Nekustamais īpašums

Colliers Int. optimistiski par Baltijas reģiona attīstību

Ingrīda Drazdovska [email protected], 26.03.2004

Jaunākais izdevums

Pēdējos gados vērojamā Baltijas reģiona nekustamā īpašuma tirgus nozīme starptautiskā līmenī ir pieaugusi, un šī tendence tikai pastiprināsies līdz ar Baltijas valstu iestāšanos ES, — teica starptautiskās nekustamā īpašuma konsultāciju kompānijas Colliers International Norvēģijas biroja ģenerāldirektors Tors Bjerdāls. Kompānijas Baltijas reģiona ģenerāldirektors Mihails Morozovs stāstīja: «Bija pārrunas ar institucionāliem investoriem, bankām, fondiem, nekustamā īpašuma attīstītājiem utt. Galvenie secinājumi viesa optimismu — komercīpašuma tirgus attīstībai Baltijā ir laba perspektīva.» Pašlaik perspektīvākais komercīpašuma veids Baltijā varētu būt tirdzniecības platību attīstība, jo pakāpeniski pieaug vispārējā labklājība. Varētu gaidīt izmaiņas biroju telpu tirgū Rīgā, jo vērojams kvalitatīvu B klases ofisu telpu trūkumu — jaunu projektu gandrīz nav, bet pieprasījums pēc šādām telpām arvien pieaug. Nākotnē varētu sagaidīt arī intensīvāku t.s. industriālo parku veidošanos un attīstību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tirdzniecības centrs "Dainava" ir pirmais Parex Baltic Real Estate Fund II pirkums Lietuvā

, 21.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kauņa, 12. septembris. Starp Group Nuova un privāto investīciju fondu Parex Baltic Real Estate Fund II tika parakstīta vienošanās par tirdzniecības centra "Dainava" ar kopējo platību 5664 m2 un atrašanās vietu Kauņā iegādi. Jāatzīmē, ka minēto tirdzniecības centru Parex Baltic Real Estate Fund II iegādājās bez tā nomniekiem. Darījuma starpnieks bija starptautiskais nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmums Colliers International. Drīzumā šajā tirdzniecības centrā komercdarbību uzsāks jauns tirdzniecības operators, kas darbosies Latvijā un Krievijā, kā arī ienāks Lietuvas tirgū un piedāvās jaunu tirdzniecības centra - universālveikala koncepciju. Jaunajā tirdzniecības centrā tiks pārdotas ekskluzīvu zīmolu preces.

Saskaņā ar Parex Asset Management prezidenta Roberta Idelsona teikto: "Šis darījums fondam ir ļoti nozīmīgs, jo nodrošina fonda brīvo līdzekļu optimālu izmantošanu. Esam gandarīti, ka šis darījums ļaus mums nodrošināt peļņu fonda investoriem".

Nuova grupas valdes priekšsēdētājs Minvydas Znaidauskas: "Tirdzniecības centra "Dainava" pārdošanas darījums tika noslēgts, kā plānots. Pārrunas ar pircēju sākās šā gada janvārī un veiksmīgi noslēdzās 12. septembrī. Tā kā tika ņemtas vērā investīciju fonda prasības iegādāties tirdzniecības centru bez nomniekiem, kopš janvāra netika parakstīti jauni līgumi, un vecie līgumi netika pagarināti. Informācijas saskaņošana ar pircēju bija ilgāka, nekā sākotnēji plānots".

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Lielas ambīcijas korporatīvo klientu nekustamo īpašumu vērtēšanā

Colliers International Advisors, 08.04.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pateicoties mūsu vērtētāju komandai un Colliers starptautiskam tīklam, jau tagad esam daudzu korporatīvo klientu un privātpersonu pirmā izvēle gadījumos, kad ir nepieciešams veikt komerciāla vai attīstības nekustamā īpašuma vērtējumu. Lai to sasniegtu, esam nokomplektējuši pieredzes bagātu speciālistu komandu, esam veidojuši vietējā tirgū tehnoloģiski progresīvāko darba platformu, ieviesām un ikdienas darbā izmantojam vienu no pasaulē vadošajiem naudas plūsmas modelēšanas un analīzes rīkiem ARGUS Enterprise, kā arī nodrošinām regulāru zināšanu un pieredzes apmaiņu ar kolēģiem Latvijas, Baltijas un plašākā Eiropas mērogā.Līdz ar to mūsu pakalpojums izceļas ar ērti pārskatāmu un viegli uztveramu nodevumu, demonstrē niansētu izpratni par konkrēto nekustamā īpašuma objektu un tirgus kontekstu, kā arī ļauj izsekot vērtētāja veiktajai analīzei, izdarītajiem pieņēmumiem un secinājumiem. Iesaistītie eksperti ir orientēti uz profesionālu, maksimāli atvērtu un atbalstošu komunikāciju ar darba pasūtītāju un citām iesaistītajām pusēm gan pašā vērtēšanas procesa gaitā, gan arī pēc gala nodevuma iesniegšanas pasūtītājam.

Kāpēc izvēlēties starptautiski atzītu vērtētāju?

Vērtēšanas komandas kodolu veido četri sertificēti nekustamā īpašuma vērtētāji, katrs ar vairāk kā 15 gadu profesionālo pieredzi. Turklāt divi no ekspertiem ir starptautiskās organizācijas RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors – Karaliskās zvērinātu mērnieku institūcijas) biedri un reģistrēti vērtētāji.[1] Vēl jo vairāk – Colliers šobrīd ir vienīgais vērtēšanas uzņēmums Latvijā, kurš ir pieteicies un kvalificējies RICS uzraudzības mehānismam – Firm Regulated by RICS. Šis statuss ir kā papildu garantija, kas klientam nodrošina:

  1. Uzticamību – jo RICS regulēts uzņēmums savā darbā ievēro profesionālās prakses standartus, ko uzrauga starptautiska organizācija ar vairāk kā 134,000 dalībnieku 150 pasaules valstīs
  2. Profesionalitāti – klients var būt pārliecināts, ka saņems kvalificēta eksperta neatkarīgu, uz zināšanām un pieredzi balstītu konsultāciju
  3. Drošību – klients var būt pārliecināts, ka uzņēmumam, ar kuru viņš sadarbojas, ir efektīva un taisnīga sūdzību izskatīšanas procedūra, ir iespēja apstrīdēt lēmumu neatkarīgā apelācijas instancē, ir apdrošināta konsultanta profesionālā civiltiesiskā atbildība, kas var segt trešo pušu iespējamos zaudējumus
  4. Pasaules līmeņa kvalitāti - RICS biedri un uzņēmumu darbinieki nepārtraukti uzlabo savas zināšanas un prasmes, lai klientiem sniegtu augstākās kvalitātes pakalpojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Aldaris iegūst Sudraba Kvalitātes balvu

Sandra Dieziņa, 20.04.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā kompānija PepsiCo Int. ir piešķīrusi akciju sabiedrībai Aldaris Sudraba Kvalitātes balvu (Silver Quality Award) par izcilību atspirdzinošā dzēriena Pepsi ražošanā 2003. gadā. Tādējādi Aldaris ir iekļuvis visas pasaules top 13%» Pepsi» ražotņu skaitā. «Aldaris» no jauna ir apliecinājis, ka Latvijas uzņēmumi var uzrādīt pasaules visaugstākajiem standartiem atbilstošus rezultātus. «Aldaris» ne tikai gadu no gada apliecina šādu savu profesionalitāti darbos, saņemot starptautisku atzinību, bet arī nepārtraukti turpina izaugsmi,» uzskata Aldara» prezidenta v.i. Ināra Šure. Mūsu uzņēmums – tā ir turpat 500 darbinieku komanda, kuras saskaņots darbs arī ir visu uzņēmuma panākumu pamatā.» No 340 pasaules uzņēmumiem, kam ir līgums PepsiCo Int. produkcijas ražošanai, tikai 25 saņēma Sudraba Kvalitātes balvu. Bronzas Kvalitātes balvu saņēma 58 uzņēmumi, savukārt zelts tika 18 ražotājiem. «Tas ir izcils Aldara sniegums – balva ir ilgstoša darba rezultāts, kas veikts uzņēmumā, kopš tas uzsāka Pepsi produkta ražošanu,» atzīst PepsiCo Int.» rīkotājdirektors Matvejs Smirnovs. Tā ir pelnīta balva, kas atspoguļo Aldara» darbinieku profesionālo kāompetenci un atdevi darbam.» Aldaris uzsāka Pepsi ražošanu 2000.gadā, un kopš tā laika tā jau ir otra starptautiskā atzinība produkta ražošanas kvalitātei un augstajiem standartiem – turklāt šogad vēl par pakāpi augstāka: 2002.gadā Aldaris» no PepsiCo Int.» saņēma Bronzas Kvalitātes balvu. Pirms Starptautiskās Kvalitātes balvas (International Quality Award) piešķiršanas Pepsi» ražotnēs tiek veikts starptautisks audits, pārbaudot visa gada ražošanas rādītājus, kur ietilpst produkta kvalitāte atbilstoši PepsiCo Int. standartiem, procesa vadīšanas parametri, kvalitātes kontroles procesi utt. PepsiCo Int. iedibināja ikgadējo Starptautisko Kvalitātes balvu, lai nodrošinātu tirdzniecības zīmes aizsardzību dažādos pasaules tirgos, kontrolējot ražotņu atbilstību PepsiCo ražošanas, kvalitātes un iekārtu standartiem, kā arī, lai noteiktu labākos PepsiCo ražotājus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atšķirībā no diviem iepriekšējiem gadiem, kad biroju nomas tirgū telpu deficīta un lielā pieprasījuma dēļ noteikumus diktēja attīstītāji, tagad situācija mainījusies un palielinājusies konkurence ofisu telpu attīstītāju vidū, uzskata Colliers International vadošais partneris Baltijas valstīs un Baltkrievijā Mihails Morozovs.

Pēdējā laikā publicētie ekspertu raksti, kuros tiek komentēta situācija nekustamo īpašumu tirgū, bieži vien ir pretrunīgi, tādējādi dezorientējot lasītājus, norāda M. Morozovs.

Izpētot notikumus nekustamā īpašuma tirgū pēdējos divos gados, var secināt, ka daudzas kompānijas saskārās ar izīrējamo telpu trūkumu Rīgas pilsētā. „Tas lika potenciālajiem nomniekiem sākt domāt tālāk nākotnē,” skaidro Colliers International asociētais direktors CRE departamentā Latvijā Deniss Kairans.

Telpu trūkuma dēļ potenciālie nomnieki, apkopojot savas tagadējas iespējas un vēlmes, un izvērtējot nākotnes nepieciešamās vajadzības un prasības, sekmēja nomas attīstības strauju progresu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Colliers paziņo par stratēģiskām izmaiņām īpašumtiesību struktūrā Baltijas reģionā

Db.lv, 09.10.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Colliers ir vadošais komercīpašumu konsultāciju pakalpojumu sniedzējs Baltijas reģionā jau gandrīz 20 gadus. Šogad atbildīgie partneri Baltijas valstīs ir apvienojušies, lai izveidotu Colliers Baltic SIA, kas kopā ar tās valdi ir apņēmusies uzlabot sadarbību visas Baltijas mērogā ar vienotiem standartiem un veicināt padziļinātu integrāciju starp Baltijas komandām.

Uzņēmums norāda, ka tas veicinās reģiona dziļāku iekļaušanos plašākā Colliers globālajā tīklā un apliecina uzņēmuma apņemšanos nodrošināt izcilu vērtību un kompetenci uzņēmuma klientiem šajā reģionā. Jaunā īpašumtiesību struktūra ļaus uzņēmumam labāk izmantot kolektīvās priekšrocības, piesaistīt vairāk talantu un izmantot daudzveidīgu pieredzi Colliers klientu labā.

"Šī pozitīvā pārmaiņa mūsu konsultāciju uzņēmuma īpašumtiesību struktūrā nozīmē izšķirošu brīdi mūsu darbībā. Colliers Baltic SIA, kurā visiem Baltijas partneriem pieder daļas, tika izveidota ar skaidru mērķi nodrošināt mūsu klientiem vienādi augsta līmeņa pakalpojumus visā reģionā. Apzināmies, ka mūsu klienti sagaida no mums vienādus standartus visās pakalpojumu jomās un valstīs, un vēlamies strādāt ar mūsu komandām vienlīdzīgos apstākļos Latvijā, Igaunijā un Lietuvā," skaidro Deniss Kairāns, Colliers Baltic vadošais partneris.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Baltic Horizon Fund par savu biroju apsaimniekotāju izvēlas Colliers

Db.lv, 12.01.2024

“Baltic Horizon Fund” vadītājs un atbildīgais par fonda biroju ēkām Latvijā Edvīns Karbausks.

Foto: publicitātes

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īstenojot īpašumu attīstības stratēģiju, investīciju fonds “Baltic Horizon Fund” par savu biroju ēku “Upmalas Biroji BC”, “Vaiņodes 1” un “S27” (iepriekš “LNK Centrs”) apsaimniekotāju ir izvēlējies nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmumu “Colliers”.

No 1. februāra “Colliers” sniegs īpašumu apsaimniekošanas, grāmatvedības un nomas pakalpojumus.

“Baltijas lielākā galvaspilsēta Rīga šobrīd ļoti dinamiski attīstās. Organizāciju mainīgās vajadzības pēc nekustamajiem īpašumiem un mūsu piedāvājums nozīmē jaunas iespējas komercīpašumu tirgus straujai attīstībai. Īstenojot mūsu īpašumu attīstības stratēģiju, par savu partneri esam izvēlējušies “Colliers”, kas Latvijā ir neapšaubāms līderis biroju ēku segmentā. Uzņēmuma pieredze un zināšanas, kā arī mūsu fonda iespējas sniegs mūsu nekustamo īpašumu nomniekiem izcilu komfortu un attīstības perspektīvas," stāsta “Baltic Horizon Fund” vadītājs un atbildīgais par fonda biroju ēkām Latvijā Edvīns Karbausks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Ministru kabineta iecerēto darbību - Nacionālajai izaugsmei un vienotībai

Mēs esam vienojušies strādāt Latvijas nacionālajai vienotībai un izaugsmei. Veidot Latviju, kuras sabiedrība ir izglītota, vesela, pārtikusi un droša par nākotni. Nostiprināt Latviju kā nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuru raksturo laba pārvaldība, cilvēktiesību un pamatbrīvību ievērošana, tiesiskums un sociālais atbildīgums, kas ietver arī rūpes par cilvēkresursu atjaunošanu un tautas ataudzi.

