Nekustamais īpašums

Izraēlas investorus interesē īpašumi Baltijā

Ingrīda Drazdovska [email protected], 07.06.2004

Jaunākais izdevums

Viena no lielākajām nekustamā īpašuma kompānijām Izraēlā Gazit – Globe plāno ieguldīt 400 milj. USD Baltijas valstu reģionā, — paziņojis Haims Kacmans (Chaim Katzman), Gazit – Globe valdes priekšsēdētājs. Kompanija nesen investējusi vairāk nekā 60 miljonus ASV dolāru, iegādājoties 12.6 % akciju Somijas nekustamā īpašuma uzņēmumā Citycon. Viņš pauda: «Mēs esam analizējuši nekustamā īpašuma investīciju iespējas Baltijas valstīs. Investoriem ir īstais laiks, lai veiktu ieguldījumus, tāpēc arī Gazit – Globe ir nopircis daļas no Citycon un konkretizējis plānus par nozīmīgiem finanšu ieguldījumiem šajā reģionā.» H. Kacmans būs viens no Baltijas nekustamā īpašuma foruma dalībniekiem, kas 14. un 15. jūnijā notiks Tallinā (Db par šo pasākumu informēja 17.05.)

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

V. Krasovickis saglabā bagātākā statusu

Rudīte Spakovska, [email protected], 67084420, 20.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas 100 visbagātāko cilvēku īpašums gandrīz sasniedz 1/4 no Latvijas iekšzemes kopprodukta.

Ar šādiem secinājumiem laižot klajā Latvijas bagātako cilvēku top 100 klajā nāk Lato Lapsa un Kristīne Jančevska no Baltic Screen. Žurnālā Pastaiga publicētais Top 100 tapis sadarbībā ar korporatīvo finanšu kompānija Laika stars.

"Mūsu pirmā simtnieka vidējā vērtība ir 26,5 miljoni latu, bet kopējā - aptuveni 2,65 miljardi latu," norāda pētījuma autori.

Līderi stabili

V. Krasovicka portfelī šobrīd ir 203 miljoni latu, kas ir par 18 miljoniem vairāk nekā pērn. Šogad uz otro vietu no pērnā gada piektās pacēlies Oļegs Fiļs, Aizkraukles bankas līdzīpašnieks, kura kapitāls gada laikā pieaudzis par 33 milj. ls un sasniedz 113 milj. Ls. Labi veicies arī otram Aizkraukes bankas līdzīpašniekam Ernestam Bernim, kas pateicoties 31 milj. Ls pieaugumam ar 110 milj. Ls pakāpies no sestās uz trešo vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kas sagaida Latvijas 100 visbagātākos?

Lato Lapsa, Baltic Screen sadarbībā ar korporatīvo finanšu kompāniju LAIKA STARS, speciāli Db, 08.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gads Latvijas visbagātākajiem cilvēkiem solās būt ļoti veiksmīgs, un izņēmums varētu būt vienīgi tranzīta nozare, kā arī atsevišķi megauzņēmumi, kuros iestājusies neliela stagnācija, - šāds ir rezultāts Baltic Screen un korporatīvo finanšu kompānijas LAIKA STARS veiktajam pētījumam par Latvijas 100 bagātāko cilvēku biznesa izredzēm tuvākā gada laikā.

Tika izvērtēta virkne faktoru, kas ietekmē Latvijas 100 bagātākajiem uzņēmējiem piederošo īpašumu vērtību, un uz veiktās analīzes bāzes tika sagatavots iespējamais attīstības scenārijs - īpašumu vērtības izmaiņas. Uzņēmēju īpašumu vērtību ietekmē vairāki faktori, kuru izpausmes, lai gan līdzīgas pēc būtības, katru biznesu var ietekmēt savādāk.

Jāņem vērā, ka, prognozējot, kā mainīsies Latvijas 100 bagātāko cilvēku ienākumi, lielākoties tika analizēta publiski pieejamā informācija, un līdz ar to biznesa vērtības izmaiņas tika novērtētas oficiāli pieejamajai jeb caurspīdīgajai biznesa daļai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA), izvērtējot tās rīcībā esošo informāciju un secinot, ka Izraēlas gaisa telpas izmantošana rada draudus civilās aviācijas gaisa kuģiem, rekomendējusi Latvijas aviokompānijām neveikt lidojumus uz Izraēlas lidostām, kā arī neizmantot Izraēlas gaisa telpu pārlidojumiem uz citiem galamērķiem.

CAA ir veikusi pieejamās informācijas par situāciju Izraēlas gaisa telpā analīzi un konstatējusi, ka saistībā ar militāra konflikta pastiprināšanos pastāv augsts drošības apdraudējums civilās aviācijas gaisa kuģiem, kas veic lidojumus uz Izraēlas lidostām vai šķērso Izraēlas gaisa telpu. Vienlaikus Izraēlas teritorijā ir notikuši plaši masu nemieri, kas rada apdraudējumu personām, kuras pašreiz atrodas Izraēlas teritorijā. Ievērojot, ka tuvākajā laikā bija plānots atsākt pasažieru pārvadājumus uz un no Izraēlas, CAA nosūtījusi rekomendācijas vēstuli visām Latvijas aviokompānijām ar aicinājumu uz laiku atcelt plānotos lidojumus uz Izraēlas lidostām un atturēties no Izraēlas gaisa telpas šķērsošanas. Rekomendācijas ir spēkā līdz pozitīvām izmaiņām drošības situācijā Izraēlā, kas nodrošinātu drošu civilās aviācijas gaisa kuģu lidojumus, par ko aviokompānijas nekavējoties tiks informētas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izraēla un grupējums "Hamās" vienojušies par četru dienu uguns pārtraukšanu, 50 "Hamās" Izraēlā sagrābto ķīlnieku atbrīvošanu no gūsta Gazas joslā un 150 palestīniešu atbrīvošanu no Izraēlas cietumiem, naktī uz trešdienu pavēstīja Izraēlas un "Hamās", kā arī sarunu vidutājas Kataras pārstāvji.

"Pauzes sākuma laiks tiks izziņots tuvāko 24 stundu laikā, un tā ilgs četras dienas un var tikt pagarināta," teikts Kataras Ārlietu ministrijas paziņojumā.

"Vienošanās paredz 50 šobrīd Gazas joslā turēto ķīlnieku, civilistu - sieviešu un bērnu, atbrīvošanu apmaiņā pret vairāku Izraēlas cietumos ieslodzīto palestīniešu sieviešu un bērnu atbrīvošanu. Atbrīvoto skaits palielināsies nākamajās šīs vienošanās īstenošanas fāzēs," teikts paziņojumā.

Vienošanās arī paredz "liela skaita humāno konvoju un palīdzības kravu iebraukšanu [Gazas joslā], ieskaitot degvielas, kas ir paredzēta humānajām vajadzībām, piegādes", norādīja ministrija.

"Ja palestīnieši piekritīs lielāka [ķīlnieku] skaita atbrīvošanai, tad uguns pārtraukšana var tikt pagarināta," ziņu aģentūrai AFP sacīja Kataras Ārlietu ministrijas preses sekretārs Madžeds al Ansari.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Aicina piedalīties īpašā sievietēm – startup uzņēmējām – veltītā konkursā

Anda Asere, 12.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 15. maijam sievietes tehnoloģiju jaunuzņēmumu dibinātājas var pietiekties konkursā Start Tel Aviv 2016; uzvarētāja dosies pieredzes vizītē uz Telavivu

Jauno startup uzņēmumu konkurss Start Tel Aviv 2016 ir starptautisks pasākums, kura galvenie iniciatori un organizatori ir Izraēlas Ārlietu ministrija un Telavivas municipalitāte un kas šogad paralēli notiek 23 valstīs. Konkursa galvenā balva ir mācību un pieredzes apmaiņas brauciens uz jauno tehnoloģiju zemi Izraēlu un līdzdalība septembrī notiekošajā DLD Tel Aviv Innovation Festival 2016 (http://dldtelaviv.com/), kas ir starptautiska augsto tehnoloģiju tikšanās vieta simtiem startup uzņēmumu, riska kapitāla, biznesa eņģeļu un vadošajiem starptautiskajiem tehnoloģiju nozares līderiem ar iespēju satikt daudzsološus startup uzņēmumus, tehnoloģiju ekspertus, dizainerus, māksliniekus, zinātniekus un investorus kā no Izraēlas, tā arī visas pasaule, stāsta Jolanta Pelle, Izraēlas vēstniecības Ekonomisko sakaru nodaļas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Numura pētījums atklāj – aiz viltotajām vēstulēm, kuras pagājušajā nedēļā saņēma vairāki desmiti Rīgas iedzīvotāju, slēpjas vērienīga, starptautiska mēroga naudas izkrāpšanas shēma.

Rīgā ir atrasti vairāki desmiti noslēpumainu sūtījumu no Izraēlas. Tā aizvadītajā nedēļā ziņoja interneta portāli un avīzes. Vēl noslēpumaināku šo lietu padarīja apstāklis, ka Latvijas Pasts neizpauda sūtījumu saturu. Vien to, ka visas vēstules ne tikai nāk no viena un tā paša sūtītāja, bet ir arī adresētas vienai un tai pašai personai. Pastnieki tās uzgāja vairākās kāpņutelpās un pastkastītēs Zolitūdē, Purvciemā un Mežciemā. Pavisam kopā pasta darbiniekiem izdevās atrast 40 šādus sūtījumus. Bet cik daudzi no tiem tomēr nonāca privātpersonu rokās – to nav iespējams prognozēt. Nedaudz vēlāk atklājās, ka visi šie sūtījumi ir viltoti. Viltojuma pazīmes bija gan Latvijas Pasta zīmogam, gan Izraēlas pastmarkai. Lietas materiālus pasta amatpersonas solījās neatvērtā veidā nodot policijai, lai uzsāktu izmeklēšanu. Tikmēr Numura veiktā izpēte atklāj starptautiska mēroga finanšu izkrāpšanas shēmu, kura no Izraēlas stiepjas līdz Ukrainai, Krievijai un nu jau arī Latvijai. Ņemot vērā šīs shēmas vērienu, neparasto izdomu, kā arī iesaistītās naudas summas, var secināt, ka šis ir, iespējams, iespaidīgākais naudas izkrāpšanas mēģinājums, kurā tiek iesaistītas Latvijas privātpersonas. Viens vienīgs upuris krāpniekiem ienestu vairāk nekā 22 tūkstošus latu lielu peļņu. Kā liecina Lielbritānijas un Nīderlandes drošības kompāniju veiktais pētījums, par šādu krāpšanās shēmu upuriem visbiežāk kļūst izglītoti cilvēki vecumā no 35 līdz 44 gadiem, kuriem ir stabils stāvoklis sabiedrībā un pastāvīgi ienākumu avoti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Latvijas un Izraēlas sadarbības potenciāls nav zudis

Irina Rubinčika, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības vadītāja Izraēlā, 17.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau gadu Latvijai Izraēlā ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras inovāciju un tehnoloģiju pārstāvniecība. Lai gan kara dēļ pēdējais pusotrs mēnesis ir bijis patiesi izaicinošs, darbs neapstājas, vēl jo vairāk – abu valstu sadarbībai ir liels potenciāls.

Protams, Izraēlā šobrīd notiek karš, taču vietējā uzņēmēju kopiena to sauc par lielo tehnoloģiju pasākumu jeb "Tech Event" un pēc kara beigām sagaida kārtējo inovāciju un investīciju pieaugumu. Neskatoties uz to, ka pasaules ekonomikas eksperti saka, ka "Izraēlas ekonomika ir konvulsijās" un ka "pēc šī kara atlabt vairs nebūs tik viegli", paši izraēlieši tic, ka viņi vien trenē savas pretestības spējas un vāc motivāciju kārtējam lēcienam. Šobrīd arvien notiek dažādi pasākumi, vienīgā atšķirība – uz tiem aicina tik daudz cilvēku, cik saiet tuvākajā bumbu patvertnē.

Fokusā inovācijas un tehnoloģijas

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecība Izraēlā ir fokusēta uz kopprojektu veidošanu inovāciju un tehnoloģiju jomā. Ir pagājis gads, kopš es to vadu. Šajā laikā esmu pabijusi daudzos pasākumos, kur prezentēja biorobotus, videokameras, ar kurām var sarunāties, satelītus, kuri no kosmosa saredz futbola bumbu, lidojošos taksometrus, mākslīgo pienu un medu… Šķiet, ka Izraēla ir izgudrotāju zeme, kuru pārsteigt nebūs vienkārši.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV prezidents Donalds Tramps, nododot atklātībai savu sengaidīto Tuvo Austrumu miera plānu, otrdien paziņojis, ka Izraēla esot spērusi "lielu soli miera virzienā".

"Šodien Izraēla sper lielu soli miera virzienā," kopīgā preses konferencē Baltajā namā ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu paziņoja Tramps.

Neskatoties uz to, ka palestīnieši jau pirms tā publiskošanas plānu ir noraidījuši, Baltā nama saimnieks norādīja, ka tā esot palestīniešiem "vēsturiska iespēja" sasnieg savas neatkarīgas valsts izveidošanu.

Vienlaikus viņš brīdināja, ka tā var izrādīties arī palestīniešu "pēdējā iespēja, kas tiem jebkad tiks dota".

"Palestīnieši slīgst nabadzībā un vardarbībā, viņus ekspluatē tie, kas nolūkā veicināt terorismu un ekstrēmismu cenšas tos padarīt par bandiniekiem," uzsvēra Tramps. "Viņi pelnījuši daudz labāku dzīvi."

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Iebrukumam Gazas joslā Izraēla gatavojas mobilizēt 30 tūkstošus rezervistu

Jānis Rancāns, 16.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izraēlas bruņotie spēki gatavojas mobilizēt 30 tūkstošus rezervistu, lai, iespējams, veiktu sauszemes iebrukumu Gazas joslā. Tikmēr Gazas joslā piektdien plāno ierasties Ēģiptes premjers, lai mēģinātu rast pamiera iespējas starp Izraēlu un palestīniešu kustību Hamas.

Ēģiptes premjera vizītes laikā Izraēla piekritusi pārtraukt uguni, vesta Reuters. Ceturtdien turpinājās Izraēlas teritorijas apšaudīšana ar raķetēm no Gazas joslas. Divas raķetes nogāzās netālu no valsts komerciālās galvaspilsētas, kļūstot par pirmo uzbrukumu Telavivai pēdējo divdesmit gadu laikā. Raķešu triecieni pa Izraēlu līdz šim prasījuši trīs cilvēku dzīvību.

Tikmēr Izraēlas gaisa triecienu rezultātā gājuši bojā jau 19 palestīnieši, tostarp septiņi Gazas joslā valdošās kustības Hamas kaujinieki un 12 civiliedzīvotāji. Aculiecinieki stāsta, ka Izraēla uzsākusi bruņutehnikas savilkšanu pie Gazas robežas, tādējādi, iespējams, gatavojot sauszemes iebrukumu. Par šāda scenārija iespējamību licis noprast arī Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu, norādot, ka Izraēla ir gatava «paplašināt Gazas operāciju».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina izmantot gada beigās atvērtās ievedmuitas tarifa kvotas

, 07.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests informē par pieejamajām Eiropas Savienības ievedmuitas tarifa kvotām, kas dod iespēju ievest noteikto preču daudzumu Kopienas muitas teritorijā, piemērojot samazinātu vai nulles ievedmuitas tarifa likmi.

Uzņēmēji aicināti pieteikties uz gada beigās atvērtajām tarifa kvotām, kas piemērojamas šādu pārtikas un lauksaimniecības produktu importam:

Izraēlas, Ēģiptes, Marokas, Libānas, Meksikas izcelsmes apelsīni un citi augļi, augļu sulas, apstrādāti augļi un rieksti, džemi un biezeņi;

Marokas un Izraēlas izcelsmes vīni;

Izraēlas, Ēģiptes, Marokas, Libānas, Meksikas izcelsmes svaigi, konservēti, kaltēti dārzeņi, Marokas izcelsmes sēnes;

Libānas izcelsmes olīvas un olīveļļa, Marokas izcelsmes olīveļļa un tās frakcijas, Ēģiptes izcelsmes augu eļļas un to frakcijas, sezama eļļa tehniskām vai rūpnieciskām vajadzībām;

Meksikas izcelsmes olas perēšanai, olu dzeltenumi, olas bez čaumalas, olu albumīns;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Davosā saķeras Turcijas un Izraēlas līderi

, 30.01.2009

Turcijas premjers Receps Tajipu Erdoganu (Recep Tayyip Erdogan) un Izraēlas prezidents Šimons Peress (Schimon Peres)

Foto: AFP/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules ekonomikas forumā Davosā izcēlies skandāls starp Turcijas premjeru Recepu Tajipu Erdoganu (Recep Tayyip Erdogan) un Izraēlas prezidentu Šimonu Peresu (Schimon Peres), pēc kura Turcijas premjers Davosu pametis.

Foruma ietvaros notika diskusija par konfliktu Tuvajos Austrumos, kurā piedalījās abu valstu līderi. Pirmais runāja Izraēlas prezidents, kurš asi aizstāvēja Izraēlas pozīciju Tuvo Austrumu konfliktā, brīžiem tieši vēršoties pie sava Turcijas kolēģa. Pēc tam vārds tika dots Turcijas premjeram, kurš savukārt asi kritizēja Izraēlas politiku un darbības.

Pēc kāda laika diskusijas vadītājs norādīja, ka Turcijas premjera laiks ir beidzies, tomēr pēdējais uz aizrādījumu nereaģēja un turpināja runāt. Pēc laika diskusijas vadītājs vēlreiz aizrādīja par laika trūkumu, bet tad R. Erdogans neizturēja, paziņojot, ka viņam tiek liegta iespēja izteikties, tāpēc viņš uz neatgriešanos pamet Davosu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Aug peļņa, aug riski, top drošības jostas

Jānis Goldbergs, 03.11.2023

Konferences panelī Baltijas parādu tirgus – stabils finansējuma avots vietējiem uzņēmumiem, kuru vadīja E. Antufjevs, piedalījās platformas BeMyBond vadītāja Indra Dargite (Indre Dargyte), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas Kapitāla un finanšu tirgu attīstības pārvaldes vadītājs Marks Feimi (Marc Fayemi), Eleving Group finanšu direktors Māris Kreics un COBALT Latvia partneris Edgars Lodziņš.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aug obligāciju ienesīgums; tirgus kļūst aizvien interesantāks investoriem, bet līdztekus obligāciju emitentiem naudas dārdzība rada papildu riskus, un palielinās saistību neizpildes risks, kuru agri vai vēlu nāksies pieredzēt arī Latvijā.

Kāda ir pieredze, drošības iespējas un izaicinājumi? Šie bija 12. oktobrī notikušās Baltijas kapitāla tirgus konferences Signet Bank Investment Banking pārvaldes vadītāja Edmunda Antufjeva skartie jautājumi. Konferences panelī Baltijas parādu tirgus – stabils finansējuma avots vietējiem uzņēmumiem, kuru vadīja E. Antufjevs, piedalījās platformas BeMyBond vadītāja Indra Dargite (Indre Dargyte), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas Kapitāla un finanšu tirgu attīstības pārvaldes vadītājs Marks Feimi (Marc Fayemi), Eleving Group finanšu direktors Māris Kreics un COBALT Latvia partneris Edgars Lodziņš.

Investoru interese – vai runa ir tikai par peļņu?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attīstības finanšu institūcijas ALTUM pārvaldītais Zemes fonds, kas veic darījumus ar lauksaimniecības zemi ar mērķi to saglabāt un izmantot lauksaimnieciskā apritē, astoņu darbības gadu laikā iegādājies lauksaimniecības zemes īpašumus 27 300 hektāru platībā kopējam fonda īpašumu portfelim februārī sasniedzot 100 miljonus eiro.

Zemes fonda portfelī šā gada 31.janvārī bija 1386 īpašumi 27.3 tūkstošu hektāru apjomā. Aptuveni trešo daļu fonda portfelī jeb 30 miljonus eiro veido reversās nomas darījumi, kopumā reversajā nomā iegādāti 470 īpašumi. Papildus ar fonda aktīvu iesaisti ir iegādāti, sakopti un atdoti lauksaimniecībā ilgstoši nekopti īpašumi vairāk nekā 670 hektāru platībā.

ALTUM valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš informē: "Astoņu darbības gadu laikā Zemes fonds piedzīvojis stabilu izaugsmi un tādu to prognozējam arī turpmākajos gados. Efektīvs un sevi pierādījis Zemes fonda pakalpojums ir reversā noma, kad zemnieks zemi pārdod fondam ar garantētām nomas tiesībām un uzreiz arī slēdz atpakaļpirkuma līgumu. Tādējādi lauksaimnieks iegūst akūti nepieciešamos resursus, turpina apsaimniekot savu zemi, to nomājot. Redzam ļoti labu tendenci, ka praktiski visi reversajā nomā pārdotie īpašumi līgumā noteiktajā termiņā tiek atpirkti un atgriežas lauksaimnieku īpašumā, turklāt pat pirms maksimālā piecu gadu termiņa. Prognozējam, ka 2024.gadā pieprasījums pēc reversās nomas būs liels, jo 2023.gads lauksaimniekiem bija viens no pēdējā laikā grūtākajiem gan laikapstākļu, gan produkcijas iepirkuma cenu dēļ. ALTUM instrumentu kopējais portfelis sniedzas jau pāri vienam miljardam eiro un Zemes fonds ir ļoti nozīmīga tā daļa tieši lauksaimniecības segmentā, līdzās lauksaimniekiem paredzētajām kreditēšanas programmām, tai skaitā aizdevumiem līdz 100 tūkstošiem eiro ar būtiski atvieglotām nodrošinājuma prasībām un aizdevumiem apgrozāmajiem līdzekļiem ar fiksētu likmi 3,5%".

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Konkurences padomes informācija plašsaziņas līdzekļiem

, 20.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

20.09.2007.

Konkurences padome atļauj apvienoties SIA "Lukoil Baltija R" un SIA "OS Īpašumi"

Konkurences padome (KP) 14.septembī pieņēma lēmumu atļaut SIA "Lukoil Baltija R" (Lukoil) un SIA "OS Īpašumi" apvienošanos, kas paredzēta, Lukoil nomājot degvielas uzpildes staciju (DUS) "Pie apvedceļa", Aiviekstes pagastā, Aizkraukles rajonā, no SIA "OS Īpašumi".

Līdz šim SIA "OS Īpašumi" DUS "Pie apvedceļa" nomāja SIA "OS Operators". SIA "OS Īpašumi" un "OS Operators" ir vieni dalībnieki, kuriem pieder 100% minēto sabiedrību kapitāla daļas, tādējādi tie tiek uzskatīti par saistītiem uzņēmumiem.

KP izvērtēja apvienošanās ietekmi uz konkurenci un tirgus koncentrācijas izmaiņas konkrētajos tirgos. (Pļaviņas un tās tuvākā apkārtne un autoceļš Rīga - Jēkabpils). Saskaņā ar Konkurences likumu tirgus dalībnieku apvienošanos var aizliegt, ja tās rezultātā rodas vai nostiprinās tirgus dalībnieka dominējošais stāvoklis (tirgus daļa vismaz 40%) vai var tikt būtiski samazināta konkurence konkrētajā tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajos sešos mēnešos Latvijas premium nekustamo īpašumu tirgū pieredzēta pēdējo septiņu gadu laikā iespaidīgākā izaugsme: Rīgā, Pierīgā un Jūrmalā iegādāti īpašumi kopsummā par 99,5 miljoniem eiro, kas bija par 19,5 miljoniem eiro jeb 24,4 % lielāks apgrozījums nekā pērn attiecīgajā laika periodā.

Tā liecina premium segmenta nekustamo īpašumu uzņēmuma Latvia Sotheby’s International Realty veiktais pētījums par darījumu aktivitāti 2021. gada pirmajos sešos mēnešos trijos apskatītajos reģionos un trijos premium īpašumu tirgus segmentos: dzīvokļi, privātmājas un apbūves zeme Rīgā, Jūrmalā un Pierīgā.

Datu apkopojumā pētīta informācija par dzīvokļiem un apbūvējamo zemi vērtībā virs 150 000 eiro un privātmājām, kas maksājušas dārgāk nekā 350 000 eiro.

Premium dzīvokļi joprojām dominē luksusa īpašumu segmentā kā pirktākie īpašumi, turklāt šajā pusgadā novērota pat par 32% lielāka interese par premium dzīvokļiem nekā pērn sešu mēnešu periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Laikraksts: Izraēlas hakeri atklājuši Islama valsts plānu klēpjdatora bumbu izgatavošanai

LETA--AFP, 13.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izraēlas valdības spiegi uzlauzuši džihādistu grupējuma Islāma valsts bumbu izgatavotāju operācijas un atklājuši, ka tie izstrādā klēpjdatora bumbu pasažieru lidmašīnas uzspridzināšanai, vēsta laikraksts The New York Times.

Avīze raksta, ka Izraēlas kiberdrošības ekspertu darbs bijis viens no retajiem Rietumu izlūkdienestu panākumiem pret nemitīgi mainīgajām; šifrētajām un uz sociālajiem medijiem orientētajām džihādistu kiberoperācijām.

Izraēlas hakeri pirms vairākiem mēnešiem ielauzušies mazā Sīrijā bāzētā bumbu izgatavotāju grupā, kā rezultātā ASV 21.martā aizliedza reisos no desmit lidostām Turcijā, Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā ienest par viedtālruņiem lielākas elektroniskās ierīces.

Izraēlas operācija bija avots ASV par to, kā grupējums izstrādā sprāgstvielas, kuras nevar pamanīt ar standarta pārbaudes metodēm, jo tās izskatās tā pat kā klēpjdatoru baterijas, raksta The New York Times.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Ķīpsalas zemes strēli šogad pārveidos par «Telavivas pludmali»

Gunta Kursiša, 17.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīpsalas zemes strēle, kas atrodas Daugavas malā pie Vanšu tilta, speciāla projekta ietvaros šovasar tiks pārveidota par «Telavivas pludmali».

Pludmales izveides mērķis ir veicināt Latvijas – Izraēlas savstarpējo sadarbību tūrisma un biznesa jomā, kā arī veidot ciešākas attiecības starp to pilsētām – Rīgu un Telavivu, informē Izraēlas vēstniecības Latvijā un Lietuvā pārstāvji.

Pasākuma «Telavivas pludmale» ietvaros katra no kopumā četrām dienām tiks veltīta kādai no šīm tēmai – tūrismam, Izraēlas virtuvei un modei. Pludmales apmeklētāji varēs pieteikties uz ekskursijām uz Telavivu, piedalīties Izraēlas šefpavāra meistarklasēs, baudīt Izraēlas vīnu un tradicionālos ēdienus, vērot Izraēlas dizaineru modes skati, kā arī risināt biznesa pārrunas īpašā biznesa kafejnīcā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izraēla ir nobažījusies, ka Irānas aģenti varētu sarīkot uzbrukumu tās sportistiem Olimpisko spēļu laikā, tādējādi «atzīmējot» četrdesmito gadskārtu kopš palestīniešu radikāļi nogalināja 11 Izraēlas sportistus Minhenes Olimpiādes laikā, vēsta ārvalstu masu saziņas līdzekļi.

Izraēlas slepeno dienestu pārstāvji ir pārliecināti, ka Eiropā darbojas Irānas aģentu šūniņas, kuras varētu veikt uzbrukumus Londonas Olimpisko spēļu laikā. Lai to nepieļautu, Izraēla brīdinājusi Lielbritāniju un nosūtījusi speciālā dienesta Shin Bet pārstāvjus, kas apsargās valsts sportistus. Savukārt Izraēlas izlūkdienests Mossad uzsācis iespējamo Irānas aģentu medības Eiropā.

Izraēla pieļauj, ka Irānas dienesti nolīguši eiropiešus, kas pārgājuši islāma ticībā, lai veiktu uzbrukumus. Starp iespējamiem teroristiem esot vācieši, zviedri un daži briti.

Db.lv jau vēstīja, ka aizvadītajā nedēļā Bulgārijā tika uzspridzināts Izraēlas tūristu autobuss. Teroraktā dzīvības zaudējuši seši, bet ievainojumus guvuši vairāk nekā 30 cilvēki, no kuriem lielākā daļa ir izraēlieši.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Pasts pirmdien nosūtījis policijai materiālus par viltotajām, iespējams, krāpnieku sūtītajām tā dēvētajām Izraēlas vēstulēm.

Db jau rakstīja, ka aiz viltotajām vēstulēm, kuras pagājušajā nedēļā saņēma vairāki desmiti Rīgas iedzīvotāju Zolitūdē, Purvciemā un Mežciemā, slēpjas vērienīga, starptautiska mēroga naudas izkrāpšanas shēma. Pavisam kopā pasta darbiniekiem izdevās atrast 40 šādus sūtījumus. Cik daudzi nonāca privātpersonu rokās, nav zināms. Saistībā ar Izraēlas vēstulēm policijā jau uzsākts viens kriminālprocess – pēc kādas privātpersonas iesnieguma.

Pēc Numura aplēsēm, tieši uzvedinot nejaušo vēstules saņēmēju uz domu par cietumnieces apmānīšanu, shēmas autori pievilina potenciālos upurus. Krāpšana, spriežot pēc praktiski identiska gadījuma Ukrainā, notiktu šādi: gleznu, kas izrādītos viltojums, šķietamā Vācijas draudzene atdotu upurim tikai pēc tam, kad nauda tiktu pārskaitīta Izraēlas advokātu birojam. Pēc Numura aplēsēm, viens vienīgs upuris krāpniekiem ienestu vairāk nekā 22 tūkst. Ls lielu peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas luksusa lielveikala tūlītējā paklausība Briseles noteikumiem izraisa Izraēlas valdības niknumu, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Kārtību mīlošie vācieši no Berlīnes luksusa lielveikala Kaufhaus des Westens, kas pazīstams ar akronīmo zīmolu KaDeWe, priekšzīmīgās likumpaklausības dēļ ir iekūlušies starptautiska mēroga konfliktā. 12. novembrī ES Oficiālajā Vēstnesī ir publicēts dienu iepriekš Eiropas Komisijās pieņemtais dokuments «Skaidrojošs paziņojums par tādu preču izcelsmes norādi, ko ieved no Izraēlas kopš 1967. gada jūnija okupētajām teritorijām», ko lielveikala vadība nekavējās izpildīt.

Sabata karš

Runa ir par EK jauno noteikumu Izraēlas lauksaimniecības un citu preču ražotājiem īpaši marķēt tās preces, kas ir ražotas Izraēlas kopš 1967. gada jūnija okupētajās teritorijās – Golānas augstienēs, Gazas joslā un Rietumkrastā, ieskaitot Austrumjeruzalemi. Saskaņā ar starptautisko tiesību normām ES neatzīst Izraēlas suverēno varu šajās teritorijās «neatkarīgi no to tiesiskā statusa saskaņā ar Izraēlas tiesību aktiem», lasāms ES Oficiālajā Vēstnesī publicētajā likumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Jaunuzņēmums WiDE uzvarējis starptautiskajā konkursā Start Jerusalem 2018

LETA, 10.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunuzņēmuma «WiDE» līdzdibinātājs un vadītājs Jānis Jātnieks uzvarējis Izraēlas Ārlietu ministrijas rīkotajā starptautiskajā konkursā «Start Jerusalem 2018».

Konkurss vienlaicīgi norisinājās vairāk kā 20 valstīs. Šogad Izraēlas vēstniecība Latvijā sadarbībā ar jaunuzņēmumu koprades telpu «TechHub Riga» un SEB bankas Inovāciju centru konkursā aicināja piedalīties vietējos startupus, kas darbojas medicīnas tehnoloģiju, veselības aprūpes un dzīvības zinātņu jomā. Četri labākie Latvijas jaunuzņēmumi konkursa finālā cīnījās par galveno balvu - pilnībā apmaksātu septiņu dienu braucienu uz Izraēlu un dalību Jeruzalemes startup inovāciju programmā.

«Start Jerusalem 2018» Latvijas finālā žūrijas ekspertu komandas sastāvā bija Izraēlas vēstniece Latvijā Lironne Bar-Sade, Izraēlas biomedicīnas uzņēmēja Šārona Raši-Elkeles, uzņēmējs Sandis Kondrāts, SEB bankas Inovāciju centra vadītājs Kārlis Karolis un «TechHub Riga» izpilddirektore Līna Sarma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī savam ASV kolēģim Barakam Obamam privātā sarunā norādījis, ka Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu ir melis uz ko ASV prezidents atbildējis, ka viņam diemžēl ar B. Netanjahu darīšanas jākārto katru dienu, vēsta AP.

Abu valstu vadītāju saruna notikusi G20 sammita laikā, to nejauši noklausījās vairāki žurnālisti, jo saruna kļūdas dēļ tika pārraidīta pa tulkojuma aprīkojumu.

Francijas prezidents ASV prezidentam paziņoja, ka nevar vairs izturēt Izraēlas premjeru, kas esot melis, bet B. Obama atbildējis - «Tu viņu nevari izturēt, bet man ar viņu jāstrādā katru dienu».

Izraēlas eksperti norāda, ka šādi B. Obamas izteikumi varētu liecināt par atsalumu abu valstu starpā. Savukārt Izraēlā domas dalās. «Obama nerunā patiesību,» Izraēlas laikrakstam Haaretz norāda kāds valsts iedzīvotājs. «Mēs esam tie, kam jāpacieš Obama katru dienu».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izraēla apsūdzējusi Irānu sprādziena, kurā gāja bojā vismaz seši cilvēki, sarīkošanā Bulgārijas lidostā un solījusi spēcīgi atbildēt.

Sprādziens notika trešdien Burgasas lidostā, Izraēlas tūristu autobusā. Teroraktā dzīvības zaudējuši seši, bet ievainojumus guvuši vairāk nekā 30 cilvēku, no kuriem lielākā daļa ir izraēlieši.

Pēc sprādziena Bulgārijas varasiestādes atzinušas, ka notikušais ir terorakts, bet Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu tā sarīkošanā vainojis Irānu un solījis, ka viņa valsts dos spēcīgu atbildi, vēsta Reuters.

«Visas pazīmes norāda uz Irānu. Pēdējo dažu mēnešu laikā, mēs esam pieredzējuši Irānas mēģinājumus uzbrukt izraēliešiem Taizemē, Indijā, Gruzijā, Kenijā, Kiprā un citās vietās,» izplatītajā paziņojumā norādīja B. Netanjahu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādu palestīniešu izcelsmes amerikānieti ierodoties Izraēlas starptautiskajā lidostā sagaidīja nepatīkams pārsteigums, kad drošības dienesta aģents licis viņai atvērt pārbaudei Gmail pastkastīti, vēsta AP.

Aģents uzskatījis, ka Sandra Tamari bijusi saistīta ar palestīniešu aktīvistiem un vēlējies viņas privātajā e-pastā atrast tam pierādījumus. Kad amerikāniete atteikusies piekrist šādai pārbaudei, viņai liegts ierasties valstī.

Tomēr šāda pieredze neesot unikāla, norāda aģentūra – pēdējā laikā Izraēla sākusi likt «aizdomīgiem» ceļotājiem atvērt savas personīgās pastkastītes, lai valsts drošības dienesti varētu tās pārbaudīt. Ar šādām pārbaudēm visbiežāk saskaras musulmaņi vai arābi, un tās galvenokārt vērstas pret tiem iebraucējiem Izraēlā, kuri iepriekš bijuši saistīti ar palestīniešu aktīvismu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Noskaidrota Latvijas Start Tel Aviv 2016 uzvarētāja

Anda Asere, 25.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Start Tel Aviv 2016 konkursā uzvar Ilze Zaharāne no CheeksUp; septembrī viņa dosies uz Izraēlu, lai iepazītos ar turienes startup ekosistēmu un mācītos no viņu pieredzes

Par iespēju doties pieredzes apmaiņas vizītē uz Izraēlu konkursa Start Tel Aviv 2016 ietvaros sacentās piecas sievietes – startup dibinātājas. Latvijas finālā piedalījās Ksenija Rostova no inSelly, Ilze Zaharāne no CheeksUp, Gunita Kuļikovska no Vividly, Sabīne Sipunova no Sorry as a Service un Egija Gailuma no Poker Art.

Konkursā uzvarēja Ilze Zaharāne no CheeksUp un balvā saņēma iespēju doties uz DLD Tel Aviv Innovation Festival Izraēlā, lai iepazītos ar citām sievietēm no dažādām valstīm, kuras arī strādā startup industrijā. «Esmu ļoti priecīga par iespēju braukt uz Izraēlu, jo tur CheeksUp vēl nav bijis, bet starptautiskā biznesa vidē kulturālā aspekta izpratne ir ļoti, ļoti svarīga, jo ir jāprot komunicēt. Un tas nozīmē, ka jāpazīst cilvēki, kā viņi domā, runā, uzvedas utt. Iedzert kafiju un stundu parunāt ar cittautieti jau vien ir vērtīgi, tāpēc es domāju ka piecu dienu laikā man izdosies iegūt sajūtu par IT biznesa un startup vidi Telavivā. Liels paldies

Komentāri

Pievienot komentāru