latvijas uzņēmēji vēl ir guvuši pēdējo lielo peļņu, kura pārtrumpojusi par gadu iepriekš sasniegtos rekordus, - tā rāda pagājušā gada beigās Lursoft un Baltic Screen apkopotie Latvijas uzņēmumu 2007. gada peļņas rādītāji.

Pārskats par pēdējiem trim gadiem rāda, ka visveiksmīgākais Latvijas uzņēmējiem ir bijis tieši 2007. gads, kas visdrīzāk var pretendēt uz vistreknākā gada nosaukumu: 2005. gadā desmit uzņēmēji, kuriem piederošajām kapitāldaļām atbilda vislielākā gūtā peļņa, kopā bija sapelnījuši nepilnus 73 miljonus latu, 2006. gadā šī summa bija palielinājusies līdz 100 miljoniem latu, savukārt 2007. gadā, kā rāda nule apkopotie dati, tā pieaugusi vēl par gandrīz desmit miljoniem latu.

Arī lielāko 2007. gada pelnītāju sarakstā pirmās četras vietas ieņem baņķieri – nu jau bijušie Parex bankas akcionāri Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis (kuri peļņas gūšanas laikā vēl bija kredītiestādes īpašnieki, līdz ar ko iekļauti šajā sarakstā) un Aizkraukles bankas īpašnieki Oļegs Fiļs un Ernests Bernis, turklāt saraksta pirmajā desmitniekā ir vēl divi banku akcionāri – Rietumu bankas līdzīpašnieki Leonīds Esterkins un Arkādijs Suharenko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā enerģētikas kompānija „Ignitis Group“ šodien publicēja 2023. gada rezultātus, izziņojot apjomīgākās investīcijas uzņēmuma vēsturē, kas paredz vērienīgu atjaunīgās enerģijas projektu attīstīšanu Latvijā un Baltijā kopumā.

Uz atjaunīgajiem energoresursiem orientētā kompānija „Ignitis Group“ Latviju uzskata par vienu no svarīgākajiem atjaunīgās enerģijas attīstīšanas tirgiem Baltijas reģionā, īpaši vēja un saules enerģijas ražošanas jomā.

Saskaņā ar 2023.gada rezultātiem, pērn viss “Ignitis Group” atjaunīgās enerģijas ražošanas portfelis pieauga līdz 7,1 GW, nodrošinot līdz pat 19 TWh elektroenerģijas jaudas ģenerēšanu. Šāds elektroenerģijas apjoms ir pietiekams, lai nodrošinātu Latvijas un Lietuvas kopējo elektroenerģijas vajadzību apmierināšanu. Pašlaik “Ignitis Group” atjaunīgās enerģijas ražošanas portfelis Latvijā sasniedz 1,3 GW un pēc apjoma, tas ir otrs lielākais aiz Lietuvas 4,4 GW.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tiešsaistes aizdevumu kompānija "Sun Finance Group" gatavojas aiziešanai no Vjetnamas tirgus, komentējot "Sun Finance Group" pārstāvja Aigara Plivča aizturēšanu Vjetnamā, sacīja "Sun Finance Group" investoru attiecību vadītāja Zanda Apine.

Viņa skaidroja, ka "Sun Finance Group" vienmēr ir darbojusies vietējās likumdošanas ietvaros, tajā skaitā Vjetnamā. Vjetnamas medija "Saigon News" izplatītā informācija par "Sun Finance Group" Vjetnamā piemērotajām gada procentu likmēm neatbilst patiesībai, uzsvēra Apine.

Viņa norādīja, ka "Sun Finance Group" darbības pamatā vienmēr ir bijis atbildīgs un godīgs darbs vietējās likumdošanas ietvaros. Uzņēmumam nav informācijas, ka Plivčs būtu rīkojies pretēji šiem uzņēmuma darbības pamatprincipiem.

Apine atzīmēja, ka "Sun Finance Group" Vjetnamā ir licencēts pakalpojuma sniedzējs.

Līdz 2022.gada izskaņai uzņēmumam un nozarei kopumā bijusi konstruktīva sadarbība ar vietējām uzraugošajām institūcijām. Tās bija iepazinušās ar visiem "Sun Finance Group" procesiem, produkta parametriem un uzņēmējdarbības modeli, kas to ieskatā bija pilnībā atbilstošs likumdošanai, norādīja Apine.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomiskā krīze padara Eiropas kompānijas un to darbiniekus vairāk tendētus uz korupciju. Pie šāda secinājuma nonākuši starptautiskās konsultāciju kompānijas Ernst & Young speciālisti.

Tajā pat laikā vidēji 55% Eiropā aptaujāto uzņēmumu norādījuši, ka pēc viņu domām ir novērojama korupcijas attīstība. «Ja 25% aptaujāto atklāti norāda uz savu gatavību dot kukuli biznesa partneriem, mums ir jāatzīst, ka situācija ir lielā mērā nopietna,» norāda Ernst & Young pārstāvis Stefans Haizners (Stefan Haysner).

Šādā gadījumā pašreizējās krīzes rezultātā Eiropa varēs pārvilkt svītru pēdējo gadu sasniegumiem korupcijas apkarošanā uzņēmējdarbības sfērā, uzskata analītiķi.

Aptauja tika veikta šī gada janvārī un februārī, kopumā intervējot 2 246 uzņēmumu darbiniekus 22 Eiropas valstīs. Respondenti strādā kompānijās, kuru darbinieku skaits pārsniedz tūkstoti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Auditorkompānijas pievēršas biznesa konsultācijām

Dace Skreija, 67084412, 08.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. /2008. finanšu gads bijis īpaši veiksmīgs auditorkompānijām – TOP 10 uzņēmumi apgrozījuši 26.5 milj. Ls, kas ir par 23.6 % vairāk nekā iepriekšējā periodā, un nopelnījuši gandrīz 2 milj. Ls.

Dienas bizness ir izveidojis lielāko auditorkompāniju TOP. Tradicionāli pirmās vietas ieņem «lielais četrinieks» – SIA Ernst & Young Baltic, Deloitte uzņēmumi, SIA PricewaterhouseCoopers un SIA KPMG Baltics. Viena miljona apgrozījuma robežu pārsniedz arī AS BDO Invest Rīga – pirmais no 100 % nacionālā kapitāla uzņēmumiem.

Jāatzīmē, ka auditorkompānijām ir iespējami trīs dažādi finanšu gadi, kas rada grūtības novērtēt uzņēmumu darbības rezultātus ekvivalentā laika periodā. Šis faktors kļūvis īpaši būtisks mainīgos ekonomiskos apstākļos, jo, piemēram, Ernst & Young Baltic, PricewaterhouseCoopers un MRI Revision (Baker Tilly Baltics), pārskata gads ir beidzies 2008. gada vidū, kad jau bija novērojams ekonomikas tempu izaugsmes samazinājums. Tomēr, neskatoties uz šo nobīdi laikā, auditorkompāniju TOP sniedz pietiekami objektīvu ieskatu nozarē. Tāpat auditorkompāniju TOP ir jāizšķir lielākie un starptautiskie uzņēmumi, kuri nodarbojas arī ar konsultāciju sniegšanu, un vietējā kapitāla mazie uzņēmumi, kuru pamatdarbība ir revidentu pakalpojumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex kreditē bankrotējošu uzņēmumu

Lāsma Vaivare, Db, 09.01.2009

Krievijas uzņēmēja Grigorija Rabinoviča (attēlā) pārstāvētais luksus preču veikalu īpašnieks Global Fashion Group, pirms tika atzīts par maksātnespējīgu, devis komercķīlu Parex bankai.

Foto: Ritvars Skuja, Db

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā, kad valsts iepludina naudu Parex bankā, tā kreditē uzņēmumu, kas teju tūlīt pēc kredītķīlas reģistrēšanas atzīts par maksātnespējīgu. Pērnā gada 18. decembrī Komercķīlu reģistrā reģistrēta ķīla, ko Parex bankai devusi SIA Global Fashion Group, kas plašāk pazīstams kā pērnpavasar lidostas Rīga teritorijā atklātā modes preču tirdzniecības centra City Fashion Outlet un veikalu Palazzo Italia un Ermenegildo Zegna īpašnieks. Dažas dienas vēlāk - 23. decembrī - tiesa šo uzņēmumu atzinusi par maksātnespējīgu.

Krievijas uzņēmēja Grigorija Rabinoviča (attēlā) pārstāvētais luksus preču veikalu īpašnieks Global Fashion Group, pirms tika atzīts par maksātnespējīgu, devis komercķīlu Parex bankai."Nē" jauniem kredītiem

Kopš novembrī atklātībā nonāca ziņas par Parex bankas nopietnajām finansiālajām problēmām, kuru dēļ valdība spēra precedenta soli, pārņemot banku valsts īpašumā, reģistrēts ļoti mazs skaits ķīlu, kur kā ņēmējs vai devējs figurē šīs bankas nosaukums, Db secināja, pētot Komercķīlu reģistra datus. Finansiāli ietilpīgākās ir ķīlas, kuras Parex banka devusi depozītam no Valsts kases - kā Db jau ziņoja (5.01.2009.), līdz šim finanšu iestādes darbības stabilizēšanai valsts jau ir ieguldījusi 674 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

KNAB Ozola iesniegumu un dokumentus vēl nav saņēmis

Lelde Petrāne, 10.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iesniegums un dokumenti no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vadītāja Andra Ozola vai pašas LIAA saistībā ar kādas amatpersonas iedzīvošanās mēģinājumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā vēl nav saņemti, portālu db.lv informēja biroja pārstāvis Andris Vitenburgs.

Jāatgādina - LTV1 raidījumā Jauna nedēļa Ozols apgalvoja, ka aģentūrai tika uzdots slēgt līgumus, kas nav svarīgi valstij, tas saistīts ar kādas valsts amatpersonas iedzīvošanās mēģinājumu.

«Ja runa ir par KNAB pieminēšanu LTV raidījumā Jauna Nedēļa, tad informēju, ka iesniegums un dokumenti nav saņemti,» sacīja Vitenburgs.

Komentāri

Pievienot komentāru