Mūsu pienākums ir nostiprināt latviešu valodu, latvisko kultūrtelpu un nacionālo identitāti, vienlaikus esot tolerantiem un rūpējoties par visu Latvijā dzīvojošo tautību kultūras pienesumu, jo daudzveidība ir bagātība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Eksperti: ūdensmalu attīstībai Rīgā lieliskas iespējas

Ingrīda Drazdovska [email protected], 22.07.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējos desmit gados visā pasaulē daudzu pasaules lielpilsētu attīstība, kurās vai kuru tuvumā ir kāda ūdenstilpne, ir saistīta ar jauno mikrorajonu celtniecību un veco pilsētas kvartālu atjaunošanu to tuvumā, - norādīja Colliers Int. ģenerāldirektors Baltijā Mihails Morozovs. Rīgā, piemēram, šādi varētu iedvest jaunu dzīvību depresīvajiem rajoniem, tostarp Bolderājai un Maskavas forštatei, izbūvējot pie ūdens vairākus ekonomiskās klases dzīvojamos projektus. Filips Harkorts (J.H. Philip Harcourt) Colliers Int. eksperts no Lielbritānijas norādīja, ka īpašumu vērtība tieša ūdens tuvumā parasti ir vidēji par 20 % augstāka nekā citiem līdzīgiem īpašumiem. Pēc speciālistu domām, labas attīstības perspektīvas, pat salīdzinoši tuvā nākotnē ir ne tikai Andrejsalai, bet arī Klīversalai, Zaķusalai, Podragam un nepārprotami — krastmalai pie Vecrīgas, kas šobrīd kalpo kā transporta maģistrāle. Colliers Int. reģionālais direktors Kails Varviks (Kyle Warwick) no ASV, Jaunanglijas uzskata, ka lielākas iespējas attīstības projektiem tomēr ir teritorijām pilsētas ziemeļu daļā (Daugavas abi krasti, sākot no Vecrīgas virzienā uz jūru). Viņš citstarp ierosina pie ūdeņiem veidot sabiedriskās un kultūras celtnes, veidot pastaigu takas ar atsaucēm uz vesturi, izvērtēt ūdenstransporta lielāku iesaisti (vismaz sezonāli) rīdzinieku un pilsētas viesu ikdienā u.c. Taču, lai krasmalu teritorijas sekmīgi attīstītos, ir jāsakrīt vairākiem faktoriem, tostarp valstij un pašvaldībai ir jābūt attiecīgai politikai, privāto interesei, motivācijai ieguldīt tamlīdzīgos projektos, un ir labi, ja ir aktīvistu grupas, kuru darbība vērsta aktivitāšu veicināšanai ap ūdeņiem, ūdens kvalitāti, ekosistēmu aizsardzību u.tml. Protams, jābūt arī labvēlīgai, dinamiskai ekonomiskai attīstībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Colliers apvienojas ar Bauplan Nord

Db.lv, 01.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Komercīpašuma konsultāciju kompānija Colliers paplašina savu pakalpojumu klāstu un zināšanas tehnisko projektu vadības pakalpojumu jomā, apvienojoties ar Bauplan Nord tehnisko ekspertu komandu.

Apvienošanās stiprinās uzņēmuma pozīcijas nekustamo īpašumu tehnisko projektu vadības segmentā Latvijā un atbalstīs Colliers izaugsmes plānus.

Pēc apvienošanās kopējais darbinieku skaits Colliers tehnisko projektu vadības jomā palielināsies līdz 11 ekspertiem ar zināšanām tehnisko projektu vadībā gan projektēšanas, gan būvniecības stadijā, tehniskajā uzraudzībā, fit-out projektos, dažādu veidu padziļinātas tehniskās izpētes darbos un citās tehniskajās konsultācijās.

“Apvienošanās ir ļoti nozīmīgs posms mūsu turpmākajā biznesa attīstībā. Colliers mērķis ir nodrošināt savus klientus ar visaptverošiem konsultāciju pakalpojumiem pilnā ciklā – no idejas līdz pēdējai īstenošanas stadijai. Divu pieredzējušu komandu apvienošana stratēģiski stiprinās mūsu spējas un padziļinās mūsu tehnisko projektu vadības kvalifikāciju Latvijas tirgū,” komentē Deniss Kairāns, Colliers vadošais partneris Baltijas reģionā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Iepazīstina ar videi draudzīgas uzņēmējdarbības piemēriem

, 12.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Uzņēmēji arvien vairāk un vairāk pievēršas „zaļajiem” jautājumiem un atklāj, ka mūsdienu pasaulē atbildība par apkārtējo vidi ir ne tikai cieši saistīta ar rentablu uzņēmējdarbību, bet gan ir tās svarīgākā iezīme," norāda Colliers International.

„Jautājums nav par to, vai varam atļauties būt videi draudzīgi, bet gan par to, vai varam atļauties tādi nebūt,” apgalvo Nensija Sērčfīlda (Nancy Searchfield), Colliers International māklere Toronto, Ontārio (Toronto, Ontario). N. Sērčfīlda sāka interesēties par „apkārtējai videi draudzīgu ēku” kustību pirms vairākiem gadiem, vēlāk kļūstot par pirmo LEED (Leadership in Energy and Environmental Design – Līderība enerģijā un vides projektos) profesionālo akreditēto un licencēto komerciālo nekustamā īpašuma pārdevēju Kanādā.

Saskaņā ar ASV Enerģijas lietderīguma ilgtspējīgas attīstības departamenta datiem ēkas patērē 39% pasaules kopējo enerģijas resursu, 25% pasaules kokmateriālu resursu un 16% pasaules ūdens krājumu. Turklāt 18% oglekļa dioksīda izmešu rada tikai komerciālās ēkas vien.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Jaunās ēkas šobrīd stāv pustukšas

Ingrīda Drazdovska, Db, 10.09.2008

Tirgū ir daudz neveiksmīgu biroju projektu, kas stāv pustukšas, norāda nekustamo īpašumu konsultācijas kompānijas Colliers International vadošais partneris Baltijā un Baltkrievijā Mihails Morozovs

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ne tikai liela daļa jauno dzīvojamo ēku, bet arī biroju ēku projekti kā šobrīd, tā arī nākotnē eksistēs vien uz papīra, raksta laikraksts Dienas bizness.

Tirgū ir daudz neveiksmīgu biroju projektu, īpaši B klases ēku, kas stāv pustukšas, - stādot priekšā šā gada 1. pusgada nekustamā īpašuma pārskatu, norādīja nekustamo īpašumu konsultācijas kompānijas Colliers International vadošais partneris Baltijā un Baltkrievijā Mihails Morozovs.

Naudas resursi arvien kļūst dārgāki, bet to pieejamība tikai samazinās, un šī tendence saglabāsies arī turpmāk. Bankas faktiski vairs nefinansē zemes gabalu iegādi, ir piesardzīgas attiecībā uz jauno projektu finansēšanu un pat visai negribīgi kreditējot gatavu ēku iegādi ar nokomplektētu nomnieku sastāvu, viņš atgādināja. Tāpēc arī daļa iesākto ēku var netikt pabeigtas, ja tām netiks veiksmīgi piesaistīti nomnieki - tas var neapmierināt projekta finansētāju - banku, bet pašiem attīstītājiem celtniecības pabeigšanai var trūkt finanšu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Minetam par krāpšanu piespriež naudas sodu

, 24.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltkrievijas pilsonim un SIA Centra ekspedīcija īpašniekam Leonīdam Minetam par krāpšanu lielā apjomā Rīgas apgabaltiesa piespriedusi naudas sodu 14 400 latu apmērā bez mantas konfiskācijas.

Minets tika apsūdzēts arī par atkārtotu dokumentu viltošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Pilns spriedums šajā lietā būs pieejams 8.decembrī, Db informēja tiesas preses sekretāre Inese Auniņa.

Mineta lieta tika atdalīta no krimināllietas, kurā par 1.5 miljonu latu PVN izkrāpšanu no valsts, dokumentu viltošanu un naudas atmazgāšanu jau notiesāti INT Latvija direktors Raitis Bullīts un komercdirektors Guntis Bērziņš. R. Bullītam tika noteikts naudas sods 150 minimālo mēnešalgu jeb 18 tūkstoši latu, bet uzņēmējam G. Bērziņam - 120 minimālo mēnešalgu jeb 14.4 tūkstoši latu. Abiem tiesa piesprieda arī mantas konfiskāciju.

Centra ekspedīcija kopā ar SIA INT Latvija bija iesaistīta PVN izkrāpšanas shēmā, kuru VID Finanšu policija atklāja 2004. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Seminārs par ES naudas apgūšanu

Sandra Sniedze, 20.02.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien Eiropas Komisijas speciālisti Latvijas uzņēmējiem un nevalstiskajām organizācijām (NVO) stāstīs par iespējām piedalīties konkursos un apgūt Eiropas Savienības (ES) attīstības palīdzības programmu līdzekļus. EiropeAid ietvaros attīstības projektu ieviešanai dažādos sektoros (robežu un muitas vadības, transporta, enerģijas, privātā sektora attīstīšanai u.c. mērķiem) ik gadu tiek piešķirti 6 — 7 mljrd. eiro, bet projektu īstenotāji tiek izvēlēti konkursa kārtībā. Projekti tiek publicēti interneta mājas lapā: www.europa.eu.int Līgumi tiek slēgti konkursa kārtībā ar ES dalībvalstu uzņēmumiem, NVO u.c. Procedūras apraksti dalībai konkursos ir pieejami interneta mājas lapā:www.europa.eu.int Šie līdzekļi būs pieejami no 1. maija. Pieteikties semināram var Ārlietu ministrijā līdz 20.februāra plkst. 17.00.pa e-pastu [email protected]

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Rīgā tirdzniecības centri tukšāki nekā Tallinā vai Viļņā

Ingrīda Drazdovska, 07.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starp Baltijas valstīm pašlaik Rīgā ir vislielākais tirdzniecības platību apjoms tirdzniecības centros, kā arī lielākais brīvo platību īpatsvars, liecina Colliers International nekustamā īpašuma tirgus pārskats.

