Nekustamais īpašums

Īru investorus interesē nekustamie īpašumi Baltijā

Ingrīda Drazdovska [email protected], 14.06.2004

Jaunākais izdevums

Īrijas kompānija SWS Corporate Services Ltd Latvijā pašlaik izskata vairāku nekustamo īpašumu iegādes iespējas, — apliecināja SWS Corporate Services Ltd direktors Konors Karrigans (Conor Carrigan). SWS Corporate Services Ltd ietilpst SWS Group, kuras galvenā specializācija ir finanšu un nodokļu konsultācijas. Šī kompānija vairāku Īrijas investoru interesēs iegādājās tirdzniecības centru Barona centrs Rīgā, nopērkot to no SIA Kristensen Baltic un dāņu kompānijas ABL Holding (Db par to rakstīja 26.05.). Darījumam tika nodibināta holdinga kompānija Hibernian Holding. Reģionā kompānija raugās pēc 10 – 20 miljonus eiro vērtiem komercīpašumiem. SWS sadarbosies ar Kristensen Properties, lai papildinātu un stiprinātu Baltijas īpašumu portfeli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

V. Krasovickis saglabā bagātākā statusu

Rudīte Spakovska, [email protected], 67084420, 20.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas 100 visbagātāko cilvēku īpašums gandrīz sasniedz 1/4 no Latvijas iekšzemes kopprodukta.

Ar šādiem secinājumiem laižot klajā Latvijas bagātako cilvēku top 100 klajā nāk Lato Lapsa un Kristīne Jančevska no Baltic Screen. Žurnālā Pastaiga publicētais Top 100 tapis sadarbībā ar korporatīvo finanšu kompānija Laika stars.

"Mūsu pirmā simtnieka vidējā vērtība ir 26,5 miljoni latu, bet kopējā - aptuveni 2,65 miljardi latu," norāda pētījuma autori.

Līderi stabili

V. Krasovicka portfelī šobrīd ir 203 miljoni latu, kas ir par 18 miljoniem vairāk nekā pērn. Šogad uz otro vietu no pērnā gada piektās pacēlies Oļegs Fiļs, Aizkraukles bankas līdzīpašnieks, kura kapitāls gada laikā pieaudzis par 33 milj. ls un sasniedz 113 milj. Ls. Labi veicies arī otram Aizkraukes bankas līdzīpašniekam Ernestam Bernim, kas pateicoties 31 milj. Ls pieaugumam ar 110 milj. Ls pakāpies no sestās uz trešo vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kas sagaida Latvijas 100 visbagātākos?

Lato Lapsa, Baltic Screen sadarbībā ar korporatīvo finanšu kompāniju LAIKA STARS, speciāli Db, 08.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gads Latvijas visbagātākajiem cilvēkiem solās būt ļoti veiksmīgs, un izņēmums varētu būt vienīgi tranzīta nozare, kā arī atsevišķi megauzņēmumi, kuros iestājusies neliela stagnācija, - šāds ir rezultāts Baltic Screen un korporatīvo finanšu kompānijas LAIKA STARS veiktajam pētījumam par Latvijas 100 bagātāko cilvēku biznesa izredzēm tuvākā gada laikā.

Tika izvērtēta virkne faktoru, kas ietekmē Latvijas 100 bagātākajiem uzņēmējiem piederošo īpašumu vērtību, un uz veiktās analīzes bāzes tika sagatavots iespējamais attīstības scenārijs - īpašumu vērtības izmaiņas. Uzņēmēju īpašumu vērtību ietekmē vairāki faktori, kuru izpausmes, lai gan līdzīgas pēc būtības, katru biznesu var ietekmēt savādāk.

Jāņem vērā, ka, prognozējot, kā mainīsies Latvijas 100 bagātāko cilvēku ienākumi, lielākoties tika analizēta publiski pieejamā informācija, un līdz ar to biznesa vērtības izmaiņas tika novērtētas oficiāli pieejamajai jeb caurspīdīgajai biznesa daļai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No Saknīša grib piedzīt miljonu

, 14.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada februāra sākumā Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Finanšu policijas pārvalde nosūtījusi Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret SIA GS Nekustamie īpašumi valdes locekli Gati Saknīti par izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas lielos apmēros, kā rezultātā valsts budžetam nodarītais zaudējums sastāda Ls 1 031 211,84, Db.lv informēja VID Komunikācijas daļa.

Kriminālprocess pēc Krimināllikuma 218.panta 2.daļā paredzētām noziedzīga nodarījuma pazīmēm, par SIA GS Nekustamie īpašumi izvairīšanos no nodokļu nomaksas tika uzsākts 2007.gada 29.augustā. VID Finanšu policijas pārvaldes darbinieki, izvērtējot SIA GS Nekustamie īpašumi 2007.gada aprīlī iesniegto uzņēmuma gada pārskatu par 2006.gadu, konstatēja, ka 2006.gadā uzņēmums guvis ievērojamu peļņu no uzņēmumam piederošo nekustamo īpašumu pārdošanas. Saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem uzņēmumam no peļņas jāmaksā uzņēmuma ienākuma nodoklis. Uzņēmuma gada pārskatā šī peļņa tika norādīta, taču nedz papildus aprēķinātā uzņēmuma ienākuma nodokļa maksājamā summa par 2006.gadu, nedz aprēķinātie ikmēneša avansa maksājumi par 2007.gada maija, jūnija, jūlija un 2008.gada janvāra mēnešiem netika samaksāti valsts budžetā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atvērto durvju dienas Duntes birojos

, 03.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

12. un 13. septembrī no plkst. 13.00 - 16.30 topošajā Rīgas darījumu rajonā notiks atvērto durvju dienas Duntes birojos, Duntes ielā 6.

Abas dienas ikvienam interesentam būs iespēja iepazīties ar SIA ELL Nekustamie īpašumi attīstīto ēku, kurā nomnieki sāks iekārtoties jau no šī gada 15. oktobra.

Pašlaik izīrēšanai vēl ir pieejami 20% telpu, pārējās telpās savus birojus nolēmušas iekārtot vairākas starptautiski zināmas kompānijas, piemēram, Statoil un Ericsson, kā arī pazīstami vietējie uzņēmumi.

Iekārtot biroju jaunajā Duntes biroju ēkā iecerējuši arī paši ēkas attīstītāji - kompānija ELL Nekustamie īpašumi. Darbinieku ēdnīcu, kurā paredzētas 110 vietas, ierīkos Banketu Serviss, kura pakalpojumu kvalitāti jau pārbaudījuši Saules akmens ēkas biroju darbinieki.

Biroju kompleksu Duntes biroji 2007. gadā konkursā Labākais jaunais projekts ir novērtējuši speciālisti, piešķirot projektam 2.vietu nominācijā Labākais biroju ēkas projekts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ministriju un centrālo valsts iestāžu finanšu pārskatos konstatētas nepilnības 490 383 176 latu apmērā

, 29.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Revīzijā konstatētas kļūdas pamatlīdzekļu uzskaitē un uzrādīšanā ministriju un centrālo valsts iestāžu finanšu pārskatos Ls 490 383 176 apmērā.

Ministriju un centrālo valsts iestāžu finanšu pārskatos konstatētas nepilnības 490 383 176 latu apmērā Ekonomikas ministrijas gada pārskatā nekustamie īpašumi uzrādīti Ls 35 391 005 vērtībā. Atbilstoši Valsts zemes dienesta Valsts kontrolei sniegtajai informācijai Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā uz 31.12.2007. Ekonomikas ministrija vai tās padotībā esošā iestāde kā nekustamā īpašuma īpašnieks valsts personā reģistrēta 4 087 īpašumiem ar kopējo kadastrālo vērtību Ls 411 334 351.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veids, kā VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārvalda nekustamo īpašumu un nodrošina ar to valsts iestādes, Valsts kontrolei (VK) liek šaubīties, vai valsts intereses tiek vērtētas augstāk par valsts kapitālsabiedrības interesēm.

Latvijā Finanšu ministrija (FM) ir atbildīga par valsts nekustamā īpašuma pārvaldīšanas politikas izstrādi. Tās dibinātā VAS "Valsts nekustamie īpašumi" ir atpazīstamākais, bet ne vienīgais valsts nekustamā īpašuma pārvaldītājs valstī, informē VK.

Valsts kontrole veiktajā revīzijā konstatēja būtiskus trūkumus gan politikas veidošanā, gan arī īpašumu pārvaldīšanā. 2006.gadā pieņemtās Valsts nekustamā īpašuma vienotas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas koncepcijas īstenošana noslēgusies jau 2020.gadā, bet no iecerētā sasniegta tikai daļa.

Valstij pieder liels skaits nekustamo īpašumu ar visdažādāko pielietojumu, un vienlaikus nekustamais īpašums ir viens no pamata resursiem, kas nepieciešams valsts institūciju funkciju veikšanai. Valsts kontroles veiktās revīzijas fokusā šoreiz bija VNĪ pārvaldīšanā esošie birojiem paredzētie valsts un VNĪ nekustamie īpašumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Prasa Amber nekustamie īpašumi maksātnespēju

Ingrīda Drazdovska, Db, 26.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajonu tiesa ir ierosinājusi SIA Amber nekustamie īpašumi maksātnespējas procesu, — liecina informācija valsts aģentūras Maksātnespējas administrācijas mājaslapā. Amber nekustamie īpašumi ir pazīstama kā nekustamā īpašuma konsultāciju un pakalpojumu kompānija. Pieteikumu tiesā ir iesniedza fiziska persona Jānis Lezdiņš.

Tiesas ieceltais administrators Ritvars Auziņš sacīja, ka viņam pašlaik ir skopa informācija par šo uzņēmumu; pēc Zemesgrāmatas datiem, tam īpašumi nepiederot. Lietas izskatīšana tiesā paredzēta 6. februārī.

SIA Amber nekustamie īpašumi īpašniece un vadītāja Kristīne Lazdovska Db informēja, ka arī kompānijai ir pretenzijas pret Jāni Lezdiņu, kas savulaik ir strādājis uzņēmumā. Viņa izteica cerību, ka konfliktā iesaistītās puses atradīs iespēju vienoties un konfliktu atrisināt.

Uzņēmumu reģistrā vēl nav pieejams SIA Amber nekustamie īpašumi gada pārskats, taču, kā norādīja K. Lazdovska, uzņēmums turpina strādāt, tiesa — ar zaudējumiem, jo pašreizējos tirgus apstākļos uz peļņu nozares uzņēmumi īpaši nevarot cerēt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Signet Bank Kapitāla tirgus akadēmija

Obligāciju emisija dos iespēju būvēt modernāko noliktavu Latvijā

Jānis Goldbergs, 01.03.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amber Beverage Group ir strauji augošs uzņēmums, kas nolēmis būvēt pilnībā automatizētu noliktavu Latvijā, par finansējuma piesaistes mehānismu izvēloties obligāciju emisiju ar Signet Bank atbalstu.

Par grupu, tās izaugsmi, projektu un finansējuma piesaistes mehānisma izvēli Dienas Bizness izjautāja grupas valdes priekšsēdētāju Jekaterinu Stuģi.

Pastāstiet, lūdzu, īsumā par Amber Beverage Group pamatbiznesu, vēsturisko izaugsmi.

Amber Beverage Group tika izveidota 2014. gadā kā daļa no SPI Group. Šobrīd bez mums SPI grupā ietilpst arī stipro alkoholisko dzērienu koncerns Stoli Group, vīna koncerns Tenute del Mondo un nekustamo īpašumu kompānija Towers Construction Management, kuru zināmākais objekts ir Zunda Torņi Rīgā, Raņķa dambī.2014. gadā izveidojot Amber Beverage Group, koncernā tika apvienoti četri Baltijas uzņēmumi – trīs no tiem pārstāvēja alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecības segmentu, savukārt Latvijas balzams - ražošanu. Veidojot vienotu uzņēmumu grupu, visas atbalsta funkcijas centralizējām vienkopus un koncentrējām uzņēmumu darbību uz pamatbiznesu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Pēdējā iespēja nodokļu ēdienkartē izmēģināt Dubulto Īru!

Jānis Taukačs, SORAINEN partneris, 13.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parasti, runājot par Īriju, prātā nāk viskijs, lieliska mūzika vai darba un labākas dzīves meklētāji no Latvijas. Arī Dubultais Īru ar Nīderlandes sviestmaizi vairāk izklausās pēc kaut kā no ēdienkartes, kaut arī tās ir nodokļu pasaulē sen pazīstamas frāzes. Jā, Īrija nu jau daudzus gadus gozējas nodokļu pasaules uzmanības lokā. Kādēļ? Salīdzinoši zemā uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) 12,5% likme te nav galvenais iemesls. Arī manis iepriekš aprakstītais holdingu režīms (1) nav par iemeslu – tas ar dažādām modifikācijām pastāv vairumā ES valstu. Tomēr Īrija ir populāra, it sevišķi ASV biznesa aprindās, citas UIN īpatnības dēļ. To žurnāls The Economist savā š. g. 18. oktobra rakstā sauc par Īrijas lielāko caurumu, t.s. Double Irish (2). Kā strādā šis Dubultais Īru? Kas lācītim vēderā? Kā Latvijas uzņēmumiem tas būtu izmantojams?

Pieņemsim, Latvijā darbojas uzņēmums Krievijas Balzāms (KB). No savas peļņas tas samaksā valsts budžetā Latvijas 15% UIN, kas arī, protams, var nebūt daudz. Lai samazinātu ar UIN apliekamo ienākumu, slēpt ieņēmumus ir pretlikumīgi un tādēļ – bīstami. Tādēļ būtu jāskatās uz legālām izdevumu palielināšanas iespējām (parasti ar zaudējumiem, procentiem, autoratlīdzību u.c.). Tādēļ KB var izveidot meitas uzņēmumu Īrijā (KB IRL, sk zīmējumu zemāk) un šajā meitas uzņēmumā var izveidot patentus, tehnoloģijas, firmas, sistēmas, zinātību u.c. intelektuālo īpašumu, par ko KB maksātu uz KB IRL autoratlīdzību. KB ar Latvijas UIN apliekamā peļņa būtiski samazinātos par šiem autoratlīdzību maksājumiem uz KB IRL. Šādām izmaksām Latvijā nepiemēro arī ieturējuma nodokli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas rātsnamā dziedās īru mūziķi

Lāsma Amoliņa, 20.03.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rātsnamā viesosies augstas Īrijas amatpersonas un īru mūziķi Rātsnamā viesosies augstas Īrijas amatpersonas un īru mūziķi 21.martā Rīgas domi apmeklēs Īrijas vēstnieks Latvijā Tims Move (Tim Mawe), Īrijas parlamenta pārstāvji un īru mūziķu grupa «Bru Boru».Pēc pieņemšanas pie Rīgas domes amatpersonām plkst 15.00 1.stāva vestibilā iecerēts īru mūziķu grupas koncerts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Tullamore DEW zīmola globālais vēstnieks: Man šis darbs tiešām patīk!

