Nekustamais īpašums

Darījumu apjoms ar īpašumiem šogad varētu palielināties

Ingrīda Drazdovska, 30.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma tirgus ir atvērts jauniem dalībniekiem, ir apstiprinājusies interese no investoru puses, kuri saskata potenciālu pašreizējā tirgus situācijā, uzskata Colliers International vadītājs Deniss Kairāns.

Nekustamā īpašuma tirgus sāk stabilizēties. Pagājušajā gadā pieauga darījuma skaits ikvienā no nekustamā īpašuma segmentiem salīdzinājumā ar 2009. gadu.

Db.lv jau ziņoja, ka nule somu kompānija Citycon par 105 milj. eiro ir iegādājusies tirdzniecības centru Tallinā – Kristiine Shopping Centre. Vēl viens vairāk nekā 100 milj. eiro vērts darījums šobrīd esot procesā, teic D. Kairāns.

Zvērinātu advokātu biroja Sorainen advokāts Ģirts Rūda apstiprina, ka kopš pagājušā gada vidus arī Latvijas ir notikuši lielāki pirkuma darījumi, tostarp investori iegādājušies biroja telpas, dzīvojamām ēkas un zemi. Pašlaik izpētei un visam iegādes procesam tiek veltīts krietni ilgāks laiks.

Tuvākajos gados par arvien nozīmīgākiem tirgus spēlētājiem kļūs banku nekustamā īpašuma uzņēmumi. Īpašumu pārņemšana turpināsies vēl 2011.gadā un, iespējams, arī ilgāk, prognozē Ģ. Rūda.

Ne visu banku struktūru stratēģija paredz īpašumu pieturēšanu, ir notikuši atsevišķi darījumi ne tikai ar dzīvokļiem, bet arī lielākiem objektiem. Sorainen ir konsultējis darījumu, kur Kipras investīciju sabiedrības meitas uzņēmums Latvijā Alfa Properties Investment iegādājās 75 dzīvokļu dzīvojamo māju no lielas Baltijas reģiona privātās bankas. Darījuma vērtība bija gandrīz 4 miljoni eiro. Arī pašlaik notiek pārrunas par kādu citu darījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru