Nekustamais īpašums

Februārī Rīgā saskaņoti 292 būvprojekti

Ingrīda Drazdovska [email protected], 16.03.2004

Jaunākais izdevums

Šā gada februārī Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā saskaņoti un akceptēti 292 būvprojekti jaunas būvniecības uzsākšanai, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu, - vēstī Rīgas domes Attīstības departaments. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits janvārī bijis Zemgales priekšpilsētā – 73 projekti. Latgales priekšpilsētā akceptēti 40 būvprojektu, Kurzemes priekšpilsētā — 54, Vidzemes priekšpilsētā – 46, Ziemeļu rajonā -54, Centra rajonā – 21, bet Vecrīgā – 4. Būvpajoma ziņā lielākie akceptētie projekti februārī ir: Tapešu ielas un Maskavas ielas posmā no Turgeņeva līdz Lācplēšan ielai rekonstrukcijas projekti, kuru pasūtītājs ir Rīga domes Satiksmes departaments, tirdzniecības centra Anniņmuižas bulvārī 84/86 2. kārtas projekts (SIA «Rītava»), skiču stadijā saskaņotais «Krūza» rūpniecības preču veikala Jūrmalas gatvē 89 projekts , Sporta un veselības centrs A.Deglava ielā (SIA «Akcept»), Rīgas TEC, TEC 1 ražotnes rekonstrukcijas projekts Rudzu ielā, kā arī Rakstniecības, teātra un literatūras muzeja rekonstrukcijas projekts Pils ielā 2 (Valsts Nekustamā īpašuma aģentūra). Jāatzīmē, ka februāra mēnesī Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoto un akceptēto projektu īpatsvarā procentuāli lielāko daļu veido inženiertehnisko darbu projekti, tajā skaitā gāzes apgādes projekti, un dzīvokļu renovāciju un rekonstrukciju projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Janvārī un februārī saskaņoti un akceptēti 546 būvprojekti

, 14.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2008. gada pirmajos mēnešos - janvārī un februārī - Rīgas pilsētas būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 546 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu, liecina sniegtā informācija medijiem.

Rīgas pilsētas būvvaldē janvārī un februārī ir saņemtas 352 apliecinājuma kartes vienkāršotās renovācijas, rekonstrukcijas darbu veikšanai un izsniegtas 110 būvatļaujas. Rīgas pilsētas būvinspekcija gada pirmajos divos mēnešos ekspluatācijā pieņēmusi 113 objektus.

Janvārī un februārī Rīgas pilsētas būvvaldē saskaņoti un akceptēti 546 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits gada pirmajos mēnešos ir bijis Latgales priekšpilsētā saskaņoti 127 projekti, Zemgales priekšpilsētā – 116 projekti, Vidzemes priekšpilsētā - 110, Ziemeļu rajonā - 97, Kurzemes rajonā - 60, Centra rajonā 36 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas būvvaldē akceptēti 394 būvprojekti

, 20.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada maija mēnesī Rīgas pilsētas būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 394 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu. Lielākie saskaņotie un akceptētie būvprojekti: hipodroma un jātnieku sporta centrs Kleistu ielā un viesu nams - jauniešu tūrisma mītne Bruņinieku ielā 75b.

Saskaņā ar Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta sniegto informāciju maijā Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti un akceptēti 394 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits maijā ir bijis Vidzemes priekšpilsētā - 101 projekts, Latgales priekšpilsētā – 86, Zemgales priekšpilsētā saskaņoti - 77, Ziemeļu rajonā - 65, Kurzemes rajonā – 43, Centra rajonā saskaņoti 22 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti.

Lielākie Būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti maija mēnesī: hipodroma un jātnieku sporta centrs Kleistu ielā, viesu nams - jauniešu tūrisma mītne Bruņinieku ielā 75b, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Ropažu ielā 112, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Melīdas ielā/ Vecmīlgrāvja 2.līnijā, u.c. projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Divu mēnešu laikā Rīgā akceptēti 749 būvobjekti

, 21.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada septembrī un oktobrī Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 749 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu. Uzzini, kuri ir lielākie saskaņotie un akceptētie būvprojekti Rīgā!

Rīgas pilsētas Būvvaldē septembra un oktobra mēnešos ir saņemtas 475 apliecinājuma kartes vienkāršotas renovācijas/rekonstrukcijas darbu veikšanai. Rīgas pilsētas Būvinspekcija šajos mēnešos ir izsniegusi 350 būvatļaujas un ekspluatācijā pieņēmusi 287 objektus, liecina Rīgas domes sniegtā informācija medijiem.

Septembrī un oktobrī Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti un akceptēti 749 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits šajos mēnešos ir bijis Latgales priekšpilsētā – 159 projekti. Zemgales priekšpilsētā saskaņoti - 157, Vidzemes priekšpilsētā - 146 projekti, Ziemeļu rajonā - 125, Kurzemes rajonā - 107, Centra rajonā 55 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Šogad Rīgā akceptēti 585 būvprojekti

, 21.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada pirmajos mēnešos - janvārī un februārī, Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 585 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu, Db.lv informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas pilsētas Būvvaldē janvārī un februārī ir saņemta 461 apliecinājuma karte vienkāršotas renovācijas/rekonstrukcijas darbu veikšanai. Rīgas pilsētas Būvinspekcija gada pirmajos divos mēnešos ir izsniegusi 233 būvatļaujas un ekspluatācijā pieņēmusi 227 objektus.

Janvārī un februārī Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti un akceptēti 585 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits gada pirmajos mēnešos ir bijis Zemgales priekšpilsētā – 128 projekti. Latgales priekšpilsētā saskaņoti 119 projekti, Vidzemes priekšpilsētā - 111, Ziemeļu rajonā - 101, Kurzemes rajonā - 83, Vecrīgā - 1 projekts, Centra rajonā 42 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

2000Ls par patvaļīgu būvniecību Peldu ielā 19

, 21.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oktobrī Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā saskaņoti un akceptēti 407 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu, Db.lv informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments. Par būvniecības noteikumu neievērošanu oktobrī tika sastādīti 27 administratīvie protokoli.

Oktobrī Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti un akceptēti 407 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits oktobrī ir bijis Zemgales priekšpilsētā - 119 projekti. Ziemeļu rajonā saskaņoti – 91, Latgales priekšpilsētā 78, Vidzemes priekšpilsētā saskaņoti 62 projekti, Kurzemes rajonā 40, Centra rajonā 17 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti.

Lielākie Būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti oktobra mēnesī: Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza ziloņu mītne Meža prospektā 1, daudzstāvu biroja un dzīvojamā māja Slokas ielā 59a, četrstāvu daudzdzīvokļu māja (4.stāvi) ar autonovietni Indrānu ielā 5, kā arī skiču stadijā saskaņotie projekti: daudzstāvu dzīvojamā un darījumu ēka Tērbatas ielā 72, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Rātsupītes ielā 3, daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Ak.Mst.Keldiša ielā daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Nīcgales ielā 37/39, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Ropažu ielā 112, biroju ēka Upeņu ielā, daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Patversmes ielā 4, mazstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju komplekss Pampāļu ielā 1, ādas apstrādes fabrikas rekonstrukcija par tirdzniecības, biroju un daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku Vēja ielā 11, u.c. projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Martā Rīgā akceptēti 320 būvobjekti

, 18.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada marta mēnesī Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 320 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu, Db.lv informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas pilsētas Būvvaldē martā ir saņemtas 296 apliecinājuma kartes vienkāršotas renovācijas/rekonstrukcijas darbu veikšanai. Rīgas pilsētas Būvinspekcija martā izsniegusi 172 būvatļaujas un ekspluatācijā pieņēmusi 75 objektus.

Martā Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti un akceptēti 320 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits martā ir bijis Vidzemes priekšpilsētā - 70 projekti. Zemgales priekšpilsētā saskaņoti - 68, Latgales priekšpilsētā - 64, Ziemeļu rajonā - 53, Kurzemes rajonā saskaņoti 47 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti.

Lielākie Būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti marta mēnesī: triju daudzstāvu daudzdzīvokļu māju jaunbūve Augusta Deglava ielā, baznīcas sociālas palīdzības centrs Akas ielā 13/2, daudzdzīvokļu dzīvojamā māja J.Asara ielā 9, ēkas jaunbūve birojiem un dzīvokļiem Kalna iela 17, daudzdzīvokļu ēka ar kafejnīcu cokolstāvā Pļavas ielā 7, dzīvojamo un sabiedrisko ēku komplekss Ulbrokas ielā, kvartāla apbūve starp Jāņa Dāliņa ielu, Vesetas ielu, Jāņa Dikmaņa ielu un Grostonas ielu, daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Tālivalža ielā 15, daudzstāvu dzīvojamā māja Čakstes ielā 18, piecas rindu ēkas un divu dzīvokļu dzīvojamā ēka Makša ielā 11, daudzdzīvokļu un biroju ēka Muitas ielā 1, divas daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Uriekstes ielā 4.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas Būvvalde jūlijā saskaņojusi 327 būvprojektus