Pašlaik Rīgā kopējā tirdzniecības centru platība ir 582 tūkst. m2. Pagājušajā gadā tika pabeigts tikai viens jauns tirdzniecības centrs Riga Plaza. Šogad ekspluatācijā tiks nodota Galleria Riga pilsētas centrā. Tuvākajā nākotnē jauni projekti netiks realizēti.

2009. gada sākumā brīvo platību īpatsvars tirdzniecības centros bija ap 3 %, bet šā gada sākumā — 9.6 %, rēķina kompānija. Šogad šis rādītājs varētu vēl nedaudz palielināties. Vismazāk neaizpildītu platību šobrīd ir tirdzniecības centros Alfa un Spice. Starp Baltijas valstīm, vismazāk neiznomāto platību ir Tallinas tirdzniecības centros – mazāk nekā 2 %.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LNK Group par 10,516 milj. eiro iegādājusies likvidējamās Lietuvas bankas Snoras ēku Rīgā, Jāņa Daliņa ielā

No šā brīža ēka J. Daliņa ielā 15 būs zināma kā LNK Centre – par A klases biroju ēkas īpašnieku trešajā pārdošanas kārtā kļuvis SIA LNK (Latvijas Novitātes Komplekss) dibinātais uzņēmums SIA JD 15, DB stāsta starptautiskajā nekustamā īpašuma kompānijā Colliers International (Colliers). Kompānijā prognozē, ka tuvāko LNK Centre ēkas attīstības plānu realizācija sniegs jaunas iespējas nekustamā īpašuma tirgū. Iepriekš ēkā atradās a/s Latvijas krājbanka centrālais birojs.

5000 tirgum

LNK Centre biroju ēka jau tagad ir ļoti labā stāvoklī un atrodas pilsētas centra rajonā, kas strauji attīstās un kļūs par Rīgas biznesa centru, uzsver Colliers. LNK Group plāno investēt biroju centra attīstībā un ēkas telpu uzlabošanā, lai tās pilnībā atbilstu A klases biroju standartiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Colliers prognozē investīciju darījumu apjoma samazināšanos Baltijā līdz 1,25 miljardiem eiro

LETA, 09.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma investīciju darījumu apjoms Baltijā šogad samazināsies līdz 1,25 miljardiem eiro, otrdien "Baltic Real Estate Leaders Forum" pasākumā sacīja nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmuma "Colliers" investīciju vadītāja Baltijā Anžela Koļesņikova.

Viņa atzina, ka šī prognoze ir veikta pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā 24.februārī, taču vienlaikus varot paredzēt, ka investoru interese nenoslāps un investīcijām plānotais kapitāls pavisam nepazudīs.

Koļesņikova norādīja, ka pērn bija vērojams iespaidīgs investīciju darījumu apjoma kāpums, sasniedzot divus miljardus eiro. Pērn trīs Baltijas valstīs veikti 402 investīciju darījumi salīdzinājumā ar 226 darījumiem 2020.gadā, kad kopējais darījumu apjoms bija 1,1 miljards eiro.

Tāpat pērn būtiski pieauga lielo darījumu skaits - ja 2020.gadā Baltijas valstīs tika veikti 11 darījumi ar komercīpašumiem ar apjomu virs 20 miljoniem eiro, tad pērn notika 24 šādi darījumi, informēja Koļesņikova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Papildināts - Stockmann un Colliers paraksta sadarbības līgumu par telpu iznomāšanu universālveikalā Rīgā

Lelde Petrāne, 04.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stockmann kompānijas nekustamā īpašuma departaments uzsācis sadarbību ar nekustamā īpašuma konsultantu kompāniju Colliers International Latvia, lai izstrādātu stratēģiju par iespējamo telpu iznomāšanu Stockmann universālveikalā Rīgā, biznesa portālu db.lv informēja Colliers.

Sadarbības mērķis ir «stiprināt Stockmann tirgus pozīcijas, attīstot centru, piesaistot spēcīgus starptautiskus zīmolus, kas papildinātu preču/pakalpojumu klāstu». Tas paverot iespējas potenciālajiem nomniekiem uzsākt sadarbību ar Stockmann. Pats Stockmann universālveikals paliks kā enkurnomnieks.

Kā skaidroja Colliers, darījuma mērķis ir atsvaidzināt universālveikala darbību ar jauniem zīmoliem. Šis process norit ne tikai Latvijas tirgū, bet arī Igaunijā, Skandināvijā un Krievijā. Stockmann esot sapratis, ka tirgus mainās un nepieciešams adaptēties tajā pastāvošajām tendencēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Mājokļu attīstītāju TOP 10 Rīgā un Pierīgā

Db.lv, 12.07.2022

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šī gada pirmajos piecos mēnešos pēc pārdošanas ieņēmumiem līderpozīcijas saglabājis mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija”.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd Rīgā un Pierīgā pirmreizējā tirgū pieejami vairs tikai nedaudz vairāk par 300 pilnībā pabeigtiem dzīvokļiem ekonomiskās un vidējās klases segmentā, liecina nekustamā īpašuma konsultāciju kompānijas Colliers jūnija dati.

Tas ir skaidrojams gan ar līdz šim gauso jauno projektu attīstību, gan ar joprojām augsto pieprasījumu pēc energoefektīviem un ilgtspējīgiem mājokļiem.

Colliers dati liecina, ka šī gada maijā tika reģistrēti 170 jauno mājokļu iegādes darījumi ekonomiskās un vidējās klases segmentā pirmreizējā tirgū. Tas ir par 57% vairāk nekā mēnesi iepriekš, kad tika reģistrēti 108 darījumi. Augstais pieprasījums pēc energoefektīviem mājokļiem veicinājis vēl lielāku deficītu pilnībā pabeigto jauno dzīvokļu segmentā – šobrīd pirmreizējā tirgū pieejami vairs tikai 280 vidējās klases dzīvokļi un 40 ekonomiskās klases dzīvokļi. Salīdzinot maiju, gatavo dzīvokļu skaits pirmreizējā tirgū krities par 8%, kad tas bija 1,080, bet, salīdzinot ar situāciju pirms gada, gatavo dzīvokļu skaits samazinājies par 42%. Tiesa, šie dati ir pārsvarā par darījumiem, par kuriem rezervācijas veiktas vēl pagājušajā gadā vai šī gada sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada vasaras beigās Stockmann universālveikalā parādīsies divi jauni nomnieki, aģentūru LETA informē starptautisko nekustamā īpašuma konsultantu kompānija Colliers International Latvia (Colliers).

Šī gada sākumā Stockmann grupa pieņēma lēmumu mainīt stratēģiju un pastiprināt savu pozīciju tirgū, piedāvājot daļu no telpām nomai. Lai šo mērķi realizētu, Stockmann nekustamā īpašuma departaments ir sācis sadarbību ar Colliers.

Septembra sākumā viens no lielākajiem elektronikas veikalu tīkliem Euronics piedāvās plašu elektronikas preču sortimentu universālveikala ceturtajā stāvā. Savukārt universālveikala Stockmann pirmajā stāvā starptautiskais kafejnīcu tīkls Costa Coffee durvis klientiem vērs jau augusta otrajā pusē.

Patlaban turpinās aktīvs darbs pie jaunās koncepcijas īstenošanas un jaunu nomnieku piesaistes, norāda Colliers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv, aptaujājot nekustamo īpašumu speciālistus, secināja, ka Latvijā šobrīd par labu cenu ir iespējams pārdot ikvienu nekustamo īpašumu, neraugoties uz to, vai šis īpašums atrodas kapu, cūku fermas, šosejas vai citu dzīvošanai un darījumiem ne visai patīkamu vietu tuvumā.

Uz jautājumiem atbild kompāniju Balsts, Arco Real Estate un Colliers International nekustamo īpašumu speciālisti.

- Kuras ir tās vietas, kurās ir praktiski neiespējami pārdot nekustamos īpašumus (novietojuma dēļ)?

Balsts: "Nav tādu īpašumu, kurus būtu neiespējami pārdot. Ir tāds teiciens: "katram podiņam savs vāciņš". Ir tādi objekti, kuriem ir ilgāks pārdošanas termiņš. Visbiežāk šādiem objektiem ir nepareizi noteikta cena, kā arī nav ņemti vērā visi īpašuma vērtību ietekmējošie faktori.

Vietās, kur sarežģītāk pārdot, pārdošanas laiks var būt ilgāks, un vieta var būtiski ietekmēt nekustamā īpašuma cenu:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investori tirgus atjaunošanās iespējas 2021. gadā lielākoties vērtē optimistiski. Gada otrā pusē rosība ieguldījumu tirgū pieaugs par 50%, un, ņemot vērā vakcīnas izveidi un valdības tiekšanos veicināt ekonomisko izaugsmi, investori līdzekļus ieguldīs galvenokārt nekustamajos īpašumos.

Tā secināts nekustamo īpašumu konsultāciju kompānijas "Colliers International" ("Colliers") jaunākajā "Global Capital Markets 2021 Investor Outlook" pētījumā.

Colliers eksperti uzskata, ka iespējas būs gan tiem, kuri vēlēsies veikt ieguldījumus piesardzīgi, gan tiem, kuri vēlas izmantot situāciju, lai iegūtu divkāršu peļņu. "Balstoties uz Colliers veikto pētījumu un analīzi, jāsecina, ka stratēģiskie plāni nekustamā īpašuma nozarē nemainīsies. Tā kā visā pasaulē tiek piesaistīts milzīgs kapitāla apjoms un ir pieaugusi vajadzība pēc nekustamajiem aktīviem, starptautiskie investori aktīvi vēlas izmantot globālo kapitāla trūkumu un gada laikā atrast veidus, kā gūt no tā labumu,” sacīja Angela Koļesņikova Colliers Baltics Investīciju departamenta vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vēl var pagūt pieteikties Baltijas valstu nekustamā īpašuma tirgus konkursam

, 02.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad pirmo reizi notiek Baltijas valstu nekustamā īpašuma tirgus konkurss, kurā noteiks veiksmīgākos komerciālos īpašumus Baltijas valstīs. Baltic Real Estate Commercial Success balvai vēl var pieteikties līdz 7. novembrim (bez maksas). Konkursu organizē nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums Colliers International, revīzijas un konsultāciju uzņēmums Deloitte Latvia un laikraksts Dienas Bizness.