Didzis Meļķis, 14.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc 60 gadu pārtraukuma viens no pazīstamākajiem īru viskijiem Tullamore DEW ir atgriezies dzimtajā brūzī; nu pēc trīs gadu minimālās nogatavināšanas tas pamazām sāk līt arī mūsu glāzēs

DB izmantoja iespēju par šo un par daudz ko citu parunāties ar Rīgā iebraukušo Tullamore DEW zīmola globālo vēstnieku Džonu Kvinu (John Quinn).

Mēs ar jums tiekamies itin vēsturiskā brīdī, kad tirgū ir jāparādās kompānijas viskijam, kurš pēc ilga pārtraukuma atkal jau nāk tieši no Tulamoras pilsētas.

Mūsu viskijs tika taisīts pašā Tulamorā no 1829. gada līdz 1954. gadam. Īrijā dedzinātavas vērās ciet jau kopš 1930. gadiem un līdz pat 1960. gadiem. Galu galā 1970. gados Īrijā bija palikušas tikai divas dedzinātavas. Es kompānijā, ko tolaik sauca Irish Distillers, sāku strādāt 1974. gadā.

Tolaik tika uzcelta viena jauna dedzinātava Midltonā, un visi zīmoli, kam agrāk bija bijušas savas dedzinātavas, pārcēlās uz turieni – mūsu Tullamore DEW, Jameson, Powers, Paddy un Crested Ten. Bushmills bija sava dedzinātava. Tā nu bija šīs divas – Midltonā un Bušmilsā. Tullamore izmanto tās abas, jo DEW tiek darināts no graudu, iesala un kubla viskija. Midltonā taisa tikai graudu un kubla šķirnes, tāpēc Bušmilsā taisījām iesala daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsolē par 678,6 tūkstošiem eiro nosolīta mazākā no bijušajām VNĪ mītnes vietām – īpašums Vecrīgā – biroja ēka Rīgā, Mucenieku ielā 3, kura pēc VNĪ komandas pārcelšanās uz biroju Talejas ielā 1, valsts pārvaldei nebija nepieciešama un tika virzīta atsavināšanai.

Līgums par nekustamā īpašuma iegādi tiks slēgts tuvāko nedēļu laikā. Pārdošanā iegūtos līdzekļus plānots ieguldīt valstij svarīgu īpašumu attīstīšanā un mūsdienīgu biroju izveidē, norāda VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Nosolīta četru stāvu administratīvā ēka 769 m2 platībā, kas atrodas vienā no mazajām Vecrīgas ieliņām Mucenieku ielā, Rīgas vēsturiskā centra teritorijā, blakus iepirkšanās centram un ir pielāgota neliela, mūsdienīga biroja prasībām.

Zvejos īpašumu atlaides 

Milzīgas izmaiņas šobrīd vērojamas daudzu biznesu darbībā, un izņēmums šajā ziņā nav arī...

"Neskatoties uz ārkārtas situāciju Latvijā un pasaulē dalība izsolēs un interese par nekustamo īpašumu iegādi vai nomu nav mazinājusies. Vērojama pielāgošanās atbilstoši ekonomiskai situācijai. Ir pircēji, kas jaunajos apstākļos mērķtiecīgi īsteno ilgtermiņa plānus, brīvos līdzekļus investējot nekustamā īpašuma iegādē," stāsta A. Vārna.

Šobrīd VNĪ aktīvā pārdošanā ir 23 nekustamie īpašumi, tostarp ēkas Rīgā, Jūrmalā, Ventspilī un citviet Latvijā, kas nākotnē valsts pārvaldei nav nepieciešami.

Nozīmīgākie no šobrīd pārdošanā esošajiem īpašumiem ir arhitektoniski vērtīga ēka ar izdevīgu atrašanās vietu Rīgas centrā, Raiņa bulvārī 27, valsts nozīmes arhitektūras piemineklis Ventspils centrā, biroju – dzīvokļu ēka Jelgavā, Akadēmijas ielā 3, vairāki neapbūvēti zemes īpašumi Jūrmalā, kuri piemēroti privātmāju celtniecībai, kā arī īpašumi citviet Latvijā, tostarp, arī vēsturisks muižas komplekss "Lēnu pils" Skrundas novadā - gleznainā vietā Ventas upes krastā, kas sastāv no zemes 3,1 ha platībā un piecām būvēm.

Tuvākā mēneša laikā plānots izziņot izsoli vēsturiskajam Tetera namam Brīvības ielā 61, Rīgā, kura pirmajā stāvā un pagrabā 700 m2 platībā plānots saglabāt Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīciju, bet pārējai 8000 m2 ēkas platībai rast jaunas attīstības iespējas.

VNĪ īpašumu portfelī ir tikai 13% no valsts ēkām (no kopējām ēku platībām) un 1% valsts zemes. "Valstij nepieciešamie īpašumi tiek nodalīti no tādiem, kas valstij ilgtermiņā rada zaudējumus. Zaudējumus nesošie tiek pārdoti, taču tas nenotiek ātri – vērtīgāko īpašumu aktīvais pārdošanas process var ilgt pat gadu vai ilgāk, jo interesentiem ir nepieciešams laiks piedāvājumu izvērtēšanai un finansējuma piesaistei ar iespējamiem investoriem," norāda A. Vārna.

VNĪ 2020. gada 1. ceturksnī pārdevis 26 īpašumus par vairāk nekā pusmiljonu eiro. Savukārt 2019. gadā kopumā pārdoti 109 īpašumi par teju 4,1 miljonu eiro, daļu no tiem izsolēs ar lejupejošu soli. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Latvijas Republikas Finanšu ministrija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Valsts nekustamie īpašumi plāno pārņemt Jaunā Rīgas teātra būvlaukumu

Db.lv, 13.08.2019

VAS «Valsts nekustamie īpašumi» valdes locekle Kitija Gruškevica simboliski nodod atslēgas būvniekam- pilnsabiedrības «RERE Būve 1» valdes priekšsēdētājam Valdiim Kokam. 2018. gada fotogrāfija.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 13. augustā Jaunā Rīgas teātra (JRT) rekonstrukcijas projekta pasūtītājs VAS «Valsts nekustamie īpašumi» plāno pārņemt JRT objektu no pilnsabiedrības «RERE BŪVE 1», par to iepriekš brīdinot būvuzņēmēju vien piektdien 8. augustā, šodien izplatītā paziņojumā informē SIA «RERE BŪVE» valdes priekšsēdētājs Valdis Koks.

«Šobrīd starp pusēm pastāv civiltiesisks strīds par to, vai noslēgtā būvniecības līguma pārtraukšana ir juridiski pamatota un tiesiska. Līdz brīdim, kad tiesa ir pieņēmusi gala lēmumu šajā lietā, mums, un arī pasūtītājam, saistošs un spēkā esošs ir līgums. Būvlaukumu pasūtītājs būvniekam nodeva ar pieņemšanas nodošanas aktu, līgums ir spēkā, tādēļ nav nekāda likumīga pamata nodot būvlaukumu,» skaidro V. Koks.

Viņš arī pauž: «Turklāt, nodot būvobjektu būtu bezatbildīgs solis no mūsu puses – šobrīd izstrādājam būvobjekta konservācijas projektu, lai līdz būvniecības atsākšanai objekts tiktu atbilstoši saglabāts, nepasliktinot tā apstākļus un samazinot ietekmi uz apkārt esošajām ēkām. Būvlaukuma pareiza konservācija ir VNĪ un sabiedrības interesēs. Nododot objektu šodien, šīs intereses netiktu ievērotas.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BTB Nekustamie īpašumi saņem VZD izsniegto licenci nekustamo īpašumu vērtēšanai

Inguna Šķepaste [email protected], 28.06.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas Tranzītu bankas (BTB) meitas uzņēmums SIA BTB Nekustamie īpašumi saņēmis Valsts Zemes dienesta (VZD) izsniegto licenci nekustamo īpašumu vērtēšanai, kas būtiski paplašinās uzņēmuma klientu iespējas vērtējumu izmantot kredīta saņemšanai arī citās Latvijas komercbankās, informē kompānijā. «Licences saņemšana mums ir ļoti svarīgs notikums, jo gan fiziskām, gan juridiskām personām ir svarīgi zināt sava īpašuma vai aktīvu vērtību», sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Neimanis. Nākotnē BTB Nekustamie īpašumi plāno pievērsties arī investīcijām nekustamajā īpašumā gan savā vārdā, gan piedāvājot klientiem investīciju projektus. SIA BTB Nekustamie īpašumi saviem klientiem piedāvā starpniecības — pirkšanas un pārdošanas — darījumus ar nekustamo īpašumu, dažāda veida juridiskās konsultācijas, kredītu noformēšanu u.t.t. Komercreģistrā BTB Nekustamie īpašumi iegrāmatoti 2003. gada 15. novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir divi tūkstoši latu, tas 100 % pieder BTB.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«RERE Būve1» 3. septembrī ir gatavi atsākt Jaunā Rīgas teātra (JRT) rekonstrukciju un meklēt mierizlīgumu ar rekonstrukcijas pasūtītāju VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ).

Ar šādu priekšlikumu PS «RERE Būve1» nāca klajā šodien, 22. augustā, tiekoties kopējā sanāksmē ar VAS «Valsts nekustamie īpašumi» un projektētāju PS «Zaigas Gailes Birojs un Partneri».

Tikšanās pagāja bez savstarpējiem apvainojumiem, taču konstruktīvs risinājums netika panākts, jo tādiem gatava bija tikai «RERE Būve1».

VNĪ valdes priekšsēdētājs Andris Vārna norādīja, ka ir nepieciešams pārbaudīt, vai «RERE Būve1» priekšlikumi par rekonstrukcijas turpināšanu nav pretrunā likumam un darbu saskaņošana var aizņemt vairāk laika par nedēļu.