Zane Pudāne [email protected], 28.08.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Būvvaldē jūlijā kopumā saskaņoja un akceptēja 327 būvprojektus, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits jūlijā ir bijis Zemgales priekšpilsētā - 73 projekti. Pēc būvapjoma lielākie saskaņotie un akceptētie projekti Zemgales priekšpilsētā: daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka (5 stāvi) Kalnciema ielā 95/97, daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Apuzes ielā 51, kā arī skiču stadijā saskaņoti būvprojekti: biroja ēka Dignājas ielā, «Spices» mēbeļu nams Jaunmoku ielā 12 un 13, daudzstāvu dzīvojamo ēku komplekss Mārupes ielā 10a, u.c. projekti. Jūlijā Latgales priekšpilsētā saskaņoti 72 būvprojekti, Vidzemes priekšpilsētā saskaņoti 69 projekti, Kurzemes rajonā 51, Ziemeļu rajonā 43, Centra rajonā 19 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti. Lielākie Būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti jūlija mēnesī: audumu veikals un šūšanas darbnīca Maskavas ielā 222, tirdzniecības centrs Maskavas ielā 450a, kā arī skiču stadijā saskaņoti: Kristus apskaidrošanas baznīca Birzes ielā 10, mazstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja (3 stāvi) Steigas ielā, divas daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas D.Brantkalna ielā, biroja ēka un noliktava Dzelzavas un Ulbrokas ielu stūrī, mazstāvu daudzdzīvokļu māja (3 stāvi) Juglas ielā, daudzdzīvokļu mājas jaunbūve Mazā Juglas ielā, daudzfunkcionāla administratīvā ēka Skanstes ielā, u.c. projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pērn decembrī Būvvaldē akceptēti 411 būvprojekti

, 16.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2006. gada decembra mēnesī Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 411 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu, Db.lv informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments.

Rīgas pilsētas Būvvaldē decembrī ir saņemtas 262 apliecinājuma kartes. Rīgas pilsētas Būvinspekcija decembrī izsniegusi 150 būvatļaujas un ekspluatācijā pieņēmusi 156 objektus.

Decembrī Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti un akceptēti 411 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits decembrī ir bijis Zemgales priekšpilsētā - 92 projekti. Vidzemes priekšpilsētā saskaņoti - 91, Latgales priekšpilsētā 84, Ziemeļu rajonā 72, Kurzemes rajonā 52, Centra rajonā saskaņoti 20 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti.

Lielākie Būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti decembra mēnesī: noliktavas pārbūve par viesnīcu Arsenāla ielā 5, Rīgas ebreju vispārizglītojošās vidusskolas ēkas jaunbūve Kr.Barona ielā 99, daudzstāvu daudzdzīvokļu ēka Anniņmuižas ielā, daudzstāvu dzīvojamā ēka M.Keldiša ielā 14, daudzstāvu dzīvojamo ēku komplekss Mārupes ielā 10a, kā arī skiču stadijā saskaņotie projekti: daudzstāvu daudzdzīvokļu nams Stūres ielā 5, daudzstāvu daudzdzīvokļu ēka Krāslavas ielā 14, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Prūšu ielā, Alojas biznesa centrs A.Briāna ielas un Alojas ielas 6 stūrī, dauzdzīvokļu dzīvojamā māja Brīvības ielā 446, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Vēžu ielā 3, mazstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamais nams un rindu dzīvojamās ēkas Vecāķu prospektā, u.c. projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā augustā akceptē 422 būvprojektus

Zane Pudāne [email protected], 26.09.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augusta mēnesī Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 442 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits augustā ir bijis Zemgales priekšpilsētā - 103 projekti. Latgales priekšpilsētā saskaņoti 98 būvprojekti, Vidzemes priekšpilsētā saskaņoti 86 projekti, Ziemeļu rajonā 75, Kurzemes rajonā 54, Centra rajonā 26 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti. Lielākie Būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti augusta mēnesī: daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Jūrmalas gatvē 2, daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Lilijas ielā, esošās ēkas rekonstrukcija un trīs daudzstāvu dzīvojamo ēku jaunbūves (6 stāvi) Slokas ielā 31, sporta komplekss Stūrmaņu ielā 33/1, paviljona rekonstrukcija Ziedoņdārzā A. Čaka ielā 98, tirdzniecības un noliktavu centra jaunbūve Krustpils ielā, daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Lubānas ielā 20, tirdzniecības centrs Nīcgales ielā 2b, kā arī skiču stadijā saskaņotie projekti: biroja ēka Jēzusbaznīcas ielā 6, biroju ēka ar noliktavu Katlakalna ielā, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Stopiņu ielā 14/16, tirdzniecības un biroju kompleksa jaunbūve G. Astras ielā, daudzdzīvokļu ēkas jaunbūve Miera ielā 103, u.c. projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Jūnijā Rīgā saskaņoti 354 būvprojekti

, 17.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada jūnija mēnesī Rīgas pilsētas būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 354 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu, Db.lv informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas pilsētas būvvaldē jūnijā ir saņemtas 263 apliecinājuma kartes vienkāršotas renovācijas/rekonstrukcijas darbu veikšanai. Rīgas pilsētas būvinspekcija jūnijā izsniegusi 168 būvatļaujas un ekspluatācijā pieņēmusi 71 objektu.

Jūnijā Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti un akceptēti 354 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits jūnijā ir bijis Zemgales priekšpilsētā - 87, Vidzemes priekšpilsētā - 80 projekti, Latgales priekšpilsētā – 59, Ziemeļu rajonā - 54, Kurzemes rajonā – 50, Centra rajonā saskaņoti 24 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti.

Lielākie Būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti jūnija mēnesī: daudzstāvu daudzdzīvokļu sociālā dzīvojamā ēka Gobas ielā 30, MAXIMA X veikals Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Stopiņu ielā 14/16, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Murjāņu ielā 61a, atpūtas komplekss Ziepniekkalna ielā, sporta komplekss un administratīvā ēka Dambja ielā 8, Dziesmu svētku estrādes Mežaparkā rekonstrukcija, administratīvā un divu daudzstāvu daudzdzīvokļu māju kompleksa jaunbūve Rusova ielā 1, u.c. projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Martā daudz saskaņotu daudzdzīvokļu māju būvprojektu

Ingrīda Drazdovska [email protected], 14.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Š.g. marta mēnesī Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā ir saskaņoti 376 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu. Rīgas pilsētas Būvinspekcija martā izsniegusi 153 būvatļaujas un pieņēmusi ekspluatācijā 112 objektus. Martā Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti 376 būvprojekti. Lielākais saskaņoto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits martā ir bijis Vidzemes priekšpilsētā – kopumā 92 projekti. Būvapjoma ziņā lielākie saskaņotie un akceptētie projekti Vidzemes priekšpilsētā martā bijuši – daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Dzelzavas un Madonas ielās, kā arī daudzstāvu dzīvojamā māja A.Deglava ielā. Latgales priekšpilsētā saskaņoti 74, Zemgales priekšpilsētā 25, Vidzemes priekšpilsētā 92, Ziemeļu rajonā 21, Centra rajonā 27, Vecrīgā 1 un Kurzemes priekšpilsētā 46 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti. Martā Būvvaldē saskaņoti un akceptēti: daudzfunkcionālā dzīvojamā un darījumu ēka Mārstaļu ielā 17, biroju un daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Kalnciema ielā 9a, tramvaja pieturas rekonstrukcija pie Centrāltirgus (kanālmalā), daudzstāvu daudzdzīvokļu ēka ar sabiedrisko centru Dzeņu ielā, bērnu rotaļu un spēļu laukums Valdeķu ielā, šokolādes formēšanas darbnīca Viestura ielā 35 u.c. Skiču stadijā ir saskaņota dzīvojamā kvartāla apbūve A.Saharova, Tīnūžu un Praulienas ielās, kartinga halle un administratīvā ēka Grenču ielā u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā reģistrēti kopumā 16,36 tūkstoši jaunu uzņēmumu, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2012.gadu, pagājušā gadā reģistrēto uzņēmumu skaits sarucis, taču jaunreģistrēto uzņēmumu skaita kritums nebūt nenozīmē, ka būtu samazinājusies arī jauno uzņēmēju radošā pieeja, izvēloties savu uzņēmumu nosaukumus. Veicot pētījumu par 2013.gadā reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, Lursoft secinājis, ka radoši ļaudis dzīvo visā Latvijas teritorijā, sākot ar Liepāju, beidzot ar Daugavpili.

Vairāki uzņēmēji saviem uzņēmumiem izvēlējušies nosaukumus, kuri liek uzreiz noprast par komersanta darbības jomu. Tādi ir, piemēram, Beķerfeja, Ātra Paka, Kārumu fabrika, Prieks Būvēt, Tortes fabrika. Lursoft novērojumi arī liecina, ka nezūdoša ir cilvēku vēlme uzņēmumu nosaukumos iepīt pozitīvisma pilnus vārdus, kas, pavisam iespējams, nākotnē varētu līdzēt veiksmīgi vairot klientu loku. Starp interesantākajiem pērn reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, kuri tā vien vairo ticību savām spējām un rada optimismu, noteikti jāmin Yes, we can, Laimīgie nami, Good Feeling, Labs dzēriens, Tīri un Skaisti, Patiesi ar Mīlestību, Pozitīvo emociju aģentūra, Happy Latvia, tomēr ir uzņēmēji, kuri uzskata, ka lietas ir jāsauc īstajos vārdos, tādēļ pagājušajā gadā arī reģistrēti uzņēmumi, kuriem ir tādi nosaukumi kā Cerība resnīšiem un Pēdējā aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Saskaņoto būvprojektu skaits Rīgā par 38 % mazāks nekā pirms gada

, 27.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada aprīlī Rīgas pilsētas būvvaldē ir saskaņoti un akceptēti 219 būvprojekti un izsniegtas 98 būvatļaujas, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukciju un renovāciju.

Saskaņoto un akceptēto būvprojektu skaits ir par 38 % mazāks nekā pirms gada, bet būvatļauju skaits ir par 49 % mazāks nekā pērn aprīlī, pastāstīja Rīgas pilsētas būvvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Inita Melne.

Ievērojamākie Rīgas pilsētas būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti aprīlī bija laboratorijas korpusa nojaukšana Kaļķu ielā 1a, Amerikas Savienoto Valstu vēstniecības ēku elektroapgāde Remtes ielā 1, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas administratīvās ēkas un palīgēku rekonstrukcija Ķengaraga ielā 3, NBS sporta kluba un Nacionālā operatīvā vadības centra teritorijas labiekārtošana, ārējo inženieru tīklu renovācija un rekonstrukcija Krustabaznīcas ielā 9, Rīgas nedzirdīgo bērnu internātskola, sporta komplekss 2. kārta, ūdensvads un kanalizācija Murjāņu ielā; kultūras pils Ziemeļblāzma kompleksa rekonstrukcijas 1.kārta Ziemeļblāzmas ielā 36 un Vides objekts Pulkstenis Lāčplēša un Firsa Sadovņikova ielu krustojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Februārī Rīgā saskaņoti 362 būvprojekti

Lāsma Amoliņa, 21.03.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Februārī Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti un akceptēti 362 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits februārī ir bijis Latgales priekšpilsētā - 84 projekti. Pēc būvapjoma lielākie saskaņotie un akceptētie projekti Latgales priekšpilsētā: daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Jasmuižas ielā 18/2, tirdzniecības centrs Maskavas ielā, automazgātuve un kafejnīca Dārzciemaielā, kā arī skiču stadijā ir saskaņota rindu māju jaunbūve Ilūkstes ielā, viesnīcas un noliktavas ēka Maskavas 453, u.c. objekti. Zemgales priekšpilsētā saskaņoti 79 projekti, Vidzemes priekšpilsētā 73 projekti, Ziemeļu rajonā 52, Centra rajonā saskaņoti 42, Kurzemes rajonā 30, Vecrīgā 2 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti. Lielākie Būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti februāra mēnesī: Izstāžu zāle Rātslaukumā (pazemes telpas), kafejnīcas izbūve Antonijas ielā 13, daudzstāvu dzīvojamā māja (7stāvi) Miera ielā 59/61, veikala Supernetto izbūve Bauskas ielā 120, kā arī skiču stadijā daudzdzīvokļu dzīvojamā māja G.Astras ielā, daudzfunkcionāla ēka Brīvības ielā 44, daudzdzīvokļu un biroju ēka Muitas ielā 1, mazstāvu daudzdzīvokļu ēku komplekss Beberbeķu 9. līnija 14 u.c. objekti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ministrija (EM) norāda, ka eksporta kredītu garantēšanas noteikumi tiek saskaņoti ar uzņēmējiem, turklāt ir paredzēts, ka īstermiņa eksporta kredītu garantijas būs pieejamas visiem komersantiem neatkarīgi no uzņēmuma lieluma un darbības sfēras.

Uz garantijas pamata komersants varēs arī saņemt kredītu bankā. Garantijas plānots izsniegt uz laiku līdz 2 gadiem, iekļaujot ražošanas, realizācijas un atmaksas riska periodu. Garantijas izsniegs Latvijas Garantiju aģentūra (LGA), sedzot līdz 90 % no eksporta darījuma vērtības, informē EM.

Ministrija vērš uzmanību, eksporta kredītu garantijas sekmēs Latvijas eksportētāju konkurētspēju un nodrošinās vienādus konkurences nosacījumus ar citiem Eiropas Savienības eksportētājiem, kuriem jau ir pieejams valsts atbalsts eksporta kredīta garantijām.

Šobrīd ar uzņēmējiem tiek diskusēts par izstrādātajiem garantiju izsniegšanas nosacījumiem, kā arī tie tiek saskaņoti ar citām valsts pārvaldes iestādēm, kā arī Eiropas Komisiju, atzīmē EM.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Rīgā apstiprināti 345 būvprojekti

, 25.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada aprīļa mēnesī Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 345 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu, ziņo Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Aprīlī Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti un akceptēti 345 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits aprīlī ir bijis Latgales priekšpilsētā - 78 projekti, Vidzemes priekšpilsētā – 76, Zemgales priekšpilsētā saskaņoti - 68, Ziemeļu rajonā - 52, Kurzemes rajonā – 50, Centra rajonā saskaņots 21 būvprojekts un inženierkomunikāciju projekts.

Lielākie Būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti aprīļa mēnesī: daudzfunkcionāla ēka Brīvības ielā 44, degvielas uzpildes stacija Kleistu ielā 37, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Rātsupītes ielā 3, viesnīca Elizabetes ielā 24/26, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja J.Čakstes ielā 14 un daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Liesmas ielā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pērn Rīgā akceptēti 4000 būvprojekti

Lāsma Amoliņa, 22.01.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Būvvalde 2003. gadā saskaņojusi un akceptējusi 4712 būvprojektus, no kuriem 3098 ir arhitektūras būvprojekti un 1614 inženieru tīklu risinājumu projekti. Dzīvokļu rekonstrukciju un renovāciju projekti veido aptuveni 20% no saskaņoto un akceptēto būvprojektu skaita pagājušajā gadā. Savukārt decembrī kopumā izsniegtas 172 būvatļaujas un saskaņoti 429 būvprojekti, no kuriem lielākais skaits — 96 — ir Latgales priekšpilsētā. Vidzemes priekšpilsētā 2003.gada decembrī saskaņoti 93, Zemgales priekšpilsētā 72, Ziemeļu rajonā 66, Centra rajonā 33, Kurzemes priekšpilsētā 55 un Vecrīgā 14 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti. Skaitliski lielākā daļa būvatļauju tikušas izsniegtas rekonstrukcijas un renovācijas darbu veikšanai, jaunbūvju vidū skaitliski dominē individuālo dzīvojamo māju celtniecība. Decembrī Rīgā ekspluatācijā pieņemti 122 objekti, lielākais skaits bijis Centra rajonā. Par lielākajiem ekspluatācijā nodotiem objektiem uzskatāmi SAAB autocentrs G.Astras ielā, mazstāvu dzīvojamo ēku komplekss Juglas ielā, atpūtas centra Vernisāža rekonstrukcija, Fitnesa centra rekonstrukcija Kr. Barona ielā un memoriāla remonts Rumbulā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pērn Rīgā saskaņoti vairāk nekā 5 tūkst. būvprojektu

Lāsma Amoliņa, 24.01.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2005.gadā Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 5264 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu. Savukārt Rīgas pilsētas Būvinspekcija ir izsniegusi 2762 būvatļaujas un pieņēmusi ekspluatācijā 1745 objektus. No izsniegtajām būvatļaujām 534 izsniegtas būvniecības uzsākšanai Vidzemes priekšpilsētā, 509 Latgales priekšpilsētā, 320 Zemgales priekšpilsētā, 287 Ziemeļu rajonā, 242 Kurzemes priekšpilsētā un 240 Centra rajonā. 630 būvatļaujas ir izsniegtas inženierbūvju ierīkošanai. Liela daļa būvatļauju izsniegtas renovācijas darbu veikšanai dzīvokļos. Lielākais akceptēto un saskaņoto būvprojektu skaits ir bijis decembrī - 497 būvprojekti. Vidēji 2005. gadā katru mēnesi Rīgas pilsētas būvvaldē tika akceptēti un saskaņoti 439 būvprojekti. 2005. gadā Būvvaldē akceptēti: daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku projekti – Rubeņkalna ielā, Saharova ielā, Bauskas ielā 99, Zolitūdes ielā, Priedaines ielā un Putnu ielā 14, Dienvidu tilts pār Daugavu ar pieejām, šokolādes formēšanas darbnīca Viestura ielā 35, daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Hospitāļu ielā 12, dabas parka «Piejūra» labiekārtošana Vakarbuļļos, Daugavgrīvā, Mangaļsalā (Vaļņa kāpā), Rīgas Zooloģiskā dārza žirafu mītnes un voljēra rekonstrukcija, metāla izstrādājumu un plastmasas logu ražotne Rankas ielā 10, daudzdzīvokļu nams Alauksta ielā 9, piemineklis O.Kalpakam Esplanādē u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aprīlī Rīgā saskaņoti 479 būvprojekti

Ingrīda Drazdovska [email protected], 23.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīlī Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti 479 būvprojekti. Lielākais saskaņoto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits aprīlī ir bijis Latgales priekšpilsētā – kopumā 102 projekti. Būvapjoma ziņā lielākie saskaņotie un akceptētie projekti Latgales priekšpilsētā aprīlī bijuši skiču stadijā – mazstāvu dzīvojamais ciemats (1.kārtas dzīvojamās teritorijas parcelācija) Jāņogu ielā, daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Jasmuižas ielā 18/2, Tirdzniecības centrs Ulbrokas ielā 7/1. Zemgales priekšpilsētā saskaņoti 97, Vidzemes priekšpilsētā 92, Ziemeļu rajonā 70, Centra rajonā 43, Vecrīgā 1 un Kurzemes priekšpilsētā 74 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti. Aprīlī Būvvaldē saskaņoti un akceptēti: daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Zalves ielā, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas uzņemšanas nodaļas rekonstrukcija, Daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Hospitāļu ielā 12, Biroju un dzīvojamā ēka Slokas ielā 59. Skiču stadijā ir saskaņota mikrorajona Dreiliņi 2 nepabeigto daudzdzīvokļu ēku Nr. 26, 27, 28, 31, 32 rekonstrukcija, atkritumu šķirošanas noliktava Vietalvas ielā 5, tirdzniecības centrs Maskavas ielā, divpadsmitstāvu dzīvojamā ēka Rigondas ielā u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Maijā Rigā saskaņoti 457 būvprojekti

Ingrīda Drazdovska [email protected], 16.06.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Š.g. maija mēnesī Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā ir saskaņoti 457 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu. Lielākais saskaņoto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits maijā ir bijis Vidzemes priekšpilsētā – kopumā 114 projekti. Būvapjoma ziņā lielākie saskaņotie un akceptētie projekti Vidzemes priekšpilsētā maijā bija mikrorajona Dreiliņi 2-2 nepabeigto ēku rekonstrukcija 1.kārta (bez teritorijas) Dzilnas ielā 11, viesnīcas "Latvija" rekonstrukcija un kvartāla apbūve 2.kārta 1.etaps, "0" cikls Brīvības ielā 31, stadiona rekonstrukcija un ledus halle 3.etaps Brīvības gatvē 333, Daudzstāvu dzīvojamā un biroja ēka Hospitāļu ielā 23. Latgales priekšpilsētā saskaņoti 102, Zemgales priekšpilsētā 73, Ziemeļu rajonā 62, Centra rajonā 48, Vecrīgā 2 un Kurzemes priekšpilsētā 56 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti. Maijā Būvvaldē saskaņoti un akceptēti: dabas parka „Piejūra” labiekārtošana Vakarbuļļos, Daugavgrīvā, Mangaļsalā (Vaļņa kāpā), skiču stadijā daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja J.Čakstes ielā 14 un daudzstāvu dzīvojamā ēka Katoļu ielā 19, Rīgas 15.pasta nodaļas telpu renovācija A.Dombrovska ielā 34, Rīgas Zooloģiskā dārza žirafu mītnes un voljēra rekonstrukcija, metāla izstrādājumu un plastmasas logu ražotne Rankas ielā 10, piemineklis ''Lidojums pār pilsētu'' Raiņa bulvārī, iepretim Rīgas Valsts 1.ģimnāzijai u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bimbuļi rimbuļi, Palikt LV, Sēdnīca un citas asprātības uzņēmumu nosaukumos

Dienas Bizness, 23.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas, Lursoft apkopojis arī 2014.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus.

Lursoft skatījumā radošie prāti nav koncentrēti tikai kādā noteiktā reģionā, jo pērn reģistrēti uzņēmumi ar interesantiem nosaukumiem gan Latvijas lielākajās pilsētās, gan novados, informē Lursoft pārstāve Indra Jansone.

Tā, piemēram, no pērn janvārī reģistrētajiem uzņēmumiem, interesantākie nosaukumi Lursoft skatījumā ir Sudraba Laikmets (Rīga), Miera pērle (Rīga), Laika Eksperti (Rīga), Māra kumoss (Rīga), Rituālie Pakalpojumi (Valmiera), Labs Remonts (Rīga), Zirga Spēks (Ozolnieku nov), Flying Dogs (Ventspils), Digipalīgs (Rīga), BRIKU-BRAKU (Grobiņas nov), Viss Labi (Rīga), ZUMZUM (Rēzekne), Elpo Brīvi (Lielvārdes nov), Lec un minies (Ogres nov), 7.vārti (Ogres nov), Irracionāli risinājumi (Rīga), VĀRNU IELAS REPUBLIKA (Rīga).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā varētu palielināties būvniecības aktivitāte, tiesa, tas vairāk attiecas uz vienkāršākiem un nelieliem darbiem, izriet no Rīgas pilsētas būvvaldes apkopotajiem datiem.

Rīgā 2011. gada janvārī sagatavoti un izsniegti 116 plānošanas un arhitektūras uzdevumi, saskaņoti 113 būvprojekti, izsniegtas 32 būvatļaujas, 204 vienkāršoto procedūru atļaujas, 72 būves pieņemtas ekspluatācijā, izsniegtas 189 tirdzniecības vietu, reklāmu un izkārtņu pases.

Salīdzinot šī gada un 2010.gada janvāra rādītājus, vairākās pozīcijās vērojamas pozitīvas tendences: par 45% palielinājies saņemto būvniecības pieteikumu – uzskaites karšu skaits; vairāk nekā divkāršojies akceptēto vienkāršotās renovācijas/ rekonstrukcijas apliecinājuma karšu skaits – janvārī akceptētas 192 apliecinājuma kartes. Šāda aktivitāte vienkāršoto renovāciju/ rekonstrukciju segmentā pārsniedz arī 2008. un 2009.gada rādītājus. Labāki rezultāti vērojami visā vienkāršoto procedūru apjomā, kopumā šādas atļaujas piešķirtas par 71% vairāk nekā pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2009. gada martā Rīgas pilsētas būvvaldē ir saskaņoti un akceptēti 218 būvprojekti, izsniegtas 118 būvatļaujas.

Martā būvvaldē saskaņoto būvprojektu skaits ir par 28 % mazāks nekā pagājušā gada martā. Lielākie saskaņotie būvprojekti bijuši daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Turaidas ielā, Aizsardzības Ministrijas ēkas 1. un 2. korpusa renovācija Krišjāņa Valdemāra ielā 10/12; Spices biroju ēkas gāzes apgāde Remtes ielā; 2. trolejbusu parka ēkas rekonstrukcijas 1. kārta Jelgavas ielā 37; Rīgas brīvostas austrumu mola rekonstrukcija Traleru ielā 2; ūdens attīrīšanas stacijas Daugava skalošanas ūdeņu novadīšanas kolektors Ziepniekkalna, Bauskas un Mūkusalas ielās u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā jūnijā saskaņoti 362 būvprojekti

Zane Pudāne [email protected], 19.07.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad jūnijā Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 362 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu. Lielākie Būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti jūnija mēnesī: Alberta laukuma rekonstrukcija, viesnīca Teātra ielā 10, daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Anniņmuižas bulvārī 50b, automašīnu tirdzniecības centrs ar tehniskās apkopes staciju Biķernieku ielā 16, kā arī skiču stadijā saskaņoti: ātrās ēdināšanas restorāns Dzelzavas ielā 35, daudzstāvu dzīvojamā un biroja ēka Martas ielā 7, sporta un atpūtas centrs Juglas krastmalā 1, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Kaivas ielā, mazstāvu daudzdzīvokļu ēku komplekss Mazā Juglas ielā, dzīvojamo ēku un sporta komplekss «Ķeizarmežs» Ezermalas ielā 30, daudzdzīvokļu ēka (7 stāvi) Strēlnieku ielā 7, u.c. projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā martā saskaņoti 364 būvprojekti

Zane Pudāne [email protected], 21.04.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Būvvaldē martā kopumā ir saskaņoti un akceptēti 364 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits martā ir bijis Latgales priekšpilsētā - 80 projekti. Pēc būvapjoma lielākie saskaņotie un akceptētie projekti Latgales priekšpilsētā: daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas jaunbūve Stopiņu ielā, vairumtirdzniecības un biroju ēka Maskavas ielā 416, rindu mājas Gaismas un Sesku ielās, kā arī skiču stadijā ir noliktavas bāze ar tirdzniecības pakalpojumiem Granīta ielā, individuālo dzīvojamo māju ciemats Kraukles un Kārsavas ielās, veikala ēka ar biroju Krustpils ielā, u.c. objekti. Zemgales priekšpilsētā saskaņoti 78 projekti, Vidzemes priekšpilsētā 61 projekti, Ziemeļu rajonā 57, Kurzemes rajonā 56, Centra rajonā saskaņots 31, bet Vecrīgā viens būvprojekts un inženierkomunikāciju projekts. Lielākie Būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti martā: daudzstāvu dzīvojamā ēka Artilērijas ielā 15, viesnīcas ierīkošana Grēcinieku ielā 28, tirdzniecības centra 2.stāva rekonstrukcija par viesnīcu Kurzemes prospektā 132, viesnīca Slokas ielā 49, daudzdzīvokļu mājas jaunbūve M.Ķempes ielā 4, skiču stadijā daudzstāvu dzīvojamā māja Staiceles ielā, daudzfunkcionāla sabiedriskā ēka Vienības gatvē 109, divi daudzdzīvokļu dzīvojamie nami (6.stāvi) Aplokciema ielā 3, u.c. objekti.

Komentāri

Pievienot komentāru