"2006. gadā, pirmoreiz rīkojot Baltic Real Estate Commercial Success pasākumu, balvas tiks piešķirtas tikai biroju ēkām. Nākotnē plānojam pasākumu izvērst, iekļaujot tajā arī citus komercplatību sektorus. Piedalīšanās konkursā ir izaicinājums biroju telpu īpašniekiem pierādīt savas pozīcijas Baltijas valstu nekustamo īpašumu tirgū - nozarē, kas ir kļuvusi par vienu no aktīvākajām Latvijā un ieņem nopietnu lomu ekonomikas attīstībā. Uzvarētāji tiks noteikti, salīdzinot visu konkursam pieteikto objektu izmaksu, ieņēmumu un neto ienesīguma rādītājus, kā arī ņemot vērā Deloitte un Colliers International veiktā pētījuma rezultātus," saka Mihails Morozovs, Colliers International vadošais partneris Baltijas valstīs. M.Morozovs uzsver: "Kā liecina pasaules pieredze, uzvara šādā konkursā paaugstina objekta likviditāti un nākotnē ļauj paaugstināt nomas maksas. Arī, aplūkojot objektu no investīciju viedokļa, redzam, ka potenciālie pircēji ir gatavi piemaksāt par tādām ēkām. Viens no pēdējiem piemēriem ir "Business Park Sofija" Bulgārijā, kas uzvarēja līdzīgā konkursā Dienvidaustrumeiropas reģionā (Southeast European Real Estate Awards). Šobrīd tur ir vienas no augstākajām nomas maksām pilsētā, kā arī investīciju pārdošanas procesa gala rezultāts bija par 20% augstāks nekā prognoze".

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Aicina pieteikties nekustamā īpašuma tirgus konkursam

, 02.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad pirmo reizi notiek Baltijas valstu nekustamā īpašuma tirgus konkurss, kurā noteiks veiksmīgākos komerciālos īpašumus Baltijas valstīs. Baltic Real Estate Commercial Success balvai vēl var pieteikties līdz 7. novembrim (bez maksas). Konkursu organizē nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums Colliers International, revīzijas un konsultāciju uzņēmums Deloitte Latvia un laikraksts Dienas Bizness.

"2006. gadā, pirmoreiz rīkojot Baltic Real Estate Commercial Success pasākumu, balvas tiks piešķirtas tikai biroju ēkām. Nākotnē plānojam pasākumu izvērst, iekļaujot tajā arī citus komercplatību sektorus. Piedalīšanās konkursā ir izaicinājums biroju telpu īpašniekiem pierādīt savas pozīcijas Baltijas valstu nekustamo īpašumu tirgū - nozarē, kas ir kļuvusi par vienu no aktīvākajām Latvijā un ieņem nopietnu lomu ekonomikas attīstībā. Uzvarētāji tiks noteikti, salīdzinot visu konkursam pieteikto objektu izmaksu, ieņēmumu un neto ienesīguma rādītājus, kā arī ņemot vērā Deloitte un Colliers International veiktā pētījuma rezultātus," stāstīja Colliers International vadošais partneris Baltijas valstīs Mihails Morozovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) topošās valdības partneri šorīt parakstīja koalīcijas sadarbības līgumu, valdības deklarāciju un fiskālās disciplīnas līgumu.

Dokumentus parakstīja partiju un frakciju vadītāji, klātesot arī topošās valdības ministriem, kuri parakstīja valdības deklarāciju.

Parakstīšana notika Saeimas nama Sarkanajā zālē. Saeima šodien plkst.12 lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru vadītu Kariņš.

Savukārt pusstundu pēc Saeimas ārkārtas sēdes beigām Viesu zālē plānota Kariņa preses konference. Pēc valdības apstiprināšanas tā plānojusi arī pulcēties uz pirmo svinīgo sēdi valdības mājā.

Topošo valdību varētu atbalstīt 61 deputāts - tātad stabils labēji centrisks vairākums, iepriekš lēsa Kariņš.

Valdību veidos piecu politisko spēku pārstāvji - «Jaunā Vienotība» (JV), Jaunā konservatīvā partija (JKP), «KPV LV», «Attīstībai/Par» (AP) un «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK). Valdību vadīs politiķis no JV, lai arī šī partija vēlēšanās ieguva vismazāko mandātu skaitu Saeimā.

Komentāri

Pievienot komentāru