«Zaigas Gailes Birojs un Partneri» viedokli tikšanās laikā pauda Māris Gailis, norādot, ka mierizlīgums ļautu JRT rekonstrukcijas projektu pabeigt «RERE Būve1» solītajā laikā un tas būtu lētāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Velve nekustamie īpašumi uzsākusi arheoloģiskos izpētes darbus Skārņu ielā 11. Vēsturiski šajā vietā atradusies Eižena Laubes projektēta ēka, kas 2. pasaules kara laikā ir nopostīta. Darbu rezultātā tiks atsegti agrākās ēkas pamati, tie izpētīti, nostiprināti un uz tiem būvēs jauno ēku.

Šovasar noslēdzies starptautisks arhitektūras konkurss ar mērķi atrast šai vietai vislabāko risinājumu, kas reizē būtu moderns un atbilstošs Vecrīgai, liecina Velve nekustamie īpašumi sniegtā informācija.

SIA Velve nekustamie īpašumi nodoms ir jauno ēku būvēt uz vēsturiskajiem pamatiem. Jaunceļamā ēka apjoma ziņā būs mazāka par vēsturisko būvi. SIA Velve nekustamie īpašumi valdes loceklis Andris Kreislers informēja, ka "arheoloģisko izrakumu galvenais mērķis ir atsegt ēkas pamatus līdz grīdai, lai var nostiprināt senās pagraba sienas".

"Vēsturiskie materiāli liecina par to, ka šajā vietā atradusies ēka, kas nojaukta. Sākotnējo izpētes darbu rezultātā esam apzinājuši vēsturiskos pamatus un noskaidrojuši, ka aizbērtā pagraba grīda ir saglabājusies," stāstīja A. Kreislers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Skārņu ielā 11 uzsāk arheoloģiskos izrakumus

, 21.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "Velve nekustamie īpašumi" uzsāk arheoloģiskos izpētes darbus Skārņu ielā 11. Vēsturiski šajā vietā atradusies Eižena Laubes projektēta ēka, kas 2. pasaules kara laikā ir nopostīta. Darbu rezultātā tiks atsegti agrākās ēkas pamati, tie izpētīti, nostiprināti un uz tiem būvēs jauno ēku.

Jaunu veidolu iegūs zemes gabals Skārņu ielā 11, kur pēc 2. pasaules kara tika nojaukts 19.gs. projektētais un būvētais arhitekta Eižena Laubes sešstāvu Jūgendstila īres nams. Šovasar noslēdzās starptautisks arhitektūras konkurss ar mērķi atrast šai vietai vislabāko risinājumu, kas reizē būtu moderns un atbilstošs Vecrīgai. "Mūsu mērķis, rīkojot starptautisku konkursu bija atjaunot augstas kvalitātes arhitektūru, kuras mūsdienīgais dizains iekļautos Rīgas vēsturiskajā apbūvē", norāda SIA "Velve nekustamie īpašumi" valdes loceklis Andris Kreislers. Jaunā ēka būs dizaina vides objekts un arhitektoniska vērtība.

SIA "Velve nekustamie īpašumi" nodoms ir jauno ēku būvēt uz vēsturiskajiem pamatiem. Jaunceļamā ēka apjoma ziņā būs mazāka par vēsturisko būvi un tā ļoti labi iekļausies vidē. A.Kreislers uzsver, ka "arheoloģisko izrakumu galvenais mērķis ir atsegt ēkas pamatus līdz grīdai, lai var nostiprināt senās pagraba sienas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Trasta komercbanka dibina meitas uzņēmumu "TKB Nekustamie īpašumi"

Ieva Mārtiņa [email protected], 24.01.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

21.janvārī Uzņēmumu reģistrs reģistrējis AS "Trasta komercbanka" meitas uzņēmumu SIA "TKB Nekustamie īpašumi", kas nodarbosies ar nekustamā īpašuma mērķprojektiem, nekustamā īpašuma pirkšanas pārdošanas darījumiem, īpašuma pārvaldīšanu un apsaimniekošanu. Tāpat SIA "TKB Nekustamie īpašumi" plāno griezties Valsts Zemes dienestā, lai saņemtu licenci nekustamo īpašumu vērtēšanai, jau tagad konsultē dažāda veida juridiskajos jautājumos, kas saistīti ar nekustamo īpašumu, palīdz īpašumu pārkreditācijas jautājumos, kredītu noformēšanā un sadarbojas ar kredītu brokeriem. SIA "TKB Nekustamie īpašumi" Valde sastāv no Valdes priekšsēdētāja (Jānis Neimanis) un trijiem Valdes locekļiem (Konstantīns Kučerjavcevs, Jānis Orups un Haralds Ermalis). SIA "TKB Nekustamie īpašumi" Valdes priekšsēdētājs Jānis Neimanis: "Nākotnē kompānija nodarbosies ar nekustamo īpašumu objektu attīstīšanu un investīcijām nekustamajā īpašuma gan savā, gan klientu vārdā. Ar kompānijas palīdzību bankas klienti saņems vienotus risinājumus nekustamā īpašuma iegādei – no juristu konsultācijām un kredīta noformēšanas līdz novērtējuma un citu ar īpašuma iegādi saistītu dokumentu noformēšanai."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA NCC Konstrukcija atmetusi cerības atgūt no Ķemeru sanatorijas privatizētāja teju pusmiljona latu lielo parādu.

Prasība pret sanatorijas īpašnieku cedēta, bet privatizētāja nekustamie īpašumi apķīlāti. SIA Kartelis, kas NCC Konstrukcija prasījuma tiesības ieguvusi cesijas rezultātā, Rīgas apgabaltiesā iesniegusi prasību pret Ķemeru sanatorijas privatizētāju un investoru Ominasis Latvia. SIA Kartelis īpašnieks Valdis Podziņš Db pastāstīja, ka no Ominasis tiek pieprasīts atmaksāt 482 410 latus.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Veselības ministrijai meklē jaunas telpas

, 04.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts sekretāru sanāksmē 4. janvārī izsludināts koncepcijas projekts Par jaunas ēkas būvniecību Veselības ministrijas vajadzībām. Koncepcija ir izstrādāta ar mērķi risināt Veselības ministrijas un tās pakļautības iestāžu telpu nodrošinājuma jautājumus, Db.lv informēja Veselības ministrija.

Šobrīd Veselības ministrija nomā telpas no valsts akciju sabiedrības Valsts nekustamie īpašumi. Veselības ministrijas institūcijas - Medicīnas aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcija, Valsts sanitāra inspekcija, Zāļu cenu valsts aģentūra, Valsts farmācijas inspekcija Rīgā nomā telpas no trešajām personām.

Esošā situācija apgrūtinot Veselības ministrijas un tās padotības institūciju darba procesa organizēšanu un uzdevumu veikšanu optimālos termiņos, turklāt 2007.gada 30.jūnijā beidzas starp Veselības ministriju un valsts akciju sabiedrību Valsts nekustamie īpašumi noslēgtā nomas līguma darbības termiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SIA BRC Nekustamie īpašumi maina zīmolu un uzsāk savu darbību kā SIA BREC Nekustamie īpašumi

, 10.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Š.g. 4. aprīlī uzņēmums SIA BRC Nekustamie īpašumi reģistrēts kā SIA BREC Nekustamie īpašumi un nomainīts arī uzņēmuma zīmols uz BREC real estate center, kas ir pēdējais solis uzņēmuma transformēšanas procesā.

Uzņēmums 2005. gada beigās mainīja savu vizuālo identitāti un ar š.g. 4. aprīli sāk lietot jaunu zīmolu. Sakarā ar jaunā zīmola reģistrāciju, mainās uzņēmuma logo uz BREC, taču citas izmaiņas vizuālajā tēlā netiks veiktas.

Uzņēmums SIA BRC Nekustamie īpašumi 2004. gadā atdalījās no Hansa Capital Group un izgāja brīvajā tirgū, piedāvājot Latvijā plaša spektra pakalpojumus nekustamā īpašuma jomā - tirdzniecības speciālistu pakalpojumi, nekustamā īpašuma novērtēšana, projektu izstrāde un vadība, nekustamā īpašuma speciālistu konsultācijas. Uz doto brīdi uzņēmums ietilpst BREC uzņēmumu grupā, kas nodrošina ar nekustamo īpašumu saistītus pakalpojumus visās trīs Baltijas valstīs un plāno atvērt pārstāvniecības Krievijā - Kaļiņingradā un Sanktpēterburgā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA BRC Nekustamie īpašumi 2005. gada beigās mainīja savu vizuālo identitāti un ar 4. aprīli sāk lietot jaunu zīmolu. Sakarā ar jaunā zīmola reģistrāciju, mainās uzņēmuma logo, taču citas izmaiņas vizuālajā tēlā netiks veiktas.

Š.g. 4. aprīlī uzņēmums SIA BRC Nekustamie īpašumi reģistrēts kā SIA BREC Nekustamie īpašumi un nomainīts arī uzņēmuma zīmols uz BREC real estate center, kas ir pēdējais solis uzņēmuma transformēšanas procesā, biznesa portālu Db.lv informēja uzņēmuma pārstāve Kristīne Vilinska.

Uzņēmums 2005. gada beigās mainīja savu vizuālo identitāti un ar š.g. 4. aprīli sāk lietot jaunu zīmolu. Sakarā ar jaunā zīmola reģistrāciju, mainās uzņēmuma logo uz BREC, taču citas izmaiņas vizuālajā tēlā netiks veiktas.

Uzņēmums SIA BRC Nekustamie īpašumi 2004. gadā atdalījās no Hansa Capital Group un izgāja brīvajā tirgū, piedāvājot pakalpojumus nekustamā īpašuma jomā - tirdzniecības speciālistu pakalpojumi, nekustamā īpašuma novērtēšana, projektu izstrāde un vadība, nekustamā īpašuma speciālistu konsultācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuģniecības pirmie pirkumi - Ventspils naftas uzņēmumi

, 17.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Ventspils nafta padome ir apstiprinājusi uzņēmuma turpmākās attīstības stratēģijas maiņu un piekritusi apjomīga darījuma slēgšanai, kā rezultātā a/s Ventspils nafta tuvākajā nākotnē specializēsies ar tranzīta nozari saistītu aktīvu pārvaldē, atsakoties no holdinga darbības pārējās plaša spektra nozarēs, kurās līdz šim aktīvi īstenotās biznesa risku diversifikācijas rezultātā iesniedzās a/s Ventspils nafta koncerna uzņēmējdarbība.

Uzņēmuma publicētā informācija Rīgas Fondu biržā liecina, ka optimizējot un restrukturizējot a/s Ventspils nafta koncerna darbību, mātes uzņēmuma pārvaldē tiks saglabāti tikai ieguldījumi naftas un naftas produktu tranzīta un kuģošanas biznesa jomās. Līdz ar a/s Ventspils nafta padomes lēmumu nekustamo īpašumu, poligrāfijas un izdevējdarbības uzņēmumi vienotā paketē tiek pārdoti a/s Ventspils nafta asociētajai sabiedrībai a/s Latvijas kuģniecība, šā darījuma summai sasniedzot 82.7 miljonus latu. Darījuma rezultātā a/s Ventspils nafta peļņa sasniegs ap 40 miljonu latu.

A/s Ventspils nafta restrukturizācijas plāna īstenošanu nosaka globālie un vietējie makroekonomiskie rādītāji, kuru ietekme uz koncerna uzņēmumu darbības rezultātiem šobrīd un pārskatāmā nākotnē ir likusi mainīt gan visa koncerna, gan a/s Ventspils nafta mātes uzņēmuma turpmākās attīstības stratēģiju, lai nodrošinātu ieguldījumu nepieciešamo atdevi visu a/s Ventspils nafta akcionāru interesēs. Balstoties uz vietējo un starptautisko ekspertu un konsultantu ieteikumiem, par a/s Ventspils nafta stratēģiskās attīstības turpmāko virzienu definēta tranzīta nozare, kas ir uzņēmuma vēsturiskais pamatbizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajos sešos mēnešos Latvijas premium nekustamo īpašumu tirgū pieredzēta pēdējo septiņu gadu laikā iespaidīgākā izaugsme: Rīgā, Pierīgā un Jūrmalā iegādāti īpašumi kopsummā par 99,5 miljoniem eiro, kas bija par 19,5 miljoniem eiro jeb 24,4 % lielāks apgrozījums nekā pērn attiecīgajā laika periodā.

Tā liecina premium segmenta nekustamo īpašumu uzņēmuma Latvia Sotheby’s International Realty veiktais pētījums par darījumu aktivitāti 2021. gada pirmajos sešos mēnešos trijos apskatītajos reģionos un trijos premium īpašumu tirgus segmentos: dzīvokļi, privātmājas un apbūves zeme Rīgā, Jūrmalā un Pierīgā.

Datu apkopojumā pētīta informācija par dzīvokļiem un apbūvējamo zemi vērtībā virs 150 000 eiro un privātmājām, kas maksājušas dārgāk nekā 350 000 eiro.

Premium dzīvokļi joprojām dominē luksusa īpašumu segmentā kā pirktākie īpašumi, turklāt šajā pusgadā novērota pat par 32% lielāka interese par premium dzīvokļiem nekā pērn sešu mēnešu periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies solīšana par nekustamo īpašumu Rīgas tirdzniecības ostas tuvumā, Ganību dambī 26, Rīgā. Īpašumā ietilpst divi inženierkorpusi ar kopējo platību 1683 m2 un 5 132,5 m2, kā arī sūkņu stacija ar kopējo platību 38,3 m², informē VAS Valsts nekustamie īpašumi.

Kopā ar ēkām tika pārdotas divas zemes vienības 6072 m2 platībā un 54 m2 platībā. Atklātajā e – izsolē ar sākumcenu 894 tūkstoši eiro un izsoles soli 5 tūkstoši eiro starp trim pretendentiem, par 909 tūkstošiem eiro, juridiskai personai ir nosolīta industriālā ēka, dodot tai iespēju gūt jaunu, perspektīvu nākotni. Līgums par nekustamā īpašuma iegādi tiks slēgts tuvākā mēneša laikā, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Ēku kompleksu Ganību dambī 26, Rīgā, VNĪ no Izglītības un zinātnes ministrijas, Finanšu ministrijas vārdā, valdījumā pārņēma 2009.gadā. Īpašuma pārņemšanas laikā to nomāja SIA “Radiācijas un kodoldrošības tehnoloģiju centrs "RNIIRP"”. Šobrīd ēkas kā noliktavas telpas no VNĪ iznomā 32 nomnieki un vienam nomniekam ar valsts akciju sabiedrību ir noslēgts reklāmas laukuma nomas līgums. Jaunais īpašnieks īpašumu pārņems ar visiem nomas līgumiem un lems par tā tālāko attīstīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru